Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Akkor biztos elbeszélünk egymás mellett, ill. véleményem szerint rosszul fogalmazol.

Erre gondolok:
Naivitás volt azt hinniük a Season Pass vásárlóknak, hogy most nagyon jól jártak, és a többiek csak szívtak azzal, hogy nem most vették meg a jövõbeni DLC-ket.

Mert hogy tényleg jól jártak a Seasons Pass vásárlók.

ZsZso
<#eljen>

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

ollie
Az alapelgondolás nem rossz, hiszen a DLC egy, a játékhoz utólag készített extra tartalom (kiegészítõ). Persze több kiadó átesett a ló túloldalára és ez alól a 2K sem kivétel. Bár hozzátenném, hogy szerintem semmi baj nem volt a Borderlands 1 DLC-ivel, azok szinvonalasak voltak, és elég jelentõs plusz tartalmat adtak az alapjátékhoz.

Amúgy a legelsõ DLC tudtommal az Icewind Dale - Heart of Winter kiegészítõhöz kiadott, The Trials of the Luremaster volt. Teljesen ingyen adott mintegy 8 óra plusz játékidõt, rengeteg extra tartalommal (új ellenfelek, fegyverek, tárgyak, sztori, stb). 90 megát nyomott a DLC (akkor még csak patch-nek hívták), ami óriási volt akkoriban (2001 asszem). És mindez azért lett kiadva, mert a Heart of Winter kiegészítõ túl rövid lett (mintegy 20 óra, ami ma már sajnos soknak számít), és a rajongók felháborodtak rajta.

Ma már mi van? Ha felháborodnak a rajongók, nem kapsz extra tartalmat, hanem kijelentik, hogy te vagy a hülye, és különben is, a harmadik rész még jobb lesz, vedd meg azt.

IMYke2.0.0.0
A Season Pass-osok viszonylatában hol írtam, hogy átverés?
Azt írtam, hogy ÕK AZT HITTÉK (hihették), hogy így az összes DLC-t megkapják - feltételezve, hogy más csomagok nem is lesznek.
Ha valamiért, akkor ezért, esetleg, érezhetik magukat átverve.

Viszont, ahogy okfejtettem is, a Gearbox üzleti érdeke, hogy ne csak az elõvásárlók járjanak jól. S a nyilvánvaló DLC-lehúzás korszakában, mások is vegyenek csomagokat.
Ezért, lesznek kisebb, nem feltétlenül "story DLC"-k is - amikért a Season Pass-oknak is tejelniük kell, mert az(oka)t nem kapják "ingyen".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ollie
Nem értem mi az átverés benne. A Seasons Pass vásárlók továbbra is 4 DLC-t kapnak 3 áráért, a többieknek meg mind fizetniük kell az összesért.

IMYke2.0.0.0
Én is utálom ezt a feldarabolást, utólagos tartalmakkal fogyaszthatóvá tételt. De, vagy megszokom, vagy megszökök 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ZsZso
Fel áll a szõr a hátamon ettõl a DLCs mizériától. Hogy bírták lenyomni az emberek torkán azt a tényt, hogy hogy egy játékot másfélszer kell megvenniük ahhoz, hogy legyen benne minden aminek benne kell lennie, nem értem ... én majd akkor veszem a terméket, ha
1. kész lesz (= értsd, GOTY, minden DLC verzió)
2. akciós lesz
Ja, hogy várni kell?! Nem halok bele.

Ez számomra olyan mint az online DRM (vagy mi a szösz - amikor folyton online kell lenned ahhoz, hogy játszhass). Kibírtam a Settlers VIInél, kibírtam az AC -nél ... és elgyengültem a Diablo 3 -nál. Meg is jártam vele, mert életem egyik legnagyobb (játék-)csalódása volt. Soha többet!

Sokmindennel megbarátkoztam már az elmúlt évek alatt (digitális kópia, stb.) de ezeket a DLCket nem bírja a gyomrom.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

1. Amikor többe kerül a játék, abból több is jut vissza a "feladóhoz". Manapság pedig igen hamar meg tudnak zuhanni az árak. (Most abba bele se menjünk, hogy a megjelenéskor vásárlókat tudják DLC-kkel is lehúzni, mert engem is éppen ezzel "kényszerítenek" kivárásra.)

