Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tisztában vagyok vele hogy 80 óránál jóval kevesebből is ki lehet hozni a fő szálat, de ha azt vesszük, hogy több mint 500 óra játék után még vannak felfedezetlen területek a játékban, biztos hogy a map jó részét nem is látta ennyi idő alatt.
A LiS topicban is megbeszéltük már, hogy a játék sajátossága az idő visszapörgetés, de nem ettől lesz olyan jó a játék, amilyen. Ez csak egy plusz, de alapvetően a történet illetve a választási lehetőségek azok, amik messze a többi játék fölé emelik a LiS-t. És gondolom a rajongók többsége (én is) attól félt, hogy ez fog elmaradni a BtS-ból.
wantonly
Ebben a részben Max szuperképessége helyett kapunk valamit, illetve a hiánya mellett is ugyanolyan jó a játék? Mert ez azért eléggé megdobta az első részt. Válaszolhatsz spoilerben is, ha olyat kérdeztem. 😊
Rapid81
Life is Strange: Before The Storm Episode One kipörgött.

Próbálom spoiler nélkül leírni, hogy milyen.
Először is, 4 órámba tellett és így is benéztem 2 grafitit. Azokért még mehetek vissza.
Másodszor, az időb@szogtatás nélkül is hozza az eredeti hangulatát. A világvégi kisváros kicsiny lakói, kicsinyes problémái és kapcsolatai baromi jól vannak ábrázolva. Főhősünk, aki ezúttal Chloe, lelkiállapota, cselekedeteinek miértje iszonyatosan jól át van adva és a játékos olyannyira bele tudja magát élni a helyzetébe, hogy az valami eszméletlen. Az elkeseredettség, a lázadás és a "give a shit" érzés nagyon átjön.
Még annak ellenére is nagyon ott van a játék, hogy Chloe-nak nem ugyanaz lett a szinkronhangja. A zenék ütnek, a történet ül, a párbeszédek, Chloe kapcsolatai, mind-mind hozzák az elvárt szintet, sőt többet!

Így, csupán az első rész után már azt kell mondjam, hogy az év játéka, minden szinten.

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

zorrobomber
Persze hogy volt, logokat is olvasgattam, mértékkel.

Seth
A main story nem hinném hogy több 30 óránál, szóval volt ott még kolbászolás erre-arra, az tuti

PSN ID.: Beegabor

Az épitkezést én is feleslegesen túltoltnak találtam. A legtöbb helyen annyit követtem el, hogy felhúztam pár alap házat, bedobáltam hálózsákot, energia, viz, kaja, pár torony, esetleg néha 1-1 bolt. Szóval tényleg csak az alapdolgok. A Vaultos bohóckodásban még ennyi se, ledobtam a reaktort és köré szórtam a kisérleti cuccokat (mondjuk itt néha ügyeskedni kellett az áram bekötésével, mert ugye a drótok nem keresztezhetik egymást) PA-t is az után kezdtem el használni, hogy a fő sztorit már végig vittem. A fegyvereket sem sűrűn cseréltem.
A személyes okokat megértem. A motivációval kicsit vitatkoznék, de nyilván ez is a személyiségeink közötti eltérésből fakad. A játék nem kényszerit rá, hogy bárhol is leállj körülnézni. Végig lehet menni csak a fő sztorin. De ezt már a F4-es topicban is megbeszéltük a többiekkel, hogy rengeteget tesz a játék hangulatához az, hogy minden helyre bemész és elolvasod a logokat, megismerve igy az adott hely, vagy emberek történetét. (többségében olyan emberekét, akik a háború előtt éltek, tehát nincs esély velük találkozni, de a világ hátteréhez akkor is hozzá tesz) Az hogy frakciónként raktak be grindelős küldetést, nem vagyok benne biztos hogy hozzá tesz a játék hangulatához, de lehet belőle xp-t/pénzt farmolni. Szerencsére ez is csak opcionális. A frakciók közötti ellentéteket tényleg tehették volna interaktivabbá, de ha minden frakciónál elmész a végső határig (ahol választanod kell az egyik rovására) az is hozzá tesz pár órát.
zorrobomber
Egyetértek, hogy az lenne az ideális, de két tényező együttese miatt nem jött össze:
- időfaktor: ezt a 89 órát is tavalyelőtt karácsony óta szedtem össze, szeretek más dolgokkal is játszani, és véges az időm. Család, munka, ház, stb.
- motiváció: a játék nem motivál a kalandozásra, mert nem nehéz, és viszonylag izgalmaktól is mentes. Nagyon ritkán kellett lőnöm magam bármivel is, és 90%-ban egy sima instigating puskával végiglövöldöztem a játékot, power armor meg minden extra nélkül. Ott van a rengeteg építkezős lehetőség, azt is csinálod aztán megkérdezed magadtól hogy oké ezt most minek. Nyilván kalandozva kezdtem, aztán pár hónapja gyakorlatilag meguntam hogy unom és végigvittem.

