Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kigyi
Nem az a lényeg, hogy fizikailag mennyire van a szemedtől hanem az, hogy mennyinek látod. És mivel egy komoly lencsén keresztül látod ezért úgy használod mint, ha távol lenne a kijelző. Sohasem centikre fókuszálsz hanem a távolba, legtöbbször úgy mint, ha 4-5m-re lenne tőled amit látsz és pont emiatt nem lényeges, hogy fizikailag közel van a kijelző. Néztem 3D filmet VR-ra készíve és néztem mozivászonra feszítve hagyományos 3D filmet Oculus-al és olyan hatást keltett mint, ha ott lennék a filmben ez nagyon furcsa élmény volt, de nagyon bejött. Az utóbbinál persze nem volt ennyire komoly a hatás, de a mélységek brutálisabbak voltak mint valaha.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

darkSectorxxx
Olyan közel nem, erre vannak a lencsék. 😊
Én arra írtam kb 5cm-ert, hogy az oled van közel. Persze ott a 2 lencse is.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.30. 15:20:04

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Moby
Tedd a telefonod az orrod hegyéhez, és olvasd el ezt a posztot.
Kezdj el informálódni dark. Egyszer az életedben olvass a szájtépés helyett.

Adversus solem ne loquitor

darkSectorxxx
Fókuszálni tidsz, de az nem normális ha a szemed előtt van egy kijelző, az hosszú távon minden csak nem normális 😄
Vagy akkor minek kéne óránkként 15 percet pihenni? 😄

Na ez a kép amit linkeltél fasza, ez mutatja tökéletesen azt amit látunk a vrban.
Na nekem az a jobb alsó kéne. 😊 igen a 4k... Na majd akkor lesz jobb ez a cucc, marmint ha a konzol elég erős lesz hozza és árban is ezt kapjuk.

Psvr kb olyannak tűnik nekem kb mint a jobb felső, de erre nem mernék mérget venni

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.30. 15:16:45

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Igen eltér nagyon a dolog emberenként.
3d filmeket néztem másképpen élem meg mint a vr-t pl.
Vr-ban most amikor bekapcsoltam a szabad mozgást mintha a szemeimet egy mágnes húzná jobbra meg ballra, nagyon furcsa.

Moby
Miért nem csesztetné a vr meg 3d a szemet, ez nem normális, hogy a szemedtől cirka 5 cmre vannak ?

Szerinted képes lennél a szemedtől 5cm-re fókuszálni? Szeritem próbáld ezt ki. Marhaságot írsz (meglepő). Többnyire fresnel lencsékkel a végtelenbe vannak fókuszálva a kijelzők képe. Sehova nem kell fókuszálnod. Vagyis oda fókuszálsz, ami neked fontos részlet.

A VR nem elsősorban a felbontás miatt pixeles, hanem főleg a Screen Door effektus miatt. Ami viszont együtt jár a felbontással. Minél nagyobb a felbontás, annál kisebb a SDE. Ma már létezik a kínai pimax 2x4K headsetje. Ebben az SDE gyakorlatilag már nincs jelen. Nagytott kép, a lényeg látszik.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2017.11.30. 15:05:16

darkSectorxxx
A 3d? Hát nekem nagyon. A fejfájás is a szem miatt van. Nekem furcsa, a 3D mint t-n mind vr ban megérzem, úgy érzem mintha egyfolytában a szemeimet a vr vonzaná, hogy hova nézzek, mit nézzek.

A resi 7 menü, amikor ülsz a székben, az első pár másodpercben mintha duplán látnám, aztán áll be pontosan.

Miért nem csesztetné a vr meg 3d a szemet, ez nem normális, hogy a szemedtől cirka 5 cmre vannak ?
Jó persze ha így nézem a sima tv is baztatja a szemet, pláne ha este nem ég a villany hanem csak a sötétbe a tv-t nézed.

grebber
Át van verve az emberi szervezet.... egy helybe ülsz de az agyad meg ugye te is látod hogy a gameben mozogsz futsz stb.... Eléggé oda tud ez baszni....Nem véletlen a szédülés fejfájás stb.... Mondjuk a 3D-nél főleg a passzívnál nem értem ezt valakinek 2 perc után már baja van ....Megnézek 3 filmet egymás után semmi hatás... Érdekes dolog ahogy az ember szervezete reagál erre.
Majd 5-10 év múlva ha megélem és már már általános lesz a VR és is felszállok a vonatra.... Indiagalába tonnányi VR game jön már némelyik egész jóféle el lehet velük majd bohóckodni.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.11.30. 14:51:29

Next PC upgrade: 2022

Moby
Miért erőlteti meg a szemet dark?

darkSectorxxx
Menjünk szépen sorba.
Jogos a kérdés.

