Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Az elmúlt pár napos tévedéseidbõl kiindulva örömmel veszem tudomásul, hogy eladhatóak lesznek a steam-es beregelt játékok.<#bohoc>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"Azt mondta, hogy nem tudta, hogy szar, mert nem próbálta pedig használt lemez. Elvileg kedden megjön mégegy példány a játékból, mert ma postára adja. Elnézést kért és még azt se mondta, hogy küldjem vissza a mostanit. Így korrektnek tûnik de majd akkor leszek nyugodt ha megjön a másik példány és mûködik is."

Errõl beszéltem... kereskedõ, nem nézi meg az összes lemezt, ami átmegy a kezén. Az életem merném rátenni (pedig nem ismerem az eladót, csak a sok pozitívról hallottam), hogy minden rendben lesz, kapod a játékot.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

davidka003
Hát nekem most õ állja, mert õ cseszte el, hogy nem tesztelte küldés elõtt. Gondolom azért nem is mondta, hogy küldjem vissza a szar lemezt, mert akkor azt is illene neki állnia.

------------
Illetve még pár hete jártam úgy, hogy jatekaim.hu-n 30 pozitívos eladónak írtam, direkt kérdem, hogy Classic kiadás? Azt mondja õ sosem árul olyat. Mondom ok akkor mehet az üzlet. Kb 2 héttel késõbb jött meg a játék és classic kiadás volt elég fos állapotban. De végigvinni sikerült azért. Állítólag külföldön volt és azért nem bírta feladni. Ja csak azt szokás jelezni üzletelés elõtt, hogy figyelj már nem leszek itthon és döntsd el, hogy kell-e így a cucc.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

DarkSector
Ja azt nem állítottam soha se itt sem neki hogy õ direkt cseszte el, de az egy kurvára érdektelen dolog, a hiba az hogy máig ez van itt nálam.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Én 1-ben biztos vagyok leválasztani semmilyen beregelt cuccot nem fogunk se most sem évekkel késõbb, max azt tudom elképzelni hogy GMG módra 20-25%-ért levásárolhatod a régi játékodat.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Ez a minimum, ha elfaqta.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

DarkSector
Tudod én arra lennék kíváncsi hogy a srác ilyenkor állja a költségeket? Újra 2x-i postaköltség meg stb.

Nem mentegetni akarom õket, de az biztos, hogy el kellett nekem is (nem azért is, mert olyan baromi nagy koponya vagyok, csak nagyon nem volt egyértelmû számomra) olvasni vagy 10x a cikket, hogy megértsem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

DarkSector
Jah david-nak most megoldódott elvileg, nekem azóta is itt van az a vinyó amit elvileg 2500-é vettem...volna és nem várom el hogy egy használt vinyó zsír új legyen de azért ismerje már fel normálissan a gép pár nappal a rendelés után legalább.

Ez nem vita kérdése, máig nem lett korrigálva a vinyó.
De nem is engedném meg hogy cserét nyomjon, hanem a lóvét gondoltam visszakéérni.

Nálam az ilyen elvágja magát azonnal aki küld egy megbeszélt összeg helyett drágábban egy vinyót.
Leszarom mert nem haltam bele, 2500 helyett a postaköltséget levonva 300 vagy 3100ft-ra jött ki a vinyó, de ez nálam eléggé gerinctelenség.
Nálam ott kezdõdik egy biznisz hogy a megbeszélt dolgokat betartom, ha meg nem az sem lenne nagy tragédia de elõtte mikor feladja egy geci levelet küldjön már nekem e-mial-re és ne a postán kelljen megtudnom hogy 600ft-al többért adta fel...még ha elirta is netán az összeget.

davidka003
Ha a tegnapi Xboxos dologról van szó akkor leírom mi volt, hogy értsék a többiek is.
Vásároltam egy Army of Two 2. részt a vateráról. 480 pozitívos ember.
Küldött egy szar lemezt. Azt mondta, hogy nem tudta, hogy szar, mert nem próbálta pedig használt lemez. Elvileg kedden megjön mégegy példány a játékból, mert ma postára adja. Elnézést kért és még azt se mondta, hogy küldjem vissza a mostanit. Így korrektnek tûnik de majd akkor leszek nyugodt ha megjön a másik példány és mûködik is.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Részben igazad van, de részben nincs.

Igazad van, mert a megbízhatóság/ pozitív értékelések/raklapnyi reputáció önmagában nem jelent semmit. Mert elõfordulhat olyan eset, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Ilyen esetben már az adott kereskedõ mentalitása a döntõ. A bunkó minden esetben bunkó az Úr, pedig a pokolban is úr.

Nincs igazad, mivel ha nem lenne semmi irányadó értékelési rendszer, akkor mindenki ugyanonnan indulna. Ergó nem tudnád kiszûrni, hogy ki lehet (figyelem nem véletlen a feltételes mód), akivel érdemes üzletelni.

