Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hörcsögöknek, akarom mondani héjáknak: Splinter Cell: Blacklist (PS3) - 0 font (0,95 font a postaköltség)

Ez elvileg a Startup új inkarnációja, nem volt velük problémám soha, eBayen is jók az értékeléseik.
Márpedig ha te szkripteled, akkor te te találtad ki, csak elõre. Komolyabb nehézségi szinten, ahol egyáltalán kell taktika, sokkal fontosabb a party jól fejlesztettsége, ahogy vagy a belenyúlás, vagy a sok mindenre kiterjedõ szkriptelés (ez utóbbi ráadásul képességtõl is függ). Alacsonyabb szinten persze vegytiszta story mode a játék, úgy a saját karaktert is fölösleges irányítani 😊

Persze értem, hogy amit lehetsz rájuk hagysz, amúgy ez is érdekes dolog: milyen eredményes tud lenni a szkript, extra kihívás, a "gyerekek" kezének elengedése. Csak ettõl még logikaialg nagy különbséget nem látok, a Mass Effect 1-ben meg maguktól idegesítõen idióták. (Mellesleg a Wizardry esetében ezzel az erõvel eleve csak szkriptelsz, hiszen a kör elején kell beállítani a tervezett teendõket elõre.)
genndy
Lehet egyébként tényleg így is játszani, mert szerencsére vannak annyira önállóak, hogy nem kell õket pátyolgatni meg gyógyitallal tömni ha életben akarja tartani a csapatot az ember. Viszont pont a Bioware játékok azok, amiben elég komoly lehetõség van és elõnyökkel jár az, ha az ember befolyásolja, meggyõzi, a maga oldalára, véleményére fordítja a társakat.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

zorrobomber
Ja hát Mass Effect-ben a fejlõdés az szinte csak dísznek van 😊 ME2 harmadik végigjátszásban én már saját magamra is Auto lvlup-ot nyomkodtam, nem osztott-szorzott semmit.

Dzsini
Sajnos valóban nem vásárolnak maguknak (túl szép lenne 😊 ), de a Dragon Age-ben ott vannak a "default" viselkedési minták, scriptek, amiket a meglevõ képességek alapján generál a játék, azokkal elég jól mûködik a látszólagos önállóságuk. A vezetõjük továbbra is a fõszereplõ lesz, tehát ha megyünk farmolni, akkor megyünk farmolni, mert erre nem képesek önállóan. De amit meg tudnak tenni (fejlõdés, részvétel a harcban), azt én ráhagyom az AI-ra.

Nekem a Mass Effectek többszöri végigjátszása és a Dragon Age 1-ben nekem ez az elv jól mûködött, nem okozott problémát a játékban, hogy nem én találtam ki, hogy Garrus vagy Wynne milyen képességeket, varázslatokat vett fel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csak az a baj, hogy a BioWare játékai nem lesznek élvezetesen játszhatók, ha nem irányítod a többi karaktert is. A Mass Effectben ugye inkább csak utasítgathatod õket csatákban (a többiben is dolgoznak automatikusan, esetleg beállítható szkriptek szerint, de nem azt is te állítod be), de ezzel az erõvel miért ne tehetnél így karakterfejlesztésnél? Netán azt is hagyod ezekben a játékokban, hogy elmenjenek maguknak felszerelést venni vagy farmolni?

Egyébként a Wizardryban valóban kisebb a szerep a karakterek közötti interakciónak, de nekik nem tetszõ helyszínre nem jönnek velünk, ha nekik nem tetszõt teszünk, akkor pedig ellenünk fordulhatnak a BioWare-módihoz hasonlóan felvett alkalmi társak. Márpedig irányítani õket is muszáj.

Még ha értem és elfogadom is amit mondasz, az említett játékok logikája nem eszerint mûködik. (Legfeljebb co-opban 😊
Dzsini
http://www.gog.com/gamerumble

GOG-on Game Rumble - leárazás plusz szavazás a holnapi akció résztvevõire

ma például a két Witcher 2 és 4 dollárért, Heroes 1-2-3 darabja 2,5 dollárért, holnap a szavazás jelenlegi állása alapján Unreal játékok lesznek nagyobb akcióban.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Maak
Injustice nem vasarolhato ugye gmg-rol.(ne a gmg-re reagaljatok pls) Kerdes: ha proxy alol megyek fel es megveszem...tetelezzuk fel, hogy ilyet tennek...akkor azt tudnam gond nelkul aktivalni vagy cseszhetem?

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Erre valakinek észrevétele esetleg?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dzsini
Szerintem lehet úgy is játszani egy szerepjátékkal, hogy ott 1 "szereplõ" vagyok (ahogy az asztal körül is, pár évtizede), és lehet úgy is, hogy mindegyik, mint egy Wizardryban, ahol én alakítom ki a csapatot, és a történetnek nem szerves része a csapattagok közötti interakció.

