Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy a gameshopról már más is panaszkodott.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Volt már ilyen, reménykedtem hogy ez csak az installra vonatkozik és majd késõbb megkéri hogy milyen nyelven telepítse a progit. Hát nem. Szóval most egy hónap várakozási idõ után van egy orosz/lengyel nyelvû Deus Ex: HR Gold Edisünöm. Köszönöm Emese! <#violent>#violent>
A Genki challange is milyen jó már, végigmenni a csapdákon, közben ölni az állatjelmezes csávókat. 😄
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Még egyszer: az Invisible War minden mástól függetlenül nézve egy sok hibából vérzõ produktum, de még mindig egy érdekes és kellõképp összetett akció-RPG. Szóval egy csiszolatlan gyémántnak elmenne, ha mindez nem a meglévõ alapok kicsorbításával jött volna létre, további valós értékek hozzáadása nélkül. Másképp nézve a DX1 után 0 lépés elõre, 5 hátra volt a játék, mai szemmel pedig egy nem túl játszható, de legalább leegyszerûsített darab. Két szék között pad alá. Ezzel együtt érdemes lehet neki egy esélyt adni, én is elvoltam vele, de az elsõ rész vagy a Human Revolution után borítékolható a csalódás. Na igen, a HR annyira összetettnek és felhasználóbarátnak tûnik utána, hogy az elképesztõ. A nyilvánvaló fejlõdést (filmszerûség) inkább nem hozom fel, mert nem lenne fair.
Ha negatív is hangnemem, és véleményem nem is változott, ez azért van, mert sokkal jobbnak kellett volna lennie egy legenda folytatásának, nem csupán egy jó kis játéknak.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tulajdonképpen a játékot védõknek és a tõle szívinfarktust kapó rajongóknak egyaránt igazuk van. Hiszen egyfelõl egy jó sztorit (bár néhány csavarja engem irritált), rengeteg apróságot felvonultató, többféle módon megoldható küldetéseket és szituációkat kapunk, ez pedig mindenképp dicséretes. Másfelõl az elõdhöz képest valami nevetséges szintre van butítva, egy csomó olyan dolgot is kiszedtek belõle, ami a legutolsó csõFPS-ben is alap volt akkor is, és azóta is. Gyûjtsük is össze ezeket!
1. Közös lõszer minden fegyverhez. Borzalom, hiszen nem csupán különbözõ lõszertípusokat nyírták ki ezzel helybõl, de minden tartalékolásnak, spórolásnak alávágtak. Míg az elsõ részben nagyon meg kellett becsülni a kábító nyílvesszõket, itt gyakorlatilag unlimited ammo cheattel játszhatjuk végig a játékot, és ez a fegyverek egyensúlyának sem kedvez. A prod értelmét vesztette, persze más okok miatt is: a gumibot ugyanis a játék egyik legerõsebb fegyvere.
2. Nincs tárazás! Komolyan, egy 2003-as játékból képesek voltak ezt kivenni. És nem, nem azért, mert ennek a játékmenetet tekintve jelentõsége van, vagy van rá valami magyarázat. Nem, egész egyszerûen egy kijelzõ mutatja, hogy most tárazás folyik, táranként is találjuk a lõszert, de nincs hozzá se animáció, se késleltetés a lövések között. Az elsõ részben még mod is volt a gyorsabb tárazáshoz. Hihetetlen? Az. Szánalom? Abszolút!
3. Minden végtelen a lõszeren túl is! Szinte elhasználhatatlan mennyiségû multitool áll a rendelkezésre, de ugyanez igaz a biomod canisterekre (körülbelül háromszor-négyszer ki tudtam volna maxolni a karaktert, pedig mindet fel sem vettem - és talán észre sem vettem az összeset), a medkitekre és az energy cellekre is, és fegyvermodifikációkból is akad bõven. A pénzzel sem lehet mit kezdeni. Elképesztõ, bár az elõbbi pont után már talán már nem is annyira.
3. Butított inventory. Ok, konzolon talán így kényelmesebb. Én szeretek szöszmötölni, de az pedig legyen az én dolgom. A baj viszont az, hogy PC-n cserébe semmivel nem kényelmesebb így játszani, ellenben a felszerelési tárgyak helyigényét rosszul lõtték be, így itt is romlott a balance, egy rakétavetõ annyit foglal, mint egy doboz szóda. Ez a butítás nem talán nem tapint annyira kardinális pontra, viszont roppant fölöslegesnek hat.
4. Az egyedi, testtájankénti sebzésmodellnek lõttek. Ez egy nagyon jópofa feature volt, ami tényleg nem sértett senkit, az egyszeri pasziánszhuszár számára sem tette bonyolultabbá a játékot. Aláírom, nem létfontosságú, de kár érte.
