Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbálom spoiler nélkül leírni, hogy milyen.
Először is, 4 órámba tellett és így is benéztem 2 grafitit. Azokért még mehetek vissza.
Másodszor, az időb@szogtatás nélkül is hozza az eredeti hangulatát. A világvégi kisváros kicsiny lakói, kicsinyes problémái és kapcsolatai baromi jól vannak ábrázolva. Főhősünk, aki ezúttal Chloe, lelkiállapota, cselekedeteinek miértje iszonyatosan jól át van adva és a játékos olyannyira bele tudja magát élni a helyzetébe, hogy az valami eszméletlen. Az elkeseredettség, a lázadás és a "give a shit" érzés nagyon átjön.
Még annak ellenére is nagyon ott van a játék, hogy Chloe-nak nem ugyanaz lett a szinkronhangja. A zenék ütnek, a történet ül, a párbeszédek, Chloe kapcsolatai, mind-mind hozzák az elvárt szintet, sőt többet!
Így, csupán az első rész után már azt kell mondjam, hogy az év játéka, minden szinten.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
PSN ID.: Beegabor
A személyes okokat megértem. A motivációval kicsit vitatkoznék, de nyilván ez is a személyiségeink közötti eltérésből fakad. A játék nem kényszerit rá, hogy bárhol is leállj körülnézni. Végig lehet menni csak a fő sztorin. De ezt már a F4-es topicban is megbeszéltük a többiekkel, hogy rengeteget tesz a játék hangulatához az, hogy minden helyre bemész és elolvasod a logokat, megismerve igy az adott hely, vagy emberek történetét. (többségében olyan emberekét, akik a háború előtt éltek, tehát nincs esély velük találkozni, de a világ hátteréhez akkor is hozzá tesz) Az hogy frakciónként raktak be grindelős küldetést, nem vagyok benne biztos hogy hozzá tesz a játék hangulatához, de lehet belőle xp-t/pénzt farmolni. Szerencsére ez is csak opcionális. A frakciók közötti ellentéteket tényleg tehették volna interaktivabbá, de ha minden frakciónál elmész a végső határig (ahol választanod kell az egyik rovására) az is hozzá tesz pár órát.
- időfaktor: ezt a 89 órát is tavalyelőtt karácsony óta szedtem össze, szeretek más dolgokkal is játszani, és véges az időm. Család, munka, ház, stb.
- motiváció: a játék nem motivál a kalandozásra, mert nem nehéz, és viszonylag izgalmaktól is mentes. Nagyon ritkán kellett lőnöm magam bármivel is, és 90%-ban egy sima instigating puskával végiglövöldöztem a játékot, power armor meg minden extra nélkül. Ott van a rengeteg építkezős lehetőség, azt is csinálod aztán megkérdezed magadtól hogy oké ezt most minek. Nyilván kalandozva kezdtem, aztán pár hónapja gyakorlatilag meguntam hogy unom és végigvittem.
Ha a két ok közül csak az egyik áll fenn, akkor több időt töltöttem volna vele. Ha van időm akkor szeretek elpepecselni néha ok nélkül is, de ha mondjuk a sztoriba bevonták volna jobban a településeket, és betolnak egy frakciók közötti dinamikus háborút... akkor valahogy szorítottam volna rá időt 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.03. 16:14:54
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.09.03. 00:30:59
Why so serious?
Origines verzió. Saját kép:
Az öcsik itt is felugranak, ha teljesíted őket. Csak nem pop up ablakban, hanem a képernyő jobb szélén, szövegként (Achievement +1).
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Andromeda amúgy egyelőre kb. azt nyújtja, amire számítottam - mélységében tényleg elmarad a "régi" trilógiától, de egy Mass Effect világba írt mesének (nekem) pont elfér. Szép tájak, jó szövegek, titokzatos dolgok, lövöldözés (nem játszom nehéz fokozaton), néhány érdekes szereplő.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.02. 18:42:05
A Final Fantasy-kből ugye nem sokat vettem még 😊
Próbálok valahogy felülkerekedni magamon, és nem csak vásárolni játékokat, de bevallom férfiasan: betegségem (ez is) 😊
Mindenesetre, igyekszem doktor úr 😊
Ennyi Final Fantasy mellé még egy timesink? 😊 A többi Mass Effecten már túl vagy? -
szerk: jaa, hát, akkor ha idén mást nem veszel (hehe) akkor is bőven el vagy látva szerepjátszósdival
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.02. 18:38:02
//Innen vettem meg - ma. 14,50 font. ~4850 Ft.
