Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Sőt, a Thief 3 is...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Seth
A Dishonored megeszi reggelire.

PSN ID.: Beegabor

Tinman
Thief (2014) is lepergett. (Még júniusban kezdtem, toltam is egy ideig szorgalmasan, aztán olyan 5-6. fejezet körül akadt mindig más.)

Háááááát... az összes Thief-et ezzel bezárólag végigtoltam és azt kell mondjam nem is olyan egyszerű pontosan megfogalmazni, hogy mi a Thief (2014) baja, de hogy van baja az biztos.

+ Hangulatos, jó az atmoszféra és ezzel a korábbi részekben sem volt gond
+ A grafika darkos, jó szokásához híven kissé gótikus és meglehetősen kellemes a szemnek
+ A sztori nem egy adrenalin bomba, de eddig egyik Thief részé sem volt az és relatív egyedire sikeredett
+ Zene nem nagyon akad, ahol van ott kellemes
+ Az irányítás controllerrel nekem perfekt volt
+ Bugot nagyon ritkán láttam
+ A fő szál egész érdekes
+ Helyenként jó lvl design, remek helyszínek (pl. bordély, asylum)
+ A fény/árnyék fizika jól működik
+ Nyilván a hangok most is elég jók
+ Szvsz nagyon jól optimalizált, ugyanis a VGA ventim szinte végig meg se akart mozdulni, pedig mindent maxra toltam.
+ Közel tökéletes honosítás

- Céltalan lootolás, persze ellopsz mindent ami nincs egy hídhoz kötve, de elég hamar rájössz, hogy sok értelme nincs. Miért nincs? Mert ha rutinos Thief játékos vagy, akkor arra a sok szemétre semmi szükséged nincs, ami a játékba bele lett tolva. Ha rutintalan vagy és végig akarod CoD-ozni, hát kis túlzással élve azt is lehet, könnyen és gyorsan szerezhető lé a nagyot sebző vackokra. Éppen emiatt, nekem a játék ezen része meghalt. Nem kellett a kötélnyílon kívül igazából semmire költenem... néha már csak azért költöttem, hogy fogyjon a lé.

- Helyenként meg nagyon gáz lvl design és nem csak az. A legrosszabb, az időhúzós városi közlekedés, ahol egyik helyről eljutni a másikra nem is olyan egyszerű, emiatt van, hogy 20 percek elmennek arra, hogy eljuss a küldihez, mert vagy a városi őrség újratermelődő tagjait kell kerülgetned, vagy egyszerűen nem találod meg az átjárót, ami gyakran gagyi "press X" QTE-vel van megbolondítva. Az ablakok emelése is pont ilyen baromság... nyomkodod az X-et, hogy Garret felhúzza. Sigh.

- Mellékküldik. Nagy részük rémes, egy részük érdekes... de... de céltalan. Még a bankrablós DLC is céltalan, ha csak nem az a célod, hogy minden vackot összeszedj. De az miért is lenne szórakoztató? Az őrök kicselezésére megvannak a régi jól bevált módszerek, a nehézség inkább az eldugott, elrejtet baromságok összeszedése.
Látszólag az lenne a megoldás, hogy sokkal drágábbak kellenek, hogy legyen a cuccok és lockpick is aranyáron kéne, hogy menjen. Így rá lenne kényszerítve a játékos a lootolásra, de ha így lenne, akkor meg mérhetetlen grindelésbe csapna át az egész. Azért a régi Thief-eknek is megvoltak a maga hibái, de a Deadly Shadows pl. egész jól egyensúlyozott ezen a téren.

- Az ember azt hinné, hogy ennek a játéknak nagyon magas a szavatossága, hiszen elsőre úgysem tudsz minden tolvaj kritériumnak megfelelni, de ez nem igaz. Rohadtul rá kell érnie annak, aki letol ebben egy küldit és újrakezdi, mert "jaj egyszer gyanút keltettem" (nem egyenlő azzal, hogy észrevettek!), meg "elhagytam egy pénzérmét valahol"...

- Egyetlen percig sem addiktív! Ez azért rettentő furcsa, mert minden benne van látszólag, hogy jó játék legyen, de összességében mégsem az.

Cirka 1.5 millió(!) PC játékos Steam accján ott figyel a játék, ebből csak 15.1% játszotta végig és a segítőd által adott mellékküldiket csak 6.6% tolta végig (naná, hogy én igen). Ez azért elég beszédes. 23 óra alatt toltam le (valódi ingame gametime), de inkább tűnt 43-nak.

