Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

davidka003
Át se vettem volna ha drágább, mint a lebeszélt ár.
Ha meg ezek után neki állna feljebb akkor többet nem is üzletelnék vele.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Te azt írtad, hogy a nyaralós email után abbahagytad a kommunikációt. Ez hiba. Az áras dolognál pedig hogy nézett ez ki? Ez alapján nem elõre fizettél, az utánvét pedig elég drága. Nem lehet, hogy ezt nézted be, õ pedig a posta felé a 2500-nál nagyobb értéket jelzett a kettõtök érdekében? Amit eddig írtál az több mint zavaros volt.
DarkSector
Olcsón elkéne egy origi cod4 kulcs ha van valakinek.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Ott lehet nincs garanciás eladó.
De az email-ben én kaptam választ és az magától az eladótól jött, nem pedig autómatikus üzenet volt.

Lehet nem írtam le, de BESZÉLTEM vele 2-3 e-amil erejéig.

De mint írtam nem az a legnagyobb gáz hogy néha nem jó a vinya, mert 2500ft-ért nem vártam csodát...okés, benne van a pakliban, de nem 600ft-os értékelírás esetén.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

davidka003
Real life. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Renjike
Hungary

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Ha a Tescóban a vevõszolgálaton éppen nincs senki, akkor inkább mégsem cserélteted ki a hiába plazmatévét? Lehet, hogy ott kéne lenniük mindig, de a dolgok nem mindig alakulnak úgy, Ha ennyit nem alkalmazkodsz az érdekeid érvényesítése során, akkor megérdemled! Csak azok nem érdemlik meg, akiknek mások lustasága (csak egy email vagy egy telefonhívás!) miatt kell a késõbbiekben hasonló helyzetbe belefutni, ha tényleg átverésrõl van szó.
DarkSector
Ez mi? GTA4 vagy LA Noire?

Renjike
városnézés . egy kis bûncselekmény , aztán a profi elhagyja a tett helyszinét és soha nem tér vissza 😄DD

DarkSector
Ammúgy megint meggazdagodtam.
Imyke fizetett hogy megint feldobjam a topikot az elsõ helyre. 😛

(ne is igaz! 😊 )

Bocs, nem volt energiám az összes hozzászólást az utolsó szóig elolvasni. Túl nagy itt a pörgés, hogy könnyen fel lehessen venni a fonalat. Ha 1000 forinttal átvernének, akkor sem olvasnék el ebben a melegben mindent 😊 (Ettõl persze még az én hibám, hogy benéztem, de örülök, hogy Tinman megengedhet magának 10k-s útiköltséget csak úgy. Ha városnézés, ha nem.)
Renjike
nekem is volt cserélni akart a srác mondom hogy most nem fog menni a csere , mert segítettem itt ott és alig voltam itthon .. erre meg azzal baszogatott hogy biztos jobb ajánlatot kaptál .. áá megértem de nem fair érted áááá megértem de nem az .. met ilyenekkel baszogat .. gyorsan le is ráztam . Bár az a gyors 2-3 napba telt.

DarkSector
Simán mondtam már 1x hogy veszek 1 deus ex-et és felejts el fizetni érte. 😊

davidka003
Még nem mondta, hogy kiköltöztek volna Angliába.

DarkSector
hát nem magyarországon. 😊

DarkSector
Értékelem a meglátásod, de továbbra is azt mondom hogy ez megintcsak az õ magánügye.

Alapelvekkel egyetértek de garancia nincs semmire. 😊

davidka003
De õ úgy értette, hogy ha átbasszák 1000 Ft-al akkor leutazik.
Nem a benzinköltségre értette. 😄
Benzinben kurvasok lenne oda-vissza. És nincs rá garancia, hogy otthon találod. Lehet ki sem jön senki vagy pont elutazott. Aztán potyára elfüstöltél ennyi pénzt.

Renjike
hol a picsába laksz hogy ilyen messze van Debrecen??

