Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor lesz 11 évem, hogy az esetlegesen születendõ lány gyermekem valóban gyerek lehessen?
Ez mocskosul kevés :-(
Lehet fiúra fizetek elõ inkább... ügyesek ezek a génes dokik.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amúgy más civilizációkban 11 évesen már szültek volna.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Sajna robotokról nincs még képem, csak 25-nek kinézõ gyerekekrõl <#banplz>#banplz>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
2, 199_
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
1. Bevállalnád?
2. Ha igen, akkor szerinted mikor született?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hint: Simán bevállalnám!
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ellenben a Steam-re regelhetõ olcsóságok félelmetes milyen világot hoztak el. Soha nem gondoltam volna, pedig nekem aztán élénk fantáziám.
Ráadásul annyira mocskosul rendben volt a PC-s verzió, hogy mindjárt rádobok egy 9/10-et, pedig azt csak RPG-féle cuccokra tartogatom.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Elég komolyan kiveszed ebbõl a részed.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[merlinw.org]
Tehát, kollektíve kezdjük el sajnálni a fejlesztõket, mert az 1980-90-es évekbeli stábokhoz képest 2-5x annyian kell dolgozzanak egy-egy címen, multiplatformra, HD-sítésekkel, 1-2 évenkénti részekkel, 30-60 dolláros alapárak és tonnányi túlárazott DLC mellett?
Oké: sajnál, sajnál, sajnál...
Jelenleg olcsóbban tudunk vásárolni, miközben a játékok drágábbak, de sírunk a DLC-k miatt. Ez az igazság. Én is sírok miattuk, mert van negatív hatásuk (ahogy pozitív is), és túlárazottnak tartom õket, de azért addig kár eljutni, hogy lényegében a hagyományos modell is megérné a kiadóknak a megszokott árakon, és az újmódik csak valami funkciótlan, extra ördögi lehúzást jelentenek, hogy Bobby Kotick több aranydénárban fürödhessen.
[merlinw.org]
én egyetértek veled a horrorisztikus marketing költségekkel de nekem még most se áll össze a kép hogy 20 ember anno hogy kerülhetett annyiba mint 200 most akik 3x annyit keresnek mint anno, és úgy ahogy moby mondta még nem beszéltünk a többirõl (lincense, szinészek, mocap, stb)
Kiszálltam, nincs nekem ehhez kedvem.
Adversus solem ne loquitor
Ha egy platformon áll egy fejlesztõ csapat és kiadó, akkor lehúzhatja a rolót - ha viszont multira fejleszt, akkor kénytelen lenyelni a többletköltség-békát
Az infláció természetes folyamat, védekezni ellene nem lehet
Szóval: megcsinálják egyszer, és utána foltozgatják. Te, mint játékos meg kifizeted 2-3x az árát.
Tény, hogy többen dolgoznak a játékokon, és meg kell fizetni az alkalmazottakat (igen, programozók is, igen, grafikusok is). Ráadásul rendre több ideig készül adott játék: tovább is kell fizetni a gárdát. (Még a futószalagon érkezõket is általában legalább 2 évig készíti az adott csapat, sokkal több QA kell stb., régen egy éven belül jöhetett mindnebõl a teljes értékû folytatás, ha az volt a cél.)
A szinkronra sem áll, amit írsz. Régen is volt újrahasznosítás, sõt cégen belüli megoldások is, és többnyire kevesebb felmondandó szöveg. (Mennyi duma is van az elsõ Tomb Raiderben?) Mellesleg manapság rendre külön mocap-színészeket alkalmaznak, mögéjük is komolyabb stáb, stúdió kell. (Van, aki nem alkalmaz külön színészeket, de nyilván Ellen Page, Willem Defoe vagy Nolan North a plusz munkáért plusz gázsit is kapott.) Megjegyzem, az élõszereplõs Wing Commander III került hajdanán 4 millió dollárba, és akkor az nagyon soknak számított. A Stonekeepnek pedig a szintén élõ színészekkel elforgatott intrója komoly hányadát vitte a el a költségvetésnek azzal, hogy önmagában félmillió dollárba került. Manapság ezek nevetséges összegek.
Az a dolog másik oldala, hogy több megy marketingre, nagyobb manapság a piac (régen 100 ezres eladással el lehetett leni, ma már a milliós sem jelent feltétlen nullszaldót), más stratégiák is van (éppen a DLC és társai). Szóval nem egy általános iskolás egyenlettel lehet kiszámolni, hogy hogyan hozhatnák vissza az árukat - és esetleg (extra)profitot is termeljenek.
Adversus solem ne loquitor
elég ha a blizzardot nézem, múltkor pont nyilatkoztak hogy 1 mp render mennyivel többe kerül és mennyivel több munka mint 10 éve,a blizz leányvállalata aki ezzel foglalkozik, legalább 10xésére duzzadt, és ügye õk csak saját termékeikhez gyártanak render átvezetõket, ergo a leányvállalatnak nem kell markitingre költeni, mégis hatványozûdott a munkások száma, a költségek úgy hogy a videók hossza meg csökkent
az meg a másik hogy az its szakemberek fizetése is nõtt az utóbbi 5 éveben a piac mérete és potenciája végett
Régebben sokkal több volt a render videó
Manapság is vannak fú-de-hádé renderek, de kevesebb <és gyorsabban készülnek el, erõsebb gépek, jobb szoftver környezet, volumenjében kevesebb energia és pénz>és gyorsabban készülnek el, erõsebb gépek, jobb szoftver környezet, volumenjében kevesebb energia és pénz>, élõszereplõs átvezetõ zéró, és egyre több a statikus és/vagy rajzolt, minimálisan animált-rajzolt átvezetõ
Emellett, manapság a "nagy" játékok esetében rengeteg a "recycle", sokszor egy azon szinkron-színész(nõ) több (netán tucatnyi) karakternek adja a hangját egy projekten belül, és olcsón, hosszú távra
Az AA(az ikszediken) játékok nem azért drágábbak, mert sokba kerül a fejlesztésük
Az egy emberes indie játékokról ne is beszéljünk
Szakember meg annyi van
a pcs piac ügye más, ott általában portokról beszélünk egy aaa cím esetében, az excl címek nem kerülnek annyiba mint konzolos társaik még ha aaa akkor sem