Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Grebbernél PC=Steam. <#nemtudom>
bon
PC-n a Battle.net rendszerében lesz játszható.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

grebber
Kár azt hittem kiadják pc-re 😞

Next PC upgrade: 2022

TBTPumpa

PC-n a Battle.net rendszerében lesz játszható.
PC: 60 FPS
XBox One és PS4: 30 FPS
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.05.18. 20:28:54

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Alig várom. Hónap híre.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.05.18. 19:18:37
Alma vs körte.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Az a baj, hogy ez a beszélgetés a játékok tulajdonlásáról értelmetlenebb, mint grebber győzködése...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Mert azt nem lehet feltűnés nélkül azonos formában és minőségben sokszorozni. A digitális tartalmakat igen, ezért azokra más törvények vonatkoznak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Jól érzem, hogy nem szeretitek, ha beszélgetünk valamiről?

Nekem oké, megyek is futni :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Sajátként nem, de olyat még nem láttam, hogy tiltva lenne a megunt CD-m vagy könyvem eladása.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Most miért kell az álló sárban még dagonyázni is --- évek óta ezt a gittet rágjuk. Unalmas.
Nem a "miénk" a játék.
Tudjuk.
Kész.
Lehet oszolni kérem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
A szellemi termék ott se a tied, nem adhatod el sajátként. Papírod van és műanyagod.

A sok terás vinyó a tied, de ami rajta van letöltött játék, az nem. Nincs különbség.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
"Ha lelövik a játékhoz tartozó szervereket ugyanúgy nem érsz vele semmit."

Ez abs. nem jellemző! Van itt nekem 25 éves lemezem, gond nélkül tudom telepíteni. Főleg régebb vasra.

"(ami más szellemi terméke az sose lesz a birtokodban)."

Ezt mond a könyveimnek, meg a megvásárolt zenei CD gyűjteményemnek...

Dzsini
Nagyon sok játék van, ami nem feltétlenül Steames / akármilyen. Az, hogy neked pont az kell, ami igen, az már a te bajod, elhatározás kérdése, hogy nem választasz olyasmit, amihez kell.

Dzsini
Ne felejts el hozzá atombunkert építeni, és készüléket, ami kiveszi a vízbűl a zoxigént 😊

Tinman
"senki nem "tette a kést a torkodhoz""

De sajnos igen. Bele vagy kényszerítve játékosként a Steam használatába. A GoG szerencsére elég jól erősödik, de még így is rengeteg játék Steam only. Egy mocskos monopólium! Pont olyan, amilyen ellen az utcára szoktak vonulni rendőrségi autókat gyújtogatni, meg gépeket összetörni, csak a kockák nem ilyenek, nem mennek azok sehová. Na meg a gaming továbbra is csak egy luxus a sok közül...

Azt tudjuk, hogy a dobozos játékok se kerülnek sose a tulajdonunkba..Az eredmény annyiban különböző, hogy ott az adathordozóról fel tudod telepíteni. Ha lelövik a játékhoz tartozó szervereket ugyanúgy nem érsz vele semmit.

Olyan probléma ez ami sose fog megoldódni, így kár is problémának tekinteni (ami más szellemi terméke az sose lesz a birtokodban). That's just the way it is...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

wesker24
HELL YEAH ! I CAN'T WAIT !

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tinman
Sokadikra jó lett, de nagyon sokat dolgozott vele. Min. 5 percet.

3647 items, is valued at $35756.59, and requires 7970.1 GB.

Szóval a 10TB-al nem túloztam, mert ha ehhez hozzádobom az Origin, Uplay, GoG, PSN, XBOX Live digitális cuccaim, akkor elkél ekkora tárhely. Szomorú :-(

Dzsini
Cinikus válasz: elfogadtad a szerződést az account létrehozásával, senki nem "tette a kést a torkodhoz", hogy így tegyél. Választhatsz ezer másik játékot, több más platformot és szolgáltatót. Miért őket választottad, ha nem tartod elfogadhatónak a feltételeiket?

