Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HeadHunter86
Akkor miért megy jobban AMD-n?

DarkSector
Jónak túnik:

Call of Juarez Gunslinger
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

IMYke2.0.0.0
Megoldottam. Most a hirdetéssel szívok 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Shep
Akkor talán el kellene kezdeni használni, nemde?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Ahogy én is, szóval hiba nincs, nagyjából ugyanarról beszélünk 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

IMYke2.0.0.0
Nagyon jól látod a dolgot.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
A születési nap (hétfõ, kedd etc.) függvény az most megfogott, arra ugyanis nem emlékszem.

Függvények ott lapulnak az eredmények mögött:

Tinman
<#eljen>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
DirectCompute nem fizikai egység, hanem egy interfész. OpenCL pedig egy framework. Elõbbi DX, utóbbi pedig OpenGL. Mindkettõ GPU-t használ most is, viszont egyik sem játékokra van kitalálva. (még legalábbis)

[merlinw.org]

MerlinW
Oké, én leírtam a véleményemet és amit tudok, innentõl mindenki azt csinál, amit akar😊 Engem továbbra sem érdekel a PhysX, legalábbis csak emiatt nem fogok NV-t venni, amíg a másik gyártó olcsóbban, jobbat kínál számomra. Ha majd az NV éri meg jobban, azt veszem. Ha jön egy harmadik gyártó ás õ kínál jobbat, akkor meg azt.

Ez olyan, mint, hogy "istenítem" a Gigabyte alaplapokat. Azt sem azért, mert a legjobbak, hanem mert a felszereltségüket tekintve a legjobb áron adják õket, ráadásul 3 év garanciával. Mikor bejött pár Biostar alaplap az országba, akkor meg szó nélkül azokat vettem az új gépekbe, mert azok érték meg a legjobban.

[merlinw.org]

arty
minek kifejleszteni, ha már készen van? (opencl, directcompute)

Forza.

grebber
"Ezekkel egyet értek de amíg nincs vetélytársa addig ez így is marad, AMD miért nem fejleszt ki egy über jó megoldást ami fele annyit eszik?"

Errõl beszélünk.Ezért nincs olyan ami fele annyit eszik mert nem lehet megvalosítani.Ne legyél Dark Sector!

Next PC upgrade: 2022

Shep
Aha de most nem errõl beszéltünk 😊

grebber
Bárki csinálhatott volna már évek óta überbrutál mindenre kiterjedõ fizikát de gép nem lenne ami megmozgatja.

Gondolj csak bele szétlõsz mindent porfelhõ száll,vakolat omlik foszlik röpködnek a részecskék törik az üveg ,a robbanások hatására kráter keletkezik a talajon (ami nem csak egy fekete folt lesz) és minden rom ott marad real time. Na egy ilyen olyan hangulati és látványvilági orgazmus lenne,hogy most hogy leirtam befostam. CSak ennek a 1/10-ét se bírnák megmozgatni a mai gépek. És nem kevés idõbe telne mindezt lemodellezni.

Shep
Ezt írtam én is, hogy megvette az Aegia fejlesztését. 😊 'Ha' szerintem a hardverfejlesztésben sem létezik, ahogy a sportfogadásban sem 😊

MerlinW
Valószínûleg nem lát benne piacot. Továbbá, miután az NV csak VGA-kat fejleszt, minden fillérre szüksége van, míg az AMD-nek számos más piacon képviseli magát. Nincs szüksége erre. PhysX-et sem az NV találta ki, hanem megvásárolta a csõd szélén levõ (vajon miért?😊) Aegia-t. Ha valaki készít egy olyan rendszert, amit érdemes hardveresen implementálni, akkor majd az AMD is lép. Addig inkább 1000x több pénzt termel az APU-k, GPU-k, CPU-k és mobil PU-k fejlesztésével.

[merlinw.org]

Shep
Hát ettõl nem lesz nehezebb jobbat csinálniuk 😄

Shep
Ezekkel egyet értek de amíg nincs vetélytársa addig ez így is marad, AMD miért nem fejleszt ki egy über jó megoldást ami fele annyit eszik? Na? Annyira csak nem volt hülye az nvidia mikor annak idején megvette a mindenki által lesajnált Aegia fejlesztést.

