Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Nem! 😊

12$ = (De már nem lehet megvenni)

INSIDE
DiRT Rally
This is the Police
UNDERTALE
Metrico
GoNNER
Kevin Eastman's Underwhere Issue One
The Turing Test
Super Rude Bear Resurrection

Most csak a Stellarist lehet amihez 1 hónap múlva jönnek a kiegészítő szarok

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.05.05. 20:15:13

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Akkor 12 dollár = Dirt Rally + Inside + Stellaris? 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

grebber
Csengeted a lovét amiért megkapod egyből a fő game-et.
Előző hónapban volt a Dirt Rally és Inside most lett mellé a többi.

A kővetkező hónap húzóneve a Stellaris.

Lehet választani 1 éves előfizetést is ekkor az egyik hónap ingyen van.

darkSectorxxx
Ezt valaki elmagyarázza mi hogy megy? 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

grebber
Már csak 3 hulladékot kell belőle elszórni és megvagyok <#eljen>

Elég menő, be is zsákolom. Nagyon adják mostanában az early unlock-ok.
genndy
Megjött az e havi Humble Monthly:
INSIDE
DiRT Rally
This is the Police
UNDERTALE
Metrico
GoNNER
Kevin Eastman's Underwhere Issue One
The Turing Test
Super Rude Bear Resurrection

A következőből ami ismert:
Stellaris

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

IMYke2.0.0.0
https://www.humblebundle.com/monthly

A curated bundle of games sent to your inbox every month.
Get over $100 in games for just $12.

Immediately receive Stellaris**** (MSRP $39.99) with more to come!
Each game is yours to keep. Cancel anytime. Enjoy 10% off the Humble Store.

**** = holifkngád!!!!!!!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Fpocok
Dárkszájdersz trí gémpléj.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Nem ezért, más miatt hagyom ki. Szerintem gázul néz ki.

TBTPumpa
Igen, venni fogom a "teljes" kiadást, csak az a kérdés, hogy mikor lesz rá időm, mert már így is baromira el vagyok maradva a játékokkal és vészesen közeledik 2018, ami előreláthatólag ennél is erősebb év lesz.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.05.05. 18:18:45

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Subzero (miért kell MK karakter egy Injustice játékba?), Starfire (közönségkedvenc...én annyira nem ismerem a karakter, de jöjjön), Red Hood (ennek örülök és marha nagy közönségkedvenc a karakter valamiért).

A sziluettekből ítélve lesz még itt Black Manta és Raiden nagy eséllyel..A másik 4 karakter teljes rejtély.

Amúgy nagyon hozod a híreket...Talán venni fogod vagy csak érdeklődsz a játék iránt?

Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.05. 18:10:39

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Új résszel kapcsolatban nyavalyog Fpocok már hetek vagy hónapok óta, hogy nincs tükörképe a főhősnek (számára ez gamebreaking dolog én meg ezen fuldoklok mindig a röhögéstől, de el ne áruld neki). 1. megmagyaráztam, hogy szerintem miért (ha máshol is van tükör és máshol sincs tükörképe, akkor az lustaság tényleg, akkor neki van igaza..Ellenben ez olyan apróság, ami mellett el lehetne siklani). 2. A játék összképét nem igazán ez fogja szerintem meghatározni és ahogy elnézem a kezdeti értékeléseket a Prey 2 bizony bitang jól sikerült (és én eddig nem láttam, sirámot a tükörrel kapcsolatban holott steamen ennél kisebb dologért is lepontoztak már játékot).

