Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HappyHunter
Na akkor most hogy egyetértés van, lapozhatunk. 😄

Lehet hogy jól járt aki nem vett season passt?

Be happy. :) Running!

Carlos
Van warez mindkét helyen, a pc-n több... Én ennyit látok. Amúgy kinem tojik rá ki min hogy mit mivel tol?

Þór vígi þessi rúnar

HappyHunter
Hm

Konklúzió?

Rapid81
Meg egyébként semmilyen kocsma ajtaját nem rúgtam be. Egyszerûen megkérdeztem, hogy mi a 16:9-ben a jó, aztán jött a válasz, hogy hülye vagyok, mert nekem még 4:3-as monitorom van, szóval arról is beszélhetnénk, hogy ki rugdos itt ajtókat. Egyszer nem álltam alpári módjára senkihez és nem is fogok, viszont én már kaptam párszor nem zsebre rakható válaszokat, olyan stílusban, amit nem érdemeltem meg, mert én sosem írtam úgy, ahogy.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
ad2-re reagálnék, hogy

Helló! Mindösszesen 1 db dobozos játékom van, a Trackmania United Forever. Tavaly áprilisban regeltem Steamre a Portal 2 elõrendelés miatt, azóta meg 150+ játék van az accomon és nem csak az itt közkedvelt szófordulattal élve, indie szarok. Szóval igen, képzeld, vannak ilyenek én is ilyen vagyok és ismerek is ilyeneket.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Idézd már be nekem, hogy hol írtam én azt, hogy a PC a legmenõbb platform. Olvasni meg én tudok, igaz?

Abba meg bele sem gondolsz, mint ahogy mások sem, hogy mennyi azoknak az ránya, akik miután megnézték wrz-ban, utána megveszik, de mindegy, mert neked is hiába magyaráz az ember dolgokat, csak a saját véleményedet szajkózod. Oszt' ennyi.

IMYke2.0.0.0
Ha én ezt tudom... 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

HappyHunter
Heh, egyszer le akarták szedni az én egyik videómat is de visszaírtam nekik hogy ne, mert valami méltányos használat blabla és fent is hagyták! 😄

IMYke2.0.0.0
Tegnapi hír - "Blizzard Considering Making StarCraft II's Multiplayer Free To Play"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Marhaság.

Ezernyi youtube video -> mp3 konverter létezett (most már picit kevesebb a számuk), így a kutya nem akart érte fizetni.

Most se sokkal jobb a helyzet, mert attól, hogy az okostelefonodom/PC-n/tableten egy héten 10x meghallgatod a Csókkirályt, attól még nagy % nem rohan a boltba...

Megoldás? Youtube-zeneipar szerzõdés hegyek. Azonnali letöltés a videó alján választható mp3 minõségbe, persze fillérekért. Bomba üzlet lenne.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

De akkor ilyet ne nekem írjál, én csak reagáltam magyar szemszögû kommentekre 😉 Éppen én szoktam felháborodni, amikor valaki az itthoni helyzettel érvel az egész világ folyamataira. Az egy más kérdés, hogy megjegyzésként odavetettem a hazai torrentoldalak statisztikáit is, de ott is a külföldieken volt hangsúly.
arty
Van annak jelentõsége, hogy a magyar azért nem vesz pc játékot, mert warezol, a holland meg azért nem mert konzolon játszik? 😊

Forza.

IMYke2.0.0.0
Félve írom: egyetértünk...

zorrobomber
Ilyet én nem írtam, viszont warez szempontból speciális ország vagyunk, és emiatt belülrõl szerintem kicsit torzan látjuk a helyzetet.

arty
A zenekiadók mindenki kiadók legostobábbjai. A youtube-ban ellenséget látnak, holott egy ingyenes reklámfelület a sz*rjaiknak.

Forza.

Az eladások csöppet érintik a játékipart, és worldwide, általános szinten keletkeznek az ismert vagy nem ismert számok. Tény, hogy a különbözõ kultúrákat, piacokat máshogy kell nézni, de ennek az egésznek van egy közös eredõje. Errõl volt szó. Hogy itt ezeket a köröket van-e értelme lefutni, az egy más kérdés.
arty
szal a pécés számokat a magyarok rontják le? 😄

Forza.

zorrobomber
A tulajdonostól függ. Ha õ szán rá idõt, energiát, és nem utolsósorban pénzt(ügyvédekre), akkor törölgetik neki a videókat.

IMYke2.0.0.0
Jó magyarosan: makszi riszpekt. <#eljen>

IMYke2.0.0.0
Ehh, bocsánat az elgépelésekért...

zorrobomber
Worldwide különbözõ kultúrák különbözõképpen viselkednek, így a vásárlás/nem vásárlás terén is. Egyáltalán mi értelme van ennek az általánosító vitának?

