Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem az is szempont, hogy amit kiadnak, az jó legyen. Nem ismerem sem a régi, sem az új Killer Instinctet, de élből a rajongókra hárítani a nem tetszést, mint hibát, azért erős.

Pár éve meg azt hitték, hogy a körökre osztott X-COM már nem is lehet menő. Aztán a TPS-változat bukott el, a Fireaxis rebootja meg tarol azóta is. Pedig bőven lehetne sorolni, hogy az új miben változtatott rosszul, de szerencsére van bőven erénye is, egy élmény volt az Enemy Within.
Ja, a sárkányuk általában gyenge, legfeljebb kap egy randomfüggő képességet (a III-ban ők öregítenek, elfelezve az ellenség HP-ját,, ha bejön, akkor über, ha nem, akkor a világ leggyengébb sárkányai pofozkodnak melletted). A IV-ben jó a csontsárkány, de ott inkább ördögpárti vagyok, a gyakorlatban meg szokott nálam mindkettő lenni 😊 (Pedig célszerű az ördögöket maxolni, és megfelelő varázslatokkal felvértezve megindítani őket.)

Az V-ben a csontvázak viszont egyúttal íjászok is, és én senkit nem hátrahagyva mindig feltámasztottam őket. Végig brutális "sebzésdílerek" voltak (nem is a szellemsárkányok, szóval igazad van, szükség is volt rájuk), az ellenség a nekró képességek és a lassítóvarázslatok miatt amúgy sem került soha sorra, hogy meg tudja őket ütni. Egyszerűen mindig én jöttem 😊 Más váraknál viszont nekem is jobban ki szotkak kopni, de éppen az V-ben és éppen csontvázak használhatók (a zombikra vagy a szellemekre viszont a végjátékban már nem igazán volt szükség). Végre! Mondanám, de ja, annyira nem új a játék 😊

Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!

Ravaszul kimentetted magad a régi orosz rajongói KB2-3 elől 😊
Tinman
A KI fanok azért nem szerették, mert ez a KI már nem az a KI. Egyszerűen nem ezt várták.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A csontváz onnantól kuka, hogy komolyabb lényeket támasztasz fel náluk, addig az elején jól jönnek. Az imp viszont inkább később válhat taktikai fegyverré, mert gyenge, de nem lassítja a sereget, lehet vele igény esetén röpködni, és a manaszívás azért képességét trükk. Na nem abban rejlik az ereje, hogy a hős töménytelen manáját csapolod meg a tiéd javára, hanem amikor ezzel a főnixek vagy az angyalok képességét már a csata elején kiüti, és cserébe az ördögök további jégdémonokat tudnak beidézni. De a nagyon hatékony dzsinneket is meg lehet velük gyengíteni.

Level 2-n a kutya a no enemy retaliation és a háromfejes támadás miatt nem rossz , hiába gyenge fizikálisan, de a szellem az említett öregítés (a megtámadott lénycsoport összes statisztikáját visszavágja időlegesen, mehet utána a következőt gyengíteni) és a repülés miatt jobb. Ugye a Death várral hozható össze a legkönnyebben a full "légierőre" építő sereg.

Fontos, hogy az elérhető varázslatokat is nézni kell. A három fejjel támadó kutya életszívással máris más értelmet nyer, és azzal erősíthetők az ördögök is (az egyetlen egység az egész játékban, aki a várvédőket az első körben eléri, és lelassítani is fölösleges ebből a szempontból, mert a teleportja ellen nem ér sokat). Az Order mellett talán náluk vannak a legjobb kombók, de ugye éppen velük játszottam a legtöbbet. A griffekben azt nem szeretem, hogy még az AI is igyekszik kerülni őket, ezért nem használható ki maximális szinten a potenciáljuk, de a first strike az valóban halálossá teheti őket.
grebber
Most ,hogy van steam-re és eljutott mindenkihez legalább venni fogja akit érdekel... Bár érzésre 250k-nál több eladásra nem számítok...de majd a steamspy hamarosan megcáfol... De ez a 250k is több mint ha nem tettek volna semmit <#eljen>