Egyébként már lassan ott tartok, hogy megveszem és screenshotot nyomok neki az összes tükörről ami a játékban megtalálható. :-) És ez a vásárlás totálisan az ő lelkén fog száradni!!!!
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.05. 18:08:27

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

TBTPumpa
Az első három karakter:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.05.05. 18:02:48

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Jim Morrison
Lehet nálam van a zavar, de most a nem megjelent Prey 2 ről beszélsz vagy az új Prey ről?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

3Error
<#eljen><#nevetes2>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Szerinted miből veszem meg a játékot? <#banplz><#wink>

3Error
No, érdemes volt a spoiler-t megnyitni, mert van innen tudom, hogy főhősnő is. Így már lehet, hogy érdekelni fog a game. A Prey első része nem érdekelt, így automatán a második sem. Kérj pénzt a fejlesztőktől, hogy jó reklámot csináltál ! <#nyes>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Te dolgod, ha ezért kihagysz egy játékot (máshol én nem láttam tükröt csak a kezdőszobában egyébként). A semmire is érvényes a spoileres leírás.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.05. 17:29:06

Fpocok
Nem csak karakternek nincs, semminek. Egy maszat az egész. Ne próbáld már megmagyarázni, hogy a fejlesztők leszarják.

Jah az más...Sorry :-)

Szóval a teóriám ami miatt nem látszik a tükörképed a Prey 2-ben. Aki kicsit is spoilerérzékeny az ne nyissa meg, mert elég nagy poént lövök le.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tehát a játék elején a főhős vagy főhősnő (mert hogy nemet lehet választani) egy szobában ébred, ami látszólag a Földön van és elindul néhány tesztre, ami megelőzi a játék helyszínéül szolgáló Talos I-re való űrutazást. A lakásból kilépve egy barátságos szerelő üdvözöl minket, majd az emeletről egy helikopter átszállítva minket a városon leszáll arra az épületre ahol a teszteket végzik. Kissé furcsa teszteknek vetnek alá és a tudósok reakciói is furcsák, aztán valami szörnyű történik az egyik tudóssal. Bekapcsol a tesztelőszoba biztonsági rendszere ami annak rendje és módja szerint főhősünket elkábítja.

Következő jelenetben ugyanabban a szobában ébredünk ugyanazon a reggelen, mint amikor a tesztre indultunk volna, azonban valami megváltozott. Kiderül, hogy már eleve a Talos I-en vagyunk és az idegenek képességeinek beépítését az emberi szervezetbe rajtunk próbálják ki. Az egész szoba egy díszlet, a színjáték része és a falak mögött, tükör mögött, az ablakok mögött megfigyelők helyezkedtek és a tudósok minden mozdulatunkat figyelték végig. Az emlékeink minden nap kitörlődtek az idegen anyag miatt, így mi az ég egy adta világon semmit nem vettünk észre abból, hogy ugyanazt a napot kezdjük meg újra és újra.

A tükör állapota a játékban azt hivatott reprezentálni, hogy valami nincsen rendben a valósággal vagy az életünkkel kapcsolatban. Utalás arra, hogy valami nem stimmel. Az természetesen igaz, hogy így nem kellett lemodellezni a főhős vagy főhősnő arcát, viszont ez valószínűleg nem okozott volna nehézséget a játék fejlesztőjének, mivel a játék elején amikor kiválasztjuk hogy női vagy férfi karakterrel kezdünk pont mindkét nem képviselője olyan pózban áll, mint egy tüközbe nézne bele...Ergó az arcok is le vannak modellezve és a tükörkép hiánya nem a lustaságra vezethető vissza, hanem utalás...Szerintem.

Seth
Ugy ertettem ird le spoilerben

PSN ID.: Beegabor

Megtudtál ebből valamit?

Seth
Spoilerkedsz?

PSN ID.: Beegabor

Meddig pörögsz még ezen a tükör dolgon. Spoilerben megmagyarázzam neked, hogy miért nincs? Ugyanis történetbeli oka van többek között.

Én a demóban egyetlen helyen találkoztam tükörrel, de az is hamar világos lett, hogy ott miért nincs tükörképed. A játék itt sugall valamit.

Azért érdekes, hogy ezek a "balfaszok" csináltak egy 92%-os steames értékelésű Prey 2-t....De bénák ezek...:-D

Tökéletesen jól látod.

Milyen karaktereket is vágtak ki? 28 karakter játszható lesz megjelenéskor (eleve bőven elég egy verekedős játékba szerintem) és +1 előrendelői bónusz.

