Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
Brick-rõl nem is beszélve

zorrobomber
van benne slash is, V gomb 😄

arty
noezaz 😊 egy dio klónra én is rásütöttem volna hogy hekkendszless, de ha ugyanez fps nézetben, lövöldözve játszódik arra nincs semmink...

én pl az idézõjeles rpg cimkét választottam és látod mi lett belõle 😄

Forza.

Provokatívnak veszed a kérdésed, mert nem tudom a választ 😊 Mármint maga a rekesz számomra egyértelmû, de hogy mit írjak a ráragasztandó cetlire, az már nem. Nem rajongok sem a hack'n slash (RPG)-ért, se a roguelike-ért, a dungeon crawlingért (ez eleve igaz az Eye of the Beholderre vagy a Diablóra is, jó kis terminus technicus, csak éppen másra jó), bár az elõbbi még nagyjából lefedi a lényeget, csak ugye akkor a DMC-ék vagy Blade of Darknessék címkéjével is ütközhet, ha ennyire a szavak számítanak.

Jómagam a Diablo-klónokként vagy diabloidokként aposztrofálom õket, de nyilvánvaló, hogy ez így ebben a formában nem elterjedt, bár az biztos, hogy legalább nagyszüleimen kívül mindenki érti. (Persze a Borderlands már egy kicsit FPS is, tehát hibrid.)
arty
"A Borderlands vagy a Diablo nálam más rekesz."

Egész pontosan melyik rekesz? 😊)

Forza.

Carlos
seems legit:

Þór vígi þessi rúnar

A Quake 3-ban választhatsz portrét, tehát is FPS-RPG? A kinézet alakítása tipikus RPG-s jellemzõ, hiszen nyilván része lehet a karakter megalkotásának, de nem lesz tõle semmi sem RPG, és nélküle sem lesz semmi sem kevésbé az. Például a pen & paperhöz sokak által egyik (?) legközelebb állónak tartott Planescape: Tormentben is fix fizimiskával kezdesz.

Mondjuk én az eredeti hozzászólásodba nem kötöttem volna bele, de amúgy a folytatásban igaza van ratgabnek. Bár én akció-RPG-nek azokat tartom, ahol a karakter ügyessége mellett a játékosé is jelentõsen számít a harc során, tehát a Mass Effectet, Deus Exet, sõt a Gothicot is idesorolom (a Witcher határeset). A Borderlands vagy a Diablo nálam más rekesz.
Renjike
hogy én régen mennyit nyomtam Dota All stars-t :o

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Azért akad egy PC-only Desperados (széria) és Freddy Pharkas is, ha számba akarjuk venni a releváns western játékokat minden stílusban.
DarkSector
Árban jó, csak kérdés hogy maga a játék jó-e.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Zomil
Nem vagyok elfogult a Dota2-vel csak játszottam jopár MOBA-t(istenem de iszonyatosan utálom ezt a Riot által teremtett szot), h tudjam mi a különbség köztük. Pár évet toltam a warcraft 3-as Dota-t, majd 1évig Lol-oztam, ezután/közben Hon-ban is lehuztam egy évet és most Dota2-ben ezer oránál járok...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

grebber
Nuveem : Dungeon Siege 3 ~1150FT

Next PC upgrade: 2022

102 champ amibõl vagy 50 felesleges. Van amikor a kevesebb több, én spec jobban örülnék ha lenne 50 champion de azok rendesen lennének balanceolva. Ja, csak kell a bevétel a cégnek ugye...

Why so serious?

Fabio Capello
dota 2 még béta fázisban van, persze hogy eltart egy darabig mire meccset talál.

Másrészt, most komolyan, az a jó, ha egy cég körülbelül 0 azaz NULLA figyelmet fordít a játékmenet kibalace-olására, egyszer nerfelnek egy hõst, utána visszabuffolják, mert jaj hát mégse, majd megint nerfelik hogy omg, most túl erõs. Emellett, kéthetente dobálják ki a már lassan nulla fantáziával bíró hõsöket, melyek gyakorlatilag ugyanolyanok mint az elõzõk, csak egy kicsit megkavarják az abilityket, átnevezik, tesznek rá valami effektet és kész.

