Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valóban. A vita lényege az érvek ütköztetése és nem a másik minden áron való meggyőzése. Csak ezt sokszor nem értik és olyankor jön a veszekedés. 😊

Why so serious?

Tinman
Így van vannak, ők reméljük nem írnak cikkeket :-D

A többivel semmilyen szinten nem értek egyet, de nem is kell, hogy így legyen.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

De vannak akiknek az a 31232. Tetris klón lesz az első életükben. Szerintem ha egy cikkben elhangzik, hogy nem játszott az előddel akkor onnantól fogva az a cikk ugyanolyan hiteles mint ha olyan írta volna aki játszott előtte még ezerrel. Én is írtam cikket anno online újságba (fiatal voltam és kellett a pénz), Resident Evil 5ről úgy, hogy az első 3 résszel sose játszottam, csak a 4el előtte. Nem éreztem, hogy hiteltelen lennék.

Why so serious?

Tinman
Közbe meló volt, bocsi Totti bent maradt a tiéd a végén, már lejárt a szerkesztési idő.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az, hogy te így teszel azzal semmi gond nincs. Az, hogy ha egy újságíró így tesz, arra van egy kifejezés: szakbarbár. Mellesleg nyugodtan tolhatod most 2017-ben a Planescape Tormentet, mert bár a külleme kissé megkopott, de még mindig őrületesen egyedülálló, lángoló fényoszlop.

"De attól még rossz gyakorlatnak tartom, hogy egy játékot nem önmagában értékelünk hanem megpróbáljuk belőni egy képzeletbeli listán"

Önmagában egy 31232. Tetris klón is kiváló, de ez valójában fals, így pont helytelen értékelni. A gaming, mint kb. minden, a folyamatos fejlődésről szól. Azt amit le lehetett dugni 30 éve az emberek torkán és még tapsikoltak is neki, azt ma már nehezen lehet, főleg akkor, ha stílusában rengeteg jobb és jobb utódja született. A Planescape viszont rettentő különleges ebből a szempontból is, mert egyrészt szinte időtálló (olyan dolgok vannak benne, melyeket azóta se tapasztaltam egyetlen másik RPG-ben sem), másrészt se előtte, se utána nem készült hasonló, egészen mostanáig. Éppen ezért egy olyan embernek, aki ajánlókat írkál tömegek számára, továbbá szeretné megőrizni a hitelességét, kötelező az előd ismerete.

Tinman
Srácok, tényleg ennyire szarul írok? Teljesen el vagyok keseredve. Rendre nem tudjátok vagy nem akarjátok értelmezni amit írok. Elismerem, hogy biztos nagy részt az én hibám, mert töröm a magyart, de mi az ami miatt ennyire félre lehet érteni amit írok?

Mert most is miről írtam? Arról, hogy NEM szerencsés, ha olyan valaki teszteli a Tides of Numenara-t, aki NEM játszott a Planescape Tormenttel, hanem a Sykrim-el. Ellenben nagyon is hiteles és remek kritika születik abból (van rá példa már hál' égnek), ha valaki játszott az etalon előddel.

Azzal, aki nem akarja megtapasztalni a Planescape játékokat nincs semmi különös, szippantsa be a Skyrim, semmi gond... de pls. ne írjon rivjút a Tides-ról, mert körberöhögöm, de ami nagyobb baj, hogy nem lesz elég hiteles.

Ergo nem arról beszéltem, amire válaszoltál.

zzal mi van aki nem akarja megtapasztalni a Planescape Torment féle játékokat, de a Skyrim meg beszippantja? semmi. Két teljesen más játék, engem ha bottal vernek akkor sem indítanám el a Planescape Torment-et, mert nem érdekel, nem akarom. De nagyon várom a Skryim világának a folytatását. S ha nekem a Skyrim tökéletes, akkor felőlem lehet a Planescape 10szer jobb is. Ki a francot érdekel.....

Pedig semmi baj nincs azzal ha valaki nem ismeri az elődöt. Engem is érdekel az új Torment. Sose játszottam az előddel, valószínűleg nem is fogok (kivéve ha a sztori megértéséhez elengedhetetlen lesz). És őszintén szólva hidegen hagy, hogy ahhoz képest milyen az új. Az érdekel, hogy a játék maga milyen, nem az, hogy egy ezer éves játékhoz képest milyen. Ettől függetlenül tény, hogy a szakma erősen felhígult mivel sokkan többen írnak mint régen. De attól még rossz gyakorlatnak tartom, hogy egy játékot nem önmagában értékelünk hanem megpróbáljuk belőni egy képzeletbeli listán. Persze ha van viszonyítási alapod akkor beleírhatod, de nem csak ettől lesz egy kritika jó vagy rossz.

