Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Kár tagadnom, valami hasonlóra számítottam. 😄
THX, azért megnézem max nem fogok elmélkedni rajta a végén. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Zomil
Felejtsd el 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

genndy
Látványos lett, de túl sok emlékem nem maradt róla...<#sniffles>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

John Carter-t néztem tegnap. Voltak benne jó részek.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

arty
én egy ponton elvesztettem a fonalat, onnan pedig már csak "legyemmávége" 😄

Forza.

Myselor
azt én is megakarom nézni,jónak tûnik de még nem mertem😊
DarkSector
Most a Felhõatlaszt akartam, de lehet nagy falat lenne, nem? 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

Fpocok
Ezt én is néztem, de annyira nem jött be... pedig imádom az idõutazósokat...

Parasite Eve 2, best game EVER!

Zomil
Elolvastam port-on a leirását. Wow...hogyhogy én nem tudtam erröl a filmröl, imádom az idömanipulálos történeteket, azt hiszem lesz mit nézni 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

arty
akkor most mehetsz Primer-t nézni!
de csak ha van kedved agyalni .... 😄DD

Forza.

DarkSector
értve. 😊

arty
jó, látom értve 😄

Forza.

arty
idénzék akkor a Zó által belinkelt faq-ból:

kérdés: honnan tudja Leonard, hogy emlékezetkiesése van?
válasz: ebben az állapotban az emberek néha tudják, hogy mi van velük.

tehát a film ebbõl a szempontból makulátlan. értve?

Forza.

DarkSector
Oks, értem amiket írtak, nem kellett volna ennyiszer leírni, én is erre utaltam az elején, oké logikátlan a betegség, nincsen logika a betegségben, tehát a filmben sincsen logika, vagyis logikátlan a film, hogy érthetnék egy filmet meg ha nincsen benne logika.
Vagyis nem a film történetét nem értettem hanem néhány nem logikus dolgot, de ha maga a betegség nem logikus akkor értem miért nem kell és lehet logikus minden szempontból egy logikátlan betegségrõl szóló film. 😊

IMYke2.0.0.0
Ne sértõdj meg, nem azért írtam, hogy hallgass vagy ilyesmi, hanem egyszerûen értsd meg azt, amit mások írnak és ne riposztolj azonnal 😊
Zomil nem véletlenül lett mérges 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
Oks sorry nem gondoltam hogy ilyen bonyolult a válasz rá. 😊

IMYke2.0.0.0
Na, most hagyd abba ezt a témát. Kérlek szépen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sõt, szerinted ebben a betegségben a valóságban sem lenne, tehát a betegség és az orvostudomány sem logikus. És ezzel válaszoltam a #76008-ra is 😉

Nagyon fekete-fehér logikával próbálsz bonyolult kérdésekre választ adni. Én most ezt le is zártam részemrõl, mert erre tényleg nem érek rá - sokáig tartana az eszmecsere, pláne ismerve téged.
Zomil
Nem a filmben nincs logika...Érts már meg, h ez nem olyan betegség, h ha el van törve a lábad akkor sinbe rakják oszt meggyogyul, ez nem fizikai sérülés ez pszichologiai, de ha nem érted, akkor hiába magyarázom, mert ugysem fogod felfogni.
Vagy csak egyszerüen nem is akarod megérteni, mit akarunk itt nem kevesen elmagyarázni neked és csak tolod a marhaságodat amit igaznak gondolsz.

DarkSector
Ezt mondtam az elején végre egyetértünk, nincsen logika a filmben.
VÉGRE. 😄

DarkSector
Jó de ezt kérdezem, attól hogy másik tudat, még kell emlékeznie rá hogy mit gondolt régen a másik tudatával, vagy nem?

Zomil
De fogd már fel, h ezt a betegséget nem lehet igy kezelni, mert nincs benne semmi logika...

Zomil
De ez az ami iszonyat felidegesit, h az ö kis egyszerü gondolkodásával probál egy komoly pszichologiai betegséget értelmezni...Ha ilyen egyszerü lenne az emberi agy már mindent tudnánk rola...

DarkSector
Nem hozzáértõ, hanem sima paraszti logikával gondolkodva....semmilyen orvosi dolgot nem emlegettem meg szakértõséget, logikailag nem stimmel a dolog. 😄

Zomil
Most itt az egyszerü jozan paraszti ésszel hiába probálsz egy pszichologiai orvosi esetet értelmezni...