Mondjuk az a bicikli lehetett volna egymilliós is, a rendõrséggel ugyanígy jársz, ez már nem összegfüggõ. Ellenben egy emailben, bankoknál és postán dokumentált átverést akkor is könnyebb bizonyítani, ha pár ezer forintról van szó, és a rendõrök gáncsoskodnak.
Shep
Lemaradt pár nulla 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

1000 Ft-ért bármikor elutazok Debrecenbe (nekem az innen kb. 500 km).

Én pedig közelebb lakom, de nincs nyugdíjas igazolványom 😞
Shep
Remélem a Batman majd belefér ebbe az összeghatárba 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Speciel õ tényleg olyan, hogy mivel naponta rengetegen keresik meg, nem fogja egybõl tudni, hogy ki vagy, ha pedig elmegy két hétre, addig kap újabb 200 emailt. Igazán írhattál volna neki késõbb is, vagy felhívhattad volna, nem biztos, hogy át akart verni.

Egyébként én is vettem tõle merevlemezt, olcsóbban kaptam az eredeti árnál, mert akkor azalatt a pár nap alatt lejjebb ment. Persze használtnál az árváltozás már furább, de az általad leírt pár tõmondat alapján nehéz akár ellene, akár mellette ítélni. Mindenesetre jobb elõre fizetni, mert akkor biztosan annyi pénzt küldesz 😊

Az én alapelveim vásárlóként:

1. Aki eleve gyanús vagy gyökér, azzal nem szabad üzletelni!
2. Készülj fel minden eshetõségre, mintha át akarna verni a(z ismeretlen) partner!
3. De a magad bebiztosításán túl mindig bízzál is benne, ne tételezz fel rosszat, ne vádaskodj, amíg nem derült ki, hogy mi a helyzet! (Mert különben úgy viselkednék, mint az 1-es pontban leírtak.)
4. Az igazadért mindig állj ki!

A 3-as és 4-es pontot nem követted ebben a az üzletben, de persze nem is a te alapelvedrõl van szó. Viszont talán megengedhetem magamnak a feltételezést, hogy mindannyian jobban járnánk, ha mások is hasonló kódexet követnének.
davidka003
Hát nem tudom de nekem nem lenne kedvem nyugodtan várost nézni miután megfenyegetek valakit.

Meg azt tedd hozzá, hogy mekkora összeggel tartoztak neki, hogy jogosnak érezte elvinni a verdát?

DarkSector
Persze ez most nem jelenti azt hogy mindenki nyugodtan basszon át fejenként 2-3 ezer FT-al...😄

DarkSector
45 helyett 75 kilo, de nem ez a baj, hanem 10ezerért felutazok lenyomom a torkán és utána?
Én nem havi 150ezrekbõl élek hogy csak fogommagam és felállok azt vagy ottalszok vagy haza tdok jönni.

Ha lenne normális fizum nem is vásárolnék használt cuccokat!

Sõt ha tehetem manapság is csak boltból újat veszek...ha nem tellik rá akkor várok.
Kevesebb melóval jár. 😊

Shep
Az eleje csak példa, nem tudom itt arról volt -e szó de a lényeg a lényeg 😊

Shep
Ok nem fizettek, építõipar körbetartozás, senki nem tud semmit tenni. Viszont mivel õk odamentek és megfélemlítve "ellopták" a kocsit így komolyabb bajba kerülhetnek, mint az aki tartozik. Nem egyszerû játék ez és a mocskosok ezt tudják is.

davidka003
Például olyan is volt, hogy írta a vevõ, hogy 2,5 év után végre elítélték a csalót de a pénzt nem kapta meg, mert nem tudták hogy behajtani rajta.
Max a tudat boldogíthat, hogy rács mögött van pár hónapig de pénzt nem biztos, hogy látsz belõle. Meg én úgy vagyok ezekkel, hogy ha tudja a címed, márpedig tudja, mert vásároltál tõle és megadtad a címed akkor ha feljelented akár pár haverjának is szólhat, hogy jöjjenek el meglátogatni. Házat megrongálják kicsit. Már az is elég, hogy napközben mikor nem vagy otthon akkor az ablakokat betörik vagy az állatokat megmérgezik. Sok lehetséges eset lehet és nem ér meg pár ezer Ft ennyi idegeskedést.

