Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nincs is angol szinkron benne, csak felirat.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ennyire vészes valóban nem volt a régi részekben, nekem azért pár közepesen régi kimaradt. A Shogun 2-ben sem a töltési idők voltak a félelmetesek, hanem a játék indulása, ami azért "egyszeribb" dolog. Nemcsak nálam, a kooperatív móka mindig úgy kezdődött, hogy kialudni is volt idő magunkat, mire bejött a játék. Majd kipróbálom SSD-ről.
Szerintem én maradok az angol szinkronnál. Japán is gondolom, h hangulatos és mondjuk egy többedik végigjátszásba belefér. Azonban egy ilyen akció dús játéknál, ha harc/akció közben is megy a szövegelés, akkor nem egyszerű közben a feliratokat olvasni.
Ez nem volt eddig jellemző (nagy Total War rajongó vagyok mondjuk az Attila kimaradt), de Warhammernél kifejezetten jelen van.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

5-10 másodperc? Akkor az illetőnek gyorsabb SSD-je van, mint nekem. Dzsini videója elég meggyőző, ennyire soknak nem tűnt, amikor még HDD-ről játszottam. Vagyis inkább magára hagytam a gépet dolgozni vele, nem méregettem 😊

A Shogun 2-ben meg az a borzasztó, amikor elindítod a játékot HDD-ről, és egy percig vagy kettőig tart, amíg eljut a logókhoz. Nem is értem, hogy DRM vagy mi csinálja.
TBTPumpa
PS4 csak az exkluzívok miatt van. Ami van PC-re is, azt inkább ott. Mass Effect is PC-n lesz majd, ha eljutok odáig. 😊

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Nálam jelenlegi HDD-n 1-1,5 perceket tölt csatánként a Total War Warhammer...És ez már engem is zavar. De erről láttam videót is, szóval ez nem csak nálam jellemző( SSD-vel 5-10 másodperc ez csatánként).

Tinman
Ne szerénykedj, mindig is jól írtál, ez szvsz vitán felül áll :-)

Amúgy nagy gratula tőlem is Nier-re. Első is nagyon egyedi élmény volt. Olyannyira, hogy én sokáig nem is tudtam, hogy én ezt szeretem-e vagy sem, de aztán megfogott és most már azt mondom, hogy az előző gen egyik legkülönlegesebb darabja.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.03.16. 20:19:03

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Sőt, ahogy nézem már a win10 által telepített programok (Forza) is mozgathatók pár klikkből a Gépházon át.

(plusz rákerestem, a Total War Warhammer szintén nagyon meghálálja az SSD-t 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Egyetértek, bár erre felénk az m.2 még mindig drágább... persze nem drasztikusan, de drágább.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

egy Total Warnál meg az, hogy 2 vagy 4 másodperces töltőképernyőket nézel igazából mindegy,

Nyilván túlzol, hacsak nem 20-40 másodpercet akartál írni, mert a Total Warnál van töltési idő bőven (már ha a Warhammerről beszélünk, és nem az első Rome-ról, szóval jól jöhet az SSD. Máson nem javít, de én is azon tartom. A StarCraft 2-ben mondjuk jobban zavarnak a töltési idők, Total Warban természetesebb a preparing time, és ritkábban töltök.

Mindenesetre én ~500 GB-n vígan elvagyok (szerk.: én még olcsóbban vettem, meg nem is itthon), kisebbet nem vennék. Sem a saját helyemben, sem a ratgab által írt paramétereket tekintve, ha 1-2-nél több játékot akar telepíteni egyszerre. De a pénz nagy úr, és ha van a 250-es mellé egy 120-as, az segíthet.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.16. 20:15:21
Igen. Forza is van és Total WAr is van porondon nálam. Steames mozgatás ötlet szuper, lehet ez meg is oldja a problémát huzamosabb ideig (köszönet érte!)