Why so serious?

Totti5
Azzal mi van aki nem akarja megtapasztalni a Planescape Torment féle játékokat, de a Skyrim meg beszippantja? semmi. Két teljesen más játék, engem ha bottal vernek akkor sem indítanám el a Planescape Torment-et, mert nem érdekel, nem akarom. De nagyon várom a Skryim világának a folytatását. S ha nekem a Skyrim tökéletes, akkor felőlem lehet a Planescape 10szer jobb is. Ki a francot érdekel.....

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Tinman
"Aki 16 éve játszik annak a véleménye nem számít mert nem játszik elég rég?"

Számít, főleg ha ismeri az alapokat, de amikor olvasod a sorait, és újdonságként üdvözöl olyan dolgokat, melyek már voltak régebbi címekben, az qrvára kínos és ott keményen kibújik a szög a zsákból. Durva példával élve ez olyan, mint újdonságként üdvözölni a 4 kerék meghajtást azért, mert te mint teszter most találkozol vele először.

De mondok még jobb példát, mert az autós példákat sokan nem tudják feldolgozni: Planescape Torment vs. Torment: Tides of Numenara. A pofámról leégne a bőr, ha úgy kellene kritikát írnom, hogy nem játszottam és nem ismerem az elődöt! Éppen ezért vegyesek a kritikák! Mert aki tolt a szinte tökéletes elődöt, az látja a mostani hiányosságait... aki meg Skyrim-en nevelkedett az meg tapsikol. Itt a gond, erről beszélek és ez rendre megismétlődik a szakmában.

"Amiket mondtál azok objektív megállapítások. Kritika attól lesz ha véleményt is mondasz"

Tökéletes példát kaptál az objektív kritikára. Onnantól már kritika valami, ha a szemed kiverő egyértelmű és vitathatatlan erényeket kiemeled, a hiányosságokat és problémákat pedig szintén tényszerűen közlöd.

"Ettől függetlenül ahonnan ez az egész indult (Horizon) ott még egy ilyen objektív megállapítás se volt, csak szubjektív vélemények (unalmas, könnyű, stb.)"

Tényleg nagyon sajnálom, hogy nem olvassátok el amit írok, na akkor nézzük az objektív részeit, melyek tényszerűek:

- typical grind & collecting game - TÉNY!
- too easy even on higher difficulties - szubjektív
- walking.... well running simulator - TÉNY!
- beauty is one thing, but the core gameplay is very boring and weak - szubjektív
- disinterested conversation - szubjektív
- graphical glitches - TÉNY!

3 objektív, 3 szubjektív vélemény, fair enough.

Tinman
Mind a kettő helyes, mert a héberből ered. Amikor megalkották az egyes fantasy világokat ehhez a mennyei eredetű táplálékhoz nyúltak vissza rendre, hiszen ez az ami plusz természetfeletti energiával ruházza fel használóját. Mondjuk ha csak ennyi bajod volt Lily-vel (akit mellesleg személyesen ismerek), az elég frankó. Nekem ennél jóval komolyabb gondom van az ú.n. szaksajtóval.

Nem attól számít valaki véleménye, hogy mióta játszik. Vannak akik 30 éve játszanak és olyan bődületes marhaságokat tudnak mondani néha, hogy fognám a fejem legszívesebben. A Halo pedig kb 16 éve jelent meg először. Aki 16 éve játszik annak a véleménye nem számít mert nem játszik elég rég? 😊

Amiket mondtál azok objektív megállapítások. Kritika attól lesz ha véleményt is mondasz, ami onnantól viszont már szubjektív. Ettől függetlenül ahonnan ez az egész indult (Horizon) ott még egy ilyen objektív megállapítás se volt, csak szubjektív vélemények (unalmas, könnyű, stb.)