Érdekes, hogy nem jár achi a nem ölésért, csak akkor jár külön achi, ha leütés sem volt. Hát az úgy sooo hardcore és sooo értelmetlen. A leütés (igen, non-lethal) szerintem teljesen rendben van egy tolvajos játékban.

A Thief nem az a kifejezetten jó játék, és főleg nem addiktív, de nem is lehet rásütni, hogy rémes. Egyszerűen van jobb és nincs benne elég vonzerő ahhoz, hogy akard a következő küldit, vagy, hogy a játék által eléd tárt célok teljesítésére vágyj és ez komoly gond.

7/10 lenne, ha csak a főszál érdekel, de az összhatás mégis egy 6-os, főleg a mellékküldik miatt.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.04. 21:00:44

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Végig is játszottam. Remek volt. Thaiföldön a 60-as években játszódó, távol-keleti mitológiát felvonultató survivor horror point and click kalandjáték. A távol-keleti mitológia mellett remek betekintést nyújt a 60-as évekbeli Thaiföld történelmébe, amiről eddig konkrétan semmit se nem tudtam. Hát, nem egy vidám dolog. 😄
zorrobomber
Steam fórum szerint a végefelé negatív volt az értékelése, a futtatási problémák miatt, ÉS nekem sem indult.

People with modern Operating Systems are having a very difficult time getting it to run.
See forum posts, negative reviews.

grebber
Szerintem csak simán nem érte meg fenntartani őket meg a buzi licenszek játszottak közre.. Mindkettő tökéletesen ment Win 10-en.

Hoppá közbe látom facebookon postolták is

The holidays are here! Celebrate with us & grab 2 free games on PC
Claim World In Conflict from today & Assassin's Creed IV: Black Flag next week
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.12.04. 18:23:56

Next PC upgrade: 2022

zorrobomber
Kíváncsi leszek ez a verzió menni fog -e, nemrég elő akartam szedni, és nem indult (Win10). Ahogy nézem ez (kompatibilitási problémák) is oka lehetett annak, hogy a RUSE-al együtt leszedték steam-ről.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.12.04. 18:20:55

grebber
Érdekes, Storeba már ki se adja régóta...de mindegy is ennyit megér....<#eplus2>

Origin is fellőhetne valami új cumot az on the houseba.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.12.04. 18:04:45

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Uplay kliensből a legkényelmesebb:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ha valaki szaratós, horror point and click játékra vágyik: Detention. Még csak 80 percet játszottam, de eddig zseniális. Hihetetlen hangulata van.
kigyi
A trial gameplayek amik fent vannak azok nem tűnnek rossznak, persze a kérdés milyen lesz valójában a kiadott termék.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

zorrobomber
Ja, és a kiadóé a pocsék Urban Empire is, amit szintén nagyon vártam... persze azért én is felveszem wishlistre <#nevetes1>

kigyi
Majd meglátjuk, de azért felkerült a listára, hogy lássam mi történik vele.

zorrobomber
Brutál jól néz ki, de a fejlesztő mindegyik játéka csak Mixed értékelésű. A Grand Ages Medieval-t az előjelek alapján én is hasonlóan lelkesen vártam, aztán azóta se néztem rá, olyan rossz véleménnyel volt róla mindenki.

kigyi
Óóóó micsoda gyöngyszemre akadtam a Railway Empire-t láttam meg most egy kulcsos oldalon. Hát ez remeknek ígérkezik régen el tudtam szórakozni a Railroad Tycoon sorozattal egy darabig.
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2017.12.04. 10:48:02

ZsZso
Ezt annyival toldanám meg, hogy a Win 10 verzió és a Java Edition nem "kompatibilis" értsd: multinál Java Edition -ös verzióval csak JE -s szerverre mehetsz fel tudtommal. A Java edition az eredeti verzió, ami a legtöbb fícsörrel rendelkezik, a Win-10 -es pedig tulképp a mobil verzió, de úgy rémlik, hogy rohamtempóban húzzák fel a Win-10 -est is.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Tinman
De én ezt sose értetettem. Ha 2 út van, akkor miért megy valaki arra, ahol szárazon megtosszák 2 mp-en belül? :-D

Másikra: Nekem anno a Guild Wars miatt ment kissé gallyra az egyik kapcsolatom, de így visszatekintve bár többet játszottam volna -.-

Voltan
Szerintem mindenki. Az van szemben 😄 A baj akkor kezdődik, amikor a delikvens negyedszer is elindul arra, mert hát bazeg biztos arra kell menni.