Dzsini
Viszont most már az m.2 és a klasszikus SATA ára egymás mellé került, ami - ha megvan hozzá az alaplap - még finomabbá teszi a dolgokat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
ratgab: Köszönöm szépen 😊 Hát, ha a Párt is úgy akarja, akkor valóban sikerül a megismerkedés vele, és akkor --- bár nem érhetek a nyomába sem egyik profi, jól fogó tollakkal író fórumtársainknak sem (gondolok itt Tinmanre, Atiszra, genndy-re és a többiekre) --- megpróbálok majd szubjektív élménybeszámolót írni, röviden. 😊

Bálint: Akkor én tévedtem el - azt hittem, hogy PS4 verziód lesz ...
Én is japán szinkron mellett kívánok játszani vele 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Ahogy írtam már neked az árak miatt jelenleg a 240-250GB a nyerő. Már amennyire nyerőnek lehet hívni valamit, ami majdnem 40%-ot drágult 6-7 hónap alatt. Az a helyzet, hogy nem jó most SSD-t venni. 100% biztosra veszem, hogy nyáron lesz egy komolyabb árzuhanás. Addig kibírod 240-el, utána az jó lesz OS + pár proginak, az új 480-500-ason meg majd a játékok.

Egy biztos: SSD nélkül gamerkedni lehet, csak megfosztod magad attól az érzéstől, amikor minden olajozottan és flottul működik. Ez pedig rettentő fontos.

TBTPumpa
Fémtoknak jobban örülnék, de az csak PS4 verzióhoz jár. Ezzel a megfordítható borítóval nem sok mindent tudok kezdeni. 😞
Ez ismét egy olyan játék, amit japán hanggal kell játszani (az angol szinkron is csodás), ám véleményem szerint a japán adja vissza az igazi hangulatot.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:07:23

Nagyon jó szórakozást hozzá Imy. Én szívesen veszem ha megosztod az észrevételeidet majd a játékkal kapcsolatban.

Dzsini
Kell egy 250-es, és egy-egy gyors kereséssel ("játékneve ssd or hdd"😉 megnézed, hogy melyik játék hálálja meg nagyon az SSD-t, és azt arra telepíted. Egy openworld játék, ami folyamatosan töltögeti a látnivalót (Forza) nagyon meghálálja, egy Total Warnál meg az, hogy 2 vagy 4 másodperces töltőképernyőket nézel igazából mindegy, az maradhat HDD-n.
Ráadásul most már Steam alatt bármikor pár klikkből mozgathatod a játékot a két meghajtó között, így akár átmenetileg félre is lehet tenni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.16. 20:06:18

Hát jó, de ez most van és ez most lesz aktuális. Akkor mekkorát tanácsolnál? Értelem szerint 250 gb nekem nagyon kevés lesz (HDD-t azért meg akarom tartani és ha nem igényel SSD-t akkor arra lesz telepítve szóval nem mindennek kell)., mivel szörnyen nagy játékaim vannak (Gears of War 4 csak önmagában 100 gb, egy forza is 60, dead rising 50, homefront 60, total war warhammer is 33, amivel még sokat szeretnék játszani).

120 gb-s OS-nek kitalált SSD-re mondjuk még 1 játék elfér, de akár kettő is...a másik 500-ason meg még szerintem el lehet férni. Értem hogy drága, de mit tudok tenni?

IMYke2.0.0.0
Nem tudom miért, de "Hungary" volt a kliensben a beállítás... holott tisztán emlékszem, hogy Öcsiéknél voltam eddig...
Csodálkoztam, hogy miért tetűsködik a letöltés...
Átálltam Szomszédékhoz:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Köszönöm - vigasztaljon a tény, hogy a Tiéd kézzelfogható jóságokat is ad 😊

Kiderül, de ez ugyebár nézőpont kérdése és nem ítélhető meg objektíven. 😊

Why so serious?

Túl sok a (jó) játék idén. A pénztárcám és a szabadidőm se tudja tartani a lépést.
TBTPumpa
Eme hármasfogatból minden szempontból a Mass Effect lesz a leggyengébb. <#vigyor2>

Nekem ME:A --> Horizon --> Nier:Automata. És szerintem meg is vagyok júniusig... 😊

Why so serious?

darkSectorxxx
Na fasza. 😄

Én 3-4 óra múlva férek hozzá a töltögetés miatt. 😄
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.16. 19:30:28

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

TBTPumpa
Nekem csak hétfőn hozza a futár. 😞
Jó játékot!

