Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hehe..Azt megnézném....XD Nem volt easy..távolról sem.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TBTPumpa
Feltétlenül! Kíváncsian várom első élményeidet a játékkal kapcsolatban!

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Hint: a cikk a Zeldáról és a Horizonról szól, nem a MEA-ról. 😄

A konkrét cikkhez pedig: elképzelhetetlennek tartom, hogy a játékipar a Zelda irányába mozduljon el, egyszerűen túl streamline az egész. A Zeldához tényleg az kellett, ami a 30 perces "hogyan készült" videóból lejött. Nem azzal kezdtek, hogy "na, nézzük mi kell ma egy jól menő openworld játékhoz", hanem azzal, hogy "na, menjünk ki a természetbe, nézzük meg, hogyan reagálnak egymással a dolgok és csináljuk meg ezt egy játékban is", hogy zavarja őket, hogy "ez a két dolog még nem úgy reagál egymással, ahogy az természetes lenne" és ne legyintsenek egyet, hogy "áhh, ez más játékokban sincs kidolgozva". Hogy hajlandóak legyenek Zeldár ~50szer újra elkészíteni. Hogy hajlandóak legyenek fejlesztőket/tesztelőket a legapróbb, a játék egésze szempontjából teljesen jelentéktelen részleteken napokig-hetekig dolgozni.
Teljesen elvonatkoztattak a piactól, a trendektől, egyszerűen régi álmuk volt, hogy csináljanak egy ilyet és most már elégséges volt hozzá a hardver (itt én is osztom többek véleményét, a fránya nintendo, hogy eddig várt, hogy adjon alájuk egy elégséges hardvert).
Ja és persze nem árt hozzá a világ minden pénze/ideje is, egyszerűen nem látom magam előtt azt, hogy a jövőben az AAA címek ilyen fejlesztési idővel és ilyen minőségben, tökéletességi szinten jöjjenek ki. Nyilván lesz 1-2 fejlesztő, aki megteheti és törekszik rá, de hogy ez sose lesz standard az tuti. Az AAA nagyja továbbra is arról fog szólni, hogy kiadjanak valami fogyaszthatót, amiért beszedik a preoder/day1 pénzeket, aztán elkezdik készíteni a season pass contententet vagy a folytatást.
Inkább arra számítok, hogy egyre több és több Mass Effect jellegű fiaskó lesz (sőt, már volt is rengeteg, sokkal durvábbak is, hello Arkham Knight), a költségek egyre nagyobb részét fogja elvinni a végtelen grafikai részletességbe tolt energia és közben arra, hogy lelket adjanak a játéknak vagy akárcsak arra, hogy érdemben playteszteljék és bugtalanítsák már nem fog maradni kapacitás.
Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

MEA-val az a "baj", h minden hibája ellenére ott a ME fíling. És a sok rondaság mélyén egy jóféle folytatás lapul. Csak az a gond, h ugye mint a nőknél is, először a külsejét látod, mielőtt megismernéd milyen belülről és ha bizony ronda, meg az arca félig le van bénulva, akkor már nem annyira jókedvvel udvarolsz.
Lassan indul be a Horizon sztorija, de amikor odaérsz a vége felé és összerakódik az egész dolog, akkor az egyik legjobb játéksztorit kapod evör.
MerlinW
Pont tegnap próbáltam ki egy ismerősömnél (4 órát játszottam vele), és tényleg kibeba jó a játék. Mármint... szinte minden rendben van vele és ilyet ritkán mondok. Egyedül a sztori az ami csak oké, persze 4 óra alapján. Ezen kívül a környezet, audio, animációk, hangulat, harcrendszer szuper. Nem áll szándékomban összehasonlítani két játékot, de az új Mass Effect után (kb 2 órát játszottam vele HZD előtt szintén ismerősnél), a Horizon egy tök más minőségi szint érzését adta.

Mintha a ME:A egy jól összerakott indie játék lett volna, HZD-hez képest. Tisztán látszik a két cég/kiadó hozzáállása a játékokhoz. Míg EA/Bio téren rakjunk össze "gyorsan" egy új ME-t, mert az jó pénz, addig a HZD-n érződik, hogy a végtelenségig próbálták polírozni.