Ha a két ok közül csak az egyik áll fenn, akkor több időt töltöttem volna vele. Ha van időm akkor szeretek elpepecselni néha ok nélkül is, de ha mondjuk a sztoriba bevonták volna jobban a településeket, és betolnak egy frakciók közötti dinamikus háborút... akkor valahogy szorítottam volna rá időt 😄

Feltenném a kérdést, hogy mi a jó abban, hogy letolod a fő küldit... de igazából a kérdés költői lenne, hiszen mindannyian más okból játszunk egy játékot. Én nem tudnék úgy játszani, hogy ne térjek le néha az útról kicsit körülnézni.
zorrobomber
Fallout 4 main sztori 89 óra alatt letolva, és most egy darabig nem megyek a közelébe. Spoiler-es értékelés:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gameplay fos, és a végefelé még rosszabb, pl. itt egy stealth boy, oldd meg a küldetést lopakodva, aztán az ajtó után ott áll 2 méterre az orrod előtt a boss, csak az ölés az opció szinte végig. Sztori egész érdekes lett a végére. Bad ending-et választottam, de szerintem az volt még a legjobb. Vagy fene tudja.

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.03. 16:14:54

Tinman
Ebben hihetőbb a bejelentkezés miatt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Igen, ezt te látod és senki más... ezt nem küldi tovább onnan sehová.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
és tekintve, hogy a bal alsó sarokban ott van a "logged in", így már meg is van, hogy honnan tudják "odafent", hogy hányan játszották végig

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
És a Főmenüben, a "Player profile" alatt meg is nézhetőek benne:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dragon Age 1-ben ugyanígy vannak, in game kapod őket és nem felugró Origin fülön.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.09.03. 00:30:59

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Mass Effect 1-ben is vannak achievementek
Origines verzió. Saját kép:

Az öcsik itt is felugranak, ha teljesíted őket. Csak nem pop up ablakban, hanem a képernyő jobb szélén, szövegként (Achievement +1).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Mintha számítana bármit is 😊

Andromeda amúgy egyelőre kb. azt nyújtja, amire számítottam - mélységében tényleg elmarad a "régi" trilógiától, de egy Mass Effect világba írt mesének (nekem) pont elfér. Szép tájak, jó szövegek, titokzatos dolgok, lövöldözés (nem játszom nehéz fokozaton), néhány érdekes szereplő.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
Hohó... ezt jó tudni. <#vigyor5>

Dzsini
Erről anno volt szó - az Origin azt is játékidőnek számolja, ha elindítod és ottfelejted, akár csak a launchert. Az N7 HQ pedig a konkrét játékban töltött időt figyeli, hiszen az képes rá, míg az Origin nem (ahogy a Steam kliens sem).
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.02. 18:42:05

IMYke2.0.0.0
Az Originnek ajánlott hinni - az ugye nem esik le a netről (a géped óráját figyeli a kliens).

Erre csak azt tudom mondani, hogy a Raptr szerint 498, az N7 HQ szerint 590, az Origin szerint 640 órám van a ME3-ban. A Raptr még oké, néha nem indult el magától. De hogy az N7 és az Origin között is 50 óra különbség van, azért az nem kevés. Szóval... ennyit a statisztikáról.
IMYke2.0.0.0
Spájzolok. Gyűjtök. Most még belefér 😊
A Final Fantasy-kből ugye nem sokat vettem még 😊
Próbálok valahogy felülkerekedni magamon, és nem csak vásárolni játékokat, de bevallom férfiasan: betegségem (ez is) 😊
Mindenesetre, igyekszem doktor úr 😊

Dzsini
Ez igen pompás ár <#eljen>
Ennyi Final Fantasy mellé még egy timesink? 😊 A többi Mass Effecten már túl vagy? -
szerk: jaa, hát, akkor ha idén mást nem veszel (hehe) akkor is bőven el vagy látva szerepjátszósdival

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.02. 18:38:02

IMYke2.0.0.0
<#eljen>

//Innen vettem meg - ma. 14,50 font. ~4850 Ft.

