Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

darkSectorxxx
Ja az is egy a sok közül. Nálam nem bukott, én végig élveztem.
Hellblade kategória.

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Nekem annyi volt a szerencsém, hogy húgom jól tanult és kapott egy gépet.
Én nem mert rólam nem hitték volna el, hogy tanulnék én bármit és bárhogyan. 😄

Aztán teltek az évek, aztán átvettem az uralmat. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Ja, PS4-re ott van még UC-klónnak a bukott The Order 1886 is <#eljen>
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.11. 14:57:08
darkSectorxxx
Hát én nem aggódtam, ők csak a házat látták mindig. 😄

Nem mindenkinek voltak olyan hülyék a szülei, hogy ezt elhiggyék. Ami azt illeti, remélem, senkinek sem. Az én szüleim korosztálya már hozott C64-et Ausztriából (a gyerekek olyan kicsik voltak, hogy inkább ők játszottak velük), és édesanyámmal egymás ellen is versenyeztünk flipperekkel, NES-en (Pinball) is, PC-n (Pinball Illusions, Balls of Steel) is.

Mondjuk én C64-en tanulgattam Basicet, PC-n is forgattam a Turbo Pascalt, és az első saját PC-m vásárlásakor már kötelezően tanultunk számítástechnikát. Arról nem is beszélve, hogy angoltanulásban vagy gépelésben mennyit segített. Tehát amellett, hogy mindenki ismerte a játékos célokat, aki értelmesen állt hozzá, az valójában játszva tanult vele. Azt persze aláírom, hogy a konzolt nehezebb lehetett a szülőknek eladni (egyéntől függően), de nem egyszerűsíteném le a kérdést.
IMYke2.0.0.0
//szerk.:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
S még mielőtt: apám nagyon keményen fogott minket. Cocializmusban olyan, hogy "szegény" nem létező fogalom volt -- állam bácsi így kijelentette --, de tény és való, hogy volt mindig étel az asztalon, fa a fűtésre, és tető a házon, ruházkodás is csont nélkül ment, ahogy mindenféle külső állami és egyéb segítség nélkül ment minden évben az iskoláztatás és egyebek is.
De: extra, luxus kiadásokra nem fecsérelt a család -- s mi úgy is voltunk nevelve a húgommal, hogy ilyesmikre ne is apelláljunk (szóban, hangosan).
Így továbbtanulásunkig nem is volt hang/zajkeltő a lakásban -- Sokol és más lengyel csodákon kívül (nagymamámhoz jártam át a jugó Disco Focust hallgatni, ha tucc-tucc zenét akartam) --, és videomagnó sem (helyette feljártunk a Művházba filmezni, színestévén, és Akai meg később valami más magnóval VHS-ezni, és ugyanitt döngettük a Midi toronnyal a falakat is).
A PC (akkoriban Commodore 64 volt a legmenőbb a környéken) eszükbe se jutott.

Pécsre kerülve persze kinyílt a világ -- középsuli 1. osztályától minden álmom volt egy saját PC (miután megtudtam, hogy lehet vele zenéket is machinálni).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Nincs, nincs. Ez elsőre még simán átmegy, de a kétévenkénti gépfejlesztéseket azért már nem volt olyan egyszerű észérvekkel alátámasztani 😄

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Nekem az 1. PC rém "drága" volt... vagy 1 hét UK, vagy a PC. A PC mellett döntöttem, ráadásul a Sega MD-om is el kellett adnom olyan drága volt a 212 MB-os HDD bele. Már már nyilván másképp döntenék. De konzol az a szülők miatt is volt mellette, mert ők is úgy látták, hogy a fő gaming az inkább konzolon menjen, a tanulással kapcsolatos dolgok meg a PC-n. Persze ha éppen nem volt iskola idő, lehetett a PC-n is gamelni.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Nehéz gyermekkorod volt akkor.... 😄

darkSectorxxx
"a PC-re legalább rá lehetett fogni, hogy másra is jó 😄"

<#nyes>
Van olyan gyerek a földön, aki nem tanulásra vetettte a számítógépét a szülőkkel?

