Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Ezzel egyetértek. Hihetetlen, hogy már itt tartunk.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Moby
Persze, ez így drága. Kifizetni pláne. De nem innen kell nézni. A mai állapot az, hogy ebben a percben mondjuk 350-ért tudok venni egy 4K konzolt, egy VR szettet, és egy 4K kijelzőt.
Ezt 3 évvel ezelőtt senki nem hitte el. Én sem. Totális ökörségnek tűnt, egy megvalósíthatatlan túlvállalásnak. És úgy, hogy ezt látom technológialilag kimaxolva IS (elképesztően sokszoros áron), azt kell mondjam: nagyon is működik. Vannak kompromisszumok persze, de az mindenhol van, ártól függetlenül. Máshol és más mértékben, de kikerülhetetlen. Persze ez itthon sok pénz, értem, de mondjuk tőlünk nyugatabbra ez egy gyengébb heti fizu. És ekkora értékben megkapod a géming mai legszélesebb spektrumát az elérhető technológia csúcsán.
El lehet ezt mismásolni, de ez teljes őrület szerintem. Totál nem kell csodálkozni, hogy úgy viszik ezeket, mint a cukrot.

Adversus solem ne loquitor

IMYke2.0.0.0
Jogos. Abszolúte.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tinman
Azt azért Moby nem említette, hogy 150k-ért olyan kijelzőt kapsz, amit gamingre használni nem éppen ideális... egyrészt az input lag kérdésköre, másrészt meg a HDR. Ezek a 150k-s 4k tévék teljesen korrektek 4k BR filmekre, lassabb intenzitású játékokra, na de sokunknak nem csak ebből áll a gaming.

Szerk.: Ótó az sose volt részletes, az egyben ki lett izzadva :-) Jelenleg 1 db. 0-ás áruhitelünk van, arról meg írtam, arra direkt utaztunk :-) Szülők az mindig nehéz ügy... olyan, mintha lenne 2 gyerekem, akikre költeni kell -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.11.22. 21:24:57

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Na látod, tudunk mi egyetérteni is. <#buck>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"hogy tudatosan vagy nem, azt nem tudom."

Istikém, drága egyetlen dárkszektorom!
Rajtad kívül már mindenki felfogta mindkét topikban, hogy tudatosan.

darkSectorxxx
Akkor egyértelmű hogy Pro, 4k-s tv nem futtatja az Uncharted-et. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
A baj az egésszel a vagylagosság...

Vagy (olcsóbb) 4K megjelenítőt veszek 150 ezeré'...
...vagy PS4 Pro-t...

A kettő együtt nem megy akkor sem, ha migránsok, vagy cigányok potyognak az égből...
S nem hiszem, hogy Klaudia asszony Tinman Zsoltiéknál is rábólintana egy ekkora extrém plusz kiadásra, amikor ott az ótó-részlet-rezsi-szülők-télitüzelő-ajándékozás-Zsolti vásárlásai-Klaudia vásárlásai-gyerkőc-kelengye...

darkSectorxxx
Oks, ezért veszel pro-t, hogy tudatosan vagy nem, azt nem tudom.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

IMYke2.0.0.0
Magatok alá fogtok rosálni.
Shadows: Heretic Kingdoms
Nyáron kemény 0%-os engedményt kapott a 19,99 eurós árára.

Ha most ránézel az adatlapjára, akkor 44,99 eurós árat látsz!

Moby
Szerintem ma nem "olyan" drága a 4K. Csak egy óriási baj van vele pl itt: nem ültethető pécére. Ott gigadrága a 4k. És itt mindenkinek csilliárdokat érő fiókjaik vannak, amivel nem lehet mondjuk X-re költözni.
Itt sokszor abból indultok ki, hogy 4k-ban félmillió alatt nem lehet beugrani. Ódehogynem. Egy belépő 4k/hdr tévé mondjuk 150e. Oké, nem a legdurcibb megjelenítő nyilván, de őszintén: fullhd-ra is csak nagyon kevesen vettek fullos megjelenítőket. És mégis elkaristoltunk velük évekig.