Tinman
Mondok egy valós példát: Vettem egy játékot 9.000 Ft-ért. Adott kb. 8 óra játékidőt. Jó volt? Igen. Elveszik, ha a Valve szelep úgy fordul? El. De hát én licencelem a játékot, méghozzá azért, hogy bármikor, amikor játszani szeretnék vele, legyen erre lehetőségem. Ezért fizettem. Mégis "kisemmizhetnek"? Persze.

Ez így nincs rendben.

Amíg hozzáférek nem izgat. :-)

Negyedéért újra lehet építeni egy másik accot...Bagóért veszel bármit. 5 euróért veszel régi játékokat vagy akár 2-ért...

Megtehetem, hogy minden héten veszek 1-et...1 év múlva van 360 játékom...2 év múlva meg még több mint most. És ugyanúgy felére se lesz időm mint most... :-).

Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.18. 18:09:38

Dzsini
És az elmúlt évek játékkal töltött ideje "semmi"? Azért fizetsz, hogy szórakozást kapj (lásd a múlt héten felemlegetett haszonelvű nézet).

Tinman
Publikus, de nálam "500-as" hibával elszáll... nem is csoda, kicsit kövér a desznyó' :-D

Tinman
Az a része nem találgatás, hogy a beleqrt százezrek ellenére nincs semmid :-/

Tinman
Bocsi, hogy ezt mondom, de ha USA vs. N-K között megindul az adok-kapok én azt leszarom. 150 lelkes faluban ebből max annyit fogok érezni, hogy egyszer csak megszűnik a Steam.

Az, hogy neked nem lesz élelmed az a te jelenlegi életviteled hibája. Nekünk minden évben cirka +1 évnyi élelem áll rendelkezésre (krumpli + disznóhús + szárnyashús + konzervek). Egyedüli gond a hűtés kérdése, de az se annyira, mert a régi jó "jégverem" megoldások manapság is működnek. Forrásvíz is vanik... jó messze, cirka 300 méterre... na jó, lehet, hogy 200. A kútban levő víz dettó iható.

Fűteni 2 évig tudunk. Nem vicc, 2 évnyi fát halmoztunk fel. Just in case. (Igazából a fa árának emelkedése miatt, de jó ez más szempontból is.)

Dzsini

Én azt mondom kár azon aggódni, hogy megszűnik-e a steam vagy nem. Addig élvezzük amíg van. A többi meg színtiszta találgatás.

Tinman
Nekem amúgy ez tervben van. Szépen vettem is egy 4TB-os HDD-t, pár aprót meg eladtam.

Aha van rajta 150GB szabad hely és Steam cím EGYETLEN EGY sem! Egyszerűen sorozatok, meg fotók, videók, modellezős cuccok, végigjátszás videóim, ilyesmikkel van tele. Fogalmam sincs mennyi tárterület kéne Steam-hez: 10TB nem lenne elég gyanítom :-/

Ha háború van, akkor akár érint akár nem, de kisebb gondod is nagyobb annál, minthogy játssz.

Nem lesz itt háború...Fosnak már a politikusok ilyet indítani. Ha itt háború lesz, akkor repkedni fognak az atombombák, akkor meg megint nem a steamen fogunk aggódni hanem, hogy a jobb alsó kettes lábunkat együk meg vagy a bal oldali karunkból a harmadikat vagy negyediket.

Tinman
Érdekes lenne 3-4k játékot letölteni. Tudnám hová :-/

PS4-re alig van játékom, de már egy 500GB-os HDD-n bajosan férnék el. Repkednek a 40-50GB-ok és az is digitális, 100%-ban az.

Nem kivitelezhető a letöltés sem...Egy Tinman vagy bármely más nagyobb játékgyűjtő hogy fog letölteni 3000+ játékot és főleg hol tárolná el...

Elméleti lehetősége lehet, de a megvalósulás alapja konvergál a nullához a lentebb felsorolt indokok miatt. Egy esetleges játékipari krach mindenféle befektetői bizalmat is törölne hosszú évekre. Túl nagy pénzek vannak ebben az iparban ahhoz, hogy ilyesmit a nagyobb piaci szereplő megengedhessenek.

