Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem (!), éppen arra utal, hogy ennél sokkal több is megvan, lazán...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A Tartarus rohadtul jó, ha van türelmed szépen beprogramozni, hogy melyik gombra mi történjen. Ez simán lehet akár 20 perc is az életedből egy játék elején. De onnantól jobb, mint a wireless bill, mert totál elfekhetsz, sőt oldalra is fordulhatsz :-D
Viszont ha csak éppen 30 perced van egy gyors menetre, vagy egy kisebb területet le akarsz tudni egy RPG-ben, akkor wireless bill. (Próbáltam hosszú menetekre a wireless billt, de kényelmetlen. Előbb-utóbb észreveszed magadon, hogy megint ülsz, csak most az ágyban, öledben a bill.)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amúgy meg az ülés jobban fáj, mint a fekvés. Persze mindkettő megy eleget játékon kívül is: a fekvés alvás közben, az ülés munkában vagy utazva.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.05.20. 11:34:37
"és ha úgy adódik"
Mi kell ahhoz, hogy végigvidd? Minek kell adódnia? Betegség, haláleset, esküvő, temetés, keresztelő, armaGedeon?
"Csak közben jött sok más játék is, és így most vákicsit. 😄"
Ööööö... jött közben sok más játék is. Jött bizony. Jönni is fog! Jók is lesznek köztük? Biztos szép számmal. Miért vár egy qrva jó játék? Nem értem.
(Nálam azért vár a Witcher 1 újrázás + Witcher 2, mert a God of War kiba. üt! A Witcher 3-ra meg nem költök addig, míg az 1 újra le nem szaladt, meg aztán a 2.)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
annyiban nem a semmiből jött a BG, hogy korábban is voltak RPG-k számítógépre, csak még soha nem olyan ideális megjelenítési módban, olyan alapossággal kidolgozva, olyan használható felülettel.
Ezzel viszont többé-kevésbé én is egyetértek, írtam is az erényeiről. A bajai nagy részét most fel sem hoztam. Szóval ebben nincs is köztünk nagy vita, csak a hangsúlyok néha nagyon el tudnak tolódni. Abszolút látom, hogy miért volt sokaknak messiás ott és akkor - vagy akár azóta - a BG.
A Diablo meg szerintem sem RPG, de az eredete és a hatása kapcsolódik a műfajhoz.
Viszont sokaknak szerintem igenis a Witcher 3 lesz klasszikus, egyszerűen sokkal többekhez jutott el, mint a korábbi részek, a legelsővel szemben konzolos milliókhoz is.
Valljatok színt! Miért nehéz valamit újra elővenni, amit imádtál?
A "most nincs rá időm" baromságot hagyjuk, mert mindenkinek arra van ideje, amire akar szakítani. Csúnya Steam-es óraszámok vannak más játékokba... szóval? :-)
Ha addiktív lett volna, már régen letudtad volna. Az a helyzet, hogy egy nagyon jó játék is képes helyenként csúnyán leülni, de ezt sokan saját maguknak se ismerik be! Sokszor a szép küllem mögött nem akarják maguknak beismerni az emberek, hogy repetitív, néha lapos játékmenet húzódik meg.
A Witcher 1-et pl. én nagyon szerettem. Nem is voltam képes felállni mellőle, míg végig nem toltam. Idén tervben van, hogy újra letolom és akkor jöhet végre a 2. rész is. Talán God of War utánra be is ütemezem. Jó, hogy szóba került :-)
Ni No Kuni 2 elég nagy csalódás... sablonRPG, csak szép. Nekem majd 5$-t ér, többet semmiképpen.
A másik az, hogy tényleg hagynod kéne a controller beteges erőltetését minden szarban... wireless egér + bill, vagy ha hó vége van, akkor egy Tartarus. Igen, kábeles, örülj neki, nem merül szarrá egy 10 órás játék felénél. Nem mondom, hogy egy nagyon picit nem zavaró a kábel, de megoldható. Gondolkodj bútor modokban, aktív USB hosszabbítóban, elegáns kábel elvezetésben, stb. Megoldható.
