311803
-
lehetséges én csak láttam hogy most lesznek kulcs osztások vagy vannak.nem nagyon tudom.de azért köszi hogy mondtad^^ -
Na, ha nem nyerem meg, még kénytelen leszek megvenni :) -
Csodás. Nálam egyelőre odaérni látszik a 10/10-es Limbo mellé ... meglátjuk a végére mi lesz :) -
Evoluti0N #223377 Csodás vagy "csodás"? Tegnap berántottam és bele is kezdtem és noha még nem túl sokat játszottam, de nekem eddig bejön. Olyan, mintha egy Pixar rajzfilmet játszanék 2D-ben, egy kis Okamival megbolondítva. -
Szerintem eddig pontosan nulla darab béta kulcsot szórtak ki, szóval kicsit nehézkes lesz :) -
régóta nem bírok túladni (akár ajándékba :D ) az usa inversion steam kulcsaimon ... és persze be se aktiválhatom ... hörcsögkínzó helyzet volt...
hát, most megvettem steamre, mert érzem h a csodás Max the cusre of the brotherhood után HENTRE vágyok majd :D (kösz ratgabnak a tippért, h akciós) -
b+, ez az ország. -
Maximálisan egyetértek veled, bolhafing SE vagyunk :)
Lehet félreértettél: én a dlc és az early access összmosását nehezményeztem - míg utóbbi egy játék létrejöttét támogatja/teszi egyáltalán lehetővé (ea nélkül számtalan játék talán sose lenne), addig előbbi ujjongás az árdrágításra, a félkész játékokra, ésatöbbire. -
srácok ha valakinek esetleg lenne egy felesleges world of warcraft warlords of draenor béta kulcsa azt nagyon szépen megköszönném :) -
Nem ártottak, mert erre az én válaszom az volt, hogy nem akarok hentelni (ha mégis, akkor a Painkillert veszem elő).
-
Csak megfogalmazás az egyes szám első személy, mindenki másra is vonatkozhatna akár. Vagy neked ártottak szegény orkok?
-
Neked nem is kell hentelned. Ezt nekem írta.
-
Már csak az a kérdés hogy miért vágynék hentre, mikor csak bemegyek a spar-ba és ott zajlik előttem élőben a hentelés, csak úgy ropognak a lapockák. Ráadásul nekem az orkok sem ártottak semmit :) -
Igen, mert csak annyit írtam, hogy ha hentre vágysz, akkor a Space Marine :) -
Akkor rosszul értelmeztem :) -
Remélem nem az én hsz-emből szűrted le ezt: a Warhammer játékok közül a Space Marine a legjobb :)
Mert akkor rosszul értelmezted, ha nem akkor meg bocs! -
Nem hangzott el a sorozatban, forrás. -
Boldog születésnapot kívánok Rapid81! :)
-
Még szerkesztés előtt voltam. Ez csak a Szomszédos képre vonatkozik. Vagy ez nem hangzott el a sorozatban? Csak a Vágásiferis "Microsoft 95"? :)
Az olvasókönyvet láttam már én is. -
Nem hittem a szememnek. Szép új világ! -
Őő, ez a mostani hetedikes irodalomkönyv... -
És ez még most is mennyire igaz
-
Gears of War: kimaradt, nem izgat
WH: nemrég pont írtam hogy könyvben tetszett, de játékként nem különösebben izgat. A SM meg henteldeként különösen nem.
Amúgy biztos vagyok benne hogy itt több embernek van meg a Civ (és játszott is vele), mint nem. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
vicc forrása, hetedikes irodalom könyv:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.09.02. 13:19:07 -
Nyilván tudtam hogy sok ilyen ember lesz a topikban, azok után hogy itt Gears of War remake-re is lenne igény, meg hogy a Warhammer játékok közül a Space Marine a legjobb :) -
Addiktív tud lenni. A 3-as legalábbis nekem az volt. A 4-essel és 5-össel nem játszottam még sokat, azt is főképp offline. -
Nem érdekelnek a Civek. Nincs meg egyik se és nem is érdekel. -
Amolyan "brit tudós"-os ez a dolog... :) -
TL:DR
Egy mondatban? -
Hülyeség. Plusz wall of text.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.09.02. 12:51:47 -
"SuperGamer - a játékosok megmentik a világot?
A játékosok olyan képességekkel rendelkeznek, amikkel hatással lehetnek a világ alakulására? Elsőre meglepőnek tűnhet a kijelentés, de a JátékosLét Kutatóközpontnak meggyőző érvei vannak.
A játékokról sokszor és sokféleképpen hallunk negatív dolgokat. Hogy agresszívvé, antiszociálissá, esetleg függővé tesznek. Mit szólnátok, ha azt mondanám, bennünk, játékosokban több van, mint pár jól megfogalmazott negatív sztereotípia? Hősök vagyunk virtuálisan és a jövőben talán a valóságban is!
Biztos vagyok benne, hogy sokatok számára ismerős Jane McGonigal neve. A hölgy azon kívül, hogy játékfejlesztő, a videojátékok jótékony hatásáról könyvet is írt, számos kutatásban vett részt, amelyekben azt vizsgálta, hogyan hat a játék ránk, játékosokra és hogyan tehet bennünket a jövő hőseivé.
Kissé utópisztikusnak tűnik a TED-en előadott beszéde, melyben a játékosok szupererejére hívja fel a figyelmet. Mivel ő maga is benne él a játékok világában, szavai valóban nem csenghetnek számunkra üresen. Fontosnak tartja mindenkivel megértetni, a játékok önmagukban nem rosszak, nem okoznak kárt bennünk. Mint sok más dologban, itt is az egyéni döntésünk, hajlamunk tehet minket függővé vagy agresszívvé, nem pedig az például, hogy mennyit FPS-ezünk. Mégis a mai napig még mindig nagyon sokan úgy gondolják (főleg azok között, akik nem játszanak), hogy mi csak ülünk a képernyő előtt, random nyomogatjuk a gombokat és közben egyáltalán nem érdekel, mi történik körülöttünk. Elhanyagoljuk a kapcsolatainkat és álomvilágban élünk.
De ha ez valóban így van, akkor hogyan tehetnék a játékok jobbá a világot?
Jane McGonigal azokra az online játékokra, elsősorban MMORPG-kre hívja fel a figyelmet, melyeknek mechanizmusai megoldást nyújthatnak a világméretű problémákban is. Ezek a játékelemek adhatnak nekünk olyan képességeket, melyeket a mindennapi életben is használhatnánk. McGonigal egy jövőkutató intézet munkatársaként, elsőként arra a felismerésre jutott, hogy nem játszunk még mindig eleget. Nagyjából heti hárommilliárd óra édeskevés ahhoz, hogy a világ jobbá váljon. Ez persze nem azt jelenti, hogy az emberek ne menjenenek be dolgozni, iskolába, vagy egyáltalán sehova, és csak non-stop görnyedjenek a játékok felett. Jane valójában arra hívja fel a figyelmet, hogy jó lenne, ha még többen tudnánk játszani, hogy sok „kívülálló” is belépne a játékok világába, fejlesztve általuk önmagát.
De mik is azok a képességek, melyek megvannak nekünk és globális problémák oldhatók meg általuk?
Gondoljatok a játékok által nyújtott epikus győzelmekre. Mennyire elkötelezettek vagyunk a cél érdekében. Mennyire fókuszáltak és koncentráltak. Ezek a győzelmek olyan skilljeinket csiszolgatják, melyek motiválttá, elhivatottá tehetnek egy üggyel kapcsolatban. És ha belegondolunk, ez az ügy nem feltétlenül Garrosh Hellscream 125. legyőzése kell, hogy legyen, lehet az éhínség, szegénység, klímaváltozás, globális konfliktusok orvoslása is. Amelyek valósak. A sokszereplős online játékok akarva-akaratlanul arra tanítanak, hogyan tegyünk közösen egy ügyért, hogyan inspiráljunk másokat, hogyan bízzunk egymásban.
A játékok másik fontos és általunk olyan jól ismert tulajdonsága a jutalmazó-értékelő rendszer. Amikor harcba indulunk, mindig tudjuk, hogy mi a feladat és mi a jutalom. Az már egyéni stílustól függ, ki milyen tempóban és milyen úton teljesíti az adott küldetést. A lényeg, hogy a játék olyan akadályok elé állít, melyeket mindig az adott szintünknek megfelelően, de önmagunk határait feszegetve képesek vagyunk megcsinálni. Nincs olyan, hogy lehetetlen feladat, maximum olyan, amit egyedül nem tudunk megcsinálni. És itt jönnek a csapattársak. A társak, akiknek énünk legjobb részét mutatjuk. Segítőkészek, lelkesek és atyáskodóak is tudunk lenni. A kudarc nem tör le, hanem újabb löketet ad, hogy legközelebb még jobban, még koncentráltabban próbálkozzunk a feladattal vagy bossfighttal. A való életben, ha kudarc ér, legyőzöttnek érezzük magunkat. A játékban viszont általában nincsenek negatív érzéseink, ha nem sikerült valami. A játékban bizakodóak vagyunk és örökké eltökéltek. Úgy érezzük, bármit elérhetünk.
De mik is ezek a szuperképességeink Jane McGonigal szerint?
A végtelen optimizmus, a hit önmagunkban, hogy igenis képesek vagyunk bármely feladatot megoldani. Ezt táplálja, hogy a körülöttünk lévő NPC-k és játékosok sem kételkednek bennünk egy szemernyit sem. Megvan bennünk mindig a motiváltság az epikus győzelemre és tudjuk, hogy reális esélyünk van a sikerre. Itt van még nekünk a kölcsönös bizalom. Az online játékokban társadalmi hálót tudunk kiépíteni, olyan szövetségesi, baráti rendszert, mely minket is együttműködésre ösztökél. Megtanulunk hatékonyan csapatban dolgozni. A korábban említett, szintünknek megfelelő küldetések mindig csak olyan nehezek, hogy ne váljanak lehetetlenné. Tehát saját képességeink ismeretében képesek vagyunk elvégezni. Produktívak vagyunk! A jutalmunkért rendesen megdolgozunk, így igazi boldogsággal tölthet el a munkánk. Az utolsó fontos elem az epikus jelentéstartalom. Hogy értékes dolgot cselekedtél. Hogy részese vagy egy olyan kalandnak, ahol heroikus tettekre vagyunk hivatottak. Ahol részesei lehetünk a csodának.
Tehát büszkék lehetünk arra játékosként, hogy az a “kevéske” heti 3 milliárd játékkal töltött óra ilyen képességeket fejleszt bennünk. Ilyen nem mindennapi skillek birtokában valóban esélyes lehet, hogy hatással lehetünk a világunk alakulására. " -
Reddites srácok nem pihennek, folyamatosan dőlnek az infók :)
Newegg.com - "Brothers In Arms Triple Pack" - Uplay - 5 dollár
* Earned In Blood,
* Hell's Highway,
* Road To Hill 30 -
Mindenki elkezdi valamikor a hörcsögölést / egy újszülöttnek minden vicc új. Én is múlt augusztusban kezdtem a pályafutásom, rengeteg mindenem nincs meg :) -
Őszintén remélem, hogy nem sok :) -
Csak Civ5 complete-nek jó ár, a többi meg jár hozzá ajándékba... de aki sírni akar, az sírjon :)
(persze, ha megvan belőle ez-az, akkor más a helyzet, de akkor meg nem nekik szól ez az ajánlat) -
Én megfordítanám a kérdést: van olyan játékos akinek egyik sincs meg? -
A prohardveren még így is sírnak, hogy ez drága...
Összehasonlítás:
STEAM:
Sid Meier's Civilization V: Complete Edition - 39,99 euro (314,65) = ~12580 Ft
Sid Meier's Civilization IV: The Complete Edition - 24,99 euro = ~7860 Ft
Sid Meier's Civilization III Complete - 4,99 euro = ~1570 Ft
Együtt: ~22010 Ft
Szemben ezzel:
GreenManGaming - "Civilization Franchise" - STEAM - 70% - 15,89 font (397,89) = ~ 6330 Ft
* Sid Meier’s Civilization® III Complete
* Sid Meier's Civilization® IV Complete
* Sid Meier's Civilization® V: The Complete Edition
Nyilván azon játékosoknak tud az lenni, akiknek valamelyik már megvan a csomagból. -
Én Marostól húztam be 5e-ért a steames SW kollekciót. Még a steamen is 27e az ára :) -
Szívesen :)
Igen, későn vettem észre én is [prohardveren még tudtam szerkeszteni], hogy a többi Star Wars játék közül is vannak akciósak. :) -
Köszi a hírt, hazaértem behúzom a TFU-t, meg a Jedi Academy és Jedi Outcastot is, mert azokra is régóta fenem a fogam és akciósak (AJ és JO megvan dobozosan is, de hadd legyen csak Steamen is pluszegysor, attól hízik a hörcsög
).