Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez elvileg a Startup új inkarnációja, nem volt velük problémám soha, eBayen is jók az értékeléseik.
Persze értem, hogy amit lehetsz rájuk hagysz, amúgy ez is érdekes dolog: milyen eredményes tud lenni a szkript, extra kihívás, a "gyerekek" kezének elengedése. Csak ettõl még logikaialg nagy különbséget nem látok, a Mass Effect 1-ben meg maguktól idegesítõen idióták. (Mellesleg a Wizardry esetében ezzel az erõvel eleve csak szkriptelsz, hiszen a kör elején kell beállítani a tervezett teendõket elõre.)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Nekem a Mass Effectek többszöri végigjátszása és a Dragon Age 1-ben nekem ez az elv jól mûködött, nem okozott problémát a játékban, hogy nem én találtam ki, hogy Garrus vagy Wynne milyen képességeket, varázslatokat vett fel.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként a Wizardryban valóban kisebb a szerep a karakterek közötti interakciónak, de nekik nem tetszõ helyszínre nem jönnek velünk, ha nekik nem tetszõt teszünk, akkor pedig ellenünk fordulhatnak a BioWare-módihoz hasonlóan felvett alkalmi társak. Márpedig irányítani õket is muszáj.
Még ha értem és elfogadom is amit mondasz, az említett játékok logikája nem eszerint mûködik. (Legfeljebb co-opban 😊
GOG-on Game Rumble - leárazás plusz szavazás a holnapi akció résztvevõire
ma például a két Witcher 2 és 4 dollárért, Heroes 1-2-3 darabja 2,5 dollárért, holnap a szavazás jelenlegi állása alapján Unreal játékok lesznek nagyobb akcióban.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
A Bioware-es játékoknál abból adódóan, hogy a fõszereplõn kívül a többieknek van valamilyen jelleme, kommunikál és reagál a fõszereplõ cselekedetire, szerintem mûködik az a játékmód is, amit én leírtam. Sõt, én úgy érzem, hogy jobban mûködik így, mintha resetelném a tagokat abban a pillanatban, ahogy belépnek a fõszereplõ "bûvkörébe".
Ebbõl a nézetbõl hol érzed azt, hogy a szerepjáték nem nekem való?
Next PC upgrade: 2022
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Méretre írta Totti a Skyrimet én meg írtam árra a Van Helsinget ellenpéldaként, vagy írhatnám a Torchlight 2-t is mindkettõre ellenpéldaként.
Ennyi és semmi több.
😄
nem akarlak megbántani de neked a szerepjátszás nem való 😊
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Öreg tatának érzem magam, hogy erre nem jövök rá. Kb. annyira érthetetlen ez számomra mint nagyszüleimn számára a DVD lejátszó (tipikusan a "jó-jó, de hogyan tekerem vissza?" kérdés ami így beugrott)
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Next PC upgrade: 2022
És továbbra is teljes erejével ellene van minden ilyen cselekvésnek, bár õ is mûveli?
(remélem érthetõ a célzás, ha nem is teljesen pontos az, amit írtam)
- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
> Még nem találtam zsákhely bõvítést.
Ha fogsz sem lesz köszönet benne - asszem max 120 lehet. Ez egyszerûen semmire sem elég. Van olyan tomb ahol csak a ládákban több van és akkor az ellenekrõl nem is beszélek.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Báááááár nekem be kellene pótolnom a Mad Max filmeket, mert azok bizony kimaradtak. Picit égõ 😊.
10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Parasite Eve 2, best game EVER!
TL2 -t elég HCnek éreztem, ahhoz, hogy segítségért nyúljak. Egyébként teljes mértékben igazat adok Neked, szó sincs róla, hogy beleszólnál a játékomba.
Skyrim, DA vagy hasonló komolyabb RPG -knél nem csinálok ilyesmit, mert az nekem túl személyes. Egy hack/slash, vagy MMO más tészta - nálam.
genndy:
Hmmm ... ez a cheat még nem jutott eszembe, hiszen a játék adta lehetõségekkel élek.