Ezeket a sorokat most úgy gépeltem be, hogy egy 50"-os kijelzőtől 2.5 méterre vagyok, a böngésző 150%-os nagyításban rohadtul kényelmesen olvasható és ha fárad a szemem, csak egy CTRL + "+" kérdése az egész. A billentyűzetem és egerem jelenlegi távolsága (wireless) a gépemtől 5-6 méter.
Most azon agyalok, hogy egy mikrokapcsolót szerelek fel ide a kezem ügyébe, rejtve az egyik polc mellé, hogy bármikor betudjam könnyen kapcsolni a gépet. (Igen, tudom bill+egérről is bekapcsolható, de el szeretném kerülni a véletlen bekapcsolásokat.)
Sok éve már volt ilyenem, akkor telókábellel oldottam meg a dolgot, az nagyon vékony, a falburkoló alatt vezettem el, semmit nem lehetett belőle látni, csak a picike mikrokapcsolót az egyik mélyedésben.
"mindig mosolyogtam, amikor BG elemzésekor leírták, hogy a játékidő "akár" a 100 órát is elérheti... jó vicc"
Mi ebben a vicc? A fő szálon haladva 50 óra alatt lazán megvagy. A mellékzöngékkel képes csa 100 óra fölé menni a BG1. Nekem a TotsC kieggel együtt nettó 120 óra volt, úgy, hogy iszonyú erős voltam már a végére.
A Morrowind qrvára NEM egy liga játékidő tekintetében a BG1-el, se a Fallout 1-2-3-al! A Morroban mocsok sok tennivaló akad, na ott valóban igaz az akár 4-500 órás játékidő is! Ehhez képest pl. egy Fallout 1-ben, ha minden pixelt 2x megnyalsz SE jön ki még 60 óra se!
#300592-re
James mentalitása nekem rendkívül szimpatikus volt a kezdetek óta. Mocskosul magát adta mindig is, nem volt nagyképű és értékeltem, hogy a filmes mániáját/tehetségét is próbálta beletenni a rivjúkba. Ráadásul olyan játékokkal próbálkozott, amitől legtöbben mi gyerekkorunkban ELRETTENTÜNK, mert nagyon könyörtelennek voltak.
Na ki vitte itt végig a Ghosts 'n Goblinst, cheat nélkül? Most megmondom: SENKI. Nem Seth te se ;-) Na most James életében ez a játék, csak egy lábjegyzet a sok brutál nehéz cím között. Olyan szintű retro és arcade tudása van, amilyenhez fogható szerintem nincs még egy a Földön! És nyilván nem csak a fosokat ismeri, hanem a kiváló címeket is, éppen ezért remekül össze tudta venni a fércműveket, az etalonokkal. Le a kalappal a srác előtt, nekem ő maga a YT gaming koronázatlan királya!
A Baldur's Gate-ben lehetett trükközni, mint amikor Drizzt-et le lehetett nyomni a tóparton, miután minden harcos kezében composite bow volt és a critical hitek révén sikerült elég sebzést bevinni neki 😊
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
A Wizardry és a(z egyébként iszonyatosan túlértékelt) Might & Magic ugyanaz, amiről beszélek: belsőnézetes party, ahol nem tudod egyenként irányítani az adott karaktert és igen, ezekhez képest forradalmi volt a Baldur's Gate, részben épp a megjelenítés miatt.
A Realms of Arkania négyzethálós apró térképeit és a Dark Sun libasoros mozgatását azért nehezen tudnám a teljes mozgásszabadsághoz hasonlítani... annyiban nem a semmiből jött a BG, hogy korábban is voltak RPGk számítógépre, csak még soha nem olyan ideális megjelenítési módban, olyan alapossággal kidolgozva, olyan használható felülettel.
A Diablo nehezen nevezhető RPG-nek (igaz fejlődés van benne, meg küldetések is), csak személyiség nincs, döntések és azok következményei, meg lélegző környezet (amik szerintem az RPG meghatározói és nem a LEVEL UP!), nem nagyon ölt az meg semmit. Akinek arra van igénye, játssza azt.