Ehhez viszont (nekem legalábbis) kell, hogy legyen valami, ami alapján a sok ugyanolyan ajánlat közül kiválasztom a nekem megfelelõ kereskedõt (néha mellé fogok én is, de még nem vertek át egyszer sem. Melléfogás alatt értsd kevésbé rugalmas eladó, lassú, mint a tetû, nem szeret túlzottan kommunikálni: egyébként ezt nagyon nem szeretem. Ha kérdezek válaszoljon megfelelõen és hívja fel a figyelmem dolgokra, amikre nem gondoltam)

Viszont az biztos, hogy akinek van tonnaszám pozitív értékelése az valószínûleg nem fog átverni (külön kiemelném, hogy akinek visszaírnak hirdetésébe felhasználók a megelégedettségükkel kapcsolatban az még inkább bizalmat gerjeszt bennem iránta). Nem azért mert õ olyan baromi rendes ember és kiváló kereskedõ, hanem mert a több száz üzlete alapján nem szokása, hogy átverje a vevõjét. És ez az ami fontos, hogy milyen mentalitásúak vagyunk.

davidka003
Fos ahogy kinéz. Legalábbis ha olyan mint régen volt.

--------
Hamarosan eladhatod digitális játékaidat!

"Örvendjetek, ugyanis ez azt jelenti, hogy a Steam, az Origin és az összes többi digitális árusító lehetõvé kell hogy tegye a számunkra azt, hogy leválasszuk az accountunkról egyenként a játékokat. Ez nagyon komoly és jó hír."

IPON ferdít rendesen.

Tinman
Ember!

Ha kapsz egy vaterás/ebay-es/akármi használt terméket azt AZNAP teszteld ronggyá, majd ha gondod van, visíts az eladó fülébe.

Ha sok megbízhatósága van, nem fog ellenkezni, vagy a pénzed vagy cserét kapsz.

Ezért NAGYON fontos a sok megbízhatóság és a korábbi Davidka003 és a jatekaim.hu-s ügybõl is leszûrhetõ volt talán számodra is, hogy az, hogy paraszt volt az eladó, az egy dolog, mert végül mindenki megkapta az õt illetõ javakat és nem volt további gond.

Ha 100x nem vásároltam már így, akkor 1x sem. Mindig happy and-el zárult az ügy, ha magas megbízhatósága volt az illetõnek.

Nem úgy legutóbb a vaterás vinyó ügyében, ahol volt kb. 3 plusz 2 semleges értékelése a tagnak és lockolt vinyót küldött.

Megbízhatóság, +rep, pozitív értékelés = 99.9%-os garancia arra, hogy nem jársz rosszul.

Az óvatosság és a paranoia pedig egy ligában, de külön csapatban játszanak.

DarkSector
Amúgy aki nem kedveli a digitális cuccokat.
És elõnyben részesíti a dobozos játékokat.
Láttam ma egy THEGAMEMANIA nevû sorozatot a media Markt-ban.
Cool dizájn mellett 2499Ft-os áron, nagy címekkel.

A doboza azért tetszetõs mert PS3, azaz BD méretû tokban van ami rikitós narancssárga, és az alábbi címekkel található többekközt:

Fallout 3, Bionic Commando, Dawn of War, Bioshock, Max Payne 1+2....Commandos pack (5 játék 1-ben) meg hasonlóak.
Ha számomra is lett volna egy ilyen szép dizájnban lévõ játék, amit kedvelek vettem volna talán de így max nektek tudom ajénlani.

Update:
Közben találtam 1 linket

DarkSector
Fogalmam van, annyi az eltérés hogy óvatosabb vagyok ennyi.
Nekem jöhet itt bárki bármilyen megbízhatósággal, engem meg csak 1x verjen át valaki.

Kezdve a Gianni-s vinyóról, megvettem, nem elég hogy drágábban küldte el de még szarakodik is a windows alatt, vagy látja vagy nem...nem egy nagy összeg lehet nem az õ hibája, de õ adta el nekem...

és itt nekem hiába papoltak régen hogy õ tuti korrekt meg minden ...máig nem cserélte ki, meg nem is válaszolt.

Szóval errõl ennyit.

Jogos.

DarkSector
Jah én sem accountra irtam, hanem dobozos cuccokra. 😊
Fõként erre gondoltam mert ugye az új konzoloknál szó volt hogy a használt eladás ellen akarnak fellépni.

Tinman
<#worship>

Maak
En meg azt hittem az idezojel egyertelmu, tevedtem, sry.Szal nem lehet steamre regelni na.

