Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Nem ismertem akkoriban a környezetemben olyat, aki 12.200 Ft-ért elment volna dolgozni. Nem is volt jellemző ez a már akkor is brutálisan alacsony bér, amiből 1 játékot vehettél. Azt látom, hogy az átlagbér nettó 26k volt, az meg is felel a valóságnak. Azért használtam a minimális fizu kifejezést, mert direkt nem minimálbért akartam írni.

Szóval igen, továbbra is az a helyzet, hogy a mai játékok árai valójában nem drágák, nem is drágultak sokat laza negyedszázad alatt. Nem nagyon belemászva a matekba, ma egy Day1 AAA játéknak, a hazai hivatalos átlagkeresethez képest, cirka 70-75.000 Ft-nak kellene lennie.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Persze, hogy szarsz rá, hiszen nem ismered ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
K. jó játék. És nagyon nagyon könnyű is.

MerlinW
"Pedig akár jó játék is lehetett volna..."

Mikor elkezd pörögni a stáblista, könnyes szemekkel fogod az egekbe emelni a játékot, hidd el😊

[merlinw.org]

MerlinW
Pontosan e célból jött létre a topik.

[merlinw.org]

<#eljen> Tedd azt!
IMYke2.0.0.0
Nem is az öcsikkel van a baj, hanem azzal, hogy ha nem megfelelő helyről ugrasz, akkor elszáll egyik/másik gyerkőc, mint a győzelmi zászló.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
Érdekes, pedig azon játékok eggyike amit gyerekjáték volt acsimaxolni

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Hatodszor megyek neki a zenedoboz megszerzésének a "Brothers - A Tale of Two Sons"-ban...
Ezek a milliméterre kiszámított ugrabugrák minden platformer játékban a sírba visznek.
(Ráadásul, hol a kisebbik, hol a nagyobbik testvér ugrik nagyobbat a kelleténél és zuhan a mélybe -- és már nem először ilyen ugrabugránál).

//Pedig akár jó játék is lehetett volna...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.21. 22:35:16

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mármint az, hogy televágjuk képekkel dobozokról? Akkor én is pótolni fogom a mulasztást.
OMG ez a kép! Szarok én GOWra de az a sok Galaktika alatta az nice 😛 Mondjuk nekem csak a régiek vannak,meg Metagalaktika addig amíg át nem mentek picibe (hasraütésre valamikor 90 végén)
Ritka ilyet látni.
Utoljára szerkesztette: nxs, 2018.04.21. 20:59:24
MerlinW
Én meg úgy tudom, ez a topik célja.

Szerk: látom már kitárgyalták előttem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.21. 20:53:04

[merlinw.org]

Jim Morrison
fejlődött a világ, és lassan a topik is vele. kikerült bannerból is a szabály.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

TBTPumpa
Ok, akkor tessék:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Nem. Jó lesz az 5-ért is.
grebber
Ps5-re jó lesz majd storeból ~10$-ért annyit megér<#eljen>

IMYke2.0.0.0
Mert Magyarország jól teljesít. 😊

Miért ilyen drága nálunk?
a minimálbér bruttó 12 200 Ft volt.

Mármint már '95-ben, '94-ben nem volt még olyan sok.
IMYke2.0.0.0
Köszi.

Tehát... God of War
- Egyesült Államok -- 2,5 "Big Mac munkaóránként" -- 59,99 dollár egy játék (15000 Ft)
- Magyarország -- 0,9 "Big Mac munkaóránként" -- 18000 Ft egy játék (71 dollár)
- Oroszország -- 0,5 "Big Mac munkaóránként" -- 3500 rubel egy játék (14400 Ft)

1995 - 10k egy játék - ~35k egy minimális 8 órás fizu
2018 - 18k egy játék - ~90k egy minimális 8 órás fizu

Még "ócsítod" is az 1995-ös helyzetet. Az akkori adat itt kb. az 1994-es bruttó átlagbér (421. o., 2. tábla), a minimálbér bruttó 12 200 Ft volt. A 2018-as adatod meg a nettó minimálbér,a bruttó az 138 000 Ft. 1999-ig konkrétan 20k alatt volt a magyar minimálbér.