//Bespájzoltam, mert a ME 1-ben már van 16 órám... szóval, elkezdtem a sorozatot. 😊
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.02. 18:36:32
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

spoiler mögött egy nem-spoileres screenshot, annyi derül ki belőle, hogy van jég a játékban, és az Nvidia Ansel screenshot gyártó bigyó nagyon kellemes beállításokat tesz lehetővé
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.02. 18:03:23
Next PC upgrade: 2022
A folytatásokhoz azonban vannak.
//Az Andromedahoz is.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.02. 17:22:08
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
186 aktivalt jatek a steam-en, azt irja 26%os completion rate-el. Tekintve h van par ami nem ad achit (pl civ3-4) vagy kvazi nincs vege (l4d2) ezt alapbol nem tudom honnan szopja de lepjunk tovabb ... Igyexem tudatosan vasarolni de azert maradt meg impulzus alapu zsakolas boven, tudatos resz fokepp bundle alapu dolgokra gondolom ergo az 1-2 max 3 cimbol ami erdekel a csomagbol kapok melle X db vackot is ami kozul volt amit mar aktivaltam mert figyelmetlen voltam. Torolni nem fogom utolag mert hat fizettem erte (hulye mentalitas tudom 😊)) ) az elrejtes meg nem eleg ebbol a szempontbol.
Es nalam van jopar olyan cim is amit azert vettem meg mert warez korszakban rongyosra jatszottam aztan amint lett nemi folos zseton, "kifeheritettem" de elinditani mar valszeg sosem fogom.
Ezek mind torzitjak a statisztikakat.
Viccet felreteve, nem tul jo a merites a statisztikahoz az esetedben 😊
(ezen javít egy fokot a lenti cikkben az, hogy sorra veszik azt, hogy az elindította-játszott egy kicsit-eljutott a feléig-végéig milyen lemorzsolódást mutat)
Ez nem gyenge :-D
Amúgy egyre inkább kezd kiderülni, hogy a statisztika ebben az esetben sokat nem ér...
Nekem a Mass Effect 1 lepergett? Naná! Megvettem eredetiben? Naná. Hol lehet látni, hogy végigtoltam? SEHOL. Erről ennyit :-/
Az én példám tökéletes lesz:
Dark Souls 1. Szerintetek letoltam? Hát ööö... ki az aki azt állítaná, hogy nem?
Pedig nem! Soha az életben nem játszottam végig a Dark Souls 1-et. Hogy lehet ez? Nézd meg a Steam accom, kb. el se indítottam!
Ja, hogy én még a Live rendszerében maxoltam ki PC-n (is). Igen. De a statisztikát máris torzítja, hiszen a statisztika szerint és a DaS 1-et nem játszottam végig.
De! A másik oldalon meg ott van, amit az előbb írtam, hogy fogta, megvette, de nem ér rá, majd letolja. Egyszer.
Ergo az egész statisztikát le lehet húzni a klotyón. Nekem is megvan az ME 2 és 3, a Dragon Age-ek is, de még mindig nem kerültek sorra...
Amikor egy Witcher 3 nálam parkolópályán van, akkor az nem azt jelenti, hogy nem jutok benne el tovább 15 percnél, vagy, hogy érdektelen lenne.
Alsó hangon KETTŐSZÁZ olyan játékom van, amivel eléggé szeretnék már játszani, de mindig csak egyetlen lehet a porondon, amíg azt nem toltam le, nem látom értelmét másikra ráugrani.
Tehát ebből ne vond le azt a helytelen következtetést, hogy 15 percet se tudott benne előrejutni! Egyszerűen arról van szó, hogy még nincs rá ideje. Nekem is van olyan játékom, amit 15 év pihentetés után vettem elő és letoltam, jó volt.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.09.02. 15:42:25
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
""A BioWare játékaihoz mérten ugyanakkor mégsem annyira, hiszen míg például a Dragon Age első részét alig a vásárlók 36, a másodikat pedig 41 százaléka fejezte be, addig a Mass Effect első felvonását a játékosok negyven százaléka vitte végig. "
PC-n egyikben sincs acsi..hogy a vérbe tudja ki meddig jutott. Ez volt a kérdésem.. Ha nem tudod a választ ,akkor ne terelj és írogass mást. Szimplán írd le tudod vagy nem. Ennyi. Engem érdekel hogy mérték vagy hogy nem és csak a konzolos adatokat nyögték be.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.02. 15:39:44
Next PC upgrade: 2022
Azért biztos van itt pár nem hörcsög is, aki tényleg csak azokat a gémeket próbálja megvenni, ami érdekli is.