Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amióta SzJVC otthagyta az 576-ot,na kb azóta nem olvasok gamer lapokat (jóóó régóta). Szóval nem nagyon vagyok képbe kik mit jelölnek miért,csak látom,hogy ez így szerintem butaság. Komolyan "madárvédő,golyókapkodó" Adventure jusson már eszembe. 😊
Pedig az valóban GOTY material (boccs, ha vótmá'):

zorrobomber
Én meg baromi sok embert láttam aki úgy fikázta a PUBG-ot, hogy nem is próbálta. Amivel nincs gond, én is szoktam ilyet tenni, aztán meg belátom esetleg hogy hibáztam.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.12.19. 17:34:04

Prince23
GOTY-ra is jött PUBG voks, Egyéb szavazattal 😄 Azért elég sokan oda vannak, meg most a Wolfenstein 2 ? new Collosust imádják, legaléábbis az eddigi voksok alapján. De egyet nem értek, Kreatív ötletként miért jelölték kétszer is Wolfenstein 2 NC-t 😄 Mikor ezt az ötletet már fényévekkel korábban kitalálták, ráadásul folytatás. Nem értem ezt a két voksot na 😊

grebber
PUGB-ot is mennyien veszi holott nem sok embert láttam aki ne szarozta volna....a kettő nem fedi egymást. Népszerű mivel azt hiszik normális aztán kiderül hogy nem is<#eplus2>
Én azokra szavaztam amiket tudom ,hogy nyerni fog mivel azok a trendik... ez így ebben a formában 99,5%-os siker szokott lenni...

Next PC upgrade: 2022

Prince23
És mégis ez a GOTY rovat a legnépszerűbb náluk 😄

grebber
Gogon Oxenfree free 😊

Prince23
Ha már itt tartunk... a The Game Awards jelöltjei hogy tetszettek? 😛

Grebber:

Az SG-sekenek semmi sem tetszik, ezt tudjuk már rég óta. Mindenbe belekötnek, még a cipőfüződbe is. A voks a lényeg, meg az Egyéb voks gondolom 😄

A ti szavazataitok meg hogy nem tetszhet? XD
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.12.19. 15:59:23

grebber
Kb egy GOTY szavazásuk sem volt még ami bárkinek tetszett volna..

Akkor roppant hálás vagyok a Videogamers.hu csapatának amiért ilyen nagy odafigyeléssel össze-khmmm-hányta ezt a kérdőívet. Még szerencse,hogy nem virágzik az ipar...olyan gyáraink lennének pedig ilyen vezetés mellett megennénk a kalapunkat.
Dzsini
a címsorból ítélve ők - itt a facebook post, ahonnan lehet menni szavazni
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.19. 15:11:11

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ezt a kérdőívet melyik ovis csoport állította össze? Végigpörgettem én IS jó troll módjára IS. Tényleg ennyire mélyen vagyunk már IS,hogy van Ótós de nincsen mocis meg dömpis IS? Kalandjáték mint olyan sose volt,a DoTT IS csak a szimulátor kategóriába fért be régen IS...most sajnos olyat nem gyártanak,aki esetleg vitorlás repülővel ütötte el virtuális szórakozásra szánt perceit IS pályázhat az év RPGje címre vele IS.
Olaszországon kívül konkrétan szinte CSAK Magyarországon és Németországon van kultusza. Az amerikaiak pl. nem is ismerik Spencer-éket. Az Oscar gálán, a rengeteg halott emlékére csináltak egy tribute-ot és Bud Spencer ott sem volt ott.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

darkSectorxxx
Kitöltöttem:

FPS: Resident Evil 7 (csak mert nincs más jobb)
TPS: Uncharted The Lost Legacy (csak mert)
RTS: Warhammer 2 Total War (erről hallottam, hogy jó)
RPG: Ni-oH (ha a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is RPG-nek számít 😊)
Akció: Assassins Creed Origins (a harcrendszer végett nekem egyértelmű)
Autós: Forza Motorsport 7 (mivel a GT igazából egy multi only)
Coop: Destiny 2 (gondolom a többiek véleménye miatt, de én a Cupheadnál is fenntartanám ezt)
Multi: Call of Duty World War 2 (War mód miatt, ha már nekiállok)
Ötlet: Horizon Zero Dawn (mert 2 szerintem egymástól durván távol eső stílust olvasztottak össze egy egésszé)