Why so serious?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
kb 10 évesen szerettem bele a videójátékokba és 13 évesen a szerepjátékokba; egyik se ma volt 😊 engem mindig is zavart, persze adta alá a lovat a stílusa is a jánynak. lehet sznob vagyok ilyentéren 😄
sztem meg van 😛 ... lévén ebben az értelemeben volt használatos: "meaning "power, effectiveness, prestige", where in most cases the power is understood to be supernatural." plusz magyar értelmező szótár jelen esetben helytállóbb lenne ahol detto az általam vázoltra hivatkoznak.

de igazából arra is utalni akartam finoman, h anno nekem volt 3 arc az 576-ban aki mérvadó volt, nyilván azért mert amiket dícsértek azok valóban tetszettek nekem is mikor kipróbáltam őket. na de ha úgy hivatkozom rájuk h rajtam kívül senki nem ismeri őket/munkájukat akkor minden csak nem mérvadó
Voltan
Cov az 576-ban? Neeem, Tinman az őőőőőős 576-ról beszélt, vagy hát én legalábbis.
Mana-manna? Ismerem a bibliai jelentését, és immár 23 éves szerepjátékos múltam van, ez a kavar engem nem zavar 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

3Error
Régen faltam a szakirodalmat ilyen téren, mostanában már csak néha-néha és sajnos az utolsó mondatod lassan helytálló lesz... <#sir> (szvsz!)

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Tinman
Értelek, tudok róla. Az 576 pl. Comgame néven futott és nagyüzemben árultak postázással is, a másolt C64 kazettákat. Valami őrület mennyiségű pénzt lapátoltak belőle össze. Ettől függetlenül képben voltak és jól, szórakoztatóan, nagyon is gyakran objektíven tudtak írkálni.

"A régi nagy szakik"

Egy része játékfejlesztők környékén dolgozik... designer, grafikus, ilyesmi... de a Gamestar főszerkesztője se a jóskapista ;-)

"leírni valakit, mert az első játéka a Halo volt."

Magát írja le azzal, ahogy cikket ír. Érződik minden mondaton:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Nem is volt esélye mást igazán megtapasztalni, mint nekünk, öregeknek."

Nem szégyen visszatekingetni néha és művelődni. Pl. a Nyomorultak se egy mai csirke, aztán tavaly is akadtak akik elolvasták...
Néha én is nosztalgiázok és tolom olyan címmel, ami már több évtizedes. Nincs ezzel semmi gond, sosem késő megismerni az elődöket, mert ha azok tényleg jók voltak, akkor képesek lehetnek 25 évvel később is remek szórakozást nyújtani.

"Attól még lehetnek, és vannak is jó meglátásaik."

Valóban vannak kivételek.

"Ha nem így lenne, akkor b*szhatnánk az egészet a p*csába."

Elnézve a gaming sajtót, erről már le is késtünk...

grebber
Nem járok én tévúton, ezt minden induló bundle újra és újra bizonyitja.
Amit te mondasz ha igaz lenne kőkemény szégyen lenne a kiadónak saját magának ,hogy bundleval kell emlékeztetnu az embereket hogy hahó létezünk ám (mindezt ugy évente jönnek az új részei)
Teljesen mindegy a mivolta egyébként meg a célja, égetik a retinaba ne vegyél meg semmit 0 day mert csak bukod a pénzed ezerrel 😊 Én meg partner vagyok ebben és várom a filléres árat

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Semmi gond nincs Lily-vel...

3 állandó arc aki tud írni, az elég nagy fegyvertény. Szegény index pl. örülne neki, ha lenne ennyi jól író embere :-D

A szakma az hígult az biztos. Ezen nem veszünk össze.

Namost nemaze de az 576-ban volt kb 3 állandó arc aki tudott is írni es lehetett a véleményére adni (Cov, TJ, VZ) Guruban meg kb a Stoki és HZsolt. Az olyanok mint a manát következetesen mannának író "rpg szakértő/felelos" Lily-t én szívem szerint úgy nekifutasbol hátulról egy peklapattal ... szal azért erős kijelentések ezek.
És azóta mennyit is higult a szakma?
Voltan
"A szaksajtó? Ez már régen nem szaksajtó. Megmondom mi volt a szaksajtó: CoV, 576 kbyte, PC Guru, Gamer magazin. Ezek is kb. amíg léteztek a régi gárdával és nem azért mert nekem ez a véleményem, hanem azért mert SZÉLES látókörrel rendelkező valódi, gyakran már-már HC gamer arcok írták. A mai firkászok nagy része húgyosbohócnak is kevés"