Az alábbi hozzászólásaidban gyakorlatilag (hozzá nem értõ) orvosnak adod ki magad, olyan meggyõzõdéssel kötözködsz. Tehát latinul már jó lenne? 😉
Zomil
FOGD MÁR FEL!!!! Leirtam egyértelmüen, a kezére tetovált "emlék" a másik fickorol NEM emlék, egy fikcio amit az ö agya szült, és mivel a betegsége NEM fizikai hanem pszichologiai, igy teljesen hülyeség amihez itt annyira ragaszkodsz.

DarkSector
Majd ha lesz magyarul akkor szólj, nem értem miért hiszi mindenki, egy magyar fórumon hogy ha belinkel valaki egy angolt az olyan egyértelmûen érthetõ mindenki számára?

DarkSector
Ja ez meglehet csakhogy ez egy feltevés...valójában kérdéses hogy ez így lenne-e. 😊

wantonly
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Onnan tudta, hogy mivel a "kitalált ember" valójában saját maga volt ezért a tudat alatt saját magához kötötte nyilván a fiktív önmaga emlékezetkiesést is.
DarkSector
Igen de ha mindent elfelejt, hogy jut eszébe mégis olyan amit fel sem írt? 😄

Jó a film és értettem amirõl szólt, ettõl még vannak logikátlan dolgk, ha egyszer átültetem a valóságba, és végiggondolom ha én így járnék, hogy idõvel mindent elfelejtenék, ami mondjuk x éves koromig történt volna. És felébrednék, mondjuk járkálnék egyet a házelõtt, megismerném a szomszédot, és lefényképezném, és ráírnám hogy józsi néni.

Alvás után megnézve a képet honnan tudnám hogy a józsi néni a szomszédom? hiszen nem tudom hogy a szomszédom. 😄 sem azt hogy éppen kaplát a kertben meg hogy van egy kutyája...😄

Nekem nincs türelmem most ehhez, de ez a kézenfekvõ helyen található FAQ megteszi. Mindenesetre az aranyos, hogy bonyolult orvosi kérdéseket laikus módon leegyszerûsítve próbálod támadni az állapot jól bemutatásáról híres filmet.

Nem, nem az a baj, hogy kérdezel, hanem az, hogy közben rendre elsütöd, mert különben baromság a film. Nem szakemberek ülnek itt, ha tényleg ilyen mélységeiben érdekel, és nem csupán kötözködsz, akkor ítélkezés elõtt utána is lehet olvasni, efféle egyszerûbb összegyûjtött válaszoknak éppúgy, mint az orvosi szakirodalomnak. Hajrá!
wantonly
Ez így van, de ezzel mi a gond? A filmben is minden felébredéskor elfelejtett mindent ami elõtte volt, nem látom a hibát. 😊

Amúgy én most épp a The Day-t nézem. Ezen nem kell túl sokat gondolkodni, csak nézni ahogy fröcsög a vér. 😄
DarkSector
A filmet értem, csak ettõl még találtam hibát a story-ban nem voltak eléggé alaposak...😄

Hiszen gondold végig, tegyük fel 10 éves korodtól elvesztenéd az emlékezeted.
Felébrednél a szobádban.
Hiába van kint anyu képe, meg apukád képe, meg a szobádban a régi cuccaid, arra fogsz gondolni, hogy te 10 éves vagy mi történt veled, hiszen x évre nem emlékszel, tudod hogy apád meg anyád képe, de meglátod az íroasztalodon a 14 éves kodorban kapott iphon 5-öt, nem az fog eszedbejutni, hogy á van egy nagybácsim mert ezt tõle kaptam, hanem hogy valaki iderakott egy iphone 5-öst, és fingodnincs hogy hogy került ide, hiába te kaptad mivel nincsenek emlékeid nem tudhatod, és ezt minden felébredésedkor megtörténik, hiszen amit addig látsz érzékelsz elfelejted. 😄

Odaírod hogy a nagybácsikám adta.
Lefekszel, utána felkelsz, és elolvasod, de csak te sejtheted hogy azt a te nagybácsikád adta az írás után hiszen nem tudhatod hogy azt mikor és ki adta. 😄

viszont az hogy a kezére írta hogy az a kitalált embernek is emlékezetkiesése volt, azt sem tudhatta hiszen oda volt írva egy név, de ahoz emlékeznie kellett hogy tudja ki az az ember, és ez igaz a képekre is

