Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs mit, de azért az Obsidian nem csupán az Alpha Protocollal állt elõ, ha az itt komoly népszerûségnek örvend. (Én is nagyon szeretem, de sok kisebb-nagyobb hibája van a játéknak, az Obsidiannek ritkán sikerül befejeznie a játékait.) A Dungeon Siege III viszont inkább kerülendõnek tûnik tõlük.
bakkerman
az nálam alap,sorozatot is nézem,és az eddigi 3 episode-ot is letoltam a játékok közül,a 4.-re hétvégén szánok idõt 😊 a jó öreg Fahrenheitet még tizenévesen játszottam,remek játék volt,sõt még ma is megállja a helyét

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Én meg játszottam vele, és tudom, hogy van. Pont.

Érdekelne, hogy mit értesz hatás alatt, és mely játékok prezentálják azt kellõ szinten számodra.
Rapid81
A Walking Dead talán, ahol elég rendesen befolyásolhatod a játékmenetet, bár az is bizonyos keretek között mozog.

Pl:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Carly-t sehogyan sem lehet megmenteni, bármit is teszel. 😞

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Szóba jöhet még: Betrayal at Krondor, Ultima 7 és az Ultima Underworld, esetleg az Arx Fatalis, de ezeket jobbára én is csak hallomásból ismerem a choices and consequences kapcsán.
bakkerman
köszi a válaszokat meg az alternatívákat,kipróbálok ezt-azt,az Alpha Protocolnak nekiugrok az biztos!

Fpocok
Én nem játszottam az elsõ résszzel, nem tudom. De a DX:HR-ban tényleg nincs.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ha a Deus Exben a döntéseknek nincs hatása, akkor szinte minden más játékot is kihúzhatunk errõl a listáról. Vagy extrém elvárásaitok vannak (bár továbbra is bakkermané lenen az érdekes, hiszen neki próbálunk a kedvére tenni, nem egymásnak), vagy nem próbáltatok vele többféleképp játszani.
Rapid81
Az Alpha Protocol-t egy éve játszom lassan, de mindig abba-abba hagyom, mert annyira nem köt le. Jó poén emailezgetni az NPC-kkel, de azért annyira nem izgalmas.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Heavy Rain PS3 exklúzív. Bár nem tudom, hogy a kolléga csak PC-s játékokra kérdezett-e. 😊

Deus Ex (legalábbis a Human Revolution) azért annyira nem függ, max plusz infókhoz juthat a játékos játék közben, ha bizonyos irányba tereli a fejlesztéseit. Végkifejlet az egyetlen döntés a végén. 😊

Játék közben a cselekedeteidre azért reagál a világ és az NPC-k (ez szerintem egymilliószor fontosabb annál, minthogy hány befejezés van, de nyilván nem mellékes, ha a játékos a történet végét is tudja alakítani), többek sorsa és szinte minden küldetés csûrhetõ-csavarható. Az AP ebbõl a szempontból talán beelõzi, de azért ne tegyünk úgy, mintha nem lenne helye a Human Revolutionnek efféle összevetésben.

Megjegyzem az elsõ Deus Ex sem komolyabb ebbõl a szempontból, menetközben hasonló hatást lehet kifejteni, a vége elõtt pedig elég 5 perccel választani a három befejezés közül.

Mondjuk jó lett volna, ha bakkerman megemlíti, hogy mit tart referenciának.
A következõ fejelsztõk játékait érdemes átnézni:

Obsidian Entertainment (pl. Alpha Protocol, ha nem vegytiszta RPG-re vágysz, az TPS is sunyizással)
Troika Games (pl. VtM: Bloodlines)

BioWare Entertainment - choices and consequences szempontjából nem éppen õk a csúcs, de azért megteszik

Egyeb RPG-k: Deus Ex széria, Planescape: Torment, The Witcher

Hagyományosabb kalandjátékok: Blade Runner (angol tudás kell, mert a dialógusokat nem fleiratozza, de a fõhõs rögzíti mindet, így visszahallgathatók), Culpa Innata (ezzel nem játszottam, sé állítólag bugos is, de variálhatók a történések erõsen)

Interaktív filmek: Fahrenheit, Heavy Rain, Walking Dead

Elsõre ezek jutottak az eszembe.
Shep
Hát a DX3-ban ugyan vannak döntési lehetõségek de szinte semmit nem befolyásolnak ez a játék legnagyobb hibája.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Jó de hát a DS-ben van az a 2 befejezés aztán annyi, meg ott nem is történet a lényeg, mondhatni rajtad kívül senkit nem izgat 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

bakkerman
Dark Soulshoz nem vagyok elég hardcore játékos,az a gém engem felzaklatna 😄 Alpha Protocolt egyszer elkezdtem már,tetszett,elõkapom megint. Deus Exeket nem ismerem,csak a legutóbbit próbáltam ki 2 küldetés erejéig,nem rossz az se

Tinman
DaS-ba ha x helyen y dolgot teszel a játék közepe felé, akkor élbõl elesel a "jó" végétõl.

Meg nekem nagyon szimpik a fontosabb NPC-ket érintõ quest line-ok, ahol nagyon nem mindegy, hogy mit teszel... ezek persze a végét nem változtatják meg, de én örülök, hogy ilyen is van benne.

Jól rémlik, hogy valamelyik Silent Hill-nek is szép számú endingje volt?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Shep
Ds? hááááááááááááttttttttt. DX-bõl is leginkább az 1 ilyen a 3-ban az a melyik gombot nyomod meg a nagy döntés, közben meg tök mindegy addig mit csináltál.

