Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
A konzol "HD-sítésnek" némiképpen van létjogosultsága és nem azért mert vérkonzolos vagyok (Steam szerint sem :-D), hanem azért, mert egyszerûen nem tud az ember már azokkal a játékokkal játszani, amelyek anno kimagaslóan jó eredményeket tudtak prezentálni. Miért?

1. Már nem kapható a játék.
2. Már nem kapható a konzol, amin a játék elfutna.
3. Kapható a játék aukciós portálokon, de az exkluzivitása miatt elképesztõ drága.
4. Ha meg is van a játék, szereztél is még egy mûködõ konzolt hozzá akkor rájössz, hogy a HD TV-den az eredmény sokkoló. Ezzel szemben PC-n sokkal jobb arányban lesz sikerélmény felbontás terén is, ráadásul a GoG/Steam-nek hála a régi játékok nagy része a jelenlegi op. rendszeren is elszalad.

De hogy mennyire van jogosultsága GOOD OLD GAMES idejében egy BG, Planscape remake-nek? Nem igazán.

Persze a fanatikusok ezt a verziót is megveszik, a kíváncsiskodók közül is lesz pár akit érdekelni fog... de ezzel értékelhetõ eladásokat produkálni !PC-n! a warezolás mekkájában? Ugyan már...

A másik probléma pedig az ötlethiány... lehet itt játékipari legendákkal dobálózni, meg olyan nevekkel, hogy hû+haaaa, csak az a k. nagy helyzet, hogy igenis kell a friss vér, az újító gondolatok, ötletek az iparba.

Chris Avellone, Brian Fargo, Tim Schafer, Peter Molyneux, John Carmack, stb. hosszú a sor nagyon. Legendák? Persze, nem vitás.

Õk is voltak ifjak és ötletektõl duzzadók? Igen.
Most is vannak ifjak, tele jobbnál-jobb ötletekkel? Hülye kérdés... naná!

Ez a lényeg! Azért mert most 2012-ben egy Chris A. azt mondja, hogy... ez egy dolog. Én meg azt mondom ezernyi jobb ötlet van ennél, csak lehet, hogy a "senkiknek" esélyük sem lesz soha kibontakozni.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nem teljesen értelek. Nem grafikai update-rõl, de még csak nem is remake-rõl van szó, csak szellemi utódról. Mellesleg egyfolytában követelik tõlük a rajongók, amióta bekerült a köztudatba a Kickstarter, valamint egyfolytában errõl faggatják Avellonét az interjúban. Szóval mi a probléma azzal, hogy õ is gondolkozik ezen? Mellesleg annak idején is dolgoztak egy folytatáson, ami nem jelent meg.

Szóval ezzel az erõvel vissza lehetne utazni az idõben, és beszólni a BioWare-nek, hogy ne merjen Baldur's Gate után fantasy RPG-n dolgozni.
IMYke2.0.0.0
"Menõ az egyik játék" -- korr-jav - Menõ az egyik tévésorozat...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Renjike
<#ravasz1>

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

IMYke2.0.0.0
Igazad van - döbbenetes, hogy mekkora ötlet-ínség van.
Zombi, vámpír, meg film-adaptációk korát éljük - ja és a rókabõrökét.

Ettõl függetlenül, nagy ritkán, és csak egyes sorozatokká alakult játékok esetében, a folytatások kellemesek.
A biztos, jövedelmezõ utat - kisebb ellenállás, ugye - választják a kiadók, fejlesztõk.

Zombi-téma a menõ? Csináljuk zombis játékot! Régebbi játékunk mellé adjunk ki fizetõs zombi-DLC-t!
Vámpír téma a menõ (rohadj meg S.M.!)? Gyártsunk egyre több vámpír témájú játékot, DLC-t!
Menõ az egyik játék a játékosok között ('Trónok harca' mond valamit)? Gyártsuk le gyorsa az adaptációját, lehetõleg annak is a folytatását, de izibe, míg menõ a film/sorozat!
Menõ manapság a hádé (HD, anglomániákusoknak: édzsdí)-sítés? Akkor nyomassuk, de gyorsan a régi, bevált játékokat hádébe!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TBTPumpa
Jah, a Diablo 3 annyira sz@r, hogy már addiktív nem? <#idiota>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

IMYke2.0.0.0
Gyere le az "anyagról" míg nem késõ 😊

Renjike
60-70 óra diablo 3 8 nap alatt szerintem kicsit leállok a cuccal ... :SS

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Tinman
Ennyire ötlethiány van?