IMYke2.0.0.0
Nem véletlenül írtam az elején, amit.
Minden. általam feltöltött remix-nél ott a figyelmeztetés. "Harmadik személytõl..."

Csak akkor minek tették publikussá a feltöltési lehetõséget? Eléggé kevés tartalom lenne fen, ha mindig és mindenki csak saját szerzeményt tölthetne fel.

arty
A te oldalad akkor lenne maximum igaz, ha feltételeznénk, hogy csomo konzolosnak nincs pécéje.

Abszurd 😊

Forza.

Tinman
Milliós perek lehetnek ilyenbõl, nem csoda, hogy óvatosak.
Ha nem te vagy a zeneszám készítõje, vagy a mixben szereplõ dalok szerzõje, úgy ott is jogos volt a törlés.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mit akarsz ezzel mondani? Azt hiszed, hogy máshol nincs PC a háztartásban vagy nem képesek magukat feltalálni? Ahol így van, ott a PC-sek is inkább szerzik be mástól a cuccokat. Én végig worldwide helyzetet boncolgattam.
Tinman
Ezt pont ebben a topikban?
Baszki itt rajtunk kívül mindenki warezol, csak szólok -.-

IMYke2.0.0.0
Így van - a Youtube nem jótékonysági egylet. Az én 192 perces Trance mixemet is törölte a francba, egyetlen visszajelzés alapján 😞

zorrobomber
Magyarország!!!

Tinman
Még jó, hogy törölte... nem a te mûved és nem is licencelted. Teljesen jogos lépés volt a részükrõl.
Teljesen lényegtelen, hogy máshol elérhetõk-e, ahogy az is, hogy hány millióan látták.

Jogsértõ volt és pont.

Tehát úgy képzeled el, hogy PC-re mindenki maga warezol, de konzolon ez valami hubban történik, mint amikor a régen minden városban lehetett kiíratni játékokat pár srácnál, aki befektetett a 120k-s CD-íróba? Mert ez sem hihetõ.

Ha meg elutazol Oroszországba vagy Thaiföldre, a piacon veheted PC-s játékok kalózverzióit. Ezzel az erõvel ez is torzít, csak a másik irányba. Tökéletes adat nincs, de amellett verni a tamtamot, hogy PC-n nem nagyobb a warez, egyelõre ellentmond minden ismert ténynek.
Fpocok
"Aki már látott nyílt vagy zárt torrentoldalt, ha hazait, ha külföldit, látta az arányokat. De minden évben szoktak a "szaksajtót" megjáró toplisták is készülni a legtöbbször letöltött játékokból. Ezek megint csak egytõl egyig vaskosan ellentmondanak a gondolatmenetednek."

Ez MAXIMUM akkor lenne igaz, ha minden konzoloswarezmakinak lenne gépe, amin keresztül saját magának letölti egyszer. Hihetõ...

Parasite Eve 2, best game EVER!

wantonly
Off:

A youtube a minap törölte a közel 1 milliós nézettségû magyar népmesés videóimat, szerzõi jogra hivatkozva... A következõ jogsértésre ráadásul törlik az egész accountomat. Egyrészrõl értem, másrészrõl viszont tudtommal jelenleg sehol sem elérhetõek hivatalosan. Legalábbis ingyen. Boltban biztos meg lehet venni. Régen volt weboldala, ahol napi egyet meg lehetett nézni ingyen, de ez már régóta nincs... Pedig ezek tényleg nagyon szép és tanulságos mesék. 😞
Nézd mivel te rúgtad be a helyi kocsma ajtaját, majd amikor amikor választ kaptál, lebirkáztad az ittenieket. Éppen errõl beszéltem, ah ezt belülrõl nem érzed, sok fölösleges vitád lesz az életben, de ez már a te dolgod. (Amúgy nekem éppen nem lapos monitorom van, és konkrétan netezésre jobb is így, de ez más kérdés. Filmeket HDTV-n nézek, a játékaim többsége viszont nem támogatja a szélessávú felbontásokat, a koruk miatt.)

PC-s eladásoknál sosem láthattad eddig a digitális terjesztés arányait.

Azért lehet ezt-azt tudni. Az már önmagában sokat mondó, hogy például az EA idénre számolt azzal, hogy PC-n a digitális disztribúció volumene megelõzi a dobozos eladásokét. Ergo tavaly még nem volt így. Ugyanakkor ezt a saját portfóliójukon belül értette, tehát az eleve letöltõs játékaik torzítanak kicsit, de nem sokat.