2. Kapitalizmus van, részvénytársaságokról beszélünk, nem állhatsz ki a részvényesek elé azzal, hogy majd 20 év múlva a GoG-on eladunk 4-5000 darabot, és darabjából befolyik 1-2 dollár. De írhatnék ide milliókat is, te sem úgy dolgozol, hogy X év múlva majd utal a fõnököd, esetleg folyamatosan, de addig egyél vajaskenyeret, családról meg ne álmodj.

3. Ha nincs az elején siker, bukhat a folytatás, a kiegészítõ terve, akár a support is, sõt a fejlesztõ, kiadó mehet a levesbe. marha jó, amikor 10 év múlva más felvásárolt jogokból szerez bevételt, de nem biztos, hogy ugyanazzal hatással jár a játékiparra.

4. A kiadók célja új IP felépítése, robbantás. (Lásd fentebb a folytatások esélyét.) Ehhez kell az is, hogy az elején jól fogyjon, mert akkor lesz valami blockbuster, ha azonnal ráharap a plebs, késõbb ez már több mint bajos. (Gondolj arra, ha az általad kedvelt AC annak idején nem üt be, akkor hamar hattyúdal következett volna, ha késõbb fel is kapják. Talán 10 év múlva jöhetne egy AC2.)

Egyébként én is örülök annak, ha valami hosszú távon sikeres, és stabil bevételt hoz, csak erre nehéz elõzetesen terveket építeni. A Psychonautsból annak idején 100 ezer példány sem fogyott, igaz, azóta kultjátékká vált, és sokan megvették háromszor-négyszer is, de egyelõre a folytatás és távolinak tûnik, és úgy általában óvatosan állnak hasonló platformerekhez a kiadók. (A Majesco nagyrészt a Psychonauts és az Advent Rising orbitális bukása miatt húzhatta le a rolót.)
Én ebbõl azt szûröm le, hogy nem csak ennyi nagy DLC lesz, amit megvettek az elsõ (?) season pass-el.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Carlos
Kibaszásnak érzem.
Lehetne egy all dlc mondjuk 20 dolcsiért (hasraütöttem) és egy full (all dlc + alap) 30-ért.

Þór vígi þessi rúnar

IMYke2.0.0.0
Fityiszt a fenéket.
Nem érzed a különbséget?

IMYke2.0.0.0
"Nem bukás úgy bukás," - korr.jav.szerk. - Nem úgy bukás,

jarlaxxe
Fityiszt, ott is bukta.

IMYke2.0.0.0
Nem bukás úgy bukás, mint a filmiparban. Ezt azért tegyük tisztába!

A filmiparra igaz az, ha fél éven (már lemezes kiadásokkal együtt) belül nem hozza be minimum a gyártási- és promóciós költségek kétszeresét = bukás.
A játékipar nem így mûködik. Õk éves jelentésekben számolnak.

Én meg azt kívánom az iparnak, hogy csak annyit warezoljon mindenki, mint amennyit mi eredeti játékaink topiklakók és csak annyit költsön mindenki játékra mint mi topiklakók.

Egészen jobb helyzetben lenne a pc-s játékipar. Részemrõl azt gondolom itt senkinek sincs semmilyen szégyellnivalója warez és vásárlás kapcsán.

Ui.: Aki akcióban vásárol az még mindig nem akkora szar ember, mint aki egyáltalán nem vásárol, ezt azért ne felejtsük már el! Ez elsõsorban arty-nak is szól!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

jarlaxxe
Fontos az elsõ pár hónap mert ott derül ki siker vagy bukás.
Hiába adnak el egy játékból 10 milliót 5 dollárért 3 ével a premier után az még bukás ha teljes áron csak 300k ment el belöle.

ZsZso
+1

Valószínûleg akciósan hozzájuk lehet jutni egyesével, de az sztem többe fog kerülni mint az alapjáték maga :S.