IMYke2.0.0.0
"Nem hülyeség, mert pl Imyke-nek, vagy Tinman-nek kell az a pár fps, vagy tudomisén az a dekával simább él."

Megint kavarsz össze-vissza: én vagyok az a gémer ebben a társaságban, aki 10+ FPS-sekkel is simán elvolt STEAM és Origin játékokkal...
Linkeljem megint a Battlefield: Bad Company 2 videómat?!

Szarok a 60 FPS-re, és az élsimításokra, meg a különböző utórender effektekre (amiknek nagy részét még most sikítva lövöm ki a francba, mert elkenik a teljes képernyőt, szinte a láthatatlanságig, hányásig).

Moby
Igen, ez most ilyen nagyon vízválasztó időszak, a kínálati oldal nehezen foglal állást. A konzolplatformok egyértelműen döntöttek, és minden jel szerint végigcsinálják. Ezt sokáig nem hittem el én sem, én nem gondoltam, hogy ez az félgeneráció tényleg emiatt lett. ostanra nyilvánvaló. A pc egyelőre mindenkinek próbál alternatívákat kínálni, de a ms a windowsal egyelőre 2-3 év lemaradásban van a 4k/hdr kezelésével, miközben a hardverek meg fejlődnek a maguk ütemében.

darkSectorxxx
Hát ja, mikor azt hallod, hogy 300-400k alatt nincs normális 4k + HDR, akkor vakarod kicsit a fejed....:/

IMYke2.0.0.0
Voltan sem zsákszám ássa el a milliókat (mint Tom Cruise a legutóbbi filmjében, ami valóban megtörtént esetet dolgoz fel), és én sem.
A 4K elsősorban anyagi megfontolás miatt nem izgat -- személy szerint engem --, másrészt, ha már volna egy 4K-s megjelenítőm, arra tartalom is kéne...
...meg erős PC mögé, mert 90%-ban PC-n játszanék PS4 Pro mellett is.

Szóval, a racionális okok is a Full HD mellett szólnak. NÁLAM.

darkSectorxxx
Ez tény, érdemes TV-t/Monitor-t is tervbe venni ha így alakul....csakhát az áruk brutális....😊

Tinman
Ez elejével teljesen egyetértek.

A végével az a baj, hogy neked van itt a legjobb VGA kártyád. Mi nem nagyon tudjuk kihajtani PC-n a 4k-t, emiatt nem veszünk még 4k kijelzőket. Majd mi is csatlakozunk idővel...

darkSectorxxx
Nem, ezt nem így kell felmérni.
Nem hülyeség, mert pl Imyke-nek, vagy Tinman-nek kell az a pár fps, vagy tudomisén az a dekával simább él.
De vannak emberek, akik ennyi 10 ezreket pl nem akarnak kiadni azért, mert a fix 30 frém konzolon, az elég. Nem a gémerek álma, hanem elég...és az a fikarcnyi élsimítás, ami a 4k renderélből adódik, amit a képeken látsz, vagy bármi, amiket beszéltünk, valakinek nem lényeg, az amúgyis szép exclusive-oknál.
Vagyis nem a Pro nem éri meg, hanem a sima ps4-en túl jól vannak optimalizálva (szerintem az exclusive-ok), és aki erre a célra veszi.
Nem BF-ezik rjta, hanem pc-n, akkor kb 0 értelme van.

Pro, az jobbára a 4k-t kivéve a HC gémereknek van, aki az 1080p-t 250 ezerért beteszi a gépébe, csakhogy 10 fps-el jobban fusson egy játék, mint a te 100k-s vga-don.
Valakinek ezek a különbségek nem tételek az a 10-20 fps-ért.
de ha ár/minőséget nézed, akkor nem.

Tinman
A legegyszerűbben fogalmazva:

PS4 Pro + FHD esetén ott az opció sok játékban, hogy mit preferálsz... magasabb frame-et, vagy képminőséget. És ez priceless. Nyilván egyszerre lenne jó a kettő, de arra van a PC, már ami van rá.

Ezért nem érdemes sima PS4-et vennie annak, akinek még nincs. Akinek van és nem nyert a lottón, az nyilván maradjon a popóján.