9 karaktert fognak kiadni tervek szerint dlc-ben, de a főbbek benne vannak az alapjátékban. Sérülsz attól, hogy nem 38 hőssel tudsz harcba bocsátkozni, hanem csak 28-al ha nem rendelsz elő és a 29-el ha előrendelsz (ha megtanulod akár csak felének azaz 14-nek az összes kombóját és értelmesen tudsz vele harcolni esküszöm elmegyek hozzád és kezet csókolok...még 7-nek is nehéz fejben tartani az összes mozdulatát nem hogy 28-nak)? Szerintem nem.

Úgyhogy engedtessék már meg a Netherrealmnek, hogy egy kis plusz pénzre is szert tegyenek, amivel nem ártanak a lőtéri kutyának sem. Ez nem történet, quest, vagy egyéb játék szerves részét képző elem, hanem csak bónusz karakterek.

És akkor még nem beszéltem arról, hogy az Injustice 2-ben gearek is vannak, ami mozdulatokat adnak vagy cserélnek fel az egyes karaktereknél. Ergó egy karakternek akár 4 verziója is lehet (átlagban 3 mozdulatban térnek el), Ergó kvázi 110+ karakterrel verekedhetsz a játékban...Ne mondd már nekem azt, hogy ez is kevés, mert még el is hiszem.

DLC-t meg megszokhattad már, mert évek óta ezt tolják..Egyike vagy azon keveseknek akik még mindig ezen pörögnek. Akár tetszik akár nem ez már nemigen fog változni. Ebben is van jó dlc és rossz dlc. Én az injustice félét nem tartom rossz dlc-nek.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.05. 16:50:09

RatBaG
pont két napja nyertem steamgiftsen egy preyt... az elsőt. kissé meglepődtem. 😊
mondjuk az újat se terveztem mostanában megvenni.

Per Aspera Ad Inferi.

Fpocok
Nem imádnivaló, amikor a játék még ki sem jön, de már ezerrel pörög a dlc mizéria? Szopjanak le egy lovat. Kb a karakterek harmadát kivágták és adják el dlcnek.

darkSectorxxx
Igen.

Bankártya, PayPal (csak régión bellül 1500ft minimum...)
Wallet kártyák (adott régióban használható)

2 profillal érdemes használni, HU és US.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.05.05. 15:17:21

darkSectorxxx
😄DD

Jim Morrison
lol

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

😄

Tinman
PSN kérdésem lenne.

Látom van Paypal fizetési opció. Jól sejtem, hogy nem lehet vele fizetni másik régióban (UK), hanem továbbra is szarakodni kell a feltöltőkártyával?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Adja isten hogy jöjjön PC-re. (bár úgy se fog)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Fpocok
A Prey fejlesztői mekkora egy balfaszok!!!! Nem csak, hogy nem tudnak tükörképet csinálni, de nem tudod feltelepíteni az egyik Prey-t, ha már a másik fent van... mert ugyanaz a nevük és a mappájuk.(by default) Talán nem kellett volna ugyanannak nevezni. Hülyék ezek.
Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.05.05. 10:01:07

Tinman
"de feszt visszautasítottam"

Borsod a sorsod? :-D

Hát akkor hozza a papírformát, tényleg középszar... meglepett volna, ha felér a MoM-hez. A beszámolót köszi, szerintem én erre nem pazarlom a drága gaming időm, max majd nyuggerként.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Ejha.

