Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Hogy Store-túsz, azt már említettem. Emiatt nem is veszem meg.... úgy tűnik sem az 1., sem a 3., sem a 4. részt... (jelenlegi állás szerint)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.22. 15:16:08
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.08.22. 15:14:55
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.08.22. 15:14:14
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ilyen "nehezítéseket" én is szoktam. Thief-ekben pl. soha nem ölök. Kizárólag backstab, pedig le is gyilkolhatnám a fél várost, de akkor aztán az a kis kihívás is eltűnne a semmibe.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.22. 14:55:59
Pl.: Fallout 4 ~ 500 óra, Mass Effect-ek, Dragon Age-ek ~ 100-250 óra/rész (újrajátszva), Saints Row 2-3-4 szintén 100 óra/rész körül, STALKER-ek 50-100 óra/játék és akkor a Witcher-ek, Skyrim (és társai), Dying Light szóba sem került. Egy percet sem sajnálok belőlük.
Ellenben a GTA5 már szenvedés volt, 114 órám van benne, sok mindent megcsináltam, de "dolgoztam" benne, nem volt már szórakozás...
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
A plusz oraszam miatt nekem viszont joparszor volt csomorom ~250 ora utan. (Az is igaz h nem tok szuper a jatek, de ez ugyanugy elojott a Morrowindnel is amit asszem 2-3 honapig nyustoltem kizarolagosan)
Es ennek ellenere a GTA4ig soha egyszer nem ereztem a korabbi reszek soran h mar csak melobol tolom le a kuldiket. (pedig a 3-vc-sa gammakat mindig ugy jatszottam h nem vettem fegyvert vagy pancelt soha, mindent csak az utcarol huztam be. Poen nehezites volt szamomra 😊 )
A véleményünk ezen a téren eltér. Szerintem az igazán jó játék az első percétől az utolsóig képes magához láncolni. Ettől first class, ettől igazán jó, ezért lehet rá dobálni a 9/10-eket.
Nekem itt van most a Thief. Alapvetően nem nagyon akadt olyan órája, amire azt mondtam volna, hogy belealszok. Mégsem mondanám rá, hogy jó játék. Sok minden van benne, de semmi olyasmi, amitől addiktív lenne. Elvan vele az ember. Ez kevés egy jó játék definíciójához.
"Te bevallásod szerint nem kezdesz bele egyszerre sok játékba, más meg belekap egyszerre többe. Időnként én is hajlandó vagyok elaprózni magam."
Így van. Ha egyszerre több játékkal tolom, könnyű az egyikben ott ragadni, a másikat meg úgy parkolópályára tolni, hogy utána már vissza se néz rá az ember.
W8: Tipikusan az a játék, ami egy kicsit munka is. Bocsi, de nem egy Gothic, noha elismerem a W8 érdemeit, de inkább feladat, mint felhőtlen szórakozás egy szerepjátékkal.
Stratégiák nehéz ügy, mert van amelyik behúz: Starcraft, Warcraft, XCOM, UFO, C&C, van amelyik meg jó ugyan, de 1-2 map elég terhes és ott könnyen leülhet az egész annyira, hogy már folytatni sem akarod.
Hotline Miami: Az rettentő rövid játék. Szombat reggel nekiülsz, vacsira röhögve lepereg a credits és akkor még lassú is voltál nagyon. Ilyen rövideknél nem gond eljutni a végéig, pont azért mert mire ráunnál 1-1 ismétlődő mechanikára már vége is.
- Crash: Toltam pár részt anno PS-en, nagyon kedveltem, de volt 1-2 olyan pálya, ami úgy felhúzott, hogy parkolóra tettem.
- GTA3 - Érdekes példa, mert bizony ez egy olyan játék, amivel rengetegen játszottak, de a végigvitel sokaknál elmaradt. Miért? GTA betegség. Ami egy ideig vicces és szórakoztató, az egy idő után munka. Főleg, amikor 10 percet autózól A-ból B-be és már rohadtul unod. Rengeteg embert ismerek, akik modolták, tolták, de végig? Soha. Én végigtoltam... az összes 3D-s GTA-t végigtoltam és állítom, hogy simán 40%-ban munka volt. ^^
- Outcast: Remek példa, pedig zárójeles volt. Egy olyan játék, ami elejétől a végégig behúz és abs. érdekel a történet folytatása.
