Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De mi sarkall arra, hogy valamire amivel nem szórakozol, szarnak tartod 100 órákat eljátssz? Én csak ezt a részét nem értem. Ha szórakozol vele 90 órát az utolsó 10 órában meg már nem szórakozol akkor a játék a rossz vagy egyszerűen kiégsz? Ez se egy egyértelműen eldönthető kérdés.

Ebből a szempontból én gebalival értek egyet valahol. Ha 80 óráig jó volt a maradék 10-ben meg nem akkor nem biztos, hogy a játékkal van a baj. Ha meg 100 órát végigszenvedsz csak hogy végigvidd...Arra meg nem tudok mit mondani csak, hogy sok az elpazarolható idő. Az, hogy 80 óra után jössz rá, hogy valami tulajdonképpen szar...Ez számomra nehezen elhihető, illetve még nehezebben elfogadható.

DLC téma: Durva a paradox ez tény, de számos egyéb játéknál is ugyanez van. El vannak árazva a dlc-k? De mennyire. Szerintem ez megint csak szél ellen pisálás, de nem is boncolgatom tovább, mert nem fogunk ebben sem valószínűleg egyetérteni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy egyszer 2-3 DLC-t mondasz, aztán belső kényszert, hogy megvedd a többit, aztán meg azt írod, hogy "több AAA játék ára". Levezettem, hogy igazából egy AAA játék árából kijön az egész balhé, és sokkal, sokkal többet ad.
sadface
Csak erre az egyre reagálnék. Papíron van csak 500 órám. Rengeteget játszottam koliban is proxy mögül, kalóz verzió anno stb. A háromban is van jópár órám mielőtt még steamen megvettem volna. Lehet, hogy a DLC-kből a fele kihagyható friss belépőként, de van 2-3 must have amit nem úszol meg. (lásd Common Sense, Art of War) és ha élvezed a játékot, akkor bizony a többit is megfogod venni. Ez pedig már irreális, hogy nem tudom hány salen át veszem a dlcket és csak több lett belőle. A tisztánlátás érdekében pedig itt a negatív értékelésem szövege:

Ha most akarnád elkezdeni a játékot ne vedd meg. A DLC policy miatt több AAA játék árát elkéri a PDX. Amúgy ez egy jó játék lenne, de ez nem indokolja az árcédulát. DLC nélkül meg nem az igazi.

Katt

I decide when I'm done.

Dehogynem igaz, hogy rengeteg benne a skin. A te általad említett 255 euróból egészen pontosan 155 euró a valós kontent, amire ha még rádobunk 50%-ot, akkor máris 80 euró körül vagyunk. Ráadásul ezekből a DLC-kból szintén a fele kihagyható friss belépőként, tehát alapjáték 10 euró + 40 euró a belépési ár Úgy, hogy egy egynyári sláger játék season pass-a manapság simán megvan 50-60 euró, aztán fél év után lehet is elfelejteni, ezzel szemben az EUIV folyamatosan fejlődik és frissül. Az érvelésed olyan, mintha azt mondanám, hogy a GTA V végtelen forintba kerül, mert végtelen mennyiségű shark cardot lehet benne venni. Csak hát ugye nem az online az egész játék és nem kell minden a teljes élvezethez.

500 óra, hidd el, egy vicc EUIV körökben. Én jóval többet toltam, és még így sem vagyok közepesnél jobb játékos. De mivel szórakoztat, eszem ágában sincs úgy tenni, mintha nem élveztem volna a játékot. Ha valakinek 500 óra után esik le, hogy nem élvezi, amit csinál, akkor az már régen rossz.

@IMYke: Mondjuk az ARK-nál nagyobb pofátlanság perpillanat nem sok van.
IMYke2.0.0.0
Akkor a prohardver.hu 2 topikját (Eredeti játékok OFF, és Best buy) kerüld messzire...
Ott ugyanis nem egy emberke tolt több száz óra után is játékra negatívot, miután az aktuális fejlesztő/kiadó szembeköpte a játékosokat...
...legutóbb az ARK-é... (mondjuk ők többször is az elmúlt években)...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Azért ne már, hogy ilyen 500 órás gametime-al, valaki noob legyen... jó, te többet toltad, Zorro meg szinte alig.