Voltak ezen a vonalon TBS-ek, taktikai és menedzserjátékok is, egész jó változatossággal. Ráadásul a '90-es években a bunyós és sportjátékok nagy része is elérhető volt PC-n. Mentek emellett olyan "elhanyagolható" műfajhoz tartozók is, mint FPS-ek, más nézetű akciójátékok (pl. Crusader: No Remorse, MDK), korabeli horrorjátékok (ugye a Resident Evil az Alone in the Dark klónja volt) és akció-kalandok (értsünk ez alatt Little Big Adventure-t, Ecstaticát, Dark Earth-öt, Tomb Raidert, GTA-t vagy Outcastot), illetve maguk a kalandjátékok (a Myst, a Phanatasmagoria vagy a King's Quest kimondottan nagy blockbuster volt), valamint másféle logikai játékok (pl. The Infernal Machine, Lemmings) szintén .

És akkor ott voltak az autós játékok, az űrszimek (Wing Commander, Privateer, X-Wing/TIE Fighter, I-War stb.), mindenféle repülő-, tank- és bármiszimulátorok. Az én ifjúkoromban mindenki kóstolta ezeket, része volt az életünknek az általuk is kínált változatosság.

A csúcsplatformerek közül sok elkerülte a PC-t, de nemcsak az Apogee- vagy a Disney-platformerek jelentették a kínálatot, volt Prince of Persia, Lost Vikings, Blackthorne, Heart of Darkness, Earthworm Jim (az inferior DOS-os mellett, van belőle superior windowsos is, de sajnos 32 bites oprendszer kell hozzá), Pandemonium! (szerintem kissé túlértékelt, de szinte minden PS1-huszár is fel szokta hozni a korból), és sok más.

Még a Sega is portolgatott: többek között a Golden Axe vagy a Sonic CD sem Steamen talált el PC-re először.

Sokkal változatosabb volt akkor az AAA, a 2000-es évek meg az indie áttörésig en bloc lehangoló ahhoz képest, ha még akkor is születtek új stílusok. Bőven volt mivel játszani PC-n, a kiforró műfajok diverzitását egyszerűen Kánaánnak éltem meg a NES, a C64 és Mega Drive-próba után, sőt, a sokféleség és az új műfajok miatt vonzott platform. Tény, hogy sok kiváló exkluzív volt akkoriban konzolokon, és a DOS nem volt a legtökéletesebb a reszponzív élményhez, ráadásul akkoriban az offline kompetitív/kooperatív multiban erősebb volt a konzol. Nem mintha az FPS-ekre és RTS-ekre építő LAN-mókák ne találtak volna, és a hot seat is jó volt TBS-ekhez.

Egyébként konzolokon is voltak nyugati RPG-k, elvégre a Wizardry iszonyú népszerű volt japánban, a jRPG-knek a nagyapjáról beszélünk. De portoltak Civilizationt, Syndicate-et, Panzer Generalt vagy StarCraftot is rájuk, ahogy FPS-eket is. Hullámzó eredménnyel, persze. A Mega Drive-os Herzog Zwei viszont egy fontos előképe a PC-s RTS-eknek és MOBA-knak.

Iszonyú nagy klasszikusokat lehetett találni minden platformon, kimaxolni például egyszerre a DOS-os, SNES-es és a Mega Drive-os nagy neveket lehetetlen volt, ha volt életed is. Ha meg szerettél pár időrablóbb műfajt, és összejött nyáron és pár hétvégin egy masszívabb LAN-party, akkor végképp elment az idő.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.11. 14:40:16
IMYke2.0.0.0
<lapítva a gazban> : 2000-ig nekem saját PC-m sem volt. Semmilyen. (1974-es vagyok)...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Voltan
Jaja, dettó. Szülők nem nyelték volna le a konzol dolgot nálam sem - a PC-re legalább rá lehetett fogni, hogy másra is jó 😄
Meg aztán az ismerőseim is mind PC játékosok voltak, soha nem éreztem a konzol hiányát.

darkSectorxxx
Ma is még necces a téma részemről....ezt prezentálja a sok TPS akciójáték ps4-re, amit sokszor említek, hogy nem én választok platformokat, hanem a játékstílusok alapján használok gépeket.
Ezekből az Uncharted szerű cuccokból PC-n a TR létezik, azt ennyi kb, a többi ami 1-2 játék van, az meg nem pont ilyen és azóta se látok nagy változást.

