311802
  • Shep
    Akkor mire? Kriptára? :)
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy generációs ugrás volt minőségileg (grafó, filmszerűség). Ezt nem lehet tagadni. Kb. mint a fekete-fehér némafilm után a színes technicolor hangosfilm. Vagy még durvább.
  • zorrobomber
    KotOR 1-et én 533 Celeronon vittem végig :)
  • Sir Quno Jedi
    Ott a Genesis2 DLC. Megveszed, aztán kapsz egy interaktív, narrált képregényt, ahol a főbb döntéseket meghozhatod az első két részben. Utána úgy indul az "új" karid a háromban. De le is lehet tölteni a mass effect saves oldalról olyan karit, amilyet szeretnél, avagy közel áll ahhoz, amit szeretnél. Ott leírják milyen döntéseket hozott és hol a kari, milyen értékei vannak stb. Az új részben úgyis át tudod specelni kezdéskor.
  • Dzsini
    Azért pár év után ez majdnem olyan, hogy azt is spoilerbe kellene írni, hogy ?

Megjelenéskor meg utána egy ideig érthető a dolog, de nem érdemes túlzásokba esni - a Mass Effect 3 nemsokára 2 éves.
  • Zóanagyvarázsló
    A társak AI-ja volt idegesítő, mert babusgatás nélkül idióták voltak, ha meg messziről keveredtem tűzharcba, akkor rohangáltak fel-alá, mint a fejetlen csirke, és nem lőttek, de én és az ellenség sniperei igen. (A társaknál is volt sniper rifle, de egy nem túl nagy távon túl egyszerűen nem használták.)

A hussanás meg szimplán nem igaz, PC-n sem teljesített jól, a ME2 sokkal simábban fut bármely gépen, ráadásul a sok évvel később érkező PS3-as port is szaggatós. Persze ez igaz a KotOR-ra is, az is rosszul futott Xboxon is, és még sok évvel későbbi PC-ken sem tökéletes. Manapság buherálással már talán. Persze ezek túlélhetők egy RPG-ben, csak mondom.

Nekem amúgy 56 óra volt a játék, de én az utolsó vasércrögöt is kiszedtem a játékból, sajnos. (Reméltem, hogy lesz valami következménye, nem tudhattam, hogy nem.) Egyébként meg ami moralizálást mondasz, azt marhára nem a Mass Effectben kezdte a BioWare (meg a többiek), de még a románcot sem, ha korábban szexjelenetről nem is játszottak be videót. Nem értem, hogy miért kell úgy tenni, mintha a korábbi RPG-k ne léteztek volna. Értem én a grafikát és a szinkron szépségeit, de ettől azért nem csináltam magam alá, nem ez a lényeg.
  • Sir Quno Jedi
    Vicces vagy, hogy tieznéves játékokkal sem játszottál, így életünk végéig kussolnunk kell róla... Azt azér ugye már nem spoiler, hogy a 2.VH.-t elvesztettük, vagy ilyesmi?!
  • Tinman #186440
    +1
  • wesker24
    Én ugy vittem végig a teljes Mass Effect trilógiát hogy elkezdtem az Mass 1-et és azt a mentést vittem végig a Mass 3-ba is !
  • ratgab
    Vajon a Dragon AGe 3-hoz is biopontok kellenek majd a dlc-knek?
  • ratgab
    Én úgy vittem végig, hogy nem vittem tovább mentést. Durva dolgok vannak úgy. Legközelebb már mentéssel viszem.
  • IMYke2.0.0.0
    Lehetne, hogy nem fél-spoilerezitek el a teljes Mass Effect-Dragon Age univerzumot olyanok számára, akik nem játszottak 5 percnél többet velük?!
  • Sir Quno Jedi
    Nem sírkőre gyűjtök ám.
  • Sir Quno Jedi
    Assemi, de a 3-ban durván számít, hogy Wrex él-e, avagy senem.
  • Shep
    Ja, hát így is lehet kompenzálni :)
  • Sir Quno Jedi
    Péntek éjjel a zember nem válogathat. De nem íbrtam tovább. Irány origin, irány paypal, fizet, letölt, játszik.
  • Dzsini
    Én őt sose bírtam feláldozni, úgyhogy csak youtuberól láttam, hogy van helyette más... amúgy félelmetes, hogy mennyi olyan eset van, amire kitértek.