Tinman
1000 Ft-ért bármikor elutazok Debrecenbe (nekem az innen kb. 500 km).

Ugyanis össze lehet kötni a kellemes a hasznossal, lehet igazságért küzdeni, meg közben várost nézni, szórakozni.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
A harc az igazságért, sohasem volt sétagalopp. Pont ezért kell az ilyenek ellen fellépni.

DarkSector:

Amikor lemész a tankolás/vonat/buszjegy blokkját tedd el, majd miután rendezte a károd, jöhet az útiköltség térítés. Ha nem tud fizetni, viszed a játékát, akármit... nem fog feljelenteni az 100%, mert ezzel az erõvel magát is feljelenthetné.

Persze, ahogy már írtam ezt 45 kilósan nem lehet elõadni.

Jó pár éves ügy, hogy akkori párom apjának nem fizettek a sokadik felszólításra sem és baromira nem ért rá polgári peres útra terelni a dolgot. 4 rakodással foglalkozó medveboccsal és egy mikrobusszal lecsattogtak kb. 300km-t a címre. Bekopogtak, elmondták a sérelmük és közölték, hogy vagy fizetnek vagy zálogot visznek. Végül egy fehér olasz verdával jött el, a csapat meg a mikrobusszal. Kevesebb, mint 1 hét múlva megkapta az összeget.
Persze ez elég meredek, mert kvázi elhozta más autóját, de amikor a másik fél nagyon sáros, akkor nem igazán ugrál a hatósághoz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

DarkSector
Nah ezaz..még neked kéne bebizonyítani hogy mit hogyan...persze mondjuk 15-20 ezres tételnél nem izgatna a rendõrség sem.

DarkSector
Nagy összegnél még oké, de 3100-ért utazni fel pestre 2-300km-ert hát bebaszna...

ez mondjuk elég nagy gond, mert ezzel sokan nagyon fasznán vissza is élnek, úgymond sokan nem tesznek semmit.
Érthetõ okból.
Kis összegnél senki nem fog felutani egy pesti vagy a nála távolabbi eladóhoz személyessen reklamálni...nagy pénznél viszont már igen.

DarkSector
tudom, poénos kérdésre poénos válasz ment... 😊

davidka003
Mondjuk ha le is mennek pár kemény haverral, valszeg be sem enged. Ha meg kiabáltok kihívja a rendõröket és még a vevõ jár rosszul nem az aki átbaszott. Mert hiába mondanád a rendõröknek, hogy azért vagy itt, mert átbaszott. Mondanák, hogy ez önbíráskodás és ha átvert akkor jelentse fel. Ennyi. Meg a bírósági ügyek 3 évig is elhúzódnak. Nem vagyok kisegítve, hogy TALÁN 3 év múlva visszakapom a pár ezer Ft-om.
Mondjuk azon csodálkozok, hogy a PH-n az "átvertek" topicban is mennyi ember van aki elõre utal 50-100 ezret egy újoncnak. Aztán meg csodálkozik, hogy nem kap semmit.

Tinman
Keménykedni a sztereotip köcsög béemvések szoktak.

Azt az arcot képzeld el, amikor becsöngetsz, harmadmagaddal:

"Szia István! Béla vagyok, tudod a ...... oldalról. Erre jártunk és beugrottunk a pénzért, amivel tartozol. Egyébként szeretném neked bemutatni a barátaim: Feri, és Józsi. Képzeld a TEK dolgozói is játszanak XBOX játékokkal, hát nem csodás?"

Ez már keménykedés? Szerintem ez egy zökkenõmentes tárgyalás :-)

DarkSector
"Hiba! Ha úgy érzed átvertek, 2000 Ft-ért is utazz le 500km-t és azt is verd le rajta. Persze, ha 40 kiló vagy vasággyal, az úgy nehéz, de haverok csak vannak...

"Nem cigánykodok 2500-3100ft-ért, nekem ennyi elég..."

