311803
  • ratgab
    Mutass nekem olyan univerzálisan (!) elfogadott definíciót, ami leírja, hogy mi a cheat és mi az exploit és ez amiről beszéltek le van benne írva. Akkor majd igazat adok neked, addig meg mindenki úgy értelmezi az ilyen dolgokat ahogy akarja.

PVE-ben számomra nem létezik olyan exploit, amit cheatnek számít. PVP-ben meg amit harc előtt begyűjt azt használja nyugodtan (gyere fel bármelyik multis fps-re és nézd meg ott mi zajlik.... na az a csalás nem ez az apró exploit). Ez a hely mindenki számára elérhető. Ha akarja használja, ha nem-nem. Nem gondolnám, hogy ahogy a kolléga írta 90%-át megölné a játéknak, mert sokan nem a gyors fejlődésérét játsszák ezeket a játékokat, hanem a környezetért, a sztoriért, a kalandért.

"biztosan tévedsz, nincs igazad"...De érdekes én most ugyanezt gondolom... akkor kinek van most igaza?
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.09.21. 09:02:25
  • DarkSector
    Pl ott van a DMC 4 emlékszem volt egy pálya betöltöd és azonnal egy nagy kristály volt előtted, szétvertem adott pár ezer piros orbot és utána ujra betölt a pálya szétvertem...ennyi.
    De mire volt jó? a tárolómba fullosra tölthettem az itemeket.
    Oszt ennyi a kutyának nem ártottam vele.

Nem mintha szükségem lett volna rá, mert én farmolni soha nem első végigvitelre szoktam hanem ha érdekel a játék, elsőre sporolva mindne nehézségi fokon próbára teszem magam, és ha megunom akkor max farmolok.

Xboxon amikor toltam rendesen a NG2-őt bevalottam hogy a 2-3 boss után a hócipőm telelett és inkább hogy lássam a játékot, ha már megvettem a mentésen modositottam hogy sok életem legyen meg ilyenek, de nem ártottam vele játékosoknak.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.09.21. 09:00:51
  • ratgab
    Ez nem szoftvergyengeség. Ezt így alkotta meg a fejlesztő valószínűleg nem véletlenül. Az, hogy a játékosok rájöttek a megfelelő távolságra az már nem a készítő hibája. Egyébként ez semmi olyan, amit ha akarnak egy sima patchel nem tudnak javítani.

1000 játékban van ilyen pont, akkor az mind cheat hely... értem....
  • DarkSector
    Én megértem ha valaki irigy a statra, nem Aullah-ra gondolok mert szerintem ő nem játszik majd a destiny-vel, nem irigységből írja.
    Hanem más a ki játszik, akkor fogja magát és ha lusta fejlődni (ezzel magának bizonyítva) akkor ott van NEM TITOK MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ kiskapu.
    Ez már azon mulik a játék lényege kinek fontos.
  • Fpocok
    És nem is az utolsó. Annyi a különbség most, hogy biztosan tévedsz, nincs igazad.
  • ratgab
    Nem ez az első eset, hogy nem értünk egyet...

Én is sokszor vagyok szomorú, amikor olvasok dolgokat, akár itt is.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.09.21. 08:54:28
  • ratgab
    Csalás ha külső programmal rásegít a célzásra, vagy átlát a falon, vagy ha pénzt "teremt" magának a semmiből vagy ha halhatatlanná teszi magát 2 másodperc alatt.

Nem csalás, ha programba eredetileg beépített elemet használsz ki és így legalálisan szerzel tárgyakat (és a videóban se az hangzik el, hogy ezek garantáltan és minden esetben top tárgyak.... vegyesen esik minden féle, de nagy eséllyel esik jó cucc is). Ezt a helyet meg kellett találni, erre a távolságra rá kellett jönni, rá kellett jönni arra is ha a mobokat nem ölöd meg vagy túl közel állsz nem jön újabb hullám ellenség. Ráadásul mondja a srác, ha nem csapatban minimium 1 másik játékossal mész oda nem fogsz tudni ott farmolni. Ez nem csalás... ezért a tudásért meg kellett dolgozni, ki kellett próbálni és nem 2 gomb benyomásával szerzett előny, mint a csalók esetében segédprogramokkal történik (és most erősen túloztam szándékosan a gombok számával, mert egyrészt fogalmam sincs, másrészt soha nem használtam semmi ilyesmit).

