Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
VÓTMÁ
so last year.

Parasite Eve 2, best game EVER!

DarkSector
de köcsög vagy. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

ZsZso

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Rapid81
Ütõs kis játéknak ígérkezik ez a Cradle. Tessék szavazni. 😊

A zenéje iszonyat jó.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Rapid81
Ezer köszi. Már egy ideje fájt rá a fogam, de sosem szántam rá a zsetont. Viszont ez valami zseniális kis játék. 😊

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

Zomil
Ennyi erövel a többi tucat szarra mi vette rá? 😄
Gondolok itt olyanokra, min a carbon, undercover, world, shift2, the run 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

bakkerman
respect a gyûjteményért,ugyanakkor megkérdezném,hogy az új "most wanted"-re mi vett rá,hogy egyáltalán PÉNZT adjál érte?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

genndy
Én a Logitech F310-rõl hallottam jókat (kompatibilitás, fogás, minõség), de másodkézbõl való az infó, én magam sosem próbáltam. Újonnan 7000-9000 Ft körül van az ára (bolttól függõen). Ha ez már drágának számít neked, akkor nem szóltam.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

wantonly
A postaköltség még rámegy, de azért még így is bõven olcsó. Már ha tényleg jó állapotban van. Viszont sajnos kipróbálni sem tudom, mivel nem vagyok szombathelyi és ott van a helyileg a cucc. Azt eladó szerint egy éves és nem volt agyon használva. Amúgy mennyi egy ilyennek az "élettartama"? Sose volt kontrollerem.
arty
a linkelt chillstream nem x360 kompatiblis, hanem X input kompatibilis (api, mint pl a directx), ergo 1:1 ugyan olyan jó

én vennék használtan, ha ki tudnám elõtte próbálni - sõt vettem is, nem is egyszer 😊 abszolut érezni, hogy el van-e nyûve a cucc vagy sem, így nem kell félni, hogy zsákbamacska-e

a linkelt cucc 3 ezerért verhetetlen vételnek tûnik 😊

Forza.

genndy
Szerintem egy csúnya verzióból rá lehetett volna hekkölni az angol nyelvet... (biztosan van belõle, a magyar régiós Steam az angol változatot árulja)

Rapid81
No, látod. Így kell érvelni! <#eljen>

56 alapvetõen vesztes forradalom és szabadságharc volt (az alapcéljainak elérésére, ha ettõl függetlenül nem is értek egyet azzal, hogy csak a gyász érzelmével helyes megközelíteni.

A zárójeles mondatot elfelejtettem befejezni. Na mindegy, annyi lett volna a lényeg, hogy az alapcélok közül ugyan sok nem valósult meg, a de a rendszer folyamatos átalakulásához nagyban hozzájárult a forradalom. Nem gyõzött, de nem maradt minden eredmény nélkül.
Ki ad kinek a szájába micsodát?

Ez a hozzászólásod a tökéletes illusztráció, leírtam, hogy annak a megítélésének a mikéntjébe nem megyek bele, mert már így is sok szálon fut a vita köztünk, és néhány bennem is felmerülõ gondolat könnyen politikai síkra terelte volna a diskurzust. Én semmiféle hasonló áthallást nem akartam, ezért éltem az öncenczúra eszközével. De a kedvedért: '56 alapvetõen vesztes forradalom és szabadságharc volt (az alapcéljainak elérésére, ha ettõl függetlenül nem is értek egyet azzal, hogy csak a gyász érzelmével helyes megközelíteni. Maradjunk annyiban, hogy félreértésrõl volt szó köztünk.

Ami '48-at illeti, összetett a helyzet. Társadalmi szinten forradalmi változásokat indított el, melynek a szabadságharc leverését követõ Habsburg-neoabszolutizmus sem állta útját, olyan tartós vívmányokat ért el, melyekre a reformköri országgyûlésnek szinte esélye sem volt. Az államberendezkedést és az egyéni szabadságjogokat tekintve pedig kiegyezés után sok minden újra elõkerült, sõt már 1861-ben a '48-as választójog alapján választhattuk meg a magyar törvényhozást. (A Habsburgoktól való függetlenség amúgy egy pillanatig nem volt cél '48-ban, és '49-ben sem rajongott minden forradalmár Kossuth lépéseiért.)