A Witcher 3 azért nem lesz old school klasszikus egyhamar, mert éppen ahogy te mondanád, nem a semmiből jött, hiszen volt előtte egy kiváló Witcher 1 😉
És igen a Witcher 1 része is egy korszakalkotó RPG (amilyen akár a Gothic is lehetett volna, ha egy kicsit még tovább csiszolgatják és mélyítik), kár elvitatni az érdemeit.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Így az utolsó harmadában a játéknak, azt kell mondanom ,hogy számomra kicsit csalódás a játék abból a szempontból ,hogy az első két rész tele volt emlékezetes epic csatákkal, átvezetőkkel, itt ezek nagyon hiányoznak, leginkább a nagyszabású csatákból van hiány. Ezeket leszámítva azonban nagyszerű játék.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Az Enhanced Editionöknél viszont tényleg furcsállom a kontrollertámogatás hiányát: ha a Pillars of Eternityt ki lehetett hozni konzolra, akkor az is megoldható lenne, és a mobilosok mellett legalább új asztali gépes közönséghez is eljuthatna a játék. De mondom, normál körülmények között én is egérrel preferálnám, az a superior.
A számítógépes party-alapú RPG-k reneszánszát (én továbbmennék és nem újjá- hanem megszületését mondanám) hozta el a Baldur's Gate, mert azért a Lands of Lore és Eye of the Beholder akármilyen jók is voltak, nem voltak az igaziak éppen az izometrikus perspektíva hiánya miatt. Tehát lehet firtatni a BG játéktörténeti jelentőségét, csak nem biztos, hogy érdemes.
Éppen ezt értem túlértékelés miatt, a hasonló megjegyzések miatt "haragszom" a BG-re. A LoL vagy az EoB némi túlzással akciójátékok, de volt ott sok más is. Például Wizardry vagy Might and Magic.
De izometrikus/felülnézetes nézetre is volt rengeteg példa. A Relams of Arkania belső nézetes, de harc például éppen nem. Az Ultimákban semmi nem az. És főleg ott a teljes Gold Box-széria, és az éppen annak utódjaként is felfogható Dark Dun 1-2 a hiányzó láncszám a BG felé. Marhára nem a semmiből jött a BG.
A BG1 jelentőségét soha nem vitattam, azzal, hogy egy pár éves hiátus után (mert több RPG is megcsúszott akkoriban vagy nem jelent meg, sokan azt hitték, hogy a Diablo megölte a műfajt) kijött azon a színvonalon, letett egy akkora személyes felütésű nagy ívű történetet a low leveltől olyan messziig, hogy én ott nem is tartok 😊 rengeteg csapattárssal, nagyon nagy dolog volt. A fekete-fehér c&c vagy a harcon kívül mindig is sovány BioWare-tárház meg kevésbé.
Nem azt mondom, hogy a játék nem jó vagy nem fontos (klasszikus, ez nem kérdés), hanem hogy azért is dicsérik, ami számomra visszalépés a korábbiakhoz képest, és olyan dolgokat is találmányaként állítanak be, ami már létezett. Mint amikor egyeseknek az NFS: Underground a klasszikus NFS, nekem meg az már új hullám. Gondolj bele, pár év múlva már a Witcher 3 lesz az "oldschool" RPG! <#buck>#buck>
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Egyedül a G4-ben találtam egy golemet vagy mi volt az na azt két évig is gyakhattam volna se győzőm le máig nem tudom azt hogy lehetett volna. De simán elfutottam mellette azt kész. W3-nál meg idegesített hogy direkt arra mentem minél jobban fejlődjek minden küldik megcsináljak de csak olyan helyekre küldött ahol csira voltam és kb karcolgattam az ellen 234 méteres életerejét.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.05.19. 21:55:13
Next PC upgrade: 2022
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
//Nálam is day1 landolt dobozosan (is). <#vigyor3>#vigyor3>
Utoljára szerkesztette: 3Error, 2018.05.19. 19:59:20
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Ez ennyi. Csak Tinman érvelésére akartam írni, hogy mások vagyunk, és máshogy viszonyulunk az egész gaminghez.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.05.19. 19:52:49
Mivel hozzá szoktam a sok csak megyek előre darálok ész és nulla tudás nélkül "szarokhoz" ide minden lájt kaland belejön....azt hittem a W3 kegyetlen jó lesz mivel az első 2 is az volt.... Erre egy idő után bármerre mentem minden kis szarrágó kinyírt ...ott hagytam abba azóta se vettem elő...
