Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Gondolok itt olyanokra, min a carbon, undercover, world, shift2, the run 😄
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
én vennék használtan, ha ki tudnám elõtte próbálni - sõt vettem is, nem is egyszer 😊 abszolut érezni, hogy el van-e nyûve a cucc vagy sem, így nem kell félni, hogy zsákbamacska-e
a linkelt cucc 3 ezerért verhetetlen vételnek tûnik 😊
Forza.
A zárójeles mondatot elfelejtettem befejezni. Na mindegy, annyi lett volna a lényeg, hogy az alapcélok közül ugyan sok nem valósult meg, a de a rendszer folyamatos átalakulásához nagyban hozzájárult a forradalom. Nem gyõzött, de nem maradt minden eredmény nélkül.
Ez a hozzászólásod a tökéletes illusztráció, leírtam, hogy annak a megítélésének a mikéntjébe nem megyek bele, mert már így is sok szálon fut a vita köztünk, és néhány bennem is felmerülõ gondolat könnyen politikai síkra terelte volna a diskurzust. Én semmiféle hasonló áthallást nem akartam, ezért éltem az öncenczúra eszközével. De a kedvedért: '56 alapvetõen vesztes forradalom és szabadságharc volt (az alapcéljainak elérésére, ha ettõl függetlenül nem is értek egyet azzal, hogy csak a gyász érzelmével helyes megközelíteni. Maradjunk annyiban, hogy félreértésrõl volt szó köztünk.
Ami '48-at illeti, összetett a helyzet. Társadalmi szinten forradalmi változásokat indított el, melynek a szabadságharc leverését követõ Habsburg-neoabszolutizmus sem állta útját, olyan tartós vívmányokat ért el, melyekre a reformköri országgyûlésnek szinte esélye sem volt. Az államberendezkedést és az egyéni szabadságjogokat tekintve pedig kiegyezés után sok minden újra elõkerült, sõt már 1861-ben a '48-as választójog alapján választhattuk meg a magyar törvényhozást. (A Habsburgoktól való függetlenség amúgy egy pillanatig nem volt cél '48-ban, és '49-ben sem rajongott minden forradalmár Kossuth lépéseiért.)
A polgári forradalom nem bukott el, a polgári átalakulás megindult, az az igazság, hogy a "gyõztesebb" forradalmak a történelemben gyakran csak jobban kifacsarodtak a miénkhez képest. Ez egy sikertörténet, ha nem is valósult meg minden követelés varázsütésre, nincs okunk tehát gyászolni. (Errõl jut eszembe szatmári béke, a nagymajtényi fegyverletételt olyan nekünk - azaz a magyar rendeknek - kedvezõ egyezmény követte, amilyennél sokkal jobbat gyõzelem esetén is nehéz lett volna kötni. A függetlenség más kérdés, az ott is csak menetközben jött, na meg "természetesen" a békét aláíró császári hadvezér is magyar volt.)
Talán félreérthetõ voltam, de én úgy gondoltam, hogy mindez evidencia, így szájbarágás lenne így vagy még hosszabban leírni.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Ráadásul, egy "X360 Controller for Windows"-zal kényelmesebb az élet, mint egy X360-kompatible vezérlõvel. Szerintem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Viszont egy kontrollernél nem gáz, ha használt és szét van nyúzva? Kicsit félek, hogy kidobott pénz. 😞
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Sokszor haragudtak meg rám, ha töröltem, vagy próbáltam bizonyos irányvonalon, szabályok között tartani a topikot, de bevállaltam, és - úgy gondolom - megérte. A beszélgetés széles mederben folyik, és érdeklõdéssel, élvezettel olvasható, amit írnak tanult kollégáink.
Mûködik az egészséges öncenzúra is, dolgom sincs szinte, és ennek kifejezetten örülök - mert nem rendet rakni járok ide, hanem beszélgetni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Viccet félretéve, gratulálok a szép gyûjteményhez!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
A másik meg az, hogy te mondtad, hogy nézzem meg a forradalom jelentését, mert szerinted '56, bár nem mondtad ki, de szintén nem volt vesztes forradalom. Tudom az 56-os történelmet, meg az utóhatásokat, ami helyileg szinte nulla, sõt, inkább nem kicsit negatív volt. Meg azokat a részeket is, amik nincsenek benne a történelemkönyvekbe. Például azt, hogy Göncz Árpi bácsi miket tett a megtorlások alatt, hogy akire mutatott, azt vitték vallatni és kínozni. Nem, nem az idióta, uszító jobboldali oldalaktól veszem ezt (már nem olvasok ilyet, mert ahelyett, hogy összefogná az ország népcsoportjait és nemzetségeit, semmi mást nem tesz, mint mindenkit a másik ellen uszít), hanem egy ismerõsöm mesélte, aki ott volt. És ebben az országban az ilyenekbõl lesz köztársasági elnök. Ez elég jó utóhatás számodra?
