Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az is egy megoldás amit írsz, de mondjuk az is, hogy mint minden épkézláb TBS, átlátható legyen a csata. Tudom, dinoszaurusz vagyok, de én úgy nőttem fel, hogy a műfajban ez nem is lehet probléma. Még a 3D-sekben sem. A King's Bounty 119 órája alatt a játék hibájában éppen 0-szor kattintottam félre. De sorolhatnám a hasonló adatokat a többiből is.
Tinman
Komoly hibám (valójában nincs erre még egy 4 TB-os vinyóm), hogy nem rögzítem a játszadozásom.

Áll a kör. Kimehetsz wc-re is akár. Visszajöttél. Forgatod a kamerát. El akarsz sütni egy fireballt. A mob kicsi, az animációs fázisa nem túl bonyis, de úgy tesz mintha hajlongana. Rányomsz, elsütöd a spellt. Ja bocs mellé ment. Nem minden 2. alkalomra esett meg, de annyiszor éppen igen, hogy egyre inkább elkezdjen zavarni. Amikor viszont pause-ra megdermed az egész világ, na pont az kellett volna ebbe a játékba is TBSwP megoldásban.

Láthatod, nem csak engem zavart...
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.18. 21:22:45

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

benőmenő
Ebben semmi értelmetlen szüttyögés nem volt. Ez ennyi a 2 dlc-vel a deathmarch alatti fokozaton, ha megcsinálod a küldiket, meg ránézel ezekere a térképen bejelölt pontokra. Ráadásul előtte a sima nem GOTY edition-ön már végigrohantam 2015-ben, szóval már az elején tudtam kb. milyen gear-t szeretnék a végére, meg nyilván tudtam sok küldiben egyből, mit merre. Ami már csak azért is hasznos, mert a GOTY-ben is előfordul még, hogy egyszerűen befagy a script és járkálsz fel-alá bután, mit nem vettél észre.
Körökre osztott, de nincs pause. Jobb lenne ha RtwP lenne, vagy még jobb lenne ha TBSwP lenne.

Elhiszem, csak nem értem. Egyszerűen nehezemre esik elképzelni, hogy mik ezek a mellékattintások egy körökre osztott játékban. OK, az XCOM-ban nekem is volt, de a konzolos kamera miatt.

Egyébként nyilván lehet körökre osztott harcrendszert és RtwP-t is csinálni jobban-rosszabbul. A BG-é nyilván elég egyszerűcske egy Soldiers: Heroes of World War II-éhez képest 😊 (Mellesleg alacsonyabb nehézségi szinteken a Total Warokban is lehet pause alatt parancsot kiadni, de jó ideje nem mentem hard alá, csak co-opban, ott meg megint nincs ilyen.)
KÖSZI!!! <#rinya>

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tinman
Azért a W3 is játszható úgy, hogy nem csinálsz, meg minden apró szir-szart kényszeresen. A fő szál gyak. 50 óra alatt letolható, a kényszeresek meg nyilván 200 órát is beletehetnek.

Pont múltkor írta itt valaki, hogy akkor 500 óra a Fallout 4-be... ahol a fő szál 45 óra körül van, a GOTY-val és a mellékküldikkel viszont ez a szám már hozza az 1. rész maxolós végigtolását, vagyis cirka 130 órát, de még F4 Goty maxolók is 250 óra körül zárják a bazárt, a nagyon nagyon lassúak, meg 300 óránál.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jah, kb. bármennyi (x2) mennyiségű idő is beletehető ezekbe. Nekem is volt nem is egy olyan gamer ismerősöm, aki beteges mennyiségben tolt végig egyetlen játékot.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

jarlaxxe
A maximalisták általában mind segfejek és föleg magukkal csesznek ki.
Nem kell minden szart összegyüjteni és akkor nem fogsz ráunni egy játékra sem.