1.
Igen okozhat félelmet, szorongást, ijjedtséget, fejfájast, hányást, rosszullétet.
A VR egy nagyon durva dolog.
Egyrészt a szemre gyakorolt hatás, a 3d ami nagyon megerőlteti a szemet.
Itt hangsúlyoznam ki, hogy a VR-t SZEMÜVEGGEL IS LEHET HASZNÁLNI!
valamint a képi világ szimulalja a valóságot.
A valóságban is a szemen keresztül kapod az ingereket az agyadba.
Itt ugyanez. Semmi eltérés egy valós szituációval kapcsolatban, csak a fizikai mozgást kivéve.

Testileg nem érzékeled, de agyban ugyanazt a terhelést kapod mint az életben, plusz a 3d okozta dolog.igazából a valóságban is a 2 szemed 2 külön képet lát, az agyad alakít ki ebből egyet ami térben van.
Ez full ugyanaz.
Vagyis ja itt a valóságban amúgy megélhető agyi tev3kenységeket fogja produkálni az agyad. És az hogy pixelekből áll a világ, az nem fog érdekelni. A vló világ is egy skin, a fal a fű, minden.
Szóval ja, rosszul lehet lenni.

Egy póktól ha félsz, mindegy hogy szőrös, vagy gumipók vagy vrban pixelekből áll, ugyanúgy fosni fogsz, így van ez mindennel.

2.
A VR-nak 3 fő jellemzője van, amit érdemes figyelembe venni.
A felbontás felezése a 2 szemre, a felbontás távolsága a szemtől és a hardveres korlátok.
Vagyis igen. Pontosan egy VR-ban pc vagy konzol, occolus vagy psvr, a kép olyan lesz kb mint egy crt tv ilyen pixeles.
A homalyossag az igen ha egy monitor vagy tvhez nézed, köszönőviszonyba nincsenek.
VR az kis túlzással szerintem egy gyengébb ps3 szintjén lehet, játéktól függöen.
Vagyis mindenképpen gyengébb mint 2ds cuccok, amikbe élünk. Ezért mondjátok, latjátok homályosnak.
A másik, hogy ha a szemüveg lencséje nem jól van pozícionálva.
Pl a psvr-nál ha kicsit fel le mozgatom a fehér betűkön lefelé vagy felfelé látok elmosodást, ehhez pict be kell mozgatni a sisakot.
De a textúrák ezzel a techel mikro 60fpst kell fixen tólni 90-120 hzeken, akkor ennek ez az ára.
De nem úgy homályos mint egy paca a lencsén, hanem részben a pixelek, meg gyengébb grafika miatt is.
Illetve még annyit, hogy nekem a psvr pl itthon annyira hamar párásodik ha nincs a lakásba a fűttés bekapcsolva, hogy 2percenként törölgethetem.
Mint amikor a szemüveged télen bepárásodik, ilyenkor a hozza kapott ronggyal SZÁRAZON LE KELL TÖRÖLNI. 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.30. 14:40:27

darkSectorxxx
Na ezaz ezt kellene.
Bár elég bátor húzas a Kitchen demo. Mert ez okozhat szívgondokat. Volt már Győri MM-ban haláleset? Mert nem lepne meg.

Jim Morrison
Győrben is Pesten is ahol voltam MM ki volt állítva PSVR resi7 demoval, mikor a székbe vagy kötözve. plusz samsung standján is ki lehet próbálni a gearVR t

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Másik nagy mellékhatása az émelygés és szédülés. Most nem tudom pontosan hogy csak simán szarul volt beállítva a szerkezet (én erre tippelek), vagy én nem bírom a VR-t, de MondoCon-on volt szerencsém kipróbálni a Playstation VR szemüveget az új Gran Turismo-val. Egyetlen kört tudtam csak menni (pedig volt vagy 3 körös a verseny), mert utána nagyon elfogott a szédülés (később egy icipicit az émelygés is), közvetlen miután levettem a fejemről a szemüveget, éreztem magamon hogy nagyon magas lett a vérnyomásom és egy csöppet le is izzadtam az alatt az egy kör alatt.