Azt is jobban szeretem, ha tudnak maguk cselekedni harc közben, képességeket használni, stb. a fõszereplõ ott rohangál köztük, és nem egy mindenható istenség, aki átveszi fölöttük az uralmat, és onnantól üres bábok lesznek (hiszen azt se tudom "megmondani" nekik, hogy pozitív módon álljanak hozzá valamihez, amivel szemben tiltakoznak).
Pont-újraelosztáshoz: nekem a Skyrim rendszere tetszik (igen, megint Skyrim, biztos unjátok. Viszont ez az amivel sokat játszottam, ismerem, tudok róla nyilatkozni): csak akkor kapod vissza a skillre rakott pontokat, ha fölfejlesztetted 100-ra (a maximum), és akkor "legendássá" teszed. Ekkor az adott skill visszaesik 15-re (ez a kezdõérték) és visszakapod a perkpontokat, át lehet tenni másra. Szóval lehet újraosztani, de nem bármikor.
Viszont a Dragon Age-ben kicsit idegesítõ is volt, hogy alapból nem volt respec (legalább a társaknak), mert ha valakit késõn vettél föl azt el tudta rontani a gép, és majdnem használhatatlan lett. Viszont modolható volt, és csináltak is hozzá respec potis modot.
A kazuárosodott RPG-kben ugye ott a majdnem-végtelen-láda itt-ott-amott, vagy kísérõ ember/állat/lény, amire pakolhatsz, de bizony sok játékban alaposan meg kell gondolni és néha szenvedni is azért, ha valamit késõbbre akarsz megtartani 😊
A KoAR-ban például mindig kevés a hely számomra
Még nem találtam zsákhely bõvítést.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Azért a játékokat inkább úgy állítják be, hogy minimális tudatossággal (nem növelem csak a mágikus erejét egy harcosnak) azért normál módon végigjátszható, élvezhetõ a játék. Nem fog úgy haladni, mint forró kés a vajban, de azért a "rossz build, végleg elakadtál" világ már egy jó évtizede legalább elmúlt.
Persze ki vagyok én, hogy beleszóljak más játékába?
Én is ilyen vagyok, csak akkor dobok ki valamit, ha már 40 órája cipelem és nincs haszna. Aztán BG2-ben a 60 órával késõbb kiderült, hogy erõsen kéne az a tárgy. Fúúúúúúúú -.-
Planescape-ben már nem követtem el ezt a hibát. Mint a málhásló úgy cipeltem végig mindig picit is lényegesnek ígérkezõ tárgyat a játékon... aztán elértem kb. a 70%-ig és onnantól 1 megveszekedett kereskedõ/láda nem volt. Amerre jártam utána szórtam az ezüst és bronz gyûrûket, mintha ingyen volna, mert kellett a hely az értékesebbnek tûnõ tárgyaknak. Jujj, de rossz érzés volt :-(
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nekem mondod?! Tudom, hogy rossz, de utóbbi idõben olyan kevés idõm volt, hogy nem kezdhettem újra egy-egy karaktert azért mert elszúrtam (ahogy régen símán meg tudtam tenni). Valamit valamiért. Lehet picit még öregszem és tojni tudok arra is, hogy esik-kel a karakterem és megnyugást jelent az a tény, hogy én tettem azzá akivé lett! 😊
Az arany ellenfelek csak akkor tudnak ártani nekem, ha személyesen én rontok rájuk.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Persze sokadik alkalomnál nálam is elõfordul, hogy megnézem hogy lehet 110%-ot kihozni a játékból, de akkor az már csak arról szól, és nem a kaland, az élmény miatt játszom. Addig nekem ne találja ki senki, hogy ne használjak egy nekem tetszõ képességet csak azért, mert van egy másik, ami 3,5%-al többet sebez majd 15. szint után...
A patch-ek
...persze, az sem kizárt, hogy túl sokat játszottam már vele.
Saját kép:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gyûjtögetõs vagyok - mindent, ami értékes, vagy jobbnak tûnik, szeretem késõbbre eltenni
A korábbi állapot ezt lehetõvé is tette. . Most csak 4 szabad, az elsõ 4-ért gondolom fizetni kell, vagy kiüríteni - nem tudom.