Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A '48-as forradalom nem bukott el (a szabadságharc igen, ez a két fogalom nem keverendõ, mivel mást jelent), egy csomó vívmánya és az áprilisi törtvények meghatározták a késõbbi idõszakot, még az '50-es évek Habsurg-abszolutizmusa sem akart és tudott mindent visszacsinálni, sõt. (Gondoljunk olyan hangyapiszoknyi apróságra, mint a kötelezõ örökváltság, azaz a jobbágyfelszabadítás. Talán el kellett volna olvasni mégis azt a tankönyvet is, utána viszont valóban jogos lett volna letisztázni a jó néhány dolgot. Sajnálom, hogy te a jelek szerint valami áltudományos alternatívát találtál.) Különben sem csak a sikerrõl szól ez az egész, anélkül is lehet valaminek az eszmeiségét ünnepelni. Természetesen létezik évfordulója a világosi fegyverletételnek, október 6-át pedig az iskolákban meg szokták ünnepelni.

'56-ba inkább bele sem megyek, mert már ez is sok lesz, de ott is van - igaz, nem piros betûs - gyásznap: november 4.
HappyHunter
Nahát. Ez az utolsó pár hozzászólás szerintem simán kiegyensúlyozza még akár azt is hogy az elkövetkezendõ 30 évben 4:3-as kijelzõket használj. :-D

Be happy. :) Running!

IMYke2.0.0.0
Azonnal kikapcsoltam a zenét és foobar2000-be izzítottam egy hosszú trance mixet. Amúgy meg: Így fut a gépemen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rapid81
Az elrugaszkodott történelemszemléletemrõl annyit, hogy a Kiegyezés elõtt a magyar történelemben soha, sehol nem említett senki Honfoglalást, csak Hazatérést. Meg az elrugaszkodott történelemszemléletemben a Képes Krónika nem egy gyerekkönyv, amit nyugodtan lehet semmibe venni, mint teszi azt az MTA. Meg az elrugaszkodott történelemszemléletem szerint egy tolvajnak szokták levágni a kezét, amit a nagy Róma rögtön balzsamoztat és rövid úton szentté avatja a tulajdonosát, egészen véletlenül... Meg az elrugaszkodott történelemszemléletem szerint 2 vesztes forradalmat nem ünnepelni, hanem gyászolni kell.

No, ennyit az elrugaszkodott történelemszemléletemrõl.

Persze, mindezt nekem sem így tanították az iskolában, viszont mikor ott kérdések merültek föl bennem, akkor nem kaptam magyarázatot rájuk és magamnak kellett kutakodnom kicsit. Aztán csöppet sok ellentmondásra bukkantam...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Lyukas kerékkel is lehet tovább versenyezni bakker. 😄 Szépen karcolom felfelé vele az aszfaltot. Tetszik. Sok-sok év után ez végre tetszik!

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Ez így tök jó, csak tudod, sok esetben nagyok a távolságok, és az ünnepek adják az alkalmat a sír rendberakására vagy a családi kupaktanácsra is, már csak a hosszú hétvége miatt is. Mi havi rendszerességgel ápoljuk nagy- és dédszüleim sírját, a megemlékezés meg persze rendszeres, de attól még elfér az életünkben az ünnep is.

(Sajnos nem kizárólag mi ápoljuk a sírt, szépen be volt ültetve virágokkal, bokrokkal, de a bölcs temetõi alkalmazott fûkaszával szépen végigment rajta.)
Ismerem én a világ és az emberek rossz oldalát, elhiheted. Sok minden jogos abban, amit írsz, a környezet, az állatok védelmét becsülöm, de a válaszaid szerintem rosszak, illetve az tény, hogy igencsak leegyszerûsítõ sablonokból "dolgozol". (Az elrugaszkodott történelemszemléletedet pedig hagyjuk.)

Van gyereked, és megengedem a feltételezést, hogy te is voltál gyerek, így tudnod kell, hogy egy kisembernek mit jelenthetnek a jeles napok. Abban teljesen egyetértek, hogy a mindennapjainkban példamutatóan kell élnünk. De ez nem jelenti azt, hogy az ünnep csak rossz lehet. Nem lehet mindig mindenkirõl, minden fontos dologról az õt, azt megilletõ szinten megemlékezni mindennap, ennek a rendszer nem tesz rosszat. Sõt nagyon is racionális szerepe van, elvégre a gyakorlatban könnyebb az akár több száz kilométerre élõ családtagokat vagy barátokat összerántani valami konkrét esemény, évforduló okán. Hogy az évezredes indentitásformáló, szocializációs szereprõl ne is beszéljek, nagyban és kicsiben.