Javik pedig az asari templom-múzeumban csúcs, már csak azokért a szövegekért megéri az egész, ahogy Liara fokozatosan elájul.
  • ratgab
    Az úgy brutál húzós volt...
  • Sir Quno Jedi
    Vettem 2x1600 pontot, meg volt 800 pontom és javikos dlc megvolt már, így mindent meg tudtam venni pont csutkára.
  • ratgab
    Miért nem az amazonost vetted? Kuponnal 25 dollár (ME2 és 2400 biopont van benne), azaz durván 5500 Ft (ráfizetsz 500-at, de 1,5 annyi pontot kapsz!)
  • Sir Quno Jedi
    Wrex sorsa sem volt piskóta és kihat mind a 3 részre durván.
  • Sir Quno Jedi
    Azé kettőbe gyorsba letudták minimális befektetéssel (buziság is volt részükről). Igazán velünk tarthatott volna valamelyik, ha már a háromban Javik-kal ezt meg tudták csinálni, hogy fullra bent lehet, de ki is hagyhatjuk DLC-stűl.
  • Sir Quno Jedi
    Jó az 4590-nek is, tom, mer most vettem.
  • Dzsini
    "Kemény döntésekkel!" - Hát igen, az Ashley vs. Kaidan mozdulat elég bátor dolog volt a készítőktől.

... és szépen megduplázták maguknak a további 2 részbe a tennivalókat :)
  • ratgab
    Nekem a 2 is bejött nagyon, de ott a végén tényleg vannak hiányosságok.
  • ratgab
    *1600 pont 4400 Ft-ért....
  • ratgab
    1600pont természetesen (rendes dobozos bioware pont) 1700 Ft-ért versus a hivatalos oldal

16000 pont 4400 Ft-ért....

Nem szorul commentre a dolog.

Épp most nézem, hogy csak ME3 fontosabb DLC-kez (Citadel, Leviathan, Omega, From Ashes) összesen 4000 pont (pont nem futja basszus!), aztán még ha fegyókat is akarok, meg egyebeket kell 480 pont.

Ott van még a Dragon 2, ahhoz meg kéne a 2 nagyhoz 1600 pont + apróságok 800 pont.

Tehát ha mindent akarok, ami Bioware DLC, akkor az jelenleg 6880 pontba kerülne nekem (van jelenleg 3900).

Nekem volt 2300 pont- ehhez jött most az 1600. Rohadt drága ez így basszus. Ha kéne minden (fegyók DA2-ben eléggé cheat kategória amúgy), akkor még kéne 2x1600 pont durván.
  • kigyi
    Nálunk egyszerű: Nyáron nem mehetsz szabadságra, Decemberben nem mehetsz szabadságra. Húsvétkor nem mehetsz szabadságra. Minden negyedév első 20 napjában szintén tiltott a szabadság. Köztes időszakokban többnyire van annyi munka, hogy ne tudj elmenni :D
  • jarlaxxe
    " Mérhetö tény? " most ugye csak viccelsz...

Ez a te véleményed a gamerek többsége az ellenkezö véleményen van ha körülnézel a neten.
    Mint crpg az első rész magasan felette áll a többinek de hogy dobjak egy kis morzsát is persze hogy nem volt tökéletes crpg mert az a BG2 volt...
  • Sir Quno Jedi
    Ha nem haraxol nem értek egyet. :D Pop-up volt, de egy idő után fel sem tűnik. Várni kell töltések után és rendbe jön. Nem is nagyon szaggat, legalábbis nem veszed észre, meg az az atom-durva grafó az akkori x-es gammákhoz képest FÉNYÉVEKKEL jobb volt, így elnézhető. PC-n meg hussanik.

Lövölde rész élvezetes volt, AI-val sem volt problémám, sőt néah egész érdekes dolgokat művelt. Inventory fájdalmas volt, de sajna máshol is elcseszik (lásd. Oblivion, DA stb.). Bolygókon sok plusz is volt, pl. majmok, fura helyek stb. Elsőre érdekes volt mind. Társ volt éppen elég, fejlesztések meg tetszettek és hasznosak voltak (igaz később bővítették, de akkor ez is új volt, sok embernek már ez is bonyi volt, nem véletlen az autolevelup). Főszál egyáltalán nem tűnt rövidnek és ha ráfeküdtél mindenre, akkor 25 óra fölött végeztél a full tartalommal, igaz az még nem is full kijátszás volt! Akkoriban ez bőnyállal jónak számított. Jó lett volna még pár főküldi, de ez is borzalmasan dárga lehetett full szinkronnal, filmszerűre megcsinálva.