benőmenő
A Witcher 3-nál mondjuk pont nem furcsálom, ha elcsúszik valakinél. Főleg, ha az illető maximalista, és szereti felporszívózni a térképet.
A ~180 óra nettó játékidőt (több mint egy egész hétig tartana, ha nem eszel, nem iszol, nem alszol és valaki pelenkáz közben!) egyszerűen nem indokolt az egyébkénti játékmenet mélysége. Pedig én tényleg imádom a világát, meg olvasom a könyveket, de a Blood&Wine-nál amikor megláttam az újabb kérdőjelekkel teletüsszentett homokozót, ott nyomtam egy alt+f4-et és pár hétre inkább pihentettem.
A szokásos prológ + 3 fejezet + epilóg felbontásban és max 80-100 órára lefaragva sokkal kellemesebb játék lenne szvsz. A második rész messze csiszolatlanabb, de 70 óránál vége és sokkal jobb szájízzel áll fel előle az ember, miután lepörgött a stáblista.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.05.18. 20:38:22
Tinman
A Bullet Witch, hogy valakinél 2018-ban lepergett, az már önmagában megérne egy A4-es oldalnyi posztot. Az a játék már akkor is csak éppen elment félrészegen, leszedálva. Akkor olyan korszakom éltem, hogy szórakoztatott, hogy szar exclu játékokkal csapassak a jók mellett, kvázi hobbiból. De elmúlt... persze ha lenne rá sok időm... de nincs.

A Witcher 3 példád kiváló! Ékes bizonyítéka annak, hogy mennyire iszonyú szar érzés gamer szempontból megvenni egy AAA játékot tolni, majd valamiért félbehagyni. Aztán konstatálni, hogy b. meg. jött hozzá még 2 DLC... "előröl kéne kezdeni, kijöttem a gyakorlatból, na majd a GOTY-t", etc.

A W3 egyébként arra is elég jó példa, hogy a játékosok nagy többsége (az általam olvasottak alapján), amikor a W3-at tolta, nem nagyon vállalt be mellé mást... nem véletlenül. Persze ilyen pár meccses OW, Hearthstone, League of Legends, Dota 2, PubiG mentek náluk eseti megoldásban, de a W3 volt a fő csapásirány.

Amúgy az azért elgondolkodtató, hogy egy W3 "elcsúszik" valakinél úgy, hogy a Bullet Witch-re, meg a Homefront-ra volt idő... na ja, nem vagyok tökéletesek az tuti :-D

/Igen, vágom mit mondasz: rövidebb vs. hosszabb játék, de a HF + BW játékideje együtt egy jelentős haladás lett volna a W3-ban azért.

Tinman
Mert zavarban vagyok. Nem tudom eldönteni, melyik szarabb:

- max 30 frém, ami néha leesik
- max 60 frém, ami gyakran leesik

Sántáék odatették magukat rendesen. Így is szar, meg úgy is szar. Az eddigiek alapján azt mondom inkább a 2. esetet tolerálom jobban, mert a max 30 néha elszaródva, az nagyon blöeeeh.

Tinman
Körökre osztott, de nincs pause. Jobb lenne ha RtwP lenne, vagy még jobb lenne ha TBSwP lenne.

Nekem sok komoly NES, C64-es és Megadrive-os cím csúszott le, amire ma is képes lennék, de időm az tuti nem lenne már rá, hogy pályákat tanuljak be hetekig.

Hát nem sok olyan Sonic rész létezik, amit én ne toltam volna le... nagyon benne voltam, rengeteget megrágtam belőlük, még a modern 3D részekből is szaladott pár.

IMYke2.0.0.0
<#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Far Cry 3: Régebben már kijátszottam egyszer, de ott egy kicsit sietősre vettem a dolgot és leginkább a fősztorira koncentráltam. Most sikerült teljesen kimaxolnom. A 4-500 darabos loot chesteket hagytam a fenébe, ahhoz nincsen elég türelmem, meg hál' istennek a játék se számolja bele a %-ba. Voltak idegesítő részek/küldetések, de többnyire megint nagyon jól szórakoztam. Ez egy nagyon ritka Ubisoft játék ebből az évtizedből, ami tényleg nagyon jóra sikerült. A Siege és az Origins mellé tudnám tenni.

Képek:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.05.18. 17:54:32

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Ez a "ha nem viszed végig az nem jó játék" nem teljesen igaz,értem mit akarsz ezzel mondani és osztom is valamilyen szinten,de azért aki benne van a korba ott sok minden beleszól ebbe. Lepörgött a Vanquish,Bullet Witch,Homefront...mert rövidek,de utóbbi kettő ugye szar játék.
Nemrégen meglett a Dodonpachi DFK 1.5 2ALL (C-Strong Omote Loop) jó napom volt és kurva büszke vagyok rá 😊 Viszont a fene se tudja mikor leszek megint ennyire a toppon,hogy HC shmup-ot így nyomjak.
Itt jön a szégyen,Witcher 3 nem ment le...imádom de elcsúsztam vele aztán jöttek a DLC-k,majd gottyba ha szabadságon leszek (nyugdíj környékén 😄 )
Néha a jó játékok azon csúsznak el,hogy nem lehet velük napi 1 órát játszani,5-re meg ugye kinek van 28 órája naponta.
IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Prince23
Instanton is féláron a FM7

grebber
Eskü 9.99$-t kiadok majd az ULTIMATE-ért mondjuk azt a kort nem fogom megélni szerintem