"Egyszerűen nincs idő folytatni mindent."
Erről beszélek. Tudod miért nincs idő rá? MERT NEM ELÉG JÓ! Fogadjunk kapásból tudsz 10 olyan címet mondani, aminek nekiestél és mással nem is toltad, amíg végig nem vitted. Na azok voltak az igazán kiváló darabok. Csak azok!
A multis mókát én érzem a saját bűnömnek, term. nem kell, hogy más is bánja a saját multis élményeit, csak leírtam, hogy én bánom.
Hearthstone-t napi szinten tolom kereken 3 éve. A F2P accom értéke jelenleg 50-60.000 Ft körül van. Eladni viszont nem akarom, de kb. Day1 tudtam már, hogy alapvetően szégyen, hogy ezzel játszom, mert totálisan haszontalan. Miért hasznosabb egy single? Mert ha jó a single az egyedi, életre szóló élményt adhat. Jah, van ilyen multiban is, vannak epic meccsek, de nem fogsz te ott elérzékenyülni vagy irodalmi mélységekbe alászállni és nekem ezek a fontosak. Közösség? Igen az is van. De hol vannak ma azok, akikkel elképesztő lan partykat nyomtunk, vagy hónapokon keresztül farmoltunk? SEHOL. És ez qrvára nem csak az én hibám...
A PUBG-ban megfogalmazott soraid, pedig számomra tökéletes bizonyítékai annak, hogy mennyire igaz az, hogy az igazán jó játék, az addiktív is, vágysz rá, hogy benne legyél.
"vágyok a minőségi egyjátékos tartalomra"
Itt a gond. Ebből jó kevés van. Ami IGAZÁN minőségi az nagyon kevés.
Nincsen poligoncsajfétisem (nem is ismersz, anélkül pedig, hogy tudod megmondani a másikról, hogy milyen?), csupán megjegyeztem, hogy az elmúlt években megtanultak női karaktereket készíteni - korábban ez kevésbé sikerült.
+ Ubitól az új Anno játék is jön. RTS reneszánsz incoming.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.22. 10:48:39
Egyébként valóban ráférne műfajra egy feltámadás, de lehetőleg innovációval. Mert most is jönnek többedik Cossacksok vagy Sudden Strike-ok.
Az tudom, hogy poligoncsajfétised van, de a Blizzard "csináljunk a gonosz szörnynőből is szerethető és dögös macát, aki egyfolytában a fenekét mutogatja" hozzáállása szerintem gagyi. Persze értem én, hogy a kamaszokat és az ázsiaikat is meg kell szólítani valamivel, de a komolytalanságig túltolják. A WarCraft II idejében még a játékukkal nevettem, nem rajta, rajtuk.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.08.22. 10:36:26
Várós az Age of Empires 4, csak még semmit nem láttunk belőle.
Gondolom a menetrend az, hogy idén (2017-ben) megkapjuk az első rész felújított változatát.
2018-ban a második és harmadik rész felspécizett változatát, 2019-ben pedig a nagyon régóta várt negyedik részt. Remélem összejönnek a számításaik és újra népszerű lesz az RTS, a MOBA meg lehúzza végre a rolót. Hisz, sikeresség esetén, talán zöld utat kapna egy új C&C játék az EA berkein belül, illetve a Blizzardnál a (régóta pletykált) WarCraft IV, amit Mike bácsi is szívesen megnézne. Mivel a Blizzard úgyis megtanult az elmúlt 10 évben női karaktert modellezni (StarCraft Remasteredben is hogy kirittyentették már Kerrigant, nagyon nem hasonlít a klasszikus játék Kerrigan-jére), jöhet a csöcsös Jaina (Alliance) és Sylvanas (Horde) kampány a WarCraft IV-ben.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.22. 09:19:39
Az AoE 4-nél szerintem valószínű a biztonsági játék, azt pedig hozna tudja a Relic. De ők sajnos a CoH1 óta a felvizezéseikről híresek (már a DoW2 is butult a a bétától teljesig), pedig régen komoly dolgokat tettek le az asztalra. Szóval azért hiszem, ha látom, hogy valóban klasszis folytatás lesz.
