Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atisz
Kicsit árnyalnám a képet (mármint nem e négerét 😄): A Fűrész 1. része egy kifejezetten jó alapkoncepcióra épülő meghökkentő és ügyesen összerakott horror volt, korrekt színészekkel. Ami utána jött (hány rész is, 6-7?) az már a hulladék kategória és tipikusan annak a jele, hogy nem lehet egy ötletről x+1,2,3...y rókabőrt lehúzni. És nem érdekel, hogy anyagilag mennyire volt sikeres a többi, konzervatív kretén nézőként csak az érdekel, hogy jó-e az adott film.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

darkSectorxxx
Soha nem nyertem semmit, én immunis vagyok a nyereményjátékra. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Atisz
A múltkor kiakadtam azon, hogy mindig az utolsó utáni pillanatokban jutnak el hozzám érdekes/fontos információk (RL dettó), tehát hogy ez most mással ne essen meg: klikk.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nyereményjáték a Fanatical-on, még 15 óra.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

zorrobomber
Ha te is toltad volna mondjuk a CM 01/02-t, mint én anno, akkor lehet lecsökkent volna a te mutatód is 10-20-ra. <#wink> Ez a mindent a maga idejében kell tolni dolognak szvsz nem csak a játékhoz van köze, hanem a játékos korához is. Nekem, PC-s játékosként is bőven megvolt az állkoppantós élmény, csak máshogy hívták. A lényeg hogy olyan technót mutasson amit még soha nem láttál. Ha ezt észrevennéd, akkor lehet a mai dolgokat is jobban tudnád értékelni. Persze logikus hogy a sokat látott szemet nehezebb lenyűgözni, de ezért muszáj értékelni az apró csodákat is.

Tinman
Példákat írtál, én meg írtam, hogy azokat és a társaikat is letoltam. Pár éve még 40-50 cím/év volt a mutatóm, gyerekkoromban ez simán volt 60-80, egyszerűen több időm volt rá. Már pedig évi ilyen mennyiséggel hamar eljutott az ember a középszarok világába, ahonnan egyértelműen a konzol felhozatal jelentette a kiutat. Én nemtom akkoriban mennyit és mivel játszottatok, de azért vannak nektek is csúnya fehér foltok ahogy látom, mint nekem pl. a WC franchise, amivel rém keveset toltam.

A PoP 1 más liga a Sotch hatásához, nem is egy univerzum. A minőség bár örök, mégis egy Full Throttle se képes 2017-ben akkorát odavágni már egy sokat látott szemnek, mint cirka 23 éve. Van amit az idejében érdemes látni és ennek semmi köze nincs egy 100+ éves könyvhöz. Semmi.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.11. 16:32:20

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

darkSectorxxx
Pedig nem vagyok ennyire érzelgős, ilyen téren.
Mondanám hogy tetszett, de hazudnék.

Ami tetszett, az a pár puzzle, meg a harc.
Még a csaj is unszimpatikus volt.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.12.11. 16:14:25

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Tudom, én meg erálulom, ugyanez van a Hellblade-nél, fordítva, ezért írtam, hogy látom, te értesz. 😄

Ez úgy hangzik, mintha mi csak egy sci-fi regény (már 3701 oldal!) mellékszereplői lennénk DS mellett. És egyre valószínűbbnek tűnik, hogy ez az igazság. Örülök, hogy ennek az irodalmi mérföldkőnek a része lehetek!
Én példákat írtam a különböző stílusokra (kb. csak a "mindenki" által ismert nagy neveket), nem azt, hogy ezeken kívül más nem volt. És hát a sok száz órás játékok, a multi, az újrajátszósások egy más hozzáállással fogyasztó játékosnál máris felborítják a személyes preferenciáidra szabott képletedet. Ha meg valaki pár évvel lemaradt, akkor máris felgyűlt a pótolnivaló, és a magyar 30+-osok közül nagyon voltak lemaradásban (ha már abból indultunk, hogy az ő PC-n rekedésük meglepő).

Nyilvánvaló, hogy egy platformra szorulva abban az érában sok mindent kihagyott az ember, de a többségnek nem volt végtelen szabadideje. Mert ugye ki lehet hagyni rengeteg könyvet, filmet és irl-élményt is. Nálam legalábbis ez úgy van, hogy amíg játszom, addig mást nem nagyon tudok csinálni. Márpedig bőven volt mit annak idején is, és most is.