Továbbá ott van - végül is pepitában az, amit eddig is írtam -, amit Shep is mondott: a mai rohanó világunkban nagyon is jól jön egy dedikált alkalom. Figyelemfelhívás, mementó. Amikor néha még enni, sõt élni is elfelejt az ember, akkor nagyon kell egy kis megállás. Az pedig, hogy valakinek kényszermécsesezésrõl szól a mostani idõszak vagy részegen gázolásról a húsvét, nem az ünnep létjogosultságát kérdezi meg, van más mód is a megtartására, akár álszentség és naiv álomvilágba merülés nélkül is. (Mellesleg meggyõzõdésem, hogy az értékvesztett, atomizált, gépiessé vált rohanó társadalom a közös tõ az ünnepek álszentté satnyulásában és az általad tanúsított komor megközelítésben is - ha az utóbbi esetben részben az elõbbi okozatáról is van szó.)

Különben meg ne érts félre, nem áll szándékomban az életedet megváltoztatni, te dolgod eldönteni, hogy neked hogyan jó. De amilyen szövegkörnyezetben elhelyezted a témát, az az egyéni preferenciánál finoman szólva is messzebb vezetõ megállapításokat tartalmazott, ezt nem nehéz belátni.
Carlos
Tyûûû köszi!
Erre régóta vágytam, de sose nyertem még meg...
Nagyon tetszik!

Þór vígi þessi rúnar

Solid Snake
Rapid81
A poén, hogy egyet kell értsek! 😄 Nagyon jó a hangulata, végre nem csak rockzene szól alatta és szükségem van a sebességre, amit érezni is lehet! XD Mondjuk azért vannak furák, például a menet közbeni átfestés, meg a kocc és összetört a kocsi, aztán visszarak utolsónak, de összességében eddig tetszik. A legelsõ versenyemet meg alig tudtam megnyerni, pedig azt írta, hogy easy.

genndy
Nem volt még, én is pont most akartam beírni, köszi a hírt.
Jópofa pasziánsz, kis történettel, achikkal, plecsnikkel. A végtelenségig játszható. Ahogy megláttam, kaptam is le (Steamgiftsen volt vmi 25e-s osztogatás, arról lemaradtam, aztán megláttam milyen jó is).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Dj Tommy
Ha már volt, akkor bocs<#rolleyes>
Ingyenes lett November 8.-ig, a Faerie Solitaire steamen.

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

DarkSector
Steamgiften megfogyatkoztak a felajánlások. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Tinman
Vhoooooáááá man!

Akkorát nõttél a szemembe, mint ide az Univerzum pereme!

RESPECT!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Én is... minden nap eszembe jutnak azok, akik meghaltak, de közel állónak érzem õket magamhoz és soha nem a napján megyünk ki a temetõbe, hanem elõtt 1-2 nappal vagy utána 1-2 nappal és ami a lényeg: év közbe is random megy ki a családból valaki rendbe tenni ott a dolgokat.

Még lényegesebb: A rendszeres heti 1-2 családi "kupaktanácson" idõként elõkerülhet a téma és akkor közösen "emlékezünk", a közös életünkbõl sztorikat mesélünk egymásnak amiben õk is szerepeltek, ez által emlékezvén meg róluk.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Vagy realista.

Tinman
Minden egyes szavaddal egyetértek. Ilyen se volt még ^^

Tinman
Aki számodra tényleg fontos volt, arra nem KELL emlékezned, mert minden áldott nap ott van a gondolataidban...

Rapid81
Attól, hogy valaki azt mondja, hogy most ünnepeld ezt, most meg az, most erre emlékezz, most meg arra, még nem lesz tartalmas és boldog senki élete. Fõleg, hogy nap, mint nap azt látom, hogy az emberi fajnak befellegzett és egyre jobban utálom a saját fajtám. Mint állatvédõ és állatvédõ egyesület alapítója, undorodom attól, amit egyesek képesek tenni a jószágokkal, akik meg sem tudják védeni magukat. Undorodom attól, ahogy az emberek egymással, a környezetükkel, a természettel bánnak. Ha ennyire oda vagy az ünnepekért, akkor tartsd már meg légyszi az agyonütött állatok napját, a kivágott erdõkét, a tönkretett tengerekét, a kirabolt majd agyonvert nagymamák világnapját, a boldogan odaadom minden fillérem adóra napot és még sorolhatnám. Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy a kényszerünnepek majd értelmet adnak az életednek.

Egyébként meg, csak, hogy tudd, nem sivár az életem. Van egy szeretõ családom, a 9 éves kisfiam és a gyönyörû feleségem, házam, jó munkahelyem, meg némi adósságom, de túléljük. Van egy állatvédõ egyesületünk és egy menhelyünk, aminek köszönhetõen tavaly február óta több, mint 250 kutyusnak találtunk gazdát. Van konyhakert, rendszeresen járunk a természetbe, biciklizni, sétálni.