Az, hogy jó része skin egész egyszerűen nem igaz! Írtam, hogy a srác igyekezett a legtöbb mindent leakciózva venni, totálisan felesleges volt ismeretlenül az intelligencia témába belegyalogolnod.

"odarottyantani a küszöbre, de szerintem minimum visszás, hogy valamire, ami több száz órán át (😄) szórakoztatott, negatív kritikát adj, bármi legyen is az oka. De istenem, az emberi sóherséget kevés dolog múlja felül 😊 "

Az emberi butaságot múlja felül kevés dolog. Dettó u.o. vagyunk lassan ahol a GTA V-nél. Nem is az a lényeg én mit mondom, hanem az, hogy a többség mit mond, már pedig a többség jelenleg felhúzná a lámpavasra a Paradox-ot. Megint ott vagyunk, hogy a sok 10k-t elköltők szerinted ne mondjanak negatív kritikát valamiről amivel gondjuk van. Mondanak. Szerencsére eljutottunk ide, hogy nem is olyan egyszerű elhallgattatni már az embereket. Ráadásul olyan helyen nyilváníthatnak véleményt, ahol a többi lehetséges vásárló ezt szépen bele is kapja az arcába.

Megoldás? Rém egyszerű. Tisztességes árazás. Nem, nem az alapjáték árával van a baj, hanem a Paradox SS előtti felárazásával... az EU 4 esetében pl. a collection 255 euro ami lássuk be simán a k. anyjukat kategória és ez az összeg még a tehetősebb nyugati régiónak csapja a csőrét.

Negatív összképed, pedig tényleg alakulhat ki több 100 óra után is. Ajánlanám-e pl. a Dark Souls 2 Scholart? Nem. Helyette az 1. részt. Ajánlottam volna-e a Guild Wars 1-et anno több 1000 óra után? Nem. Everquest 2? Nem. Stb.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.08. 11:23:22

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

@Tinman: Haver, "több száz óra" az EUIV-ben még arra sem elég, hogy noobnak nevezzenek 😄 A folyamatosan szajkózott 86k csak úgy jön ki, ha a) megveszel mindent, aminek jó része csak skin, szóval teljesen felesleges a játékélményhez és b) mindent teljes áron veszel, amiért meg ne a Paradox legyen már a hibás 😄 De nem is baj, hogy az EUIV-be való belépéshez tájékozódás kell, aki nem tud rászánni egy órát a dologra, az inkább bele se kezdjen a játékba, mert ott sem boldogulna azzal az intelligenciával hogy "hol a gomb, amire kattintsak, hogy mindent megkapjak???"

Aztán persze lehet odarottyantani a küszöbre, de szerintem minimum visszás, hogy valamire, ami több száz órán át (😄) szórakoztatott, negatív kritikát adj, bármi legyen is az oka. De istenem, az emberi sóherséget kevés dolog múlja felül 😊
Atisz
Nyilván a saját szempontjaim szerint írtam, amit írtam. Empátiával rendelkezem, de az esetek többségében a saját véleményemet szoktam írni.

A Dark Souls még mindig nem nyerte el a tetszésem, azért írtam zárójelbe, mert ezzel némiképp elismerem, hogy másoknál kiemelt helyen áll. Nálam egy jó játékhoz több kell a nehézségnél (4-5. szempont csupán a fontos kritériumok között).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Tinman
"az egyetlen figyelemre érdemes cím (a dark Souls még mindig nem az én világom)."

De azt ugye érzed, hogy ez ellentmondás? Attól, hogy xy játék nem a te világod, még lehet erősen figyelemre érdemes cím. És ez esetben durván így van.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atisz
Sherlock Holmes The Devils Daughter az egyetlen figyelemre érdemes cím (a dark Souls még mindig nem az én világom).

Szépséghiba, hogy megint későn érkeztem haza és már bőven teli volt a steamgiftes pont tárhely, így alapból csak 6 példányra tudtam jelentkezni (ilyenkor sokan 1 órára dobják ki a felajánlásokat és nem ritka, hogy ~200 résztvevővel zárul a giveaway). Simán lehetett volna nyerni egyet annak aki éjjel online volt.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Tinman
A srác nem csóró sóher, csak nem agyhalott elmebeteg, hogy miután megvette eleve drágán az alapjátékot a DLC-kért még 86k-t perkáljon. Amikor le voltak itt-ott akciózva igyekezett olcsóbban venni.