//Bespájzoltam, mert a ME 1-ben már van 16 órám... szóval, elkezdtem a sorozatot. 😊
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.02. 18:36:32

Dzsini
Az Andromedában 37 órám van Origin szerint 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

spoiler mögött egy nem-spoileres screenshot, annyi derül ki belőle, hogy van jég a játékban, és az Nvidia Ansel screenshot gyártó bigyó nagyon kellemes beállításokat tesz lehetővé

Nekem is vannak olyan játékaim (nem is kevés) amivel régen rengeteget játszottam, utólag meg megvettem őket, mert anno nekem se eredetiben voltak. De az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy pl BG-t én 7-8 éve kezdtem el játszani először 😄 Sok olyan cim is van, amit utólag kell pótolnom. A 180 cimből sztem még a felével sem játszottam, ami a könyvtárban van, de pl anno vettem egybe Bohemia bundlit, meg CoD bundlit, SW bundlit, amiket csak egybe lehetett aktiválni, ez kapásból olyan 50 cim alsó hangon is. De azért a többséggel még odáig sem jutottam el hogy könyvtárba vegyem. Egyébként meg mindkettőtöknek igaza van, részben. Hiszen kiadói oldalról nem igazán releváns, hogy ki mennyit játszott vele, nekik csak az a fontos hogy mennyit adtak el belőle. Játékos oldalról meg tényleg az van, hogy sokan úgy és annyit veszünk, hogy néha évekig csak száll rá a virtuális por. De én tudom, hogy csak azért vettél meg egy csomó játékot, hogy lerontsad a statisztikát 😞 xD
grebber
Ezt senki sem kérdőjelezte meg
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.02. 18:03:23

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Az első részekhez valóban nincs.

A folytatásokhoz azonban vannak.

//Az Andromedahoz is.

Totti5
Annyira nem. Mindenféle zsákolás is eladott példány, tehát benne vagy a statisztikában, hogy utána miért nem! indítod el az is része lesz, hisz megvetted. Teljesen rendben van ez, éppen azt mutatja és hozza ki, hogy sokat vásárolunk lényegében feleslegesen😊 mivel a felhasználási ráta összességében nem től magas. Tudatos vásárlói szokások? dehogy. Pazarlás mint az élet bármelyik területén, de ettől ember az ember, megteheti. Meg is tesszük.

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.02. 17:22:08

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

IMYke2.0.0.0
Ezt én is írhattam volna. <#vigyor5><#eljen>

Csak h total ertheto legyen h hol sarkit kezdettol a statisztika sajat peldamon levezetve:
186 aktivalt jatek a steam-en, azt irja 26%os completion rate-el. Tekintve h van par ami nem ad achit (pl civ3-4) vagy kvazi nincs vege (l4d2) ezt alapbol nem tudom honnan szopja de lepjunk tovabb ... Igyexem tudatosan vasarolni de azert maradt meg impulzus alapu zsakolas boven, tudatos resz fokepp bundle alapu dolgokra gondolom ergo az 1-2 max 3 cimbol ami erdekel a csomagbol kapok melle X db vackot is ami kozul volt amit mar aktivaltam mert figyelmetlen voltam. Torolni nem fogom utolag mert hat fizettem erte (hulye mentalitas tudom 😊)) ) az elrejtes meg nem eleg ebbol a szempontbol.
Es nalam van jopar olyan cim is amit azert vettem meg mert warez korszakban rongyosra jatszottam aztan amint lett nemi folos zseton, "kifeheritettem" de elinditani mar valszeg sosem fogom.
Ezek mind torzitjak a statisztikakat.
Erre akartam célozni. De ha visszanézem, hogy az elmúlt 2-3 évben hány játékkal játszottam és ebből mennyi volt az, amit rövid idő utána abba is hagytam, annyira nem rossz az arányom. Meg hát van pár olyan játékom (Fallout, ME) amikbe van több száz órám, azok kicsit felhúzzák a statomat 😛
Szoval hulye voltal hozza es hittel a reklamnak xD
Viccet felreteve, nem tul jo a merites a statisztikahoz az esetedben 😊
Én is megvettem a Remember Me-t, csak mert mások dicsérték. Szóval... xD Pedig én nem kazuár vagyok. De az ismeretségi körömben is vannak ilyenek, ebből vonom le azt a -talán nem túl elrugaszkodott- következtetést, hogy ez globálisan igy van és nem csak az ismerőseimre jellemző.
Amugy en is csak annak a statisztikanak hiszek amit magam hamisitottam 😄
Ha ugye parasztvakitas akkor minek dobalozni olyanokkal h divatbol veszi meg vagy hulye hozza?

A statisztika eleve egy parasztvakitás, arra való hogy azt mutassuk ki belőle, amit akarunk. (lásd dicső kormányunkat) Ennek ellenére én simán el tudom képzelni, hogy a többség nem jut el a játékok végére, főleg egy Fallout esetén. (a Fallout 4-hez elvileg van olyan acsim, ami csak a játékosok 0,4%-nak van meg) Ha nem is pontos és számszerű, de azért hozzávetőleges adatokat akkor is szolgáltat. Másrészről meg a kiadót szerintem baromira nem érdekli, hogy ki mennyit játszik egy játékkal. Megvetted? Pacsi. (nyilván a mikrotranzakciós meg havi dijjas játékok kivételek)
Dzsini
Nem a játékosok, hanem a tulajdonosok. Ahogy te is írtad két mondattal később 😊

(ezen javít egy fokot a lenti cikkben az, hogy sorra veszik azt, hogy az elindította-játszott egy kicsit-eljutott a feléig-végéig milyen lemorzsolódást mutat)

Tinman
"1000 cim van amit ugyan megvettem, de még beaktiválva sincs"

Ez nem gyenge :-D

Amúgy egyre inkább kezd kiderülni, hogy a statisztika ebben az esetben sokat nem ér...

