Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Közben letépnél 2 fánkot az övérõl és pótolnád a kiesõ energiát?
Ahhh... utópia :-(
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Nézd a saját társadalmunkat:
NINCS. HALÁL. BÜNTETÉS.
Pedofil? Tegyük fel, hogy 200km-el odébb megöl egy már 2x szabadult pedo egy kislányt. Tegyük fel, hogy te te tudsz a bûntényrõl.
Mit teszel?
a, Megölöd? Elvégre 2x szabadult, 2x ült már, úgysem változik meg nem? Tényleg képes lennél rá? Tényleg amikor ott vagy, kikötözted átvágnád a torkát? Fejbe lõnéd és közben bele néznél a szembe? Majd hazamennél és megsimogatnád a kislányod fejét, hogy "apa ezt is elintézte"?
b, Bízol a rendben és törvényben és ráhívod a zsarukat.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amúgy érdekes kis vita volt így visszaolvasva.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
De ha maradunk a betmen univerzum világán belül, ott is egy-egy gonosztevõ lelkén sokezrek élete száradhat. Megérdemlik a halált, ettõl rosszabb nem, de jobb ember lennél 😉
Forza.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
A megszokás nagyon fontos része a lent említett hármasnak. Berögzõdések, biztos pontok kellenek, különben elveszettnek érzi magát az ember, nincs egy biztos pont, ahonnan el lehet indulni.
Te is szívesen játszol egy neked nagyon tetszõ dolog folytatásával, könnyebben belehelyezkedsz a környezetbe, ha tudod, hogy kit milyen módon kezelj. Persze kell a meglepetés, az újdonság is, és ezt a (Marvel-DC) képregényvilág meg is teszi, nagyon jól alkalmazkodtak a jelenkorhoz úgy, hogy a régiekhez ragaszkodókat se köpték szembe. (vajon az e havi számban Batman megfojtja az ellenfelét, felrobbantja, vagy a rendõrség kezére adja? Akkor mit is jelent a "batmanség"? Megint jön egy olyan ellenfél, akirõl nem tudunk meg sokat, hiszen a fõhõs az elsõ adandó alkalommal megöli, nincs lehetõség megismerni, igazából "megutálni", örülni annak, hogy megint nem sikerült a terve - percemberekbõl nem lesz jó mese)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem, a mesék, az eposzok is arról szólnak, hogy a Hõsnek a Világ, az Emberiség, a Jó érdekében kell terhet cipelni a vállán, legyûrnie szörnyeket
Ergo: ölniük kell(ene) a Köz érdekében.
Értem én, hogy Batman a feketére festett kevlár páncélos Fehér Lovag, de már uncsi, hogy nem öl / tesz el láb alól olyan Gonoszokat, akiknek amúgy is már 1000x halálbüntetés járna az akarva-akaratlanul elkövetett emberöléseikért.
//Hint: a Nagybetûzés a hangsúlyozásért van.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A berögzõdések sem jók.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Minden szuperhõsnek kell gyengeség, ettõl lesznek emberiek. Ha már a cél szentesíti az eszközt elvet vallják akkor nem lesznek igazán hõsök.
Ezek toposzok, lehet újragondolni pár dolgot, de a fõ szál ez marad.
(példa: nemrég "megölték" Peter Parkert, a Pókembert. Aki belépett a helyére (az egyik nagy ellenfele), az folytatja a Pókember-féle "a nagy erõ nagy felelõsséggel jár" nézetet, mert akárki is legyen a maszk mögött, a Pókembernek ilyennek kell lennie, amikor ettõl eltért, annak sose volt jó vége)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/
Meglepetésnek és ismeretlennek ott van a második részben
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én atomrakétára kötném õket, és küldeném a Napba. Unom már a létezésüket is.
A folyamatosan ujra és ujra velük való küzdelem adja az érzést, h legszívesebben MEGÖLNÉD õket, mert akkor tuti nem jönnek MEGINT 😄
Forza.