MerlinW
TressFX-re? nincs semmilyen extra hardveres gyorsító a GPU-n kívül. Szimplán a DX11 API-ra épül, az effekt 100%-ig szoftveres. DX11-et pedig az NV is ugyanúgy GPU-val számolja

[merlinw.org]

HeadHunter86
Nem teljesen igaz. AMD-ben ugyanúgy van gyorsító erre az effektre, értsd hardverbõl. Tehát Nvidia-nál ez a CPU-ra vagy a fene tudja mire hárul.

Tehasut
Ez az elsõ bemutatkozása a Tress FX-nek, a következõ játékban már biztos sokkal jobb lesz. Bár ahol nem hosszú hajú nõi szereplõk vannak, nem sok értelme lesz.
Shep
Nem a sebességrõl beszélek, hanem a látványról.

MerlinW
Khm.. ebben vele értek egyet, a tech maga jó, de a kivitelezés a játékban tényleg nagyon gyenge. A hajtincsek egymáshoz viszonyított fizikája rendben van, viszont a gravitációval nagyon hadilábon áll, ezáltal sok esetben nevetségesen néz ki, ugrál, összevissza áll.
Viszont a következõ javításban tekernek rajta. Meglátjuk mennyire sikerül nekik.

[merlinw.org]

Rapid81
Semmi baj nincs vele. 100x szebb, mint a pisix által generált zászlólobogtatás. Az, hogy az NV-nek szar a drivere, meg nem az AMD vagy a TressFX bûne...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

MerlinW
Nem fizetett le senkit. Az a megoldás, valóban csak hardveres rásegítéssel megoldható a jelenleg piacon lévõ hardverekkel. Ezzel nincs is semmi gond. A probléma ott van, hogy :

1. Kisajátította. Ha nyitott lenne a rendszer, a többi szakember, közösség, stb ennyi év alatt simán felturbózta volna az egészet és az NV-nek nem kellene 5+ év után is a ~10 éves egy szálon dolgozó Aegia PU-t beépítenie a kártyáiba.

2. Valóban képes látványos effektekre, de ahogy írtam borzalmas (CUDA) erõforrásigény mellett, ezért gyakorlatilag 2-3 effekt megfekteti a PhysX egységet. Ezáltal nem alkalmas arra, ami a valós célja lenne, alapvetõ fizikát számolni (értsd gravitációs mûveletek - karakter, tereptárgyak, stb), csak kiegészítõ effektekre. Így viszont sok értelme nincs a PhysX-nek a kozmetikai fícsörökön kívül. Ezek a dolgok pedig egyszerûen nem érnek annyit, mint amennyi.

Viszont. Az NV 400 és 500-as sorozata messze alulmúlta az AMD kártyáit. Semmi értelme nem volt NV-t vásárolni. Azonban a GTX600-as sorozat ismét teljesen jó lett, gyakorlatilag egálban van az AMD-vel, mind teljesítmény, fogyasztás és ár terén is.
Tehát perpillanat, teljesen mindegy milyen VGA-t vesz az ember, ha GTX600 vagy HD7000 között kell választania. Ha valakinek kell PhysX, NV-t vesz.

Az pedig, hogy mi az én véleményem a PhysX-rõl effektjeirõl, az szubjektív. Az viszont nem, hogy technikailag egy elmaradott, tovább nem fejlesztett kísérlet, amit az NV arra használ, hogy vásárlókat szerezzen, miközben szinte semmi pluszt nem nyújt. Ez a marketing pedig rengeteg laikust behúzott a csõbe, a 400 és 500-as sorozatnál,mikor az AMD ár/érték -ben 20-30%-al olcsóbban minden téren jobbat ajánlott.

Tehát én nem piros párti vagyok, hanem realista. Azt veszem mindig, ami éppen jó. Szoktam mondani, az informatikában a márkahûség szimplán hülyeség. Nincs semmi alapja kötõdni egy márkához egy ilyen ütemben fejlõdõ, tömegtermelõ iparágban.

[merlinw.org]

lostprophet
LOL, ez az Ájdosz kérésére készült vajon? 😄
http://www.youtube.com/watch?v=b0-i4zNCesk

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

IMYke2.0.0.0
Elküldheted - és persze, hogy mit is kellene csinálni az egésszel 😊

The Protector
Azért elküldjem,ha már csak kíváncsiságból.Most írtam meg az office és az exis vagy mi a pöcsöm a neve dogákat de a táblázatokkal meg vagyok lõve.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

IMYke2.0.0.0
Majd kaptok javított drivert hozzá, és mindenkinél futni fog, remekül - de legalábbis ugyanúgy, mint a pirosaknál.
S mint minden új technológia bevezetésekor: vannak olyanok, akiknek nem gyorsan, s bõven vannak olyanok, akiknek meg száguld minden játék majd, bekapcsolt TressFX-szel is.
Vastag pénztárca kérdése a dolog (PC).
De ez nem VGA-függõ.