Na és ugye írtam hogy szerintem rosszul volt beállítva a szerkezet: Konkrétan nagyon durván homályos volt az egész. Nem tudom hogy ez normális-e, de az ismerősöm is kipróbálta ugyanazt a szemüveget és ő szerint is nagyon homályos volt a kép. A másik (ami mondjuk az én egyéni problémám csak), alig láttam ki a volán mögül. Ha kényelmesen hátradőltem, egyáltalán nem láttam ki, így az ülésben kénytelen voltam kihúzni magam és még ez is rontott a helyzeten.

Tényleg nem tudom hogy ez a homályosság most normális volt-e vagy sem, de nekem nem jött be. Egy kör Gran Turismo után azt mondom hogy VR-t soha többet, nem nekem találták ki.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

darkSectorxxx
Igen ez brutálisan veszélyes, fel is hívja a figyelmed mikor elindítod, hogy veszélyes.
Parás embereket nem is szabad engedni horrorjátékokba.
Max autókázni, meg ilyenek.
Horrornál haverokat én se nagyon szeretnék engedni, ha nem muszáj.

Kibaszott nagy felelősség.
Ősöknek meg akartam mutatni, hogy megéljék ezt, a Resi-be anyámat engedtem (ne gondoljatok semmi rosszra 😄), de én kezeltem és FEL KELL HÍVNI A FIGYELMÉT, HOGY HA BAJ VAN AZONNAL CSUKJA BE A SZEMÉT.
És akkor jelzett hogy vegyem le a fejéről amikor már a földön fekvő faszi felkelt, és még semmi nem történt.
Na akkor még annyit várt hogy a késsel kioldozzon, csakhogy a késsel úgy vágja a kezeiden a kötelet a faszi, hogy a kés hegye belóg a szemed elé, na ott fejeztük be. Még a csak elő sem jött, ami eleve maga a félős része, anyám ott félt, ami egy snasz helyzet, semmi extra nem történt, fülest se mertem neki adni.

Különbözőek vagyunk, még engem is megviselt a dolog nemhogy egy horrortól óckodó embert.
NAGYON KELL VIGYÁZNI!

darkSectorxxx
Pontosan barmikor beléphetsz a vrban egy nyári napfényes nap, mégis az agyad elhiszi hogy egy sötét folyosón mész.
Ledöbbentem, hogy a vr-ban a fények meg a mechanika valami eszméletlen modon működik, pl a porszemek amik a levegőben mozogna a szobákba a fények, a fegyver célzókája, a füst pl amiko meglősz egy tárgyat, akkor az térben nagyon durván lekövethető, és ez teszi hihetővé, vagyis nem térben elhelyezett layereknek tűnnek, mint a nyomi 3d filmeknél, hanem a mélység az mindenre vonatkozin rendesen, egy lámpa fénye is mintha nem egy 2d layer lenne, hanem 3 tengelyen a térbe kitöltené a teret.
Sokkal intenzívebbnek hat így mint egy alap 3d egy tv akár. Mert ugye itt a 3d+360 fokos videókat olvasztják egybe. Nagyon furcsa érzés, pont most beszélgettük, én is írtam, hogy egy horrorban mondogattam magamnak, hogy ez egy játék, lattam youtube-on vagy konzolon mi vár rám, nehogy azonnal ismeretlennel kezdjek.
És hiába, nem tudod magad visszafogni még úgy se ha melletted ül valaki és nyugtatgat...😊

IMYke2.0.0.0
Adj ilyet egy gyenge szívű-lelkű embernek a fejére és utána az elhunyt hozzátartozói a gatyát is leperelik rólad nem szándékos emberölésért...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Igen, ez a probléma és ha megnézed ezzel sehol nem foglalkoznak. Soha egy szót nem emelnek erre, hogy basszameg a vr-nak nem a youtube a marketing felülete, hanem a boltok. Merem állítani 20%-40%-al legalább több elkelne.
De csak a play it van.