Ezek a régi népi hagyományok és szokások tetejére ültetett keresztény ünnepek meg nem mozgatnak. Nem érzem szükségét, hogy olcsó kölnivel rohangáljak a városban és részegen embereket gázoljak, meg annak sem, hogy kényszerûségbõl kimenjek a temetõbe mécsest gyújtani. Enélkül is emlékszem és megemlékezem a 4 éves koromban elhunyt apámról.

Ugyanúgy nem tudom ünnepelni tízezrek lemészárlását október 23-án és március 15-én sem, mert ezek a napok is "ünnepek". Ugyanez a véleményem a magyarok legnagyobb árulójának ünnepérõl is, augusztus 20-án.

MerlinW
DarkSector
Akkor csak nekem nem tûnt fel. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

MerlinW
Az elsõben is voltak dinók😊 Ezért Anniversary a címe, 10 éves jubileum alkalmából felújították az elsõ részt, megkapta a Legend motorját.

[merlinw.org]

DarkSector
Akkor kurvarég játszhattam az elsõ résszel mert nekem nem tûnt fel akkoriban hogy az Anniversary egy remake. 😄
Dino-ra a 3.részben emlékszem.

Õszintén remélem, hogy a saját környezetedben nem olyan sivár is negatív példákkal találkozol, mint amilyenek következnek a hozzászólásodból. Tudniillik az, hogy sokaknál ki vannak üresedve az ünnepek - és a mindennapok - nem jelenti azt, hogy ezeknek nem lehet értelmesen helyet találni, megülni õket. Én legalábbis szerencsére nagyon másféle életet élek, mint amit te általánosnak elképzelsz.
Fpocok
Igen. Dínokkal meg minden.

Parasite Eve 2, best game EVER!

DarkSector
"Végül is az elsõ rész felújítva."

Igen?

MerlinW
Nekem tetszett az Anniversary is. Végül is az elsõ rész felújítva. Jó volt újra látni a régi helyszíneket modern köntösben.

[merlinw.org]

davidka003
Azok jók voltak.
Anniversary elég ratyi lett.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

DarkSector
Belejátszottam mindegyikbe ismerem õket, csak nem tetszettek. 😄
Sõt Underworld meg is van egy packból...mindegyik Tomb ilyen "konzolos"...😊

De nem tetszik, vagyis nem az hogy szarok, hanem köszönöm de az elsõ 3 rész után nem akarom ugyanazt 8x-ra játszani...😄
Most hogy változott a Tomb, újra felkeltette a figyelmem ennyi. 😊

AC2 kimaxolása után is ez volt, még most az AC3-nál sem nagyon érzek újra késztetést hogy belemerüljek, nemtudom miért.

MerlinW
Underworld és talán a Legend szerintem tetszene neked. Eléggé akció orientált történetközpontú konzolos cuccok lettek.

[merlinw.org]

DarkSector
Ja most nézem...de nemtudom Aullah barátom miért írta nekem, mivel én jósokszor hangoztattam hogy a régi Tomb Raider-ek nem érdekeltek pont ezért örültem az új felfogású Tomb-nak.
Vagyis ENGEM a 3. rész óta csakis ez érdekel Tomb Raider (2012)

A többiért max úgy fizetnék hogy 1 dollárért az egészet ami PC-n kijött.

genndy
#67094-#67099

DarkSector
Üdv.

Lemaradtam valamirõl? 😄

genndy
Szegény darkSector mire megjön, elsikkad a neki címzett mondandó: Steamen Tomb Raider akció! (Anniversary, Legend Underworld, -75%)

shaddam
Sok mindenben hiszek de a pécés superior assassins creedben nem nagyon. Már várom micsoda fosport flame lesz mert a QTE közben megzabálja Connort a macilaci. Mellesleg az ubisoftról mást se hallok mint hogy szopatja a vevõt a drm fossal,meg ott a csodás uplay.Az optimalizálásban se hiszek így i3-as laptoppal. Ellenben a ps3 verzió legalább már megjelent és el tudnám adni ha úgy tartaná úri kedvem (meg jár hozzá valami exkluzív küldetés is 😄 ) A boxos verzió nem játszik mert eladtam vagy egy éve

Uncsi 3 már megvolt anno, amikor jött a hír hogy lesz GOTY kiadás gyorsan eladtam a sima kiadást. 1 hete volt leárazva zavvin, mivel a 2-höz is minden szar dlc-t megvettem gondoltam berakom a kosárba a felturbózott kiadást. A multija eléggé bejön, meg a fejlesztõk is igyekeznek úgy tenni mintha érdekelné õket a vevõ (halloween event, the lab, dupla xp stb)

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Fpocok
Hát nem tudom...

rapid #67131 ével meg ABSZOLÚT EGYETÉRTEK!!!

DarkSector
Outlast néztem régebben nekem alapon leves mivel elvileg ez egy FPS játék lesz. Mint az Amnesia.

