Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Nálunk középsuliban a tanárnak az volt a mániája, hogy ilyen tesztet készített és apróságokra kérdezett rá, pl hogy hány napig volt a tengeren az öreg pecás 😊 Meg, hogy milyen színû sálja volt az Édes Annában mit tudom én kinek. Tehát olyanokat amit ha elolvastad sem biztos, hogy figyeltél rá, bár azért hellyel közel lehetett tudni. Ja és 5 kérdés volt ahányat tudtál ... Na de elég is volt ennyi mára.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Az 1-2 kötetbõl nyilván jutna mindenkinek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

davidka003
Nálunk egyébként amit nagyon számonkértek és be is kellett számolni róla az a Kincskeresõ kisködmön volt, az Egri csillagok és a Pál utcai fiúk általánosban. Középiskolában meg nem is emlékszek, hogy volt-e valami amibõl kérdeztek volna. Szerintem csak mondták, hogy el kell olvasni aztán tanár le is szarta.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

HappyHunter
Könyvtár? <#nemtudom>

Be happy. :) Running!

Shep
Gyûrûk Ura túl hosszú lenne kötelezõnek, meg nem is olcsó mulatság, szerintem ilyesmit is figyelembe vesznek.

davidka003
Valahogy én fantasy-t nem tudnék elképzelni kötelezõként(Gyûrûk ura)
Bár az Átváltozás is fantasy.

#46110: azt hittem más sulikban mást kérnek számon.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Shep
Amúgy hogy jutottunk már el megint ide a játékoktól? 😊

Shep
Mert szerinted nekünk nem? Mondjuk én utáltam az összes vers tanulósdit.

Shep
Nyújts be javallatot. Millió 1 olyan könyv van amit kötelezõvé lehetne tenni, mindenkinek van legalább 1 olyan címe ami nincs a listában de õ betenné. Viszont szerintem Asimov és társai inkább csak az ajánlott olvasmányokba férhetnek be.

davidka003
Ó annál van érdekesebb a halotti beszés és könyörgés. Nekünk meg kellett tanulni:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk. Mënyi milosztben terümtevé elevé miü isëmüköt Ádámot, ës odutta volá neki paradicsumot házoá. Ës mënd paradicsumben valou gyimilcsëktül mondá neki élnië. Hëon tilutoá ût igy fá gyimilcsétûl. Gye mondoá neki, mérët nüm ënëik: isa, ki napon ëmdöl az gyimilcstûl, halálnak haláláal holsz. Hadlavá holtát terömtevé Istentûl, gye feledevé. Engedé ürdüng intetüinek, ës ëvék az tilvot gyimilcstûl. Ës az gyimilcsben ha-lálut evék. Ës az gyimilcsnek úl keseröü vala-vizë, hugy turkukat migé szakasztja valá. Nüm hëon mogánek, gye mënd û fajánek halálut ëvék. Haraguvék Isten ës vetevé ût ez munkás világ belé: ës lëün halálnek ës pukulnek fëszë, ës mënd û nemének. Kik ozuk? Miü vogymuk. Hugy ës tiü látjátuk szümtükhel: isa, ës nüm igy embër múlhatja ez vermöt, isa mënd azhuz járou vogymuk. Vimádjuk Uromk Isten këgyilmét ez lélekért, hugy jorgasson û neki, ës kegyigygyën, ës bulcsássa mënd û bûnét!

Bár nem tudom hogy feleltem ebbõl 4-esre, mert rohadt durvának tûnik most.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Zomil
És pl. egy Asimov mü miért ne tartozna az alapvetö müveltséghez? Robotika 3 törvénye pl. azért elég nagy jelentöségü.
Nem az a feladata, h megszerettese az olvasást...én ezt értem...de szerintem ez is egy fontos feladata lenne az orának. Mert az olvasás igenis fontos dolog, sok mindent fejleszt.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Shep
Nekem az tetszett, nekem a Rómeónál volt pont ez a gondom ,hogy egyszerûen nem bírtam olvasni annyira nyakatekerten fogalmazott.

Shep
Mi, mi az ,hogy ha odakerülsz valahova akkor bárkivel tudjál bármilyen témában társalogni, ne csak nézzél és hümmögjél, mint a borjú. Arról nem beszélve, hogy az ember észre sem veszi de a gondolkodásmódodat is formálják ezek a mûvek. És ugyanez igaz a matekmatikára, fizikára stb. Lehet, hogy soha nem fogsz deriválni, meg Tál ész tételt alkalmazni de a gondolkodásmódodat alakítja és késõbb majd ha nem is közvetlenül ezeket de ezek miatt fogsz egyes problémákat, könnyebben, ésszerûbben megoldani.

Nekem a mumusom a Bánk Bán volt, hát az valami borzalom volt, ahogy meg volt fogalmazva. (A sztori maga jó volt amúgy).