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0

Prince23
Srácok, a Geforce Experienceben Streameléskor, hogyan lehet láthatóvá tenni számomra a Megjegyzés HUD-ot? Be van állítva, és amikor írnak, nem látom live közben a kijelzőn.

UI:
FORZA MOTORSPORT 7 féláron MS Storeban, le is csaptam a Standardre. Jókor jött a Win10 install is 😄
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2018.05.18. 15:57:34

Miért nem a 30 fps-es módban játszod? Nyilván kevés és az sem fix, de úgy legalább nem hullámvasutazik a frametime.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.05.18. 14:42:40
darkSectorxxx
<#nevetes1>

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Én azt hittem, hogy DoS: EE körökre osztott, ezért nem egészen értem. Nekem a JÓ körökre osztott RPG-k közben sosem volt ilyen problémám. A Diablo III-ban van - de a Steam Controller és a tévé miatt (42"-on nem látható át kavalkád), és oda úgysem való az RtwP. Vannak előnyei az RtwP-nek, de ezen kár naphosszat vitatkozni, ha egyszerűen nem azt preferálom játékokban. Játszom olyanokkal is, de nem. Egyszer talán kifejtem bővebben, de most nem az a lényeg.

Akkor az nem jó játék. Egy olyan ősöreg gamer, akinek komoly gondjai vannak egy játékkal, mert az megeszi és kiköpi az nem jó játék.

Mit mondjak? Marhára nem mentek kölökként a három életes régi NES-es, C64-es, Mega Drive-os játékok. Most amúgy a NES-es Castlevania megy (nagyon bejön!), büszke vagyok magamra, mert a harmadik bossfight már első nekifutásra sikerült (az első irányítást tanulva harmadikra, a második másodikra). De azért reálisan nézve eddig még babazsúr, nem is használtam még csak az alapfegyvert 😊

Annyit csalok, hogy pályák elején mentek, onnan úgyis lehetne végtelen continue-val jönni, de egy ültőhelyben ma sincs időm begyakorolni az összes pályát. A Mega Man közben viszont volt olyan autistáknak szánt boss, mely csak save state-ekkel ment. Tudom, hogy meg lehet csinálni, de nekem napok kérdése lenne izommemóriába rakni. Ott le is tettem hetekre a játékot.

De régen a Contra (NES) első két pályáján képtelen voltam három élettel végigmenni. Még most is gyakorolnom kell hozzá. És hol vagyok én még a Battle Toadstól vagy a NES-es Ninja Gaidentől?

A Sonic az, ami tényleg nem jön be annyira, hogy gyakorolni hajlandó legyek, és a Golden Axe-ban is inkább csak a nosztalgia kedvéért.
Tinman
Hmmm...

Hangulat.

Amikor játszani akarok valamivel, van egyfajta hangulat amire vágyom... sci-fi, fantasy, zombis, ótós', etc. Megtalálom a címet amelyik leginkább passzol ehhez a hangulathoz. Ha az a játék tényleg jó, akkor a hangulatom és a játék hangulata szinkronba kerül és a végéig ki is tart. Ha az 2 hónap, akkor annyi. Divinity OS EE kapcsán fantasy/TBS hangulatra vágytam meg is kaptam heteken keresztül. Eszembe sem jutott volna mással tolni, hiszen a játék jó volt, az apró, de annál bosszantóbb hülyeségei ellenére is.

Szóval, nálam a hangulat kitart akár hónapokon át (pl. Soulsok), de ehhez JÓ játék kell! Ha rossz a játék, valóban elmúlik a hangulat, valóban csapongok...

Voltan
Én is így vagyok vele. Sokszor csapongok. Van, hogy egy játék beszippant, és akkor napokig, vagy akár tovább csak az pörög, de gyakoribb az, hogy játszogatok pár órácskát ezzel-azzal. Amihez épp hangulatom van. Így kétségtelen, hogy nem viszek végig mindent, illetve, hogy sokkal tovább tart a végigjátszás, mint másoknál, de ez engem a legkevésbé sem zavar.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Igen, a végtelenséget nem szeretem. Játszottam sok "végtelen" játékkal, és mindre úgy emlékszem vissza, hogy kár volt. Ez persze szubjektív.

