Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A HoMM V-öt a TotE (második kieg) különösen szépen kipofozta, talán egyetlen korábbi sem annyira esszenciális. Mármint mechanikailag, mert a Armageddon's Blade kampánya tök jó. A HoMM IV kiegészítői viszont kimaradtak nekem, de nem tűntek nagyon izgalmasnak vagy újításokat halmozóknak.
Megnéztem.

Főmenübe steames indítástól: 27 s
Főmenüből kampánytérkép: 1 m 44 s
Kampánytérképről csata: 1 m 10 s

Nem tudom, hogy a főmenübe miért tartott tovább most eljutni, de máshogy is nézett ki, pedig patchről nem tudok. Viszont a lényegesebb betöltésekben háromszor gyorsabb így.

Éppen ezért újrateszteltem SSD-n is, visszamozgatás után:

Főmenübe steames indítástól: 26 s
Főmenüből kampánytérkép: 33 s
Kampánytérképről csata: 23 s

Emlékeztetőül a múltkori SSD-s értékek:

Főmenübe steames indítástól: 37 s (tuti ennyi volt, csodálkoztam is)
Kampánytérképről csata: 24 s

Remélem, szolgált valamilyen tanulsággal 😊
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.21. 19:04:42
Jim Morrison
Először találkozol itthon jatek borítóval?<#alien>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

TBTPumpa
Én mindig azt mondom, inkább legyen angol és kész. Lényegre törő, világnyelv, nincs teleb@szva vele a borító.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.21. 18:29:21

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Én a H4et kajáltam két pofára de marketing szempontjából talán valóban üdvösebb lett volna nem HoMM-ként kiadni az újításai végett. (mondom, én tökre imádtam, pláne h mint elég nagy Might and Magic 6 (és kicsit 7-8) fan sztem poén kikacsintás volt amint a hősöd agyonrúgdos pár tucat fekete sárkányt 😊 )
A barbi kampány magasabb nehézségen valóban szemét volt mert a kezdése eléggé olyan h nincs helyed tápolódni. (ugye mindig az első térkép volt ami az alacsony hős miatt ultra szívás tudott lenni). Nálam a szinkron erősen péklapát effektus, nagyrészt mivel (akkoriban) ugyanaz a 3 ember szinkronizált mindent és nevetségesen túljátszották mindig. Ez mondjuk mostanra elfajult nálam egy olyan fajta sznobizmus irányába, h magyar feliratot sem vagyok hajlandó használni mert úgy érzem ront a beleélésemen. (újra is kéne tolni végre a Clear Sky-t; csak ne az lenne a leggyengébb a Stalker trilógiában :/ )

szerk: amúgy annyit dumáltatok h mennyire tuti a H5, h cserkészbecsszó köv rendes leárazásnál behúzom végre tesztelni.
Utoljára szerkesztette: Andule, 2017.03.21. 18:01:25
Beyond Earth miben másabb mint az Alpha Centauri? (csak mert nekem utóbbi volt az első és eddigi utolsó "civ" játék ami maradéktalanul bejött)
Tinman

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
Remélem már a köv haviba, mert Total War-on felbuzdulva előfizettem 3 hónapra és eddig úgy tűnik nem leszek a pénzemnél ,mert azóta csak a "bélsár" ömlik 😞
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.03.21. 16:32:11

Next PC upgrade: 2022

ZsZso
Ott lesz az nemsoká!

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

IMYke2.0.0.0
S gondolj bele, hogy szidhatják a mi seggünket a magyar szövegekért a borítóikon... <#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

TBTPumpa
Azok a jó kis Cseh szövegek:

Szerencsére a fémtokos verzión nincs írás. <#hehe>

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

grebber
Inkább Humbleba tegyék már bele a JC3-at

Shep
Ez nem olyan rossz üzlet, lévén a JC3 magában ér ennyit. A karácsonyi dobozban mit is szoktak dobálni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

IMYke2.0.0.0
Összedobhatna már egy CSAK Final Fantasy-s bundlit a SE.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Square Enix Spring Surprise Box €11.99 (Just Cause 3 garantált + 3 másik game)

Fpocok
Ez az elvekről szól. Sokan, velem együtt, nem vesznek konzolt, hogy aztán ott porosodjon.