A polgári forradalom nem bukott el, a polgári átalakulás megindult, az az igazság, hogy a "gyõztesebb" forradalmak a történelemben gyakran csak jobban kifacsarodtak a miénkhez képest. Ez egy sikertörténet, ha nem is valósult meg minden követelés varázsütésre, nincs okunk tehát gyászolni. (Errõl jut eszembe szatmári béke, a nagymajtényi fegyverletételt olyan nekünk - azaz a magyar rendeknek - kedvezõ egyezmény követte, amilyennél sokkal jobbat gyõzelem esetén is nehéz lett volna kötni. A függetlenség más kérdés, az ott is csak menetközben jött, na meg "természetesen" a békét aláíró császári hadvezér is magyar volt.)

Talán félreérthetõ voltam, de én úgy gondoltam, hogy mindez evidencia, így szájbarágás lenne így vagy még hosszabban leírni.
ZsZso
Nyertem egy King Arthur -t SteamGiftsen. 3 napig szedtem a játékot és 1 perc után töröltem. NÉMET! Nyelvváltoztatásra nincs lehetõség úgyhogy szopó 1000el. Éljen! 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

IMYke2.0.0.0
Én használtan nem vennék kontrollert - ahogy egeret és billentyûzetet sem.
Ráadásul, egy "X360 Controller for Windows"-zal kényelmesebb az élet, mint egy X360-kompatible vezérlõvel. Szerintem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

wantonly
Köszi a tippet, ezt találtam: Logitech Chillstream

Viszont egy kontrollernél nem gáz, ha használt és szét van nyúzva? Kicsit félek, hogy kidobott pénz. 😞
Rapid81
Starvoid 75% kedvezménnyel

-25% kupon
GMG25-UAAHK-6AI9S

Így 1.87€.

Tinman
<#worship>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Így van. <#eljen>
Sokszor haragudtak meg rám, ha töröltem, vagy próbáltam bizonyos irányvonalon, szabályok között tartani a topikot, de bevállaltam, és - úgy gondolom - megérte. A beszélgetés széles mederben folyik, és érdeklõdéssel, élvezettel olvasható, amit írnak tanult kollégáink.
Mûködik az egészséges öncenzúra is, dolgom sincs szinte, és ennek kifejezetten örülök - mert nem rendet rakni járok ide, hanem beszélgetni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Rapid81
Vazze. Minden elismerésem!

Fpocok
Keresgélj hardveraprón vagy adj fel ott egy hírdetést, hogy használtat akarsz venni.

wantonly
OFF: gondolkoztam egy gamepad vételen. Elsõsorban autós játékokhoz és a Dark Souls-t is félretettem, oda sem ártana... Nem sok keret van rá, viszont az olcsó kategória meg nem jó semmire, akkor inkább nem veszek. Az okosaktól azt hallottam, hogy Xbox360 kontrollerben érdemes gondolkozni. Tudtok valaki ajánlani egy elfogadható minõségû, de nem túl drága példányt?
wantonly
Most hirtelen nem tudom, hogy sajnáljalak vagy irigyeljelek! 😄

Viccet félretéve, gratulálok a szép gyûjteményhez!
genndy
Ez már régen nem kimondottan csak az Eredeti Játékokról szóló topik, inkább egy olyan lazább "játékosok beszélgetnek mindenfélérõl"-szerû. Nincs is ezzel gond szerintem, kultúrált beszélgetés folyik, még ha az álláspontok sokszor eltérõek is, anyázásig még soha nem fajultak a dolgok. HG van, rendszeresen látogatja is a topikot, ha akar majd rendet tesz. De nincs igazán miért.

genndy
<#eljen>

Tinman
<#eljen>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

az új NFS MW megismerkedett az elõdökkel:

Jöhetne már ide egy modi, rendet tenni, és elküldeni a nagy történelem tudósokat egy másik topikba.

Shep
Na errõl beszélek.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Fpocok
Jajj, mindjárt megsajnálom õket...