Moby
Nem. A pro jobb, igényesebb, profibb gép, amin néhány játék még jobban is fut. Soha senkinek nem ajánlanék bármiből a rosszabbat/gyengébbet. Csak ha már megvan, rá kell feküdni a 4k/hdr tévé beszerzésére. Itt azért sokszor úgy beszéltek a 4K-ról, mint valami marginális különbség.
Hát...szívesen mutatnám meg mondjuk a X-en, BC alatt futó RDR-t, aztán mondjuk az origins fhd-n, aztán az originst 4K-ban egy laikusnak. 😊
A 4k odabasz. Őrültség a szőnyeg alá söpörni. Fáj utána afullhd. Elképesztően múltszázadi. Pont annyira, amennyire egy prevgen.

darkSectorxxx
Bayonetta. <#eljen>

darkSectorxxx
Ja hát, akkor így igen....csakhogy xone és xx közt azért kicsit más a helyzet, ha tudod mifán terem, még években is. 😄

Voltan
Jó, akkor parasztnyelvre lefordítva azt mondod, hogy full hd-ra hülyeség venni PS4 Pro-t?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
Tényleg... <#buck><#vigyor2>

Moby
Ugyanúgy ahogy eddig. ps4/oneS->fhd, pro/oneX->4K. Tejes vizuális paritásban. Itt-ott előfordulnak jobb frémek a nagyobb gépeken, de nem erről szól alapvetően. Nem is fog.

Fpocok
nem linkelted a képet.

Parasite Eve 2, best game EVER!

IMYke2.0.0.0
ratgab még év elején kérte, hogy szóljak, amikor 20 euró alatt vehető... most szólok: "Bulletstorm: Full Clip Edition" - 50% OFF - 18,49 euro.

IMYke2.0.0.0
Így van.
Röviden: ha veszek PS4-et, akkor nem akarok szopni a régivel.

IMYke2.0.0.0
Idén nyáron a Call of Duty-k 50%-ot kaptak.
Most: 35%-ot.

Voltan
Hát, kicsit tényleg el van cseszve ez a dolog. Az előző generációnál nem így volt, és előtte sem soha. Most viszont berobbant a 4k, meg a vr, és hirtelen megnőttek az igények. Nem nálunk, hanem az átlag - boldog nyugati felhasználóknál. Erre lépett a Sony, és szerintem kicsit elszúrva a Microsoft is, persze az idő majd eldönti. A lényeg az, hogy konkrétan nekünk, mint itteni felhasználóknak ez mit jelent. A nagy többség itt tojik a 4k-ra, a vr pedig csak egy érdekes egzotikus dolog számunkra. A kérdés az, hogy a mi kis 1080p világunkban mennyire játszanak szerepet ezek az új, felturbózott konzolok. Érdekelne engem is. Az alap PS4-et semmiképpen nem nevezném avitt tech-nek, mert nem az, csak fura azt elfogadni, hogy valójában nem generációváltás történt, hanem egyszerűen válaszoltak egy fogyasztói igényre. És engem igencsak érdekelne az, hogy full HD-ban mennyivel több egy Pro, mint egy normál, és főleg, hogy mennyire lesz a súlypont áthelyezve az elkövetkező pár évben a PRO-ra fejlesztés szempontjából. Mert erős a gyanúm, hogy a sima PS4 júzerek szopni fognak a jövőben. Menni fog rajta persze minden, de kérsés, hogy hogyan.

Finding Paradise release date: december 14!!

Egy nem mindennapi trailerben jelentette be A Mester. 😊

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
"az mindenkinek érthető, vagy legalábbis nekem régóta, csak mondom, hogy az nem kőkori. 😄"

De az, mert van nála már egy sokkal erősebb hardver.
Az első X-Box One is az, mert van nála már egy sokkal erősebb XoXoX.

grebber
Sniper Ghost Warrior 3 Season Pass Edition 19,99€ elég jól tartja magát a stuff kiváncsi vagyok meddig....

