Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maak
HBD!

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Akinek. Nekem nem jó. :/ Mármint a korábbi driver megoldotta a fehér kép bugot, a borderless megoldotta a resolution bugot. Azonban nem tudom, h a borderless gaming miatt, vagy mi miatt, de utána meg azt csinálta, h néha vibrált 2B miközben szaladtam vele. Én is szívesebben nyomnám PC-n, de ez van. ¯\_(ツ)_/¯ Várhatnék patchekre, de a türelem nem tartozik az erényeim közé sajnos. :/
IMYke2.0.0.0
<#eljen>

//Nem a vita kedvéért: PC-n is jó. Patch-ig például az ingyenes Borderless Gaminggel játszom. Hibátlanul.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Köszi a szülinapi jókívánságokat itt is, meg az OFF topicban is.
Fogjuk rá, h szülinapra megvettem tegnap PS4-re (a PC-s refund után) a Nier Automatát. Pro-n szépen néz ki, szépen fut. Tény, h van olyan rész, ahol nincs 60 FPS, de többnyire tartja és legalább megy gond nélkül. 😄 Eddig baromira bejön. Sztori, karakterek, világ, harc, bossok. Mind zseniális. Még talán korai elkiabálni, de lehet, h a Platinum eddigi legjobb játéka. Jah, Bayonettánál is jobb, pedig az ilyen stílusú játékoknál az a top nálam.

Ja és akkor képz már.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.19. 15:12:35
Maak
Mentem most 4 kort fullos 64-es szeron, es nem dobott ki...ismerosoktol sem hallottam meg, nalad milyen idokozonkent jon elo? Ugyertem napi 1x vagy 2-3 koronkent.

streameles kozben sem dobott.

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Moby
Nemtudom, nem is próbálkoztam ilyesmivel. Nehezemre esik azt mondani, hogy biztosan kell legyen megoldás rá, mert sosem próbáltam. Ma már inkább javasolnék freesyncet, még ha az monitorcserével is jár. De ez megint olyan előny a konzolok előtt, hogy többet hoz a konyhára, mint amit manapság a fixhardver előnye összesen.

Adversus solem ne loquitor

Na jó, de be lehetett lőni fix 30-ra? Nekem a Mankind Dividedet nem sikerült 720p-ben GTX 1060-nal sem.

Miközben 1080p-ben is többnyire 60 fps volt, de nem volt az igazi. Lehet, hogy nem jártam volna vele rosszabbul konzolon, de azt a játékot azért nem mondtam, mert nálam CPU-limit volt, és az 1060 sem szinte minden PC. De mocsokul futó játékoknál meg tud esni, hogy nincs "jó 30 fps-ük". Van olyan is, aminél volt annak idején (legalábbis az AC2-vel elégedett voltam az ócskapécémen, és a PS3-os AC-khoz képest mennyei is volt, tapasztaltam).
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.19. 14:17:59
Moby
>a Forza Horizon 3 launch körül és freesync előtt nem volt jobb One-on?

30fpsel low-on, ahogy one-on fut, szerintem bármilyen retken elfutott. A QB is 720p-n renderelt 30 frémet, ami szintén nem lehetett túl nagy kihívás a pécé portnak sem. Lettlégyen bármilyen szar is (pécés szemmel).

Feltettem, de meg nem engedtem, hogy van ilyen. Korábban voltak ilyen, azokat írtam is, éppen ez a lényeg, hogy újabbat nem tudok. Minden többéves, ami eszembe jut, meg hát nem is sok játékot próbáltam több platformon.

De mondjuk - hívjuk tippnek - a Forza Horizon 3 launch körül és freesync előtt nem volt jobb One-on? Nyilván már már itt is átfordult a történet, főleg nálad, de kezdetben talán más volt a helyzet. A Quantum Break is elég hírhedt volt, amíg MS Store-only volt, de annál sem tudom, hogy ez megállna-e, és azóta van jó - mi több, Store-mentes - port belőle.

