Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cool, akkor nem szerzem be. Nem kapott anno túl jó értékeléseket ahogy nézem. Köszi. 😊

Why so serious?

Az a Nier meg a Drakengard sorozat folytatása. Szóval alaposan vissza kéne menni. De nem kell. Ugyanaz a világ, plusz írták, h a Nier egyik fontosabb szereplője kap egy aprócska szerepet, de ezer (tízezer?) évvel a Nier után játszódik és abszolút érthető az előző részek játszása nélkül is.
jarlaxxe
Nyolcezer évvel később játszódik...

Engem az érdekel, hogy az előző részhez mennyi köze van. Mert van egy 2010es PS 3 game, a Nier, gondolom ez annak a folytatása lesz.

Why so serious?

Pont ezért. <#banplz>

A demó után azt tudom mondani, h nagyon jól kidolgozott hack and slash. Bayonetta szintű, amit imádtam. Fantasztikus és nagyon pontos és látványos harccal. Emellett ott a zseniális karakterdesign, a fantasztikus zene és az ötletes kameraváltások, fantasztikus boss harc. Ez az, amit a demo adott. Amit azóta láttam belőle, olvastam róla az pedig, h tele van beteg és érdekes ötletekkel, változatos játékmenettel, jól kidolgozott mellékküldikkel. Plusz ott a sok fajta befejezés. Satubbi. Szal azért. Persze akitől távol áll a stílus, az csak segget lát. 😄
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.03. 11:36:58
zorrobomber
És miért is jó ez a játék? Már azon kívül hogy újabb segget lehet bámulni Laráé után 😊 Gondolom a kard is azért lebeg hogy ne takarjon véletlenül se 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

jarlaxxe
Én se azért mondtam de a japcsik elég maguknak való népség ezért nem tartotam valószinünek de ezek szerint tévedtem.

Dzsini
A "válasz" gomb nem "veszekedés"-t jelent 😊 (legalábbis én nem úgy használom)

Csak felmerült bennem a lehetőség, hogy akár be is kapcsolhatják, ha azt szeretnék, hogy a világ többi részén is sokan nézzék a videót.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

TBTPumpa
Japán verzió tartalmazza az angol nyelvet is.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

jarlaxxe
Látam már pár japcsi végigjátszást / DS, BB, stb / és mindenhol a japó ékirás vagy mi fene volt, sose volt angol felírat, de ezen nem veszünk össze.

Dzsini
A leendő nézők kedvéért bekapcsolhatja a feliratozást, nem?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jarlaxxe
Meglepö mert ezek angol felíratosak a kis sárgák meg nem beszélnek angolul...

Néztem pár videót, grafika valóban nem a legjobb, de maga játék érdekesnek tűnik. Szóval lehet beszerzem. De csak Andromeda után, 1 héttel előtte már nem fogok nekiállni hosszabbh cuccnak. 😊

Why so serious?

TBTPumpa
Már vagy 2,5 hete. Japánban korábban elérhető volt.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

jarlaxxe
Youtube-on már full walkthrough van fenn és tényleg érdekesnek tünik ha jól látom három campaign is lesz benne tehát már rövid biztos nem lesz.

Rusnya lesz. Játszottam a demót Pro-n és nem egy szépség. Gondolom, h PC-n se lesz sokkal szebb. Minden más zseniális benne.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.03. 11:04:52
jarlaxxe
Ha igaz ez a gépigény rusnya lesz, de legalább majd szépen megy...

Minimum gépigény:
Windows 7, Windows 8.1 vagy Windows 10 (64-bites)
Intel Core i3-2100 vagy AMD A8-6500 processzor
4 GB
50 GB szabad hely
NVIDIA GeForce GTX 770 (2 G😎 vagy AMD Radeon R9 270X (2 G😎
DirectX 11-kompatibilis hangkártya
Szélessávú internetkapcsolat
1280×720 pixeles felbontás
DirectX 11
Egér, billentyűzet vagy gamepad (csak XInput)

Ajánlott gépigény:
Windows 8.1 vagy Windows 10 (64-bites)
Intel Core i5-4670 vagy AMD A10-7850K processzor
8 GB
50 GB szabad hely
NVIDIA GeForce GTX 980 (4 G😎 vagy AMD Radeon R9 380X (4 G😎
DirectX 11-kompatibilis hangkártya
Szélessávú internetkapcsolat
1920×1080 pixeles felbontás
DirectX 11
Egér, billentyűzet vagy gamepad (csak XInput)

<#eljen> Gondolom, h a Sony sok pénzt tömködött a Platinum Games zsebébe, h minél tovább hallgassanak a PC verzióról.
zorrobomber
<#eljen>

el tudnám viselni PC-n én is...

