Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár éve meg azt hitték, hogy a körökre osztott X-COM már nem is lehet menő. Aztán a TPS-változat bukott el, a Fireaxis rebootja meg tarol azóta is. Pedig bőven lehetne sorolni, hogy az új miben változtatott rosszul, de szerencsére van bőven erénye is, egy élmény volt az Enemy Within.
Az V-ben a csontvázak viszont egyúttal íjászok is, és én senkit nem hátrahagyva mindig feltámasztottam őket. Végig brutális "sebzésdílerek" voltak (nem is a szellemsárkányok, szóval igazad van, szükség is volt rájuk), az ellenség a nekró képességek és a lassítóvarázslatok miatt amúgy sem került soha sorra, hogy meg tudja őket ütni. Egyszerűen mindig én jöttem 😊 Más váraknál viszont nekem is jobban ki szotkak kopni, de éppen az V-ben és éppen csontvázak használhatók (a zombikra vagy a szellemekre viszont a végjátékban már nem igazán volt szükség). Végre! Mondanám, de ja, annyira nem új a játék 😊
Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!
Ravaszul kimentetted magad a régi orosz rajongói KB2-3 elől 😊
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Level 2-n a kutya a no enemy retaliation és a háromfejes támadás miatt nem rossz , hiába gyenge fizikálisan, de a szellem az említett öregítés (a megtámadott lénycsoport összes statisztikáját visszavágja időlegesen, mehet utána a következőt gyengíteni) és a repülés miatt jobb. Ugye a Death várral hozható össze a legkönnyebben a full "légierőre" építő sereg.
Fontos, hogy az elérhető varázslatokat is nézni kell. A három fejjel támadó kutya életszívással máris más értelmet nyer, és azzal erősíthetők az ördögök is (az egyetlen egység az egész játékban, aki a várvédőket az első körben eléri, és lelassítani is fölösleges ebből a szempontból, mert a teleportja ellen nem ér sokat). Az Order mellett talán náluk vannak a legjobb kombók, de ugye éppen velük játszottam a legtöbbet. A griffekben azt nem szeretem, hogy még az AI is igyekszik kerülni őket, ezért nem használható ki maximális szinten a potenciáljuk, de a first strike az valóban halálossá teheti őket.
Next PC upgrade: 2022
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Én felbontottam a VII CE-jét, sajnos elég gagyi az a szobor, de ugye én kapásból kitiltanám őket a dobozokból. Aránytalanul drágítanak (itt nem, de olyan is a végeredmény), és gyakran miattuk lesz csak iszonyatosan nagy a doboz - miközben máshogy a tényleg jobb fizikai tartalmakat máshogy nem kapod meg.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A 4. részben a vámpíros téma nekem is nagyon tetszett, azt a kampányt le is toltam.
Ez csak a GoG-on van így?
Nem gond amúgy, mert dobozosan és digitálisan is elég jól el vagyok látva Heroes részekkel.
Még egy ilyenem is van, még mindig bontatlan:

Cserébe viszont király a vámpír, ezt nem is vitatom.
"az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel,"
Ha rá vagy kényszerítve nyilván abból főzöl ami van. A 4-5. részben nyilván én is csíptem a kampányukat, megvolt a maga varázsa.
"A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más."
Ezzel sem vitatkoznék, nagyon hangulatos!
Igen, a parasztok rémesek, lassúak, gyengék, mire elérnének bárhová már rég halottak. Alapvetően én ezeket a low lvl egységeket eléggé kerülöm. Amint lehet egy szinttel feljebb lépek és nem vásárolok ilyen töltelékeket.
A KB Legendben nekem is szimpibb volt a leadership megoldás, mint itt. Sőt... jöhetnek a kövek, de én azt a játékot jobban szeretem, mint bármelyik Heroes részt. Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!
Ha velem szemben állnak a csontik az A.I.-hoz hasonlóan én sem foglalkozom velük egy ideig, én is nyilván a távolsági sebzést osztókat ritkítom.
Amugy a H4ben valoban baromi profin megcsinaltak a nekrot es plane a necromancy skillt. En sem vagyok egy nagy rajongoja a hullaknak de a vampir az egyik legerosebb leny es raadasul nem is csigalassu szal absz eletkepes.
A II-beli nekrós élményeim már kopottabbak, pedig elő szoktam venni, de a parasztok annyira rosszak, hogy szinte semmilyen más egységet nem hasonlítanék hozzájuk. A többiek legalább főseregen kívül használhatók (a fariyk repülnek+nem ütnek nekik vissza, a halflingek lőnek). A KIng's Bounty: The Legendben éppen azért is működött jól a leadership, mert ott az igazán erős lényekből jóval kevesebb lehetett, és elpusztíthatlan óriásoknak tűntek a kicsikhez képest, akik viszony számarányuknak megfelelően gyakran nagyobb károkat tudtak egységnyi idő alatt okozni. Lehetetlen taktikázni, hogy minőségre vagy mennyiségre épít az ember, vagy keveri valahogy a kettőt.
A csontik meg azert jok mert elvonjak a figyelmet az ertekesebb lenyektol.
Nem csodálkoznék különösebben ha a Beth simán ezeket belepakolná és kész.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Skyrim Special Edition Getting New Survival Mode
Jó oldalon se bajlódtam a parasztokkal, tündékkel, etc. értéktelenek. Pontosabban szólva a pályák elején okésak, de elég hamar felejtősek.