Én inkább PC-exkluzív játékból tudok mindenen problémását: Total War: Warhammer. Ez meg irreleváns, és nyilván nem konzolon hasítana, mint CPU-mániás cucc.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.19. 13:58:40
Moby
>És nagy néha tényleg megesik, hogy egy-egy port, mely konzolon jobb, mint szinte bármely PC-n

Mondanál erre egy példát? Én most komolyan töröm a fejem, de egyetlen ilyenre sem emlékezem 😊 (tényleg, nem irónia)

A garázsfeljesztés definícióján lehet vitatkozni, az jogos, de mindketten tudjuk, hogy ott arról van szó, hogy jellemzően ezek a csapatok egy platformra se tesznek le fix 60 fps-t. Tehát ahogy mondod, nem jobban fut, hanem "olcsóbban". Ezt senki nem vitatja, arról meg fölösleges ezredjére beszélni, hogy miben és milyen fogyasztási szokások mellett térnek el a különböző platformok költségvonzatai.

Számomra itt a topikban az volt az érdekes, hogy néhányan mondják vissza a PC-s Mass Effectet, mert majd konzolon jobb lesz. Nem tudom, hogy milyen gépük van de ha ez alapján a PC lenne multiplatformra az elsődleges náluk, akkor meglehet, hiú reményeket kergetnek azzal, hogy konzolon majd sokkal jobb lesz. Te leve nem is akartad PC-n játszani, szóval más cipőben jársz. De azt te is tudod, hogy a konzol technikai oldalról nézve a játékok túlnyomó többségében a fix fps-ről való lemondást jelenti, cserébe az áráért, az exkluzívokért - és még egyéntől függően lehet sorolni, hogy miért.

Nincs ezzel semmi bajom, csak kár az ellenkezőjét hinni. Ismétlem: nem te voltál az, mások. És nagy néha tényleg megesik, hogy egy-egy port, mely konzolon jobb, mint szinte bármely PC-n, de éppen az Arkham Knight mutatja, hogy már régen nem a Bully vagy a Saints Row 2 szintjéről beszélünk, ha rossz portól van szó. Ma már rossz portnak számít a felső-középkategórián a konzolos teljesítményt nem eléggé felülmúló is. Csak a hangosabb sírás miatt máshogy csapódik le.
Totti5
Ha drágább és erősebb akkor jobban megy. Nincs ezzel az ég világon semmi gond. Te kérdezted...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Moby
Na. Tehát újra a kályha. Az ÁR.
Ez az egyetlen szempont létezik az exkluzívokon kívül. Semmi egyéb. A hardver ár. Ez mozgati tt mindent, és ennek hullámain vannak itt olyan kényszerképzetek, hogy a konzol megment bármit.

Moby
Szerintem a megvásárolt, és aktívan játszott címeket tekintve platformonként, de, ki tudom jelenteni, hogy átfogó képem van az A+ szegmensről.

Totti5
3* annyiba kerülő PCmen jobban fut.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.03.19. 13:09:35

Moby
És azon jobban futnak, mint a pécéden?

Totti5
Ezek már rég nem garázsok ( azok megszűntek ) és 2 kivételtől eltekintve a többi megjelent konzolra is.

Totti5
Semmit nem szeretnék, teszek én rá, de nagyon ritka hogy problémám lenne konzolon játékkal. Azt hogy neked naponta kilép a BF4... én azzal pl nem játszok, nem tudhatom, mint ahogy neked nincs átfogó képed másokról. Saját tapasztalat alapján meg neked az van, nekem meg ez volt. Amúgy nem tudom nekem miért ne lehetne tökéletes az élményem PCn azzal a 3al ( ami nem 3 ). Van amikor az, van amikor nem

HBD Evolution!
Csak kérdés, hogy ebből mi a tanulság. Nálam sem szokott szinte semmi crashelni PC-n, a PC-s szimek pedig PC-n vannak, és garázsprojektek. Kár őket - tudom nem X1, de úgy a konzol miatt - az Unchartedekkel összevetni (melyek nálam mind crasheltek előző genben PS3-on, mint az közismert).

Azonos multiplatform címeket kell nézni, hogy ugyanaz-e a probléma velük, erről beszélt Moby.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.19. 13:02:08
Moby
Kb 3 játékot játszol pécén. Tényleg el szeretnéd mondani mi és hogy fut?

Totti5
Fallout 4 volt az egyetlen játék ami X1en nekem kresselt. Frém esést meg akármelyik PCs szimben kapok az arcomba olykor.