A fő probléma nem (csak) az, hogy 29 db. DLC van, hanem az, hogy ezek egy teljes pakkban nem elérhetők, nincs SP sem és külön oltári pofátlan árazást ütnek meg. Nézd meg a NÉP véleményét Steam-en... csodásan áll az EU 4 értékelése.

Az Armello-nál írtad, hogy nincs extra kontent, én meg írtam, hogy tévedsz mert van. Nem mellesleg pont arról beszéltem, hogy csak porosodni fog addig, amíg a content DLC nem lesz fillérekért.

Másikra:

Tengernyi játéknál bebizonyosodott, hogy amíg nem teljes nem érdemes piszkálni. Vannak persze kivételek, ahol az alapjáték egy kerek egész és a DLC-k inkább csak felejthető extra content, de gyakran nem így van.

A hörcsög azt jelenti, hogy mindent betol a pofazacskóba. Az igényes gamer meg szeret teljes játékkal játszani. Abs. nem törvényszerű, hogy a kettő közé egyenlőségjelet tegyünk. Ismerek olyat is, akinek alig maréknyi játéka van, de az mind minőségi és TELJES darab.

Atisz
Ezért utálom, amikor egyesek teli torokból üvöltve védik a steamet/valve-ot: a törlés gond nélkül, egyoldalúan és atomgyorsan megy, de egy rohadt free gift invite eltüntetése vagy Dishonored verzió összevonás lehetetlen feladat. My ass.

Atisz
Kicsit gáz, hogy volt már 25 EUR, sőt humble havi része is. Ja és egyike azon notórius játékoknak, amik soha az életben nem fogak elkészülni.
Ezek után nem hiszem, hogy megvenné bárki is és ennek megállapításához még sok kreativitás sem kell.

zorrobomber
És ezzel nincs is baj, max. azzal egy kicsi ha az évekig tartó ráfüggés után betol egy negatívot. Amihez persze joga van és biztos meg is tudja magyarázni, de azért kicsit fura, főleg ha az árazási politika miatt csinálta, mert az Paradoxnál már rég nem titok, és sokan elfogadják.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.07.08. 09:33:53

TBTPumpa
DoA 5 a legjobb mind közül.
68 DLC-vel rendelkezik, összesen 1 215,31€ (383000 Ft) értékben.
Ha nyerek sok pénzt a lottón, tuti megveszem a teljes csomagot. Ez az igazi e-pénisz, ezt a teljes csomagot tuti nem vette még meg senki sem idehaza. <#idiota>

zorrobomber
Amúgy Szilcsi tényleg sóher, de ugye diákként sok beleszólása még nincs. Bár mondjuk LoL skinekre szeret költeni. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.08. 09:34:37

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

zorrobomber
Na meg arról hogy a 86ezret hosszú évekre elnyújtva költheted el, ami nem az mint amit ti toltok, hogy addig nem nyúlsz hozzá amíg nem teljes. Ez utóbbi a hörcsög politika. Jelen esetben pont hogy több élményt kapsz, és úgy is szokták ajánlani hogy előbb a simával kezdd, aztán DLCk.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.07.08. 09:31:13

zorrobomber
A 86ezer Ft-ra reagáltam. Nem kell ennyi a teljes élményhez, arról nem tehetni hogy Szilárd haverod csóró sóher. Armello-nál meg én vagyok a gaming enemy aki NEM vesz DLC-t? 😊

Nem volt ez olyan rossz bundle mint amilyennek gondoltad. Mondjuk egy erős közepesnek.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Tinman
Jó lenne tudni miről beszélsz, mert én sehol nem említettem, hogy erre rá kéne húzni a Mario 1. world 4 pálya logikát. Stop the hc drugs pls.

Content = tartalom. Cirka 200 órás játék DLC-k nélkül, bőven van benne tartalom azok nélkül is, erről beszéltem semmi másról. "EU universalis" a játék címe, nyilván nem vár hozzá senki Moon & Mars DLC-t. De most tényleg? Honnan a bánatból szedted ezt a sok marhaságot?

"Armello egy board game amihez hero pack van, semmi extra "kontent"."