PC inkább most fps-ekből él még ahogy nézegettem a megjelenéseket.
Ami nem azt jelenti, hogy itt a stílus a minőség, hanem hogy eleve nem fér hozzá az ember.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.12.11. 14:12:27

zorrobomber
Az oké, de nekem nem volt opció, hogy direktben, csak játékra használható konzolt kérjek a szülőktől, a C64, PC kombóért is éveket kellett nyaggatnom őket. Főiskola alatt meg már a belém kódolt PC szeretet és az Internet süvítő világa hajtott, majd aztán csak a teljes szabadság (munka+fizetés) ideje során jutott eszembe hogy akár konzolom is lehetne. Arra is utaltam, hogy a PC-n nyilván a klasszikusok az általad is említett stílusokból jöttek, de nagyobb volt azért a stíluskavalkád, mint konzolon. Magyarul szerintem a csak konzolos lét unalmasabb lehetett mint a csak PC-s. Abban egyetértünk hogy mindkettő kell 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.12.11. 14:01:38

Tinman
Éppen ezért kellett a PC mellé konzol is, mert azért a végtelenségig RTS-eket, meg HC RPG-ket tolni se volt egy nagy móka. Nekem a kezdetektől fogva így van... C64 mellé a NES, PC mellé a Sega, majd a PS2, PS3, PS4, X360, etc.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Poénnak szántam, természetessen nem igaz. 😉

zorrobomber
Eskü nem akarok flame-et gerjeszteni, de szerintem nyilvánvaló a különbség, konzolon szinte nem létezett a stratégiai vonal (ami volt az leginkább RPG-kbe ágyazva), míg PC-n kevesebb hagyományos árkád stílusú játék volt, de cserében ott voltak a korai, korszakalkotó FPS-ek, stratégiák. Nyilván elfogultan, de abszolút nem bánom hogy elsősorban PC-n nőttem fel, sőt... Belekóstolni sikerült a konzolok világába a játékidőt bérbe adó konzol garázsokban, de ott is elsősorban az egymást cséplős cuccok (Mortal, Tekken, stb.) pörögtek, és azok sose fogtak meg, mindig volt valaki, akinek több ideje volt bemagolni a kombókat. Ami még élesen megmaradt, az egy kibérelt Playstation 1 és 2-3 nap tömény autókázás a Gran Turismo 1-el.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.12.11. 13:54:13

Tinman
1. Lebuktatok mind. <#buck>
2. Vérpécések vagytok.
3. Kimaradtak alapművek.

<#shakehead>

Atisz
Olyan nincs. Külön-külön érdemes venni.

Nekem is kéne egy korrekt mikrofon.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

darkSectorxxx
Csak annyi a különbség, hogy konzolokra voltak játékok is. 😄

grebber
Én ismerőseim közül meg soha senkinek nem volt eredeti játéka...én voltam a hülye aki elkezdte venni őket (mert minek venni ugye, ha ingyen vannak) Mára mindenkinek ps4-e van..

Next PC upgrade: 2022

zorrobomber
+1 a vérvonalra, nekem is X360 volt az első konzolom

Akkoriban a minosegi strategiai/taktikai jatekok pc-re jottek ki, rpg-bol meg max jrpg volt konzolra amitol van egy reteg aki a mai napig hupililat hany. Ennyire egyszeru tud ez lenni 😊
Voltan
Ez egyáltalán nem fura, más alomból származunk. Az én ismeretségi körömben soha senkinek nem volt konzolja. Mind a ZX Spectrum- C64 -PC vonalat követtük. Azóta is így van, egyedül nekem van egy Xbox 360-om. Számomra az a fura, akinek konzolja van.

Nálam sem volt törvényszerű, hogy 30 évesen a NES-klónos gyökerek után újra lett konzol itthon. Jó, hogy így alakult, de nem lett volna tragédia PC-n maradni. Egyáltalán nem természetesen minden játékosnak, hogy kötelező a több platform, több játék létezik annál.

Furán hangzik, de jórészt azon múlt, hogy bejött a Psychonauts PC-n, amit látatlanban rendeltem meg,a demót is csak a vásárlás után telepítettem. Emellett alighanem a fórum is bírt motiváló erővel.
Én legfeljebb akkor próbálom ki, hogy Origin Accessben keresztbe fekszik elém. Igaz, az első részről is ezt gondoltam, de még csak nem is telepítettem az előfizetős hónapom alatt. Az ingyenes hetet meg 2 nap után lemondtam.
kigyi
Battlefront 2 aktív játékos jelen!
Igaen az ellenfelek erősek, de kit érdekel elbírok velük az alap cuccokkal is igaz így nem leszek első a meccseken. Na és? Még a pályákat teljes egészében sem ismerem miért akarnék első lenni rajtuk.