Totti: Most a grebber szólalt meg belőled 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Ez a játék se emulációt, se semmit nem ér meg.

Ha akarod érezni a feelingjét, kimész a pajtába és szerszámos ládákat odébb tologatod, közben meg hallgass klasszikus zenét.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Itt nincs szükség spoiler-tagre ilyen esetben - ez nem a Prohardver fórum 😊

mooo
Ja hát Rising Tide nélkül nem érdemes, majdnem olyan mint a Civ5-öt kieg nélkül. Hivatalos forrásból valóban nem olcsó, de
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
G2A-n 5€, Instant-Gamingen meg 7.45€
.
Shep
Uncharted nincsen? .)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

mooo
Nekem akkoriban lett meg az első pc-m, amikor a Heroes IV volt terítéken így az lett az első Heroes amivel játszottam és talán pont emiatt az lett a kedvencem is. Nagyon bejött a hangulata, a kampányok fantasztikusak voltak imádtam a hősöket feltápolni és egész seregeket kiirtani 😊 Aztán kijött a Heroes V és nagyon bejöttek az újításai nem is tudom már hányszor toltam végig a játékot kiegekkel együtt. A Heroes VI-al is eljátszogatok pár napja toltam végig 2 kampányt, de sajnos itt egyet kell értenem azokkal akik azt mondjak ez a leggyengébb az összes közül(VII-el még nem játszottam).
zorrobomber
Nem rossz az, csak rossz időben jelent meg, az Alpha Centauri előtt mindenki istenítette volna 😊 Egy partit nyomtam le vele, azóta azzal a kifogással hanyagolom, hogy majd a kieggel együtt. Az viszont az istennek nem akar igazán olcsó lenni 😊

A kedvencem a hozzászólásokban, h a PC elitisták arra nyálaznak, h a "PS drónok" biztos sírnak, h játszható a játék PC-n is. Ez a PC vs konzol dologban egyik banda gázabb, mint a másik. Nem mintha a PS vs Xbox esetében nem lennének azok.

Szerk: A másik legjobb pedig, h mindenki írja a hozzászólásokban, h ez meg az a játék hogyan áll. Ahelyett, h aprópénzért vennének egy előző generációs konzolt, helyette várják az emulációval működő verziót, amihez egy drága bivaly gép kell. Nóóómális?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.21. 10:49:39
mooo
A Civ - FM kombót én se tudom megunni, havi pár alkalommal mindig előkerül valamelyik 😊) A nagy többséggel ellentétben nekem nagyon bejött a Beyond Earth, mert egy kicsit más volt mint a többi, na meg mert sci-fi.
Dzsini
6 mag, 12 szál, 15 mega cache - ez a High-End kategória az Intelék világban... az emulátorok pedig szeretik a bitang erős CPU-t, sok maggal, úgyhogy ilyet esznek.

(a lista tetejéről a 6950x jelenleg 600 ezer környékén jár, és 10 magos)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Voltan
Jessszusom, mi a fene kerül abban annyiba? 😮

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
i7-5930k = 188-195 ezer Ft.... köszcsy.

Fpocok
Catherine playable at full speed in RPCS3

Parasite Eve 2, best game EVER!

IMYke2.0.0.0
12 napom úszott el a semmibe...
S amikor elmehettem / elmehetnék szabira, épp akkor van a "legnagyobb szükség rám".

Ma például mélyvénás trombózissal került kórházba a polgi. Ez testvérek között is 1-1,5 hetes távollét. Ez idő alatt nekem kell vinnem a frontot. Mert az alpolgármester finoman szólva is szarik az egészre.

IMYke2.0.0.0
Még én is ki tudtam maxolni azt - pedig, híresen rossz "platformer" vagyok, és rosszul tűröm, ha egy játék kényszerít.
Már pedig ez a játék kényszerít, hogy a szűkös lehetőségek között élj túl --- nincs 600 fegyvert tárolni képes inventory ugye... meg 1000 golyó...

Tinman
Nálunk abs. betartatják a rabszolgaságot. 4 órás bejelentés, 9 óra meló, 15 perces ebédszünet felénél: "Kész van már xy munka?" Tavalyi szabimból még mindig van.