Az egész kérdés arról szól, hogy aki szeret játszani, de véges az ideje, annak ez alatt, hogy érdemes kihasítania egy metszetet a játékok világából. Nem hiszem, hogy erre az az egyetlen érvényes válasz, hogy az összes platform tortájáról lenyalogatod a tejszínhabot, mert nem biztos, hogy mindenkinek ez való. De még ha az is lenne, természetes, hogy ez nem így alakult, tehát megint ott tartunk, hogy nincs min meglepődni.

Én személy szerint örülök annak, hogy megértem a Colossushoz, és vállalhatóbb minőségben játszottam volna. Úgy gondolom, a játék még jobban is járt így nálam, eleve 2006-ban nem is érdekelt. Nem azért nem lett belőle közös kedvenc, mert nem tudtam átszellemülni, ami kb. ugyanakkor a PoP1-hez és az Another Worldhöz is sikerült. Sajnos már a Bűn és bűnhődést sem tudom oroszul olvasni az első megjelenésekor, de azért szódával elmegy.
Tinman
Ha nem lennefosteknós, az a játék egész jópofa lenne, csak kár, hogy soha nem lesz folytatása. Az a detail lvl amit beletoltak az elképesztő... ez is lett a veszte, megint a konzol hw volt a korlát, pont mint a Sotc esetében a PS2.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Amikor itt felsoroltál a WC-en kívül, mind letoltam, sőt a lehetséges folytatásokat, előzményeket is. Nem véletlen, hogy konzolom is volt, mert PC-n is letoltam a nagyokat, de láttam, hogy konzolon is vannak olyanok, amik leszakítják az arcom, ezért azokat is letoltam.

Szerintem az a gamer sokat veszített, akinek kimaradtak anno a nagy konzol klasszikusok és ez alá a témaindító SotC is vastagon beletartozik. Nem azt mondom, hogy 2005-ben 26 éves fejjel a tini korosztályba tartoztam, de hogy elcsöppentem a játéktól, ahogy a nálam 10 évvel idősebb amigás haverom is az tény.

És a Sotc nem csak a látvánnyal alázott, hanem a mondanivalóval, az érzésekkel, amit benned -jó esetben- ébresztett úgy, hogy a narratívát igazából a te elméd gyártotta hozzá, ez még nyakon volt öntve azzal a megfoghatatlan hangulattal, amit EGYETLEN PC-s játék sem volt képes se előtte, se azóta hozni. A Sotc egyszeri és megismételhetetlen és szerintem egy olyan veszteség azok számára, akik ott és akkor nem tolták, amit ma már nem is értenek.

IMYke2.0.0.0
Isti: azt nem hiszem el, hogy te 2x végigjátszás után is képes vagy olyanokat állítani, amiket eddig.

Nyilvánvalóan élnek ezen a Földön érzelmileg kevésbé intelligens lények is, de eddig azt hittem, a homo sapiens nem az.

//S még mielőtt: persze, tudom, hogy léteznek érzelmileg-kevésbé-fogékony emberek is. Apám az egyik élő példa. Hál' Istennek, sokkal-sokkal több mindent örököltem anyai ágról.
//Segítőszakmában is dolgoztam, viszonylag sokáig (pálya eleje), és ma is nap mint nap emberek ügyes-bajos saját fájdalmaival kell küzdenem (falusi önkormányzat már csak ilyen): különböző empatikus szintekkel léteznek emberek.

A baj csak az, hogy mindaddig nem is hajlandóak az emberek fikarcnyit is foglalkozni érzékenyebb témákkal, míg a rokonuk, vagy ő maguk nem érintettek... ilyen emberek közül kerülnek ki az utcán, járdán fekvőt átlépők is többnyire... (ez utóbbi más vizekre evezne, de érzitek mire akarok utalni).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Elárulom a gif nevét: WTF.