Shep
Nem azért de úgy csináltok, mint ha az a szerencsétlen virágárus, boltos stb, valami legalja útonálló rablógyilkos lenne. Sokaknak ez meg a nõnap van amikor valami kis bevételre szert tesznek és esetleg lesz mibõl tüzelõt venniük ,hogy ne fagyjanak meg télen. Ráadásul kurva sok munka fekszik abban ,hogy õ szép virágot tudjon kínálni a vásárlóinak. Úgy látom ez a topic a végletekben gondolkodó emberek gyûjtõhelye. Fekete és fehér átmenet az nincs, meg kicsit tovább gondolkodunk. Na mindegy over and out.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Rapid81
*történelemkönyvekben

Rapid81
Azért az éppen aktuális "történelmi állásponttal" tisztában vagyok.

A másik meg az, hogy te mondtad, hogy nézzem meg a forradalom jelentését, mert szerinted '56, bár nem mondtad ki, de szintén nem volt vesztes forradalom. Tudom az 56-os történelmet, meg az utóhatásokat, ami helyileg szinte nulla, sõt, inkább nem kicsit negatív volt. Meg azokat a részeket is, amik nincsenek benne a történelemkönyvekbe. Például azt, hogy Göncz Árpi bácsi miket tett a megtorlások alatt, hogy akire mutatott, azt vitték vallatni és kínozni. Nem, nem az idióta, uszító jobboldali oldalaktól veszem ezt (már nem olvasok ilyet, mert ahelyett, hogy összefogná az ország népcsoportjait és nemzetségeit, semmi mást nem tesz, mint mindenkit a másik ellen uszít), hanem egy ismerõsöm mesélte, aki ott volt. És ebben az országban az ilyenekbõl lesz köztársasági elnök. Ez elég jó utóhatás számodra?

Tudom, tudatlan vagyok, mint a tök.

"Direkt olyat adsz az ember szájába, amit nem mondott, mert amit mondott, azzal nem tudsz vitatkozni?" - Ki ad kinek a szájába micsodát?

Különben is maga a temetés, meg a temetõ is az elmúlás elfogadását hivatott segíteni.

Köszönöm szépen nekem erre nincs szükségem. Az én lelkem jól van! Azt az ûrt, amit szeretteink elvesztése hagy, meg egy virág, meg egy sírkõ, sõt még egy méccses sem fogja tudni soha betölteni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Igazad van abban amit mondasz, de azt ne központilag mondják már meg, hogy nekem mikor kell kimenni a temetõbe, mikor kell ajándékot venni, mikor kell bulizni. A másik fele a dolognak, hogy ne én legyek már az érzéketlen tuskó, ha erre azt mondom, hogy majd én ezt szépen eldöntöm magam és tojok az elvárásokra.

Ezeket szépen magunktól is meg tudjuk tenni, nem kell ehhez segítség.
Ahol meg ünnepekhez köthetõ a családlátogatás, az meg igen csak szomorú dolog (egyébként amit szerintem ki akartál hozni ebbõl az-az, hogy akkor van mondjuk munkaszüneti nap és akkor van rá idõ, meg amúgy is államilag is erre van szánva, de az alapelv, hogy ne csak akkor az még mindig egy nagyon élõ és fontos dolog.)

Abba meg szerintem bele se menjünk, hogy kiknek kedveznek ezek az idõszakok (árusok, virágosok, üzletek, boltosok, zsebtolvajok!)és nagyrészt szerintem ezért is ábrándulunk ki sokan ezekbõl az ünnepekbõl.

Mikor a temetõk elõtt ilyenkor megjelennek a vurslisok (némi túlzással persze), meg a nyalánkságárusok kihasználva a tömeg adta üzleti lehetõségeket, akkor konkrétan hányni tudnék az undortól!!!!

Ui.: Nem attól emlékezel meg valakirõl, hogy ápolod a sírját (az is beletartozhat persze), hanem attól, hogy gondolsz rá és azt nem egy sírra elhelyezett virág, vagy mécses jelenti (ezeket otthon magadnak is megteheted a szoba csendjében az elhunytra gondolva).

Tudom mi az elveszteni közeli hozzátartozót! Nem egyet vesztettem már el, mégsem érzem, hogy a temetõzéssel én most valami pluszt tettem volna. Már már státusszimbólum lett, hogy jajj legyen virág a síron! Miért, attól feltámad valaki? Kinek lesz attól jó, mert hogy nekem nem az biztos! Ez arra szolgál, hogy kivülre mutassuk még mindig gondolunk rá, de kérdem én mit kéne nekem bizonygatnom bárkinek is? Semmi köze hozzá!! Semmi!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nálam is voltak futási gondok, de az árnyékok lelövése nekem is orvosolta nagyrészt!