(Az életemet is úgy élem, hogy örülök, hogy egyszer vége lesz. Nem mondom, hogy 1000 évet nem próbálnék be, de lehet, hogy már azt is gyűlölném és előbb várnám a végét.)

"vinyó elbírja"

Hát engem már 6 lóval se venne rá senki, hogy vinyóról toljam. Utálom azt a sercegő, surrogó, suhogó, kerregő vasdarabot. Az nekem arra, hogy a sorozatok/filmek ott legyen rajta és onnan nézzem őket. De fél meg 1 perces betöltési idők, ne adja ég pop-up....brrr... rémes.

Tehát ez a sokadik ok, hogy elég pár játék, hiszen kevesen vannak akik terrás SSD-vel tolják. Nekem 2 db. 240-es van, jól elvagyok velük, bár a GeoW 4 127GB+1GB-ja eléggé érzékenyen érintett, örültem, amikor a végére értem és felszabadult a hely.

5 percen túl estem szerkesztésileg, így manuálisan javítanám: 75%-ban SSD, az 45%-ban SSD, akart lenni. Így a korlátozott hely kijelentésem is értelmet nyer.
Nálam változó ez. Általánosságban azt szeretem, ha egy játék van amivel játszom, mert egyrészt szeretném végigvinni, másrészt nem vesztem el a fonalat. Viszont több játék is van a gépemen. Nem sok, olyan 10 körül egyszerre. Mivel az internetem gyors (500 Mbit), így bármit ami kell és megvásároltam már, könnyedén, rövid idő alatt letöltöm. Ezért felesleges olyat tárolnom, ami csak a helyet foglalja. Helyem meg viszonylag korlátozott, mert kb. 2 TB-ból gazdálkodhatok, ami 75%-ban SSD meghajtó. Játékokat meg legyen bármilyen, én oda teszem.

Multis lövöldéknél is viszem tovább ezt az elvet. Elég egy, maximum 2-3 belőle egyszerre a gépen, mert úgyis azzal foglalkozom ami a legjobban érdekel. Jelenleg az Overwatch élvezi a legfőbb prioritást, immáron 2 éve. De az utóbbi héten felraktam a Rocket League és a Left4Dead 2 játékokat is. A RL úgy vélem bármikor jó egy kis kikapcsolódásra, így marad. A L4D2 inkább nosztalgia és nagy ritkán, pusztán szórákozásból folytatom. Az OW viszont majdnem napi szintű elfoglaltság és azt komolyan veszem. Jól is megy, éppen ezért ha zsinórban vesztek, akkor komolyan felidegesít.

Azokat a játékokat aminek hosszú a játékidejük szinte kivétel nélkül csak úgy játszom, hogy amíg végig nem viszem őket csak azzal foglalkozom. Ilyen volt az AC: Origins, a Far Cry 5, csak pár példa a közelmúltból. De hajlamos vagyok egy jó sikerült indie címmel is ugyanezt elérni. Ilyen mostanság az Into the Breach vagy régebben a Monster Slayers.

És a ritkábbik eset, ha váltogatom éppen azt amivel kedvem van játszani. Ez inkább akkor szokott előfordulni, ha épp semmi olyan nincs ami különösebben érdekelne, vagyis üresjárat van, a fontosabb címekkel már végeztem és így mindegy is. Annak nem sok értelmét látom, hogy sok, nagyon sok játék legyen feltelepítve, hiszen csak a helyet foglalná, játszani úgysem játszanék vele.

Verdikt: Nagyjából elmondható, hogy csak olyanok vannak fent a gépemen, amikkel tényleg érdemben foglalkozom és mondjuk végig is akarom vinni őket, vagy végigvittem már, csak éppen az újrajátszhatóságuk miatt még foglalkozom velük. Multis címeknél ez pedig elég triviális. Nem szorul magyarázatra.
Tinman
Ezt a mondatot kár, hogy nem vetted figyelembe, az állatka egy dolog: "Millió+1x kattintasz mellé, de harc közben az ANIMÁCIÓS FÁZIS miatt is nem 1x kattintottam mellé/fölé/elé és szitkozódtam, mert aki hagyott lépés miatt hátrányba kerültem."