Erõsen más volt konzolon, eleve nem lehetett kizoomolni, pedig úgy játszhatóbb volt a játék (konzolon butítottak is az AI-on, hogy könnyebb legyen), és a látvány is arra lett optimalizálva. Szintén a kameranézet miatt kihagytak egy puzzle-t, mert annak úgy nem lett volna értelme.

Mivel pedig konzolon nem volt eléggé átütõ a siker (sokat eladtak belõle, de a PC-shez képest maradt benne, egyértelmûen PC-szökevény RPG volt, ha inkább fantasy KotOR is, mind BG-utód), ez rányomta a bélyegét a második részre. Persze a rövidebb fejlesztési idõ is.

Én nem vagyok az RPG-k konzolra exportálása ellen, de éppen a Dragon Age esetében szívatott meg minket ezzel csúnyán az EA és a BioWare.
Sir Quno Jedi
hátha lehet majd...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Tudtommal, a STEAM-esek nem tudnak játszani a WRZ-osokkal.

"A fontos, hogy az elsõ 1-2 hónapban jól fogyjon."

Na ezt mibõl szûrted le? XD Hidd el õk nem fognak bukni az akciózáson egy centet sem. Ha 5 év múlva is folyik be a pénz az miért nem jó nekik szerinted?

Nem úgy számolnak a kiadók, hogy elsõ 6 hónapban lesz x eladás utána meg semmi. Õk ezeket már igen jól kiszámolgatták valószínûleg. A DLC-zés meg megint nem véletlen, az is nagyon megéri nekik.

Sir Quno Jedi
Nos a nagyobb sztori dlc-k benne lesznek gondolom.

Én inkább megvárom, míg mind kijön és akkor döntöm el. Lehet addigra már nem is fog érdekelni a játék. Barátaim most nem hajlandóak megvenni, ha meg a lan nem fog menni a virágbolti és a gyári verza között, akkor letehetünk így a coop-ról, úgy pedig maximum 2 végigjátszás van benne részemrõl és az elsõnek kb. a végén vagyok (még a pt2-t végigszenvedem szingliben, ha olyanom lesz). Ha tudunk mégis coop-olni, akkor talán a DLC-k idején is még érdekelni fog, talán nem...

BL1-gyel hónapokig tologattuk és nagyon élvezetes volt, ez nem tudom meddig tart majd, pedig jó játék nagyon.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

IMYke2.0.0.0
Naivitás volt azt hinniük a Season Pass vásárlóknak, hogy most nagyon jól jártak, és a többiek csak szívtak azzal, hogy nem most vették meg a jövõbeni DLC-ket.
A Gearbox-nak meg üzleti érdeke, hogy a potenciális vásárlók se érezzék átverve magukat azért, mert nem vettek/nem tudtak venni SP-t.
Logikus lépésnek tartom, hogy míg a "nagy" DLC-ket" így elõre kifizetve, akkor ingyen megkapják, a kisebbekért igenis tejeljenek.

Mindenki tudja, hogy ez a 60 euró egy túlzó ár (17400 Ft), ennek a felét éri meg bármely játék.

Ami érthetetlen számomra az az, hogy bizony a dobozosokat tényleg a feléért árulják, holott az számos plusszköltséget felemészt (doboz, lemez, kézikönyv, borító gyártás, szállítási költség miegymás).

Ergó a 60 eurós árra hivatkozni egy kissé eltúlzott fricska a részedrõl.

Azért ez mi gerinctelenség már? Aki megvette azt most jól megszívatták. Ha azt mondták volna, hogy DLC pack valószínûleg elgondolkodtak volna sokan a 4k-s áron.

Sir Quno Jedi
de különbözött

Totál igazad van. A probléma mindig akkor jön elõ, mikor egy konzol tulaj nagy szájjal szajkózza a köztudottan pc-s only-k vérnyomásnövelõ közhelyet, miszerint a konzolos játékokból többet adnak. A másik személyes kedvencem a pc-s játékipart a konzolos eladások tartják el féle ökörség.