Sok igazad van, DE. Anno a 90-es évek hajnalán jártam a Pecsá-ba floppykat venni a C-64-hez, később a PC-hez is, és ott maguk a nagy guruk árulták a cuccot feketén, az 576-os Balogh Zsoltot ismerem is, haveromnak volt a szomszédja. Remek, nagyszerű idők voltak, remek emberekkel. De a sufni tuning korszaka már elmúlt, ennek vannak előnyei, és hátrányai is. A régi nagy szakik helyébe léptünk mi, mint öreg gamerek, és a "sajtó" persze felhigult nagyon, mint minden az internettel, de azért nem kell feltétlen leírni valakit, mert az első játéka a Halo volt. Nem is volt esélye mást igazán megtapasztalni, mint nekünk, öregeknek. Attól még lehetnek, és vannak is jó meglátásaik. Ha nem így lenne, akkor b*szhatnánk az egészet a p*csába.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.03.01. 23:07:17

Tinman
- Nehézség: A harc alapján lövöd a kritikus pontokat és elmész haza skandit feladni a mobilos Szerencsejáték Zrt. appból...

- Walking Sim: Gáz az mindenhogy, amin segít az általad említett gyorsutazás. Tudod miért került bele? Mert a fejlesztők is ráébredtek elég hamar, hogy gyorsutazás nélkül ez a buli még halottabb, mint Bart Simpson nemi élete. Érted mi a gond? Nem az unalmas, időhúzó távolságokkal kell egy játékot bekamuzni tartalmasra, hanem ha nem tudod megtölteni elég tartalommal a kutyagolást, akkor kisebbre kell venni mapot, hogy feszítettebb, intenzívebb, érdekesebb élményben legyen részed. Jó példa erre a ENSLAVED: Odyssey to the West, melyben ahogy haladsz előre mindig történik valami, holott látszólag egy nagy nyitott világban vagy... néha szerencsésebb korlátozni a szabadságot, mert könnyen visszanyalhat az unalom fagyijával.

"nem mindenkinek ugyanaz az unalmas; érdektelen beszélgetés: nem mindenkinek ugyanaz az érdektelen, felületes, semmitmondó...most komolyan hogy tudsz szakmai szempontból megítélni egy olyan dolgot, hogy unalmas? Az nem egy szubjektív értékelés már?"

Igen ez szubjektív, hiszen vannak olyanok még mindig, akik szerint nem unalmas egy tojást elvinni A-ból B-be azért, hogy kapj érte egy gyógyító főzetet. Ez így mi? Egy quest? Ez egy semmi. Egy nulla. Egy 234234242423x látott sértés.

"running sim rész"

Rengeteget kell benne császkálnod, miközben sok minden nem történik, ha csak nem mész neki valami nálad nagyobbnak, amikor is megkezdődik az elsőre izgalmas harc, ami a 34.-nál már dettó u.a. Értem, hogy valakit ez kielégít, de azt ne engedjék rivjúk közelébe.

"az állításokból mi a megalapozott és mi a nem megalapozott"

Akkor megnyugodtam, mert a gameplay videók alapján elég megalapozott érvek... és tényleg szép. Naonszép :-D

"a walking rész nettó faszság (mert nem kötelező futnod, hanem még 2 féleképpen is közlekedhetsz"

Vedd észre, hogy mit is teszel amikor közlekedsz? Nyomod előre a kart, akár befőttesgumival ki is kötözheted. Az, hogy sárkányon, vagy MIG-en éred el az analógot előre csapva mennyire funplay egy 10-es listán? -99?

"Grafikai gondok meg minden játékban vannak."

Nem. Szerencsére nincsenek. Őrület, mivé lett ez a világ... hát ha a másikban meg a harmadikban szar valami, akkor itt mér' baj, ha szar? Ez most komoly? Ezt tényleg így látod? #idontwant2liveonthisplanetanymore

"Mellesleg szerinted elegendő ilyen sarkalatos véleményt alkotni valamiről amivel nem is játszottál"

Ahhoz bőven elég, hogy egy szintén a játékkal nem játszóval eltrécseljek róla ;-) A difi csak annyi, hogy én erről mással már jól elbeszélgettem, abs. tudom mire számítsak. Ez olyan, mint a buzibár. Ha nem tudod mi az kérdezel. Elmondják részletesen, hogy mire vigyázz és ha valaki megkérdezi tőled, hogy mire számíthat, máris érdemben hozzá tudsz szólni. Veled ki beszélgetett el a játékról? Ki mesélt róla neked részletekbe menően?