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

"Teljesen mindegy milyen gépre dolgoznak."

Ezért remélem, h tényleg 17-én jön a PC verzió. Fene eszi meg, ha az se tartja a 60-at. 😄
Totti5
2005 óta kb az összes Platinum játékkal játszottam. Sem X360on, sem PS3on, sem WiiUn, sem PS4en, sem Xbox Oneon nem tudtak fix 60 frémet csinálni. Gyengék a programozóik, nem értenek hozzá. Teljesen mindegy milyen gépre dolgoznak.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.03.03. 10:42:11

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ez alapján. Digital Foundry videója alapján PS4 Pro verzió se tudja tartani folyamatosan a 60 FPS-t. Szal remélem, h ez a 17-e valós dátum.
Totti5
<#finom>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Voltan
Miért, mi a kockázat?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Fpocok

Fpocok
Jöhet a Sleeping Dogs film Donnie Yen-nel?
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.03.03. 03:01:45

darkSectorxxx
Nagyon nehéz, amin vitáztok, mert most a negatív dolgok, azok olyan dolgok, amik izlésfüggőek és magát a játék stílusát, kategóriáját jellemzi.
A nehézségben meg nem értelmezhető az hogy túl könnyű. Ez is embere válogatja, a DS, BB, Ni-oH játékok nem alapok, hanem különlegességek, a normál szint az más, az sokaknak már túl könnyű.

Páran gondolom elfelejtették, tesztelők vagy kritikusok, hogy a játékok nagy része, még mindig Normal nehézségűek.
Mert ezek a játékok nem rétegjátékok, nem egy réteget akarnak megcélozni.

Amúgy meg a játékban van 5-6 nehézségi fokozat kb, ebből a 2..-on indulsz alapon. 😊
Akinek ebben a játékban a nehézség, gyötrelem kell, az is megtalálja a magának valót. 😊

De ti amin vitáztatok, az nem tényszerű hiba.

Max a bugok, amiből én 1-el találkoztam, hogy egy robot hulla ugrált összevissza, ez valami fizikai hiba. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
Természetesen el fogom olvasni a véleményed.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"Soulsban kitanulod az ellenfeleket és úgy harcolsz ellene....Innentől kezdve az sem nehéz. A horizonban"

A Horizonban egy kaptafára van kb. minden harc. Fényévekre van a Soulsoktól, melyekben kitanulsz egy ellenfelet, a másiknál az a taktika totál nem fog működni. Néha csak reménykedni tudok, hogy ironizálsz ilyenkor.

"nyomod az előregombot, vagy a gázpedál gombot pl a GTA 5-ben."

Ha csak tolod a kart előre és fél percig semmi nem történik, ott el van cseszve a tálalás. Lifeless Planet erre tökéletes példa. Ha felezték volna a területeket és nem arról szólna 2-3 perced, hogy nyomod az előrét és SEMMI nem történik, akkor egyszerűen a Lifeless egy jobb játék lenne. A GTA V-ben, ha fél percig nyomod az előrét vagy elgázolnak, vagy lezuhansz, vagy rommá töröd az autód, valami történni fog, de hogy miért ahhoz hasonlítod azt nem tudom...

"Hogy lehet ezt másképp megoldani szerinted?"

Kisebb terekkel, a nyitottabb világ illúziójával kb. Enslaved módra, bár annál nyugodtan lehet nagyobbra venni a mapot.

"Max akkor ha nem 0 day játszol a dolgokkal."

Igen, szerencsére gyakran így teszek, bétázzon más. Egyébként a valóban kiváló játékoknál a grafikai glitcekre is figyelni szoktak. Erről kellene, hogy szóljon a bétateszterek élete.

"Játékmenetbeli szempontból még mindig nem first world problem szerintem."

Szerencsére nem is ezt írtam, hanem a hibákról volt szó és abba ez is beletartozik.

"és érdekes ők nem így nyilatkoztak mint a te ismerősöd."