És akkor arról még nem is beszéltem, hogy BG-ben, amikor láttad, hogy poison megy a karid felé, leállítottad és már táraztál is be dispellt, vagy healt. Ha nincs RtwP, akkor sok a félrekefélés... hidd el nekem ezt a DOS EE kapcsán sokszor benyaltam. Úgy hiányzott a pause, hogy rákerestem anno és jéééé másoknak is... nagyon.

Szerencsére wired a tartarus igen. Így is úgy néz ki a kecó, mint egy akksitelep a sok tölthető és wireless eszköztől... aminek egy része kamu wireless, mint pl. a PS4 DS controllerje, ami többet lóg kábelen, mint nélküle a fos beépített akksi miatt.

A PSN fejlődött ugyan, de még mindig egy vicc az XBOX Live-hoz képest. Előbbi még mindig szaggat, lassú PS4-en is, és az, hogy mire játszanék elmegy a kedvem az egésztől a kibaxott sok update miatt az k. gáz. Azt mondtam már talán neked is, hogy X360-on nagyon példásan oldották meg a kérdést, mert az update-ek mérete elképesztően baráti volt 95%-ban.

"vannak olyan játékok, melyek megesznek, és kiköpnek, kevés vagyok hozzájuk."

Akkor az nem jó játék. Egy olyan ősöreg gamer, akinek komoly gondjai vannak egy játékkal, mert az megeszi és kiköpi az nem jó játék. Szopni tudunk az út szélén is, és talán még fizetnek is érte. A Souls pl. csak eleinte orál, amíg bele nem tanul az ember, utána már barátibb, de a Ninja GAYden az anál mindig.

(God of War-t hardon kezdtem el, azért voltak WTF pillanataim, de az is gyorsan tanulható szerencsére... viszont átlagos player szigorúan normalon kezdje.)

"A Talos Principle-t azért tettem le kétharmadánál, mert nagyon élveztem, de úgy voltam vele, hogy érdemes lenne összevetni a Portallal, ezért az végig ment közben. Az utóbbit élveztem kevésbé."

Azért látom neked vannak csúnya fehér foltjaid :-D A Portal-t már nagyon rég lezavartam, nekem anno iszonyúan bejött. Talos megvan, de gondolkodom majd a VR-beli letolásán, szóval egyelőre jég az osztályrésze.

A végén meg felsoroltál csupa IGAZÁN JÓ játékot... meg persze fiatal voltál és bohó, volt időd bőven játszogatni. Ahogy nekem is. A warezről nem is beszélve. Azzal teltek a hónapok, hogy az ember kvázi főállású gamer volt. Reggel 7-től éjjel 1-ig. Úgy könnyű.

IMYke2.0.0.0
"én meg azzal játszom, amivel kedvem van"

Én is így gondolkodom.
Csak 1 TB-nyi HDD-m van erre, de ha annyim lenne, mint MerlinW-nek (16 vagy talán 32 TB, nem emlékszem már), akkor az ÖSSZES játékomat letölteném... hogy AMIKOR kedvem támad (vagy amikor esetleg koop/multi stb. kialakul) hozzá, akkor elindíthassam, és ne kelljen még telepítgetni 1-2-3-4-6 órákat...

Ha nekem itt és most az Isten vagy személy kötelezővé tenné, hogy 1 és csakis 1 címmel játszhatnék a következő 2-3 hétben, míg a végére nem érek, akkor inkább abba is hagynám a "gémer" életet.

Számos olyan játékstílus van, ami végtelen. Főleg a multi játékok. Meg aztán ott van az is, hogy minek várjam végig a telepítést. Szerintem van létjogosultsága annak, hogy egyszerre sok játék legyen fenn, a vinyó elbírja, én meg azzal játszom, amivel kedvem van.
Attól nem lesz jobb a harcrendszer, hogy könnyebb rákattintanom az állatkákra. Soha nem volt problémám beszélgetéssel körökre osztott játékokban, ha harcon kívül real-time is volt.

A Tartarus Chroma az nem az, ami iránt itt érdeklődtem, és kiderült, hogy vezetékes? Az is kompromisszum sajnos, de máig keresem az ideális megoldást. Kicsit drága és vezetékes demó lenne, az baj.

Feltelepíthettek 1210 db. játékot is, ha abból egyszerre max 3-4 el toljátok.

