Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Vicces kép. Nem mondom, hogy nem értek vele egyet 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Parasite Eve 2, best game EVER!

Jókat hallottam róla én is amúgy.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

IMYke2.0.0.0
Ahol vélhetõen nem éppen a kreatív csapat tagja lett, hanem valami rabszolga 😊
Jobb az, ha valaki önállóan, saját szabadidejében teszi azt, amit szeret, semmint ugyanabban a munkakörben, és kedvtelenül, illetve válla fölé hajló fõnökkel...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

benőmenő
Csak azért mondom, mert sokan dicsérik, és a készítõjét azóta fel is vették a Bungie-hoz.
Tinman
Nem tudnék úgy nyugodt szívvel aztán a Skyrim-ról értekezni, hogy kimaradt 6-8 órányi kaland a DLC-k által. Csonkának érezném az élményt.

Lásd DaS 1. AotA DLC, PC-n eleve azzal jött ki a játék, de konzolon elsõ körben nem. Na most az lassú tempóban 5 órás lazán megvan. Aki meg játszott az alapjátékkal, de kihagyta az szerintem SOKAT vesztett.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
Szívembõl szóltál - én is így vagyok bekötve.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nyilván van két véglet. Én annó ugy DLC nélkül toltam, de úgy is nagy élmény. Amennyi tartalom van a DLC-kben Koar esetében gondolom mennyivel több és jobb (kéne rá majd idõ valamikor...egyszer...talán...XD)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nem. Próbáltam én megkedvelni a modokat, de sajnos nem az én világom. Amit nem a hivatalos fejlesztõk kreálnak azzal nem vagyok képes megbarátkozni.
Tudom, tudom hülyén vagyok bekötve...<#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Hogy kontrázzak: a "Kingdoms of Amalur: Reckoning"-ot meg DLC-k nélkül nem tudnám jó szívvel ajánlani annak, aki még KoAR-szûz...
Hatalmas új területek, döbbenetesen sok plusz játékóra , és nem lópáncélok.
(a harmadik há) Ha kihagyja valaki a 2 DLC-t, akkor nagyon sokról marad le.
Szerintem.

benőmenő
Falskaar-t próbáltad?
Skyrim DLC-i jóindulattal, darabonként 3-4 órát számolj (2 van belõle). Nekem 114 óránál állt meg a játékidõ számláló elsõ karakterrel úgy hogy a questek igen nagy részét megcsináltam, de azért maradt ki pár darab és közel sem voltam az összes helyszínen.

Summáza: Nem tudnám jó szívvel ajánlani Skyrim DLC-it külön megvételre még akkor sem ha az egyik egész jó kis új feature-öket ad és kibõvíti a vámpírizmust, a másik meg egy egész új szigetet és történeti szálat ad.

IMYke2.0.0.0
Biztos, hogy én vagyok furán bekötve <és talán leszünk még páran>, de én a teljes játékélményért akarok fizetni - ha tudom (és manapság csak az nem tudja ezt, aki alig éri fel az asztalt, a korából adódóan), hogy adott címhez 2-20 DLC még érkezõben van és lesz, akkor nem kicsit támad hiányérzetem, amikor a "vásárlás" gombbal szemezek, vagy a STEAM Library-ban a címre nézek...

Filmekbõl sem nézem meg a moziban leadott verziót, ha tudom, hogy van egy 3-20 perccel hosszabb rendezõi, vagy vágatlan...

Tinman
Nem is állítom, hogy normális dolog amit mûvelek. Néha tényleg zavarban vagyok, amikor játszani szeretnék, hogy mivel játsszak, mert adott hangulathoz passzolóan van vagy 10 cím, ami rendelkezésre áll. Jó a választás lehetõsége és szeretem is, de rég átestem a ló másik oldalára.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Hát szvsz a Skyrim DLC-k pont nem 1-2 órásak, és pont jogos a para, hogy letolod a 100 órás RPG-t, félreteszed 2 évre, kijöttek a DLC-k és újra kéne kezdened, mert a betöltött karid dolgaira már alig emlékszel, sõt a világra se nagyon, meg a rendszerre sem... kvázi tanulhatod újra. Na ezért para a sztori DLC késõbbi megjelenése SZÁMOMRA.