Shep
Alpha Protocol

Tinman
A Dark Souls-on kívül? :-D

Deus Ex-ekkel szvsz érdemes próbálkoznod.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Rapid81
Sanctum ingyen hétvége és 75% leárazás. Ez tök jó is lenne, ha a pályákat nem csak 20%-kal árazták volna le. A játék így 2.5€, a két pályacsomag meg 4-4€. Picit durva. Egyébként mi lett a külön DLC-ként megvehetõ tornyokkal? Azok most már ingyenesek? Aki megvette, az kapott valamit? Fityiszt esetleg? 😊 Ha 75% lenne a pálya is, akkor tuti vétel lenne.

bakkerman
mondjatok már valami olyan gémet,ahol a játékos döntésein nagyban múlik a végkifejlet,meg a sztori,lehet fps,rpg,tps. Fallouton már egyszer kitoltam,azzal ne gyertek 😄

Shep
Rövid? Elsõ rendes küldetéssel sem végeztem és simán van már benne 2 órám.

Tinman
Hát a Limbo óta, még 9.9/10-es is lehet :-D

Tinman
Ne-ne, légyszi ne... ne készülj rá! Ne várd, mert akkor csalódni fogsz.
Ismétlem: Egy kellemes, 1x letolandó játék.

Fpocok
Akkor szerencséd van. A harmadik nem lesz félõs.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Iszonyúan várom!

Nagyon csíptem mind a 2 részt, pedig elég "félõs" vagyok :-D

Tinman
Nagyon kevés ilyen jellegû játék van a piacon, a Viking-style meg k. jó benne, ahogy kell. Egyetlen nagy hibája, hogy a játék kb. a közepe felé leül, picit soknak éreztem a repetitív elemeket, de aztán a 3. szigetre újra kezdi összekapni a magát a végjáték meg keci' nehéz! 25-27 óra (Normal)

Ajánlom-e? 2k körül akcióba. Semmi legenda, semmi döbbenet, egyszerûen egy kellemes, "1x érdemes letolni" játék.

Rapid81
SC2 érdekelne.

grebber
Amazon USA jövõ heti akció elvileg.
Az alábbi teljes csomagot vehetjük meg majd
10 USD-ért:
* Deus Ex Human Revolution Augmented
Edition + DLC
* Supreme Commander 2
* Hitman Blood Money
* The Last Remnant
* Just Cause
* Just Cause 2
* Quantum Conundrum
Mindegyik aktiválható Steam-en.

Ha esetleg valakit érdekel belõle a Just Cause 2,Deus Ex és a SC2 akkor megvenném a pakkot aztán osztozkodunk.

Next PC upgrade: 2022

ollie
zorrobomber
Persze, ez így van, én kifejezetten utálom (filmben is) az ilyesztgetést 😊

Sir Quno Jedi
Lehet neked szar amit ráraknak, de az én értékelésemben meg csupa-csupa finomság, nem vagyunk egyformák?! Van aki szereti az i"LY"esztegetést, van aki nem adna érte egy "J"ukas garast se érte és van akinek a 3D-tõl "LY"o"LY"ózik a szeme a kombá"LY"non! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

zorrobomber
Ez valahol igénytelenség. Oké jó a töltöttkáposzta, de kérdés hogy annyira jó -e, hogy ha rakok egy kupac szart a tetejére akkor is megeszed? 😊 Bár végül is csak azt mondtad hogy megnéznéd 😄

Sir Quno Jedi
Jha, amúgy HalottÛr-bõl akármék jöhet, 3, vagy 8 megnézzük!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nekem meg is van, végig is toltam, szvsz. gyjó volt.

robotnyk
nem
Zomil
És egy indie nem lehet AAA? 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

zorrobomber
Attól hogy indie még lehet AAA 😉

Totti5
Jó neked, nálam szarul fut. Amúgy nem mindegy, pont annyira térnek el egymástól mint amennyi pénz, erõforrás bele lett nyomva.

Azt írtam hogy AAA, erre be lett dobva egy indie játék. Tudom hogy horror, tudom hogy jó, mert játszok vele és megvan.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

davidka003
?
HD3870-el vígan futott.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

zorrobomber
Nem értem miért számít az hogy indie -e vagy nem ha fasza túlélõhorror. Optimalizálatlanságról nem tudok nyilatkozni, nekem és akirõl tudok mindenkinek simán futott.

MerlinW
Miért optimalizálatlan? Nekem egy percig sem volt gondom a teljesítményével. Az pedig, hogy indie, miért számít? Nem mindegy neked, hogy egy multimilliárdos vállalat van-e a játék mögött, vagy csak egy 10 fõs kft?

[merlinw.org]

Totti5
Az indie és én szégyenlem magamat a fejlesztõk nevében, hogy milyen optimalizálatlan.

Nyelvtanárom mekkora karót bevésett volna ezért. Ilyesztõ méretû lett volna....XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

MerlinW
Amnesia az elsõ számú a Silent Hill 3 óta😊

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Így van. Ha ki nem fejtettem is, de a 2. rész valóban csak néhol volt olyan ijesztõ, "horrroros", mint az elsõ - jellemzõen, amikor vissza kellett menni az Ishimurára. Félõ: a 3. részben annyi feszültség sem lesz, mint a 2,-ban volt.
Ne legyen igazam!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szuper! Még te is ingerelsz.... XD

Egyébként eléggé elkezdett érdekelni ez a játék!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

MerlinW
"ilyesztgetés"? <#ravasz1>

[merlinw.org]

zorrobomber
Meg az Amnesia.

Totti5
Dead Sapce csak az elsõ rész feléig volt keményvonalas horror. Onnantól kezdve sok lövés, ingerszegény ilyesztgetés. Persze még mindig ez az egyetlen AAA horror cím a piacon hosszú évek óta.