Meg hát azért jó pár régi klasszikus elég bugos volt: Fallout 2, X-COM, Jagged Alliance 2. Lehetne sorolni. A legtöbbet a fejlesztők sosem pofozták igazán ki.
Azért tegyük hozzá, hogy ez éppen a Mass Effectnél nem segít sokat, ahogy a kivárás sem. A ME1 elég rossz állapotban jelent meg PC-re is és Xbox 360-ra is, sosem javították (sőt, sok évvel később PS3-ra is béna állapotban hozták ki). PC-n persze lehetett szerencséje az embernek meg jó vasa alá, de azért problémás tudott lenni. Garrus elszúrt arcát sem javították, ezt hivatalosan is közölték. Az inventory, amit bajos lett volna lecserélni, mint most az animációkat, szintén nem kapott ráncfelvarrást. Jó, a boxos és a PC-s verzió között módosítottak rajta, de másképp lett rossz a kettő.

Ezek után egy álom volt a ME2 folyékonysága (tehát tanultak belőle), abban már az inventoryt is javították egy Shift+Del-lel 😊 De azért ott is volt a Conrad Werner-bug, vagyis hogy automatikusan renegade dönté st hozott át az előző játékból adott mellékszál kapcsán (mindenkinél), annál is közölték: nem fogják javítani soha, mert túl bonyolult lenne.

Szóval itt a kivárás segít arra, hogy megtudd, milyen lett (végül is ez te hirdeted, a többi inkább a topikban elhangzó eszmecserének szól), de a minőséggel viszont kétlem, hogy csodát tennének a fennálló problémák miatt, tehát akit érdekel a játék, az ígyis-úgyis ráfarag - ha ezek a problémák zavarják. A DLC-k, a spórolás és az igénytelenség büntetése miatt persze célszerű a türelem.

A savazásnak örülök, megérdemlik. Mármint nem a szerencsétlen csaj, de az is magának köszönheti.
Tinman
Ez a show része. Csak hátra kell dőlni és nevetni... nekünk max akkor fáj, amikor 2 év múlva még mindig bugoktól hemzseg egy játék, de a kiadó köszöni szépen már megszedte magát.

Heroes VII esetében valami hasonló zajlott tudtommal :-/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Ezért adnak érte sokszor valamit - előrendelői kedvezmény, játékbeli tartalom, korai hozzáférés stb. Bárki eldöntheti, hogy az, amit kap megéri-e neki.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.19. 12:24:16

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
"a pre-order meg az egyéni vásárló kockázatvállalása"

Pont ezért hülyeség...semmivel nem vagy előrébb, de kockázatot vállalsz, hát erre mit lehet mondani, hurrá, csináljátok.

Moby
Ezt az egészet azért fontos tisztázni, mert itt (is) időről-időre felmerül, hogy a szar pécés portok esetében a konzol lesz a megmentő. Nos, a konzol a legnagyobb jóindulat mellett sem ment meg semmit. Amióta ez a generáció a piacon van pontosan nullaszor fordult olyan elő, hogy bármilyen okból, indokból jobb lett volna megvenni egy multiplatform játékot konzolra, mint egy tisztességes pécére. Ez alól az lehet kivétel, hogy a játékok konzolon eladhatóak, de az is maximum olyan esetben merülhet fel, amikor a konzolos verza épp jól sikerül. Namost az sem mindig van úgy.
Konzol=exkluzívok. Ez nem fog a jövőben sem változni.

Moby
ps4-en? Nincs olyan nap, hogy ne lépett volna ki hibával. Fat gépen is, pro gépen is, most a boost mode óta is.

/64fős CQ szervereken

Maak
Nalam meg egyszer sem lepett ki a bf4. :s

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Moby
Boldog születésnapot Evoluti0N!

Moby
Ma már nem konfigra készítenek játékot, hanem interface-ekre. Nem ma, hanem már sok-sok éve. Az egy konfignak az optimalizálás során lenne értelme, de az meg már régen nem folyik szinte seholsem. Ezért lett pl. félbevágva a konzolgeneráció is. Amivel együtt kell élni, az a tény, hogy a konzolokon minden szar el van felejtve, merthát kis pénz, kis foci ugyebár. Csakhát ez már az árakról szól, nem az igényekről. Az meg egy másik történet. Konzolon nincsenek igények, mert nem is lehetnek. Van ami van, olyan amilyen. Ebből az egész hibamanetességi őrületből egyetlen szó nem igaz. Az hibás szoftver konzolon is hibás, és évek múlva is az. A bf4 ps4-en napi szinten lépeget ki hibákkal máig. Gliccsek, elcsesződő mentések, stbstbstb. UGYANAZ.