Goty: Assassins Creed Origins (mert még a 150. óra után is visszavonz a játék és nem érzem egy percig sem, hogy csak azért játszom, mert hogy legyen már vége)

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

darkSectorxxx
Hát csak ugye a multiban cod-bf annyi akció van mint 1 év alatt kiadott összes többi játékban együtt. 😄

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

zorrobomber
Én jobban elkülönítettem volna a kettőt, és az akciójátékoknál single player-re szűkítettem volna a lehetőségeket. Akkor nem a Rising Storm 2-re szavazok, hanem... nem tudom, akár a Hellblade-re is, sajnos még nem volt alkalmam kipróbálni. Viszont az tuti hogy valahova besuvasztottam a Getting Over it With Bennett Foddy-t <#idiota> Nem tudom már hova, nem volt olyan kategória, hogy "the perfect embodiment of a B-game" <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2017.12.19. 13:12:59

darkSectorxxx
"az akciójátékok és a multis címek között nagy az átfedés"

A mostani cod+bf alapján ez nem csak papíron van így. 😄

IMYke2.0.0.0
"Hellblade: Senua áldozata" --- <#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

MEdievil
Csomó műfaj/játék nem is létezik de azért 40x lehet szavazni mekkora év játéka a Mass effect Andromeda 😊

F

zorrobomber
Kitöltöttem, az akciójátékok és a multis címek között nagy az átfedés, illetve valahol a Destiny 2 is el van gépelve.

Prince23
9 + 1 díj. Lehet szavazni 😊VG GOTY 2017

grebber
Akkor ide is Uplayen Watch Dogs free

Pc guru teljes játéka volt.
Devv
Na, Dex most megint 2,99. <#eljen>
kigyi

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Atisz
A helyzet rosszabb, még 3d-s játékoknál is volt szerencsém ilyenhez.

Ennél már csak egy jobb van: multiplayer only játék működő szerver nélkül (ilyenem is van :/).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Dzsini
Ami azóta, hogy nagy mennyiségben vannak pl. online verekedős játékok (ahol azért az időzítés még kritikusabb) egy érdekes dolog, hogy miért is van így - mekkora költség a netkód?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Meglepően sok 2D-s játékban csak lokális a kooperatív. Elég csak a saját Steam-könyvtáramat megnéznem, jó pár ilyen van. Sajnos.
Az operendszer nem tudom hogy az ssd-n lesz e, de ha átrakjuk a vinyót az új gépbe akkor a c meghajtón van ugye a win 10 64 bit.
Atisz
Egyik ismerős játszott vele és nagyon tetszett neki (tényleg jónak tűnik, bár észrevettem 1-2 hülyeséget benne). Vicces, hogy a németeknél is majdnem akkora kultnak számítanak a Bud Spencer és Terence Hill filmek, mint nálunk 😊

Ez így nagyon gáz (local coop a XXI. században hahaha), bár lehet, hogy ha kijön EA-ből, akkor lesz majd benne.
És persze EA cuccot SOHA nem veszünk.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

Egy kis történeti érdekesség ezzel kapcsolatban:

Az 1990-es SNES-en jelent meg először az a facebutton elrendezés, amit ma minden kontroller használ, ezen B-A, Y-X volt.

A Sega a Dreamcasttel vette át ezt az elrendezést 1998-ban, de A-B, X-Y címkézést használt

Aztán 2001-ben kijött az XBox és a Sega layoutot (A-B, X-Y) vette át, sőt, azokat a színeket is, amiket a Sega használt csak más elrendezésben.
Gratula a loothoz! 😊
Az, h itt is A, B, X, Y van, de teljesen más elrendezésben, mint egy Xbox kontrolleren, nem lesz könnyű megszokni. 😄
Meggyütt. Bundliban vettem Zeldával meg ilyen izével, amiben hordozható. Többnyire dokkolva fogok vele játszani, de 30-án repülök haza szabira és akkor jó lesz handheldben kipróbálni. Egy hordozható töltőt is vettem mellé, h minél tovább bírja szuflával. 😊

3Error
Őőő, ez számomra kicsit bonyolultabb kérdés, mint MerlinW-nek. <#vigyor3>
Oprendszer marad? Egy másik gépben újrapakolás nélkül?
Ill. a "játékok megmaradnak" kérdésed a telepített játékokra vonatkozik, vagy az áruházi játékokra?