//szerk.: és nem jó értelemben.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.12.11. 15:34:39

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

darkSectorxxx
Látod, mégis csak megértesz te engem. 😊

darkSectorxxx
Pláne hogy hazudni nem szoktam senkinek. Pláne nem megtörtént, archivált videókkal kapcsolatban.

jarlaxxe
Detto, engem inkább idegesitett az a örült monolog amit a csaj darált, a harcrendszer meg szimplán gagyi volt az én izlésemnek.

darkSectorxxx
Vitáz a Cswiccsel, és még kérdezitek sokszor minek közvetítek cswiccsen?
Hát nem a nézettség miatt, hanem hogy minden szépen felmegy youtube-ra.
Ilyenkor meg elég csak belinkelnem a végigjátszást.

Amúgy a ps4es végogjátszás után a magyar feliratnál még nektek sírtam, hogy a közepe felé bezuhan mindig az fps és újra kell inditanom a játékot.

De nyugi este belinkelem majd a profilomat. Neked és aki nem hisz nekem. 😄

IMYke2.0.0.0
"Nekem pl a fűrész film volt jelentős"

Ízlésen, különösen másnak az ízlésével nem illik, és nem is szoktam vitatkozni, de akkor elmondom a saját véleményemet a teljes Fűrész juniverzről (képpel):
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tény, h mindkét játék olyan, ami nem mindenki számára emészthető.

LiS, h egy tini lány élete köré van szőve a sztori és a tipikus tini lány problémákkal is szembesülsz. Hellblade esetében meg a hangok, hát... kiváltják a hatást és nem mindenkinek veszi be a gyomra. 😄
Moby
És igazad is van. Szerintem ilyen lenne egy csecsemő aki úgy születik, hogy tud írni. De pl. a rengetegsok információ meg tudás még nem homályosítja el a tisztánlátást 😄

Adversus solem ne loquitor

darkSectorxxx
Akkor fogalmazhatsz másképpen is, de nálam nem hozta azt az érzést, amit nálatok. Még a végén sem döbbentem meg ezeken a dolgokon, biztos a sok cucc, játék és film miatt az ingerküszöböm elérhetetlenné vált.

IMYke2.0.0.0
<#nevetes1><#vigyor2>

Jim Morrison
én abból csak demot játszottam vagy mit (EP1), de engem sem fogott meg. lehet mondjuk 3ep után már le se tudnék vele állni, de addig el kellene jutni

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Én már - most, ebben a szent pillanatban - hozzád képest már a következő lépcsőfokra léptem: bármit elhiszek neki.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.11. 15:24:28
IMYke2.0.0.0
"2x vittem végig. "

Isti - tudod, hogy sok mindent elhiszek neked, de ezt nem vagyok képes. Bocsánat.

darkSectorxxx
Mondom, aki fogékony az ilyenekre annak ez másképpen csapódik le.
Nekem pl a fűrész film volt jelentős, masnak meg unalom űző.... 😊 más az igényünk, vagy ingerünk. Rám nem tudtak így hatni....

Moby
Úgy vagyok vele, mint a life is strange-el. Annyi szépet és jót olvasok róla, olyan nagyon próbálom szeretni, olyan sokszor futottam neki. ÉS

Nem. Semmi. Nem megy be. Valszeg totál immunis vagyok a női lélek rejtelmeire 😄

IMYke2.0.0.0
"Aki vevő az ilyenre"

Nem kell "vevőnek" lenni rá --- a filmeknél sem vagy mindig teljesen felkészülve a benne, tőle, belőle kapott érzésekre (már ha kiváltanak egyáltalán belőled bármit is a filmek), látványra ---. épp az a lényeg: a játék JÁTSZVA adja át azt, amit akart: az utolsó jelenetig... s nem, nem a bosszfájtokkal, és nem, nem a sétálással, és a űz egyszerű puzzle-okkal.

Innentől kezdve annak viszont semmi értelme, hogy ilyesmiből csak a Tomb Raider van PC-re vagy Boxra, mert ezzel több, számos multiplatform képviselővel rendelkező műfajt hoztál fel.

Mellesleg Quantum Break meg PS4-re nincs. Mondjuk látatlanban én sem cserélném el rá az UC4-et. A boxos Sunset Overdrive viszont legalább annyira érdekel, mint a Horizon vagy az inFamous.
"Persze, tök cuki ez a szerelmes story, de nekem ez nem olyan nagy dolog mint másnak."