Mondtam már ma erre a témára, hogy száni?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

TBTPumpa
Deus Ex Human Revolution (Steam) megér 1000 Ft-ot? <#hawaii>

TBTPumpa

ollie
Jaj ne. AD&D nélkül már nem lenne olyan jó. A jogtulajdonosok bele sem mennének ekkora változtatásba, akkor meg már a sztori meg a világ is csak hasonló lehetne, de nem olyan.

davidka003
Egyébként ma vittem végig és olyan ürességet érzek. Annyira lenyûgözött a színészi játék. Sajnos nem hiszem, hogy fel fog bukkanni más játékban is ez a technológia. 3 évente jön ilyesmi játék ami ennyire lenyûgöz.
Az a baj, hogy valszeg mégegyszer úgysem kezdeném el ezért eladtam de lehet majd benevezek pár hónap múlva GOTY kiadásra ha lesz olcsón.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

davidka003
Szerintem csippan.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

shaddam
Pécén az la noire-ban hogy jelez ha a közelben van egy nyom? Ugye a rezgés kilõve.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Nyilván nem ezt vitattam. Nekem mondjuk hajdanán a PH!-n inkább az okozott "komoly" gondot, hogy rendre olyan játékok iránt érdeklõdtek, melyek már elkeltek (akár 2 éve!). Hiába írtam ezt bele külön a hirdetés szövegébe, hiába volt link új listára, mintha csak azért is legörgettek a hozzászólások közé, hogy valami régire hivatkozzanak 😊
IMYke2.0.0.0
Avellone: Csábító a Planescape: Torment...

"A nagymúltú RPG mágus, Chris Avellone erõsen gondolkodik azon, hogy újra feltámasztja a Planescape: Tormentet, méghozzá a Kickstarter és a mi segítségünkkel. Õ volt a hihetetlenül népszerû, 1999-ben megjelent PC-s szerepjáték vezetõ dizájnere. Viszont ha megtenné, eldobná a Dungeons & Dragons szabályrendszert és a kapcsolódó Planescape környezetet, mert szerinte azok nélkül sokkal jobb játékot tudna csinálni."

davidka003
Én is belefutottam már párszor ígérgetõs emberekbe.
Ez volt a legdurvább eset:
LINK
Ezek után még rámírt privátban, hogy õ soha nem csapná be a másikat és reméli, hogy a következõ üzletünk majd jobban sikerül. lol? Hát most is ki miatt nem jött létre? Hát nem miattam. Írtam, hogy ha elõre utal, ezek után is elküldöm neki a 2 játékot. Erre már semmi reakció nem jött. Tiltottam is le a picsába.

arty
Ahogy írtad is, 1% az esély, hogy a majdnem-vevõ megérdemli a belátásodat, szemben azzal, hogy 99%-nyi eséllyel csak meggondolta magát, te meg bukod a listázási díjat vagy még rosszabb: másik vevõt, aki el is vitte volna.

Én nem vaterázok, de ph!-s eladásaim során jópár alkalommal megszivattak azzal, hogy rakjam félre, mert neki 100000%, hogy kell... (persze, hogy nem kellett), az emberek általánosságban sajnos ilyenek.

Forza.

MerlinW
Igaz, de nem ezen a téren. Ha rendelsz valamit valahonnan, azt sem vagy köteles átvenni a futártól. A kapudban eldöntheted kell-e, és ha meggondolod magad megmondhatod a futárnak, hogy bocs mégsem és visszaküldeted vele. Legyen az bármilyen tétel. Amíg nem történik meg a tranzakció, addig nincs üzlet.
Aukciós oldalakon ez mínusszal jár? Igen. Puff neki. Nagy kaland.

[merlinw.org]

A fórumokon - és talán az üzleti kommunikációban is - pedig az tartozik a korrektséghez, hogy nem forgatod ki más szavait.

Nagyon könnyen megeshet, hogy bejön egy pár százezres költség, és így muszáj valaki visszakozni egy 10-15k-s tételtõl helyette. Nem hiszem, hogy fair elvárni, hogy aukciós oldalon csak az próbáljon spórolni, akinek amúgy olyan az anyagi helyzete, hogy földrengés esetén (nem kell ám szó szerint venni) is ki tudja csengetni az összeget. Nyilván nagyon végsõ esetnek tartom az ilyesmit, és elvárható a korrekt kommunikáció, de nem kell élbõl kizárni minden visszalépõ jóhiszemûségét. A kíméletlen kategorikusságodat vetem el, nem a megfogalmazott fõszabályt, amivel egyetértek.
arty
Ez üzlet. Itt korrektség kell, nem szociális érzékenység...

Forza.

Ez már egyéni helyzettõl függ, amit kívülállóként vagy a Vatera másik oldalán állóként nem egyszerû biztosan megítélni. Mindenesetre a licitálás után visszalépõktõl nem biztos, hogy jobb a látatlanban ítélkezõ, szociális érzékenységgel nem rendelkezõ típus. (Nem, nem léptem még vissza soha semmitõl, és nálam sem léptek vissza efféle indokkal.)
arty
0.001! az elromlott a gépem pedig nem ez a kategoria 😊

Forza.

Tinman
A hype a bajom.

Rengeteg hírportálon szinte 2 hetente van errõl cikk... mintha a Baldur's Gate 3 jönne kb.

Meg visszaszámlálás a baldursgate.com? Miért mi jön? BG3 bejelentés?

Mert ami jön az kb. annyi értékkel bír, mint a többi HD kiadások. Vannak, tudjuk, vegye aki kimaradt belõle.

ollie
Egyetlen korábbi kiadás sem változott az eredeti, elsõ kiadástól. Ezt most teljesen feljavítják. Igazából nem értem mi a problémád ezzel, nem muszáj megvenni.