Meg ne vegyétek ez komoly, a 10 napos trial pörög nálam és 4 óra ment le a többire nem tudom rávenni magam pedig megpróbáltam. Amikor játszok tetszik gyönyörű még az ellenségeket is eltalálom, ki is tudom lőni, de másnap a toljuk még egy kicsit érzés nincs meg. Ilyenkor még elolvasom ezt a fórumot na ráfrissítek van-e mág hsz és odáig jutok, hogy na most már nem állok neki 😄 Jó, jó a hangulat is jó, de mindig hiányzik belőle valami pedig most neki fogok állni, mert szerdán jön az SW 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Egyrészt sok játék és kevés idő (annyi klasszikus van amihez máig nem jutottam még el) másrészt konzolos pályafutásom viszonylag későn indult, és nem is tartott sokáig még akkor. 2010ben vettem PS2t de vacak tévém volt és nagyon szarul nézett ki rajta minden így aztán kb két játék után hagytam. Vettem PS3-at 2012ben, hogy na majd azon játszogatok. Aztán fél év múlva eladtam mert olyan helyzetben voltam, hogy kellett a pénz, meg nem is nagyon használtam. Tavaly vettem újra egyet, egy slimet használtan, na azon már szoktam játszogatni és meg is akartam venni rá, de aztán jött a hír hogy készül a PS4es kiadás szóval így az lesz. 😊

Why so serious?

Tinman
A Sotc pl. elég openworld volt, persze kevés interakcióval a világban, nem egy GTA szint, de azért tisztességesen lerakták PS2-re anno... a frém, hát ja, szar volt a konzolhw kb. minden genben.

Tinman
Akinek kimaradt annak evidens. Ebben nekem az a fura, hogy aki 30+-os gamer, annak, hogy a francba nem volt se PS2, se PS3-a? Már pedig ha volt, akkor azon a must play excluk top 3-ában azért ott volt.

Tinman
Pontosan ezért készítettem róla felvételt :-)

Amúgy úgy kezdődött, hogy 10mp-el korábban furává vált a hang, mintha távolról szólna és a robbanás pillanatában a kép kimerevedett, majd beakadt a hang. Na most a gépen 24h stressz teszten is gond nélkül átment. Gyak. nem láttam ilyen kifagyást, már nem is tudom mióta... évek talán.

Valakinek kell, az én életemből például eddig kimaradt. Vehetném a PS3-as verziót is, tudom, de így valószínűleg inkább ez lesz.

Why so serious?

IMYke2.0.0.0
Csak a közelmúltból (előtte meg hányásig):

2017.12.08
2017.12.09

Arról meg nem tehetek, ha
- ide várod a videókat, az OFF-topik helyett,
- nem jársz az OFF-topikba.

Voltan
Köszi, ezt hasznosítom én is.

Ja, néha linkelhetne is tőlük videót, mert így nem tudjuk, hogy miről van szó 😉

Amúgy erről a YouTube-csatornáról.

Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.10. 16:15:24
Voltan
WAB?

Engem is taszít az egész, ugyanezen elv mentén, de valaki játssza is innen, vagy mindenki csak a hallottak, olvasottak alapján írja ezt be? Az a 2-3x erősebb elég durvának tűnik.
Én nem a régi klasszikusok és az új mocskok (vagy régi mocskok és új klasszikusok, és így tovább) összehasonlításáról beszélek, hanem az egyforma mércéről. Ami miatt félkésznek pocskondiázunk új játékot, azért régit is lehet. Mert régen gyengébb online lehetőségek híján valóban kevésbé lehetett patchekre hagyatkozni, de ennek ellenére, ahol megtették, ott ez rosszabbul sült el, más játékok meg úgy maradtak, ahogy voltak, amíg 10 múlva a rajongók nem pofozták ki.

Játszom én már jó pár éve, annak idején is játszottam már akkor réginek számító játékkal és újakkal is, ahogy most is. Van ilyen is, olyan is. A vélt vagy valós aránybeli eltérésektől függetlenül. Az persze nyilvánvaló, hogy egy mai nyílt világú mindent bele játék, amin ezren dolgoznak évekig, jó eséllyel több bugot tartalmaz, mint egy NES-es 2D platformer. Régen sem az utóbbiak voltak a bugosak.

A SotC PS3-as verziójának pedig én nem vagyok elégedett a teljesítményével, meg hát te is tudod, hogy PS4-en nincs PS3-as BC. Az a kérdés, hogy jobb-e az, hogy elérhető lesz PS4-en is.
IMYke2.0.0.0
"A mai játékok jó része nem csak a technikai háttér tekintetében küzd gyakran kihívásokkal, hanem a játékmenetet, játékélményt érintő bugokkal is tele van szórva. "

Bizony! S mióta WAB-t nézek, azóta még jobban szemet szúr a dolog!