Lehet agyon ajnározni a LoL-t, de attól még nem lesz egy jó játék, és ha ismernéd az EREDETI Dotát, messze más lenne a véleményed.

Abba pedig már nem megyek bele, hogy az általad nagyra tartott rúnarendszer mennyire rosszat tesz a játéknak.

TBTPumpa
Mondtam is hogy a béta miatt - mert nem mindenkinek elérhetõ - lassú a matchmaking. Ahogy nézem kissé elfogult vagy a Dota 2-vel kapcsolatban. Ez nem is baj, biztosan jó játék lesz majd az is, ha elérhetõvé válik a nagyközönség számára, eddig viszont a Youtube-os videók alapján és a barátaim elmondása alapján (akik bétáznak) nem gyõzött meg a dolog, szóval addig marad a sz@r LoL a maga 102 champion-jával.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Zomil
Dota2-ben 70ezer állando játékos van, ezzel szemben LoL-nak joval több...hm vajon miért is olyan lassu az a matchmaking...
Amugy jah, esport a LoL...mert a Riot birtokolja az ESL-t...igy aztán nem csoda, h mindig lesz helye a Lol-nak...De a legtöbb helyen gyorsan leváltja majd a Dota2...monduk nem lesz nehéz dolga, a pro játékosoknak semmi kihivás nincs abban a játékban...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

TBTPumpa
Náluk már E-sport a LoL a Starcraft mellett, szóval nehéz dolga lesz majd a Dota 2-nek. Másrészt viszont (oké, hogy béta), de hogy 10 percet kelljen várni a Dota 2-ben mire talál 5v5 játékost azért kicsit abszurd.
LoL-ban 10 másodperc alatt megvan...

Zomil
Ebbe inkább nem megyek bele melyik a jobb...és teljesen felesleges itt vitázni erröl.

Amugy meg a Valve-nak nem szokása 5évvel elöbb bejelenteni mit fejlesztenek...majd fél évvel HL3 megjelenés elött elkezdik csepegtetni az infokat...és nem hiszem, h ne készülne most is a játék...

TBTPumpa
Hát a koreaiak már rácuppantak pár éve a League of Legends-re. Olyan mint a Dota, csak mérföldekkel jobb. Rengeteg champion, skill és rúnarendszer van benne, ami a dotában és a többi ilyen MOBA játékban nincs. És a Dota 2 is esélytelen lesz a League of Legends-szel szemben, legalábbis a béta alapján ezt mondják sokan. Meg majd a Blizzard Allstars is jön, de az majd csak a StarCraft 2 kiegészítõ megjelenésekor, addigra már tovább fog nõni a LoL tábora - így is 44 millióan játszanak vele, mert ingyenes és nagyon jó - 4-5 millió ember naponta! Csak rengeteg az idióta, másokat sértõ és retradált személy, de errõl a fejlesztõk nem tehetnek...

Sir Quno Jedi
Egen a Valve szerintem is erõsen felejtõs egy cég. Mások sokkal jobb játékokat adnak ki és nagyobb mennyiségben. Észre sem vennénk ha nem léteznének az utóbbi 10 évben...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Totti5
Tehát semmi lényeges a Portal 2õn kívül.

CS:GO meg semmi egyéb nem lesz, csak egy felfrissített Source, amit kiadnak mindenre.

Dota csak egy multis rétegnek szól.

L4D szintén, amibõl a 2. rész szép kis rókabõr lett, de biztos jön majd a 3. is.

Szóval a Valve minden aprósággal foglalkozik csak a HLel ne kelljen. Végül is igazuk van, rókabõr multi játékokból, steamból simán dõl a pénz és még közben ugatni is van idõ másokra. Minek erõltetni a nagyon drága Half Life single player story orientált játékot. HL2 befejezése olyan tökéletes lett és az EP 2vel olyan jól zárták a storyt, hogy ingerem sincs a folytatásra ( NOT ).