Tegyünk már azért különbséget a fogalmak közt szerintem. Teljesen más az exploit és más a csalás. Ez a farmhely max exploitnak tekinthető, de azt is csak nagy jóindulattal. Ez egy tuti farmhely és ennyi. Sok játékban van ilyen hely.... Darksoulsban pl. vannak helyek, ahol bizonyos feltételekkel jól lehetett humanity-t farmolni... Akkor az is exploit vagy továbbmegyek az már csalás??? Szerintem nagyon nem.
  • DarkSector
    Igen én is ennek vagyok a híve, ha nyugodtan megdumáljuk, mondom értem én hogy ez sokakanak nehéz megemészteni, de a csalás szó erős nekem, annak ellenében hogy ez magad ellen csalás, saját magad ha nem akarsz rendes tempóban fejlődni, akkor nincsen értelme játszani, hiszen ez a játék 30-40 óra után erről fog már csak szólni.

Én a beta-ban lv8-ig jutottam mert nem enged tovább, most amikor azt mondják a fejlesztők vagy kik hogy ha megveszed a játékot megtarthatod a statodat kezdésnek akkor ez is csalás?
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.09.21. 08:53:43
  • PeeTeR
    en ugyan ezt csinaltam csak peldaul MMO -ban. ami mondjuk meg nagyobb gerinctelenseg :DD <nem buszke...>
    viszont orommel latom, hogy vita szitas es flame nelkul meg lehet beszelni valamit itt is. mert, hogy az utobbi idoben csak read only voltam de mar az is egyre ritkabban..
  • DarkSector
    "DS (#225030), exploit pontossan az amit modositas es/vagy egy harmadik program hasznalata nelkul tudsz elerni "

így már értem....jajj hányszor találtam már ilyeneket a játékban, mikor rongyosra játszottam a single-ket.
    RE5, DMC vagy FF, vagy pár régebbi cucc, ahol lehetett pl farmolni.
    Szerintem felsorolni nem tudom.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.09.21. 08:46:30
  • DarkSector
    Jó igen a játék balhere dolgaival mennek feljebb a fejlődésben, farmolnak, de nem akadályoznak ezzel embereket, mintha single-ben játszanál és mondjuk kutakodnál egy játékban, assassins creed, és találnál egy bugot, és gyüjthetnél sok lovét vagy a gta-ban és annyi hogy több pénzed van mint másnak...

ez igen kihasználod a játékok adta gyárilag vagy nem az mindegy lehetőségeket, azért ne tegyük egy kalapba azokkal akik a játékot azért modositják vagy csalnak akik más embertársaikkal szeretnének kicseszni, vagy előnyhöz jutni.

Ez nem előny, lehet aki 0day megvette már rég e felett jár statban, más aki meg most kezdte level 3, különbségek lesznek mindig.

Akit meg zavar hogy lassan fejlődik tolja fel magát...semit nem érsz el vele, az ellenfelek is fejlődnek veled együtt!!!!
  • PeeTeR
    #225027 olvas -> EXPLOIT -> ertelmez

DS (#225030), exploit pontossan az a szoftvergyengeseg amit modositas es/vagy egy harmadik program hasznalata nelkul tudsz elerni - s ezzel abnormalitast kenyszeritesz ki. definicio mint farmolasra alkalmas pont nem letezik :) HA ezt a pontot, jelen esetben a barlangot normalis loot pontnak tekintjuk akkor teljesen ertelmet vesziti a jatek 90% mivel ettol a ponttol a Destiny egy barlang kijarata elott allo lovoldozos ize...

#225031 evvan :D
    Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2014.09.21. 08:46:29
  • Fpocok
    Elég szomorú vagyok, hogy ezt több mint egyszer el kell ismételnem.
    A játék hibáit használják ki, ennek nem így kéne működnie. Ez csalás. Ha tetszik, ha nem.
  • DarkSector
    Max annyi ha akarsz a küldetéseidhez fireteam tagokat!
    2 lehet, akkor válogasd meg kiket csatlakoztatsz, ha zavaró hogy erősebbek mint te és többet gyilkolnak.

Ennyi, ennek a csalásnak vagy minek max multiban van negatív hatása, de mikor multiztam nem vettem észre hogy a nagyobb szintekkel gond lenen, nem is nagyon vegyít szerintem nálad nagyságrendekkel erősebb játékosokkal...sebzész sem jobb, max kicsit más fegyverei vannak meg öltözéke, meg 1-2 jobb képesség.
  • DarkSector
    Ha multiban, PvP-ben csalnának, vagy nemtudom arra azt mondanám hogy cheat, de most Allah-al ebben nem értek egyet.
    Nevezheti bárki csalásnak de az igen szubjektiven, csak egy magánvélemény nem lehet tényként írni.
    Mert nem kéárositja meg más játékát.

