Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TIER 1: Pay $1 or more for Mechanic Escape, Pang Adventures and unWorded
TIER 2: Beating the average price will also get you Out There: Ω Edition, Sanitarium and OK Golf
TIER 3: Top tier costs $5 and also adds Gobliiins Trilogy, A Normal Lost Phone and Dungeon Rushers
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én imádtam a középsulit, minden nyűgjével, gondjával együtt. Ezért is tudok azonosulni a LiS karaktereivel és ezért is imádom.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
ÉS az enyém is 😊
Minden játékban, ami erre lehetőséget ad, számomra a cél, hogy félisten legyen a karakterem/csapatom/országom stb. Ezért játék. Számomra.
Nem akarom a valóságot másolni!
Na, az kemény... szomjúság pölö...
//Olyat indítottam. Folytatni is kéne.
Nem azt mondom, hogy a BG nem tudott felvonultatni olyan ellenfeleket, akik be tudták volna megizzasztani még a szénné tápolt partimat is. A végső kűzdelemmel én is elbohóckodtam pár órát, pedig a fő karim elérte a lvl capot. De azon a szinten a legtöbb csata már lement különösebb izzadtság nélkül.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Erről beszélek! Ez is gond a Fallout 3-ban, de a BG-ben SEMMI ilyesmivel soha nem találkoztam, pedig qrvára kivesézősen toltam végig az BG 1 + TotSC + BG 2 + ToB-t azt elhiheted.
"a DnD rendszere pont hogy alkalmas félistenek kitápolására"
Mégis a játékkal töltött 120. órában is úgy elkenték a 6 tagú csapat száját, mint a huzat. Fallout 3-ban meg egyedül komplett táborokat pucolsz ki. Nem is egy liga.
"ahol végtelen számban újra termelődött az ellenfél, én meg csak beálltam és farmoltam az xp-t"
Semmi ilyesmit nem csináltam benne. Gyűlölöm a grindet és a BG 1-2-ben sehol nem voltam rákényszerítve.
De pont ezt a lényeg... te tápolni akartál benne megtehetted. Én haladni akartam benne, de úgy, hogy minden lehetséges questet megoldok és mégsem kerültem a végjátékban hátrányba... sőt a kihívás is végig remek volt.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
(és akkor itt jön a kérdés, hogy jó szerepjátékosként mit teszel, ha ilyesmibe akarsz bele, és a karaktered márpedig segíteni akar...)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Minden játékban vannak döccenők, amikor úgy érzed, hogy most egy kicsit leült. A kérdés az, hogy innen fel tud-e újra állni a játék vagy sem. A FF VII-ben is van ilyen pont, a Fallout 3-ban is... de még a Dark Souls-ban is. De ha érdekel a történet, érdekel lore, akkor összeszeded magad és átlendülsz a brokkolin, hogy utána elnyalhasd a fagyit.
A New Vegas-ról sajna sokat nem tudok, majd ha letoltam reagálok rá, hogy mennyire volt érdemes 1 végigvitel során minden alaposan felderíteni.
"Soha nem úgy készültek, hogy egy futásból 100%-ozni lehessen bármelyiket."
Egy végigjátszás. 1 karakter. All DLC. ~160 óra gametime.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.04. 14:16:25
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.04. 14:16:57
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.04. 14:13:32
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 14:13:21
Nem azt várom a fejlesztőtől, hogy több évnyi modder munkát pakoljon bele, hanem azt, hogy az eredeti F1-F2 játékokon edződött játékosok ne úgy érezzék magukat benne, mintha valami kikönnyített poszapok casual valamivel tolják, hanem olyan apró dolgokról van szó, mint pl. a nehézség értékelhető belövése, vagy egy survival mód, ami kb. 1 programozó 1 teljes napi munkája lehet és lehet, hogy most ezzel sokat is mondtam...