Git gud 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Igen, nálunk is ez volt, a Zasszony egy tündér. Csak a téli szünet vége felé bár ugyanezt mondta, de éreztem hogy a mosolya nem volt őszinte, és rezgett a léc 😄

Tinman
Köszi!!!

Dzsini
Így van, belépéskor autentikál.

kerülőút van LAN-on, saját szerverrel - így mindenhol 1x be kell jelentkezni, utána már "offline" lehet játszani úgy, hogy valamelyik gép dolgozik szerverként.

That’s all there is to it: with a simple configuration file tweak and an optional resource pack you can now play Minecraft on the local network with more than one computer. As we emphasized in the introduction, this isn’t a way to crack the game for online play, and it does have its limitations. The trick is be suited for letting younger siblings play or temporary LAN parties.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.04. 08:53:42

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Tudtam, hogy jobb, ha kérdezek, mert még mindig értetlen vagyok kicsit.

Tehát ha ezt megveszem, akkor SEM lehetséges az, hogy Win10 alatt játszik vele az egyik kisgyerök', a másik meg u.e. az időben meg Win 8.1-en egy másik gépen? Mert ha jól értem acc belépés kell és egyszerre a kettő nem fog menni.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.04. 08:49:20

Tinman
Fene se tudja... nem vagyunk "direkt" rajta a témán, ha lesz remek, ha nem lesz, akkor meg n+1 szép helyre eljutunk, kb. ez a program :-D

Tinman
Platform ugrálás sajnos máshol is, sőt a köv. részben is volt. Designer szempontból változatos egy olyan boss használata, nem véletlenül volt ilyen a DeS-ben is, ahogy az ugrálás is a változatosságot hivatott elhozni... az a gond, hogy amit a lvl designer gondol, meg amit a programozó az gyakran 2 külön dolog.

IMYke2.0.0.0
Azt ugye tudod, hogy sok-sok évig meg fordítva lesz: amikor a gyerkőc érkezőben és utána felcseperedőben lesz. <#hehe>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"meg ne a legnagyobb nyomás felé menjünk LVL senkiként (temető). :-D"

10-ből pedig 9 játékos azt választja... én arra indultam el anno.

Tinman
Nekem a párom hétvégén: "Hand of Fate 2 még mindig? Jó, akkor lefoglalom magam."

Végeztem a HoF2-vel. -> "Látom még ideges vagy, inkább hagylak" :-D

Dzsini
Nem, mert Mojang accounthoz kapcsolódik mindkettő.

Illetve igen, mert egy vásárlással akármin futtathatod (de egyszerre csak egyszer). És van crossplay mobil-win10-pc irányban.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.04. 08:44:53

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Ezt sokan benyalták. Legalább olyan tipikus hiba, mint a "temető" felé kezdeni. Nekem egyik se sikerült soha, még akkor se, amikor rém n00b voltam... hát kardot azért ne a kovácsba teszteljünk, meg ne a legnagyobb nyomás felé menjünk LVL senkiként (temető). :-D

Tinman
Totál nem értek ezekhez, elnézést... de akkor ez 2 kulcs? Mert akkor best buy ^^

Tinman
Ha játszottál a DeS-el bizonyára emlékszel a Dragon God-ra. Nem sokkal különb a Bed of Chaos-tól, ott is ugrálsz, sunnyogsz, a végén meg böksz, abs. nem az a tipikus boss harc, ami a Souls-okban jelen van. Mégis jó volt, pont ahogy a Bed of Chaos is illett oda... attól, hogy nem szeretjük, attól még zseniális munka.

Én meg biztos vagyok benne, hogy ilyenre tervezték. 1:1 :-D

Dzsini
Minecraft Java Edition (kapsz hozzá win10 kódot is 😊 )

Tinman
Olcsó Minecraft-et hol tudnék venni, ami NEM Win10-es?

Na hát ezzel sem értek egyet. A Bed of Chaos talán a játék legszarabb boss harca. Ötletesnek ötletes, de ennél semmi több. A széria egyik leggyengébb pontja a platform ugrálás, erre betesznek egy platform ugrálós boss harcot. És még ha az ugrásod tökéletes is, még így se 100%-ig biztos hogy túléled halál nélkül.