ui: és a rögtön kiszúrható bugokról meg is feledkeztem ... pl node támadásakor 65% esély lenne rá h a node elnyelje a nem neki megfelelő identitású spell-t (gyk: earth node mindent ami nem earth spell) de ez spec nem műküdik, mindent lehet castolni bármi megkötés nélkül.
Volt Steam-en leárazás, volt fölös kártyapénzem ergo behúztam és tesztelgetem a Planar Conquest-et kb 20-25 órája. (vmi ilyesmit mutat a steam)
A játék ugye a Master of Magic (továbbiakban MoM) "folytatásának/utódjának" hirdeti magát ami hiába '95-ös, számomra a mai napig a legjobb TBS, ergo ezek után elég részletesen veséztem. (és feltételezem h aki behúzta ezt a játékot az ismeri a MoM-ot is szal ha vmi mégse világos lehet kérdezni, de alapvetően feltételezem h nem kell mindent elmagyarázni)
Alapvetően a d20-as rendszer-t használja ergo ha vkinek van egy kis tapasztalata azzal (akár mondjuk a KotOR-okból vagy PnP-ből) ill. ismeri a MoM-et ismerős lesz abszolúte minden, semmit nem kell tanulni az égegyadta világon. Ez pozitívum abban az értelemben véve h hűek ahhoz amit megcéloztak és negatívum amikor vmi minden logika és korábbi tapasztalat ellenére mégse úgy működik.
Pár példa ami így beugrik:
A spellekből immár több van (legalábbis ezt olvastam, nyilván ennyi idő alatt még nem tudtam meggyőződni erről) de sokkal több szférába vannak beosztva. Jó ötlet h egy varázslat több szférában is benne lehet (tehát vmi simán benne lehet a Life-ban ill. a Protection-ben is) de ugyanakkor felveti h akkor mégis minek ennyire szétszedni ha kvázi majdnem ugyanaz.
Minden egység ugyanúgy szintet tud lépni mint az elődben, de ehhez fixen harcolnia kell ... (nekem mondjuk logikus volt h körönként mindenki kapott min 1 xp-t, elvégre lehet ám gyakorlatozni is ha más dolga nincs a katonának) viszont a szintlépés tényleg komoly előnnyel jár. a legalapabb egységek is komoly erőt tudnak képviselni max szinten. (mintha azt vettem volna észre h alapból úgy van a max szint h kezdő szint +5) Grey Elf-ekkel kezdtem és az alap íjász lvl6-on elég durván tud darálni és tapasztalataim szerint azok az egységek amik önmagukban tudnak castolni szintlépésenként bónuszt kapnak, ergo nehezebb az ellennek mentőt dobnia. Ez marha életképessé teszi az alapegységeket is, ergo nagy tömegben komoly problémát tud okozni egy ilyen sereg. (egy nagyobb neutral GE várost pl. marha nehéz bevenni veszteség nélkül ... márpedig az ember nem igazán akarja elveszteni a hosszú ideje hurcolászott és tápolt egységeit vmi noname falu kedvéért. )
Szóval ha az ember összerakja a számára kedvező/optimális taktikot és eléggé felduzzasztja a seregét akkor úgy tud átmenni a legtöbb ellenfélen mint kés a vajon. Ez nekem a Fallen Enchantress-t idézte de nagyon. Pláne amiatt ahogy a játék a hősökkel bánik.
Ugye az MoM-ben a hősök irtó tápos egységek voltak. De irtóóóó táposak. Spec én imádtam ezt a részt, pláne mivel ahogy a játék címe is mutatta a mágia baromi erős volt benne és sokszor pont amiatt tudtál lazán hozni egy olyan csatát amit (varázslás nélkül) amúgy úgy buktál volna h sebezni nem tudsz. Ergo ha egy hős tudott castolni akkor hozzáfért mindazon spell-ekhez amihez te, plusz a saját egyéni speckójához ha volt olyan (így aztán a játék elején életképes tudott lenni az is aki amúgy kutyagumit nem ért hosszú távon, pusztán azért mert az elején kitolta a lehetőségeidet az adott csatára a varázshasználatot tekintve. ld the Golden One / the Wind Mage / the Scholar, stb) Viszont a játék ebben is a Fallen Enchatress-t követi, ergo ha vkiből vhasználót akarsz csinálni akkor szintlépéskor szinte kötelező a plusz manára, majd az egyes (értelmesebb) varázslatokat választanod. Ergo egy szintlépés manára h legyen esélyed elsütni azt a spell-t amit a következőn tanulsz. Ez már a másolt játékban is azt eredményezte h sokkal egyszerűbb volt pár harcos kasztú hőst feltápolnod majd odamenni és mindenkit szájonvágni mint több szintig tanulni azt amit ha ügyes vagy el tudsz sütni 3szor egy fight alatt.
Itt még nincs teljes ezirányú tapasztalatom mivel hála itt jobban van megoldva (a MoM-hez inkább hűen) a tárgyhasználat, ergo nem akkora őrdöngősség csinálni egy +20 manás gyűrűt/köpenyt viszont ahogy mondtam egy szintlépés elmegy arra h végre tanulj vmi sebző varázslatot lvl9-en. És itt nem automatikus h ha tudsz varázsolni akkor tudsz manából lövöldözni. (ami ha pár egységnél működik általában hatásosabb is mint baszakodni a spellekel ... pláne mivel nincs rá hotkey) Per pill nincs olyan hősöm aki tudna közvetlen sebezni is varázslattal ... de ha lenne se hiszem h ugyanazon szinten tudná hozni ugyanazt a dam-ot mint közelharcos társa ua szinten. jelenleg van egy lvl10-es ranger-em aki 1-2 unit spell-el meg egy +2es íjjal sebez 10-20 között. (viszonyatásképp a kezdő archer, lvl6osként 2-9 között tol és van belőlük 4 alapból, ergo max hp-n 8-36-ot crit nélkül) Persze ezek sima mezei Hero-k eddig, a Championok gondolom erősebbek lesznek, viszont maga a felépítés alapvetően nekem nem jön be. Számomra elég gyenguszok így a hősök. :/ (szvsz tök evidens h pont a 'mágia mesterei' rész nem jön át)
Aztán vannak amiket megszoktunk az eredeti játékban és csak néztem butén h itt miért nem működik: egyik körben csatlakozott egy high men város így a semmiből. 1es populáció marha szar helyen, 10%-os prod bónusszal. Nosza mondom, settlers-t belületek és települjetek át máshova értelmes helyre; ki is néztem hová a közelben. megvettem a settlerst de megelepetésemre a város nem tűnt el, csaka népesség csökkent le ilyen 100 főre ... meg volt egy marha drága telepesem. ami nem is feltétlen lenne akkora hű de nagy gond ha nem lenne 30 város felett penalty mindenre :/ (ezzel a "modern" balanszolási hozzáállással amúgyis tele a faszom de amikor akár 7 térképet telifoshatsz várossal ez imho kiváltképp rossz fejlesztői döntés)