Megint egy marhaság. Ott a 10 euros DLC ami ezt tudja: "Carve your own epic tales of banditry with over 50 new quests unique to the Bandit Clan!"

"Értem én hogy nektek rossz csak mégse."

Értem én, hogy most valamiért nagyon meg akartad mondani, de csak agyrákot kaptam a hsz-edtől és még nincs vége :-(

"Na de ettől még az alap simán élvezhető, a gyakorlatban."

Szilárd haveromhoz képest, te az EU n00b-ja vagy, azt garantálom. Nem véletlenül gyűjtögette szegény bő 2 év alatt össze a DLC-k nagy részét és nem véletlenül nyomott sok 100 óra játék után negatívot a Steam-en rá... a Paradox DLC politikája egy köpedelem. Ehhez jó képet vágni nettó fasság.

"de ez csak a hörcsögről szól, nem egy jó játékról."

Nem. Ez arról szól, hogy ha tetszik valami a lelket lenyúznák rólad. Aki ehhez asszisztál és jó képet vág az a gamer társadalom ellensége.

grebber
Az éjjel csak elvitték szerencsére. Csak a Sherlock Holmes: The Devil's Daughter -t tartottam meg.

Next PC upgrade: 2022

darkSectorxxx
Illetve ingyen steam-en hétfőig. 😊

Állítólag.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.07.08. 01:50:09

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

MerlinW
Nemtom volt-e már, de Shadow of Mordor GOTY 4€ Steam-en.

[merlinw.org]

dartonite
De durva, ezt a ket jatekot ugyis akartam mar.
Be is huztam ezt a havit, koszi!
Fpocok
Keddtől ingyenes a Sims 4 ha van origin accessed.

Parasite Eve 2, best game EVER!

zorrobomber
Sok content? Totál nem húzható rá erre a játékra a nálatok megszokott Mario 1. world 4 pálya logika. Ez egy térkép és nem jön hozzá plusz térkép a dlc-kkel. Új mechanikák jönnek be amikkel más lesz mint az alap kicsit. Ezek nélkül is sokszáz óra belenyomható, tudatlanul felraknád a DLC-t és meg se mondanád mi változott. Armello egy board game amihez hero pack van, semmi extra "kontent". Értem én hogy nektek rossz csak mégse. A 86ezer abszolut vállalhatatlan persze, még úgy is hogy totál skippelhető a nagy része. Na de ettől még az alap simán élvezhető, a gyakorlatban. Csak mégse, tudom... de ez csak a hörcsögről szól, nem egy jó játékról.

IMYke2.0.0.0
Bezony - egyik fájdalmam pölö az a játék.
De jöhettem volna a 3. résszel is, amihez a DLC-k száma "csak" 11 - de ~41 euró értékben... <#ticking>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
EU 4 gyalázat. Alapjáték 40 euro. Semmi gond. Jogos, sok a content.

DLC-k? 29 db.

86.000 Ft értékben. Nyolcvanhat. Nyócvanhatezer'! Lál.

IMYke2.0.0.0
Igen - emelték.
Én egyszerre szeretem s utálom a Paradoxot.
Szeretem, mert ontják a DLC-ket a játékaikhoz és így életben tartják őket.
Utálom, mert ontják a DLC-ket a játékaikhoz és barom idrágán .

Egyetértek!

Tinman
Nálam:

- Galactic Civilization 3 - jó dolog ez, csak még az előző részekkel se játszottam :-/

- Hyper Light Drifter - wishre akartam tenni, csak mindig elmarad... very dogy!

- Dark Souls 2 Scholar of the first sin - Tavalyi gyakornok srác a generációja mintaképe lehetne. Tisztelettudó. Jó lelkű. Szorgalmas. Not greedy. Becsületes. Okos. Intelligens. Kiváló felfogóképességű. Gyakorlatias. Ajándékba kapta tőlem a DaS 2-öt, mert wishen volt.

- Armello - Wishen volt. Remek... de az érdemi contenct DLC-k hiányában csak porosodni fog. Már pedig azok drágák.

- Simple Planes - dontker'

- Sherlock Holmes The Devils Daughter - Na ez odacsap!!! Wishen volt, üt!

- Kero Blaster - Puki.