Ott a Punisher, aki pl. rosszfiúból lett jófiú, ott sokkal többször elõfordulnak ilyesmik. Batmannél nem, õt nem olyannak találták ki, nála az intézményes vs. magányos "igazságosztó" történetszálra feküdnek rá sokszor. Van-e joga valakinek ítélkezni az állami erõszakszervezetek helyett?
szerintem az átlag utcai gamer azért látott 1-2 batman filmet és/vagy olvasott batman képregényt, különben a játék sem érdekelné
namost ezekben (filmekben legalábbis) nem csak betmen vs joker van ... :/
Forza.
és
h egy pedofil kinyirja az ártatlan gyerekeket, az ugyan az
<#wilting>#wilting>
Forza.
Az emberek (nagy általánosságban, persze egyéni különbségek vannak) három dolgot szeretnek a mesékben (a játékok ilyen szempontból teljesen illeszkednek ebbe az elméletbe): "comfort, surprise, completion" - tehát legyen egy megszokott alapja a dolgoknak (Batman és az ellenfelek jelleme, megjelenése, a történet alapja, tudjuk hova kell helyezkedni, mik az elvárásaink egy-egy szereplõtõl), legyen egy meglepetés (valamelyik szereplõrõl kiderül valami újdonság, megismerünk valakit, aki a háttérben szerepelt idáig, stb.) és legyen befejezés, teljesség (a mesékben a legkisebb kisfiú nyeri el a királyságot és a fél hercegnõt, a Batman történetekben a sötét lovag gyõzedelmeskedik).
Egy fõleg olyan környezetben, ahol a közönség nagyobb része alig ismeri a mitológiát, ott az elsõ, a kényelem faktor sokkal fontosabb. Elõ lehetne szedni alig látott szereplõket, lehet újakat kitalálni*, de egy átlag utcai gamer számára a Batman sztori az Batman vs. Jokert jelent, és ha nincs meg a komfort számára, akkor hiába jó a történet, hiába jó a mese, nem tud belehelyezkedni.
*: A Rocksteady a harmadik (negyedik) játéknál merészelte azt meglépni, hogy kilép a megszokott, megismert körbõl, és egy új szereplõt "hozott létre", ha az Arkham Knight hírekbõl jól lehet érteni. Most már az emberek megszokták a világukat, és lehet a meglepetés faktort kicsit jobban elõtérbe helyezni.
Természetesen mindenkinek megvan a saját igényszintje a fenti hárommal kapcsolatban - van, aki jobban szereti a biztos köröket (és szívesen játszik ötödször egy lényegében azonos játékkal), van, akinek kevésbé fontos a teljesség, a befejezés (lásd: Mass Effect 3 vége körüli hajcihõ), van, akinek a meglepetések, a váratlanság fontos - de nem lehet egy játékot mindenki számára készíteni, kell egy bizonyos stílusú közönséget választani, és arra koncentrálni, különben három pad között a földre ülnek a készítõk. Ha neked nem tetszik egy játék, az nem azt jelenti, hogy az feltétlenül rossz, hanem azt, hogy valószínûleg nem neked készült.
Kezded érteni, hogy mi a gond az egész felvetéssel? 😄
De high tech lovagként is becsúszhat <és be is kellene csúznia!>és be is kellene csúznia!> olyan, ami miatt bizony akarva-akaratlanul ölnie kell egy ilyen "Jó"-nak.
Érzelemmentesen ugyanis nem lehet jót sem cselekedni.
Ajánlom Loki-t :-D
Na jó, pro tipp: Logom. ;-)
Tudod: Ha te is ölsz, akkor nem sok különbség marad már köztük és közted.
Egy fõleg a fiatalabbak számára példaként kitalált szuperhõs mindig is minden körülmények között tiszteli az életet, ezért nem öl.
Forza.