Németbe a MM-ban van kitéve, csak nálunk nem.
De 3D tv-hez teszek ki 3D szemüveget.
Ezt is így kellene reklámozni.

kigyi
Nem normális ami a VR horrorban van. Ez komoly, ha jó hangcuccod van hozzá akkor gyakorlatilag extrém para lesz belőle, de annyira, hogy, ha képes vagy átélni a helyzetet amibe kerülsz akkor bizony félelmetes.
Én még az Oculus-al próbálgattam a VR-t 3 hónapig volt nálam egy példány és még a hype elején eladtam, hogy ne bukjak rajt.

Az élmény brutális volt otthon éjjel (persze nappal is, mert ugye nem látod milyen napszak van csak tudsz róla, hogy kint mi van, de ezt "elfelejteti" veled) elindítva egy horrort sokszor beparáztam rajt. Nekem az izolációs Alien is félelmetes volt így játszva és folyamatosan eszembe jut amikor csak hagyomány módon tolom akkor is, hogy ez bizony félelmetes.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Voltan
Igen, kábé, mintha egy színvaknak akarnád elmesélni a szivárványt.

Be is csattogtam 2 media markt-ba is, hátha ki van állítva a cucc, de nem volt, pedig nagyon szeretném kipróbálni.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Brand new rész!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Hát én nekem ez a bajom.
Mindenki beszél a vr-ról.

Éppen tavaly talán vol egy vr beszélgetés.
Ott magyarázgatták, hogy mi merre hogy....

De basszameg, az alapvető probléma az, hogy a vr-t képtelenség leírni meg elmondani.
Mert az ember agya amíg nem találkozik ezzel az inderrel, nem tudja mi ez.

Az a baj az összes ember csak beszél róla. Úgy beszélnek egy közönséghez, mintha értenék mi a téma.
Ehhez kellene alap lépés, pl konzol boltokba, vagy egyéb helyeken egy vr-t kitenni, hogy bárki megnézhesse, felhúzhassa.

Addig nagyon nehéz.
Max azt tudod megtenni, hogy ha pl horrort szeretnél, akkor elmész egy ismeretlen elhagyatott házba, este egy zseblámpával, mászkálni, na ez a horror vr-ban, csak éppen minden pixelekből áll, minden felület.

Vagy ha kimész beülsz egy autóba, és körbenézel, na az a vr-ban is. Így lehetne elmondani kb, de ezt is nehéz elképzelni.
Erre jó a playit ahol folyamat kint van a vr.

Magát a vr-t is eladni csak demozgatással lehet, az ha csak mesélnek róla azzal nem, a youtube trailerek messze nem tükrözik a vr képét, még minőségben sem.

Azt imádom a legjobban, mikor vr-t akarnak neten stream-elni, annak semmi értelme. 😊

Voltan
Na, azt elhiszem, hogy VR-ban nagyon durván működik egy egyébként gagyi horror is. Kíváncsi is vagyok rá nagyon, de sajnos ismeretségi körömben senkinek sincs VR-ja. Magam még soha nem probáltam. VR élmény-szűz vagyok még. De nagyon érdekel.

darkSectorxxx
A horror 2d-ben túlléptük már, a horror vr-ban van csak.
Ott még alap dolgok is taszítanak majd, mert tv-n, monitoron biztonságot ad, az, hogy közted és a kijelző közt van egy légtér, aminél közelebb nem tud jönni semmi.
A VR ezt megszűnteti.

Jumpscare is kijelzőn csak a hanggal működik, az a legfontosabb, egy fasza fülessel.

zorrobomber
Nem jöttem most rá hirtelen, ez remaster, vagy új rész?

Tinman

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Csak hogy visszatérjünk a giga OFF filmes témáról:

"1 millió eladás fölött a Divinity: Original Sin 2

A korai hozzáférésből kilépve a Divinity: Original Sin 2 hamar átlépte a félmillió eladott példányt, és most büszkén jelentették be, hogy a szeptemberi hivatalos megjelenés óta már az 1 millió is meglett. Csak gratulálni lehet hozzá, ugyanis minden kritika szerint a Divinity: Original Sin 2 az egyik legjobb szerepjáték, ami valaha készült."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

a horrornak a jumpscare az ami a fingos-bofogos/hugyos-szaros viccek a vigjatekoknak. sztem

teny h evek ota nem nezek semmi horrort, de anno ami huszonevesen is befosatott az a Remalom az Elm utcaban elso resze volt (jo sok ev kesessel lattam) ill. tesom elolvastatott az Amerikai pszicho-bol egy reszletet ami ha szoba kerul koztunk felemlegetem h jovok meg neki amiatt egy nekifutasbol tokonrugassal (voltam akkor 16-18 kozott emlekeim szerint).