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

No azért a párbeszéd és a videó közötti óriási különbség van.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Nekem középiskolában 1 rémálmom volt a Rómeó és Júlia (azt a mai napig nem olvastam el, ahogy egyetlen Shakespeare-t sem) de azt leszámítva nekem egyikkel sem volt gondom sõt a többségük nagyon is jó volt.

Fpocok
10 óra a single? Akkor abból 4 óra a valós játék...

Parasite Eve 2, best game EVER!

Zomil
Én szerettem kiskoromban(általános sulis koromban) olvasni, elég sok mesekönyvet elolvastam...aztán gimiben sikerült eléggé megutálnom az olvasást...Mert az olyanokat, mint az Ember tragédiája, meg ilyesmiket persze, h élveztem...de annyi szart el kellett olvasni... :S
Szerencsére a Tolkien könyveknek hála visszajött az olvasási kedvem 😊
Egyetemen alatt meg Asimov hozta meg a kedvem ujra az olvasáshoz 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkSector
Ha nem te irányítod a párbeszédet ne is...😊
Viszont nem tûnne fel 3 óra egy 30 órás rpg-ben mint a mp3 8órájából egy kis jóindulattal írtam 8-at 3 óra átvezetõ.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Totti5
Új értelmezés. Akkor RPGknél ezentúl a párbeszédeket sem számoljuk bele?😊

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Mit kéne tanítani szerinted?

davidka003
Bár nem tudom mi szüksége van a ma emberének klasszikus irodalmi tudásra. Bár kétségtelenül több értelme van az irodalomnak meg a történelemnek, mint a mateknek ahol értelmetlen példákat oldunk meg hülye betûkkel és számokkal aztán 1 hét múlva már el is felejti a diák. Deriválás? Integrálás? Minek? Szar az oktatási rendszer. Normális tárgyakat kéne tanítani aminek van is értelme az életben.

DarkSector
Õ a játékot mágát írta nem videókkal együtt. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Totti5
Nekem az MP3 14 giga. Single bõven 10 óra felett van.

DarkSector
Hát ezaz, MP3 eléggé vicces, de ne azokról ítélkezz.
Ezért írtam normális játékokat.

Alapvetõ mûveltség mond valamit?

Egyébként az irodalomórának és a kötelezõ olvasmánynak nem az a célja, hogy megszerettessék az olvasást, hanem, hogy általános klasszikus irodalmi tudást adjon.

2 külön dologról beszélünk. Olvasson a gyerek sci-fi-t, de az nem az iskolába való, azt csinálja otthon. Úgy is lehet szeretni az olvasást, hogy a kötelezõket rühelled, az már nem az iskola sara, hogy valaki utálja a betûket.

Max Payne 3 30 GB és olyan baromi sok tartalom nincs benne, ráadásul max 10 óra a single játékmenet. Hát ilyen áron nekem nem kell 20 GB-os játék.

DarkSector
jah de nem mindegy hogy CGI, vagy realtime renderelés megy ....

Shep
Kafka: Az átváltozás az már majdnem az 😊 és szerintem jó is. Arról nem beszélve, hogy az olvasást nem középiskolában kell megkedveltetni, hanem jóval korábban és arra tökéletesek az ifjúsági regények.

arty
5 gigán simán el szokott férni 2 órányi igen jó minõségõ (720p) film - a zajtalan CGI ennél sokkal jobban tömöríthetõ! jahogy melózni kéne vele a kedves (tetves) fejlesztõ uraknak... egen, még ezzel is!

Forza.

Shep
Nálam már volt ilyen nem is 1x (haver szokta kölcsönadni) de most meg nem mondom mely filmek voltak azok.

Zomil
Nálatok a suliban csak magyar könyveket kellett olvasni? Amugy meg nem azt mondom, h az összes kötelezö olvasmány rossz, de ha elolvasod a hsz-em le is irtam. Viszont vannak arra a célre sokkal jobb könyvek, h a fiatalokkal megkedveltessük a könyveket. Pl. mondj már nekem sci-fi-t, mint kötelezö olvasmányt...egy darab sincs...pedig sztem a sci-fi is igenis jo téma.
Kortárs irodalom szart se ér? Hát azért egy asimov-ot vagy Tolkien-t egyáltalán nem mondanám kortárs-nak...

DarkSector
Igen, de úgy értve hogy az eredeti standard minõségrõl, vagyis a fullhd-BR minõség lesz gondolom a standard...ezt nem fogják avi szintre vagy bik-re lejebb venni.

arty
tömöritetlenül akár terabyteket is foglalhatna, szóval rossz hírem van: tömörítik 😊

az a nem mindegy, hogy mivel és mennyire...

Forza.

DarkSector
Igen mert ez még több is lehetett volna, szóval nem csodálkozom a SE kijelentésén, õk nem spórolnak ha a minõség megköveteli.