Mass Effect Andromedia trial után vélemények:

Grafika többnyire jó. Karakterek tényleg randák. Arcanimációk kritikán aluliak.
Azonban, ami jó az: Erősebbek az RPG elemek, mint mondjuk a 3-ban. Harc fasza. Sztori érdekesnek ígérkezik. A felfedezés élvezetes. ÉS ÁRAD a Mass Effect hangulat. Csak úgy repül a pofámba ezerrel. Vakartam a fejem még a 7. óra után is (10 órát enged játszani), h kell-e ez nekem. Mivel azért vannak itt bajok. Azonban, amikor a 8. óra után elértem arra részre, ahol már nem enged tovább a trial, akkor nagyon elszontyolodtam.
Konklúzió: Nier Automata élvez most elsőbbséget. Utána meg valszeg az ingyenes sztori DLC, ami jön a Gravity Rush 2-höz. De ezek után alighanem felugrok a MEA vonatra.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.16. 19:30:52
IMYke2.0.0.0
Nem bírtam ki.
Mi a francért dolgozom ki a belemet, ha nem engedek meg magamnak akár ekkora költekezést is (a megtakarításom kárára)..., ugye?
Szóval, most kényeztettem magam kicsit.

Terveim szerint, ilyen már idén nem lesz .

Látom, végül csak becsusszant a Nier Automata. 😊
IMYke2.0.0.0
Nos, gyerekek...
Bizsergett az ujjam a megrendelése felett... NAPOK ÓTA... - még úgyis, hogy ezzel a korábbi ígéretemnek mondanék ellent ...

Lehet, hogy ezzel hiteltelenné váltam, de ez van gyerökök... 46 GB helyet írti ki a letöltés előtti összesítőnél... valószínűleg a holnapi élesítéskor kapunk még adatokat...

Tuti, hogy nagyon sokan rácuppantak a szerverekre, mert vánszorog:

Én többnyire előre szoktam gondolkodni telepítésnél, néha egy hetekkel, hónapokkal előre is letöltöm a tervezett játékot, de ez itt aligha meglepő, hiszen páran a teljes Steam-könyvtárukat a HDD-n tartják. Szóval nekem a két kattintás a szempont, a dobozt előkeresni, majd a lemezeket cserélgetni, visszatenni teljesen fölösleges, ha két kattintással is megoldható. Arról nem beszélve, hogy az optikai meghajtó süvítését sem szeretem, karcolni is képes a lemezt.

Már bőven a gigabites netem előtt is lassabb volt DVD-ről, CD-ről szórakozni, most meg már összehasonlíthatatlan. Én már nagyon régóta a HDD-re backupolt lemezképekről* telepítek játékokat, de szinte még annál is gyorsabb a letöltés 😊

*Az öreg darabok simán elférnek, és a legtöbbet már lecseréltem GOG-osra vagy steamesre. A legtöbb helyett a Black Dahlia (8 CD - ez a rekord) és az X-Files (7 CD) foglalja.
Fpocok
MEGJELENT A TUROK 2 STEAMre.
Fejlesztők adtak 25% leárazást azoknak, akiknek megvan első rész.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Most megint ott tartok, hogy elegem van a vírusirtókból. Bár tény, hogy sokat javultak, de amikor egy nyomorék https-es oldalt nem tölt be és buherálnod kell, vagy amikor egy cég belső programját állandóan veszélyes hálózati forgalomnak titulál az eléggé iritál. Persze, persze nyissá' neki portokat a tűzfalon, oké, de miért nem tanul? Kérdezze már meg a fizetős szarházija, hogy ez és ez kommunikál, engedem-e kb. örökre? Yep. És ennyi lenne... de nem ennyi. A másik amikor a vírusmentes gép nem bootol már be a vírusvédelem miatt, mer' az éppen frissített aztán nem jött össze. A régi nóta meg ugye az, hogy gyengébb vasakat túlzóan megfog 1-1 védelem. Vírusvédelem nélkül pazar a vas, vele meg egy lajhár. Sok a gond.

Tinman
Nekem ezt nagyon nehéz megértenem. Értem, hogy szereted, ha fent van a fotóbolt, meg a vegas, meg 5 játék, meg az OS. Ezzel úgy kb. egy 240-es meg is birkózik, feltéve ha nem GTA V méretű szörnyeket akarsz állandóan rajta tárolni. Mellé egy bármilyen HDD. Filmeknek, isoknak, képeknek, zenéidnek, etc.