és nem moddolta az eredeti játékot sem hogy hekkerkedjen.

Én ezt mondom.
  • DarkSector
    Oks thx. :)
    nem vagyok ennyire otthoz azért a netes szlengben. :D
  • ratgab
    Ami mindenki számára adott és szerves része a játéknak, szóval köze nincs a cheathez.

Ennyi erővel bármely játékban, ha direkt farmolni mész valahova az csalásnak számítana, pedig nem az.
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.09.21. 08:34:13
  • DarkSector
    Jah értem így már, de ezt közzétették más is használhatja, de én ezt nem nevezem csalásnak.
    Mivel nem multiban jtsza ael, hanem coopban, más játékát nem rontod vele el.

Én ezt nem veszem csalásnak.

Meg engem amúgy szubjektiven, személyesen ez nem hatna meg hogy megveszem a játékot és valaki gyorsabban fejlődne mint én....ebben nekem semmi extra hátrány nem származik.
  • PeeTeR
    hja bocs :D
    Fpocok (#225024) vazolta a lenyeget :)
  • Fpocok
    Exploit szándékos kihasználása, hogy előnyhöz jussanak a rendesen játszó játékosokkal szemben... csalás. Egyértelműen.
  • DarkSector
    Metal Gear Solid 5 (kutyás videó, álá CoD kutyás ötlet másolás)
    Jópofa.
    Látom még kenyérpirítóra is lesz. (PC-X360-PS3-X1-PS4)

• DarkSector
    Mármint nem hallottam még ezt a kifejezést, hogy érted?
  • PeeTeR
    ez exploit es de, csalasnak szamit
  • DarkSector
    Paradicsom nincs? :D
  • DarkSector
    És sokan még kérdezik miért van sok játékban olyan hogy egy arénában lezárulnak a kijáratok míg nem ölsz meg mindenkit.
    Mert ez tök gagyi, hát ittvan fuss el mindenki mellett!
  • DarkSector
    azért ez nem számít csalásnak. :)
    Okos emberek megtalálnak kiskapukat.

Max a fejlesztők hanyagsága-> patch
  • grebber
    Jó reggelt Flatout......

• Fpocok
    Amikor a balf*sz fejlesztők és a sok csaló g*ci megtalálják egymást.

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2014.09.21. 00:15:31
  • DarkSector
    A 3.-at megvettem a 1-2-őt nem is néztem, most van Retro akció, és mivel kaptam 1500 zsetont, ugy elköltöttem mint a huzat. :D
  • MoRT2195
    Ezt a Syphon Filtert most már leírom 10 helyre magamnak is, mert már többször kerestem, de sose ugrott be a játék neve. :D Még az első 2 résszel toltuk haverommal multiban PS(1)-en, nagyon imádtuk. :) Majd lehet PS3-ra én is bezsebelem az első 3 részt (ha kiadták rá).
  • DarkSector
    Kaptam ingyen 1500ft-ot a walletemre, vettem is 2 classic-ot! :D
    Megmaradt 1 ft! :D

Játékok:
    Crash Bandicoot
    Syphon Filter 3

• DarkSector
    "Farming Simulator 15 megjelenés - a PC-s dátum marad, konzolokra csúszik"

• DarkSector
    Jaja. :D
  • MoRT2195
    Az utolsónál hogy sikít már a srác.
  • Was
    A Valiant Hearts és a Child of Light után megint egy 2D-s platform, amin bőgni fogok? Kíváncsi volnék, ha nem volna mindegyiknek ilyen fenemód jó zenéje, akkor is így járnék-e.
    És kösz az ajánlást!
  • DarkSector
    Hehehhe. :D

• DarkSector
    annyi játékom van hogy kb ezek hiányoznak még, de már ezek sem sokáig a mostani már megjelent játékokból!!!

• DarkSector
    :D jo nembaj szép látni hogy fentvan giftnek. :D
  • MoRT2195
    Feltettem a Quake Live-ot a playfire reward miatt, de gondoltam akkor már lenyomok egy meccset is. Hát nagyon profi voltam benne, K/D-ba verek mindenkit... csak az a baj, hogy a végén jöttem rá, hogy ez nem TDM, hanem valami CTF akar lenni. :D Na mindegy, még így is büszke vagyok magamra. :D Kép:
  • MoRT2195
    Nézd meg a kommenteket a felajánlásnál. Egy srác írja:
    - "Nice giveaway, but I mean... are you sure?"
    Erre jön a válasz a "felajánlótól":
    - "sure i need it"
    Azt hiszem el is mondtam mindent. :D De bővebben a "felajánlásnál" olvashatsz.