És akkor jöjjön némi összevetés az eredetivel ...
a fajok száma marha csekély és ez így gáz. van grey elf (kvázi mint a high elf), dark elf, törpe, draconian (ami még mindig irtó táp és nem csak a mindenki repül miatt), high men, orc, a rovarfaj és az élőhalottak ... ami számomra ilyen vörös posztó a MoM után lévén abban szvsz pont az volt a szép h hiába volt az ellenfél vmi chaotic, aggressive full death magic-el akkor is volt esélyed diplomáciázni vele ha te full life-ban voltál ... mégha vmi minimális is, de volt legalább. Tapasztalatiam szerint mikor egy fejlesztő ilyen opciót rak be mint választható faj akkor csak azt próbálja leplezni h mennyire gyík az AI ill. a diplomácia rész amit összetákolt. (sztem a legócskább trükkök egyike a világon)
Sajna itt még nincs sok tapasztalatom mivel csak egy AI-al futottam össze eddig, mivel itt nem csak 2 sík van, hanem max 7 (ha jól rémlik) és a jelenlegi játékomban 6 wizard-ra jut 5 sík, amin kezdtem pl tök egyedül vagyok. Az az egyszem MI pedig eddig elég jófej velem. Ugyan az istennek sem akar meg nem támadási paktumot aláírni velem, de hosszú körökig próbálta elcserélni egy tök alap (bár igen táp) varázslatomat de feszt visszautasítottam mert számomra abszolút nem érte meg ... erre egyszer elfogyott a türelme és benyögött ugyanarra a spellre egy olyan ajánlatot h 3 (hősök által használható) tárgy, 2 nem rossz varázslat és közel 2000 mana. (az így marha sok a 90. kör környékén). Ettől kíváncsi lettem h miket tud majd még a gép ... (per pill "normál" fokozaton tolom) mert ahogy néztem seregkreálásban eddig rém béna.
És akkor pár negatívum ... pláne a MoM-hoz képest ...
Szóval absz. nem értem h ami anno tök evidens volt és tök jól és logikusan működött az miért nem tud itt is. Pl. a fajok száma. Marha nehéz ezt magyarázni de ez rém kevés az eredtihez képest. Még akkor is ha abból a szempontból nézzük h mik voltak az absz favoritok és pl azokhoz milyen feltételeknek kellett teljesülniük. Pl. ugye a Draconian//Dwarf/Dark elf-hez kellett a (3 pick-es) Myrran perk ami elég komoly érvágás lehetett ha úgy hozta a sors. Cserébe mindegyik Myrran faj elég tápos volt ... és a draconian azt tudom mondani h itt is az. a legalapabb felderítőjük is elég fasza kis harcos, jó felderítési távval és akkor a top end egységeikről még nincs is teljes infom. (csak statokat láttam eddig), Dark Elf-ről semmi xp-m nincs de marha kíváncsi vagyok mostanra.
Amúgy ha jól érzékeltem visszavettek az épületek számából is, tehát gyorsabb és egyszerűbb kiépülni, gyorsabban/könyebben elérhetőek az értelmesebb egységek. (High Men / High Elf , pláne a Dark Elf tipikusan az a fajok voltak aminél a top end-nél alább nem volt érdemes adni mert azok annyival erősebbek voltak a többinél, cserébe egy örökkévalóságnak tetszett mire eljutott az ember addig h gyártani tudja ... a paladinokat). hát itt egyszerűbb, egyszersmind költségesebb is mivel nincs annyi gold termelő épület, viszont mindennek van (néha elég komoly) fenntartási költsége. per pill emiatt össze-vissza ingázom a +gold/turn skálán. (fejlesztem a városokat de az épületek költségei annyit leszívnak h 20 körrel ezelőtt voltam +35ben és jelenleg vagyok -10ben.) Ja igen .. fajok. Szal sztem igenis volt létjogosultsága a legtöbbnek a MoM-ben (oké, szívből gyűlöltem mikor minden teli volt fosva Klackon-okkal) de mindnél volt minimum pár dolog ami igenis hasznos volt és egyedi, ezáltal biztosítva a változatosságot. (Lizardmen, Klackon ... akkor is gyűlülöm őket 😊 ) És a Myrran fajok ... mindnek volt erőssége bárhogy is nézzük és (majdhogynem) mind megérte a 3 pick-et kezdéskor.
Szóval a fajok sokszínűsége nem épp jellemző és nem is feltétlen balanszolt. (imho) Az össz. max 7 plane is fölös, mivel per pill medium térképen játszom, ami ugyan nem nagy, de viszont egy map teli van fosva mindennel (egyszeri feltörnivalóval, mint pl cave, vagy mint a +manát biztosító shrine-ok vagy node-ok). ahogy észrevettem síkonként eltérő h miből van több (ami fasza dolog szvsz) de egyszersmind szívás is lehet ha rosszat dob a gép.
És akkor ott vannak azok a dolgok amik tök jól működtek az eredeti MoM-ben és itt meg tök érthetetlen h miért ennyire fapados. Elsőképp rögtön az utak jutnak az eszembe. Ugye tök evidens minden (többek közt) Civ-en edzett embernek h ha összekötök 2 várost úthálózattal akkor az felvirágoztatja a kereskedelmet, ergo a lóvé/turn-t. Szal eléggé érthetetlen h ez miért nincs így itt. az utak csak és kizárólag arra jók h ne kelljen 2/3 pontot áldozni az adott terep átszeléséért csak 1et. (nem felet mint a MoM-ban ... és akkor ne emlgessük az Enchant Road alap spell-t se ... ) Gyanítom pont emiatt nem is lehet olyat csinálni útépítéskor h kijelöljük honnan hová és onnantól automatán megy, mert így h egyessével kell kockánként a legtöbb ember bele se kezd lévén minek ...
és akkor ott a grafika ...
ami nem igazán fair lévén az eredeti egy 95-ös játék ami a megjelenésekor se volt szép ... és mégis néha többet tud mint az utód. szal anno minden gond nélkül meg lehetett különböztetni egy erdőt amin egy út megy át attól amin nem. a PQ-ben meg zoomolgatni kell erősen h "az ott most tényleg elkészült promptul???" ... ill ha nem lenne külön jelölés akkor biza a városaim (Grey Elf még mindig) 3/4-ét soha a büdös életben meg nem találnám annyira beleolvadnak az erdőbe. Ez ugyan hangulatos ficsőr is lehetne, de mikor vmit konkrétan keres az ember akkor több mint idegesítő. Az egységek bezoomolva már egész pofásak, de egy Civ5 vagy Warlock - Master of the Arcane után ... well, not. (az animációkat célszerű felvenni max sebességre mert egyrészt annyira nem pofásak, másrészt néha irgalmatlanul lassúak, így amikor ugyanazt a csatát "kell" letolnunk 6odjára vmi nekünk tetsző titulusért nagyon nem mindegy h mennyi ideig kell lesnünk amint nyilaznak az íjászaink.)