a helyzet viszont az h az ember amikor nekiul horrort nezni, plane jatszani akkor ha lelkiekben rakeszul akkor minden le tud peregni rola ami nem jumpscare. Pl anno az AvP2-ben volt egy resz mikor menekulnod kell kifele a Hive-bol. elsore -mikor legjobban beleeltem magam es izgalmamban az utat is elbasztam parszor- az egy rendes adrenalin-froccs volt mig mikor mar csak a poen kedveert toltuk legnehezebb fokozaton mar csak a "ne ugraljal mar annyit te dog" tipusu resz, de nyilvan ekkor is megmarad az onkentelen megijedes mikor egy alien megis sikeresen a pofadnak ugrik.
A "nyomaszto" sztem viszont messze nem elegseges dolog egy horrorban, legalabbis nekem a Texasi lanfureszes az az volt de absz nem volt felelmetes csak "o, bazzmeg legyen mar vege".
Amit mondani akarok kb annyi h leulni horrort nezni anelkul h beleelessel/empatiaval lennel a szereplok fele az kb ertelmetlen, a legtobb film meg ott verzik el h ezt nem kepes elerni az ostoba rendezessel es/vagy forgatokonyvvel. pl, Alien:Covenant (tudom, messze nem tokeletes pelda)
Utoljára szerkesztette: Andule, 2017.11.29. 23:41:08
grebber
Soha nem hagyok ki se filmet se gamet mert valakik azt mondják hogy szar stb. Imdb 0.1es filmet is megnézek legalább látom mi a pálya..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.11.29. 23:02:15

Csemegézz! De ezek többsége nem ijesztő vagy félelmetes, csak szimplán nagyon durvák.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Szerb filmet láttam, de nem tudtam komolyan venni, egyszerűen annyira túl van tolva, hogy már röhejessé vált a végére.

Why so serious?

zorrobomber
Oké lehet a horror nem stimmel, de kíváncsi lennék grebber mit mond rájuk. Persze a háromból kettőre én se voltam kíváncsi <#nevetes1>, de ja, a Mártírok jó volt. Ha egyet néz meg, akkor mondjuk azt. Ahhoz hogy ezt a sztorit elmeséld, ennyire túltolt betegség "kellett". Azokat a részeket egyébként kb. ki is zárta az agyam, leginkább az eleje meg a vége maradt meg.

Voltan
Nem tudja valaki, a Resi 7 Gold edition megvásárlásakor nem jár valami kedvezmény azoknak, akiknek az eredeti megvan?

Tinman
Saló megvolt, szerintem simán csak "szar" (ha-ha), egy nulla az a film, egy erőltetett polgárpukkasztás. Nincs művészi, se semmilyen értéke, horrornak, meg ugye nem horror.
Mártírok eléggé odavág stílusában, de az sem ijesztő, inkább csak túltolt elmebetegség, de milliószor jobb, mint a Saló.

Voltan
Ezekkel óvatosan! 😊
Igen erősen a megbotránkoztatásra mennek rá - túltolt brutalitással, tabuk szemenköpésével (szarevés -szó szerint -, vérfertőzés, nemi erőszak, megalázás, groteszk módon túltolt brutalitás, stb. és most csak a felszínt kapargattam)
A Salo inkább művészfilm, alapvetően mocsok unalmas, és öncélú, minden tekintetben.
A Mártírok-at még egyszer meg kéne néznem, mert haverokkal belenéztünk egyszer, de nem volt már senki sem szomjas, szóval sokmindenre nem emlékszem belőle 😄 De igen beteg darab, az tény.