MerlinW
Ezt speciel nem vitatom😊

[merlinw.org]

Shep
Értem és akkor az nvidia mindenkit lefizetett, hogy ne legyen egyetlen játékba sem pl a karakter mozgásának hatására elterelõdõ gõz?

Shep
Futni fut csak éppen egy hulladék amit produkál 😄

IMYke2.0.0.0
Most zárjuk le ezt a felesleges témát itt.

A TressFX: fut mindkét VGA gyártó termékein. Mivel független, szabad technológia.
A PhysX: csak nVidia VGA támogatja (így-úgy) hardverbõl - miközben a CPU számolja 90%-ban.

Pont.

MerlinW
A phisx forrását nem láttam, viszont az SDK-t használtam, lévén 15 éve szoftverfejlesztéssel foglalkozom😊

[merlinw.org]

grebber
Kiváncsi leszek!Mert ugy ps4-en a cpu számolja majd a cuccot gondolom akkor pc-n is az fogja! De ez majd akkor kiderül ha meglesz az elsõ ps4-es physx game és annak a pc-s portja!

Shep
Miért az õ szava mennyivel ér többet, mint bárki másé aki meg mondjuk csak Atit használt vagy volt 1 ilyen 1 olyan kártyája? Õ írta a physx háttérprogramját, vagy látta a forrást? Szerintem nem csak megy az összeesküvés elmélet gyártás mindenféle komolyabb bizonyíték nélkül. És a Tress-re érdekes módon egyik nagy physx ellenzõ sem tudott mit mondani, szóval errõl ennyit.

HeadHunter86
Akkor még jó hogy Nvidia-t vettem ma 😊 Mert a sok portolás miatt gondolom PC-n is folytatódik a PhysX dolog.

IMYke2.0.0.0
Akkor ezzel lezártnak tekintem ezt a témát.
"Téged elég komolyan beszippantott az nVidia marketing gépezete."

grebber
Pont ez az ,csak a magyarázkodás megy és szopjátok a havokot amibe közel nincs olyan effekt mint physx-el.
Majd ha lesz benne olyan füst és a többi jóság akkor azt mondom a physx halott.

IMYke2.0.0.0
Mivel lusta vagy. Parancsolj, ezt olvasd el.

grebber
Én magasról le****om,hogy cpun vagy VGA-n fut a physix.Engem a látszólagos hatása érdekel ami ugye van.
És hiába pedálozik bárki mással hogy ezt physx nélkül is lehet.Meg lehet nézni hány játékban van olyan füst részecske effekt stb.

IMYke2.0.0.0
Az a Te dolgod. Ha MerlinW-nek, és a többi emberkének, akik közül nem egy évekig zöldet is használt nem hiszel, akkor nincs mirõl beszélgetni.

Shep
De engem a videok érdekelnének, nem az ,hogy pár magát hozzáértõnek tartó egyén hirdeti az Nvidia és a Sátán kapcsolatát.

IMYke2.0.0.0
A téma kivesézés alatt van épp a Radeon HD Series topikban - még videó sem kell hozzá.

Shep
Ti meg a másik véglet vagytok akik szerint az nvidia és amihez köze van az mind az ördög megtestesülése. Engem érdekelnének azok a videok.

IMYke2.0.0.0
Téged elég komolyan beszippantott az nVidia marketing gépezete.
Nem is fecsérelem az idõmet arra, hogy teszteket linkeljek a PhysX "elõnyeirõl".

Shep
Hagyjad, felesleges.

grebber
Ez mekkora ez a kamu meg ál fizika duma. Van szemetek? Igen! Látjátok a hatást? Igen! Akkor mi áll meg mi kamu? Ugyan már!

Shep
Nem vakítás az, nézd meg Alice haját meg a TR-es tréFX-et 😊

IMYke2.0.0.0
Így van. S inkább ez az út, semmint a GeForce-os parasztjóska-vakítás.