Fos és élvezhetetlen harc ahol egyáltalán nem a skilledtől függ a dolog, hanem attól hogy mekkora mákod van. Bár ez teljesen szubjektív, gondolhat bárki bármit, engem nem nyűgözött le.
Utoljára szerkesztette: Rony94, 2017.12.03. 22:17:53

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Jim Morrison
szerencsés vagy, akkor a kapcsolatotok már mindent kibír. 2. és 3. részt is karácsonykor <#crazya><#alien2>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Voltan
Valóban az. A következő volt a történetem vele: amikor pc-re kijött, nem tudtam, mi ez, virágboltit lerántottam, játszottam vele, jött hamar a kurvaanyád faktor, töröltem a pokolra, Aztán fél évvel később megint virágbolti, mondom, na azért mégis, hát annyian mondják, hogy jó. Kicsivel tovább jutottam, de meghalt a gépem, és aztán elfelejtődött. De később pedig sale-en volt, megvettem, és harmadikra annyira beszippantott, hogy az egész karácsonyi szünetet a sötét lelkekkel töltöttem, és az akkor még barátnőm, ma már feleségem kis híján elhagyott miatta 😄
De végigvittem azóta kétszer. Tanultam belőle, ilyen hibát nem követek el többé karácsonykor 😄

Jim Morrison
undorító egy játék .. <#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Konkrétan az történt, hogy nem lehetett interaktolni egy helyen egy karral, amivel kellett volna. Rengetegszer betöltöttem a checkpointot, végignyomtam az összes harcot, ami kell hozzá, fejezetet is elejéről, de semmi. Aztán egyszer csak beadta. Egyértelműen bug volt, és mivel nyilván gugliztam is miatta, hát rájöttem, hogy van egy híre a játéknak, és sokan kínlódtak hasonlóval.

A DarkSiders szerintem nem volt rossz, de nem tudtam annyira odáig lenni érte, mint azok, akiknek az volt az első efféle élményük. A Lords of Shadow-ig kéne már egyszer eljutni.
Voltan
Höhöhöh 😄 SZOPÓÓÓÓ! 😄
Welcome to Dark Souls 😄

Jim Morrison
ne is mondd. multkor baratomnal kiprobaltam az elso reszt xbox360on... meg az elejen volt de volt benne vagy 15 oraja. valami miniboss elott kardja 200as sebzessel messze a legjobb. kiprobaltam, megnyomtam a gombokat mivel mit csinalok. hat nem valami kovácsnak mentem neki random? miniboss után ki tudja milyen messze volt bonfire. minden uton boss volt kovacs meg sehol 😞
ujra kellett kezdenie. (de utana mar 3 ora jatek utan tovabb eljutott).

Seth
Tudod, hogy nem bonfire-okra gondoltam.Igen, egyedinek egyedi,mert el lett cseszve 😄
Biztos vagyok benne, hogy eredetileg úgy tervezték, hogy egyhuzamban kell megcsinálni az egész bossharcot. Csak annyira RNG lett az egész ,nem akartak már változtatni, berakták segítségképp a checkpoint-okat

Tinman
Mondj hasonló bosst bármely játékból. Egyedi és deadly as fck. Tökéletesen passzol a Souls érába.

A csekkpontokról a Souls-okban inkább ne is beszéljünk.... nevetséges. Van ahol 20 mp-re van egymástól, van ahol meg negyed órára. Röhej.

Seth
Csodás designeri meló ? Biztos azért raktak checkpointot minden fázisához,mert olyan jól sikerült 😊

Tinman
Elképesztő a memóriád! ^^

Igen, valóban így gondoltam és most is így gondolom... a Sánta Mónika leggyengébb húzása, a konkurencia legerősebb lépése előtt van 1-el.

"gamebreaking bug miatt is kellett huszonhatszor visszatöltenem egy checkpointot, illetve fejezetet is újrajátszanom. Csont nélkül inkább a DarkSiderst játszanám újra, vagy bármelyik másik GoW-ot (-Betrayal)."

Ilyenem nem volt... csak emlékeznék rá, de készséggel elhiszem, hogy beleszaladtál.

DarkSiderst én is szívesem újra tolnám 1 éves teljes béremért. A 2. részre még mindig nem volt erőm, de hadd hazudjam már azt magamnak is ide, hogy majd ha lesz rá időm.

Wesker üzeni: A DarkSiders k. jó játék, a 2. része meg még jobb vaze!