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Shep
Ja de miért nem játszod egérrel azzal semmi gond nem volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Emlékeim szerint nem, voltak ugyan gondok a steammel de frisítés ügyben én nem emlékszem ilyesmire.Olyan volt ,hogy steam nem ment 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ollie
Ha jól emlékszem, kezdetben csak vásárolni meg aktiválni lehetett rajta, és persze csak Valve játékokat (értelemszerûen nem volt sok). Aszt hiszem már a VAC is mûködött, de a Community részek késõbb jöttek. És persze rengeteg bug elõfordult, volt olyan is, hogy napokig állt a rendszer.

Fpocok
MEg tudod nézni a verzió számot elvileg: totalcommanderben, játék exe file, tulajdonságok, részletek.

Parasite Eve 2, best game EVER!

arty
Ami egy raklap sz*r, valljuk be. Van nekem egy mercenaries2-m, amivel komoly gondok vannak - gamepaddal irányíthatatlan, talán ez a legfontosabb 😄 Namost, honnan tudom a játék verziószámát? Sehonnan.

Honnan tudom, hogy az Origin mit adott el nekem? Sehonnan.
Honnan szedhetek le Origines változathoz külön peccset? Sehonnan.

És hogy ez miért fontos? Idéznék az 1.1-es patch readme.txt-jébõl:
* Joystick sensitivity now operates as designed.
* All common 16:9 and 4:3 resolutions are now available. ****NOTE: Using a DVI Interface cable to connect your display to your video card can seriously limit

Most vagy 1.1-em van, s akkor az is szutyok, vagy 1.0-m amit ELVILEG javíthanék, kivéve ha origines verzióm van 😄

Nos, itt tart az Origin ma. Korai steamesektõl kérdezném, az is ekkora hulladék volt az elsõ éveiben? (amikor már vásárolgatni lehetett ugyan rajta, csak épp ennyire BÉTA volt?!)

Forza.

Tinman
Ha nem írod oda kitõl idéztél... azt hittem saját magadtól, csak egy másik topikba írtad.

ollie
Miért vesztené értelmét az illegális kulcsbeszerzés? Lehet kulcsot lopott hitelkártyával is venni, sõt lehet lopni is a boltból. Mindkét esetben jogosan tiltják le a kulcsokat utólag, ami ellen te semmit sem tehetsz.

Tinman
Olvasd el újra. <#falbav>

Azért Steammel szemben origin még igencsak fiatalka és még béta állapotban leledzik. Lesz ez még jobb is. Jelenleg ennyit tud.

"lehet illegálisan szerzik be a kulcsokat" Ez a döntés fényében teljesen értelmét veszti. Ha Európában forgalomba hozott kulcsot kapsz (vagy vesznek a kulcsosok), akkor a döntés értelmében ezt vásárlás után ugyanúgy szabadon értékesítheted. Ha kínai a kulcs, akkor már érdekesebb a történet.

Egyetértek a régiózár marad. De ha region free játékot árúsít a kulcsos, akkor mi van? Az most legális lesz vagy sem?

zorrobomber
Áhá, én annyit tudok amit itt írt tegnap(?) valaki, hogy nem patchel, meg hogy a Spore 1.0-t ír ki a sarokba.

Értelmezésemben a lényeg a feltételes módon van! Arról egy árva szó sem esik, hogy a digitális már aktivált szoftver példányokat törvény (eleve ugye törvény sincs rá, csak egy irányelv alapján döntött a bíróság) alapján visszavonhatóvá, majd értékesíthetõvé kéne tenni.

Milyen véleményem szerint ilyet nem fognak elrendelni a bíróságok, sem a törvényhozók (ha más nem az erõteljes lobby tevékenység miatt sem, ami biztos vagyok benne, hogy zajlani fog a háttérben), innentõl kezdve például a steam is maximális biztonságban van. Mivel ugye nem adott jelenleg a lehetõség a már aktivált játékok visszanyerésére.

Ez a döntés maximum annyit jelent, hogy steamen pl. a gift-eket innentõl teljes lelki nyugalommal lehet értékesíteni, mindenféle szankció nélkül.

Fpocok
Szerintem ez játék függõ. Nekem tegnap felpatchelte a burnoutot.. igaz még így is fostos 😄

zorrobomber
Jah, és persze warez anno simán ment.

zorrobomber
Én most annyiban csalódtam benne(tegnap tudtam meg innen), hogy nem peccseli fel a a game-eket.. Spore-t elindítom és a gombfeliratok helyett csak csillagokat látok. Eddig nyelvváltással próbálkoztam(installer tele volt szemetelve thai szövegekkel), most majd körülnézek van e patch, mert még mindig szar.

Én csak ajánlani tudom. Eddig még nem csalódtam originben kedvelem azt a rendszert is (steamet jobban persze).

grebber
Az a két embet aki átvert nem innen volt.
Prohardveren + steamtraden egy külföldi vele cseréltem volna.
A prohardveres srác nevét nem irom le,mert titkon bizom benne hogy még kifizeti.