Összegezve:
visszalépés fajok tekintetében, visszalépés ebből a szempontból komplexitás és balansz tekintetében, nézőpont kérdése h AI/(ergo diplomácia) tekintetében előre~ vagy visszalépés (nekem pl nagyon hiányzik h megnézzem h az AI milyen iskolákban jártas ill. milyen személyiség), visszalépés épületek tekintetében, előrelépés egységfejlesztés, vissza hősfejlesztés tekintetében.
Vannak még tök érthetetlen megoldások is mint pl. minél kisebb a 2 ellentétes sereg annál közelebb kezd egymáshoz (ami szvsz alapvetően nettó faszság és könnyen súlyos vereségek velejárója lehet).

Még nem mondanék végítéletet a játékról mert ahhoz ez az időmennyiség túl csekély és túl felemás, de jelenleg úgy vagyok vele h az motoszkál bennem h nézek pár modot a MoM-hoz és ha azok jók újrakezdek egy játékot azzal. (... alapvetően nem szeretem felhúzni magam de van pár játék ami csakis max nehézségen az igazi, ilyen a Master of Magic is { meg az összes STALKER 😊)) })
Voltan
Kíváncsi leszek, milyen hatással lesz ez a kínálatra, Túl gyakran nem vásárolok ott, de azért néha megesik, nem szeretném elveszíteni ezt a forrást.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