Nekem a Mass Effect 1 lepergett? Naná! Megvettem eredetiben? Naná. Hol lehet látni, hogy végigtoltam? SEHOL. Erről ennyit :-/

Tinman
Szar az egész, ha belegondolsz.

Az én példám tökéletes lesz:

Dark Souls 1. Szerintetek letoltam? Hát ööö... ki az aki azt állítaná, hogy nem?

Pedig nem! Soha az életben nem játszottam végig a Dark Souls 1-et. Hogy lehet ez? Nézd meg a Steam accom, kb. el se indítottam!

Ja, hogy én még a Live rendszerében maxoltam ki PC-n (is). Igen. De a statisztikát máris torzítja, hiszen a statisztika szerint és a DaS 1-et nem játszottam végig.

Nekem a Steamen per pill 186 játék van könyvtárban, 15 van telepitve (a többséget befejeztem, de nehezemre esik letörölni őket) és kb 1000 cim van amit ugyan megvettem, de még beaktiválva sincs. Szóval magamból indultam ki. De azért én nem tartanám ezt sem reális aránynak. Lehet kellene egy olyan acsi is, hogy inditsd el a játékot, úgy valóban lehetne szűkiteni a kört.
Tinman
Ha egy játék a játékosok 40%-át leköti végig, akkor a vele játszók többségét nem kötötte le igazán, ami probléma. Az a játék nem elég addiktív, vagy túl nehéz az átlag számára (lásd Souls-ok).

De! A másik oldalon meg ott van, amit az előbb írtam, hogy fogta, megvette, de nem ér rá, majd letolja. Egyszer.

Ergo az egész statisztikát le lehet húzni a klotyón. Nekem is megvan az ME 2 és 3, a Dragon Age-ek is, de még mindig nem kerültek sorra...

Amikor egy Witcher 3 nálam parkolópályán van, akkor az nem azt jelenti, hogy nem jutok benne el tovább 15 percnél, vagy, hogy érdektelen lenne.

Pont az éjjel néztem meg, hogy csak 6 giga a BtS, és pont tegnap este végeztem ki a BioShockot. Te meg itt dicséred az új részt? Hát van neked szived? xD
Ez mi? 😄
Tinman
Sok játék van, ami az embert érdekli, és ha látja jó áron, jó eséllyel betárazza.

Alsó hangon KETTŐSZÁZ olyan játékom van, amivel eléggé szeretnék már játszani, de mindig csak egyetlen lehet a porondon, amíg azt nem toltam le, nem látom értelmét másikra ráugrani.

Tehát ebből ne vond le azt a helytelen következtetést, hogy 15 percet se tudott benne előrejutni! Egyszerűen arról van szó, hogy még nincs rá ideje. Nekem is van olyan játékom, amit 15 év pihentetés után vettem elő és letoltam, jó volt.

.I..
Totti5
Oké. A BioWare viszont mérte, mondjuk a Cerberus network? biztos volt valami ami alapján látták, mert ezt Ők közölték és nem valaki kitalálta. Hogy most benne van e a PC és mennyire hót mindegy, átlagot nézünk.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.02. 15:42:25

grebber
Ebből indult ki a dolog csak mondom ,mert kommentelgetsz de lővésed sincs miről mert nem az xbox játékokat kell fényezni éppen:

""A BioWare játékaihoz mérten ugyanakkor mégsem annyira, hiszen míg például a Dragon Age első részét alig a vásárlók 36, a másodikat pedig 41 százaléka fejezte be, addig a Mass Effect első felvonását a játékosok negyven százaléka vitte végig. "

PC-n egyikben sincs acsi..hogy a vérbe tudja ki meddig jutott. Ez volt a kérdésem.. Ha nem tudod a választ ,akkor ne terelj és írogass mást. Szimplán írd le tudod vagy nem. Ennyi. Engem érdekel hogy mérték vagy hogy nem és csak a konzolos adatokat nyögték be.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.02. 15:39:44

Next PC upgrade: 2022

Jogos a kérdés xD
Azért biztos van itt pár nem hörcsög is, aki tényleg csak azokat a gémeket próbálja megvenni, ami érdekli is.
Totti5
Amúgy ki nem csinálja azt hogy össze vissza vásárol mindent? mert olcsó volt, és ott rohad az accon hónapokat, éveket.