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

MerlinW
Steam/Uplay/Origin/GoG kliensben telepíttett játékok mozgathatók, max fájl ellenőrzés kell nekik. Warez cuccok egy részét újra kell telepíteni.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.17. 23:45:52

[merlinw.org]

darkSectorxxx
Igen, a mai játékok nagy része directplay-es és nem kell reg bejegyzés nekije, ha igen azt max akkor e kell menteni a gépről.

A telepített játékokat ha régi gépen feltelepítettük átrakjuk másik gépbe a vinyót a játékok megmaradnak?
Pontosabban nem a mostani döntése, a versenyképes erejével nem sokra menő Gamecube után tértek át más útra, ami a Wii-vel nagyon bejött, a WiiU-val nagyon nem. A Switchcsel próbálják egy picit jobban visszacsalogatni a third-partyt, de egyelőre nélkülük is sikeres. (Nyilván nem a third-partyt akarták száműzni, de az ő döntésük miatt koptak ki, és engedték át azt a a piaci pozíciót, melyben nagyon régen voltak erősek. Az AAA multiplatformokat tekintve a csúcson a SNES idején álltak utoljára, azóta a kanyarban sincsenek ahhoz képest.)

Az előző generációkban "HD" konzolból nem fért meg sok dudás a csárdában, de ha nem kell nagy ugrás és nem kell méregdrága egyedi hardverekkel kísérletezni, akkor a növekvő játékosszám és az előfizetéses modellek mellé vissza lehetne szállni a versenybe.

De mindez semmit nem változtat azon, hogy a Nintendo jelenleg - és jó pár éve - más szinten exkluzívfüggő, mint a többiek.

Egyébiránt érdemes lenne látni, hogy egy multiplatform Mario vagy a Zelda mire lenne képes a piacon, de tartok tőle, hogy a Nintnedón kívüli világban sokkal kevésbé tarolna látványosan. A Mario műfajilag nem alkalmas a GTA vagy a Minecraft szintjére eljutni. Bár lehet, hogy olvassák a fórumot, és feltalálják a Minecraft Mario Makert, mint spanyolviaszt.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2017.12.17. 13:33:29
Moby
Ez nem a nintendo döntése. A wiiu sikertelenségét egyértelműen ez okozta. Egyelőre úgy tűnik, hogy most szélesebb a luk amit hagytak a nagyok, és így is nagyon megy, de nem vagyok biztos abban, hogy a felszín alatt nem kaparnak-e már most azon, hogy bekerülhessenek ugyanabba a ligába.

Adversus solem ne loquitor

Voltan

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tehát szerinted azért nem más liga a Nintendo, mert más ligában játszik? <#ravasz1>
Voltan
Igaz.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Moby
Nem a liga más, mindenhol azt veszik, amit tudnak és ismert. Nintendón azért veszik az exkluzívokat, mert a sikeres és közismert multiplat játékok nincsenek jelen. Ha lenne rá gta, cod, pubg, akármi, azt vennék. De nincs. Ott az AAA+ a nin exek. Azon túl meg főleg az indie és mobilszökevények.

Már más világ van, mint 20 éve, sőt más, mint az előző generáció elején. Akkor még nem volt AC, a CoD egy 1-2 milliós jobbára PC játék volt. A Halo 3 amikor 10 milliós játékká vált, az akkor még tarolás volt. De a FIFA és a Madden az, amit évente el leehet adni, és velük a hardvert alá, CoD is jön évente, és volt belőle 30 millió fölé jutó rész is. A GTA alkalmanként előbukkan sok platformon, a legutóbbi már a 70 milliós példányszámot közelítheti. PUBG, Overwatch, Minecraft - ezeket sem kell bemutatni. Az exkluzívoknak nincs már kisebb a húzóereje, a bázis néhány százaléka megveszi őket, a legjobbakat meg 10% is. Ha ez utóbbiból jönne évi 4-5, akkor más lenne a helyzet, de ez nincs így.

Eközben Nintendón Marióból vagy Zeldából közel annyi fogy, mint hardverből, vagy több. Más modell, más számok, más liga.