Next PC upgrade: 2022

Totti5
A játék ami addig kellett amíg az MS nem csinálta meg, utána le volt szarva, mert Xboxot nem adott el, még a KI fanoknak sem, akik addig ríttak hogy miért nincs.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Babárokkal pedig tarolnak. Mondjuk én azt kampányt nem játszottam, de egyik másikban is velük kell lenni több pályán, onnan ismerem őket, mivel magamtól mindig is kerültem a várukat, gyakorlatilag az összes részben. Necro, knight, wizard és inferno szokott a kedvenc lenni, mikor milyen néven futnak.
GOG-on adták ki először digitálisan a 6. részt, kapásból hatos pakként, de UPlayen is így van fenn. Ezt sokan azért nem veszik észre, mert a VI logója alatt meccs a csomag, és a másik 6-os jelentése elvész, ha nem figyel az ember. Érdekes, hogy GOG-on Limited Edition a neve, márpedig a VI-ból annak idején LE-ként jött ki egy szebb kiadás, annak a lemezén is rajta vannak az előző részek a Classics mappában.

Én felbontottam a VII CE-jét, sajnos elég gagyi az a szobor, de ugye én kapásból kitiltanám őket a dobozokból. Aránytalanul drágítanak (itt nem, de olyan is a végeredmény), és gyakran miattuk lesz csak iszonyatosan nagy a doboz - miközben máshogy a tényleg jobb fizikai tartalmakat máshogy nem kapod meg.
Tinman
A küklopszok nekem sem favoritom, pont a lassúságuk miatt nem szeretem őket.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az 1. rész kivételével a 4. rész előttiek pedig ugye a legjobbak :-)

A 4. részben a vámpíros téma nekem is nagyon tetszett, azt a kampányt le is toltam.

Csontiknak 1k folott van ertelmuk es egy haste-el megspekelve a masodik korben mar utnek. A konnyen osszehozhato nagy szamuk miatt fokuszal rajuk idovel az AI is.
Orderrel iszonyu hatekonyan lehet kombozni igy ott a torpiken kivul minden leny ertelmes, dzsinik plane taposak; kuklopsz detto eros de dog lassu a terkepen, a teljes sereget fogja, ha a hos(ok) mar eleg eros(ek) nalam mennek a masodlagos seregbe es csak necces csatakhoz dobom be oket ismet; a griffek ubertapok, kivaltkepp egy first strike-al es a nightmare-ek is nagyon hatekonyan szal sztem h a vampir annyival erosebb igazabol egy karpotol is h a lvl1-2 egysegek a nekronal igazabol csak golyofogok (nalam mindig eszement utemben hullottak).
Tinman
WOW! Ezt nem tudtam!

Ez csak a GoG-on van így?

Nem gond amúgy, mert dobozosan és digitálisan is elég jól el vagyok látva Heroes részekkel.

Még egy ilyenem is van, még mindig bontatlan:

Tinman
Igen, erről tudok, de nem csak ezért nem szeretem az élőholtakat. A nyilvánvaló pala-undead ellentéten kívül a lassú mumiákat sem csípen, a csontsárkányuk meg egyenesen vicc.

Cserébe viszont király a vámpír, ezt nem is vitatom.

"az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel,"

Ha rá vagy kényszerítve nyilván abból főzöl ami van. A 4-5. részben nyilván én is csíptem a kampányukat, megvolt a maga varázsa.

"A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más."

Ezzel sem vitatkoznék, nagyon hangulatos!

Igen, a parasztok rémesek, lassúak, gyengék, mire elérnének bárhová már rég halottak. Alapvetően én ezeket a low lvl egységeket eléggé kerülöm. Amint lehet egy szinttel feljebb lépek és nem vásárolok ilyen töltelékeket.

A KB Legendben nekem is szimpibb volt a leadership megoldás, mint itt. Sőt... jöhetnek a kövek, de én azt a játékot jobban szeretem, mint bármelyik Heroes részt. Végig is vittem az összes létező, hivatalosan kiadott King's Bounty-t!

Tinman
De ha az A.I. ellen játszol nem foglalkozik a csontikkal első körben, hanem a távolsági sebzést tolókkal. Mivel a csontik sebessége átlagos, így nem kell tőlük tartani gyakran 2 teljes körig sem. Emiatt mire fenyegetést jelentenének, már rég halottak. Nyilván 1 körben elveszik egy erős egység "figyelmét".

Ha velem szemben állnak a csontik az A.I.-hoz hasonlóan én sem foglalkozom velük egy ideig, én is nyilván a távolsági sebzést osztókat ritkítom.