Bár nem szeretnék belefolyni, hót hülye vagyok a Fallouthoz meg az ilyen játékokhoz, de gameplay fos két szó. Lehet van mögötte tartalom, de nem igen lett kifejtve se nem a pozitívumai változásai amitől mondjuk jobb mint a 3. rész. Viszont te beleálltál ebbe a két szóba és végkövetkeztetést hoztál :o
Nem gond, nyilván nekem nincs semmi alapom a szériával kapcsolatban, hülye vagyok hozzá és nem ismerem az 1-2őt, mert csak a 3at játszottam, csak furcsa na...
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Elég nagy a választék, semmi értelme úgy magamra erőltetni bármit. Főleg nem azért a 3 mondatért, amit egy sarokba leültetett NPC mesél el, és amit észre se vennék, ha nem radíroznám végig a térképet egy wikivel a második monitoron, ami azt is elárulja, hogy előzetesen melyik 2 küldetést kell milyen eredménnyel megcsinálni hozzá, hogy ő pont azt mondja, és pont azt a tárgyat adja? (és ezzel esetleg lehetőséget ad egy harminchetedik mondat megjelenítésére a záróvideóban (a New Vegas zárása akár 29 szegmensből is állhat, és mindegyik 1-9 változatban a játékban történt választásaid szerint, a Fallout 1-ben 13 szegmens és 1-5 változat mindegyikben)).
Mert a Falloutok (még az első kettő is, és a Bethesda játékok mind) ilyenek. Soha nem úgy készültek, hogy egy futásból 100%-ozni lehessen bármelyiket. Mindegyik többszöri, több stílusú játékra lett kitalálva és kialakítva. Lehet mindet másképpen játszani? Hogyne. Érdemes? Mindenki eldönti saját kedve szerint.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 14:01:24
Azért érdekel minden mellékküldetés, mert gyakran a lore történelméről, háttéréről, esetleg valami titkos/rejtett dologról szerezhetek tudomást, ami meg növeli a fun factort.
Ha a játék lehetőséget ad arra, hogy egyetlen karakterrel az elérhető tartalom nagy részét láthassam, akkor mi a bánatnak kezdenék neki hatszor, miközben a core gameplay retekszar? Vagy te szereted magad kínozni? Na az a munka, méghozzá felesleges.
A FF és shot 'em up kérdése szerintem te sem tudod, hogy keveredett ide (mert én továbbra is egy RPG-t várok egy RPG-től), abban viszont még grindeléssel is komoly kihívás volt végig, úgy, hogy közben amit csak tudtál (help nélkül) felderítettél. Ott jól volt adagolva a nehézség kérdése, volt végig kihívás. Erről beszélek, ez a balance hiányzok a F3-ból, de baromira.
Nem véletlen, hogy pár lelkes modder adott hozzá ki survival módot, ahol éhezel, szomjazol, etc. Erre az a válaszod, hogy akkor tessék, ott a mod, toljam azzal. De én nem erről beszélek! Nem a third party appok feladata betenni ezeket a dolgokat egy játékba, hanem a fejlesztőké. Ha nem teszik bele (főleg a Fallout 1-2 ismeretében), akkor meg is van, hogy Zorro is miért írta azt a F4-ről, hogy a gameplay fos...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.04. 13:46:35
Ha tetszik a világ és a játék játszd végig hatszor, hatféle karakterrel, hatféle mentalitással, és akkor játszva megismered a hatféle sztorit, amit beleírtak. Mert úgy lehet. Úgy nem, ha munkát csinálsz belőle, és kapsz 6 törtétnetet, amit te se tudsz szétválogatni, de legalább nem érezted jól magad mindeközben. Nem ilyen feldolgozásra készült a játék, és az nem az ő hibájuk, ha te erről nem vagy hajlandó tudomást venni, mert "mások másképp csinálták és én ezt is úgy akarom".