Felütöttem amúgy 1994-es újságokat: konzoljátékokból újakat már 12k-ért láttam. (Aztán jött az N64, azon hozták a mai árakat, sőr még olykor felül is múlták.)

Én amúgy fémdobozos Total War: Warhammer 2-t simán előrendeltem 12k-ért tavaly a CD Galaxisból, de mondjuk a Far Cry 5 vagy a Black Ops 4 már 19k náluk. A Ubinál érdekes felidézni, hogy 2008-ban az aktuális Prince of Persia és a Far Cry 2 6k (!) volt day1, de az egy rövid ideig tartó (nem túl sikeres?) árcsökkentő kísérletezés volt, a többi nagynál 10-12k-ba kerültek a nagy nevek (PC-re, konzolra többe).

A kérdés mindig az, hogy mennyit tudsz félretenni, de régen szó szerint egész havi fizetéseket, sőt akár többet is kértek el a játékokért, ez tény.
grebber
Te mindent mindig sejtesz de hogy rákesesnél az mindig büdös neked.Csodálkozom hogy a kis excel világodba nem mentetted el ezeket az infokat.

Régen elég sokszor közölték hogy országilag hogy áll a warez.. Oroszok anno toronymagasan elsők voltak aztán szépen szorultak vissza.

Tudom, nem a minimálbér de arról nem találok infót mindenesetre a vásárlóerőt jól mutatja. Igaz 2012-es adat. Ha van frissebb, akkor dobd be. Nem Grebbert akarom védeni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.21. 11:31:23
Az is stimmel
LINK

0,9 vs 0,5
A minimálbérrel kapcsolatban igaza volt. A warezről nem hinném, hogy bárkinek is lenne pontos adata.
IMYke2.0.0.0
Nem átszámolni kell, hanem a saját (be)vásárlóerejükhöz mérten kell vizsgálni a (minimál)béreket (is).
Nem ok nélkül kötekedtem grebberrel...

//hopp közben törölte a hozzászólását, amire válaszoltam...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.21. 11:25:11

IMYke2.0.0.0
"Vannak fasza keresők akit érdekel megtalálja a neten..."

Ja, értem - szóval csak belelőttél a levegőbe. Köszi, sejtettem.

grebber
Vannak fasza keresők akit érdekel megtalálja a neten...

IMYke2.0.0.0
"....ma már korántsem."

Bizonyítékot kérek erről. Bocs, ha nem hiszem el bemondásra.

#1 <#nemtudom>

Szökő évente bekerül egy kép. Inkább rakd be a te játékaidról is. Hátha van köztük vmi érdekesség.
grebber
Nálunk kétszer annyi a minimálbér mint az oroszoknál...és ne feledjük ők voltak a warez királyság....ma már korántsem.

IMYke2.0.0.0
"Nekem ebből továbbra is az jön le, hogy a játékok árazása KORREKT! "

Nagyon gyorsan megfeledkeztél arról, hogy
- gyakorlatilag 2 évvel korábban olcsóbbak voltak a premier árak
- oroszoknál, és még jó pár országban alacsonyabb a premier ár, mint nálunk...

Post Scriptum nekem is nagyon várós. Végre a sok fostengerből egy ígéretes 2. világháborús játék is kijöhetne. Nagyon gondolkozom az előrendelésen. Red Orchestra óta nem játszottam igazán jó háborús játékkal.

Ja, és a 30 dolláros előrendelés is korrekt. Ha ugyanezt az Activision adná ki, akkor 59.99 lenne előrendelésbe és first day dlc vel érkezne hozzá egy pálya 49.99-ért.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.21. 08:52:03
Tinman
Így van kevés, de nem halsz belőle éhen... főleg, ha a családban más is dolgozik.

Az arányok érzékeltetésére szolgált a fizu kérdése.

1995 - 10k egy játék - ~35k egy minimális 8 órás fizu
2018 - 18k egy játék - ~90k egy minimális 8 órás fizu

Nekem ebből továbbra is az jön le, hogy a játékok árazása KORREKT! Főleg, hogy luxuscikk, főleg, hogy villámgyorsan esik az áruk. Továbbra sem látom, hogy mi a baj egy GoW árazásával.