5. Töredékére csappant a fegyverek száma. Ez a lõszertípusok kivételével és a végtelen lõszer feature-rel együtt már nagyon gáz, de szerencsére ellensúlyozzák némileg. Nevezetesen azzal, hogy némely fegyverfajtából található egy-egy spéci darab, illetve szinte mindenhez van alternatív tüzelési mód. Más kérdés, hogy ez egyes fegyvereke setében lámpát vagy távcsövet jelent, illetve gránátokat lehet velük lõni, szóval nem igazán fantáziadús találmányról van szó. Amúgy a fegyvermodding is unalmasabb, de itt legalább akad némi újdonság is, a hangtalan üvegtörést például kétszer-háromszor is lehet értelme használni a játékban. Na jó, inkább kétszer. Kivették az összes védõszerelést, páncélt is.
6. Kevesebb augmentáció, a skillek pedig egy az egyben ki lettek vágva. Persze a skill system nem volt éppen az elsõ rész erõssége, pontosabban túl sok XP-t lehetett összegyûjteni. Ezzel együtt a lehetõségek száma leszûkölt, és ez csak azért nem látványos, mert a skillek egy részét is beépítették az implantok közé. Akad néhány újdonság is, de kevés az igazán jó ötlet, a vámpírkodást (!) még csak eredetinek sem mondanám. Itt említeném meg (a vonatkozó skillek és augemntációk hiánya okán), hogy a vizes részeket kompletten kivették, mert csak.
7. A skillek hiánya miatt (is) instant mesterlövészek lettünk. Ez még így önmagában nem lenne gáz, az már inkább az, hogy az összeszûkülõ célkereszt is teljesen ugrott, szinte nem is kell célozni.
8. Éljen a csõ! A tágasabb pályáknak annyi, ugyan több útvonal akad most is, és lehetõségünk töltõképernyõk nézegetése után átmászkálni több szektorba is, de az ember nem tud szabadulnia klausztrofóbiás érzéstõl. Sajnos ezúttal tényleg tipikusan a konzolokhoz igazították a blokkok méreteit.
9. Nincs a hackelésnél idõkorlát, vagyis gyakorlatilag tét nélküli. Mást nem is szükséges hozzáfûzni.
10. Áramvonalasító apróságok. Ezekkel végül is nincs bajom, nem mondom, hogy tetszenek, de megértem azt, akinek igen, én pedig be tudom nyelni õket, vagy tényleg nem zavarnak. Olyasmikre gondolok itt, mint arra, hogy a jelszavakat, kódokat már nem kell manuálisan bepötyögni, vagy nem kell külön elõkapni a nanokulcstárat, ha valahová megvan a belépésünk.
Ennyi jutott hirtelen eszemben, de nem csodálkoznék, ha akadna még, de egyelõre leállok. A fõ problémám azonban az, hogy a sok butításért cserébe nem kapunk semmit. Más játéknál kapunk filmszerûséget, pörgõsebb akciót, magasabb fokú felhasználóbarátságot. Itt ez csak nyomokban jut a játékosnak. Vitathatatlanul az elõd hibái közé tartozott, hogy pusztán FPS-ként nézve kissé vontatott volt az akció, ehhez képest gyalázat, hogy 3 évvel késõbb szinte ugyanott tartunk. Filmszerûség olyannyira nincs, hogy szintén az elõd szintjén állunk, szinte egy az egyben (néhány jelenetnél egyenesen hajlamos a kamera a falak mögé húzódni, és semmit nem látunk). A Max Payne 2, a KotOR és a Beyond Good & Evil évében ez több mint kínos. A párbeszédek, olvasmányok logját immár nem találni sehol, a térképet pedig úgy lehet elõhozni, hogy belép az ember egy bizonyos menübe, ott fület vált, majd egyesével ellapoz az utolsó oldalra, a játék nagy részében a 8-10. környékére. Nem hazudok, létezik ilyen, de talán ez az egyetlen játék a történelemben, amelyben ilyen játékoskínzó agyatlanságot el mertek sütni. Ehhez képest a "hardcore" térképérõl elhíresült Gothicban elég lenyomni az 'M'-et... Még szerencse, hogy a csõpályák miatt kevés a gyakorlati jelentõsége, de a szánalomfaktoron ez nem sokat ront. Különben szinten nem volt az elõd erõssége a spéci fejlesztésekkel telepumpált bossok, bossféleségek elleni harc, de ott még használtak mást is láthatatlanságon kívül, itt úgy tûnik, mintha nem. Ebben nem vagyok biztos, de ha egyszer fel se tûnt, akkor elõrelépés aligha történt.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Szóval ha nem Deus Ex lenne, akkor lehetne ajánlani mint valamelyest gyengébb, kevesebb, de hasonló stílusú játékot.
Fokozni öntevékenyen persze mindig lehet: volt olyan ismerõsöm, aki a Hereticet legnehezebb szinten játszotta végig egy-egy pálya eleji mentéssel, és 1-es HP-nál sem tenyerelt rá a loadra, hanem küzdött akár félóráig is. Azt hiszem neki sikerült egy éjszaka alatt mentés nélkül, csak restartot vagy mit használva végigjátszani a Commandost. Majd újrakezdte. (És rengetegszer bukott el az elején, de vállat rándított, és megint megpróbálta, amíg nem ment.) Na ez már inkább hasonlít gyermekkorom a 3 életes NES- és C64-játékaihoz, de ezt az oldalát én nem sírom vissza, az biztos.