3Error
Evoluti0N !!

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Voltan
Jaja, pontosan.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

darkSectorxxx
Infinite Warfare-al is mennyire elbántak ugye.....
Annak is haszna volt, a sok youtube-os trollkodással.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Totti5
A tudatos gémer egyik nap beáll a sorba fikkantani valamit, mert az a trendi, másnap meg elindít a steam accounton valamit amivel felszippantja a mocskot agyig. Hány olyan indie játékot vesztek meg ami semmire nem jó? amivel tömitek a zsebét valakinek? senki sem szent, de aranyos amikor valami mögé be lehet állni és utálni mindent és mindenkit, s hírdetni az igét.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.03.19. 10:15:09

darkSectorxxx
Pontosítom picit.

Konzolon sem tökéletes, csak úgy értettem, hogy nagyon minimalizált a hibák száma, mindig kevesebb lesz, mint azon a platformon, ahol esélyük sincs 1 configra készülni....
Ezzel EGYÜTT KELL ÉLNI.

És dönteni, vagy így játszol tovább, vagy ki kell vonulni a gaming kultúrából, és akkor az élet is jobb lesz, nem kell aggódni semmin.
Én is ezt fogom tenni, ahogy elfogynak a számomra még "értékes" játékok.

Az értékes szót természetesen nem árban gondolom.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
A konzolokra sem optimalizál már senki, azon az 1-2 belső stúdión kívül. Csakhát ha pc-n 59 az fps(ráadásul a filléres vackokon), akkor riot van, ha konzolon 25-30, akkor csak a játékélmény számít.

/minthogy a Batman AK ps4 verzája a superior a fejekben ma is a sub30-as futásával.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.03.19. 10:13:52

darkSectorxxx
"A legtöbb multiplatform cumo jobban fogy konzolra. Őket kevésbé zavarják ezek a dolgok ,mert csak."

Mert ott nagyon kevés ilyen dolog van amikről sokszor hibaként beszélgetünk és ja kisebb elvétve tapasztalt hibákon előbb túllendül az ember mintha lépte nyomon abba akadsz bele.
De még mindig azt hiszik sokan, hogy ez kizárólag a fejlesztőkön múlik minden. holott egyértelműen meg lett sokszor tárgyalva, hogy a pc-s több eszközre optimalizálás soha nem lesz hibátlan. Annyira nem mint 1 adott eszközre.... Lehet ezzel-azzal segíteni, könnyebbé tenni, de képtelenság ugyanazt a hatékonyságot elérni, számtanilag és fizikálisan sehogy sem jönne ki.

Ezzel nem a Batman-t vagy a Mass Effect-et akarom menteni, csak hogy általánosságban nem csak a fejlesztől "leszarom" hozzáállás miatt van több kellemetlenség.

PC-n a batman télleg retek volt.
De ha így nézed pl a Fifa-ban is mikor régen átportolták a gyengébb változatot?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.19. 10:03:56

darkSectorxxx
Én nem rád mondom, tudod te hányan vannak akik így gondolkodnak?
Több százezren....nem rád írtam, ezt nem te szoktad csak így csinálni.

Itt a topikban veled meg velem együtt mások is vásárolgatnak 3.féltől, meg 1 dollárért, nem értem miért azonosítod ezzel csak egyedül magad....
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.03.19. 09:57:56

Ne is mondd. 😄 Bár még Uncharted 4 sincs meg. Bloodborne meg Horizon voltak az induló címek. Aztán még érdekel a Nioh is. Szóval lesz mit venni... Meg a Prey is érdekel. Mondjuk az PCre.

Why so serious?

TBTPumpa
Lesz még ott egy Uncharted The Lost Legacy az idén. Venni fogod azt is, ha már beújítottál egy PS4-et. <#ravasz1>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

grebber
Azt is átbeszéltük párszor ,hogy nem én vagyok egyszemélyben a pc-s játékos vásárló bázis + én nem tehetek arról ,hogy idővel ők árazza be ennyire a játékaikat. Szóval nehogy már én legyek a főellenség. Én türelmes ember vagyok, nem sietek sehova ,játékom van bőven mivel játszani.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.03.19. 09:14:53

Next PC upgrade: 2022

Moby
>Őket kevésbé zavarják ezek a dolgok ,mert csak.

