Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval igen, továbbra is az a helyzet, hogy a mai játékok árai valójában nem drágák, nem is drágultak sokat laza negyedszázad alatt. Nem nagyon belemászva a matekba, ma egy Day1 AAA játéknak, a hazai hivatalos átlagkeresethez képest, cirka 70-75.000 Ft-nak kellene lennie.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Mikor elkezd pörögni a stáblista, könnyes szemekkel fogod az egekbe emelni a játékot, hidd el😊
[merlinw.org]
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ezek a milliméterre kiszámított ugrabugrák minden platformer játékban a sírba visznek.
(Ráadásul, hol a kisebbik, hol a nagyobbik testvér ugrik nagyobbat a kelleténél és zuhan a mélybe -- és már nem először ilyen ugrabugránál).
//Pedig akár jó játék is lehetett volna...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.21. 22:35:16
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ritka ilyet látni.
Utoljára szerkesztette: nxs, 2018.04.21. 20:59:24
Szerk: látom már kitárgyalták előttem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.21. 20:53:04
[merlinw.org]
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Mármint már '95-ben, '94-ben nem volt még olyan sok.
Tehát... God of War
- Egyesült Államok -- 2,5 "Big Mac munkaóránként" -- 59,99 dollár egy játék (15000 Ft)
- Magyarország -- 0,9 "Big Mac munkaóránként" -- 18000 Ft egy játék (71 dollár)
- Oroszország -- 0,5 "Big Mac munkaóránként" -- 3500 rubel egy játék (14400 Ft)
2018 - 18k egy játék - ~90k egy minimális 8 órás fizu
Még "ócsítod" is az 1995-ös helyzetet. Az akkori adat itt kb. az 1994-es bruttó átlagbér (421. o., 2. tábla), a minimálbér bruttó 12 200 Ft volt. A 2018-as adatod meg a nettó minimálbér,a bruttó az 138 000 Ft. 1999-ig konkrétan 20k alatt volt a magyar minimálbér.
Felütöttem amúgy 1994-es újságokat: konzoljátékokból újakat már 12k-ért láttam. (Aztán jött az N64, azon hozták a mai árakat, sőr még olykor felül is múlták.)
Én amúgy fémdobozos Total War: Warhammer 2-t simán előrendeltem 12k-ért tavaly a CD Galaxisból, de mondjuk a Far Cry 5 vagy a Black Ops 4 már 19k náluk. A Ubinál érdekes felidézni, hogy 2008-ban az aktuális Prince of Persia és a Far Cry 2 6k (!) volt day1, de az egy rövid ideig tartó (nem túl sikeres?) árcsökkentő kísérletezés volt, a többi nagynál 10-12k-ba kerültek a nagy nevek (PC-re, konzolra többe).
A kérdés mindig az, hogy mennyit tudsz félretenni, de régen szó szerint egész havi fizetéseket, sőt akár többet is kértek el a játékokért, ez tény.
Régen elég sokszor közölték hogy országilag hogy áll a warez.. Oroszok anno toronymagasan elsők voltak aztán szépen szorultak vissza.
Next PC upgrade: 2022
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.21. 11:31:23
Nem ok nélkül kötekedtem grebberrel...
//hopp közben törölte a hozzászólását, amire válaszoltam...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.04.21. 11:25:11
Ja, értem - szóval csak belelőttél a levegőbe. Köszi, sejtettem.
Bizonyítékot kérek erről. Bocs, ha nem hiszem el bemondásra.
Szökő évente bekerül egy kép. Inkább rakd be a te játékaidról is. Hátha van köztük vmi érdekesség.
Next PC upgrade: 2022
Nagyon gyorsan megfeledkeztél arról, hogy
- gyakorlatilag 2 évvel korábban olcsóbbak voltak a premier árak
- oroszoknál, és még jó pár országban alacsonyabb a premier ár, mint nálunk...
Ja, és a 30 dolláros előrendelés is korrekt. Ha ugyanezt az Activision adná ki, akkor 59.99 lenne előrendelésbe és first day dlc vel érkezne hozzá egy pálya 49.99-ért.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.21. 08:52:03
Az arányok érzékeltetésére szolgált a fizu kérdése.
1995 - 10k egy játék - ~35k egy minimális 8 órás fizu
2018 - 18k egy játék - ~90k egy minimális 8 órás fizu
Nekem ebből továbbra is az jön le, hogy a játékok árazása KORREKT! Főleg, hogy luxuscikk, főleg, hogy villámgyorsan esik az áruk. Továbbra sem látom, hogy mi a baj egy GoW árazásával.
Hogy nekem drága Day1? Igen. Megvehetném? Igen. Megveszem? Majd másodkézből olcsóbban, de letolás után én is adom tovább bukóval, de ha ez nem a GoW lenne eszem ágában se lenne megvenni Day ~30, hanem bevárnék egy 60-75%-os akciót.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Az eddigi kb. 3 óra alapján nagyon faszányos a játék. Ja és jó nehéz. Hardon kezdtem, ami a négy nehézségi szint közül a harmadik és elég gyorsan levettem normalra, de még így is sokszor fekszek. 😄 Lehet, h a fél kézzel, csukott szemmel végigjátszható Ni No Kuni 2 után hozzá kell szoknom, h itt nem lehet csak úgy eszetlenül csapkodni. Grafikailag nagyon odacsap Pro-n 4K-ban. Azért sikít is alatta elég szépen a gép. 😄
Amin kellemesen meglepődtem, h itt a UK-ben vásárolt verzióban is benne van a magyar nyelv. Beyond: Two Souls esetén pölö csak angol volt.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.04.20. 22:39:11
[merlinw.org]
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az 1994 az már érdekesebb kérdés. Akkoriban nem nagyon szálltak el a bérek, szüleim fizu papírja se volt acélos, pedig apám akkor még MOL-os volt... persze jóval olcsóbb is volt az élet.
Tinman : Azzal a pénzel téged nagyon átbasztak én 94-ben diákként többet kerestem a sarki boltba nyáron,2002 körül 90k nettó volt a fizetésem. A játékokkal kapcsolatban teljesen igazad van,azok régen is aránytalanul drágák voltak,viszont az élet olcsóbb volt miből félrerakni.
Most meg behúztam ezt:
Egy kicsit sem vagyok 2. világháború buzi, egy kicsit sem.... 😄
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Attól eltekintve: <#eljen>#eljen>
Most jöhet a Detroit. <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.04.20. 18:45:58
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Wesker példánya nyilván az övé, az nem is kérdés, de én egyre inkább arra hajlok, hogy az enyém eladó lesz. (Belefulladok a játékaimba, meg GoW most jobban vonz.) Ha valakit majd érdekel p.ü.!