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.05.19. 19:47:44
Most Ni No Kuni 2 pörög,próbálok nem mindent megcsinálni ami működik is,csak a főszál + pár kötelező sub. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad ugye 😊 (szemét cdp játékába néha jobb a sub mint a mainline...)
"Csak a szesz beszél belőlem. KUSS!" (Hófehér)
Platformerekhez, klasszikus Resident Evil és Silent HIllekhez ("túlélő-horrorokhoz) és kalandjátékokhoz egyébként valóban tökéletes. Én azonab azt szoktam mondani, hogy abban a pillanatban, ahol egy játékban egy gyorsan mozgó célkereszt szerepel, ott a kontrollert el kell (érdemes) felejteni.
A Baldur's Gate remek "pillanatállj" funkciója egyébként ezért is (kifejezetten, ha kontrollerrel játszol) hasznos, mert nem az esélytelenek nyugalmával kell játszanod és irányítanod a karokkal a kurzort, hanem mindezt a pause után nyugodtan, kényelmesen megteheted.
A számítógépes party-alapú RPG-k reneszánszát (én továbbmennék és nem újjá- hanem megszületését mondanám) hozta el a Baldur's Gate, mert azért a Lands of Lore és Eye of the Beholder akármilyen jók is voltak, nem voltak az igaziak éppen az izometrikus perspektíva hiánya miatt. Tehát lehet firtatni a BG játéktörténeti jelentőségét, csak nem biztos, hogy érdemes.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
- Nem lesz single mód, csak multi
- 3 féle zombi mód
- Battle royal mod
Nem mintha valaha is érdekelt volna a COD sorozat, de azért kíváncsi lennék a tárgyalóra, kik és hogy találják eme eredeti ötleteket.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.19. 16:16:11
[merlinw.org]
A BG1-2 is kiváló rivjúkat kapott, közismert volt, a kiegészítők nélkül is 2-2 milliós példányszámban fogytak. Az akkoriban a mainstream műfajokban is nagy siker volt. Nem Half-Life-szintű, de komoly. Gyakorlatilag blockbusternek számított. A Fallout vagy a Planesape: Torment 400 ezres eladása sem volt bukás, de nyilvánvalóan nem volt átütő eredmény, pláne a BG-hez képest. Meg hát azóta is - és már a Beamdog előtt is - ezekhez megy a party-based RPG-k viszonyítása, pedig volt előttük is élet.
A túlértékeltségről annyit, hogy éppen a Beamdog rókabőrös akciója után "fedezték fel" sokan, tehát éppen, hogy nem igazán volt értékelve annak idején (RPG-s berkeken kívül).
Én a Morrowinddel is több száz órát eljátszottam (igaz, ebben benne van a 2 kiegészítő is), noha előbb-utóbb beláttam, hogy semmi értelme, mert a nem főszálas küldetések - bár néhány meglehetősen komplex és érdekes - nem adnak semmiféle jutalmat, de ami még szomorúbb, hogy semmiféle kihatással nincsenek a végjátékra. Arra azért jó volt, hogy az Obliviont és a Skyrimet 1(-1) legyintéssel elintézzem, mivel gyakorlatilag ugyanaz a játék, feltupírozott grafikával.
Remélem, jók lesznek.
Elég komoly túlélő szimulátor
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Viszont: azé' a Kalló Gyurik összeszoktak ám szedni ~1 milliárd dollárt évente...
//S ennyi pénzt a 'zindi gémek nem kalapoznak össze olyan gyorsan...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.05.19. 10:48:26
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: jarlaxxe, 2018.05.19. 10:09:06
Why so serious?