"68 éve játékfejlesztő haverod véleménye alapján"

Vannak az ember életében olyanok, akiknek a véleményére ad, mert eléggé tapasztaltak. Neked nincs ilyen?

"Saját vélemény esetleg nem lenne célravezetőbb (nem kötözködni akarok csak kérdezem). Sose értettem, hogy ha valaki valamit állít akkor miért kell minden fenntartás nélkül kapásból elfogadni... Valószínűleg csak én vagyok rosszul bekötve."

Itt a lényeg. Ugyan úgy nem kell elfogadni az ömlengős kritikát, mint ahogy a lehúzóst sem. Viszont a kettőből már egy nagyon jó, az igazsághoz közel álló konzekvenciát tudsz levonni.

Tinman
Abs. nyugodt vagyok, de ha el se olvasod, az tényleg idegesítő :-(

Tinman
Erről mindig az jut eszembe, amikor közölték velem, hogy xy cég termékéről NEM lehet negatívat írni, inkább nem jelenik meg az iromány...
- Miért? Támogatnak?
- Nem, de magyar és hazait nem bántunk.
- GTFO.

MerlinW
Oké, majd dumálunk, ha lenyugodtál.

[merlinw.org]

Tinman
Pls, ha reagáltok rám, akkor olvassátok el amit írok, hálás lennék...<#help>

Azt írtam, hogy "objektív kritikára PÉLDA". Lengyelül nem tudom leírni, de angolul megpróbálom: Example for objective criticism.

Tinman
"A játékot felmagasztalja a szaksajtó, 9/10 körül tanyázik."

A szaksajtó? Ez már régen nem szaksajtó. Megmondom mi volt a szaksajtó: CoV, 576 kbyte, PC Guru, Gamer magazin. Ezek is kb. amíg léteztek a régi gárdával és nem azért mert nekem ez a véleményem, hanem azért mert SZÉLES látókörrel rendelkező valódi, gyakran már-már HC gamer arcok írták. A mai firkászok nagy része húgyosbohócnak is kevés... aszongya' első játékom amivel játszottam: Halo. LOLLLL. Hát ez nekem ne mondja meg mi a jó és mi nem, mert rettentő hiteltelen. Ugyan így nem hiszek annak az autószerelőnek sem, amelyiknek az első autója Toyota Corolla volt.

"a userek is szeretik"

A userek szeretik az Assassin's Creedet is, aztán az se az alfa meg az omega. Az a helyzet, hogy túl van hypolva a cucc betonkeményen ezt már világosan látom. Helyén kell kezelni, beszélni kell a jó és a rossz oldaláról is, meg a nevetséges 10/10-eket dobálókat ignorálni kell és máris közelebb járunk az igazsághoz.

"mindenkinek tetszik"

Nem.

"Erre elkezded itt valami nagyon tapasztalt szakmabeli akárkire hivatkozva szidni a játékot"

Én nem szidom, hiszen nem ismerem. Leírtam más véleményét, igaz olyanét, akinek a véleményére adok. Az önigazolás gyanúja akkor nem merül fel, ha valaki azt írja, hogy LÁTOM a problémákat, DE ettől függetlenül jól elvagyok vele. Amíg ignorra teszed a nyilvánvalót... addig tényleg csak legyinteni tudok.

"mellékzöngeként nekimész a Zeldának is?!?!? 😄"

Olvasd el újra... azt írtam, hogy voltak gyenge részei, meg vannak kiváló részei. Konstans az egész Zelda univerzum véletlenül sem tökéletes, mint ahogy SEMMI sem lehet az, amennyi ilyen k. sok részt megért. Lsd.: FF.

"Eléggé úgy fest ez kívülről, hogy van egy unalmas estéd és úgy döntöttél, hogy trollkodással töltöd ki. 😄 "

Töltődik a Torment Tides... ez elég mentség?

JA témánál vagyunk... Tides:

- rosszul balanszolt játékmechanika
- számos kivágott funkció
- az elődhöz mérten felszínesebb csapattagok
- átvert Kickstarter támogatók,
- az ígéretekkel szemben csúnyán megpiszkált harcrendszer
- beígért dolgokra megvolt a lé, de ebből nem keveset a konzol portokra fordítottak

MerlinW
Horizon billentyűzettel? Vagy már más játékot fikázunk?😊

[merlinw.org]

Tinman
Objektív kritikára példa:

- A 12. pályán, a konfigtól függetlenül fagy a játék.
- A játék hemzseg a grafikai hibáktól, melyek gyakran a játszhatóság rovására mennek.
- A zenék nagy részét máshonnan lopkodták össze, ráadásul ehhez a játékhoz, ezek a dallamok stílusidegenek.
- A játék billentyűzettel gyakorlatilag teljességgel irányíthatatlan, azonban controllerrel kifogástalan.
- A mesterséges intelligencia gyakran mindenre támad csak ránk nem. Egy mészárszék az egész... számukra.