No mindegy, konzolt még mindig (mégsem vettem múltkor) nem veszek, de értem a fanboyokat. A ME:A fanboyokat is értem, mert valahogy kompenzálniuk kell azt amit nem kaptak meg a játéktól😊 Gondoltam megosztom veletek az élményeimet, úgyis ritkán foglalok állást játék téren az utóbbi időben😊

[merlinw.org]

Rapid81
Homefront: The Revolution - Freedom Fighter Bundle 60+ GB. A jó édes k anyjukat... Hétvégén akartam tolni, de le se jön addig...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

zorrobomber
Bárcsak így lenne...

WHY BREATH OF THE WILD IS THE FUTURE OF BLOCKBUSTER GAMES
And Horizon Zero Dawn is an ode to the past

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.03.17. 15:48:18

zorrobomber
Ez alapján lehet még DS-ek előtt kéne kipróbálnom 😊

Nekem első ilyen típusú játékom volt és megszenvedtem vele. Aztán pár hónapja elővettem újra 3 dark souls és egy demon souls után és baromi könnyűnek éreztem. Ennyit számít a tapasztalat.

Why so serious?

zorrobomber
jarlaxxe
Akkor félve írom le, hogy a DaS III elsö végigjátszásom alatt is annyi halálom volt amit egy kis kezemen meg tudok számolni...
Egész egyszerüen van már egy kemény mag ( és ez nem kevés ember ) akiknek már minden könnyü.
Persze messze nem olyan jó mint a souls részek de ha szereted ezt a stilust jól fogsz vele szórakozni én legalábbis így voltam.

zorrobomber
Nem próbáltam, de ha jól emlékszem, "easy mód" klón volt. Egy review-ban emlékeim szerint kiemelték azt is hogy 0 db halállal gyakták le a bossokat.

jarlaxxe
Bizony hogy nem, teljesen korrekt DaS klón volt és az új játékuk is annak tünik.

IMYke2.0.0.0
"Nem szereted a hangulatos előzeteseket?"

Látom nem ment át - éppen hogy a HANGULATOS előzeteseket kedvelem... de nem azokat, amiket beáldoznak a zenének .
Sajnos, egyre divatosabb a fos zene + sok vágás.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Azért a Lords of the Fallen nem volt rossz. Nem egy Dark Souls de azért el lehetett vele szórakozni.

Why so serious?

Fpocok
Wat? Nem szereted a hangulatos előzeteseket?
Amúgy nekem ebből derül ki, hogy mennyi időt fektetettek bele.

zorrobomber
Jólvan, sikerült is "kinyomozni", hogy ez a csürhe a Lords of the Fallen-t kreálta eddig, meg még egy rakás C kategóriás cuccot. Szóval ezek csak a Dark Souls hátán lovagolnak. Annyi lesz a kettőben a közös hogy TPS. Ne legyen igazam. 😊

IMYke2.0.0.0
"Baj, hogy zenére van vágva? Ettől lesz egy előzetes jó."

Hál' Istennek, hogy különbözik minden ember ízlésvilága...
Én kifejezetten rühellem, ha beáldoznak egy trailert a zenének...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

zorrobomber
Nyilván nem, maradjunk annyiban hogy nem tetszik. Túlságosan "kúl-bró-dúd" style.

(címkével eladni egy játékot egy dolog, az meg egy másik hogy tényleg párhuzamot lehet -e majd vonni az eredetivel)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.03.17. 13:46:31

Fpocok
Nem értem. Baj, hogy zenére van vágva? Ettől lesz egy előzetes jó.

zorrobomber
Csak így lehet ma már játékot eladni? (szerk.: itt a zenére és a vágásra gondoltam, nem gyerebe) Amúgy ez mi, egy n-edik robotos TPS? Inkább ez jöhetne már:

Ja látom, a sci-fi Dark Souls. Meglássuk, jöhet 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.03.17. 13:40:09

Fpocok

zorrobomber
ez nagyon penge 😊
a checkpoint rendszer mondjuk a halálom, attól lehet tikkelne a szemem, de ezt leszámítva csak az eredeti hangok hiányoznak. ("baháááá"😉 😊
zorrobomber
Ha a Goszt Recon jó coopban akkor ez milyen lehet? 😊

Fpocok
Próbáltam megérteni, hogy működnek a játék végei (ending), de belefájdult a fejem.
Még ezt sem tudja normálisan.