Hogy nekem drága Day1? Igen. Megvehetném? Igen. Megveszem? Majd másodkézből olcsóbban, de letolás után én is adom tovább bukóval, de ha ez nem a GoW lenne eszem ágában se lenne megvenni Day ~30, hanem bevárnék egy 60-75%-os akciót.

Nem is ezzel van a baj, de a három képernyős "ilyenszupcsinnézkiazújdobozosjáték" képeket úgy tudom illik spoilerbe tenni.
Fpocok
Eredeti játékok topikba csak eredeti játékokat lehet linkelni. Teljesen okés.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Ezeket legközelebb lehetne majd spoilerben?
Nekem csak ilyen van.

Az eddigi kb. 3 óra alapján nagyon faszányos a játék. Ja és jó nehéz. Hardon kezdtem, ami a négy nehézségi szint közül a harmadik és elég gyorsan levettem normalra, de még így is sokszor fekszek. 😄 Lehet, h a fél kézzel, csukott szemmel végigjátszható Ni No Kuni 2 után hozzá kell szoknom, h itt nem lehet csak úgy eszetlenül csapkodni. Grafikailag nagyon odacsap Pro-n 4K-ban. Azért sikít is alatta elég szépen a gép. 😄
Amin kellemesen meglepődtem, h itt a UK-ben vásárolt verzióban is benne van a magyar nyelv. Beyond: Two Souls esetén pölö csak angol volt.
MerlinW
Mondjuk ma is 91 ezer Ft a nettó minimálbér, ami talán elég rezsire meg kenyérre és annyi. Kevés.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.20. 22:39:11

[merlinw.org]

Tinman
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2002 már más világ, hiszen 1999-ben a minimálbért jócskán emelték. Így 3 évvel később a 90k már általánosabb volt.

Az 1994 az már érdekesebb kérdés. Akkoriban nem nagyon szálltak el a bérek, szüleim fizu papírja se volt acélos, pedig apám akkor még MOL-os volt... persze jóval olcsóbb is volt az élet.

Tinman
Hát ez így eléggé oda...

Tinman
A kód megkapását követő, legkésőbb 60. percen belül küldöm is át!

Tinman
:-D

Jó látni,hogy nem egy szar kódsort kaptál ennyiért,dobozos játék FTW!

Tinman : Azzal a pénzel téged nagyon átbasztak én 94-ben diákként többet kerestem a sarki boltba nyáron,2002 körül 90k nettó volt a fizetésem. A játékokkal kapcsolatban teljesen igazad van,azok régen is aránytalanul drágák voltak,viszont az élet olcsóbb volt miből félrerakni.
A Hell Let Loose zárt alfát már nagyban játszom és nagyon tetszik eddig. Persze vannak hiányosságai, de egyelőre nagyon ígéretes és már maga az alfa is játszható állapotban van, ami számomra meglepő, főleg egy indie fejlesztőcsapattól.

Most meg behúztam ezt:

Egy kicsit sem vagyok 2. világháború buzi, egy kicsit sem.... 😄

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
Az a 3 nyelvű felirat a "PlayStation" előtt... jáááj...
Attól eltekintve: <#eljen>

TBTPumpa
És akkor a január huszadikai előrendelés is teljesült:

Most jöhet a Detroit. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.20. 18:45:58

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

wesker24
Majd meglátjuk milyen lesz az Agony minden esetre az Agony demo elég brutálisra sikeredett.
3Error
"A hosszú élet titka a folyamatos légzés." Ne tessék itt fuldokolni. <#wink><#idiota>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Tinman
Agony will see a simultaneous release for PC, PlayStation 4 and Xbox One on May 29th, 2018!

Wesker példánya nyilván az övé, az nem is kérdés, de én egyre inkább arra hajlok, hogy az enyém eladó lesz. (Belefulladok a játékaimba, meg GoW most jobban vonz.) Ha valakit majd érdekel p.ü.!