A Szerb filmet pedig természetesen nem láttam, csak van egy haverom, aki olvasta, hogy valahol él egy fickó, akinek a koleszos szobatársának a személyi edzője egyszer majdnem megnézte 😄
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.11.29. 21:18:53

Jim Morrison
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szerb filmhez van uncut verzios. de en nem ajanlom a filmet de ha nagyon akarod... lehet eloszor valami magyar kritikat kene olvasnod rola tenyleg meg akarod e nezni. senki sem fog leszolni mert vegul nem nezted meg

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.11.29. 21:10:23

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Isten irgalmazzon rajtam, a kíváncsi természetemből adódóan megnéztem a Szerb filmet még pár évvel ezelőtt. Hát soha többet! 😄

A Salón még nagyon gondolkodom, de ott már szarevés is van, úgyhogy nem tudom. :-\

grebber
Ezekről sosem hallottam. Ha van hozzájuk felirat meló után beszerzem őket és meglesem. Most úgyis 1 hónap szabin leszek..

zorrobomber
mosom kezeim, én is csak hallottam róla <#nevetes1>

Jim Morrison
jah... ne meg szerbből is unrated.. pfej

zorrobomber
Csak azért vagyok kíváncsi, mert jumpscare pl. a Mártírokban nem sok van, és érdekes lenne tudni hogy az mondjuk milyen érzéseket kelt benne.

Jim Morrison
dam azok a filmek. ne is nézze 😄

zorrobomber
Érdeklődve kérdem, hogy olyan igazi brutál horror filmeket szoktál nézni, amik jellemzően moziba se jutnak el, csak egy kult tábor szereti őket? Pl. Saló, Szerb film, Mártírok, stb.

Voltan
Szorri 😊

grebber
"Csak viszonyításképp, nagyjából erről beszélek én is"

Japán nem volt? Azt is kb ennyire érteném <#eplus2>

Voltan
Jó, akkor tényleg teljesen reménytelen az ügy, mert te a horror lényegét nem érted, nem is fogod soha.

Csak viszonyításképp, nagyjából erről beszélek én is:

grebber
1-2 jelenet akad pár csak általam játszott hulladékban Outlastben is első 10 percben volt 2 db.
Fear demóban is volt anno 1-2 amit faszán le is lőttek így a fő game már nem volt annyira hatásos...
Doom 3-ban is volt 1 db eset amikor a gőz kilőkte a falból a fémlapot...
Elvétve akad 1-2 ilyen eset...de ez nagyon kevés egy 8-10 + órás állítólag horror játékban.

#296523: Amit leírtál az belőlem nem tud parát kiváltani....pedig lásd fentebb elég egy kicsattanó fémlap...(bár ez is jc feeling)

Voltan
Jó, akkor egyet szögezzünk le. A jumpscare-t a legalávalóbb, legprimitívebb eszköznek tartom a horror repertoárban. Olcsó, primitív ösztönökre épít, könnyű, és hatásos, de annyira egyszerű, hogy az már szinte alpári. Ettől függetlenül tövábbra is része a horror repertoárjának, tehát teljesen nem lehet kiktatni - nem is kell. A maga helyén el tudom fogadni.
A problémám az, hogy az utóbbi években megjelentek azok a filmek és játékok, amik szinte kizárólag ezzel operálnak, ez teszik nagyrészt azért, mert tehetségtelen gárda alkotta őket, akik vagy képtelenek megteremteni a kellő atmoszférát, vagy szimplán leszarják, és "jó lesz nekik ez is" felkiáltással ijesztegetnek, mint egy rossz szellemvasútban.

A horror igazi művészete számomra az, amikor a környezettel, zenével, látvánnyal, rendezéssel, történettel alakítással meg tudnak teremteni egy olyan hangulatot, hogy a szíved a torkodban dobog, pedig adott esetben akár nem is történik konkrétan semmi kézzelfogható. Amikor belegondolva az adott szituációba megborzongz.

A kérdésem a következő. Melyik olyan horror film, vagy játék tetszett neked eddig, amiben nem megijedtél a hirtelen hangoktól, meg ijesztő akármitől, hanem amiben csak szimplán nyomasztott a hangulat, és borzongtál tőle?
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.11.29. 20:05:10

3Error
Volt horror játék amiben tényleg besz*rtál már?

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

grebber
Mert mi legyen? Ti se tudjátok.... ti is csak azt mondjátok amit nektek ad a game...

De látod, továbbra sem érted. Mert a véleményed itt is micsoda? "Ez nem horror, ez egy szar, max nektek hülyéknek jó ez a szemét". Szerintem a normális véleménycsere nem itt kezdődik de nem vagyunk egyformák.

Why so serious?