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Zomil
Mert aztán csak a koreaiak játszanak dotát 😊
És igen egy w3 modot adnak ki...viszont valve minöségben...eleve a HL-en kivül kb. mindegyik játékuk egy mod-on alapul vagy egy indie játékon...és mégis jo mindegyik. A w3-as map felett már eljárt az idö és a dota2 egy tökéletes utod. De amugy ott van a portal2 az is egy remek játék lett, vagy mostanában csinálják még a cs:go-t is.

shaddam
Warcraft modot kiadnak játékként? Ha koreai lennék biztos esportolnék is vele

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Zomil
A köcsög valve csinál dotát mekkora szemetek, meg portal-t, meg cs-t, degecik semmit játékot nem fejlesztettek az utobbi idöben csak verték a faszukat...
Komolyan emberek szemellenzöt le kéne venni, nem csak a HL van a világon emellett elég sokat dolgoznak ott. Attol még, h téged pl. a dota nem érdekel attol még hatalmas jelentösége van a fejlesztésnek és cs mellett "készitenek"(pontosabban felujitanak) egy játékot ami fontos esport szempontbol.
Én is rohattul várom már a HL 3-at, de olyat mondani, h nem csinál semmit a valve, mert csak a steam-el foglalkoznak marhaság...

IMYke2.0.0.0
Bal Négy Halott - nem vitás. <#ravasz1><#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Daell Drow
Szerintem a TF2.
Carlos
te is alap angollal rendelkezel látom. 😊

Þór vígi þessi rúnar

davidka003
Felezési idõ.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Fpocok
half life

Parasite Eve 2, best game EVER!

Renjike
1/2 élet??!

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Totti5
Találós kérdés: melyik a legnagyobb frencsájza a Valvénak? nyilván a Steam, de ha játékról beszélünk😄

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

shaddam
Valve már sima boltos nem játékfejlesztõ. Igenis a kurva anyjukat hogy sehol episode 3, hl3, de helyette pl zombis szarokat meg dotát csinálnak.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

arty
- böngészõválasztó ablak?

- elfér, csak egy idõ után a tuti megléte arra sarkallt pár idiótát, hogy ne az %opendefaultbrowser%-t használja hanem a c:\programfiles\internetexplorer.exe-t ...

- az emlitett cégeknél van "áruház", amivel választhatok többek közt böngészõt is (ha most az jön, hogy ott miért nem gáz a store: mert ott egymással van verseny, a win-nek kvázi nincs ellenfele)

- sem a valve, sem a blizz nem OS-t fejleszt. nem az in-app szolgáltatásokkal van a gond, hanem h az ms a win-t baromira folyamatosan app-ként próbálja pozicionálni, h kifurjon mindenkit. ez persze normális egy nagy cégtõl, de az is az, ha ez ellen ágálnak sokan 😛

- tudod-e mi az a html szabvány? (persze, hogy tudod). nem volt kétféle html, egyféle volt. az ms leszarta és a beépitett ie miatt az õvé lett a "kváziszabvány" szép lassan. a flash pontosan a fos ie által teremtett áldatlan állapotra próbált válasz lenni: egységed felület, mindentõl függetlenül 😊

Forza.

Tinman
"miért lett volna durva?"

Ha van 1 db. PC-d, net eléréssel, böngészõ nélkül, hogyan lépsz tovább?
Hozol pendrive-on valahonnan egy böngészõt... érted ugye?

"Miért nem lehetett eltávolítani?"

Az életben nem használtam a windows beépített Media Player-ét, de eszembe nem jutott, hogy el kéne távolítanom. Elfér, az op. rendszerrel adták.

Elképzellek, ahogy veszel egy Andorid/Symbian/iOS telefont, majd izzadva keresel rá "alap" browsert, mert anélkül nem túl mókás netezni velük.

Aztán azt is vizionálom, ahogy a különféle Linux disztribekbõl gyomlálod ki a default browsert, mert köcsögök! Hát, hogy merik neked megmondani, hogy mi a def. browser!

"bizonyos ms szolgáltatások miért csak saját böngészõvel mentek?"

Bizonyos Bli$$ard és Valve szolgáltatások miért csak a cégek saját programjaival mennek? <#idiota>

"ha nem lett volna beépitve ie, vajon elszabványtalanodik-e ennyire a web?"