Mert ott azt is megmagyarázzák miért jó a fizetős multi. Ott minden úgy remek ahogy van. Mindegy milyen. Az úgy tökéletes. Refund nincs, feedback nincs. Érdektelenség van, vagy fanbojkodás. Igények nincsenek.

darkSectorxxx
Talán ha nem "1 dollárért szeretnék megvenni az összes új játékot" , akkor ez másképpen lenne 😊
De ha már 8-10 k vagy a felett van egy játék pc-n, az akkor istenkáromlás....
Holott TÖBBET KAPSZ MINT KONZOLON, vagyis kapnál ha kifizetnék a vásárlók és mégis olcsóbban várják el.

De ezt átbeszéltük vagy 4278x legalább...lerágott csont. 😊

grebber
A legtöbb multiplatform cumo jobban fogy konzolra. Őket kevésbé zavarják ezek a dolgok ,mert csak.
PC-n amivel ki lehet verni a biztosítékot az a trehány port és szarul fut a cucc. Nos a Frosbite nem ilyen elég jól összrakták .... Batman ilyen volt ott ért is valamit a népharag (bár az sokak szerint ma is ugyanolyan szar - én nem tudom nálam csutka maxon kottán fut)

Next PC upgrade: 2022

darkSectorxxx
De az saját felelősség, shol nincs leírva szerintem, hogy mit fog kapni ha előfizet, sehol nincs megszabva egy szóban sem, hogy az tuti hibátan minőséget fog kapni.

Max csalódott lehet valaki, mert FELTÉTELEZ valamit, de nincs joga senkinek azzal érvelni, hogy elővásárolás miatt, ő másra számított....
Pláne a mai világban.
A Perorder, az egy bizalmi vásárlás, utólag nincsen reklamáció, vagyis lehet, csak értelmetlen a pre-order-re fogni, hiszen senki nem kényszerített senkit...tehát károsításról sem beszélhetünk.

Ez nem egy tv, amit megveszel, hogy fullhd, és mikor kicsomagolod akkor 720p-s tv-t találsz a csomagban, itt semmilyen igéret és félrevezetés nem volt, a videókban, gameplay-ekben tisztán ott volt, hogy fog kinézni a cucc.

Én sem értem ezt a nagy hadjáratot.
Panaszkodni lehet, mert szar lett, de az igéretek nem voltak sehol, a pre-order meg az egyéni vásárló kockázatvállalása, a Bioware max annyi baja lehet, hogy lepontozzák a játékát, azt ennyi.

Meg a pre-order-nél pl oda van irva konzolon, hogy NINCS VISSZAFIZETÉSI lehetőség....legalábbis legtöbb játéknál, ha mindegyiknél nem is.

Félrevezetés illetve megkárosítás itt nincs.

Dzsini
"tudatos gamer közösségnek igenis bojkottálnia kéne" - és lehet, hogy az önmagát annak tartó apró kis csoport meg is teszi. Semmit nem számít, mert elenyésző kis csoportról van szó, kb. mint a kábeltévézés hajnalán azok, "bojkottálták" a szolgáltatót és otthonra vettek maguknak tányért és vevőt, és örültek, hogy ők nézhetik a Sat-1-et valamelyik Astra műholdról. A többi tévénéző pedig elnézően mosolygott rájuk, és megnyomta a 6-ost a távirányítón.

Az ilyen "tudatos gamer"-re is elnézően mosolyog az a többség, aki jelen esetben megvette az ME:A-t és boldogan játszik vele.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.03.19. 08:29:31

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azzal sincs semmi baj. Én is így tettem. Általában ami tetszik előrendelem, kb 6-7 éve és egy játék volt amit megbántam (Colonial Marines).
Szerk: teszem hozzá ez max évi 3-4 játék. Idén mondjuk több lesz mert már a március erős volt "sajnos" (ME:A, Nier, Horizon).
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.03.19. 08:29:13

Why so serious?

zorrobomber
Az a baj hogy megjelenés előtt veszi meg.