<#rinya> Nekem nagyon rosszul esett ez most ki. Szombat délután előtt nem érek rá játszani. Max ma este egy nagyon keveset.
IMYke2.0.0.0
Tegnap este rohadt lassú volt - le is állítottam a pre-loadot.
Ma délben elindítottam, tudván, hogy kisebb a terhelés a STEAM-en - máris emberesebb sebességgel "legyütt" a maradék ~18 GB:

Estétől már "tolom" is az X360-as kontrollerrel 😊

Voltan
Ja, ezt néztem már én is. iszonyat kegyetlen 😊 Bár szerintem csak a sima orosz hétköznapokat dolgozza fel 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

zorrobomber
Ha már kedvcsináló, tegnap az asszony korholásának hatására tegnap kipróbálta az egyik monthly cuccot, hát nagyon brutális (szó szerint) meglepetés volt : Mother Russia Bleeds

Spoiler érzékenyeknek, az első mini(?)bossról csináltam videót (ahogy simán belever a betonba):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Zseniálisan ötvözték a régi játékmenetet, az újfajta health rendszert, és az ütős hangulatú sztorit. Leginkább csak attól félek hogy rövid 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.03.17. 11:30:39

Atisz
Akkor is közepes FPS volt, ma még inkább az.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

wesker24
Instant buy lenne de amennyiért a steamen árulják annyit nem ér az egész !
Fpocok
Kedvcsináló?

3Error
<#taps> Egyszer élünk, az élet szopat, a fű zöld, csapasd neki !!! Ill., én is várom a beszámolót róla, elég ha csak annyi, hogy : "Állat." <#vigyor>

@ratgab, Van benne angol szinkron is, meg japán is. Mindkettő kellemes, de értelem szerűen ennél a jap... mindenki azt választja amit jobban szeret. <#vigyor1>
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2017.03.17. 06:04:12

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Fpocok
UE4

Fpocok
VÉGRE!!!

"We are pleased to announce that the Battlefield 4 PC User Interface update will start rolling out tomorrow at 0800 UTC/ 1AM PST. With this update, you will be able to launch Battlefield 4 on PC directly from Origin, without having to sign into Battlelog, switch from Battlefield 4 to Battlefield 1 seamlessly (must own both games), review your career page in-game, utilize the in-game server browser, and more."

Most töltöm

A Bioware-t ismerve a bajok nagy része valszeg soha nem is lesz javítva.
Hát lehet, hogy én is...Vannak ott még bajok.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Tinman
<#wow2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Hűűű én erre már nem is emlékszem. Könnyen lehet, hogy te hívtad fel rá a figyelmem, de akkor utólag is köszi! :-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Jelen állás - és a másikban linkelt videó - alapján: ráérsz te is, én is azzal az Andromedával. Nagyon 😊

IMYke2.0.0.0
Köszi, de én szívesebben olvasom a Te / ill. ti ízes beszámolóitokat, és sokkal jobban értékelem azokban a fordulatosságokat is 😊

A NieR: Automata remélem nálam (is) betalál. S nem a robotbugyogó miatt 😊

Seth
26 van.Csak egy példa a joke ending-re
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ugye van a főszereplőinkben egy önmegsemmisítő mechanizmus. A főbázison élesítsd be, vége a játéknak,villámgyorsan lepereg a credits, még írnak valami kis összegzést, pl ennél, hogy a főparancsnok most biztos forgatja a szemeit a hideg űrben a Mars felé sodródva, hogy mia franc is történt

PSN ID.: Beegabor

jarlaxxe
Állítólag 20+ befejezés van az Automatában. Ebből 5 rendes. A többi "joke". Most ez az utóbbi pontosan mit takar, azt nem tudom.
Seth
Ha nem szólok, hogy mennyiben változik egy 2. végigjátszáskor,talán neki sem állsz 😄
A Nier Automata végén legalább kiírják, hogy nehogy abbahagyd, még van vagy 3x ennyi hátra 😄
Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.03.16. 20:59:42

PSN ID.: Beegabor

Valszeg csak 1 nyelvet beszél és nem az angol vagy a japán az.
TBTPumpa
Van, a japánban korábban megjelent verzióban is volt már. És eléggé szuper munka az angol hanganyag is.

Áh nem kell az. Másik fórumról idézve: "A Nier: Automata az a játék, amiben semmi más dolgod nincs, mint szétb@szni mindent, folyamatosan." <#idiota> <#idiota>
A srácban biztos mély nyomot hagyott a történet és a karakterek. 😊
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:51:36

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."