Next PC upgrade: 2022

darkSectorxxx
Én értettem eddig is, csak a kőkori szó nem helyénvaló, még mindig nem a személyes választás a téma, nem a te itlésed a téma, az mindenkinek érthető, vagy legalábbis nekem régóta, csak mondom, hogy az nem kőkori. 😄

más:

ACO-ban döbbenet, milyen butaságok vannak, egyik küldetésbe a faszikám mondja hogy kövessem, fut kb 9 km-ert....
Most meg a kis geci kopasz mondja mennyek vele, felül egy lóra, vágtat 100 métert kb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
100-t a játékban!
és leszáll hogy hazaért.

A jó k anyját aki ezt kitalálta, olyan bután éreztem magam.

Vannak jó dolgok a játékban, de ezeket nem tudom hová tenni.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.22. 20:11:51

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
"Ha az lenne amit Imyke mond, hogy LÁTVÁNYBAN is kőkori lenne a PS4"

Hol a frászban írtam ilyet?!
Ember, fogd már fel amit írok: egyszerűen nem akarok RÉGI / TÚLHALADOTT / KŐKORI / ÓSDI / KIFELÉ TARTÓ technót venni a pénzemért.
Sehol sem írom és írtam, hogy a szaros grafika miatt nem veszek Slimet!

darkSectorxxx
Igen, kb évekkel ezelőtt ugyanezt jósolták, azóta volt pl egy FF XV is ami ps4 pro-n szarabb fps-el futott a peccselésig.
Bárcsak úgy lenen ahogy írtad.

Majd a következő "generációban". 😊

Ha az lenne amit Imyke mond, hogy LÁTVÁNYBAN is kőkori lenne a PS4, akkor a fasz se gondolkodna, hogy akár 120-ért vegye-e a Pro-t, még 120 ért is simán jó biznisz lenne, ha lehetne valamit konkrétan felmutatni.
Vagyishát lehet, 4K-s tv-ken....

Én is így vagyok mint Imyke, van lóvém, 150k is Pro-ra, nem ez a probléma, hanem van sok exclusve, ami érdekel, és kb ezt kapod 1080p-ben a plus ráfizetésedért, most full mindegy, hogy mennyit fizetsz pluszban, 20-30-40-50-et....

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.22. 19:56:51

Dzsini
Magyarul nem bírja, állítsd át (átmenetileg) angolra a steam oldalt, és akkor már simán elfogadja.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

darkSectorxxx
PS4 minden csak nem kőkori, lehet venni a Pro-t, de 1080p-ben nincs techno. Ennyi.

grebber
Nekem pont nem arra dob hibát... a leirhatatlanhoz nem tudok berakni semmit

IMYke2.0.0.0

Voltan
Igazából most még nincs, de van még pár év ebben a genben, és előbb-utóbb jobban ki fogják használni a game-ek a turbózott hardvert. Szóval 1-2 éven belül az új stuffok az eredeti PS4-en majd csak downscale-elve, vagy kevesebb FPS-sel futnak majd, mint pro-n. A 4k-ra egyelőre tojok nagy ívben, de már hozzászoktam a 60 FPS-hez, szúrja a szemem a kevesebb. 😊

grebber
Ami bugos 😊 egyet nem ad meg hibát ír...<#levele>

IMYke2.0.0.0
Ha sok lenne, akkor is leszarnám a 4K-t.
Mivel kevés van, így meg alaposan megnézem mire költöm az összekuporgatott pénzt. S épp ezért akarom kihozni ebből a kevésből a lehető legtöbbet = az pedig a PRO.

Shep
Ja, hát akinek sok van belőle annak úgy könnyű 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

IMYke2.0.0.0
"nincs értelme a pronak ha nincs hozzá 4k-s tv-d"

Szarok a 4K-ra.
Egyszerűen nem akarok a pénzemért kőkori technót.

Shep
Gondoltam, de most legalább nincs lehalva az egész, már ez is fejlődés 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Nekem haver aki ős ps-es, azt mondta, hogy igazából rohadtul nincs értelme a pronak ha nincs hozzá 4k-s tv-d, neki mondjuk van 😊

IMYke2.0.0.0
S(z)avazás is van: