Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekesebb lenne, ha ezt a magukra a hozzászólások szövegeire is alkalmaznánk.
Dzsini
Egyszerûsített pálya: értelmes kép spoilerben, értelmetlen sehogy. Ezzel nehéz mellélõni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

genndy
OK, akkor leírom én, mert Imy már besértõdött, és nem fogja leírni neked ezt a három sort:
1. Eredeti játékokról szóló képek: jöhetnek spoiler nélkül, csak a méretük ne legyen nagy (<300k😎.
2. Más, azaz offtopik, de nem sértõ, nem gusztustalan képek/videók spoilerbe, spoiler elõtt lehetõleg jelezni hogy mire számítson az ember ("filmes off", "érdekesség", "vicces"). Ez se legyen nagy (<300k😎, de ha muszáj akkor jobban elfér.
3. Gusztustalan, sértõ képek spoilerben SEM.
Ennyi. Písz & láv.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

wantonly
Szerintem igaza van sok dologban a csókának. A leárazások az utóbbi idõben ugrásszerûen megnõttek. Most gondoljatok bele, hol voltak még 1-3 éve heti szinten frissülõ bundle oldalak, folyamatos leárazások, akciók? Esetleg vártuk az ünnepeket, hogy néhány címet árazzanak már le, de nem volt ilyen dömping. Ma már csak forgatom a fejem annyi bundle oldal van, napi szinten van annyi akció, mint régen egy hónap, hónapok alatt.

Ha a saját példámra gondolok engem elég durván beszippantott az akció-biznisz. Két éve talán még 2 játékom volt. Volt egy Half-Life + egy CS az accountomon. Azt sem tudtam mi fán terem a digitális játékvásárlás vagy. Most meg 300-400 játék csak a steam accountomon, a többirõl és a dobozosokról már nem is beszélek...

Nem azt mondom, hogy ez baj, sõt, mert egy-két kivétellel nem bántam meg. És az iparnak se hinném, hogy rossz lenne, hogy én ennyit költöttem (és még sokan, akik az akciók miatt többet költenek játékra), de ne essünk át a ló túlsó oldalára. Ha valami egy kicsit is érdekel és nagyon olcsó, akkor már sokszor megveszem. Egyébként nem biztos, hogy tenném. Sokszor elfelejtem azt, hogy ezzel a sok játékkal amit felhalmoztam nem fogok tudni játszani. Szeretnék, de fizikailag lehetetlen. Az akciók jók, de az arany középutat kellene megtalálni.

Az eltántoríthatatlan warez-huszárok meg bekaphatják. Mindegy nekik, hogy akció vagy nem akció, akkor se vesznek semmit.
DarkSector
De mit kell túlbonyolitani, nem magyarázkodni kell, hanem ird le magyar szóval hogy a kép nagy, a kép rózsaszin, tul sok a smile, túl kevés a smile, nem vágom mi a bajod, nem vagyok médium jegyezd meg.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

1 órát gondolkozni minden 1 dolláros bundle elõtt (ugye akár olyanokon is, amelyeket meg sem veszel) tisztes órabérrel számlálva nagyon drága. Persze aki unstkozik a munkahelyén, annak jól jöhet némi szellemi kihívás 😊
genndy
Én meg még úgy se. Ha a csomagból nem érdekel minden, akkor nem veszem meg. Mióta a pl. a HB nem ad külön kódot minden játékra, hanem csak két csomag van, akkor nem kell a csomag ha nem érdekel belõle minden, totál nem érdekel +1 sor az accomra ha sosem indítom el. Ezért se szoktam nagyon kiíratlan játékra nindzsázni, mert ha olyan ami nem kell, akkor csak mástól veszem el (vagy olyantól akinek a +1 sor a lételeme, hát egészségére).
Amíg a HB is játékonként adott kódot, akkor szívesen megvettem az egész csomagot, mert legfeljebb kisorsoltam vagy szétszórtam ami nem kellett. Így legfeljebb akkor, ha úgy gondolom hogy lesz rá jelentkezõ (bár tipikusan a bundle pakkok azok amit sokan vesznek, pont mert olcsó, úgyhogy jelentkezõ se nagyon van a giftre (fõleg ha úgy gondolkozik mint én, hogy úgyse kellene neki az összes, tehát ha nem vette meg, jelentkezni se fog rá)).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Én csak azt mondom, hogy a drasztikus filléresedés öngerjesztõ, és emiatt talán a kelleténél többen várnak ki kelleténél jobban. Ennek a modellnek is vannak vesztesei, hiszen a fejlesztõknek nem ér rá a lóvé évek alatt becsordogálni. Aztán persze lehet õket szidni teli szájjal, ha részben emiatt is be kell vetni olyan trükköket, mint az early access, amellyel még jobban rájátszanak a korán kíváncsiakra.

Torment 2 sem készülne azzal a felütéssel (azt majd meglátjuk, hogy milyen lesz), hogy majd bundle-ökbõl behozza az árát.
grebber
Zombies Monsters Robots - Call of Duty: Zombies a négyzeten

Ingyenes is coop is ,ez még érdekelhet is<#eljen>

Next PC upgrade: 2022

grebber
Amúgy azt is csinálhatnák a cégek mint az Activision. Kíváncsi lennék mi lenne a dologból irtózatos warez vagy kicsengetné mindenki a zsetont.

Tinman
Én sem így 1k játék körül, méghozzá azért, mert vásárlás elõtt mindig vagy 1 órát gondolkodtam, hogy érdekel-e az az 1-2 cím. Ebbõl is látszik, hogy erõsen széles az érdeklõdési köröm... FPS, RTS, RPG, jRPG, jöhet minden, ha látok benne lehetõséget.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Az ürgének is azt kellene megértenie, hogy vannak címek, melyekért a játékosok nagy része, elõre, vaktában, is képes komoly pénzeket kiizzadni. Innentõl fogva pedig kit zavar, ha a jelentéktelenebb kishalacskák is elevickélnek?

Mindannyiunknak vannak olyan gyengéi, amikor nyitjuk durván a pénztárcát... ezt te is tudod.

"1-5 dollárért a többségnek már mindegy mit vesz."

Nem tudom más hogyan gondolkodik e téren, de én mindig úgy veszik bundlit, hogy min. 1 cím kiemelkedõen fel kell keltse az érdeklõdésem. Fut most is vagy 5 bundli, aztán 1-et vettem, a többi nem érdekel, vagy tényleg csak 1 cím belõle, azért meg nem adok 6 dolcsit.

"Nálunk persze sokat számít a warez ellen, de se korábban, se a jövõben nem kelet-európai piac fogja eltartani a kiadókat."

Nézd meg a külf. torrent oldalakat... azért vannak ám ott is sokkoló adatok, de igen, tényleg nem a mi régiónk a mérvadó.

"(hörcsög) vagyok, de én ilyen voltam régen is,"

C64-em megkapása utáni 1 hétben már 100 játék felett voltam. Semmit nem változtam, csak annyit, hogy most nem warezolok.

Amúgy igen... egyetértek nagy vonalakban.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

grebber
"amit arra használnak, hogy kiszipolyozzák a játékosok pénzét"

Mindig csak azokat lehet kiszipolyozni akik hagyják magukat!Én pl (mert van lassan 600 game a steam fiókomon amik közül lehet el sem indítom már 95%-át mert warezba letoltam többször is) egy fikarcnyit sem érzem magam kiszipolyozva!

Azért azt be kell látni, hogy annyiból igenis háttérbe tudja szorítani minõségi szempontokat, hogy 1-5 dollárért a többségnek már mindegy mit vesz. Az a vicc az egészben, hogy hiába lesz több játéka az embernek, ha kevesebbet nem fog költeni (átvilágítanánk a topiklakók költségvetését, szép eredmények születnének, lefogadom 😉, de játszani sem többet. Nálunk persze sokat számít a warez ellen, de se korábban, se a jövõben nem kelet-európai piac fogja eltartani a kiadókat.

Lehet, hogy szerencsésebb lenne tényleg a krémet megbecsülni jobban, és nem elaprózodni a sok semmiség között. (Ez az elõbbi mondat mondjuk érthetõ a játékokon messze túlmutató értelemben is.) Mindenesetre az szerintem röhejes, amikor már azért is megy a nyavalygás egy akciós játékra, ha korábban már egyszer volt 50 Ft-tal olcsóbb.

Én is - azaz mi is - felhalmozó beteg állat (hörcsög) vagyok, de én ilyen voltam régen is, másrészt pedig azért játszom is hébe-hóba.)

Látom, hogy magad is írtad, részben egyetértesz vele, és most valószínûleg velem is, de úgy gondolom, hogy az általad kifogásoltak nem elválaszthatók teljesen attól, amit írtam.
Tinman
Egyrészt igaza van, sokat pofáztam én errõl, de másrészt marhaságokat is beszél.

"amit arra használnak, hogy kiszipolyozzák a játékosok pénzét"

Nem. Nem az 1-5 dolláros címmek szipolyoznak, hanem a pár órás, de 10k-s játékokkal, amihez aztán jön 5k-s Season Pass, amivel + pár -nem is biztos, hogy tartalmas- órát adnak csak megint.

"Ráadásul mivel a sok vásárlás miatt rengeteg címet felhalmoznak, sokat be sem fejeznek (már ha egyáltalán elkezdik)."

És? Ez miért káros a piacnak? Lényeg, hogy még több elment belõle a fejlesztõkhöz is jut belõle, mehet a következõ fejlesztésre a pénz. A felhalmozás egyik legáldásosabb hatása, hogy feleslegessé teszi a warezolást. Ott van sok 100 címet, mi a szarnak warezolnál le egy 501.-et?

A másik jótékony hatása, meg a játékosra van: Bõven van választék, kényelmesen válogathat kedve és szája íze szerint.

IMYke2.0.0.0
Maradjunk is akkor ennyiben. Fárasztó vagy már azzal, hogy neked mindig mindent külön el kell magyarázni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

tomsolo
És a pofátlan early access árazás nem gond?

Vagy hogy némelyik indie stuff szereti masszívan tartani +3 év után is a nyitó árát?

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

tomsolo
Ha a GoW 2/3-at nem voltak hajlandóak - ami kb 100% ment volna minden nagyobb erõfeszítés nélkül - majd pont a friss nextgen Forzát fogják kiadni a kalózöböl legnagyobb örömére.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Shep
Meg kormányt 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Az a gond, hogy manapság mikor alig van igényes játék, örülhetnek ha akciósan fogy valami, nem nyitóáron. PC-re idén milyen játék jött ki ami nem egy közép vagy még gyengébb minõséget képvisel? Javítsatok ki ha tévednék de az általam favorizált single kategóriákban egyedül a Thief volt ilyen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Dj Tommy
Csak adjanak mellé videokártyát is akkor.<#vigyor3>

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

grebber
Az atombiztos bombasztikus siker lenne hogy MS DX12 (elsõ) nyitócímként kihozná pc-re!<#banplz>

Dj Tommy
Jó lenne a Forza 5 pc-re majd, de mi elleszünk a The Crew-val is. 😊

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

DarkSector
Ilyenek nekem is kellenek, mindenfle sallang nélkül .😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Tinman
Grat a 28 fontos FF X HD-hez, annyit simán megért... ahogy a 0.99 GBP-s X-2 árát is jól belõtték :-)

DarkSector
Gyönyörû, mintha a fejembõl szólna egy hang.

"Miért káros dolog a leárazás?

A Democracy fejlesztõje, Cliff Harris nem hogy nem örül a dömpingszerû játékakcióknak, egyenesen károsnak tartja a rendszeres leárazásokat.
„A játékosokkal játszanak, mint egy k*rva zongorán, amikor felbukkan a kiírás, hogy LEÁRAZÁS!” – olvashattuk Harris legutóbbi blog posztjában. „Ez egy nagy pszichológiai trükk, amit arra használnak, hogy kiszipolyozzák a játékosok pénzét, és ez rossz, és ha tudunk (valószínûleg nem tudunk) tennünk kell ellene.”
Harris, az egyemberes Positech Games tulajdonosa szerint a kiárusítások nem tesznek jót a megjelenéseknek. A játékosok kivárnak, tudják, hogy elõbb-utóbb úgy is az olcsó kosárban fogja végezni az adott cím, ami kifejezetten problémás a multiplayer játékok esetén. Emiatt lassan folyik be a pénz a fejlesztõkhöz, akik így nem tudják finanszírozni a tartalmakat, és a javításokat. Harris szerint emiatt az állapot miatt a vásárlók kevesebb idõt fordítanak arra, hogy kiderítsék, az adott játék megéri-e egyáltalán az árát. Ráadásul mivel a sok vásárlás miatt rengeteg címet felhalmoznak, sokat be sem fejeznek (már ha egyáltalán elkezdik).

Az akciók elértéktelenítik a játékokat, és minden hatalmat az olyan rendszerek kezébe adnak, mint a Steam, vagy a Gog. „Nem hiszem, hogy ez ellen bármit tehetünk. A leárazások mûködnek. A kiárusítások mûködnek” – tette hozzá Harris. „Megértem, hogy a többféle árazás miatt több játékoshoz jutnak el a címek. Értem, hogy a kiárusítás gazdaságilag hatásos módszer a bevétel maximalizálásához. A baj az, hogy ezzel forrásokat vesznek el az adott terméktõl. Már nem termékeket adunk el, hanem akciókat. Az endorfinlöket attól keletkezik, hogy lecsaptunk egy jó ajánlatra, és nem attól, hogy ténylegesen szeretnénk megvenni egy játékot, és átélhertjük azt az élményt, amikor elkezdünk vele játszani. Ez rossz.”"

DarkSector
Bemerted tenni? 😄

grat

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Shep
Wiki szerint még mindig U3 csak jócskán módosítva.

Shep
Frostbite lesz?

Totti5

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

DarkSector
Hát de ird már le pl, ne utalgass hsz-kra, ha nem mondod meg mi a baj, johogy nem fogom neked kitalálni nem vagyok médium.

Nem akartam leírni, de én ettõl tuti agyfaszt kapnék rövid úton.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Én is várom az Origins AllInOne-t - az még talán futni fog ezen az ócskavason, és az idõközben upgradelt VGA-val -, de a Knight-ra még gondolni sem merek <átkozott Frostbite Engine>.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Totti5
Mondjuk a mászással pont nincs bajom. 30-40 órán keresztül nem akarok 8 féle gombkombinációval átmászni a városokon, ellenben egy ME ami csak erre épül lényegében az alatt az 5 óra alatt.

Dzsini
Errõl jut eszembe, várom az Arkham Origins mindentbele kiadást (és félek az Arkham Knight-tól, hogy végképp kevés lesz hozzá a gépem)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

IMYke2.0.0.0
Tanúsíthatom - Normal, és a végén a fõellenfél(hez egyáltalán hozzájutni és lenyomni) bizony nehéz volt.

Dzsini
Bár én nem játszottam az AC-vel... de sok online képregényt olvasgatok, és jó a memóriám 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Totti5
Batmannak van kombórendszerre épülõ harcmechanikája és korrekt lopakodása, és a nehzséget is fel tudod nyomni. ACban semmi ilyen.

Shep
Nem, Betmen sokkal, de sokkal jobb és abban van nehézségi szint is és néhol még normalon is elég nehéz.

Shep
Célközönség úgyis a kazuár brigád, úgyhogy ez nem igazán számít szerintem de egyébként igazad van.

Fpocok
Amúgy nem játszottam én AC-vel, de nem olyan a rendszere, mint a Batmannek? Mert azzal én remekül elvoltam és szerintem nagyon jó.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Totti5
A COD tud nehéz nehéz lenni ( pl feltolod maxra ), az AC SEHOGY sem, hisz eleve very-very easyn megy végig. Ez is nagy különbség.

Shep
Nem, ha nincs géped az a legtutibb, vagy legalábbis ha nem kapcsolod be 😄

Shep
Szerintem az AC alapjai is jók, csak kifulladt ahogy a COD is, csak míg a COD 5-6 órás kampánya alatt ez annyira nem tûnik fel addig az AC-nél 10+ 20+ óra alatt már igen.

MerlinW
Linux...😊

[merlinw.org]

Totti5
COD jó alapokra épül, az AC meg nem. Ez nagy különbség a kettõ közt.

IMYke2.0.0.0
Pontosan, és sajnos így gondolkodnak.

Shep
Comodo nyújtja a legbiztosabb védelmet, ha minden funkciója használva van.

Shep
Persze, ahogy a CODS-nál is teszik évek óta. A szlogen úgyis az ,hogy ami egyszer bevált minek változtatni rajta, amíg ezzel a koncepcióval is elmegy 10-12 millió nagy változásokra nem nagyon érdemes számítani.