Az a cigánykodó, aki átver és nem te, aki az igazáért küzd. Bár az is igaz, hogy hagyni egy rohadékot futni, hogy aztán mással is megcsinálja ugyan azt amit veled, azt lehet, hogy nem cigánykodás, de nem éppen helytálló magatartás.

Ha itt valaki nem adná meg a 700 Ft-ot, semmiképpen sem hagynám, mert megteszi majd másokkal is. Ne csak magát védje az ember, hanem a közösséget is!"

Ezzel 1 bajom van, fölöslegesen megyek el, meg reklamálok, nem áldozok még 10 ezret azért hogy akár személyessen elmenjek 3100ft-t miatt, másrészt PONT itt a lényeg, ennyi a max leírtam akkor és most is a véleményem, ezzel indult a mostani téma is.

Leírtam de mindenki azt írja hogy...ááá megbízható 100%-ossan.

Ennyi ÉN HAGYOM HOGY MÁS ÍGY JÁRJON? HÁT ÉN SZÓLATAM.
LEÍRTAM HOGY EZ VOLT.
PONT HOGY NEM HAGYOM HOGY MÁS MEGFONTOLATLANUL MINDENKINEK BEDÕLJÖN.

DE ANNAK AKI MONDJUK MÉG NEM ÉGETTE MEG MAGÁT ELVILEG HIÁBA IS ÍROM LE...NEM FOGJA JOBBAN MEGFONTOLNI MERT NEM TANULNAK SOKAN MÁS HIBÁJÁBÓL.

NEKEM EBBÕL A TANULSÁG AZ HA MÉG 1X DRÁGÁBBAN JÖN VALAMI AZT VISSZAKÜLDÖM A FELADÓNAK.
NEM IS SIRTAM VOLNA A +500FT-ÉRT KB HA MEGY A VINYÓ LEGALÁBB 1-2 HÓNAPIG...DE ELSÕ NAP ELÕJÖTT HOGY NEM MINDIG LÁTTA A VINYÓT A GÉPEM...SEBAJ TÚLÉLEM, VANNAK AKIK ROSSZABB HELYZETBEN IS VOLTAK MÁR.

davidka003
Egyébként a prohardveres csalók is ezért tevékenykednek tovább, mert sokan úgy csinálják, hogy csak 2-3k-val basznak át és tudják, hogy ez miatt úgysem fog senki feljelentést tenni. Amit meg is értek.
Én max jelezném a szükséges topicban, hogy ki volt aki átvert de rendõrségre tuti nem mennék. Elég volt nekem mikor egy troll a biciklimet lopta el. Késõbb már bántam, hogy szóltam a rendõröknek.
20 ezer Ft-os bicikli, minimum 4-szer kellett mennem rendõrségre meg bíróságon is voltam. Aztán még a rendõr engem szólt meg, hogy biztos az én hibám, hogy ellopták. Nem is a rohadt tolvaj a hibás hanem a tulajdonos. Már minden világos. A rendõrök faszok és le kell szarni ilyen kis összegnél.

Shep
És attól mi lesz jobb, hogy lementek valahova keménykedni? Az élet majd megbünteti sokszorosan, és ezen lehet röhögni de igaz.

Tinman
Elvek.

Ahogy elvbõl nem veszek fakardot sem az RMAH-ba, sõt nem is adom el.

Tinman

Bohóc orral a végén... de legközelebb egy porondmestert is odateszek :-D

Gy.k.: Qrvára nem hiszem, hogy a Steam-es játékainkat eladhatjuk.

Shep
Aztán többe kerül a leves, mint a hús.

Tinman
"Irtam nek 1-2 e-mail-t, õ meg valamit írt már nem is emlékszem hogy nem tudja mi lehet a vinyóval és asszem pont elment nyaralni vagy mi 1-2 hétre...
Nah én itt be is fejeztem."

Hiba! Ha úgy érzed átvertek, 2000 Ft-ért is utazz le 500km-t és azt is verd le rajta. Persze, ha 40 kiló vagy vasággyal, az úgy nehéz, de haverok csak vannak...