Inkább legyen egyetlen oroszlánom, mint...

"a tapasztaltak legtöbbször egy idő után már rutinból döntenek, mondanak véleményt."

Akkor az egy szar teszter. Nincs rá jobb szó. Álljon fel és menjen keressen magának más szakmát. Részemről én valódi gyermeki várakozással tekintek 1-1 cím elé és megadom neki nagyon is az esélyt, hogy berántson. És láss csodát nem velem van a baj, mert vannak olyan címek, melyeknek ez nem probléma, hanem csípőből megy. Az a gond, hogy a játékosok nagy része már lassan természetesnek vesz alapvető hiányosságokat és a pénzükért még elnézőek is. Rettentő káros mentalitás. Ez nem vitte soha előbbre az emberiséget... ellenben a tisztességes és igényes munka igen! Az ilyen munka kiemel a tömegből és könnyen legendává tehet. Ott Limbo, ott az Inside... érdekes ezeknek ment Day1 is a bugmentesség és a berántás, hogy a Planescape Tormentet már ne is említsem. Vagy ott van a Mark of The Ninja, vagy éppen a New Super Mario Bros, hogy a fényesre polírozott Skyforce-t már ne is említsem. Szerencsére akad azért szép számmal közel tökéletes munka és ezek a címek a mennybe mennek. De jó, hogy vannak etalonok és lehet ezekhez hasonlítgatni.

Jó ismerni a fényt, majd a szürkét meglátva megérteni, mit jelent a hiánya...

"a saját tapasztalataimra alapozok szubjektív dolgokban."

Ezzel az a baj, hogy dolgozó emberek vagyunk. Nem tudunk mindent kipróbálni és megtapasztalni, ezért igyekszünk hallgatni olyanokra, akiket elismerünk.

Látod a hw alkatrészek az sem sokkal másabb. Egyszerűen vannak olyan tapasztalt gamerek, akik a mai napig rengeteg címmel tolják, nincs fő melójuk, csak a gamingnek élnek 30+ éve. Ezek, ha valamire azt mondják, hogy ez bizony rendben van, akkor az bizony qrvára rendben is van. Ha pedig azt, hogy nem rossz ez csak vótmá', unalmas, önismétlő, helyén kell kezelni, akkor arra is érdemes odafigyelni. 1-2 ember véleményéért simán tűzbe teszem a kezem. Más egy kicsit, de pl. AVGN-t is ezért ismerem el rettentő mód, mert kegyetlenül megjárta a ranglétrát és oltári nagy gamer, hatalmas nagy gyakorlati tapasztalattal és a gaming világot érintő lexikális tudással. Már lógatom is a kezem a forró ólmos tégelybe...

"Az igazság mint mindig valószínűleg a kettő között van"

Perfekt végszó! Éppen ezért örülök, hogy szó esett a pozitív és negatív dolgokról is. Így fair, nem csak a vak hype. Nem vagyok szívbajos, se fanboy... imádom a Demon's és Dark Souls-t, de a 3. részben nagyon csalódtam és felvállalom, nem hajlongok arra amerre a szél fúj.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Ez árnyaltabb ennél. Újságírói végzettség nélkül örömmel alkalmaztak gamereket számos helyen, míg nem egy esetben a diplomás újságírónak megmutatták a kifelé vezető ajtót. A hivatásos ugyanis általában rémesen száraz stílusban ír, és ugyan lehet, hogy teljesíti az objektív újságírás kritériumait, de ha azt nem könnyedebb, szórakoztató formában teszi, akkor hamar utat mutatnak neki és mehet parlamenti cikkeket vakarni.

A MoH azért rossz példa, mert az már egy hosszabb folyamat eredménye. Az FPS-ek lényegi alapjait a Wolfenstein, majd a Doom és a Duke 3D fektette le, hogy a CoD-ról ne is beszéljek. Ezeket nem tolta? Nem ismeri? FPS-ekről írna? Írjon a blogjára, nép elé nem engedném.

A YT stream egy másik szakma, most az írásról volt szó.

IMYke2.0.0.0
Square Enix* Store-ból eltűnt a PC-s...
STEAM-en meg nincs NieR
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.02. 20:26:57

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

<#eljen>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fpocok
NIER AUTOMATA PC-n, március 17!