Akkor nem jött át magyarul se, h mi a lényeg. 😄

Tipp: Nem a szerelmes sztori miatt mérföldkő.

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.12.11. 15:22:03
darkSectorxxx
2x vittem végig. Magyar és angol. Minden kommentet elolvastam róla. Engem annyira nem hatott meg. Persze, tök cuki ez a szerelmes story, de nekem ez nem olyan nagy dolog mint másnak.

Amúgy meg nem a story mélységét mértem össze a 2 játéknál, hanem csak vázlatokban mondtam, hogy 1 kategória, ahogy az Unchatrted sem Tomb Raider, de egy stílus.

IMYke2.0.0.0
Nem hagytad magad sodorni a sztorival - nem gond. De legalább megpróbáltad.

Isti meg a bosszfájtok miatt akart játszani vele. <#miaz>

IMYke2.0.0.0
A videóhoz kell --- mert hát ugye azt húsvér gémer emberek mondták a játékról, a játékkal és a saját életükkel kapcsolatban.

Moby
Én még értettem is, és ezzel együtt sem bírtam végigvinni. Elmondhatatlanul idegesített ez az agybajos kiscsaj. Értem én, hogy a narratíva erős, éde én nem akarok senkinek sem a pszichiátere lenni, pláne nem az én pénzemért 😄

darkSectorxxx
Aki vevő az ilyenre, azt érdekli ez a téma, engem nem hatott meg.

darkSectorxxx
Szótár? A játék az magyar felirattal van. Jó tudom mondtad, hogy nem minden van lefordítva.

darkSectorxxx
Uncharted, Order, Bloodborne, Horizon, Until Dawn, The Last Guardian (remaszterek esetleg) és valóban, a nagy része most jön, de ez mind ilyen hasonló cucc kisebb eltérésekkel. 😊

IMYke2.0.0.0
Én is fogom még játszani - mindenért, amit adni tud.

Voltan
Na, most kedvet kaptam, hogy még egyszer végigvigyem. Lehet, hogy felrakom újra. Az idei év egyik nagy meglepije volt számomra 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IMYke2.0.0.0
Egy Mérföldkő - egy rohadt nagy mérföldkő.
A megvalósítása mellett mindaz, amit a narratíva a lelkileg teljesen és kevésbé egészséges emberek lelkének ad: utolérhetetlen.

IMYke2.0.0.0
Neked kötelező.
Angol-magyar szótár is kell mellé, előre szólok.

IMYke2.0.0.0
"Mész egy szép díszletben, amit megtör 3-4 harcjelenet...."

Isti, köztünk nyugodtan elmondhatod / leírhatod, hogy: szart se fogtál fel a sztoriból
<#bee1>

Ugye fogod, h miről szól a Hellblade? Hogy egy olyan témát ölel fel és olyan szinten és alapossággal és hitelességgel és olyan utánajárással, mint amit eddig egy játék se tett meg? Sokan egy fontos mérföldkőnek tartják a játékok között és olyan oldalak is foglalkoztak vele, amik nem szoktak játékokkal foglalkozni. A The Order pedig egy X-edik gyengus játék, szép grafikával, sok átvezetővel.
IMYke2.0.0.0
Hagyd, nem tudja mit beszél...

darkSectorxxx
Miért nem ugyanaz?
Mész egy szép díszletben, amit megtör 3-4 harcjelenet....
Vagy milyen kategóriába tennéd?
Rpg?
😊

Nem azért reagáltam, hogy fűtsem a émát, de nem tudom, hogy mi az a sok. A TPS third-person shootert jelent, nekem nem jut eszembe az UC-n és az Orderen kívül egyetlen PS4 exkluzív se. Ha meg az UC és a TR emlegetése ellenére minden hát mögötti kamerás játékot ideértesz (inFamous, Horizon), akkor meg tele van velük az összes platform.

Nincs persze azzal semmi gond, hogy te a PS4-eseket szereted, de bőven találni belőlük mindenfelé.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.11. 15:09:31
Az Order Hellblade kategória. Ne már. Ez fájt. 😄
darkSectorxxx
Igen, most már van elég billentyűzetem..... 😄

A hosszú billentyűzetelvonásnak pedig mindannyian látjuk az eredményét.
zorrobomber
<#eljen>