A Doomban amúgy a kiegészítõ epizódja volt kemény (ott lehet, hogy már négy checkpointot használtam, fene tudja, nem szorultam mindig load game-re, az alapjáték elsõ epizódjának legtöbb pályája egy szuszra sem annyira nehéz egérrel és WASD-vel - kurzorral nehezebb lenne), ott az elején arra is kell vigyázni, hogy minden lövésed találjon, mert különben nincs elég lõszer. Bezzeg a végsõ bossfight sétagalopp volt, ha valamiben zavaróan elavult a játék mai szemmel, azok ezek az epikusnak szánt, 1000 HP-s nagy szörnyek által kínált kihívásmentes harcok.
Valószínûleg az egér lesz, mivel nem vagyok egy idegrángásos quake huszár 😊
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Kontrollert elnyugtatom az ölembe... és ravaszt húzok meg és rezeg és "nehezebb" célozni ésésés 😄
vszeg te amugy jobb játékos vagy (vagy az egér 😊 ), nekem az autosave nem elég gyakori.
Forza.
Aztán, hogy emiatt késõbb esetleg félremennek a dolgok ... hát ilyen az élet is 😄
Forza.
Nekem a kontroller a dark souls kapcsán merült csak fel, de ott nem csak az irányítás nem tetszett végül. A devil may cry részek is abszolút játszhatóak voltak billentyûvel, és ha egy h&s-t végig lehet vinni vele normálisan, akkor mást is. Abszolút nem hiányzik pc-n a kontroller, pedig elég gyakran játszom ps2-n (persze inkább jak and daxtert és gow-t).
Még 1x mondom elég gyakran van autosave a játékban, annyira hogy eddig nem is használtam quicksave-et (most vagyok annál a négy karral csapkodós cuccnál). Persze nem hardon, hanem normálon játszom és mindig mire már majdnem megmurdelnék mindig akad egy medikit, vagy az a hp töltõ állomás.
BTW a ruha páncélját hiába van 87-en 2 ütésbõl bármi leszedi, szval mintha nem is lenne.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
hiszen ez csak egy kiesett idõszak, amit most játszhatunk is... fura is volt, hogy steamen is külön játékként települt 😞
köszi!
Forza.
Ha nem kell a pénzem, akkor nem adom ... nyasgem.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
ezekután a missing linkben mintha nem lenne meg a karakterem, ami igencsak gáz 😞( nemértem, én csinálok valamit rosszul?!
Forza.
ezekután minden küzdelem elõtt quicksave. nadeezmeg milyenmár?
igen, checkpoint rendszer kellene - ami végülis "van" is, csak néha 25 percekkel hátrébbról indulnál 😄
van aki szerint ez elkurvulás, de én ettõl már elszoktam és semmi kedvem visszaszokni.
doomhoz gratula, elmebeteg egy menet lehetett 😄
Forza.
minden nagybetûs fps-t ~4-5 éve kontrollerrel játszok, így legalább van kihívás (plusz élvezet a ravasz, rezgés, kényelmesebb ülés, stb). kivéve a bf3 multit, ami wsad+egeres 😞 - bár az amugy is legeslegkisebb betûs efpées. (és a szinglit ott is hardon a kontrollerrel lõttem végig, bár a QTE-k nem mentek csak billrõl 😄DDD másik igénytelen gárda...)
Forza.
Mekkora jó zenék vannak már a játékban. 😄
Tulajdonképpen a Mass Effecthez hasonlít, de kissé nagyobb a szabadság a pályákon, és az említetteknek megfelelõen többet lehet benne szerepjátszani, mert a játékmenet nem korlátozik lövöldözésre és dumára.
Ellenben a Doomon végignyargaltam tavaly Ultra-Violence szinten, és a legdurvább pályákat is szigorúan 2-3 mentésbõl oldottam meg. Igazi önfeledt szórakozás volt.
Nekem eddig elég volt többnyire az autosave is, egyszer nem használtam quicksave-et.
Kontrollerrel egy ilyen nagybetûs FPS-t pedig ugyebár gusztus dolga, a menü viszont ua., mint a hl2-ben.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Be happy. :) Running!
Ez a deus ex játékmenetben hogy néz ki? Ilyen fedezékbõl lövöldözés, mint me2-3 meg mafia2, csak más a sztori, vagy egyéb játék mechanika van?
(és Zó ajánlása, miszerint pályánként egy mentéssel toljuk, hát az elég HC lenne, vszeg az elsõ helyszínen lennék még most is...
a menüben csak egérrel lehet navigálni, gamepaddal nem - miközben játék közben perfekt - minõsíthetetlen gagyizás by Valve. külön gratulálok, igénytelen banda.)
Forza.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Forza.
Forza.
Forza.