Hiába matuzsálem gép már lassan az enyém is!

Direkt olyat adsz az ember szájába, amit nem mondott, mert amit mondott, azzal nem tudsz vitatkozni? Értem. Egyébként meg nem a tankönyvet fújom, de ezt honnan is tudhatnád, ha azt sem olvastad el, és "évente változik"!

Mindenesetre most már látom, hogy nem csupán a történelmi mûveltséged, de az érvelési technikád is vitaképtelenné tesz.
Rapid81
"A forradalom gyorsan jövõ, megrázó társadalmi jelenség, amely teljesen átalakítja a társadalmi és politikai intézményrendszert, vagy komoly kulturális, gazdasági áttörést hoz."

Így igaz. '56 után teljesen átalakult a társadalmi és politikai berendezkedés. (nem)

Én is befejeztem, mert csak a tankönyvet fújod és engem nézel hülyének, amiért gondolkodni merek és megkérdõjelezek bizonyos dolgokat. Uram bocsá', hogy fenntartással kezelem a történelemkönyvek tartalmát, amik évente változnak egyébként, aszerint, hogy mikor kinek kell a kedvére tenni.

Akkor nem jól érted, ez az alább kifejtett témának csak egy szelete, az is nagyon leegyszerûsítve.
HappyHunter
Ha jól értem azt akarjátok mondani hogy az emberek tóbbségének manapság szúksége van egy okra hogy kimenjen emlékezni. Ez egyrészt Zó és Shep elméletét igazolja, másrészt viszont bizonyítja hogy mennyire igaza van Rapidnak: az ember szörnyû egy lény :-(

Be happy. :) Running!

Ne haragudj, de te alapvetõ fogalmakkal nem vagy tisztában, szóval nem látom értelmét bármiféle történelmi vitának veled, pláne nem itt.

Arra azért megkérnélek, hogy legalább nézz utána magadban, csendben, ráérõ idõdben, hogy mit jelent egyáltalán a forradalom fogalma. Külön elszomorít, hogy a hozzászólásomban felkínált, szemet kiverõ mankókat sem vetted észre, ahogy a jelek szerint az aradi vértanúkra való saját utalásomat sem.
Shep
Mondjuk kár ,hogy nem mindenki olyan tökéletes, mint ti, sajnos mi egyszeri pórnép itt ragadtunk a posványban, nem tudtunk kimászni a partra, hogy felérjünk a ti szintetekre. 😊

Shep
De mi nem is ennek mondtunk ellen, úgyhogy csak nem érted a lényeget :S

Rapid81
Én értem a mondandótokat, meg szerintem a többiek is, csak nem értünk vele egyet. Nagy különbség.

Nekem nem kell mások által kijelölt nap, hogy megálljak és emlékezzek emberekre és dolgokra. Nap, mint nap megteszem, mindenféle vörös betûs ünnepnap nélkül. Mindig szakítok idõt az ilyen dolgokra. Mert kell, nem csak akkor, mikor valaki rajtam kívül álló úgy látja jónak.

Shep
Hát csak az NFS miatt kár váltani, másra meg tökéletes, nemde? 😉

Rapid81
Lassan-lassan eljön az ideje, hogy be kell adjam a derekam, mert ez a nyavalyás NFS is mindenáron 16:9ben fut, hogy a fene vinné el. 😊

Shep
Felesleges regényt írnod nekik, mert nem akarják ,vagy nem tudják a lényeget a mondandónk mögött felfedezni. Kicsit olyan mintha mi kínaiul irkálnánk ide. Mondjuk annyira nem újdonság ez számomra csak kezdek kicsit belefáradni, így vannak akik felkerülnek a tiltólistára 😊

Rapid81
Érdekes felfogásod van a dolgokról. A 13 Aradi Vértanú ismerõsen cseng? A Haynau név esetleg mond-e neked valamit? Ja, megnyertük a '48as forradalmat, persze.

Az áltudományos kifejezést meg hagyjuk. Az MTA kb. annyira tudományos, mint a borostyán a hátsó udvarban. Gondolom akkor te a finnugor marhaságot is bevetted, igaz? Én meg azt javaslom neked, hogy a tankönyvbõl néha fel is emelheted a fejed és akkor látod a valóságot.