Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Komolyra ferdítve:

Akkor lesz 11 évem, hogy az esetlegesen születendõ lány gyermekem valóban gyerek lehessen?

Ez mocskosul kevés :-(

Lehet fiúra fizetek elõ inkább... ügyesek ezek a génes dokik.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Sir Quno Jedi
Ruha és smink kérdése, nomeg viselkedés, kiállás, nézés. Hozzánk hetedikbe egypár olyan csaj járt, akik echte úgy öltöztek, mint egy kurva és úgy is néztek ki. Senki sem mondta meg volna róluk, hogy 13, meg az alatt vannak.

Amúgy más civilizációkban 11 évesen már szültek volna.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tinman
Neeem, ezt még nem, ez új! :-D

Sajna robotokról nincs még képem, csak 25-nek kinézõ gyerekekrõl <#banplz>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Amikor meg ez a kép készült 13 volt:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

genndy
Szerintem ezt a képet már beraktad egyszer, és a lány fiatalka (12-13?) Lett is belõle pedofil eszmefuttatás <#idiota>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Sir Quno Jedi
October 8, 1997 (age 16), Pembroke Pines, Florida, United States

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Maak
1, igen
2, 199_

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Solid Snake
Fiatalos 40-es <#idiota>
Ez kiez?
MerlinW
Szerintem olyan 13-14 éves lehet.

[merlinw.org]

Tinman
A jó kis flame helyett inkább 2 kérdésre segítsetek válaszolni:

1. Bevállalnád?
2. Ha igen, akkor szerinted mikor született?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hint: Simán bevállalnám!

akkor valószinûleg rossz a szöveg értésem mert ha egy mondatban akarom összefoglalni a több postos mondandód akkor nagyjából ez jön le

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Tinman
Szerintem csak a konzol játékok drágák, de a dobozosok se sokáig, a digitálisak is alakulnak.

Ellenben a Steam-re regelhetõ olcsóságok félelmetes milyen világot hoztak el. Soha nem gondoltam volna, pedig nekem aztán élénk fantáziám.

Nem teszem többet.
Tinman
A TR Def. Ed. esetében részemrõl én nem sírtam, hanem nevetségesnek találtam, hogy a fosdolláros PC superior verzió árnyékában szegény nextgen tulajoknak ismét csengetni kellett és még mindig nem érték el a PC-s verza szintjét.

Ráadásul annyira mocskosul rendben volt a PC-s verzió, hogy mindjárt rádobok egy 9/10-et, pedig azt csak RPG-féle cuccokra tartogatom.

IMYke2.0.0.0
Már megint sarkítasz.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"normálisabb eszmecserét alig lehet összehozni."

Elég komolyan kiveszed ebbõl a részed.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Csak a rajongást próbáltam lehántani 😊 Én is szeretem a munkáikat, de a Blizzard - amennyire meg tudom ítélni - szerintem technológiailag elõrébb jár, és legerõsebb produktumaikban talán a Visual Works is. A hangulat egy más kérdés, õszintén szólva a Digictõl is inkább pár régebbi videót szeretek.
MerlinW
Akkor is ott vannak a Dragon Age, Mass Effect, Splinter Cell, Halo és egyéb alkotások. Miután a Digic az Ubi-val (is) van szerzõdésben, értelemszerûen az AC-k is a kalapban vannak😊

[merlinw.org]

ne sajnáljuk de nem is errõl vitatkoztunk hanem arról hogy szerinted ma csak a marketing miatt drágábbak a játékok

azért=inkább
Én azt azért sajnálom, hogy ez a topik is tipikus SG-s színvonal a maga kis megrögzött hitvitáival, normálisabb eszmecserét alig lehet összehozni.
IMYke2.0.0.0
Nem kizárt az sem. Mert a játékra vonatkozó hírek alatt bizony fikarcnyi infó sincs :=(

IMYke2.0.0.0
Részemrõl tényleg az utolsó, és a továbbiakban mellõzöm ezen témához hozzászólást:

Tehát, kollektíve kezdjük el sajnálni a fejlesztõket, mert az 1980-90-es évekbeli stábokhoz képest 2-5x annyian kell dolgozzanak egy-egy címen, multiplatformra, HD-sítésekkel, 1-2 évenkénti részekkel, 30-60 dolláros alapárak és tonnányi túlárazott DLC mellett?

Oké: sajnál, sajnál, sajnál...

Botond
Tegnapi mafia2 patchrõl se tudni semmit. Szerintem csak ilyen fájlszerkezet optimalizálási hókamókák vannak idõnként.
És ha az AC-t kivennénk kalapból? 😉
IMYke2.0.0.0
Rapid81: A "Rochard" új, 175 MB-os javításáról tudsz valamit? A STEAM nem szolgál infókkal .