Scooter
Nekem szerencsém volt vele. Cseréltem egy olyan játékkal, ami nekem már megvolt.
Tinman
Hogy a Fallout 3 melyik játék vajon?

Nem tudom... talán a Fallout 3? :-D

Amúgy NAGYON frankók a padok! Wow!

Tinman
Pontosan!

A másikkal is egyetértek, de én azért szeretem azt is, ha van értéke egy játékomnak. Nem azt várom, hogy 35.000 Ft-ra kússzon fel, mint egy eredeti Final Fantasy VII., de hogy 3.000 Ft alá soha ne csússzon az AAA+++ Day1 vett játékom, azért annak örülnék.

Eszembe jutott a C64 korszak. Bár hardver, de nagyon érdekes az árgörbéje. Akkori fizukhoz viszonyítva azért elég magasról nyitott, de aki jól keresett, az betudta vállalni, aztán LASSAN csökkent az ára. Aztán jöttek a kiemelt akciók és még szélesebb kör érhette el. Aztán fénykorát élte, majd 1-2 év múlva már használt példányok is voltak dögivel olcsón.

Aztán eljött a kor, amikor tömegesen szabadultak meg tõle. Évekig jellemzõ volt, hogy kiváló állapotú C64-eket lehetett venni pár ezresért. Végül valahol 3-5k körül állt meg az áruk, de ekkor már újonnan nem lehetett venni. Persze, ha szerencsés voltál 2 sörért is tudtál ismerõstõl szerezni lestrapáltabb példányt.

Új világ jött, PC-k, konzol, mobil korszak stb.

Tudjátok mennyit ér most egy gyönyörû állapotú C64? 40-50.000 Ft alsó hangon.

Unokatestvéremnek van ilyenje, saját elsõ példány és még MEGVAN AZ A JELLEGZETES ILLATA!

Kb. 7-8 éve 25k-s ajánlatot tettem rá, kb. kiröhögött. Igaza volt, 60-70k-ért is lenne már rá jelentkezõ...

Ezt csak érdekességként mondtam el.

Totti5
DLCk túlmisztifikáltak. És nem is megyek tovább, mert számtalan példát tudok hozni, azokhoz a játékokhoz amikkel játszok, hogy a DLC mit sem ér. Multiplayer DLCk nem érdeklnek, ( így egy nagy szelet azonnal kiesett ), azt hogy ad lópáncélt, fegyvert szintén nem, ( a másik nagy szelet is kiesett ) hisz nem ad hozzá a játékélményhez. RPGnél majdnem biztos hogy lesz DLC, de azok minimum 10 órát adnak hozzá, így nem hiszem hogy arra várna mindenki egy 100 órás alapjáték mellett ( pl Skyrim premierkor, nem az volt az égetõ probléma, hogy jajj most mi lesz, biztos lesz DLC, várjak vagy ne várjak??? ). 10 órás játékhoz jön max 1.5-2 órás DLC, ami 3-4 ezerért szintén nem világmegváltó ( álltalában gyengébb mint az alapjáték és rettentõ rövid ), késõbb úgy is meg lehet kapni fillérekért...

Kivételek persze vannak, mint mindig.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Scooter
Mondjuk nekem hozzád képest alig van játékom, de szerencsére csak olyanok vannak amiket vettem és érdekelnek, vagy olyan gifts-ekre pályázok ami egy kicsit is felkeltik az érdeklõdésemet.
Fontos: Módszer a kép kieres, beszúr, hogy ne lígjen-lógjon csak úgy. Semmit nem szerkesztettem rajta és ez pl a Border2 kreálmányon látszik is.

Tinman bammeg! Nem tudok leállni az anyagról...XD

Kreálmányok egérpad ügyileg:

Alpha Protocol

Koar

Borderlands 2

Lotr...ezt szerintem nagyon eltaláltam

Na ez melyik játék vajon? :-)

Skyrimest még muszáj leszek kreálni, meg csak kéne AC-st is nézni...XD

Tinman
Hogy volt értéke és már csak ezért is beleöltünk több 100 órát az biztos!

Eleve SOKKAL tudatosabban vásároltunk és jól is döntöttünk, hiszen vagy a Final Fantasy VII-re telt a kis spórolt pénzbõl arra az évre vagy a Parasite Eve-re...