IMYke2.0.0.0
Kell-e mondanom, hogy nálam semmi ilyesmi (sem) történt? <#vigyor5>

Tinman
Nem értek egyet.

A mai játékok jó része nem csak a technikai háttér tekintetében küzd gyakran kihívásokkal, hanem a játékmenetet, játékélményt érintő bugokkal is tele van szórva. Egy Hand of Fate 2 egy pre-alpha pl. a Sotc PS2 day1 verziójához képest. Ne felejtsük el, hogy akkoriban muszáj volt alaposabban tesztelni, mert nem nagyon lehetett egy nap 2 patchet is letöltetni a delikvenssel. A SotC PS2-es verziójával a fosteknón kívül nem nagyon volt más gond. Pusztított.

Nem bánom én sem, hogy nem csak a PS2-es verza emulálása az opció, de ez a 3. kiadás nekem már túlzás. A Bluepoint-nak tudnék ennél jobb melót is adni, ha már remake...

MerlinW
Pont erről szól a minden BF2 témában, hogy pénz nélkül nagyon lassan fejlődsz, a pénzes tartalom meg 2-3x erősebbé teszi a játékosokat a nemfizetőkkel szemben. Tehát a fejlődésed még lassabb lesz, és élvezhetetlen a 90% damage resist, 100% dmg bónuszos alakokkal szemben😊

Tudom hogy Star Wars meg szép, meg minden, de ha rám hallgatsz keresel más játékot és velünk együtt reménykedsz egy jó SW játékban a jövőben. Persze te tudod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.10. 15:36:43

[merlinw.org]

Én elhiszem, csak akkor éppenséggel az efféle játékok nem érdekeltek. PC-n is voltak olyan játékok, melyek inkább utólag jöttek be. És ugye én annyira nem szerettem játszani vele PS3-on sem, legalábbis egy percre sem függtem rá. Különlegesnek különleges, de annyira nem az esetem, hogy hiányozzon az, hogy nem csináltam magam alá a tényszerűen moslék állapota miatt.

Ha a mai játékokat félkésznek szemétnek tartjuk a vállalhatatlan performance vagy a bugok miatt, akkor nyugodtan felróhatjuk ezt a klasszikusok eredeti állapotának is, legyen az X-COM vagy SotC. Az meg ugye nem kérdés, hogy nem bánjuk: nem a PS2-es verzió - plusz esetleg annak PC-s emulálása - az egyetlen opció.
FEARka
Vigyázz sanya mert darálék leszel 😄

Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók

Tinman
Azzal a PS2-es verzióval az akkori PC-seket elég csúnyán be lehetett csendesíteni. Még csak hasonló se létezett cirka 12 éve PC-re. A másik amire emlékszem, amikor áthívtál egy vérpécést és elindítottad előtte, vagy hagytad, hogy tolja 15 percet. Maguk alá petéztek.

Egyáltalán nem rossz emlék a PS2-es verza, mert akkor ott elaléltunk tőle... igen a frém az volt, hogy 10 alá is befigyelt, de ennek ellenére se fogtuk fel, hogy arra a látványra, hogy képes az a vas.

Remélem innen már lesz BC, mert tényleg nem kéne minden platformra mindig kiadni ugyanazt. Vagy adják ki PC-re, az örök 😊

Viszont tényleg szépítettek rajta, és most 60 fps-es opció is lesz, PS3-on ugye a 30-at se tartotta mindig, a PS2-es meg, hát... legendás. Örülök, hogy az első verzió annak idején kimaradt, gyűlölnék emlékezni is rá.
Voltan
Death simulator, ez jó 😄 Sajnos igaz is, már az alapján, amit hallottam.
Én ugyan kibic vagyok, engem az ilyen multis lövöldék sosem érdekeltek, de az a véleményem, hogy ennyit tényleg nem ér az egész...

Tinman
Hivatásos béta teszternek kellett volna mennem. Nincs olyan játék, amibe valami komoly bugba ne futnék.

Rise of The Tomb Raider - Baba Yaga DLC bug

Abban a pillanatban akadt ki, hogy kinyírtam a DLC boss-t -.-

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.10. 14:22:42

IMYke2.0.0.0
"Annyi időm úgysincs hogy egész nap toljam csak hébe hóba akarok játszani vele."

Akkor a death simulatorban te leszel a darálék. Sajnos.