Drága az 500-as? Rettentően. Felejtős. De most egészen addig pazarolsz az életedből, perceket, órákat, napokat, amíg nem lesz 20k-ért? Az még odébb van és addig kimaradsz a drasztikusan jobb felhasználói élményből.

Tinman
Okés mert nem is írtam szerintem semmi sértőt és ha IRL hallanád a hangom ilyen esetben, eszébe se jutna senkinek, hogy savazni akarom. Amit szeretek savazni az változatlanul hardver/szoftver/cég. Jelen esetben HDD ellenes vagyok.... persze most gamer és irodai felhasználásról beszélek kizárólag.

Semmi nagyzolás, de én már akkor rákattantam az SSD témára, amikor az országba bejöttek az első 30GB-os példányok. Őrületes pénzért vettem, 30k felett. De imádtam és onnantól nem volt megállás, szinte évente csereberélem őket egyre nagyobbra és gyorsabbra.

A PC-s világban a szüttyögést nem vagyok képes eltolerálni már egy olyan gépen, amiben i3-i5-i7 van és hallom ahogy kerreg benne az a szemet elavult okádék HDD (főleg notikkal van ilyen gond) és minden 5x tovább tart, mint kellene. Amikor egy Ci7-es gépre egy nyomorék Office 34 perc alatt ment fel, ott azért eltörött bennem valami és ki is osztottam a tulajt, hogy minek vett ilyen gépet, ha hagyja, hogy a nyomorék HDD teljesen megölje a felhasználói élményét? De őneki ez így jó... persze, hogy jó, amikor nem tudod milyen lehetne. Lol. Fúúúúú rettenetesen felhúzott. Aztán amikor végre meglátta a fényt, akkor meg jött ömlengeni. Bah.

A másik amivel kicsinálnak: Melyiket kéri?

a, 240GB SSD + kb. 5k rádobás
b, 500 GB HDD

Nagyrészt 90%-uk gondolkodás nélkül az 500GB-ot választja, majd SOHA nem lakja be 100GB-nál jobban! És persze folyamatosan panaszkodik, hogy lomha a gép. Őrület.

Tessék kiszámolni, hogy ha egy 4 órás időtartamot nézünk/nap akkor abból mennyi a várakozás a gépre? Itt egy 3 mp, ott egy 5mp, hát ez kicsit lassabb ez 10mp. Egy nap simán elmegy rá az ember életéből még ilyen relatív rövid idő alatt is min. 5 perc. 5 perc nem sok ugye? De az! Mert ez egy évben majdnem MÁSFÉL NAP!!! Akkor most gondoljatok bele abba, hogy ha melós gépről van szó és 8 órával számolunk! Az ember a nyomorék életéből 3 napot évente elbax arra, hogy homokórákra vár!

SSD-t minden gépbe, főleg gamer gépbe. De még konzolba is :-P

Bloodborne PS4 SSD vs HDD
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.03.16. 18:21:06

Tinman
120GB már nem oké egy gamernek. Irodai munkára + netezésre meg még sok is. Régebben amikor az SSD árak brutál magasak voltak én is azt mondtam, hogy ésszel és értelemmel simán és jól el lehet lenni 120GB-on. Ma már nem mondok ilyet. Egyrészt az SSD árak jócskán szelídültek (aztán most megint felment az áruk), másrészt a játékok is egyre elhízottabbak. 240-es SSD-men GTA V-el, már nem éreztem magam jól, letolás után nem sokkal nagy örömmel töröltem is a játékot. Ennek ellenére a mostani relatív magas árak mellett, az ésszerű árakat is figyelembe véve a 240-est mondanám befutónak és a 480-ast semmiképpen sem. A 480-ra tavaly kellett volna lecsapni, amikor szépen lement az ára.

IMYke2.0.0.0
Ez igaz.