Globális statisztikák voltak eddig is elemzõ cégektõl, és azok sem számoltak be ettõl eltérõ trendtõl. Nyilván egy Steamworksös játék, vagy pláne egy Valve-poduktum arányaiban még jobban fog fogyni Steamen. (A Valve játékainak jobb az ára, a közönségük nagyobb arányban elkötelezett a Steam mellett, jobbak a tierek az árazásnál, esetleg a pre-order akciók, négyes csomagok stb.)

Egyébként azt is tudjuk, hogy a Steam lefedi a digitális disztribúciónak 80%-át, de némely játék ott is hónapokig benn tudott maradni a toplistában, és szinte bármi, ami akcióba kerül, be tud férni. Ez árulkodó arról, hogy nem csilliárdos eladásokkal nyitnak az új címek. (A saját toplistájuk amúgy nem darabszámot, hanem árbevételt néz, tehát amikor egy 2 euróra akciózott játékból 30-szor annyinak kell fogynia, mint egy 60 eurósnak, hogy egálban legyenek.)

A pénzügyi jelentésekbõl, az eladási mérföldkövekrõl szóló közleményekbõl szintén lehet következtetni a volumenre (ha valamibõl tízszer annyi fogyna letöltõsen, és sok millió menne el belõle, azt nem érdekük eltitkolni), ahogy abból is, hogy a nagy üzletláncoknak még mindig milyen komoly befolyásuk van.

Szóval bár pontos adatokat nem tudni, túlzó vágyálmokat nem szabad ringatni. A kiadók által kiadott adatokban pedig többnyire benne vannak a Steamen eladott példányok is, ha az arányukra nem is derül fény.

Lehet, sõt, biztos, hogy konzolra nagyobb mértékben fogy a warez,

Ilyeneket honnan és miért? De én is tudok ilyet: "Lehet, sõt, biztos, hogy a Föld lapos."

Olyan statisztika soha nem volt, hogy PC-n vagy konzolon mekkora a warez aránya.

Aki már látott nyílt vagy zárt torrentoldalt, ha hazait, ha külföldit, látta az arányokat. De minden évben szoktak a "szaksajtót" megjáró toplisták is készülni a legtöbbször letöltött játékokból. Ezek megint csak egytõl egyig vaskosan ellentmondanak a gondolatmenetednek.

Szerintem már nagyságrendekkel több konzol van kinn és játszanak azon, mint ahányan PC-n.

Ez értelmezhetetlen. Mármint maga a felvetés nem hülyeség, csak nem lehet ezzel mit kezdeni. Mi számít játéknak? A pasziánsz nem? És aki retrózik vagy indie játékokkal szórakozik a laptopján? Lehetne nézni játékonként, hogy kinek van arra alkalmas gépe, aki amúgy játékra is használja, tehát ez sem lesz kiszámítható, és ezért a kiadókat sem kéne hibáztatni.

Ahogy egy konzolnál is meghatározó a játékok szempontjából, hogy mennyi gépet adtak el, úgy PC-nél is. Ha keveset adtak el valamelyikbõl, annak talán az is az oka, hogy nem azon akarnak játszani a népek. Persze sok egyéb más szempont is van, de sosem számolhatsz úgy, hogy adott játékhoz mindig rendelkezik a teljes célközönség az összes platformmal, és kedve szerint választhat.

A fentebbiek alapján itt neked van egy meggyõzõdésed a saját kedvenced mellett, és próbálod pusztán találgatással igazolni. Nem tudom, hogy az általad leszólt Apple-hívõk miben rosszabbak ennél. Én nagyon jól elvagyok a PC-mmel anélkül is, hogy meg kellene gyõznöm magam és másokat arról, hogy az a legmenõbb platform. Ha az lenne, akkor egyébként a játékok máshogy néznének ki. (Bár a gyakori butításokat természetesen nem elsõsorban a konzoloknak, hanem a tömegesedésnek tudom be, de az érinti a játékmenetet, az aktuálisan menõ mûfaji felhozatalt, hogy mely platformon játszik elsõsorban a plebs.

Remélem, hogy érthetõ voltam, próbáltam rövidre fogni, de ezt a témát érthetõ okokból nem kívánom itt folytatni, szóval maximum pár tömör válaszra vagyok nyitott a továbbiakban, ha lenne még releváns felvetésed.
IMYke2.0.0.0
Igen. emlékszem, milyen sokáig kellett fõznünk annak idején például a fõtt krumplit 😞

arty
Persze.
Csak külföldön* ott a free shippinges play.com, ahol használtan vagy ujonnan 10-15 fontért berántod a 4-8 hónapos címeket, minek szenvednél verbatimmel xboxon (+x havonta flasheléssel + eznemmegy aznemmegy baromsággal), ha ennyi az órabéred (kétóra-béred) is?