Tinman
Sigh... igen, tudom miért mutatták, minden pixelét ismerem. Pontosan ezért oldottam volna meg átvezetővel... belépsz "oda" és cutscene. Semmi, de semmi értelme nem volt ott csapkodni.

A Bed of Chaos a maga nemében zseniális húzás és nem kevesen pusztultunk el ott. Az ott egy csodás designeri meló eredménye.

Voltan
"Ha bölcsek lennénk, ezek a hsz-ek határon túlról jönnének :-("
Sajnos mocsok mód igazad van 😞

Engem nem zavart, hogy interaktív volt a vége, sőt számomra nem illett volna a játékhoz ott outróban rendezni, de nyilván ízlés és lelkiállapot kérdése.

Az Ascension ezek szerint nem nemesült idővel nálad. Annak idején sem dicsérted, de azt írtad, hogy még így is veri a konkurenciát a Santa Monica. Én sajnos már ennyire sem voltam elnéző vele, de később játszottam, ráadásul a nekem bejövős Bayonetta és a 60 fps-hez szokás után ugrottam bele.

Hardon egyébként annyira sétagalopp nem volt, de vészes sem. A legnehezebb részként szokták emlegetni. A GoW-ok közül viszont csak a Ghost of Sparta ment le hardon, nehezebben egyik sem, így kevés az összehasoníltási alapom. Mechanikailag nem lenne rossz, de nem minden - máshonnan átvett - újítás működik jól, és semmi igazán ütőset nem tud húzni, ahol meg nem kéne, elviszi filmesebb irányba a játékot. Mondjuk a framerate is elég "cinematikus" (érzésre, ténylegesen valószínűleg több, de zavaróan ugrál, brr).

Elvileg a multi lett volna a lényeg, amíg a making ofot néztem, ott is erről áradoztak, de azt 2017-ben már nem próbáltam. Ja, és hiába vártam ki, gamebreaking bug miatt is kellett huszonhatszor visszatöltenem egy checkpointot, illetve fejezetet is újrajátszanom. Csont nélkül inkább a DarkSiderst játszanám újra, vagy bármelyik másik GoW-ot (-Betrayal).
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.03. 16:52:10
Seth
Épp az volt a lényege szerintem, hogy mutassák mennyire egy nulla, legyengült senki a "főgonosz". A védelmezői nélkül egy rongyos parasztgyerek arra jár és elveri 😊
Ugyanúgy, mint a Bed of Chaos a Dark Souls-ban, hasonló apró lényecske bújt meg a félelmetes boss mögött, 1 ütéssel legyőzted. Tudod, mint Óz, az Alice csodaországban-ban 😄

Tinman
Kiplatináztam a DeS-t nyilván tudom mi és miért történt, ettől függetlenül szánalmasan szar volt az a nyomorék ott a végén. Jobb lett volna inkább egy átvezető, mint az a nagy semmi és nem, nem vártam még egy boss harcot utána. (A False King abs. méltó lezárás lett volna + átvezető.)

A GoW: Ascension egy szégyenfolt. Letoltam anno, de még a final boss harcra sem emlékszem, kicsit sem! Ezek szerint ennyire könnyű volt, mert ami nehéz azt egy életre megjegyzem.

Szerk.: Megnéztem, már emlékszem... talán 3.-ra sikerült, elsőre belealudtam, 2.-ra kiismertem.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.03. 16:40:54

Tinman
"A Souls játékok teli vannak bossokkal, most miért ne lehetne egy-két könnyű/könnyebb boss bennük."

Nem a könnyű bossokkal van baj, hanem ebben a konkrét esetben a final boss-al.

A Dark Souls 1-ben
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Gwyn
és az odavezető út TÖKÉLETES nehézségű volt! Nem volt túl olcsó, nem volt őrületesen kemény sem. Méltó lezárás volt. A Dark Souls 2-ben levő
Throne Watcher & Throne Defender, majd utána Nashandra
TÖKÉLETES nehézségű lezárások voltak! A Dark Souls 3-ban
Cinder
dettó hozta az elvárt szintet!

Ezeknél mind-mind működött a katarzis élmény... a DeS-nél lófaxt se, ahogy a HoF 2-nél se, míg a HoF 1-nél túlságosan is. Az már annyira húzós volt, hogy mire megdöglött, már belefáradtam. U.e. éreztem a Giana Sisters final boss-nál is, túl nehézre vették a játék többi részéhez, emiatt, mire végre végeztem vele az egész játékot meggyűlöltem. Ezek hibás designeri döntések.