DE HONNNAN EMLÉKEZETT: EZ a nagy kérdés...😄

wantonly
El kell fogadni, hogy tudja. De szerintem az amnéziát a balesethez köti, ezért is emlékszik rá. Éppen ezért arra is emlékszik, hogy fel kell írnia mindent, mert el fogja felejteni. Amúgy nem értem ez miért hagyott annyira mély nyomott benned, ennél sokkal mélyebb értelme van a filmnek. 😊
DarkSector
Valóban
amit a kézfejére tetovált, csak itt jön megint a 22-es csapda, azok az emlékek honnan vannak? Hiszen azokat a baleset után tetováltatta, amikoris nem emlékszik semmire. Ezt nem értem.

sõtt az sem juthat eszébe hogy ki tetovállta a testére mikor és hol, hiszen nem emlékszik...😄

Zomil
Nah most a kedvedért utánanéztem: Azon egyszerü oknál fogva, h az ö betegsége nem fizikai, hanem pszichologiai probléma...

Ráadásul az egyik tetoválás pont emiatt van: Az az ember akinek pont ugyanilyen betegsége volt, de ez sem egy valodi emlék ez csupán egy kitalácio ami a fejében született meg.

DarkSector
Igen de nem errõl beszélek hogy elõveszi. az oké.
én arról beszéltem hogy mi alapján tud arról hogy neki fel kell írni mindent mert rövidtávú a memóriája? 😄

hiszen mindenkihez elsõnek mikor odamegy, pl a csajhoz a bárban, ott tisztán emlékszem õ mondta elsõnek hogy bocs nem emlékszem mert sérült a rövidtávú memóriám, vagy éppen a hotel recepciósnál, vagy néhány másik helyen.

És az hogy neki ilyen betegsége van, amire kizárt hogy emlékezzen, nem tetováltatta fel és nem is írta le sehová

DarkSector
És az hogy nem írja fel sehová hogy rövidtávon nem tud emlékezni, azt megjegyzi? holott 1 emlékezetkiesés után ujra kell kezdenie megjegyezni, hiszen elfeleti azt is hogy meg kéne jegyeznie, hiszen ez nem egy fizikai cselekvés, mint hogy megvakarom a lábam , és utána egy kényszercselekvés lesz, és esetleg beleég a memóriába.

Azt megjegyezni hogy mi a bajom, ugyanolyan mint hogy megjegyezni egy nevet, vagy arcot, akivel minden nap találkozik.

Ördögi kör, hiszen lenullázódik minden alkalommal, nekem ez érthetetlen. 😊

wantonly
Maga a cselekedet rögzült, hogy rutinból elõveszi és megnézi a képeket. De, hogy ki szerepelt rajtuk és mit írt a képekre alá az nem.
Zomil
Igen, mert nyilván, ha emlékezet kiesös vagy akkor beleszarsz eldobsz mindent aztán bizol abban, h nem felejted el ujra...

DarkSector
Oks ha minden nap megnézte a képeket, miért tartogatta meg õket? Hiszen egy idõ után berögzül ...

DarkSector
Minden nap megnézte a fényképeket, minden nap eszébe jutott mik azok a fényképek, miért nem jutott eszébe ha azok is berögzülnek az emlékébe?
Na miért? 😄

wantonly
Ja igen, ez tényleg így volt, erre már nem is emlékeztem. 😊
Zomil
De igy ám rohatt nehéz érvelni, h nem is vágod a film felét...nemtudom, h aludtál vagy mit csináltál közben, de ülj le és nézd meg rendesen...

Seth
"a rutin, megszokás kilõve"

Pont hogy nem. Maga a fõszereplõ mondja hogy az segít neki emlékezni

PSN ID.: Beegabor

Zomil
De épp ezaz, h a rutin és berögzödés miatt, azért egy kis dolog mégis átjut a hosszu távu memoriába, ami az emlékezetvesztés ténye, ezzel az egy dologgal tisztában van, meg az olyan dolgokkal amiket minden nap megcsinál, mert a rutin miatt belevésödik.

De ezt el is mondja.

DarkSector
Az oké de én nem azokat kérdeztem...😄

DarkSector
Te nem érted mit kérdeztem.

Leírta valahová hogy neki folyton rövidtávú a memóriája?
Nem...amiket leírt, azokat megnézte minden emlékezetvesztés után, vagyis a rutin, megszokás kilõve. 😊