Pc-n? Na arra befizetek.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Amúgy nem akarom újragerjeszteni a vitát, csak még kikívánkozott. Szerintem túlbeszéltük ezt a Horizon témát és mindenki természetesen azzal játszik, amivel jólesik neki. :-)

Azért ha érdekel leírom majd a véleményem én is a játékról, hátha segít valamit az értékelésében.

Pedig ez a kőkemény valóság. Miért adják le a tévében is reklámokat újra és újra? Jól mondtad. Beleégetik az agyadba a terméket, hogy csak véletlenül se felejtsd el, hogy létezik és neked kell. Kőkeményen befolyásolják a vásárlási szokásainkat (legalábbis megpróbálják). Az egész játék arra megy ki, hogy minél több pénzt sajtolhassanak ki mindenkiből.

De ezzel azért nincs baj, mert ha mi is a másik oldalon állnánk nekünk is ez lenne az érdekünk. Igazad van, hülye aki 0 day vásárol. Nem éri meg. Tény és való. Ennek ellenére néha én is megteszem (nem mondom, hogy utána megbánom).

Ennyi erővel:

- Nehézség: Soulsban kitanulod az ellenfeleket és úgy harcolsz ellene....Innentől kezdve az sem nehéz. A horizonban a nehézséget ahogy én videó alapján eddig láttam azt jelenti, hogy kimanőverezd az ellenfelet és rájöjj a gyengéjére (mert nem tolja a játék az arcodba kapásból). Bővebbet erről nagyon szívesen írok majd neked ha belevetettem magam.
-Wallking sim: Összességébén minden nyílt világú játékba ahol nagy távolságok vannak nyomod az előregombot, vagy a gázpedál gombot pl a GTA 5-ben. Mi a jófityfenét várunk ezen felül egy hatalmas játéktérrel rendelkező játékban??? Hogy lehet ezt másképp megoldani szerinted? Mert nekem ötletem nincs. Ráadásul mint említettem őskorba süllyedt emberiség hogy közlekedne másképp mint gyalog.
A tartalommal kapcsolatosa érveidet megértem. Ha tényleg üres a játéktér akkor a Guerillának lópikula a popójába, mert ezen tud leginkább egy sandbox játék elvérezni.
- Grafikai gondok: Egymásba nyúló textúrákkal nem találkozol minden játékban? Na ne viccelj már. Max akkor ha nem 0 day játszol a dolgokkal. Akkor mire odáig elérsz már esetleg javítják ezeket. Játékmenetbeli szempontból még mindig nem first world problem szerintem.
-Evolution megvette, Dark megvette (én meg mindjárt elkezdek vele játszani) és érdekes ők nem így nyilatkoztak mint a te ismerősöd.
- Tapasztaltság: Én azt tapasztaltam, hogy a tapasztaltak legtöbbször egy idő után már rutinból döntenek, mondanak véleményt. Én meg nem szeretek más véleménye után menni inkább a saját tapasztalataimra alapozok szubjektív dolgokban. Legalábbis törekszem rá. Szóval nincs olyan akinek adok a véleményére, max olyan van akinek elfogadom a véleményét. Objektív dolgokban meg pláne, mint ahogy a te IT-s szakértelmedet is zokszó nélkül 100%-ban el szoktam fogadni, mert hatalmas tapasztalattal rendelkezel (és nem azért mert van véleményed egyik vagy másik alkatrészről, hanem mert több 10-el 100-al volt dolgod és ismered a vásárlói visszajelzéseket is. Tudod mi a jó és tudod mi a nem jó). De a szubjektív megítélésű dolgokban nem szoktam alapigazságokat keresni, mert általában olyan nincsenek.
- Zárásképp: Ezt el tudom fogadni, csak jelen esetben 2000 Ft-ra taksálod a játékot, amiből én azt szűröm le, hogy semmi jót nem találsz benne. Aranyközépút a jó, ezért is mondtam el én is az érveimet, hogy ismét kicsit árnyaljuk a Horizon tele van hibákkal érvelést. Az igazság mint mindig valószínűleg a kettő között van (bevallom én nagy elvárásokat támasztok a játékkal kapcsolatban).