//Leginkább lakhely, és pénz kérdése már. De, már nem* olyan a téma, hogy "ismerek olyat, aki beszélt olyannal, aki látott olyat, aki..." 😊

Itthon, Magyarországon sem. Nyugaton meg jobb a helyzet (ha másként nem, akkor anyagilag).
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.16. 16:55:24

Atisz
Ja OK. Azt azért tegyük hozzá, hogy ilyen sávszélesség nem sok van az országban/világon.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

IMYke2.0.0.0
"már az 500 gb-s is baromi drága...A terrás meg még drágább. Annyit meg azért csak nem ér.[/i"

Újabb közös nevezőnk --- én pontosan ezért (az ár miatt) nem vágok még bele ebbe az SSD-utazásba.
Anyagilag szívathatnám magam azzal, hogy veszek egy SSD-t az OS-nek, és általam elfogadhatónak tekinthető méretűt a játékoknak, de ha összeadnám a bekerülési árukat, nekifutnék a Drávának...

Amíg nem lesz 50 ezer körül egy 1-2 TB-os SSD, tőlem pénzt nem látnak.

Maximálisan megértelek, de már az 500 gb-s is baromi drága...A terrás meg még drágább. Annyit meg azért csak nem ér.

IMYke2.0.0.0
"Nem kell mindent rárakni. Csak ami tényleg igényli az SSD-t."

Lehetne ezzel totózni, nyilván... de: ha már megvan az eszköz, hogy gyorsabb legyen a rendszer és/vagy a géming, tudod ki szórakozna a másolgatásokkal... én biztosan nem.

Nem kell mindent rárakni. Csak ami tényleg igényli az SSD-t.

IMYke2.0.0.0
Jelenleg letöltött játékaimat elnézve: az 500 GB (ami valójában csak: 500,000,000,000 / (1024*1024*1024) = 465.66 G😎 baromi kevés lenne nekem.

Megmondom neked őszintén én egy Kingston 120gb-s HyperX Fury SSD-t terveztem OS-nek és egy 500 gb-s samsungot gamingre (talán egy 750 evo-t).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.16. 16:34:21

IMYke2.0.0.0
Nálam érezhetően az Avast Home okoz ilyesmit, de ritkán.

//Nem kérdés, hogy "hétköznapi" jó kis SSD*** (SATA3), vagy M.2-es****, vagy PCI-e-os kivitelben***** frankóbb lenne ha csak a nyers (és beígért, optimális-maximális) sebességet nézzük.
De a pénz, az nagy úr.

//*** + **** + ***** = csak kiemelések a piac hatalmas kínálatából. Kérem, senki se kössön be a méretükbe, színükbe, sebességükbe és árukba...

IMYke2.0.0.0
Csak még egy érdekesség:

"Posted June 9, 2015
It took me 2.5 hrs to download it. I get around 75 - 90 Mbps."

GTA PC premier: Windows, 2015. április 14.

Amit gyűlölök benne, hogy a windows defender rendszeresen belepofátlankodik mindenbe és random antimalware vizsgálatokat végez. Egyébbiránt amire én használom megfelel. Nagyon gyorsan bootol, teszi a dolgát, nincs vele bajom.

IMYke2.0.0.0
"De most ezt úgy jött le, hogy én savazok itt bárkit?"

Nem, nem savazol senkit. Nem is írtam, hogy tennéd - nem ok nélkül van az "általános alany".
S hiperérzékenység sincs. De ha lenne is, bárki részéről: azzal, hogy felnőttünk, még ugyanúgy lehetnek érzékeny dolgaink, lelkünk.

Én aztán a világért nem sértődök meg. Sőt kifejezetten örülök neki, hogy rávilágítotok hogy ez nem teljesen jó így. Régóta gondolom, hogy valami nem 100-as a géppel, de nem jöttem rá eddig. 7200 rpm-es a Western Digital Black Caviarom teszi a dolgát.

Régi 5400 rpm-es samsungomról külső 2,5 tb-s WD-re egy 20 gb-nyi fájl simán átmegy nekem is 10 perc alatt.

Ez a lentebb írt érdekesség csak steamnél szokott előfordulni és csak preorder után ha ki kell csomagolni. Habár most így belegondolva nagyobb méretű frissítésnél is tud szöszölni a gép (ilyenkor lehet nyugodtan mást csinálni, csak pörgeti a HDD-t mint a marha).

Ghost Recon Wildlands bétánál figyeltem még meg, hogy a játék konstans pörgette 100%-on a HDD-t és mintha a vas nem bírta volna emiatt laggolt mint az állat vagy akadt vagy nemtom mit csinált.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.16. 16:00:55