Summa: 12 dollárért ennyi minden? Őrület.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.07.07. 20:54:54

Tinman
Nyomorék Paradox... lol!

Tuti a Steam-es értékelések (recent: mostly negative) miatt próbálják helyrekalapálni a patkány politikájukat, amit SS előtt megléptek.

Röviden: Gyak. a SS előtt megemelték a játék + DLC árát.

IMYke2.0.0.0
Egyedül a Galactic Civilization 3 érdekelt volna - de az meg a DLC-i nélkül kevés. 😞

grebber
Gyenge pakk. Csak imádkozni tudok ,hogy elviszik tőlem.

Next PC upgrade: 2022

Én havonta fizetek elő annak függvényében, hogy jó-e a főjáték. De automatikusan 1 havi tervre van beállítva.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.07. 19:54:20

TBTPumpa
Köszönöm!

1 évre előfizetve, forintban mennyi ez a mulatság?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.07. 19:50:20

Feltétlen szólok. Fix előfizető vagyok szóval nem fogom elfelejteni venni :-).

zorrobomber
Hyper-t kifejezetten ajánlották, Simple Planes pedig tipikusan az amivel pár órát vigyorogva elszórakozok majd, de direktben nem fizetnék érte. Sőt, utóbbit most rögtön fel is teszem unokaöccsel jó lesz 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.07.07. 19:48:45

TBTPumpa
Nem sietek vele sehova, szóval, amikor neked aktuális lesz. És köszönöm előre is!

Hyperrel skeptikus vagyok a Simple Planest nem tudom hova tennni, de mindjárt checkolom. Ez ilyen repcsiépítős játék. Jópofa.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2017.07.07. 19:48:04

Szerintem megegyezünk! Mennyire sürgős neked, mert én nem szoktam elkapkodni a Monthly megvásárlását.

zorrobomber
A felfedett csomag viszont nekem most brutál ütőőős.
Galactic Civ 3
Hyper Light Drifter
Armello
Simple Planes
Sherlock Holmes Crime and Punishment - szerk.: hopp, ebből nem ez volt wish-en de oly mindegy

MIND wishlistes volt nekem 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.07.07. 19:50:53

Úgy látom nem volt még szó róla, hogy mi volt a júniusi humbliban:

Galactic Civilization 3 (ennek örülök)
Hyper Light Drifter
Dark Souls 2 Scholar of the first sin (ezt ugye tudtuk)
Armello (ennek nagyon örülök)
Simple Planes
Sherlock Holmes The Devils Daughter (ennek meg iszonyatosan örülök!!!)
Kero Blaster

TBTPumpa
Pillars-t én megveszem tőled. Vadászom rá egy ideje, Steam Summer Sale alatt teljesen megfeledkeztem róla (bár lehet csak azért, mert nem kapott nagy kedvezményt). Épp készítettem a kártyát, hogy előfizessek (bár az NBA-val nem tudnék mit kezdeni), de akkor még nem.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.07.07. 19:44:51

NBA 2k17-nek örülök
Pillars meg ajándék lesz asszem annak akinek nincs meg.

IMYke2.0.0.0
"HumbleBundle Monthly Bundle

A curated bundle of games sent to your inbox every month.
Get over $100 in games for just $12.

Immediately receive NBA 2K17 (MSRP $59.99) and Pillars of Eternity (MSRP $44.99) with more to come!
Each game is yours to keep. Cancel anytime. Enjoy 10% off the Humble Store."

//Megint nem kell előfizetnem 😊

Scooter
Szóval ja. <#eljen> Bánom, hogy kihagytam, de majd 1x.
IMYke2.0.0.0
Castle of Illusion

Tessék, az egykori rekord árak:
GamesPlanet UK - 1,75€
GamesPlanet FR + DE - 1,94€
Steam - 1,94€
SilaGames - 1,94€
Humble Store - 1,94€
IndieGala Store - 1,94€
Bundle Stars - 1,95€

Scooter
Egyszer beszerzem majd, ha lesz jó áron. A múltkor volt valahol olcsón, vagy az Indiegalan vagy a Humble Bundle-n, de nem vettem meg.
Nekem is tetszik a világa.
Tinman
Rohattjó' játék!

Scooter
Nem úgy volt, hogy eltűnik a steam-ről?: Castle of Illusion