Tinman
Hát én abban nem is értem, hogy lehet csúnyán elakadni :-D

Na jó, nem egy autoplay, de ha jól rémlik még hardon is toltam vele és nem sokkal volt nehezebb, mint normalon, ahol DLC-stül zabáltam megfelé. Nekem nagyon bejött. Utána cirka 1.5 évig hallgattam havi szinten az OST-t és a különös hangulata nagyon sokáig ott motoszkált az agyam hátsó szegletében.

Ja és az egyik legfullosabb gyűjtői tuti az enyém belőle :-P

Tinman
Emlékszem a 4. részre. Azóta már vagy 3x megvettem eredetiben (hmmmm és tényleg 3x!) és azt kell mondjam szerettem. Nagyon sokáig elvittem, de végig sosem... valami barbáros kampányra emlékszem, ahol nevetséges túlerővel szemben kínlódok pár egységgel. Ott elvesztettek, de az előző kampányokat nagyon is szerettem és tudom nem menő, de én bekajáltam a szinkront is. Persze, persze nem pro munka, de nekem nem vett el a hangulatból, sőt...

Az 5. részt végigtoltam. Coming out: Mint forró kés a vajban úgy siklottam rajta át és meg kell mondjam ezt ott és akkor nem bántam. Végig élvezetes, nem nyögvenyelős, nem frusztrálós élményben volt részem, teljesen korrekt kihívással és megfogadtam, hogy a kiegek is kellenek. Meg is szereztem őket, de aztán elmaradt a végigvitelük. Majd pótlom, de azokat már biztos nem idén.

A 6. és 7. rész is megvan, de egyikkel se toltam egyetlen percet sem. Sajnos jókat nem hallottam róluk... a 7. rész még mindig gamebreaking szinten bugos?

Több 😊 Pontosan csak akkor tudnám megmondani, ha átdobnám rá. Az előző SSD-mmel sem néztem (840 EVO), mert azon meg nem volt hely. Arányaiban annyi lehet, mint nálad, sőt lassabb, mert neked WD Blacked van, nekem meg csak Blue-m (tárhelynek mondjuk szinte luxus is a 7200 RPM).
És a HDD-n kampánytérképről csatát mennyi idő alatt tölti?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nincs olyan minőség, hogy "7,5es átlagértékelésű játék". Az, hogy valamit annyira taksálnak a kritikusok, egy dolog. Lehet az jó és rossz játék is. Egy Mass Effecthez fogható név ritkán kap ilyen értékelést, ebben a szegmensben rossznak számít, más kisebb stúdióknál pedig akár tök jónak. (Hogy aztán nekem mennyire fog tetszeni az Andromeda, azt meglátjuk. Nyilván nem tudom most.)

7/10 és 7/10 között is van amúgy különbség, lásd ezt az RPS-es gondolatsort és listát.

Egyébként simán volt elég baja az első Mass Effectnek ahhoz, hogy lehúzhassák, ha nagyon akarják, a mellékküldetések színvonala miatt sok gyötrelmes és unalmas percet szerzett nekem az a játék, a harc is gyengécske volt, hiába bírtam a főszálat. Az Alpha Protocolt bezzeg ízekre szedték.
Nálunk nem tartják és nem tartatják be, de csak azért nem, mert a dolgozón múlik. Senki nem akadályoz meg a szünet tartásában, javasolják is a levegőzést. Egyébként a jogszabály nem feltétlen szünetet ír elő (csak mert látom, hogy más így értelmezte), hanem:

"szünetekkel szakítsák meg, vagy más tevékenységgel cseréljék fel."

Tehát lehet ám dolgozni, ha tud az ember monitor nélkül. Bár nagyrészt monitor előtt tudok, nincs olyan, hogy ne találnék más munkatevékenységet, tőlem gyenge kifogás lenne.
Múltkor felmerült a Total Warhammer SSD-ről, most megmértem, hogy nálam mi tud.

Főmenübe steames indítástól: 37 s
Kampánytérképről csata: 24 s
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.03.20. 19:58:39
Nagyon szivesen! Sajnálom, mert ebből a sorozatból sokkal többet is ki lehet hozni. Kár érte.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shep
Leírtad ugyanazt amiket haver is mondott, úgyhogy ez nekem elég ahhoz, hogy warez és krumpli nudlin kívül más formában ne érdekeljen a játék. Köszi.