A vámpírok szinte túl erősek 3. szintű lénynek. Ebben mezőnyben mondjuk a dzsinnek (amíg van manájuk, egyéb jóságok mellett 4. szintű lények tűzerejét hozzák) és a lomhácska küklopszok (területre ható távolsági übersebzés, amire így az ellenséges íjászok nem tudnak válaszolni, ők viszont igen rájuk) is eléggé odatesznek, de a többi vár jócskán és lény szerintem jócskán le van maradva.
Meg most is jar (GOG). Kerdes h a 4 elotti reszekhez kinek most mar turelme. 😊

Amugy a H4ben valoban baromi profin megcsinaltak a nekrot es plane a necromancy skillt. En sem vagyok egy nagy rajongoja a hullaknak de a vampir az egyik legerosebb leny es raadasul nem is csigalassu szal absz eletkepes.
60 fps-nek és zoomnak tudnék örülni. Ki lehetne őket pofozni jól is.
A Might and Magicből a hatodik rész mellé kapásból járt az előző öt is.
Más seregeknél viszont a gyengék helyére be lehet tenni más erős egységet, élőholtaknál ez a morálbüntetés miatt jóval inkább limitált. A legtöbb Heroesban azért használhatók a csontvázak egy jó darabig, az V-ben a nekró kampány végén is jól jöttek. A IV-ben mondjuk GM necromancyval már úgy vámpírokat támasztasz fel, és Death várral én amúgy is full röpképes csapatra mentem: imp-ghost (gyenge, de ha aginggel turnzik az ellenség legerősebb csapatai között, azzal csatákat dönthet el)-vampire-devil/bone dragon. A nekrók vára szinte mindig az egyik kedvencem, sőt nemcsak a Heroesban, hanem a Disciplesben is, ami éppen ebben erősen más.

A II-beli nekrós élményeim már kopottabbak, pedig elő szoktam venni, de a parasztok annyira rosszak, hogy szinte semmilyen más egységet nem hasonlítanék hozzájuk. A többiek legalább főseregen kívül használhatók (a fariyk repülnek+nem ütnek nekik vissza, a halflingek lőnek). A KIng's Bounty: The Legendben éppen azért is működött jól a leadership, mert ott az igazán erős lényekből jóval kevesebb lehetett, és elpusztíthatlan óriásoknak tűntek a kicsikhez képest, akik viszony számarányuknak megfelelően gyakran nagyobb károkat tudtak egységnyi idő alatt okozni. Lehetetlen taktikázni, hogy minőségre vagy mennyiségre épít az ember, vagy keveri valahogy a kettőt.
Teny h ezek nelkul marha idegesito tud lenni. Masodik vegigjatszaskor belefutottam en is egy ilyenbe, vmi 8-9 hos volt csatarlancban aki gondoskodott arrol h legalabb 3 napon belul megkapja a friss egysegeket Roland.

A csontik meg azert jok mert elvonjak a figyelmet az ertekesebb lenyektol.
genndy
Nem kellett. Modderek rég megccsinálták már (iNeed, Frostfall, Realistic Needs and Diseases, ...)
Nem csodálkoznék különösebben ha a Beth simán ezeket belepakolná és kész.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

zorrobomber
Navégre, eddig kellett erre is várni...
Skyrim Special Edition Getting New Survival Mode

zorrobomber
Ez is igaz 😊

Tinman
Amiket aztán egy fújással intéznek el a repképes lények, vagy egy normálisabb varázslat :-D

Jó oldalon se bajlódtam a parasztokkal, tündékkel, etc. értéktelenek. Pontosabban szólva a pályák elején okésak, de elég hamar felejtősek.

zorrobomber
Pedig jó móka ahogy gyűlnek a csontik 😊

Tinman
A szenvedés igazából az volt az utolsó pályán, hogy rendre nem értem oda időben a fő seregemmel kritikus részekhez. Nem mellesleg úgy vittem végül végig, hogy a Dimension door és a Town gate varázslatokat iszonyúan későn kaptam csak meg! Kb. akkor amikor már mindegy volt.