A Bioware-es játékoknál abból adódóan, hogy a fõszereplõn kívül a többieknek van valamilyen jelleme, kommunikál és reagál a fõszereplõ cselekedetire, szerintem mûködik az a játékmód is, amit én leírtam. Sõt, én úgy érzem, hogy jobban mûködik így, mintha resetelném a tagokat abban a pillanatban, ahogy belépnek a fõszereplõ "bûvkörébe".

Ebbõl a nézetbõl hol érzed azt, hogy a szerepjáték nem nekem való?

grebber
Grid megint akciós gamersgate-en akinek nincs meg, 3.74 dolcsit megér simán!

Next PC upgrade: 2022

Mi bajod van az elsõ résszel? Amúgy meg jó tudni, hogy mi volt az elsõ részben. Az azért sokat változtat Maxünkön.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Mert ha visszaolvasol láthatod, hogy Dzsini a mérettel és az árával indokolta, hogy szerinte nem lesz akkor a durranás a játék.

Méretre írta Totti a Skyrimet én meg írtam árra a Van Helsinget ellenpéldaként, vagy írhatnám a Torchlight 2-t is mindkettõre ellenpéldaként.

Ennyi és semmi több.

Megmondom férfiasan én várom. Valahogy van egy olyan érzésem képtelenek lesznek visszaadni a filmek feelingjét és akkor már nem lesz ugyanaz az Örület Max.

zorrobomber
És mi köze a Van Helsing-nek a Rayman motorjához? Mert a Child of Light-nak van. Mindenesetre nálam kifejezetten elõny ha nem lesz túl hosszú.

Life goes on az a lovagos, akik egymás hulláján átgázolva haladnak át a csapdákat tarkított platformer pályákon? Az egy érdekes koncepció amúgy.

Nézzél meg pár videót a Bound by Flame-bõl majd ráizgulsz.... Igazi RPG BloodHamster módjára...<#eplus2>

3000 Ft volt tavaly a Van Helsing és bizony nem volt rövid játék se nem B kategóriás alkotás. Sõt egész kellemes volt.

Úgy-úgy. És ez jó hír.

"Õk nem "én" vagyok, hogy megmondjam nekik, hogy hova képezzék magukat, és mint személyek nem tartoznak elszámolással a fõszereplõ irányába 😊"

😄

nem akarlak megbántani de neked a szerepjátszás nem való 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

zorrobomber
Én is nézegettem 😊 Nagy része uplay-t szapulja, amit meg is értek...

Tinman
Értékelések alatta: <#ijedt>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
ZsZso
Errõl jut eszembe. Play store -on ingyenes lett a Doom. Letöltöttem, kíváncsi voltam reá. 1 perc alatt már le is töröltem a kütyürõl. Lehet én vagyok hülye (amúgy se szoktam FPSt játszani mobilon), de egyik ujjammal az elõre-hátra-jobbra-balra mozgást kellett volna lekövetnem (úgy, hogy húzom az ujjam az adott irányba), másikkal forognom, a harmadikkal pedig lõnöm. A harmadikkal. HOOOOOOOOOOOOOOOOOGY?! És ezt valaki élvezi?!
Öreg tatának érzem magam, hogy erre nem jövök rá. Kb. annyira érthetetlen ez számomra mint nagyszüleimn számára a DVD lejátszó (tipikusan a "jó-jó, de hogyan tekerem vissza?" kérdés ami így beugrott)

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Botond
Éljen,éljen!
grebber

Next PC upgrade: 2022

Dzsini
Mert van egy idõsödõ varázslónõ, aki gyógyításból, ilyesmikbõl élt, majd amikor találkozik a fõhõssel, hirtelen vérmágus lesz (lehet) belõle?
És továbbra is teljes erejével ellene van minden ilyen cselekvésnek, bár õ is mûveli?

(remélem érthetõ a célzás, ha nem is teljesen pontos az, amit írtam)

Maak
<#banplz> Elso legjobb, masodik jo, harmadik elmegy...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

tomsolo
ME-ben még megértem, de DA-ban ez egy hülyeség.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

tomsolo
> A KoAR-ban például mindig kevés a hely számomra 😊
> Még nem találtam zsákhely bõvítést.

Ha fogsz sem lesz köszönet benne - asszem max 120 lehet. Ez egyszerûen semmire sem elég. Van olyan tomb ahol csak a ládákban több van és akkor az ellenekrõl nem is beszélek.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Fpocok
Az elsõ részt ne nézd meg 😊 Kezd a másodikkal.