Archibald kampányán még gondolkodom. Nem sok kedvem van előholtakat terelgetni :-/
Pedig valami konzol excluként kezdte :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.28. 11:29:09
De az mondjuk szep ha a sereggyujtessel szenvedtel ennyire 😄 kovetkezore megnezheted a koronaval 😄 (+4 mindenre)
Archi kampanya meg joparszor teli van olyannal h nem tul fair ahogy indulsz vagy aki ellen mesz. Pl rogton az elso palyan nekroval kezdessz wizard ellen, ergo ha nem sietsz akkor a foldbedongol lazan.
Sereget gyűjtöttem igen, de a 9. pálya végén hiába gyűjtöttem szvsz ütős sereget, elég komolyan meg lettek tizedelve, így csak töredékével tudtam átmenni a végső pályára.
(Tuti Roland a neve :-D)
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Azért minap ránéztem 1 óra erejéig a 3. részre és kifolyt a szemem a gyönyörtől. Nagyon szépnek találom a 2. rész után, noha, nekem a 2. rész külleme is időtálló, azt is szépnek látom :-)
BG 1-2 számomra nem létezik Beamdog kiadásban. Sokszor kifejtettem már az ezzel kapcsolatos, a legendák farvizén kapálózó szánalmas bandáról, így újra nem fogom.
Nekem olyan 50-60k körül férne majd bele, többet nem szánnék rá, mert főleg "fekve gamer" vagyok :-)
Nem ástam semmit :-)
Helyette módszeresen, egyesével aláztam porba az egyes hero-kat, várakat. A gond az volt, hogy mivel nem csalok, gőzöm nem volt merre vannak az ellenséges várak és ez a genyó A.I. rendre kiszámolta, hogy éppen mikor vagyok olyan távol a saját váramtól, hogy pont előttem érjen oda és nyilván nem tudtam ott túlságosan ütős sereget otthagyni, mert így is NYOLC hőssel kellett mennem. Eleinte ment 4-el, de amint kezdtem a térkép 40%+ részét felfedezni már nem volt elégséges a 4 hős. Főleg úgy nem, hogy szinte fosta kimagából a hősöket, folyamatosan nyomás alatt tartott.
Pénzből is alig jöttem ki, mert a Tax Lien-t választottam (körönként 250G bukó) a 3 rossz közül.
Archibald kampányát még nem próbáltam... a gonosz oldal nekem soha nem szokott menni. Láthatod most is ott figyel a Paladin a végső ütközetben. Nem véletlen. Elvi kérdést csináltam abból, hogy Pala az kell. Minden játékban mániám.
Bevallom férfiasan az 5. részt megjelenéskor toltam végig, vagyis 11 éve. (Atyaég... mintha fele ennyi ideje történt volna ^^)
Ami megfogott benne az egyrészt a szépsége, hangulata és története. Ráadásul elég jól ráéreztem arra, hogy milyen úton kell vele járnom, így 1-2 nehezebb helyzettel eltekintve végigszántottam a játékon. A kiegeket nem toltam le sajnos soha, de ami késik nem múlik.
A 4est a 2-3 utan nekem elmeny volt ujratanulni, taktikailag atvarialni de az 5 visszatert a 3-hoz pici kavarassal. Na nekem ez a pici kaszalta el az egesz jatekelemenyt
szerk.: azt hogy a 3D iszonyatosan praktikátlan meg alapvetően adnám, csakhogy szerintem ebből a szempontból is jó munkát végeztek... igen, elvileg sokkal rosszabbnak kellene lennie, de sosem volt az 5. részben ilyesmivel gondom, hogy nem tudnám hova lépek, vagy mit csinálok...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.27. 17:57:43
Manapság már inkább ronda ahogy az kinéz és mellé még iszonyatosan unpraktikus.
A harmadik rész kampány térképe az etalon nekem. Nagyon könnyen átlátható és nagyon stílusos a grafikája. A 3d-s részek legfeljebb akkor mutatnak jól amikor megjelentek, cserébe tízszer nehezebb őket átlátni.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
és
Ez tényleg így van. Gyakorlatilag tényleg ugyanaz a verzió, de ez itt elvi kérdés: nagyon jól tudjuk, hogy Oroszország a "csalók" hazája (játékszoftverek "okosvásárlási" szokásait illetően - ami egyébként nem az oroszok hibája - mert miért is kerül kevesebbe náluk ua a játék, mint máshol?) és nem vonható egy kalap alá az EU tagállam Magyarországgal Lengyelországgal és Csehországgal. A Bethesda mégis folyamatosan tolja a biciklit, amire én levélözönnel és vásárlási bojkottal válaszolok (ezen 2 megoldást ajánlom mindenkinek, akinek hasonló elvei vannak).
Sajnos tényleg így van, nagy lelki erő kellett a 3. befejezéséhez, amikor az ellenfélnek már több pakknyi 5000+-os sárkányhadserege volt... (persze ha az ember "rush" üzemmódba kapcsolt, akkor nem multiplikálódott ekkorára a mennyiség, de akkor hol a játék szépsége, ha ennyire időre játszunk egy körökre osztott stratégiánál?)
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.