Tehát egyetértünk, hogy nem a feltelepített játékok száma számít. Éppen erről beszélek. (Egyébként azért számít, mert segíthet szétvinni fókuszt, is árulkodik a kevésbé fókuszált szokásokról. PS3-on meg régebben arról, hogy a PSN miatt évekre előre telepíti az ember a menüt, ne kelljen aztán napokat várnia.)

A saját jelenlegi szokásaim a múltbeli hibákból történő tanulás eredménye. Nem vetítek semmit, javaslok, tanácsolok. Rossz ötlet egyszerre 10 játékkal foglalkozni, mert jó eséllyel egyikkel se haladsz. Akkor meg minek vetted meg? Ha valaki nem tol végig egy játékot, akkor az nem jó játék. Ezt nekem is nehezemre esett beismerni, de már bevállalom a korábbi tévedéseim is.

Nem a tanácsoddal vagy a véleményeddel van bajom, hanem azzal, hogy a telepített játékok számából ténybeli következtetést vonsz le. Eleve, ha telepített játékoknak számítom a ScummVM-eseket, akkor mindig csordultig vagyok, szűz gépen is. De az csalás 😊

A végigjátszás szerintem nem minden esetben függ össze azzal, hogy mennyire élvezed adott játékot. Egy rövidebb, könnyebb játékot egy olyanabb pillanatban gyorsan le lehet zavarni, ahogy a co-op is rengeteget számít. Eközben vannak olyan játékok, melyek megesznek, és kiköpnek, kevés vagyok hozzájuk. Játszottam pár játékot, melyeket belebegebedésig erőltettem, de ott és akkor nem ment, aztán odalettek a mentett állásaim. Más nagyon jó volt, de bug miatt abba kellett hagynom. A Talos Principle-t azért tettem le kétharmadánál, mert nagyon élveztem, de úgy voltam vele, hogy érdemes lenne összevetni a Portallal, ezért az végig ment közben. Az utóbbit élveztem kevésbé. Ez már OCD, de sok esetben veszem elő a (szellemi) elődöt, és ezért kerül parkolópályára a folytatás.

Az egész szocializáció kérdése is. Régen is bőség volt, egyszerre ment minden. Dungeon Keeper, WarCraft II, StarCraft (mondjuk mire ezzel játszottam, már lement a WC2, de azt is újrajátszottam az SC mellett is), Doom, Duke Nukem 3D, Blood, Commandos, Red Alert, Broken Sword, X-COM, Carmageddon, Diablo. Akár egy délután ebből 4-5 is. És mind végigment (jó, mások meg nem, de a GTA inkább multira volt), jó pár többször is, évtizedeken át kerültek újra elő, ráfüggésekkel.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.05.18. 11:48:22
Tinman
- Imádom benne az RtwP-t... Divinity Original Sin-t próbáld ki és lásd mennyire problémás tud lenni, amikor nem tudod megállítani a folyamatokat. A legjobb amikor pl. egy picike állatkával akarsz beszélgetni, az meg nyilván mozog. Millió+1x kattintasz mellé, de harc közben az ANIMÁCIÓS FÁZIS miatt is nem 1x kattintottam mellé/fölé/elé és szitkozódtam, mert aki hagyott lépés miatt hátrányba kerültem.

- Told az EE-t ha a GoG-os alap verzával + modokkal gondjaid vannak. Tudod, hogy én utóbbival toltam le és igen picikék voltak a menü elemek, de nagyon hamar ráállt a szemem és a mai szemmel nézve is fincsi volt az egész külleme. 1080p-ben 50"-on olyan 2.5-3 méterről ez nekem op. volt. Amúgy a BG is egy olyan játék, mint a God of War, hogy némi technikai seggbekukit megér, mert cserébe az élmény pazar.

- Eszembe nem jutna Baldur's Gate-t controllerrel tolni. Tartarus Chroma + bármilyen wireless egér iszonyú fasza hozzá, ágyból fekve toltam végig mainly, a Planescape Tormentet meg teljesen.

- Feltelepíthettek 1210 db. játékot is, ha abból egyszerre max 3-4 el toljátok. A többi csak önámítás. "Majd tolom. De télleg." "Toltam, jó, de most van jobb." Ismerem. Jó hazudni magunknak... aztán a 9/10-es játékra meg ráfüggni és vastagon leszarni majd azt ami nem is tetszik igazán.