Botond
Nem csak annak indult, az is lett. 😄
Akkor sem igaz, mert... CSAK!
Sajnálom, hogy a tények sértenek téged, a nevükben mondom: nem állt szándékukban megbántani vagy az illúziódat lerombolni, õk csak úgy vannak, tudod.

Az árképzési modelltõl nem független, ahogy attól sem, hogy mi ténylegesen mennyiért tudjuk megvenni a játékokat. Errõl szól a téma.

Jelenleg olcsóbban tudunk vásárolni, miközben a játékok drágábbak, de sírunk a DLC-k miatt. Ez az igazság. Én is sírok miattuk, mert van negatív hatásuk (ahogy pozitív is), és túlárazottnak tartom õket, de azért addig kár eljutni, hogy lényegében a hagyományos modell is megérné a kiadóknak a megszokott árakon, és az újmódik csak valami funkciótlan, extra ördögi lehúzást jelentenek, hogy Bobby Kotick több aranydénárban fürödhessen.
MerlinW
Én a magyar DIGIC Pictures-t jobban csípem😊

[merlinw.org]

jó csak éppenséggel nem csak az assasins creedek világában élünk, hány 1 részes aaa címet mondjak az utóbbi 5 évbõl?
én egyetértek veled a horrorisztikus marketing költségekkel de nekem még most se áll össze a kép hogy 20 ember anno hogy kerülhetett annyiba mint 200 most akik 3x annyit keresnek mint anno, és úgy ahogy moby mondta még nem beszéltünk a többirõl (lincense, szinészek, mocap, stb)

IMYke2.0.0.0
Á, értem, miszter-szakértõ-úr.
Kiszálltam, nincs nekem ehhez kedvem.

Kevesebb emberrel gyártottak akkoriban több rendervidót, alacsonyabb színvonalon. Olcsóbb volt. Mindezt persze lehet tagadni azon az alapon, hogy te máshogy álmodtad meg.
IMYke2.0.0.0
És miben is változtat azon, amit írtam?

Régen viszont nem voltak nagy leárazások, bundle-ök sem, sokkal tovább árusították magasabb áron a játékokat. Az olyan nem túl D-s DLC-ket, mint a NOLF plusz küldetése, pedig csak úgy lehetett legálisan játszani - sõt, ez ma is így van -, hogy megvetted a GotY-t is (én megvettem újra, csak azért, persze sok-sok évvel késõbb használtan).
IMYke2.0.0.0
És készültek 1-1,5 évig a renderek az akkori Pentium szerverparkokon... hagyjuk...

Moby
Ha jól emlékszem a GOW3 lemezen van ilyen 3+ órás making of... videók. Az eléggé beenged egy SantaMonica életébe. Aki azt végignézni, nem hiszem, hogy eszébe jut olyasmi, hogy ma bármi olcsó lenne a videójáték készítésben azon a szinten 😊

Adversus solem ne loquitor

A Blizzard 100 fõs csapatot fizet egész évben, akik csak CGI-t gyártanak, és látjuk, hogy azon a színvonalon ez mennyiségileg mire elég. A StarCraft idején még ebbõl a szempontból is szinte garázscégként mûködtek.
IMYke2.0.0.0
Átsuhantál azért a lényegén annak, amit írtam.

Ha egy platformon áll egy fejlesztõ csapat és kiadó, akkor lehúzhatja a rolót - ha viszont multira fejleszt, akkor kénytelen lenyelni a többletköltség-békát , és szép lassan felfuttatni egy szériát, amit utána recycle-olhat `=egyre olcsóbbá válik, csak a multiplatform költségek maradnak + DLC-k), és az évente érkezõ egy-két folytatás [lásd Assassin's Creed + recycle) termel annyi pénzt, hogy ne haljanak éhen "szegény" fejlesztõk és a kiadó...

Az infláció természetes folyamat, védekezni ellene nem lehet , és a játékok ára korántsem változatlan - emlékeztetõ: 39,99 -59,99 dollár/euróért veszel játékot... és... utána veheted a DLC-ket, fél évig, egy évig... és... még ugyanennyi idõ után az Ultra Mega Giga Game of the Year HD + valami-olyasmi-mellépakolva-ami-miatt-ezt-is-akarod... és... ezt még manapság eladják újra a NextGenre is...
Szóval: megcsinálják egyszer, és utána foltozgatják. Te, mint játékos meg kifizeted 2-3x az árát.

Ezen az alapon a garázsmodderek is jobban haladnának mai komolyabb produktumaikkal, mert jobbak a fejlesztõi eszközök, ez pedig nem így van.

Tény, hogy többen dolgoznak a játékokon, és meg kell fizetni az alkalmazottakat (igen, programozók is, igen, grafikusok is). Ráadásul rendre több ideig készül adott játék: tovább is kell fizetni a gárdát. (Még a futószalagon érkezõket is általában legalább 2 évig készíti az adott csapat, sokkal több QA kell stb., régen egy éven belül jöhetett mindnebõl a teljes értékû folytatás, ha az volt a cél.)