Naná. Ezernyi szereplõ, nem kevés programnyelv.
A web legnagyobb rákfenéje egyébként a flash... ahhoz meg sok köze nincs ugye az MS-nek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

arty
miért lett volna durva? miért nem lehetett eltávolítani? bizonyos ms szolgáltatások miért csak saját böngészõvel mentek? ha nem lett volna beépitve ie, vajon elszabványtalanodik-e ennyire a web?

attól még hogy te gyárilag operázol, az átlagjoe használt aa fosIE-t és a végén olyan tömeg iezett, hogy a szabvány html-t már nem is kellett támogatni a webes fejlesztõknek 😊

jah, baromi jól jártunk vele...

Forza.

zorrobomber
Csak ezt a blizzard-osat <#rolleyes>

Tinman
Durva is lett volna úgy kiadni egy op. rendszert, hogy nem elérhetõ rajta semmilyen beépített böngészõ.

Aztán persze a nagy nyomás hatására a win update-en keresztül bevezették a Böngészõ Választót, aminek a jogi baromkodáson kívül fing értelme van.

Attól, hogy "gyárilag" van egy IE-m azt max arra használom, hogy leszedjek vele egy Opera-t.

VAGYIS még mindig enyém a döntés, nem vette ki a kezembõl az MS nemde?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Kizárt!

Most is feltehetsz Win8 alá egy klienst és úgy vásárolsz, mint eddig. Ebbe az MS nem is szól és nem is szólhat bele! Hogyan is tehetné? Op. rendszert árul, olyan programot futtatsz rajta, amilyet akarsz.

arty
nemtudom rémlik-e még mi lett a beépített böngészõbõl egy idõ után (os szerves része, ezt és ezt csak a mi böngészönkön lehet elérni, mert és csak stb stb stb)

vagy te elhiszed, hogy az MS megváltozott? 😄

Forza.

Tinman
A Gabe-es korábbi riporta próbáltam utalni. Ugyanis Zomil azt írta, hogy a Bli$$ egyetért Gabe-el.

Gabe-nek pedig a kezelõfelülettel/érintõképernyõs kezelési móddal és a zárt platformmal van baja a Win8 kapcsán.

Te is elolvastad mind a 2 cikket?

Tinman
Sima egyszerû konkurencia flame... csak durván rangon aluli.

A Win Store a Bli$$ard Store-t és a Steam-et nem különösebben zavarja, simán elférhetnek egymás mellett.

Ja, hogy 2 másik cégtõl származó, a Win Store-on is forgalmazott termékért az MS is kéri a maga hasznát. Tegyék... nem kell ott megvenni, lehet közvetlenül.

zorrobomber
Errõl beszélek én is! Elõször csak a kezelõfelületrõl írtál, ezért kérdeztem hogy elolvastad -e a cikket.

Zomil
Majd elcsodálkozol, ha +pénzt kell fizetned, mert win8-on keresztül vásárolsz 😊

Tinman

Tinman
A Gabe-es riportot is elolvastam anno és akkor sem értettem, hogy tulajdonképpen mi a fax baja is van?

Jah, hogy konkurenciát látnak a Store-ban? Ettõl még nem katasztrófa a Win 8.

Mert ha kifogásolja mondjuk a kernelt és meg is indokolja, az valami, az egy megalapozott vélemény. Ez az egész Blizz+Valve böfögés eddig egy nagy semmi.

wedge31
A cikk nem a kezelöfelületrõl szól, talán olvasd el.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Zomil
Jah csak ezzel az a baj, h a microsoft igy le tud korlátozni mindent...

Tinman
Kit érdekel ez?

Windows Store = NEM KÖTELEZÕ használni!

Továbbra is használhatod a megszokott klienseket!

Tinman
Tegyél fel egy Win8-at, tegyél fel egy Steam-et/Origin-t/Capsule-t, aztán beszélünk.

Zomil
Mert csak a HL sorozatrol szol a Valve...Szora sem érdemes az ürge...hogyne...te is jo nagy marhaságokat tudsz itt összehordani...