Shep
Jól van a lényeget továbbra sem érted, én be is fejeztem.

Ez végre túlélõ horrornak ígérkezik a jobbik fajtából (ugye Resi 5-6? 😊)
http://www.youtube.com/watch?v=2GPf3MdVOKI

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MerlinW
Remélem még sokáig élnek a szüleid, testvére(i)d, feleséged, gyermeke(i)d, és csak nagyon soká kell ismét felvetnünk ezt a témát, mikor is belátod mennyi hülyeséget hordtál most össze. Vagy ha más nem, kiderül hogy pszichopata vagy😊

[merlinw.org]

DarkSector
Jah ez annyira nem baromság mint a karácsony ahol azt hiszik hogy mert kötelezõen ajándékozol ezzel el van intézve az év...
Ez nem így van!

Én szintúgy azt gondolom hogy értelmetlen, ha valakid meghal 1 évben nem 1x mész ki a sírhoz.
Ha meg csak azért mert ilyen nap van külön csak ezért megy ki valaki az kurvagáz, akkor maradjon otthon.

Szeretteinkre nem csak a sír mellett álva emlékezhetünk.

Rapid81
Ha emlékezni akar valaki, emlékezni fog. Ha nem, akkor attól, hogy egy szokás miatti kényszerûségbõl kimegy az ember mécsest gyújtani, ugyanúgy nem fogja érdekelni. Én élem az életem, majd meghalok, aztán ha az élõk úgy érzik, hogy érdemes rám emlékezni, akkor fognak, de ne járjanak ki hóba-fagyba, szakadó esõbe az én síromhoz fagyoskodni. Ez az én véleményem.

Ez is már ugyanolyan, mint a Karácsony. Megszokás, mintsem tényleges mély értelmû dolog. A Karácsony is arról szól, hogy vegyél ajándékot és PÁR NAPIG szeress mindenkit és adj az éhezõnek ételt, a fedél nélkülinek fedélt, stb. Az év többi részében meg rúgj bele egy nagyot. Álszentkedés.

A keresztényekkel meg hagyjatok békén. Azok papolnak békérõl, meg szeretetrõl, akik a vallásuk nevében százezreket mészároltak le, csak azért, mert másban hittek. Égettek meg embereket, mert olyat állítottak és bizonyítottak be, ami a csodás hitükbe nem fért bele. Jelenleg meg gyermekek életét teszik tönkre önös, undorító vágyaik miatt.

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

Shep
Mert mi bajod lesz ha kijárnak. Nem igazán értem ezt a "vergõdést" amit itt lemûveltek. Ez egy szokás ami hosszú ideje fenn áll és igazság szerint nincs ezzel semmi gond fõleg a mai rohanó világban, mert legalább egy pillanatra megállunk és elgondolkodunk azon ,hogy mennyire is nullák vagyunk és ilyenkor olyanok is eszünkbe jutnak akik távolabbi hozzátartozók voltak és emlékük esetleg tovaszállna ha ilyenkor nem villanna be. Tudom itt mindenki tökéletes mindenkire emlékszik minden nap legalább 3x. Úgyhogy lehet itt ellenkezni, meg hõzöngeni de nagyon helyes, hogy van egy ilyen nap.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MerlinW
Oké a dátumoknak most nekem is utána kellene néznem😊 A lényeg, hogy a hamvasztás nem olyan menõ, mint ahogy Rapid kolléga gondolja.

[merlinw.org]

A hamvasztást konkrétan elutasította az egyház egészen a 12. századig.

<#fejvakaras> Gondolom, az XX. század akarna lenni, a II. vatikáni zsinat környékén (1962-65) vált elfogadottá, de hogy pontosan mikor, az jó kérdés, legalábbis az információim ellentmondásosak. Az ortodoxoknál amúgy most is tiltott.
Fpocok
Majd ha eljõ a zombi apokalipszis 😄

MerlinW
Pedig az is egy olyan munka, ami sosem csõdöl be😊

[merlinw.org]

Fpocok
MerlinW
Ez nem egészen így van. A hamvasztás mindig a szegények "végzete" volt. A temetés az igazi keresztény eljárás. A hamvasztást konkrétan elutasította az egyház egészen a 12. századig. Azóta elfogadott ugyan, de felfogható büntetésként (nem gyónt az illetõ a halála elõtti x idõszakban, bûnös volt, stb).

Persze aki nem vallásos, annak tulajdonképpen mindegy, szokás, hozzáállás és pénztárca kérdése. Míg egy hamvasztás 200-250k körül van, egy temetés fél milliós összeg fölé is rúghat.

kis infó

[merlinw.org]

MerlinW
Csak 1000. A 11. század óta van hallottak napja és a 14. század óta hivatalos.

[merlinw.org]