Igenis forradalmi. Akkora az ugrás már csak kinézetben is, hogy az zongorázni lehet. Hozzá jön a sok morális és szocializálós döntés, meg a románcok, igazi felnőtt tartalom végre, ami nem volt divat. Egy felnőtt játékot kaptunk a sok steril szagú gyermekded izé után végre. Kemény döntésekkel!
  • IMYke2.0.0.0
    Star Wars: Knight of the Republic (1)-be olyan frankón beleéltem magam, hogy szabályosan fájt néhol a kevés választási lehetőség. :(
    Abból kellett volna 600 ágra szétszakadó sztorit, és választási lehetőséget, és befejezést csinálni, és minden idők legnagyobb RPG-jét megcsinálni, hogy 1 ember csak 2-3 év alatt játszhassa végig!

A 2. részt is végigjátszottam, de arról tudjuk, hogy milyen körülmények között és milyen állapotban került mesterlemezre.
  • grebber
    Én évek óta 3+1-be járok nyomorult vezető.Ennél szarabb dolog kötve hiszem hogy van!
    Pluszba még a szabikkal is szopás van mert hiába van 26 napom ha a 3+1 miatt én nem igen rendelkezhetek vele.

Szabadságok:
    -Január 1 kötelező
    -Nyári leállás 15 nap attól függ hogy jön ki
    -Téli leállás 8-9 nap kötelező
    A maradékkal gazdálkodhatok
  • Zóanagyvarázsló
    Amit írtam, annak nagy része "mérhető" tény. Nem is tudom, hogy mi az, ami véleményes. Talán a sztori, amit dicsértem? :)
  • ratgab
    Kotor 1 űberelhetetlen ez nagyon komoly tény az én szememben is.
  • jarlaxxe
    Ezt olvasva tisztára olyan érzésem van, hogy nem is egy játékról beszélünk...
  • Sir Quno Jedi
    És hány pont?! Mer én a hivatalos 1600pont = 20dolcsi árfolyamon vettem az originen, ami elég borsos, tekintve hogy 1200+1200+800+800-ba fáj csak a nagyobb DLC-k, aztán ott a sok kicsi 160 és 320 pontos. 800 pontom még maradt mondjuk múltkorról a DA2-ből (azokat a pontokat is erdetileg a CD Galaxistól kaptam úgymond ajándékként (1600-at) az ME2 mellé tán).
  • ratgab
    Most van 3900 biopontom, ennyi talán elég lesz a főbb dlc-kre ME3-hoz (2-höz megvan minden, Dragon AGe Ultimate-m van, 2-höz a két nagyobb dlc-re még fáj a fogam).

Mindjárt utána is számolok mennyi kell összesen. Azért ez így mégsem 4000 Ft, mint ha originről vettem volna, hanem csak 1700.
  • Zóanagyvarázsló
    Szaggatott, bugzott, borzasztóak voltak a töltési idők, pop-up, gyenge lövölde rész, ócska AI, minden idők legrosszabb inventoryja, anti-RPG-s dialogue system stb. A Mako önmagában nem volt rossz, csak unalmas volt, hogy azon a rengeteg bolygón nem volt semmi, csak három bunkertípus, melyeket kopipészteltek mindenhová. Társ is kevesebb és kibontatlanabb, mint a későbbiekben. A karakterfejlesztés gyenge volt, de legalább a főszál harmadára már kimaxoltam a karakterem: agyrém. Frankó volt a főszál, de az mindössze 10 óra, a BW RPG-i között egy nulla hosszra, márpedig kifejezetten azért érte meg játszani.

Nálam is a generációk legemlékezetesebbjei, legjobbjai közé tartozik, de annyi javításra szorult, mint játék, hogy az őrület. Forradalminak pedig nem tartom, mert a korábbi séma csak egy kicsit másképp. Legalábbis a főszereplő szinkronja, a grafikai ugrás és a TPS-játékmenet kevés nekem ehhez.
  • darkling
    Az éjszakai műszaknál már csak a 3 műszakos, heti váltású munka rosszabb.
  • ratgab
    Update: Visszaírt, hogy megkapta a pénzt és pár perc múlva küldi a scannelt kódot... ÉS baszki, ahogy leírtam meg is jött a kód!

Beváltottam és hozzá is adta! Örül, mint majom a farkának! :-)

Amúgy 1700 Ft volt ez a művelet. Ennyit érnek kb. a pontok.