Tinman
Jó, mondok jobbat:

War, huh, good god
What is it good for?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Legyen csak 2-3 éves. Maradjunk is ki belőle. Mégis könnyen lehet, hogy az infrastruktúrát annyira szétzilálja, hogy nem lesz itt semmiféle Steam-ezés. Elmúlnak a felhők, a szerverek odavesztek, vagy a hadiipar kisajátította, aztán kisebb gondja is nagyobb az embereknek abban a régióban a Steam-nél. Igen, de itt nyugalom volt... tolnád... mit is?

Ez egy lufi. Egy semmi. Erre fizetünk. A semmire.

Dzsini
Elméleti lehetősége van, és az előfizetői szerződésben le is fektetik, hogy mivel nem vagy tulajdonosa egyik játéknak se, ami náluk van (csak használati licencet vásárolsz), így részükről bármikor megszüntethetik a szolgáltatást.

Emellett viszont nyilatkozták, hogy HA ilyesmire kerülne a sor, akkor megvan a lehetőség arra, hogy a játékokat egy "utolsó patch" keretében megnyissák, és offline-steamfüggetlen legyen. Valamint elég hamar szólnának, hogy mindenki letöltsön mindent, amit csak szeretne.

De ahogy írtad, valószínűleg egyszerűen a többi szereplő megoldaná, hogy a felület életben maradjon addig, amíg egy utódra át nem migrálnak mindenkit.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.18. 17:52:37

Soha nem fog megtörténni....Max ha Gaben megkattan.

Csak gondolj bele ha több millió steam felhasználót megszívatnak...Azok mikor fognak legközelebb játékot venni? Soha a büdös életben erre be is veheted a ciánkapszulát. Instant csinálnak több millió warervéristvánt és a játékfejlesztők bezárhatják a bótot.

Ha a steam megszűnik onnantól kezdve mi tartja vissza a többi digit disztrib oldalt, hogy megszűnjenek. Azonnal és instant törlődik mindenféle bizalom a rendszer iránt... A fizikai adathordózós terjesztési rendszer nincs szerintem felkészülve milliós példányszámú termék legyártására és terjesztésére (ezeket valószínűleg pc-n nagyrészt felszámolták). Ezzel kvázi évekre tönkre is vágnák az ipart. Ezt nem hogy a Valve nem lépi meg, de a többi piaci szereplő nem is hagyná, hogy meglépje (tőkeinjekció jönne, átvenné más a szolgáltatást vagy bármi ehhez hasonló).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.05.18. 17:50:30

zorrobomber
Jogos félelem... én arra tippelnék, hogy ez esetben a párezer játék egy része azért menthető lesz DRM free formában. Ami mondjuk sovány vigasz lenne.

Online-ozni biztos, de hogy dlc karaktereket nem tudod továbbadni arra komoly összegben mernék fogadni.

darkSectorxxx
Vagyis ha nem lenne fontos a reg, kötelező, akkor pc-n sem steam-re vásárolnátok?
Kényelmetlen a steam? 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Bunyós, multis játékot ki az aki elad? Ez nem a letolom a kampányt aztán 2000-el olcsóbban kirakom hardverapróra típusú játék. És ha figyeltél ultimate edtiont mondott, amihez meg 9 karakter jön...Az alsó hangon 6-9 hónap mire kijön az összes karakter. És valószínűleg azokkal is szeretne játszani, ergó 1 évig nem fogja továbbadni a dobozos verziót.

Ezzel szemben gyanítom, hogy a dlc karakterek fiókhoz fognak kötődni, ergó amit tovább tud adni az egy alapjáték lesz díszdobozzal. Annak meg az ára 1 év múlva nem 35 000 lesz, mint a dobozos verzióé, hanem jobb esetben 7000 vagy annyi se.

Egyébként megsúgom neked ps store-on hasonló a tendencia mostanában, mint a pc-s piacon. Kijön egy játék és rá 2 hónapra már kap egy 25-30 %-os leárazást, 2 hónapra rá már akár 50%-ot is....Ergó a dobozos alapverzió amit tovább tud adni jelenleg 18 000-et ér...2 hónap múlva meg el tudja adni max 9000-ért...1 év múlva már lehet 3000-ért is veszel digit disztrib verziót...