A saját jelenlegi szokásaim a múltbeli hibákból történő tanulás eredménye. Nem vetítek semmit, javaslok, tanácsolok. Rossz ötlet egyszerre 10 játékkal foglalkozni, mert jó eséllyel egyikkel se haladsz. Akkor meg minek vetted meg? Ha valaki nem tol végig egy játékot, akkor az nem jó játék. Ezt nekem is nehezemre esett beismerni, de már bevállalom a korábbi tévedéseim is.

És igen ott az IDŐ kérdése! Minél többet pihenteted a játékot az SSD/HDD-n, minél több idő telik el mással, annál nehézkesebb visszamenni, visszarázódni, sőt újratanulni a közben elfelejtett dolgokat! Eleve a játékok úgy vannak felépítve, hogy ahogy haladsz előre, úgy igyekszik egyre komplexebb és kihívást jelentőbb lenni. Közben akaratlanul is fejlődsz, beletanulsz. Ha kihagysz 1 hónapot, és közben 2 másikkal játszottál, 2 másik rendszered szokod meg, utána nem kicsit kellemetlen visszazökkenni. Na és pont ennek szokott áldozatául esni pár cím, majd eltűnni egy következő OS reinstallkor.

Persze ha csak játszogatni és akarsz és nem végigjátszani játékokat, akkor nincs gond. Nekem a végigjátszás rendkívül fontos! Látni akarom az elejét, közepét, végét. Azért vettem meg. Ha jó a játék, akkor látni is fogom, ha jól indul, de leül, akkor jó eséllyel nem fogom látni a végét, ráadásul enyhe frusztrációt is okoz, hogy már megint valami, amit félbehagytam...

Voltan
Ohóóóóó! Ez várós volt már!

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Sokszor lejátszottuk már ezt a párbeszédet, összefoglalom a lényeget:

- kifejezetten bírom a BG-t
- de nem annyira, mert gyűlölöm az RtwP-t benne, és túlértékeltnek tartom, sőt bizonyos aspektusaiban meghaladottnak, illetve a Fallout is RPG-bb volt tőle már Black Isle-on belül egy évvel korábban
- jellemzően technikai gondok miatt jegelem rendszeresen, itt is írtam litániákat róla (XP-n, CRT-vel rendben volt, az LCD-re és modernebb rendszerre váltás nagyon betett neki; játszható, de anti-smooth; márpedig manapság ha a játék során nem is, de a futtatás során elvárom az instant gratificationt)
- , és még a kontrollertámogatás sem az igazi 😊 (nem igazán vagyok hajlandó órákat a gép előtt ülni munka után, így Steam Controllerrel megyeget, durvább csatáknál átülve)

Magyarán az egész nem releváns. És nálam a 40 játék telepítésének nem sok mindenhez van köze, mert attól simán ráfügghetek egy kedvencre. Az a kérdés, hogy játszom-e valamivel, élvezem-e. Amúgy meg gyakran felülírják a preferenciámat a queue-ban álló darabok és a co-op. Most például Diablo II megy, ami együtt jó móka, és sokkal addiktívebb annál a játék, mint amennyire jó. A Borderlandscel meg az volt, hogy a játék maga nem jó, de a co-op igen.

Egyszerűen nem fekete-fehér az egész telepítős kérdés, kivetíted a saját szokásaidat mindenkire. És nálam úgy néz ki, hogy sok mindenhez van kedvem, de gyakran külső okokból más előtt kötök ki, mint amire a legjobban vágyom. Az oldschool játékokkal - vagy mondjuk a modern Ninja Gaidennel - tipikusan úgy vagyok, hogy elindítani sem merem őket hetekig, mert nagy az "elköteleződöttség", de ha igen, akkor órákon le sem lehet vakarni annak az egy ugrásnak vagy bossnak a begyakorlásáról, és imádom.

Nálam nincs meg az a függési szint, hogy mindenáron játszani akarjak (az közben van), vagy arra gondoljak, ha más dolgom van, ezért más visszaugrani is beléjük, pláne kéthetes "elvonások" után.
jarlaxxe

Végre, ugyse volt jó 2D tipusú das klón a salt and sanctuary óta.

Tinman
Na jó, de te PS4 emun játszottad akkor dual GTX 2080TI-vel... úgy könnyű rámondani, hogy fut, mint a szél :-)

Tinman
Nyilván nem kattintok 2.5 óra után... de gyorsan kerestem egy olyan videót amiről én beszélek.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igen, igen, igen... a játék ÜT, mint a Hilti, ezzel a részével nincs is bajom eddig egy deka se.