Ha nem tetszik az, ahogy ők csinálják, akkor hagyni kell a francba, és egy wikin elolvasni a sztorit. Ha mégis akarsz játszani vele, akkor viszont tedd úgy, ahogy ők elképzelték. A Final Fantasyból se lehet shmupot csinálni, mert nekem úgy tetszene, és nem lehet úgy dönteni, hogy nem mentem meg X szereplőt, mert a JRPG stílus nem ad ilyen választási lehetőségeket. És az FF (talán) 10 óta nem lehet körökre osztott harcot játszani se. Jobb volt régen? Nem. De nem is rosszabb. Más.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 13:31:55
A New Vegas feltétlenül listán van!
Erre mindig akkor döbbenek rá, amikor előveszek, valami régi címet (min. 20+ éves) és rohadtul beránt. Az új, szép, jó meg alig...
És erre nem lehet azt mondani, hogy Tinman megöregedtél, mert olyan játékot is szedtem elő, amit anno nem is láttam. Még is sokkal jobban bejött, mint sok mai hasonló társa szebb graffal, lófx belbeccsel.
Másikra: Kösz... és ha érdekel a sztori? Már pedig érdekel. És ha érdekelnek a küldik? Érdekel. Miért van ennyire egybitesre csinálva, hogy ha 0 grind mellett csak normálisan tolod, akkor egyre csökken a kihívás, míg végül lemegy a sárga föld alá. Erre te azt mondod, hogy én játszom szarul a játékkal, holott én pontosan úgy játszom vele, ahogy a Fallout 1-el és a 2-vel. Akkor mi romlott el? Én vagy a folytatás? Na ugye.
New Vegasról nem mondok semmit. Mikor pre-order megvettem toltam kb. 20 percet, az nulla, annak alapján nem tűnt rossznak.
Feltétlenül neki fogok állni, de már olyan alapvetés kimaradásaim vannak, hogy az egyszerűen nonszensz.
Igen, bőségesen vannak bennük unalmas küldetések. Viszont egy olyan világ, amiben el lehet veszni - főleg a New Vegasban, ami működik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 13:12:24
Attól tartok hogy a Fallout is olyan mint a Skyrim, csak nem fantasy témájú, hanem poszt-apokaliptikus.
De javítsatok ki ha tévedek, mert már többször terveztem nekikezdeni.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Bár tény, hogy én eleve a témája miatt hagytam a fenébe az egészet korábban is. Az idő visszapörgetés viszont nagyon nem tetszett.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Egy Falloutban, ahol még el is lehet vágnod magad dolgoktól (és egy New Vegasban, ahol tisztességesen magadra haragíthatsz frakciókat) még könnyebb dolgod is van így játszani.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 09:34:11
Ha ezt várod, elvárod, akkor csak a saját csalódásodat borítékolod, és folytatod az utad a megkeseredés irányába.
Tolom a Thief-et már jó ideje. Nekem az összes korábbi Thief lepergett, eléggé csíptem őket.
Ez meg már az általad is említett "modern" utat járja. Jól el is baxták vele és ezt úgy tűnik nem csak én látom így, hanem kb. mindenki, aki a korábbi részekkel is játszott. Nem lett borzalmas, de árnyéka önmagának, ki van könnyítve, pedig úgy tolom, hogy SOHA nem ölök benne és SOHA nem engedem, hogy akár csak 1x is észrevegyenek... ééééés még így sincs benne kihívás. Tényleg ez kell a mai mainstream birkáknak? Gyalázat.
Nem tudok úgy játszani egy F3-at, hogy ne legyek benne félisten... azt mondod ne tegyek pontokat erre és arra, de akkor minek szereztem meg? El van szabva ez a része, az van.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.04. 09:26:33
Ne hasonlítsd a 20 évvel ezelőtti játéktervezéshez, mert már rég nem ott tart a világ.