Prince23
Szerintem az a probémád, hogy manapság mindenkből lehet "online újságíró". Olyanokból is,akik pl életükbe nem játszották medal of Honorral és közben az új CODot agyon dicsérik.... wtf. milyen jogon teszik akkor ezt???
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
költői kérdés

Vagy...
Visszaolvastam nagyvonalakban, és szerintem a szakképzett újságírást védted ezzel. nincs ezzel gond. Csak már változnak az idők is.

Ma már a média olyanokat is támogat, mint a youtube stremereket.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.03.02. 18:50:10

Lesz arra még jó játék, nem féltem én a Nintendo-t. A Zeldáknak pedig hatalmas rajongója voltam régebben. Igazából kütyüvehetnékem volt és ez, illetve a VR közt vacilláltam, de nem vagyok benne biztos, hogy a VR nem fog hamarosan teljesen kifulladni, illetve szerintem abból jövőre már érkezik a by default wireless verzió, azt minimum kivárnám. Erre viszont tuti lesz kontent egy jóideig, ha más nem Zelda remake-ek, azokkal is nagyon szívesen játszogatnék. 😊

Egyébként az emulátorozással régebben szerettem bíbelődni, de valahogy lehet, hogy azért, mert öregszem, de teljesen leszoktam róla. Szeretem, ha valamire csak rákattintok és megy és úgy, ahogy azt megálmodták. Legutóbb Dolphinban összelőttem a Wind Wakert, elkezdtem vele játszani, volt 1-2 apró hiba, nem esett úgy kézre az irányítás, aztán töröltem is le a fenébe az egészet Viszont ha még meglenne a gamecube azon tuti nekiestem volna. Azzal szoktam magyarázni, hogy szoftverfejlesztő lévén úgyis napi 8 órát bíbelődök a gép előtt, odahaza már jobban szeretek csak leülni elé és filmezni/játszani bármiféle overhead nélkül.
Fpocok
Csak emiatt ne vegyél konzolt. Pár hónap és 4kban toljuk PCn a zeldát.

Gamecube volt az utolsó saját tulajdonomban levő konzol, azóta csak a #pcgamingmasterrace.
Najó, néha kölcsönkértem 1-1 játék erejéig valakitől ezt-azt, szóval járt nálam xbox one-on kívül minden hetedik-nyolcadik generációs konzol is rövidebb-hosszabb időre.
Fpocok
Nincs wii ud? Vedd meg arra.

kigyi
Mondjuk ilyen esetben nem sok értelme van kockáztatni (szerintem).

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Ígéret szép szó, betartják úgy jó, megfogadtam, hogy ha 95+ lesz a Zelda, akkor megveszem a switch-et. 98 a Zelda, elcsattant a preorder.
IMYke2.0.0.0
Mindenki eldönti magának.

Battle.net
StarCraft II Products - StarCraft II Battle Chest - 30 dollár = ~8793 Ft

vagy

CDKeys
StarCraft 2 Battle Chest 2.0 - 26,09 euro = ~8039 Ft

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Annyiban az lett volna, hogy láttam volna mennyire különbözik attól ahonnan a sorozat indult. De a játék megítélésén számomra nem változtatott volna semmit (azóta pótoltam őket már).

Why so serious?

Pont h nem mind a kettő abból ered, ott van leírva. 😊 ill. nem rémlik hogy a manna fogyasztasatol lett volna bárkinek mennyei képessége, igaz azért rég volt már h olvastam azt a "fantasy-t" 😊

De ez már annyira kulonut h le is zárhatjuk akár, plane mert nem csak ez volt a bajom vele. Szemelyesen én nem ismerem, a munkáját tudtam megítélni akkor és azt rossz volt olvasni. nekem.

Amúgy a hiteles/nem hiteles résszel én speciel egyetértek. Ez pl PC Gurura marha igaz volt anno.
Az h vki irokent nem erzi h hiteltelen egy cikk kapcsán az nem jelenti azt h akinek több tapasztalata van az adott címmel kapcsolatban ne érezné az írását annak. 😉
Voltan
" Én is írtam cikket anno online újságba (fiatal voltam és kellett a pénz), Resident Evil 5ről úgy, hogy az első 3 résszel sose játszottam, csak a 4el előtte. Nem éreztem, hogy hiteltelen lennék."

Mondjuk pont ez a példa nem jó sztem, lévén az előző részek totál mások stílusban is, hangulatban is, megjelenésben is, szóval nem lett volna túl releváns, ha játszottad volna őket.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"