IMYke2.0.0.0
Á, értem. Köszönöm a választ 😊

Azért ne tegyünk úgy, mintha vis maior nem létezne. A "tutira" az, ami a jövõt illetõen nem létezik, szigorúan nézve még Bill Gates-nek sem. Más kérdés, hogy a visszalépõk legfeljebb 1%-áról beszélünk most.
Tinman
Amúgy a felbõvített extra ebben az esetben a meglévõ angol kézikönyvön kívül + magyar kézikönyvet + az adathordozóra örök gar. a CD Projektnél.

IMYke2.0.0.0
I'm glad, I was just curious.

Tinman
Too late :-/

Steamgifts-en eddig több mint 500 játékra jelentkeztem és még SEMMIT se nyertem! Már kezdem feladni a reményt. 😞

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Hányadik BG kiadás? 10? Csak ez most upgradelt?

Rókabõr. Pénzgyár. Undorodom.

IMYke2.0.0.0
Tinman:

"Jade Empire Special Editon (full angol, de felbõvítve extrákkal, érdeklõdj ;-)"

Érdeklõdöm, mit jelent a felbõvítve extrákkal? 😊

IMYke2.0.0.0
Baldur's Gate + Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast HONOSÍTÁS v1.0 - http://www.magyaritasok.hu/news/2121/baldurs_gate]Csak szóltam.
S ez minden verzióra felpakolható. Alap + kiegre 100%-osan.

ollie
Ugyanaz marad a játék, csak az interfész változik, a BG2 feljavított interfészét kapja meg, meg tesznek bele némi extra tartalmat. Normálisn lehet majd játszani akár HD-ben is, lesz benne zoom, a grafika ugyanaz marad. Rókabõrnek nem nevezném. És budget áron jelenik meg.

davidka003
Általában felszokták.
Lehet rejtett minimálár és nem rejtett is.

A minimálárat nem tûntetik fel! Vásárló csak annyit lát, hogy nem érte el a minimálárat!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

ZsZso
Jaja, ez a minimálár a világ lehülyébb dolga. Le a minimálárral!

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

davidka003
Ez meg undorító dolognak tartom, hogy lehet 1 Ft-ról indítani de 3k alatt nem adja oda. Akkor minek az 1 Ft-os szarakodás?
Azt se értem mikor ki van írva, hogy minimálár 40k és a licit meg 5k-ig megy el. Van olyan ember, hogy látja, hogy 40k alatt úgysem nyeri meg mégis licitál mondjuk 5k-val. De minek?

#50593: valamennyivel drágább igen

arty
gondolom akkor drágább a listázási díj(?)

Forza.

grebber
Nemhogy a Gothic 1-2 adnák ki felturbozva!Azokat újra meg is venném!

Next PC upgrade: 2022

Tinman
Nem tudom magam visszafogni, elnézést:

Szánalom. Rókabõr n+1 a legendáról.

Majd 3.49 Euro-ért esetleg hajlandó leszek a kosárba tenni.

Egyébként attól, hogy fúhédésítik, attól most majd többen játsszák végig?
Mert a BG az sok minden ugye, csak nem éppen egy laza hétvége... inkább egy laza évszak :-D

Rakja fel akkor 3k minimum árban és kész (lehet olyat, hogy 1Ft-al indul, de minimum ár alatt nem adja oda, akkor meg minek kell színjáték?)! Minek hülyíteni a jónépet. Fõleg, hogy mindkét termék gyakorlatilag csak ritkán kapható, tehát tuti hogy valaki lecsap rá és amúgy is sanszos, hogy jó árat kap érte.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

ollie
Elindult egy visszaszámláló a baldursgate.com-on!

arty
párom is nyert már gyerekkabátot 100 forintért teszveszen... azért vittünk egy tábla csokit a "béna" anyukának-gyermekének 😊 (nyugi, szééép, naaaagy házban laktak, nem kenyérre kellett az ára)

Forza.

arty
én meg bebasznám a negativat és a vaterához fordulnék ha õ is ezt próbálná 😊

Forza.

Tinman
Én tudom... a fõnököm nincs tisztában sajnos nagyon sok mindennel.

Fpocok
Mindig ez van, hogy valakivel felhuzatja az árat az ember, ha nem ott van, ahol szeretné. 1001-szer láttam már ilyet.

Parasite Eve 2, best game EVER!

davidka003
Ilyenek az emberek.
A legjobb mikor nézem az Xbox aukciókat és már 1 héttel a lejárat elõtt magasabban van az ár, mint a bolti ár.

#50537: Tinman lézernyomtatós sztorijára válasz:

Gyakorlatilag 1 Ft-ért akkor érdemes ha tudod, hogy kelendõ cucc.
Például Xboxnál azért jó, mert sokan megnézik az 1 Ft-os aukciókat és jobban szem elõtt van a terméked mintha mondjuk fix 40 ezerért raknád fel.
Valszeg én nem merném egyébként.