IMYke2.0.0.0
Akkor úgy fogalmazok, hogy: mire eljuto ka 4. részig, lehet, hogy pont ilyen butított élményre vágyom - de semmiképp sem venném meg most, aktuális áron .
Mert adok a szavadra.
S köszi, hogy leírtad a véleményed - spóroltál nekem 😊

Imy....Légyszíves ne.... Kemény leszek és azt mondom ez még +1 sornak se jó. Lehet rossz passzban kapott el a játék, de amilyen jóindulatú vagyok általában és mindenben látok jót sajnos nem hiszem.

Nagyon spoilermentesen: Butítottak a recepten minden téren (tudtam róla, de reméltem, hogy így is működik...sajnos nem), ami így már semmitől nem különleges. Akkor már miért ne a különlegeset játsszuk (1-2-3. rész) inkább. Tényleg nagyon szemelvényesen: Irtózat bugos, rosszul fut, unalmas, nincs feszültségérzeted, könnyű, néhány újítás ami jó, a többi meg vótmá.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.03.20. 19:25:57

grebber
Ez a nagy baj..A szaros 3 se ment még le értelmes árra pedig mikori és még mindig az egekben az alapára. Ez szerintem rosszabb lesz 😞

IMYke2.0.0.0
Spoiler elolvasása nélkül: hát ez így nem túl biztató 😞((
Plusz egy sornak, 5 júróért, 2 év múlva, a többi mellé - hátha egyszer sorra kerül.

Éppen fut a Dead Rising 4 Credits. Nem kivesézős módban 19 órát mutat a steam...Ha rohantam volna lett ez volna még kevesebb is. A végére rettentő rossz a véleményem annak ellenére, hogy az elejét nagyon élveztem, de a végét úgy összecsapták, hogy az bosszantó.

Nagyjából spoilermentesen ami nem tetszett: Vigyázat a spoiler tag (mégis nehogy valakit zavarjanak az általam elárult apróságok) mögött wall of text!

- Nincsenek pszichók: Aki játszott a korábbi részekkel annak ismerősek az őrült bossfightok, amiből azért volt 10+ db is, ha jól beosztottuk az időnket és eljutottunk mindegyikhez. Na ebből semmi nincs. Helyettük vannak a mániákusok, melyek kb random ellenfelek is lehetnének annyira semmilyenek. Aztán nekik van egy vezérük, de ezen "bossok" lenyomás közelében nincs a régi pszichók nehézségének. Semmi egyediség, semmi kreativítás, semmi egyéniség....Tucat ellenfelek amik erősebbek a szokásosnál...Csalódás a köbön!

- Nincs időmenedzsment a játékban: Immár nem kell időre teljesítenünk feladatokat, ami alapból nagyon jól hangzik, de a Dead Rising feszes tempóját úgy vágja tönkre, hogy azt elképzelni nem tudjátok. Mehetünk bárhova, felfedezhetünk bármit, de igazából ez csak ahhoz vezet, hogy túlfejlődjük az ellenfeleket és szénné unjuk magunkat már a 10. óra környékén is. Vannak érdekes felfedezni valók a játékban, de összességében még a gyártható fegyverek és járműveknek is olyan vótmá íze van.

- Nem kell kísérgetni a túlélőket: Ami egyébként egyrészt jó, mert az előző részekben ezzel ment el a játékban a legtöbb idő viszont így meg megmentésük után eltűnnek az éterben valahova (egyébként rendszeresen bebugzottak, ergó beakadtak valamibe és ott sikítottak, hogy valaki mentse már meg őket).

- A játék legalább 4x crashelt az asztalra nekem, illetve sok helyen gyalázatosan is futott annak ellenére, hogy kontsans 60 fps fölött volt mindig (ez már lehet a HDD-mnek köszönhető és lehet egy jobb adattároló vagy SSD megoldja a gondot). Tulajdonképpen nem is értettem, hogy mi az oka annak, hogy mégis úgy éreztem akadozik, illetve rendszeresen később töltögette be a pályarészeket.