Nyilván más nem hagyományos RTS-ek is vannak máig a piacon (Total War), ahogy határesetek is (Men of War). Nme is kevés, bár sok nyilván nem AAA. Szóval ha összességében kevesebb is van, egy kicsit inkább ahhoz hasonlítanám, hogy a régi vágású FPS-ek eltűnése ellenére még voltak FPS-ek, aztán csak visszajöttek azok is (de például a Hard Reset vagy a Shadow Warrior sem volt AAA, ahogy a Serious Sam sem soha). Ennél persze valamivel rosszabb a helyzet RTS-eket tekintve, de nem feltétlen annyira.
Hogy írjak pár saját példát az érzékeltetésre:
- Wiazrdry 8 - az egyik kedvenc RPG-m, de a rengeteg és hosszú harcok kombinálva a kompletista mivoltommal, hogy azért tettem félre, mert túl időrabló volt a ráfüggés, és nem azért, mert nem létezett, végül a végére értem, mert úgy alakult, hogy volt egy lazább hónapom, és akkor letudtam a végjátékot is, de kevesen múlt, hogy függőben maradjon
- Crusader Kings - dettó, annyira rákattantam, hogy inkább feszítővassal szedtem le magam róla, ebben nincs is kampányvégigjátszásom, de ez nem veszi el a vele töltött órák szerezte élményt
- Hotline Miami - PS3-on játszottam, és nagyon felbosszantott, amikor egy fagyás miatt elölről kellett volna kezdenem a rövidke pályát; csak azért fejeztem be, mert rájöttem, hogy aktív PS Plus nélkül is megmaradt az accomon, és utána egy ültő helyemben csúszott le a vége
- Crash Bandicoot - nagyon szeretem, de tény, hogy van, ami nagyon nem jön be: a mentési rendszer
- GTA3 - nagy kedvenc volt, PC-t vettem miatta, de mindig félbemaradt valahol; idén játszottam csak végig (hála a moddereknek már sokkal jobb a port, mint akár csak 5 éve), de biztos nem idén lett jó játék a rosszból (hasonló példák még: StarCraft: Brood War, Outcast, ezeknek is kultusza volt nálam)
- Jagged Alliance 2 - belement vagy 100 óra, egyik kedvenc játékom, de nem sokkal a vége előtt elszúrta a mentett állásomat; nem volt még lelkierőm az összes mentésemet letesztelni, hogy melyikről tudom életre kelteni, de a stáblista megtekintése nélkül is meghatározó élmény volt
- Talos Principle - nagyon bejön, de félretettem, mert közben meg akartam nézni a Portalt, amit ugyan végigjátszottam, de kevésbé tetszett
Sorolni lehetne még naphosszat, van olyan, hogy széria- vagy műfajcsömör áldozata lesz egy játék, mostanában pedig egyre gyakrabban az is szempont, hogy a sok ülőmunka mellé a bill+egeres játékokat hanyagolom. Nagyon könnyen tud így egy gyöngyszem is elfelejtődni. Egyszerűen nincs idő folytatni mindent.
A multis játékokat pedig nem szoktam bánni, de úgy alapvetően a játékokon el tudok gondolkozni, annyi fontosabb dolog van az életben. A multi maga viszont addig jó, amíg van kivel. Addig nincs miért extra bűntudatot érezni. Ha egyedül grindolnék valami MMO-ban vagy akár Borderlandsben, akkor tudnék, de a közös élmények vagy pár órás szórakozások miatt ismeretlenekkel, nem.
Next PC upgrade: 2022
Ha csak remaster híreket kaptunk volna, nem is örömködnék ennyire. De egy teljes értékű új rész egy régi nagy RTS sorozathoz? Erre egyáltalán nem számítottam és tényleg repesek az örömtől. Ahogy mondtam, 7 éve pang a piac az ilyen jellegű újdonságoktól (persze a Starcraft 2 folytatások azért kicsit csillapították a hiányérzetet).