Te pedig úgy játssz, ahogy te szeretnél, ne úgy, ahogy a játék engedi. És erre az egyik módszer, hogy szerepjátszol. Nem feltétlenül fogja a karaktered Marinéninek visszahozni az 5 elkóborolt nyulat csak azért, mert ad érte 3 ezüstöt meg 15 xp-t. Nem leszel Skyrimben egyszerre főmágus, tolvajklán vezér és főorgyilkos csak azért, mert a játék lehetőséget ad rá, mert a karaktered nem erről szól. Majd a következő végigjátszásokban, amikor épp tolvajt / mágust / orgyilkost alakítasz.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 09:25:33
Próbálj meg egy EoB, Ultima, Menzo, Ravenloft, Lands of Lore, BG szintű cuccokban a játék 60%-tól félisten lenni.... beleszakadsz. Konkrétan akkor mást se csinálsz, mint több ezer órákat grindelsz. A F3-ben pont ez van durván elszúrva. 0 grind mellett, KIZÁRÓLAG a questeket megoldva is félistenné válsz, ez egy rossz játéktervezés. Amúgy Mass Effect 1 dettó meglépte u.e. a hibát, ott a pénz értéktelenedett el és ezáltal a kereskedelem vált totálisan értelmetlenné.
Nem mellesleg Fallout 1-2-ben sem találkoztam hasonló problémával.
Hogyne, nem nehéz félistent gyártani (sokfélét), de nem kötelező. A te játékod, magadnak írod. Én a New Vegasban nagyon jól szórakoztam, pont emiatt, mert nagyon részeletes lehetőség van döntéshozatalra, és igenis jól lehet úgy csinálni, mintha egy élő világban szerepelnél, nem scripteket indítanál el gombnyomásokkal.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.04. 08:49:04
"és inkább a 4 GOTY-ot várni"
Ezeröté' jah... várom.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Csak mondok egy példát a F4-ből. Van egy városrész, ahol a háború után túlélők tengették a napjaikat. Mire oda érsz, már senki nincs ott, csak pár synth. De a logokból kiderül, mi történt ott. A játékra nem igazán van hatása, tényleg csak szinesitő "szöveg", de aki fogékony rá (empatikus) az átérzi valamennyire a túlélők tragédiáját. (kicsit olyan nagytesós érzés, mert a lakók egymás előtt is titkolóztak, te pedig mindenre fényt derithetsz, átlátva a múlt apró részleteit)
#292806 És ezt úgy, hogy a NW-t még nem fejeztem be, mivel végig akartam rohanni a fő szálon, mielőtt a raidereket választom. Tehát ha egyszer visszatérnék, lesz még egy kis elintéznivalóm. Az idő egyébként azért volt ilyen sok, mert gyakran mentem el portyázni csak úgy, illetve sok olyan küldi van, ami vissza küld ugyan arra a helyre, bár ez elvileg nem gond, mert ugye fast travellel időt lehet spórolni. Illetve a frakciók ismétlődő küldijeiből is elég sokat csináltam, csak az xp miatt. Ráadásul én igazi scavanger vagyok, az utolsó konzervdobozt is haza vittem, ami azt jelentette hogy adott területről ki kellett gyűjteni minden lootot (ami a súly miat lassabb közlekedést is jelentett) aztán fast travellel pár forduló a halom és a bázis között, amig mindent elhordtam. Illetve volt néhány harc, ahol elbohóckodtam pár órát, mert vagy nem megfelelően szereltem fel magam, vagy hülyén mentettem. (nem egyszer előfordult hogy a halálom előtt 1 sec-el gyorsmentettem)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tehát ez egy rossz játék. Köszönöm. Majd a GOTY-t veszem ezeröté'.
Na nem mintha a Fallout 3 Goty összességében ne lett volna egy repetitív baromság. A játék felénél félistenként bántam el bárkivel. A DLC-k beli tartalmak közül pár jó volt, de súlya, tétje már nem volt az egésznek.
Bezzel a Fallout 1-2-ben. Azok még rendben voltak. Nem véletlenül nem álltam neki még a New Vegas-nak sem. 150 órányi vergődésre még rá kell gyúrnom akkor is, ha a sztori és számos mellékküldi jó, mert ezen a téren a F3 se volt rossz, de ez kevés.