Tinman
Az évekkel nincs baj, a 20 éves címek, 2017-ben is lehetnek őrületesen jók. A minőség ugye örök és pont a Zelda, Mario egyes részeire is ez nagyon is igaz.

jarlaxxe
A hivatásosok többsége le van fizetve, csak az userek mondják meg a frankót de ott is érdemes szelektálni.
Utoljára szerkesztette: jarlaxxe, 2017.03.01. 21:54:24

Aki le tudja nekem igazolni egy játékkal kapcsolatban, hogy az bizony objektíven megállapítva unalmas azt biztos javaslom egy Nobel díjra (ezt akármilyen kurvajó vagy nem fogod tudni levezetni ever....Mert ha szórakoztat egyszerűen nem fogod unalmasnak tartani és ezt leírni sem...szerintem).

Miért van az ezek szerint, hogy 100 tesztelőből 90 nem tart unalmasnak egy játékot a másik 10 meg igen. A másik 10 ért hozzá a többi meg dilettáns? És amikor fordul a kocka és a 10 aki az előzőt unalmasnak bélyegezte egy másik játéknál átáll a 90 közé akkor ő is dilettáns lesz? Tehát az mondod egy profi minden körülmények között tökéletesen meg tudja állapítani egy játékról objektíven, hogy az unalmas vagy nem és sosem téved ilyen tekintetben? (Ne értsd félre nem baszogatás, nem kioktatás, nem trollkodás részemről, hanem tényleg érdekelne a meglátásod a fentebbiekkel kapcsolatban..részemről még mindig csak beszélgetünk és béke van :-)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Előre bocsájtom, hogy mondom ezt úgy, hogy nincs PS4em, nem is lesz és én is jót nevettem a korábban OFFban linkelt Horizonból kivágott beszélgetős jeleneten, egyszerűen tragédia volt a színészi játék és a mimika....

De Tinman...

A játékot felmagasztalja a szaksajtó, 9/10 körül tanyázik. Bevállalták azt, hogy nem volt embargó a megjelenésig, ami manapság ritka kincs. Emellett úgy fest, hogy a userek is szeretik, aki megvette és itt kommentel mindenkinek tetszik, user score-ok szintén 9/10 körüliek, ami közel példátlan, de ha még 8/10-re lecsúszik akkor is igen erős húzásnak fog számítani.

A napnál is világosabb, hogy egy igen jól sikerült játékról van szó.

Erre elkezded itt valami nagyon tapasztalt szakmabeli akárkire hivatkozva szidni a játékot, aki pedig kitart amellett, ami láthatóan a közvélemény: hogy ez a játék igenis értékes, jó, azt egy legyintéssel elintézed, hogy tuti nem ért hozzá úgy, mint a szakmabeli ismerősöd meg különben is csak önigazol.

Aztán meg még csak úgy egyfajta mellékzöngeként nekimész a Zeldának is?!?!? 😄

Eléggé úgy fest ez kívülről, hogy van egy unalmas estéd és úgy döntöttél, hogy trollkodással töltöd ki. 😄
- Nehézség: Nyilván nem lesz egy Darksouls nem is azt mondtam (fejem meg marad ha kérhetem). De a harc alapján nem tűnt túl könnyűnek csak ennyit mondok.
- Walking Sim: Driving sim tényleg jobb (not), vagy az már úgy nem gáz? Mellesleg van gyorsutazás is a Horizonban szóval nem kell annyit kutyagolni...Jah és lehet hátast is keríteni magadnak és akkor már driving sim lesz ez is ( <#wink>)

Hát te hibának nevezed, de fele szubjektív dolog (unalmas küldi...nem mindenkinek ugyanaz az unalmas; érdektelen beszélgetés: nem mindenkinek ugyanaz az érdektelen, felületes, semmitmondó...most komolyan hogy tudsz szakmai szempontból megítélni egy olyan dolgot, hogy unalmas? Az nem egy szubjektív értékelés már?) a másik fele meg kb feature hiányos információnyújtás (running sim rész, ami konkrétan még csak részben sem jobban igaz mint más hasonló sandbox játéknál).