Next PC upgrade: 2022

ollie
Add el bármelyik Steam-es játékodat az account nélkül. Akkor sem tudod, ha nincs tiltva. Az account adás-vétel meg továbbra is tiltva lesz.

A félreértések elkerülése végett, senkit nem köteleznek arra, hogy lehetõvé tegyék az eladást. Az egész arról szól, hogy ha van lehetõséged eladni egy szoftvert, akkor eladhasd. Ha nincs, akkor így jártál (accounthoz kötött játékok). Ráadásul a döntés egy olyan ügyben született, melyben nem használt licence-eket adtak el.

A mi szempontunkból mindössze annyi változás fog történni, hogy legálissá válnak az EU-ban a CD kulcs árusító oldalak. Az már más kérdés, hogy azok a CD kulcs árusító oldalak lehet, hogy illegálisan szerzik be a kulcsokat, és így még megszívhatod. A régiózárak sem fognak változni.

ollie
Már most megmondom, hogy ez nem fogja érinteni az accounthoz kötött játékokat, beleértve a Steam-et vagy bármelyik MMORPG-t.

Maak
A guru oldalarol ideztem, egy admin hsz-et...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Nem is arról van szó, hogy a vásárló warezol (bár éppen torrentnál jogilag igenis fogható lenne a seed miatt), hanem az, hogy az efféle üzletek igencsak az iszaposban kavarnak. Persze a Steam és Blizzard accok lepasszolása sem tiszta dolog.

Majd meglátjuk, hogy az bizonyos bírósági határozat mit hoz, mely szerint a digitális disztribúció során beszerzett szoftverek eladhatóságát sem szabad akadályozni.
Fpocok
Ezek szerint mégsem volt olyan obvious, ha nem tudtad.

Tinman
A szíves tájékoztatást köszönöm, Obvious kapitány is köszöni.

Lássuk be: Az már kevésbé volt egyértelmû, hogy a Guru-s Vessel Steam-re regelhetõ-e vagy sem.

Maak
"Nem, a Vessel nem steames. A hivatalos honlapján úgy vásárolhatod meg, hogy kapsz egy DRM-mentes Windows-verziót és mellé egy Steam-kódot, hogy ott is aktiválhasd. Esetünkben ez utóbbi hiányzik, csak elõbbit adjuk.

Egyébként meg, szíves tájékoztatásodul: ha egy játék fent van a Steamen, az nem jelenti automatikusan azt, hogy "steames", csak azt, hogy a Steamen is aktiválható."

Tinman
PC GURU-hoz járó Vessel teljes játék regelhetõ Steam-re?

Tinman
Grebber!

Nick neveket legalább... azért ez elég fontos lenne!

Tinman
Hát nem sok fogalmad van errõl a témáról... igazán sajnálom :-(

Segítek:

1. Nincs más mód a megbízhatóság mérésére internetes eladások esetében. Nem, te sem tudsz jobbat, mert ez egy bevált és jól mûködõ módszer.

2. Davidka003-at nem fogja kár érni, mivel jelzi a problémát az eladónak az pedig vagy ad neki mást (megbeszélik) vagy Davidka003 visszakapja a pénzét. Ez olyan holt biztos, mint az, hogy most itt tépem neked a szám.

3. Miért biztos? Mert egy 500+-os nem engedi meg magának, hogy pár ezer forintos játék miatt begyûjtsön egy mínuszt. Egy ilyen eladó nem véletlenül kap több száz pozitív értékelést. Egy ilyen eladó, garantáltan megbízható és tárgyalóképes, ha probléma van.

(3+1. Miért történhetett meg ilyen? Mert ez az eladó, szinte biztos, hogy kereskedik a játékokkal, amivel nincs is gond, sok ilyen van. Viszont szinte biztos, hogy nem teszteli le a hozzá kerülõ lemezek nagy részét, talán pont a nagy mennyiség miatt.)

Ennyit errõl.

Solid Snake
Nagyon jó játék, de sajnos instabil mûködésû./van egy pár ilyen game: Stalker,Fallout 3......stb/ hosszú lenne mind felsorolni <#idiota>
Fpocok

DarkSector
<#email>

Tegnap megszületett a döntés a használt szoftverek értékesítésérõl. Ez természetesen nem csak a játékokra vonatkozik, hanem az appokra, szoftverekre, fizikai adathordozón tárolt, vagy letöltött tartalmakra. A döntés értelmében mostantól nem lehet megtiltani még a licencszerzõdésekben sem, hogy az adott szoftver tovább értékesíthetõ legyen, legalább is az Európai Unió területén.

wesker24
Azért közel sem a Red Alert 3 mérföldkövekkel jobb mint a FOS CNC 4 az minden tekintetben rosszabb bármelyik CNC játéknál ! 😄