A szinkronra sem áll, amit írsz. Régen is volt újrahasznosítás, sõt cégen belüli megoldások is, és többnyire kevesebb felmondandó szöveg. (Mennyi duma is van az elsõ Tomb Raiderben?) Mellesleg manapság rendre külön mocap-színészeket alkalmaznak, mögéjük is komolyabb stáb, stúdió kell. (Van, aki nem alkalmaz külön színészeket, de nyilván Ellen Page, Willem Defoe vagy Nolan North a plusz munkáért plusz gázsit is kapott.) Megjegyzem, az élõszereplõs Wing Commander III került hajdanán 4 millió dollárba, és akkor az nagyon soknak számított. A Stonekeepnek pedig a szintén élõ színészekkel elforgatott intrója komoly hányadát vitte a el a költségvetésnek azzal, hogy önmagában félmillió dollárba került. Manapság ezek nevetséges összegek.

Az a dolog másik oldala, hogy több megy marketingre, nagyobb manapság a piac (régen 100 ezres eladással el lehetett leni, ma már a milliós sem jelent feltétlen nullszaldót), más stratégiák is van (éppen a DLC és társai). Szóval nem egy általános iskolás egyenlettel lehet kiszámolni, hogy hogyan hozhatnák vissza az árukat - és esetleg (extra)profitot is termeljenek.
Moby
Tény, hogy a jogdíjak, a felhasznált middleware-ek miatt IS nõnek a költségek, de ma 5x-10x annyi ember bevonásával készülnek az AAA+ címek, mint korábban. Azokat a rendereket korábban grafikusok és informatikus gyárották, 5-10 fõ foglalkoztatásával, ma 50+ fõ filmstúdiók gyártják filmes eszközökkel. Filmes árakon.

Adversus solem ne loquitor

azért ezzel el lehet vitatkozni
elég ha a blizzardot nézem, múltkor pont nyilatkoztak hogy 1 mp render mennyivel többe kerül és mennyivel több munka mint 10 éve,a blizz leányvállalata aki ezzel foglalkozik, legalább 10xésére duzzadt, és ügye õk csak saját termékeikhez gyártanak render átvezetõket, ergo a leányvállalatnak nem kell markitingre költeni, mégis hatványozûdott a munkások száma, a költségek úgy hogy a videók hossza meg csökkent
az meg a másik hogy az its szakemberek fizetése is nõtt az utóbbi 5 éveben a piac mérete és potenciája végett

IMYke2.0.0.0
Szerintem, kicsit rosszul méred fel a helyzetet.
Régebben sokkal több volt a render videó , vagy az élõszereplõs átvezetõ.
Manapság is vannak fú-de-hádé renderek, de kevesebb <és gyorsabban készülnek el, erõsebb gépek, jobb szoftver környezet, volumenjében kevesebb energia és pénz>, élõszereplõs átvezetõ zéró, és egyre több a statikus és/vagy rajzolt, minimálisan animált-rajzolt átvezetõ .

Emellett, manapság a "nagy" játékok esetében rengeteg a "recycle", sokszor egy azon szinkron-színész(nõ) több (netán tucatnyi) karakternek adja a hangját egy projekten belül, és olcsón, hosszú távra is leszerzõdtetik.

Az AA(az ikszediken) játékok nem azért drágábbak, mert sokba kerül a fejlesztésük , hanem drága a marketing, és a felfuttatás a telített multiplatform piacon , ott a mobil platform, amire szintúgy nyomulnak, mert $ jeleket látnak álmukban is... és gyorsan akarják, lehetõleg tegnapra.

Az egy emberes indie játékokról ne is beszéljünk .

jó csak éppen amikor minden drága volt nem 200an dolgoztak egy játékon hanem 20an, meg nem kellett szinkron szinészeket fizetni, rendes szinészeket, marketing szakemereket (ügye ezt te is említetted) meg a többit

IMYke2.0.0.0
A reklám költségek miatt biztosan "többe" kerül - miközben minden más már sokkal olcsóbban, gyorsabban állítható elõ.
Szakember meg annyi van , hogy Amazonast lehetne velük rekeszteni.

de egyébként meg 18k nem volt 10 éve egy játék mint most konzolon
a pcs piac ügye más, ott általában portokról beszélünk egy aaa cím esetében, az excl címek nem kerülnek annyiba mint konzolos társaik még ha aaa akkor sem

Azért a vita lezárása és "annyiban maradás" után még mi nyomorult megvezetettek gondolhatjuk azt a tényt, ha itt nem is terjeszthetjük, hogy ma többe kerül egy AAA játékot legyártani, mint régen?