Nem lényeg a tetszik nem tetszik kérdéskor (ismétlem újra nincs meg a játék nem tudok önigazolni), hanem az a lényeg, hogy az állításokból mi a megalapozott és mi a nem megalapozott. Az említett tesztelőnek a vélemény a nehézséget illetően lehet megalapozott (nem tudom, nem játszottam, de nekem videó alapján nem tűnt túl könnyűnek), a walking rész nettó faszság (mert nem kötelező futnod, hanem még 2 féleképpen is közlekedhetsz...amúgy meg egy kvázi neoőskorban játszódó játékban mit várunk? logikus, hogy nagy távolságokat kell megtenni), az unalmasság és a párbeszéd érvek totálisan szubjektívek még ha a párbeszéd akár igaz is lehet. Grafikai gondok meg minden játékban vannak.

Mellesleg szerinted elegendő ilyen sarkalatos véleményt alkotni valamiről amivel nem is játszottál a 68 éve játékfejlesztő haverod véleménye alapján? Saját vélemény esetleg nem lenne célravezetőbb (nem kötözködni akarok csak kérdezem). Sose értettem, hogy ha valaki valamit állít akkor miért kell minden fenntartás nélkül kapásból elfogadni... Valószínűleg csak én vagyok rosszul bekötve.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Objektív megállapítások vannak, de én objektív "kritikával" még nem találkoztam. Mindenkinél aki kritikát fogalmaz meg valamiről már megjelennek a személyes preferenciák amiket nem fogsz tudni ráhúzni minden emberre és innentől válik nagyon szubjektívvé a dolog.

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Nem akartam ennyire direkt lenni, de mivel szóba került ugye, így (re)linkeltem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Totti5
Nem is játszottam az összessel és nem is fogok sosem. 3D Wörld WiiUn elképesztően zseniálisan csodálatos volt minden másodperce. Most éppen a Wii-s Super Mario Galaxy 2őt játszogatom. Hány éves? 7, de ebből semmi nem érződik annyira zseniális alkotás mechanikában, ötletek cunamiban.

Tinman
Vitán felül áll. Kifejezetten sok FF résszel toltam, elég sokat végig is, de csak keveset mernék nyugodt szívvel ajánlani.

Tinman
Ugooooorj má'!<#banplz>

3k-t mondtam? 2k, promo példány, not for resale :-D És tényleg AC-ben szoktak néha ilyen mélyenszántó beszélgetések történni :-/

Voltan
"Zelda bizonyára jó lesz, de valami őrület, hogy már mennyi rókabőrt letépnek arról is... és azért azt nem merném mondani, hogy az összes Zelda csodás lett, mint ahogy az összes Mario sem az, csak néhány rész."

Khm, és mondjuk remek példa a Final Fantasy, amiből biztos remek néhány rész, játszottam is párral, volt ami még kicsit el is ragadott, de alapvetően a reakcióm az egész sorozatra egy nagy "meh".

Tinman
Ez részben igaz, részben meg nem.

Vannak mérhető, látható, tényszerű, teljesen egyértelmű "jelenségek", amikről pártatlan és elfogulatlan vélemény is nyilvánítható. Ezt hívják objektív kritikának, amiről az emberiség bő 90%-a nem hallott, nem tudja értelmezni és egy ilyet megalkotni is képtelen.

Tinman
Figyi, dettó u.a. játszottam, mint ITT az ARMA kapcsán!

Kérdeztem, méghozzá olyantól, akinek adok a véleményére. Itt az Arma kapcsán MÉG MINDIG nem kaptam használható választ a single kapcsán, így ezzel a kérdésemmel is elvonultam máshová, ahol meg is kaptam azt a választ, hogy a single is jó, aki kicsit is szereti az életszerű, hiteles lövöldéket, annak, mind az Arma 2, mind pedig a 3 ilyen bundlis megoldásban még akkor is best buy, ha a multira soha rá sem néz.

A Horizon kapcsán, meg olyan választ kaptam, amit beírtam ide is. Hogy ez másnak nem tetszik? Szar ügy. Azt viszont mindenki kiemeli, hogy eyecandy, igaz picit suta fizikával, meg logikátlan fasságokkal, de legalább: SZÉP. 2017 van, ha mi más számítana, mint az, hogy SZÉP? :-D

Zelda bizonyára jó lesz, de valami őrület, hogy már mennyi rókabőrt letépnek arról is... és azért azt nem merném mondani, hogy az összes Zelda csodás lett, mint ahogy az összes Mario sem az, csak néhány rész.