PS3 warezról meg végképp ne beszéljünk, az is maga a pokol egy átlag halandónak.

(nem neked vagy grebbernek vagy másoknak. átlagnak! nem fog vele foglalkozni a "tömeg", mert belefér az eredeti is!)

Forza.

zorrobomber
Az a baj hogy a magyarországi állapotokat vetítitek ki worldwide-ra, csak most kezd felnõni az a generáció aki kinövi a warezt.

wantonly
Az a baj a pécsi vízzel, hogy nagyon vízköves és kemény. Fõzni is tovább kell vele. Azért nem ihatatlan, de most már én is ásványvizet iszok inkább, ha tehetem. A falusi víz egészségesebb és finomabb az biztos, bár én már régen ittam olyat, nem tudom most milyen.
IMYke2.0.0.0
"gondolom olyat is ismersz, többet, aki eddig sajnálta a 7-8ezret a dobozosért, de most rohan steamre 60 EUR-ért berántani, day1 😉"

Nem, olyat nem ösmerek. Csak olyat, aki 0 Day nem vesz, mert az a fizetésének min. 1/5-e.

arty
nekem meg több wrz konzolos kollegám mamár csak eredetit vesz. hoppá? szerintem sem - egyedi esetek!
gondolom olyat is ismersz, többet, aki eddig sajnálta a 7-8ezret a dobozosért, de most rohan steamre 60 EUR-ért berántani, day1 😉

a 3-4 ezer forintos, orosz sleeping dogsok, amik bevétele vagy eljut a kiadóig vagy nem, a kártya mellõl kivásárolt olcsó borderlands kulcsok (melyek már meghozták a bevételt, ami elég margnális lehetett) nem fogják megváltani a világot 😊

Forza.

IMYke2.0.0.0
Megdolgozott érte - a hálás témákat általában neki köszönhetjük 😊 - telefon, konzol, WRZ...

Carlos
Azt a kapitalista hétszázát!

Þór vígi þessi rúnar

IMYke2.0.0.0
DarkSector: küldöm a jutalékot - elsõ helyen van a topik 😊

IMYke2.0.0.0
Adalék: most a CS:GO-t veszi majd meg - mikor mondtam neki, hogy létezik belõle dobozos verzió, furán nézett rám.

Fpocok
Konzolon is van warez. Fillérekbe kerül a konzol kint, vesznek egyet, amit nem kötnek fel a netre, azon simán megy a játék.

IMYke2.0.0.0
Személyesen (is) ismerek olyat, aki dobozos játékot életében nem vett - mert beleszületett a digitális disztribúcióba. Hoppá...

arty
te meg ingyen kipróbálhatod a pécéden, minden gond nélkül 😊

na, kinek jobb? nekem aki 2k-t bukik vagy neked aki semmit?

Forza.

arty
neked is csak ezzel tudok "dobálózni":

"ad2: véleményd szerint 😊 hirtelen a semmibõl az eddig dobozost NEM vásárló pécések steamen bezzeg csilliószámra habzsolják a javakat. nanemár 😊"

Forza.

arty
ad1: a kiadót az abszolut bevétel érdekli, nem az arányok
ad2: véleményd szerint 😊 hirtelen a semmibõl az eddig dobozost NEM vásárló pécések steamen bezzeg csilliószámra habzsolják a javakat. nanemár 😊
ad3: itt konkrétan tévedésben vagy: az 50 millió eladott konzolra jut sokszor a több milliós eladás, ergo marginális lehet a wrz. azért azt ne gondold, hogy minden konzolso igy vagy ugy minden játékot befal
ad4: kérlek definiáld a játékra alkalmas pécé fogalmát 😉 nem lehet objektiven. az eladási szám kreálja a bevételt, így a kiadó szempontjából gyakorlatilag lényegtelenek az arányok. bár mintha ezt Zó már elmagyarázta volna <#wave>

Forza.

Fpocok
Digitális eladások sosincsenek benne az adatokban.

Remélem megérem azt a napot, hogy olyan konzolt dobnak ki, ahol egy játék accounthoz lesz kötve. Na megnézném, akkor hogy alakulnának az eladások. Könnyû úgy pofázni, hogy ha nem tetszik, visszaviszed és visszakapod pénzed nagyrészét.

IMYke2.0.0.0
Pedig már azt hittem, hogy ez egy különleges nap lesz a fórum-kapcsolatunkban: mindenben egyet tudunk érteni.
S nem.

Szerintem, a konzolosok lepõdnének meg. Szerintem, lekonyulna a szájuk azoknak, akik a "superior" eladásokkal védik a konzolokat a PC-WRZ-témában.