Archibald kampányán még gondolkodom. Nem sok kedvem van előholtakat terelgetni :-/

Tinman
Killer Instinct Steam-en :-D

Pedig valami konzol excluként kezdte :-D
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.09.28. 11:29:09

Amugy az 5ik resz sztorija nekem be is jonne (a Dark Messiah miatt olvastam rola) de komolyan annyira nem jon be a harc h keptelen vagyok tovabbvinni.
Huhhhh, mondanam h autocorrect de ezt en baltaztam el ennyire xD

De az mondjuk szep ha a sereggyujtessel szenvedtel ennyire 😄 kovetkezore megnezheted a koronaval 😄 (+4 mindenre)
Archi kampanya meg joparszor teli van olyannal h nem tul fair ahogy indulsz vagy aki ellen mesz. Pl rogton az elso palyan nekroval kezdessz wizard ellen, ergo ha nem sietsz akkor a foldbedongol lazan.
Tinman
Ja értem mit mondasz...

Sereget gyűjtöttem igen, de a 9. pálya végén hiába gyűjtöttem szvsz ütős sereget, elég komolyan meg lettek tizedelve, így csak töredékével tudtam átmenni a végső pályára.

(Tuti Roland a neve :-D)

A campaign ha jol emlekszem Ronald oldalara akkor 8 aktiv terkepbol all (10 palya ossz az opcionalis arulassal es a vegen valaszthato korona vs sereg) ebbol az utolso elotti palyat mikor kezded van ket ut, az egyik h kiasod a koronat a masik h sereget gyujtessz. Utobbinal kvazi a legerosebb sereggel kezded az uccso kuldit.
Tinman
Teljesen egyetértek!

Shep
Azért is ugrottam rá, mert ennyiért nem igazán kapni jó gamer széket. Amit kinéztem újat az is 45-50.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tinman
Az k. jó ár! Grat!

Tinman
Pontosan így látom, így tapasztaltam és pontosan ennek szellemében is toltam őket végig. Csodás élmény volt.

Shep
Apró szépséghibákkal használtan 35 volt. Ezt le lehet 150 fokban dönteni és még úgy is lehet hintáztatni, eléggé félemetes tud lenni 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tinman
A 3. részt annyira régen toltam, hogy szinte már csak a 2-4-5. rész emlékei élnek bennem.

Azért minap ránéztem 1 óra erejéig a 3. részre és kifolyt a szemem a gyönyörtől. Nagyon szépnek találom a 2. rész után, noha, nekem a 2. rész külleme is időtálló, azt is szépnek látom :-)

BG 1-2 számomra nem létezik Beamdog kiadásban. Sokszor kifejtettem már az ezzel kapcsolatos, a legendák farvizén kapálózó szánalmas bandáról, így újra nem fogom.

Tinman
Egyetértünk :-/

Tinman
Akcióban vetted, vagy használtan?

Nekem olyan 50-60k körül férne majd bele, többet nem szánnék rá, mert főleg "fekve gamer" vagyok :-)

Shep
Hát annyit nyilván nem adtam volna érte de amennyibe került annyit szerintem te sem sajnálnál érte, ráadásul nekem már esedékes volt egy új szék, ez meg pont kapóra jött.

Tinman
Köszi, tényleg nagy dolognak éltem meg. Nem húztam végigjátszást semmi mást ennyi ideig. :-)

Nem ástam semmit :-)

Helyette módszeresen, egyesével aláztam porba az egyes hero-kat, várakat. A gond az volt, hogy mivel nem csalok, gőzöm nem volt merre vannak az ellenséges várak és ez a genyó A.I. rendre kiszámolta, hogy éppen mikor vagyok olyan távol a saját váramtól, hogy pont előttem érjen oda és nyilván nem tudtam ott túlságosan ütős sereget otthagyni, mert így is NYOLC hőssel kellett mennem. Eleinte ment 4-el, de amint kezdtem a térkép 40%+ részét felfedezni már nem volt elégséges a 4 hős. Főleg úgy nem, hogy szinte fosta kimagából a hősöket, folyamatosan nyomás alatt tartott.

Pénzből is alig jöttem ki, mert a Tax Lien-t választottam (körönként 250G bukó) a 3 rossz közül.

Archibald kampányát még nem próbáltam... a gonosz oldal nekem soha nem szokott menni. Láthatod most is ott figyel a Paladin a végső ütközetben. Nem véletlen. Elvi kérdést csináltam abból, hogy Pala az kell. Minden játékban mániám.