FF8 is 4 CD-n volt akkoriban.

arty
ff13nál közismert, mennyire elcseszték az átvezetõk tömörítését xboxon...

Forza.

DarkSector
Átvezetõket tutira nem tömöritik mert akkor romlik a minõség és ennek nem lenne értelme ezekután.

DarkSector
Persze.
Én pont hogy már rég normális dolognak tartottam volna hogy legalább 20Gb legyen egy-egy nagyobb cím.

arty
hova tömöríteni és mit? az átvezetõk már tömöritve vannak, ahogyan a texturák is...

a 96k-s linkekkel meg felesleges jönni, alma vs körte

Forza.

Totti5
PS3ra is a játékok 99%a max 7-8 giga. Lehet mondani hogy a GoW, vagy az Uncsi 20-30 vagy mennyi, csak majdnem biztos hogy 7 gigába is meg lehe oldalni vagy 14gb ( 2 DVD ) lásd Castlevania.

DarkSector
Mert?
Nem nagy szám, egyszerûen akkora HDD-ket kell hozzá venni...
Nem kell 1 terránál nagyobb, mert arra sok játék rámegy, utána meg letörlöd ami nem kell és feldobsz rá újat....

PC egy más téma, ez a motor inkább a konzolokra vonatkozik. (hacsak nem lesz pc-re is FF15)

Totti5
Elég szép mennyiségû DVD gyüjteményem van de 2 lemezes filmem nincs, mármint olyan ahol a film 2 lemezen van. 1. lemez a film ( ha olyan akkor 2 réteg ) a másik az extra.

DarkSector
Hát ez nem általánosítás, a Square Enix-rõl van szó.
Csak jelezném hogy x360-on 21GB kb a Final Fantasy 13, míg egy átlag játék 7-8GB.
Ha 100GB-ból indulok ki, ami egyeltalán nem horribilis, tekintve a fejlõdést -> PS1 ( CD 700M😎 -> PS2 (DVD 4.5G😎 -> PS3 (BR 25/50G😎
De ha a játékokat veszem -> PS1 400-600MB átlag -> PS2 -> 3-4 GB átlag -> PS3 -> 6-8GB átlag....már most a mostani generáció totyogott a duplarétegû dvd-körül holott most 2012-ben a játékok több mint felének illene 20-30GB-nak lenni....

Persze lehet vegetálni 1-2 duplarétegûvel 2025-ig is, csakhogy a játékok minõségén is meglátszik.

Szóval én egyeltalán nem csodálkoznék, de hogy digitális úton hogy megy majd ezeknek a terjesztése, az már nem biztos hogy szinkronban lesz a valósággal.
Valszeg ez ritka dolog lesz egy ideig, ahogy manapság egy 40GB-os God of War 3.

Shep
Nem tudom te hogy vagy vele de én mindig is utáltam ha film felénél lemezt kellett cserélni, mert ugyan én BR-t max magazinban ha láttam de DVD-nél is volt már ilyen.

Totti5
Jók ez e nagy odamondások. Gondolom létezik vagy fog dual layer BR lemez is. De ha 2 BR lemez valami akkor mi van?

FF13 - 3 DVD
FF12-2 - 1 DVD

Az utóbbi tartalomban több, CGIben kevesebb és a 3 lemezes verziónál a CGI agyon volt butítva. Na most csak meglehet csinálni a játékot 1 DVDre mindennel együtt. Hacsak nem full HD videókból áll valami annak bõven elégnek kell lennie az 1 BR lemeznek, ha pedig nem akkor 2-3 lemez. Nincs ezzel semmi probléma. BR filmekél is több lemezen jön ki egy film, és a CD, DVD játékok is több lemezen jelentek meg ha nem volt elég az adott tárhely.

Shep
Hát ez az, nem elég, hogy fizettél érte még várjál is napokat mire játszhatsz vele, mert ugye ha digitális ...

Esélytelennek tartom ekkora HDD-kkel.

IMYke2.0.0.0
Én már most utálom, hogy egy "Max Payne 3-méretû" PC-s játék is létezik, amit le kell tölteni a telepítéshez, ha digitálisan vásároltam meg <és ezt erõltetik ugye lassan>, vagy több GB-nyi patchet kell leszednem hozzájuk - férc munka...

Mi lesz, amikor már PC-re is 1-2 BD-n lesz kapható a Max Payne 5, vagy a GTA 8... beszarás...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
PC-s nem cserél lemezt szerinted? 😄
X360-ra is van digitális letöltés...szóval ebbõl nem kell aggódni hogy letörik a karja valakinek.

PC-n lenne szopás leszedni egy 150-200gigás játékot. Ilyen magyarországi netsebességgel.

IMYke2.0.0.0
Itt a játék, a kkrieger honlapja, mirõl beszéltem: http://www.theproduct.de/ - és nem 64, hanem 96 kb-os...

Egy kép a 2004-es "játékból": KLIKK

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.