- Kraftolható fegyverek nem adnak bónusz PP-t (korábbi részekben úgy emlékszem bizonyos cuccok több fejlődési pontot adtak).

- Túl könnyű: A fejlődési rendszer miatt a játék vége felé már utcányi zombihordát öltem egyetlen fegyverrel, illetve olyan skillek vannak, hogy szinte fegyvert sem kell készíteni, mert mindent lehet mindenhol találni.

- Rettentően bugos: Kezdve a futási problémától, folytatva a falban lévő zombikig (rendszeresen basszus), eltűnő textúrák, megőrülő fizika (pattog a kocsi mikor semminek sem mész neki), safehousben egymásra spawnoló npc-k (nem hazudok 3 volt egymás mögött több alkalommal is !!!), későn betöltő textúrák, átvezetők utáni crash...Van itt minden mint a vursliban...Botrány!

Azért vannak pozitívumok is, mint pl. Exosuit, ami új élményeket nyújt, cserébe viszont kvázi legyőzhetetlen vagy igaz csak limitált ideig. Lehet rá aggatni katonai támadófelszerelést, fagyigépet, mellyel egyedi támadást kap, de annyira OP, hogy szégyelled egy idő után használni. A pánikszobák bevezetése nagyon jó ötlet (rejtett pánikhelységeket lehet találni a kamera segítségével, de kinyitásukhoz kulcs kell ami a pályán random van elrejtve, de többnyire a közelben ...Lehet hozzá venni térképet a Safehouse-okban..) Safehouse-ok egyébként fejleszthetőek ami szintén jó ötlet, csak ennek kivitelezése totál ötlettelen. Kicsit megvariálhatták volna a feltételeket és nem mindig ugyanazt azt egy dolgot kellene hozzá csinálni.

Fegyvergyártásra visszatérve: Tényleg ennyire hülyének nézik a játékost? Nem rémlik pontosan a régi játékból, de szerintem nem minden felszedhető tervrajzhoz volt odakészítve az a pár összetevő amiből legyártható a fegyver. Kicsit dolgozni kellett érte emlékeim szerint még a 2. részben is. De lehet ez nem igaz, csak megszépítették az emlékek a dolgot.

Dióhéjban ennyi a Dead Rising 4....Aki Dead Risingozni szeretne az NE ezt a részt vegye. Próbálja ki a sokkal olcsóbb és sokkal jobb 2. részt, esetleg az egyszerűbb, de mégis nagyszerű 3. részt vagy az örök etalon 1. részt ami még ma is megállja a helyét játékmenet szempontjából.

Ui.: Aki kitalálta a befejező küldetést annak meg egy jó nagy lópikula a fenekébe (nagyon cenzúráztam ezt a mondatot). Elérték vele, hogy soha többet nem vagyok hajlandó ezt a részt újra megcsinálni. SOHA!!

Dzsini
Nem csak hogy jár, rendelet alapján kötelező is.

Tegye fel a kezét az, ahol betartják és betartatják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zorrobomber
Papíron monitoros munkánál óránként 10 perc pihenő jár. Anno az első munkahelyemen a főnöknő azt mondta hogy abban a 10 percben olvassunk könyvet és hozott mindenkinek valami kreténséget (nekem asszem valami hálózat építős IT könyvet).

zorrobomber
Inkább csak annyit akartam mondani, hogy egy külön dolog ez a szépen fogjuk meg egymás vállát, vigyorogjunk, és írjunk szép mondatokat a csoportkép fölé, egy másik meg az hogy mit alkottak az évek során. Meg ugye ezt a mondatot sem a facial animator, vagy az architect írta, hanem egy marketinges picsa aki azt se tudja eszik -e vagy isszák az arc animációkat.

IMYke2.0.0.0
Én megszavaznám, hogy Magyarországon legyen ebédidőben egy órányi alvás lehetőség biztosítva - vagy, aktív pihenésre mód <és ebbe akár a PC-zés, de egy gyors fallabda meccs is beleférhetne stb.>.
Halál komolyan írom.

//Szerk.:
Rémlik valami olyan tudományos cikk, melyben leírásra került, hogy az a munkaerő, aki kap lehetőséget egy sziesztára, az délután újult erővel tud termelékenyen dolgozni.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.03.20. 18:39:49