Bevallom férfiasan az 5. részt megjelenéskor toltam végig, vagyis 11 éve. (Atyaég... mintha fele ennyi ideje történt volna ^^)

Ami megfogott benne az egyrészt a szépsége, hangulata és története. Ráadásul elég jól ráéreztem arra, hogy milyen úton kell vele járnom, így 1-2 nehezebb helyzettel eltekintve végigszántottam a játékon. A kiegeket nem toltam le sajnos soha, de ami késik nem múlik.

Tinman
93k? Az derék <#vigyor5>

Shep
Nagyon olcsón vettem ma egy ilyen széket. Brutális, hogy mennyire kényelmes.
leírás

En nem erre gondoltam, nekem maga a jatekmechanika nem tetszik benne. Grafikailag nekem nincs vele bajom meg most se (tbs-nel amugy is sokadlagos szempont)
A 4est a 2-3 utan nekem elmeny volt ujratanulni, taktikailag atvarialni de az 5 visszatert a 3-hoz pici kavarassal. Na nekem ez a pici kaszalta el az egesz jatekelemenyt
zorrobomber
Csak hogy legyen ilyen vélemény is: nekem már megjelenéskor sem tetszett a H3 esztétikája. Csúf valahogy minden egység, akkoriban visszalépésnek tűnt a kettőhöz képest. Persze emellett hozzám nőtt és szerettem, de valahogy mindig a kettő maradt az etalon rész. Grafika szempontjából az 5 nagyon ízléses volt, és ahhoz képest hogy 3D, szerintem nagyon jól öregedett, tervezem is tolni még.

szerk.: azt hogy a 3D iszonyatosan praktikátlan meg alapvetően adnám, csakhogy szerintem ebből a szempontból is jó munkát végeztek... igen, elvileg sokkal rosszabbnak kellene lennie, de sosem volt az 5. részben ilyesmivel gondom, hogy nem tudnám hova lépek, vagy mit csinálok...
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.09.27. 17:57:43

DasIsFuck
Az 5 a 3d áldozata lett.
Manapság már inkább ronda ahogy az kinéz és mellé még iszonyatosan unpraktikus.

A harmadik rész kampány térképe az etalon nekem. Nagyon könnyen átlátható és nagyon stílusos a grafikája. A 3d-s részek legfeljebb akkor mutatnak jól amikor megjelentek, cserébe tízszer nehezebb őket átlátni.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

En ezt a BG1-2, ID1-2 remastered verzat absz nem ertem. Fokkal nem nez ki jobban, GOG-os verza bamulatosan szalad win7-8-10en es kb ket (ingyenes) mod megoldani h a kettes rendszerevel fusson egy osszekapcsolt BG1-2 ill nagyobb felbontason.
Atisz
Baldur's Gate 1-2 dettó, nevetséges amit a Beamdog a steam-es verziókban az átvezetőkkel művelt (hidden object szerű félanimált állóképekkel helyettesítették a kétségkívül ódon, ámde baromi hangulatos kis cutscene-eket).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Szerintem is a 2. rész a legjobb (tisztában vagyok vele, hogy a 3. az sokak véleménye szerint, de ez szerintem csak azért van, mert ennél kapcsolódott be a sorozatba a játékosok nagy része) és én sem játszottam sohasem végig (ellenben a 3. résszel).

és

Ez tényleg így van. Gyakorlatilag tényleg ugyanaz a verzió, de ez itt elvi kérdés: nagyon jól tudjuk, hogy Oroszország a "csalók" hazája (játékszoftverek "okosvásárlási" szokásait illetően - ami egyébként nem az oroszok hibája - mert miért is kerül kevesebbe náluk ua a játék, mint máshol?) és nem vonható egy kalap alá az EU tagállam Magyarországgal Lengyelországgal és Csehországgal. A Bethesda mégis folyamatosan tolja a biciklit, amire én levélözönnel és vásárlási bojkottal válaszolok (ezen 2 megoldást ajánlom mindenkinek, akinek hasonló elvei vannak).

Sajnos tényleg így van, nagy lelki erő kellett a 3. befejezéséhez, amikor az ellenfélnek már több pakknyi 5000+-os sárkányhadserege volt... (persze ha az ember "rush" üzemmódba kapcsolt, akkor nem multiplikálódott ekkorára a mennyiség, de akkor hol a játék szépsége, ha ennyire időre játszunk egy körökre osztott stratégiánál?)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.