Itt te is, Tinman is PC-s szemmel nézi a platformokat, de kár a saját preferenciáinkat kivetíteni az átlagos amerikaira vagy nyugatira. A tengeren valószínűleg állja is a versenyt a PS4-gyel, Európában meg sosem volt behozhatatlan hátrányban a PS3 sem, és át is fordította azt. Jó pár oka van, hogy miért a PS4 húzott el a rajtnál, és ennek egyik okát az exkluzívok jelentik közvetlenül (mert nyilván van pár nagy közönséggel rendelkező játékuk, és PC mellé is megveszik néhány millióan) vagy közvetetten (azaz a nekik köszönhető jó marketinget).
Én nem látom túsztartásban a nagy különbséget a Nintendo és a Sony között. Éppen a Crash Bandicootot hozod fel, melyből a PS1-es verzió máig csak Sony-gépekre kapható, pedig az Activision miatt már a PS2-érában is multiplatformmá vált a széria? Maximum az általad nemlétezőként kezelt PS Now-t lehet felhozni, meg hogy néhány félexkluzívot nem zárnak el a PC-től örökre (azaz nem csengetnek érte annyit a third-party kiadónak, mert minek).

Tény, hogy a Nintendo az egyetlen aktív platform holder az igazán régi motorosok közül, de ezért nem fair őket ekézni. Legalábbis másokkal szemben, mert egyébiránt egyetértek.

Azt azért hozzátenném, hogy a Virtual Console ekretein belül az előző generációkban is lehetett bőven retrót venni náluk, még többet is, mint PSN-en. Csak ez is a konzolok közös problémájába ütközik: generációváltás után vehetsz újra mindent, mert nem lesz ott az accodon. A Nintendónál már csak a géphez kötött játékok miatt sem, a Sonynál meg csak a szokásos konzolos baromságból. Hiába van meg a Jak & Daxter Trilogy dobozosan és digitálisan is PS3-ra, illetve a crossbuy miatt Vitára, PS4-re újra meg kéne vennem - az emulált PS2-es verziót. Ezért szeretek sokkal jobban PC-re vásárolni konzol helyett. Konzolon birtokolni valamit hosszú távon, egész egyszerűen inferior. Ezért nem bánom, ha állandóbb architektúra lesz kisebb ugrásokkal, library reset és remasterhegyek ellen talán segíthet.

És ez a bajom a PS4-gyel is: a PS3-mal egész tűrhetően letudtam a PS1-2-3-as kínálat egy komoly hányadát, a PS4 mellől meg nem lehet még az előző konzoltól sem megválni. Összesen már negyedik konzol lenne itthonra a PC-k mellé, és kellene egy Switch is meg... Az exkluzívkínálat pedig mennyiségileg sokkal kevesebb, jellegét tekintve pedig a multiplatform divatműfajokra koncentrálódik. Kell majd persze többek között Naughty Dog-játékokra (jelenleg sokadik UC-kat és remastereket jelentenek, és a Marióval szemben jóval kisebb a fejlődés), de nehéz így lázba hozniuk. És ugye - csak - a Steam-fiókomon nem 10, hanem 100 must play-cím porosodik, jó pár jobban érdekel, mint bármely PS4-exkluzív.
Moby
Hogy amiatt veszik-e meg, ez főleg most fog kiderülni, hogy a most eladott onex_ekhez ingyen adják egyes régiókban. De mivel jelenleg a világ legnépszerűbb nagygépes játékáról beszélünk, ha ez nem fogja, akkor már semmisem. Pláne nem az exkluzívok. Azok eddig sem adták el.

IMYke2.0.0.0
Andorom, a pléjerek nem a PÁB miatt (!) vesznek X-et, hanem ARRA RÁ... már meglévő gépre fogyott el 1 (?) millió...
Szisztem szelleritásról beszélünk Voltannal, és nem szoftver népszerűségről - és a PÁB nem szisztem szeller az X szempontjából, hanem csak egy újabb népszerű (multiplatform) cím rá.

//Szerk.: Mintha Error logóját láttam volna ... bocs, ha nem Andor vagy 😊
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.12.17. 11:07:00

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Na igen, animeként nézni ezekkel a párbeszédekkel és gügyögéssel fájdalmas lenne, de a japán mitológia mesébe szövése tényleg remek. Érdemes is utánaolvasni egyes karaktereknek és történeteknek, ha nem találkozott velük a nyugati játékos.