Parasite Eve 2, best game EVER!

ZsZso
+1

Báááááár nekem be kellene pótolnom a Mad Max filmeket, mert azok bizony kimaradtak. Picit égõ 😊.

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Fpocok
Valóban. Jobb hasonlat... és remélem annál azért komolyabb lesz, mert emiatt nem JC2-ztem.

genndy
Avalanche Studios? Akkor szerintem JC2-re fog inkább hajazni. Lehet olyan is, nekem tetszene.

Fpocok
Szerintem sokan várjuk, de egyelõre nagyon messze van. Én leginkább úgy képzelem el, mint egy sivatagi fc3-at.

ZsZso
Torchlight 2 -nél volt utoljára, hogy ilyet tettem. Azelõtt Runes of Magic - évekkel ezelõtt.

TL2 -t elég HCnek éreztem, ahhoz, hogy segítségért nyúljak. Egyébként teljes mértékben igazat adok Neked, szó sincs róla, hogy beleszólnál a játékomba.

Skyrim, DA vagy hasonló komolyabb RPG -knél nem csinálok ilyesmit, mert az nekem túl személyes. Egy hack/slash, vagy MMO más tészta - nálam.

genndy:
Hmmm ... ez a cheat még nem jutott eszembe, hiszen a játék adta lehetõségekkel élek.

Maak
Senki nem szereti maxet vagy mar volt szo rola, hogy nem jelenik meg/szar lesz, valami?

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Dzsini
Én az ilyen játékokban (Dragon Age, Mass Effect) a társakat "automata" szintlépésre és pontelosztásra szoktam tenni. Õk nem "én" vagyok, hogy megmondjam nekik, hogy hova képezzék magukat, és mint személyek nem tartoznak elszámolással a fõszereplõ irányába 😊

Azt is jobban szeretem, ha tudnak maguk cselekedni harc közben, képességeket használni, stb. a fõszereplõ ott rohangál köztük, és nem egy mindenható istenség, aki átveszi fölöttük az uralmat, és onnantól üres bábok lesznek (hiszen azt se tudom "megmondani" nekik, hogy pozitív módon álljanak hozzá valamihez, amivel szemben tiltakoznak).

genndy
És innen már egyenes út vezet a cheathez, hiszen játszani is akarsz, nem csak esni-kelni...<#vigyor1>

Pont-újraelosztáshoz: nekem a Skyrim rendszere tetszik (igen, megint Skyrim, biztos unjátok. Viszont ez az amivel sokat játszottam, ismerem, tudok róla nyilatkozni): csak akkor kapod vissza a skillre rakott pontokat, ha fölfejlesztetted 100-ra (a maximum), és akkor "legendássá" teszed. Ekkor az adott skill visszaesik 15-re (ez a kezdõérték) és visszakapod a perkpontokat, át lehet tenni másra. Szóval lehet újraosztani, de nem bármikor.
Viszont a Dragon Age-ben kicsit idegesítõ is volt, hogy alapból nem volt respec (legalább a társaknak), mert ha valakit késõn vettél föl azt el tudta rontani a gép, és majdnem használhatatlan lett. Viszont modolható volt, és csináltak is hozzá respec potis modot.

IMYke2.0.0.0
Ismerõs érzés - persze, nem ilyen végletekig vittem el a dolgot, de hasonlót már mûveltem.
A kazuárosodott RPG-kben ugye ott a majdnem-végtelen-láda itt-ott-amott, vagy kísérõ ember/állat/lény, amire pakolhatsz, de bizony sok játékban alaposan meg kell gondolni és néha szenvedni is azért, ha valamit késõbbre akarsz megtartani 😊

A KoAR-ban például mindig kevés a hely számomra 😊
Még nem találtam zsákhely bõvítést.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
De miért kellene újrakezdeni azért, mert nem lett übermensch? <#fejvakaras>
Azért a játékokat inkább úgy állítják be, hogy minimális tudatossággal (nem növelem csak a mágikus erejét egy harcosnak) azért normál módon végigjátszható, élvezhetõ a játék. Nem fog úgy haladni, mint forró kés a vajban, de azért a "rossz build, végleg elakadtál" világ már egy jó évtizede legalább elmúlt.

Persze ki vagyok én, hogy beleszóljak más játékába?