3Error
Support és refund. Az eladót meg kivágják.

Nincs már olyan szinte, hogy trader, de mindegy. Szürke oldalak minden tradert lenyomtak.

IMYke2.0.0.0
"és fel sem volt tüntetve."

Nos, ilyenek egy "olyan" helyen előferdülhetnek.
Ettől függetlenül azért az esetek túlnyomó részében --- nekem nem volt mondjuk efféle tapasztalatom, és ezzel nem vitatom a tiédet ---, ha nincs külön jelölve, akkor CD-kódot lehet felfedni a vásárlás végén a G2A-n.

Kongy
Főleg, hogy a Steam szerintem tiltja is a refund lehetőséget, ha visszaélsz vele.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Moby
Nem minden esetben. Pont 1-hete vásároltam ott úgy, hogy giftként kaptam meg, és fel sem volt tüntetve. Nem ez volt az első eset.

Adversus solem ne loquitor

grebber
Prey pc trial version Ezek behujbereztek rendesen..eléggé megreformálják a trial fogalmát <#idiota>

Dzsini
Igen, itt úgy tűnik ez a fontos, hogy steamgifteket már nem lehet felhalmozni (pl. akciók idején) és továbbértékesíteni későbbi felhasználással.

"normál" kulcsvásárlás esetén nem változik semmi.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
G2A-n ha magadnak vásárolsz (és az eladó nem "steam gifts" opcióval értékesít), akkor CD-kódot kapsz.