Tudom, tudatlan vagyok, mint a tök.
"Direkt olyat adsz az ember szájába, amit nem mondott, mert amit mondott, azzal nem tudsz vitatkozni?" - Ki ad kinek a szájába micsodát?
Köszönöm szépen nekem erre nincs szükségem. Az én lelkem jól van! Azt az ûrt, amit szeretteink elvesztése hagy, meg egy virág, meg egy sírkõ, sõt még egy méccses sem fogja tudni soha betölteni.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ezeket szépen magunktól is meg tudjuk tenni, nem kell ehhez segítség.
Ahol meg ünnepekhez köthetõ a családlátogatás, az meg igen csak szomorú dolog (egyébként amit szerintem ki akartál hozni ebbõl az-az, hogy akkor van mondjuk munkaszüneti nap és akkor van rá idõ, meg amúgy is államilag is erre van szánva, de az alapelv, hogy ne csak akkor az még mindig egy nagyon élõ és fontos dolog.)
Abba meg szerintem bele se menjünk, hogy kiknek kedveznek ezek az idõszakok (árusok, virágosok, üzletek, boltosok, zsebtolvajok!)és nagyrészt szerintem ezért is ábrándulunk ki sokan ezekbõl az ünnepekbõl.
Mikor a temetõk elõtt ilyenkor megjelennek a vurslisok (némi túlzással persze), meg a nyalánkságárusok kihasználva a tömeg adta üzleti lehetõségeket, akkor konkrétan hányni tudnék az undortól!!!!
Ui.: Nem attól emlékezel meg valakirõl, hogy ápolod a sírját (az is beletartozhat persze), hanem attól, hogy gondolsz rá és azt nem egy sírra elhelyezett virág, vagy mécses jelenti (ezeket otthon magadnak is megteheted a szoba csendjében az elhunytra gondolva).
Tudom mi az elveszteni közeli hozzátartozót! Nem egyet vesztettem már el, mégsem érzem, hogy a temetõzéssel én most valami pluszt tettem volna. Már már státusszimbólum lett, hogy jajj legyen virág a síron! Miért, attól feltámad valaki? Kinek lesz attól jó, mert hogy nekem nem az biztos! Ez arra szolgál, hogy kivülre mutassuk még mindig gondolunk rá, de kérdem én mit kéne nekem bizonygatnom bárkinek is? Semmi köze hozzá!! Semmi!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Hiába matuzsálem gép már lassan az enyém is!
Mindenesetre most már látom, hogy nem csupán a történelmi mûveltséged, de az érvelési technikád is vitaképtelenné tesz.
Így igaz. '56 után teljesen átalakult a társadalmi és politikai berendezkedés. (nem)
Én is befejeztem, mert csak a tankönyvet fújod és engem nézel hülyének, amiért gondolkodni merek és megkérdõjelezek bizonyos dolgokat. Uram bocsá', hogy fenntartással kezelem a történelemkönyvek tartalmát, amik évente változnak egyébként, aszerint, hogy mikor kinek kell a kedvére tenni.
Be happy. :) Running!
Arra azért megkérnélek, hogy legalább nézz utána magadban, csendben, ráérõ idõdben, hogy mit jelent egyáltalán a forradalom fogalma. Külön elszomorít, hogy a hozzászólásomban felkínált, szemet kiverõ mankókat sem vetted észre, ahogy a jelek szerint az aradi vértanúkra való saját utalásomat sem.
Nekem nem kell mások által kijelölt nap, hogy megálljak és emlékezzek emberekre és dolgokra. Nap, mint nap megteszem, mindenféle vörös betûs ünnepnap nélkül. Mindig szakítok idõt az ilyen dolgokra. Mert kell, nem csak akkor, mikor valaki rajtam kívül álló úgy látja jónak.
Az áltudományos kifejezést meg hagyjuk. Az MTA kb. annyira tudományos, mint a borostyán a hátsó udvarban. Gondolom akkor te a finnugor marhaságot is bevetted, igaz? Én meg azt javaslom neked, hogy a tankönyvbõl néha fel is emelheted a fejed és akkor látod a valóságot.