Tinman
"Gyûjtögetõs vagyok - mindent, ami értékes, vagy jobbnak tûnik, szeretem késõbbre eltenni"

Én is ilyen vagyok, csak akkor dobok ki valamit, ha már 40 órája cipelem és nincs haszna. Aztán BG2-ben a 60 órával késõbb kiderült, hogy erõsen kéne az a tárgy. Fúúúúúúúú -.-

Planescape-ben már nem követtem el ezt a hibát. Mint a málhásló úgy cipeltem végig mindig picit is lényegesnek ígérkezõ tárgyat a játékon... aztán elértem kb. a 70%-ig és onnantól 1 megveszekedett kereskedõ/láda nem volt. Amerre jártam utána szórtam az ezüst és bronz gyûrûket, mintha ingyen volna, mert kellett a hely az értékesebbnek tûnõ tárgyaknak. Jujj, de rossz érzés volt :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

ZsZso
"Na jó, de akkor más játszik helyetted, hiszen mások döntései alapján hozol meg olyan döntést, ami a TE játékodról, a TE szereplõdrõl, a TE mesédrõl szól... "

Nekem mondod?! Tudom, hogy rossz, de utóbbi idõben olyan kevés idõm volt, hogy nem kezdhettem újra egy-egy karaktert azért mert elszúrtam (ahogy régen símán meg tudtam tenni). Valamit valamiért. Lehet picit még öregszem és tojni tudok arra is, hogy esik-kel a karakterem és megnyugást jelent az a tény, hogy én tettem azzá akivé lett! 😊

IMYke2.0.0.0
Én sok esetben távolról gyilkolászó vagyok, vagy passzív - ez a kettõ ráadásul gyönyörûen összefûzhetõ a "Path of Exile"-ban: Witch vagyok, és mellette 4 zombim, 26-os szinten és szinte sebezhetetlen.
Az arany ellenfelek csak akkor tudnak ártani nekem, ha személyesen én rontok rájuk.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Dzsini
Na jó, de akkor más játszik helyetted, hiszen mások döntései alapján hozol meg olyan döntést, ami a TE játékodról, a TE szereplõdrõl, a TE mesédrõl szól...

Persze sokadik alkalomnál nálam is elõfordul, hogy megnézem hogy lehet 110%-ot kihozni a játékból, de akkor az már csak arról szól, és nem a kaland, az élmény miatt játszom. Addig nekem ne találja ki senki, hogy ne használjak egy nekem tetszõ képességet csak azért, mert van egy másik, ami 3,5%-al többet sebez majd 15. szint után...

Maak
Mindig a kozelharci fighter tipust preferaltam, nalam ebbol 2fo fajta letezik, van a dps es van a tank...soloban kell a dps mivel tankkent szart sem sebzel csak utest fogsz fel...namost ha van party akkor valszeg lesz olyan aki nem ugyanazt tolja mint en hanem ranged dps, magus mittomen...na ot kell megvedeni mig o ol, tankkent ezt meg tudom tenni...regebben lehet nem erdekelt volna de manapsag se idom se energiam ket ugyanolyan! karit felhuzni csak hogy tudjak valtani.Ha mar raszanom magam masodik karakterre, akkor o legyen masfele...vagy legyen mondjuk no...Torchlight2-ben is van lehetoseg resetre, es azert az boven tobb lehetoseget ad mint a poe sztem...Szal nem azt mondom, hogy nem jo...de hianyzik a reset, ezert nem is vesztegetem ra azt a kis idot amim van, akkor d3 vagy tl2...

IMYke2.0.0.0
Én a Diablo 2-nél csináltam ezt az utolsó években - beteges volt.
A patch-ek ráadásul nagyon sok esetben be is kavartak. A kiegyensúlyozás szóval a zászlójukon a Blizzard gyakorlatilag kivégezte a játékot az utolsó javításokig...
...persze, az sem kizárt, hogy túl sokat játszottam már vele.

ZsZso
Nálam az a baj, hogy hajlamos vagyok ezt tudományos irányba elvinni. Fórumokat bújok órákhosszat, hogy tudjam mire érdemes tenni, hogy übermensch legyen a karakter. Ezen a tulajdonságomon még változtatnom kell, mert bizonyos szempontból sterillé tudja néha tenni a játékot, de legalább nem nagyon fordul elõ, hogy anyázok, hogy miért tettem egy totál felesleges skillre.

IMYke2.0.0.0
Mindegyik tervben van, csak a konvencionális hátralékaimat szeretném letudni még 😊

IMYke2.0.0.0
Mondjuk, az újítások közül ez most rohadtul zavar a "Path of Exile"-ban - eddig ugyanis nem volt ilyen korlátozás :

Saját kép:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gyûjtögetõs vagyok - mindent, ami értékes, vagy jobbnak tûnik, szeretem késõbbre eltenni , és ha kell inkább utólag szabadulok meg tõle, semmint azonnal.
A korábbi állapot ezt lehetõvé is tette. . Most csak 4 szabad, az elsõ 4-ért gondolom fizetni kell, vagy kiüríteni - nem tudom.