"Nem cigánykodok 2500-3100ft-ért, nekem ennyi elég..."

Az a cigánykodó, aki átver és nem te, aki az igazáért küzd. Bár az is igaz, hogy hagyni egy rohadékot futni, hogy aztán mással is megcsinálja ugyan azt amit veled, azt lehet, hogy nem cigánykodás, de nem éppen helytálló magatartás.

Ha itt valaki nem adná meg a 700 Ft-ot, semmiképpen sem hagynám, mert megteszi majd másokkal is. Ne csak magát védje az ember, hanem a közösséget is!

Mekkora vinyó volt és mibe vetted?

DarkSector
Ha te lennél az elnök, szerinted steam hagyná hogy 1 max payne 3 menjen körbe 500 accounton...ezt te magad sem hiszed le ugye? 😊

Tinman
Pontosan... ebay-ról kaptam egy játékot a tengeren túlról. Picit hajszálkarcos volt, de nem volt vészes, viszont a box 1 óra elteltével is kb. 2%-nál járt és hallottam, hogy kínlódik a fej.

Aznap írtam a srácnak, aki felajánlotta, hogy:

a, Visszaküldöm, pénz vissza.
b, Elviszem poliroztatni, állja az árát.

"B" verzió lett, a lemez tökéletes lett, a srác kifizette a kb. 800 Ft-ot paypalra és mindenki elégedett volt. Természetesen pozitívot adtam neki.

DarkSector
Küdjek?
Irtam nek 1-2 e-mail-t, õ meg valamit írt már nem is emlékszem hogy nem tudja mi lehet a vinyóval és asszem pont elment nyaralni vagy mi 1-2 hétre...
Nah én itt be is fejeztem.

Nem cigánykodok 2500-3100ft-ért, nekem ennyi elég...

Azt tudom nekem nem lenne gyomrom mást átbaszni. de különbözõek vagyunk.
Vagys nem átbaszni hanem ilyen félválról venni.

Itt is ha vennék elõre valakinek egy játékot, és mondjuk nem fizetné ki, 1x ráírnék, és mondjuk arty nem adnáá meg a 700ft-os xyz-t.
Nem halnék bele, hagynám a francba, de 2.szorra nem kéne az illetõnek velem üzletelnie.

Korrekt vagyok úgy érzem de csak ha a máik fél is.
Nekem most ez nem jött be, lehet hogy 10-2 emberrel fordul ez elõ, de ugye 2x nem sétál ugyanoda az ember ahol 1x már megbotlott.
Más nyugodtan vásárolgathat.

Értem amúgy amiket írtál, de engem más élmények értek sajnos. És ez miatt másképpen látom a dolgot...

Tinman
Ööööö nekünk vásárlóknak? :-D

davidka003
Így van, rögtön kell szólni.
Én is ahogy megkaptam, teszteltem is a lemezt rögtön. Nem ment, csináltam 3 képet, hogy mit ír ki a box így hihetõ volt tényleg, hogy szar a lemez.
De ha mondjuk nem lettem volna itthon 1 hétig és csak akkor tudom tesztelni akkor lehet azt mondta volna az eladó, hogy biztos én csesztem el vagy már végigvittem és így akarom visszakapni a pénzt.

DarkSector
Nem szoktam többet tévedni mint egy normál ember. Ehhez elég a józan ész.
Mit gondolsz kinek lenne ez jó ha ezt megengednék, hát ez egy vicc lenne, erre pénzben is fogadnék.

Tinman
Ha sérelem ért, küzdj az igazadért, de hetekkel késõbb, hanem lehetõleg azonnal.

A postaköltség kérdése nem egyértelmû.

1 hónapja adtam fel látszólag tök egyforma tokos PC játékot. Az egyiket 500 alatt, a másikat 500 felett vitték el, méghozzá azért, mert valami elképeszõten minimális gramm különbség volt a kettõ között és a szabáJJJJJJJJJJ az szabáJJJJJJJ, mondta a postás kisasszony.

Vagyis OTT és AKKOR derült ki, hogy több lett a p.k.!