Tinman
Viccen kívül: Irigylem a képességet. Nekem 60-ról 58-ra és már morgok.

Atomstabil ultramax 60 GeoW 4 után, ezt most úgy élem meg, mintha erőszakolnának megfelé.

Tinman
Végig se toltad nem?

benőmenő
Igénytelen, főleg ahhoz képest amit minden más aspektusába feccöltek.
Majd a Bluepoint remaster belőle ps5-ön jó lesz.

<#nemtudom>
Valszeg olyanoknak készül mint én. Játszom a Dark Souls 3-at, mondom milyen, jó atomtstabilan fut. Aztán poénból bekapcsoltam az FPS mérőt és többynire simán 30 felett de néhol mondjuk 24-25 FPS. Az én szememnek az már tökéletes...

Why so serious?

Egyrészt ez konkrétan nem igaz, másrészt másról is szó volt, amiről a torzítós emlékek ellenére is tudhatod, hogy kimondottan a kedvenceim közé tartoznak az adott generáció(k)ból.
darkSectorxxx
Nekem úgy futott mint a szél. 😄

De legalább megy ahogy látom. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Tinman
God of War olyan 2.5 óra után.

Ezt a technót mégis, hogy képzelte a Sánta Mónika? Elment az eszük???

Az első képkockánál láttam a MENÜBEN, hogy nem fogja bírni a PS4 Pro ezt semmilyen módban és igen. Bejött. Nagy arccal először dáwnszemplingben próbáltam, de az úgy rögtön hánytatott, szóval maradt a Performance mód, ahol ha nincs semmi a képernyőn, csak 1 mm-re a szikla akkor jó a frém. Amúgy meg olyanokat esik lefelé, mint a büdös k. élet ^^

És ilyeneket olvasok, hogy SMOOTH! Érted? SMOOTH? Mindenki megőrült? Lassan nyugger leszek, kipotyog a szemem, de olyan framedroppokat láttam ma, amiket már nagyon rég. Mit frém droppokat?! Ezek fogtak egy pezsgős üveget, széttörték a fejemen és a darabjait belenyomták a szemembe. Mindezt percenként lehetőleg 50x!

Minek kell erőltetni azt ami nem megy? Vették volna lejjebb a textúrák minőségét és kész. Miért kell beáldozni a szép, de amúgy erősen statikus látványt a szaggatás oltárán???

És pontosan ez a baj, hogy megint itt egy jópofa, stílusos, érdekes játék, ami kb. autoplay, annyira behúz elég hamar és mégis mire jön ki? Csattogós lepkére baszki! Várom a Switch átiratot LOL!

Ezeknek a címeknek PC-n lenne a helyük, pont, mint a Bloodborne-nak... így csak meggyalázzák őket. Talán majd PS5-re jön egy Remaster, stay tuned még vagy 5 évig -.-
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.05.17. 22:46:53

Tinman
Nagyon sokat multiztam (MMO, FPS, sőt racing is) régen, aztán megcsömörlöttem tőle. Azóta jobb lett? Szkeptikus vagyok.

Nem véletlenül a single-re utazok. Ott még kaphatok olyan élményeket, amiket soha nem felejtek el. Nem mondom, hogy multiban nem kaptam, de ott több negatívra emlékszem, mint pozitívra.

Én mai napig szinte minden nap fent vagyok TS-en haverokkal. Single legyen akármilyen jó is engem nem köt le.
Lehet, de engem például nem érdekel, hogy "jó" legyek. Hanem, hogy jól szórakozzak (legyen ez egy remek sztori vagy élvezetes játékmenet). Nekem is volt multis korszakom, akkor kifejezetten szerettem, de ma már nem köt le. Igazán jó single címeket pedig már lassan tényleg csak PS 4-en talál az ember.

Why so serious?

Ha jó a matchmaking akkor nem találkozol olyan sokat velük. Meg lehet partyban játszani barátokkal és akkor más a helyzet. Szerintem egy jó szinthez nem kell nolifernek lenni.

Mindenesetre igazán jó A.I.-val nem találkoztam. Max olyannal, ami csal ezerrel. Persze azt könnyebb megírni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.05.17. 21:24:08
IMYke2.0.0.0
Kábé az A.I. szintjén vannak. S de, ilyenekkel találkozol minden multiban.
A "profik" (vagyis a no lifer tinik és felnőttek, akik multival kelnek és fekszenek) vannak kevesebben.