Tény, hogy konzolokon többet adnak el, senki nem vitatja. Tény, hogy pc-s eladások nagy része steamrõl származik. De ne dörgöljük már egymás orra alá a büdöszoknit nagypofával, mert elõbb utóbb valakinek felmegy a vérnyomása és abból csak flame lesz.

Pc-s játékipar ugyanolyan ágazat, mint a konzolos! Befektetõk adják hozzá a pénzt és ha õk úgy látják, hogy nem éri meg nem adnak rá egy centet sem. Mivel egyre másra jönnek ki a játékok pc-re ezért valószínû lehet rajta keresni. Nem atomfizika ezt kitalálni, csupán józan paraszti ész kell hozzá.

zorrobomber
Ha konzolos RPG akkor Dragon Age? Ha jól rémlik az nem sok mindenben különbözött a pc-stõl és az irányítását sem szidták különösebben.

Sir Quno Jedi
Pedig nekm személy szerint tetszett a Dark Alliance és végig is toltam, de jobb az PC-n és ugye csapatról nem lehetett beszélni, inkább olyan diablo féleség lett...

Shep
És akkor ott van a rengeteg olyan júzer aki minden szart letölt de igazából semmi nem érdekli csak ilyen kényszeres letöltõ és kipróbáló. Ezekbõl is sok van, ezek csak mindenbe belenéznek de megvenni úgysem vennék meg.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sir Quno Jedi
Így van ez a stílus (lásd. nwn-nwn2 stb.) abszolúte PC-re való és konzolokon nem is hiszem, hogy túl nagy eladásokat lehetne egyelõre generálni vele. Akkor meg minek öljenek bele pénzt, jó az PC-re. Majd ha a konzolosok felõl is mérhetõ igény jelentkezik, akkor azt is felpakolják kikstarterre és csinálnak konzolportot, de azt adja össze aki konzolos verzát akar (én nem).

Torrentoldalak statisztikái is torzíthatnak ugyanis arról nem szól a fáma, hogy torrentezõkbõl végül hányan veszik meg eredetiben. Mert hogy ilyen is elõfordulhat.

IMYke2.0.0.0
"Nem jön konzolokra a Project Eternity

Feargus Urquhart, az Obsidian ügyvezetõ igazgatója megerõsítette, hogy sem konzolokra, sem pedig tabletekre nem jön a Project Eternity. Elmondta, ezzel a játékkal minden tekintetben az a céljuk, hogy az igazi, klasszikus PC-s szerepjátékokhoz térjenek vissza, így mindenképp egér és billentyûzet kell majd hozzá. Urquhart gyorsan hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy a konzolos játékok ne lennének jók, egyszerûen csak mások - ahogy láttuk azt például a Baldur's Gate: Dark Alliance esetében is. Abba a hibába pedig nem akarnak beleesni, hogy valami köztes megoldást választanak, mert úgy igazából senki nem járna jól."
IPON

ollie
Ennek mondjuk ellentmond az, hogy a Steam elfogadja, csak annyit ír, hogy már megvan a cucc. De este azért kipróbálom.

Bocs, de az elsõ idézett mondatra adott válaszod csupa találgatás! Steam meg földi halandónak nem ad ki adatot eladásokról! Az, hogy darabszámra vagy értékben mérik a top eladásokat azt meg csak õk tudják, vagy max bennfentesek (érdekes dolgokat lehetne belõle megtudni). Egy kis adalék ehhez: értékben kissé bajos lenne mérni, darabszámra sokkal egyszerûbb... Szerintem (gyanítom, hogy így is van!)

Eladási statisztikákban meg mindig külön kiemelik, hogy ebben a digitális disztriben keresztüli eladások NINCSenek benne!

Szóval errõl az okfejtésrõl ennyit.

Carlos
Picsába. Olyan lesz, hogy csak az összes kieg?
Nem akarom megint megvenni az alapjátékot!

Þór vígi þessi rúnar

IMYke2.0.0.0
Shift kód.

IMYke2.0.0.0
Basszus valami átírta az aláírásomat... Kénytelen voltam egy ideiglenest bedobni.