IMYke2.0.0.0
"Pontosan már nem tudom idézni, de a lényege az volt, hogy felületesek, unalmasak, semmitmondók a párbeszédek."

JuhTyúkon van is videó erre és erről...

//Fpocok linkelte is az OFF-totyikban....
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.01. 21:18:48

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
"- Nehézség: Tegnap egy streamer a szemem láttára halt meg (egyáltalán nem tűnt túl könnyűnek a játék ez alapján)...Ennyit a könnyedségről."

Na igen, ha egy streamer meghalt a szemed láttára, akkor bizony az úgy is van és máris very hardcore a game. Rohadtul hülyének néztek vaze :-D

"- Walking sim: Ennyi erővel minden sandbox az."

Nem, pl. a GTA driving sim. Gy.k.: Ha egy játékra rádobják, hogy running sim, akkor az azért történik, mert kibecseszett sokat kell benne A-ból B-be futnod. Ez pl. a Lifeless Planetben egy ideig vicces volt, aztán érdekes, aztán, elviselhető, aztán unalmas, aztán qrvára idegesítő és mire a végére értem gyűlöltem.

"- Unalmas: erről nem tudok nyilatkozni még"

Én se, nem toltam, mondták... a hangok.

"- Érdektelen beszélgetések: állítólag a történet nagyon erős és az npc-k is nagyon jófélék a játékban."

Pontosan már nem tudom idézni, de a lényege az volt, hogy felületesek, unalmasak, semmitmondók a párbeszédek.

"- Grafikai gondok: Van olyan játék amiben nincs??? Ez tényleg akkora gond? :-D"

Nekem nem, főleg 3k-ért nem, de úgy tűnik másnak igen. Amúgy a hibákról volt szó, ebbe ez is benne van, még ha nem is teccccik'.

IMYke2.0.0.0
"Mindig is mondtam, hogy egy játék értékelése totál szubjektív"

Ejj, ha még csak egy játék értékelése volna az...
...de ebben a kicseszett világban MINDEN értékelése SZUBJEKTÍV.
Még a tudományos "tényeké" is...

Azt hittem, hogy ezt valamilyen cikkben írta le. Nyilván ha chaten vagy e-mailen történt a megbeszélés akkor nem kérem, hogy ollózd be.

Mindig is mondtam, hogy egy játék értékelése totál szubjektív és ezt még mindig így érzem. :-)

Totti5
Velem sokra nem mennek a látvánnyal, mert szerintem az AAA cínek 90% brutál szép és mindent felvonultatnak teknóban amit ma érdemes. Gameplay érdekel, de azt meg anélkül hogy én nyomnám a kart előre sosem fogom megtudni hogy milyen. Azt látom hogy más hogy játszik és hogy én biztosan úgy nem. Olvasni meg azt olvasok össze amit akarok, csak rajtam múlik hogy mivel akarok egyetérteni, szóval ennél falsabb képet nem is lehetne szerezni, mint mások véleményének olvasása és dolgok kiragadása.

Nekem a 3. Zelda lesz. Az első amit várok, és amit szeretnék végigjátszani, mert új formula alapján készült és nagyon érdekes.

Tinman
Mindent nem, de a gaminget igen. Főleg, hogy szakmája...

Forrás? Beollózzam ide a beszélgetésünk vagy mi?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.03.01. 21:09:15

Nekem csak a Beastman hiányzik, de egy mondjuk 30-50%-os leárazást én is tudnék ennek kapcsán értékelni.

Voltan
Kicsit elbeszéltek egymás mellett most szerintem.

Amúgy a WHTW valóban zseniális, bár kissé sérelmezem, hogy nem fut valami jól nálam, ostromnál hajlamos nagyon csúnyán leesni az fps, pedig messze nem fullon játszom, nagyobb custom csatáknál is hasonlóan. Tudom, hogy a motor nem tökéletes, de azért ne essünk már le 30 fps környékére egy ilyen konfiggal, na.

Ami érdekelni fog, az a dlc tartalom esett áron, de sejtem, hogy ez nem fog egyhamar megtörténni.

De most attól hogy valaki 50 éve játszik attól mindig mindent jól lát szerinted? Érdekes elképzelés.