Ami a lényeg: Aki manapság konzolon még mindig használt, karcolt lemezekkel foglalkozik és nem veszi észre, hogy sokkal jobban jár a digit disztrib verzióval (november óta vagy 10 ps4-es játékot vettem olyan áron a magyar ps store-ról totál legálisan amennyiért használt, karcos, lemezes verziót bizony nem tudsz venni...Ergó eladni sem) az nem igazán ismeri a konzolos játékpiacot.

A használt lemezzel bizniszelés már halott, csak még nem tudtok róla...Én már látom a jeleit.

Fpocok
PCre minden játékot regisztrálni kell. Ezért digi. Konzolon más a helyzet.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Tinman
Egyetértek, de ez majd vicces lesz, amikor a Valve kijelenti, hogy köszi srácok, akkor ez ennyi volt. És akkor a pár ezer játékot meg lehet szárazon szabni.

darkSectorxxx
PC-re meg csak digitet amit meg nem? 😄
Mi a logika ebben? 😄

Amúgy én ezen a generáción jöttem rá hogy sohatöbbet dobozost, mert rábaszik az ember, digiben sokszor a békasegge alá mennek az árak és eladhatatlan lesz.

Watch Dogs 2
FF XV
Titanfall 2.

Ezekkel is megcsinálták már, 40% off pár nap-hét után, a tokos 20k-s játékokat meg adhattad el 6-7k-ért.

Losazrt veszek én dobozt. 😄
Max ha jár fémtok, amit megtartok.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Fpocok

"Insider Report: Do you remember Scalebound? Development is resumed, led by and entrusted to an important "close" MS team. Info soon!"

Microsoft renews Scalebound rights

zorrobomber
Köszönöm a felajánlott segítséget, de épp most megvettem. Steamworld Heist kivételével egyik sem volt meg, és szinte mind wishlistes volt. Az egyenlegem üres, de mivel most vagyok esküvő után, így a dunyhában azért van némi tartalék 😊

3Error
Szívesen ! <#vigyor3>

zorrobomber, segítsek a bundlival kapcsolatban?

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

zorrobomber
Online-ozni azzal lehet utána?

Dzsini
... ahogy szokták is készletsöprés idején fillérekért dobálni az ilyen gyűjtői darabokat (Heroes VII csudakiadás szobrostul mindenestül talán 4ezer volt?)

Fpocok
Pumpának igaza van. Konzolra csak dobozos verziót, mert azt el lehet adni később.

zorrobomber
Erről beszélek hogy hiába jössz a kényelemmel, meg Ultimate Edition-el, meg egyéb érvekkel, logikai alapon minden a digit mellett szól, többek közt a problémád is, tudniillik a jövő nem az hogy kamionnal hordjuk ki a fémdobozokat Mucsajröcsögére, mert az extra meló. Baromi nagy pocséklás, és környezetszennyezés, miközben gyakorlatilag egy marketing eszköz a fémdoboz, a Geralt szobor, és minden egyéb porfogó amit a lényeghez, a játékhoz adnak. Elnézést, ha bántó módon fogalmaztam, én is tudom milyen rajongani egy játékért, de hidd el, nem attól leszel lajongó, hogy ott a doboz a polcon. Kell ez a szemléletváltás az iparnak, mert a digit disztribúció nélkül nem lenne ma indie forradalom se pl. Ja, és azért nincs készlet, mert marhára nincs is rá igény. Persze a hiány azt az illúziót kelti hogy nagy az igény, de nem, vszleg két darabot "kapkodtak el" előled. Az hiányzik még csak a terjesztőnek, hogy kamionnal elhordja a collectors editionöket, aztán meg még szállítsa is vissza, mer ugye a cdgalaxis sem szeretné hogy ott rohadjon a polcán.

Dzsini
Mondjuk sanszos, hogy ilyenből is van kínai utángyártott, fillérekért... miért is ne lenne.