Sir Quno Jedi
nemtom, próbáld ki, én a shift-re nem is regeltem be

a gamersgate írásbelisége a mormotákéval vetexik...

3-4 k-s sleeping dogs kódokat szerinted generálják mi?

Nézz már utána mielõtt baromságot beszélsz, hogy mennyibe kerül orosz steamen pl. a sleeping dogs! Súgok sokkal olcsóbb, mint itthoni steamen.

Azt a pénzt a kiadó ugyanúgy megkapja, csak az orosz piacról.

Megoldás is van, nem kell 2. rangú vásárlóként kezelni az európait (mindenhol olcsóbbak a játékot steamen: oroszban, ukránoknál, amcsiknál és a világ más részein is, csak európában ilyen drága) és szépen egy szintre beárazni a játékokat!

ollie
Lehet, hogy ez egy SHIFT kód?

ollie
Lol tényleg, nekem is. Nem tudom mi lehet.

IMYke2.0.0.0
Na, akkor novemberben is költünk - fõképp, ha a dobozos verzió lemezén ott is lesznek a cuccok, és nem kell letölteni - mint a Borderlands 1 GOTY esetében.

Nagyon büszke voltam rá, hogy eddig megálltam szó nélkül az elmúlt napi eseményeket. Nem szóltam iphone faxságok fröcsögése közben (iphone ultimate gaming platform... ezen akkorát röhögtem!) és már majdnem a mostani konzol rulez ökörségel kapcsolatban sem.

De megint elõjöttök ezekkel a digit disztrib dologgal. Saját példám: van 20 db dobozos játékom még steames korszakom elõttrõl (3 éve veszek eredetit) és van immáron kb. 120 játékom steamre, az utóbbi 1 évbõl ebben van legalább 4-5 0 day játék is. Így nem igaz, hogy nem mérvadó a digit disztrib hatása és az eladások számai. És ne gyertek itt a csak a 0 day éri meg a kiadónak baromsággal, mert ez se igaz. 5 dollár is bevétel, sok 5 dollár, meg igen nagy számmá tud duzzadni a végsõ bevételszámítások során.

Kiadóknak a bevétel fontos és nem az arányok ebben igazad van, de azért csak nézz utána, hogy az utóbbi pár hónapban hány konzol exluzív címet jelentettek be pc-re is. És ez a szám még inkább növekedni fog a digitális disztribúciós oldalak sikere miatt (elsõsorban steam). Én még mindig valószínûnek tartom, hogy RDR még jöhet pc-re. A legutóbbi pletykák pc-s megjelenések terén egytõl egyig valósággá váltak!

Ráadásul a pc, mint gaming platform az utóbbi 5 évben baromi jó helyzetben van, ugyanis nem ugrálnak a minimális gépigények félévente az egekbe. Az én 6 éve vásárolt gépem még ma is MINDENT közepes beállításokkal minimum tükörsimán futtat. Ez idõ alatt nagyon sok ember tudott gamer pc-t venni. Nem elhanyagolható már a piac egy csöppet sem!

Sir Quno Jedi
amíg a bayonetta2 csak nincsendóra jön ki, felõlem el is mehetnek a búsba, nem ezért vettem meg az elsõ részt...

IMYke2.0.0.0
Vannak pillanatok az Életben, amikor az embernek félre kell tennie az objektív gondolkodást.
A The Witcher 2 mellé megérkezett a másik olyan játék ebben az évben, amire nem sajnálom a pénzt, és nem bánom meg, hogy késõbb (1+ év), olcsóbban lesz belõle egy GOTY.

grebber
Na ezeknek is kell már a pc-s alamizsna:

Platinum Games considering Kickstarter project for Steam

Next PC upgrade: 2022

grebber
Nagyon nagyon kellhet nekik a zseton valóban nagy szarban lehetnek:

Saints Row: The Third - "minden egyben" csomag novemberben

Next PC upgrade: 2022

Maak
<#eljen>

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Maak
Bl2 topikban irta mar valaki.

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774