És igen, ahogy írtam, sok még itt a kérdőjel, milyen lesz, lesz-e benne komoly single player kontent, satöbbi... Én azért remélem a legjobbakat.
Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.08.21. 22:46:41
Ez neked halott?Többet szopkodnának hatalmas dákokát ilyen rts eladásokért pláne egy sima HD sitettért. Nem csoda hogy most minden részt kiadnak újra...
És sajnos előre látom, hogy ez se fogja elhozni az RTS reneszánszt, nem fog milliós eladásokat termelni.
Talán ha nagyon jó lesz és a szájhagyomány minden ex kockát visszacsábít egy kis nosztalgiára...
Nagy kedvenc cégem a Blizzard, de most azt kell, hogy mondjam, hogy csak remélni tudom, hogy lesznek ők is olyan tökösek, mint a Microsoft és letesznek az asztalra még egy epic single player story based AAA RTS-t.
Ki mástól várná az ember a műfaj felélesztését, mint a műfaj egykor volt nagyágyúitól?
Köszi Microsoft!
Itt a remaster trailer is, előrendelhető, 6900 HUF, én szinte biztosan mögéállok a pénztárcámmal ennek az egésznek (bár a Steam hiánya nekem is fájó pont), illetve jön a 2-3 remaster is.
Age of 3 szintén az pcn elég szép még most is...Ezeken kb bem is látni majd mi lesz a "definitive" 😊
Relic fejleszti... Ezért kellett előkotorni a kirúgott Ensemble-s fejlesztőket? <#idiota>#idiota>
Meg egy Half-Life 3 bejelentés is.
Remélhetőleg újra felvirágzik az RTS és az EA is zöld utat ad újabb Command & Conquer játékoknak.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.21. 22:01:57
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2017.08.21. 22:00:08
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók
Age of Empires 2 Definitive Edition
Age of Empires 3 Definitive Edition
Tényleg nem tudják, hogy mennyi pénzt húzzanak le erről.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.21. 21:57:23
Csak ezért a játékért és a nosztalgiáért nem teszem tönkre a mindennapjaimat Windows 10-el és annak (megismerendő / kikerülendő és megoldandó) nyűgjeivel.
Ráér(ek).
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Illetve ma este 9-től Age of Empires bejelentés.
Ezen kívül a Nintendonal lesz még livestreamje, szerdán 3-tól és csütörtökön déltől, de azokon csak már bejelentett játékokat fognak demózni (Super Mario Odyssey és Metroid: Samus Returns).
És persze a már említett szerda 16:00-s Blizzard Reveal Event.
Például ott a Dreadlord Jaina running joke. Sok évvel ezelőtt valaki összeszedett egy csomó wow lore plothole-t és fura eventet és ezekből levezette, hogy egy fontos pozitív karakter, Jaina valójában egy dreadlord, akik most a részletekbe való belemenés nélkül a főgonosz oldalán állnak.
Ez évek óta egy running joke a wow communityben. Erre most a Blizzard csinált egy Heroes of the Storm rajzfilmet, amiben Jaina átváltozik egy dreadlorddá.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.08.21. 20:08:09
"First Assault Closure
21 AUGUST - LUMOS
Dear community,
We’re sorry to inform you that we will be sunsetting Ghost in the Shell: Stand Alone Complex First Assault Online in North and South America, Europe, and the Oceania region, with final closure scheduled for December 6.
This was a very tough decision to make. The game has been in development for a long time, supported by developer, publisher, and community effort. Ultimately, we decided that continued development wasn’t going to help the game become what we all hoped it could become.
We will be supporting the game for the next several months during the sunset period, allowing both the development and publishing teams and the community to say goodbyes and enjoy the game.
In the near term, we’ll be removing the in-game store and will stop selling Steam DLC immediately.
After several months, the game service will be closed for good on December 6, 2017 at 10am PST.
It’s been a humbling experience to serve such a dedicated and engaged player community. We sincerely thank you for all the feedback and support you’ve given us throughout the years.
-First Assault Team"