Nyilván az elõbbit vette az ember, mert csak is BIZTOSRA akart menni a pénzéért. Aztán amikor tudod, hogy egy játékodért mennyire megszenvedtél eleve sokkal jobban el is merülsz benne, mert eszed ágában sincs a másikra ugrani, hiszen nem is nagyon lenne mibõl, meg a tudatos, alaposan átgondolt döntésed miatt meg is kaptad azt a tartalmat amit elvártál tõle.

Kivételek persze vannak.

10k-ért vettem a Gutts & Garters DNA Dangert (ki ismeri google nélkül?). Életem legborzalmasabb vétele volt. Operation Wolf miatt szavaztam rá, de nagyon durva mellényúlás volt... na azt azt a szart erõltettem én a pénzemért, de nem jutottunk dûlõre.

IMYke2.0.0.0
Én ott tartok, hogy ha tehetném sem biztos, hogy venném a tetszõ friss megjelenéseket/folytatásokat, mert ott lebeg Damoklész kardja felettük...

IMYke2.0.0.0
Halálosan õszinte leszek: inkább azok az idõk!

S nem, nem azért, mert akkor jobb az értéke a megjelent játékoknak... hanem azért, mert:
* több ideje lenne a játékosoknak adott címekre , s nem futószalagon hevernének parlagon a jobbnál jobb címek halmokban, mindenkinél .
* olyan adrenalin lenne egy-egy új cím, és annyira más lenne a játékos / piaci / kritikai értékelésük, mint mostanság , hogy valóban születnének klasszikusok. Manapság csak jó iparosmunkák vannak.
* a fejlesztõknek TÖBB idejük lenne, nem lenne DLC-zés, és kénytelenek volnának TARTALMAT, és ÉLMÉNYT adni...

Tinman
"Úgy gondolom, egy olyan jövõ felé haladunk, ahol a tripla-A lesz a kisebbség."

Szvsz ez már a jelen. Nézzétek meg a Steam NAPI megjelenéseit! 90%-ban indie cucc.

Tinman
Igen, jó, hogy említed: DLC business.

Amikor 3 DLC a 18-ból, lassan többe kerül, mint az alapjáték és veszik. Vagyis ez egy pozitív visszacsatolás a fejlesztõk/kiadók felé, hogy nem is annyira fontos, a teljes játékot elkészíteni dollármilliókat beleölve akár, hiszen a fisemfos DLC-kbõl akár több haszon is befolyhat jóval kevesebb munkával...

Értem, de nehogy az mondjátok hogy visszasírjátok azt az idõt amikor egy ultima játékért fél nyarat dolgoztatok! Inkább ez mint az!

IMYke2.0.0.0
Tovább fokozom:

"Sweeney egyébként elmondta, rengeteg játék készül az Unreal Engine 4-re (ami nem is csoda, hiszen fillérekért hozzá lehet már jutni), azonban az elõzõ generációs UE3-nál látottaktól eltérõen ezek jelentõs része nem AAA-cím lesz. Sweeney szerint egyébként ez a trend jellemzõ az egész játékiparra: "Megváltoztak a dolgok. Ebben a generációban azt tapasztaljuk, hogy körülbelül harmadannyi AAA-kategóriás játék készül, mint legutóbb, azonban mindegyik körülbelül háromszor akkora költségvetésbõl. Úgy gondolom, egy olyan jövõ felé haladunk, ahol a tripla-A lesz a kisebbség"."

ipon.hu

IMYke2.0.0.0
"most tényleg az a baj hogy olcsó lett?"

Gondold csak át ezt még egyszer:

"De ez hová vezet? Pont oda, amit mi is csinálunk: Egyre inkább nem veszünk pre-order vagy Day1 játékot, hanem kivárunk. Ez a gazdasági modell meddig tartható?" (Tinman)

Segítek:

Már most is azt tervezik a nagyobb fejlesztõk, hogy leállnak a dupla és tripla A játékokkal, és átállnak az instant kakaópor gyártásra <évenként akár 2 rész, DLC-kkel, és revíziókkal>, meg az indie-re...
Miért?: Mert lassan a leggazdagabb fejlesztõknek sem éri meg kiadni 50-150 millióból készült játékot...

Tinman
Nincs értéke semminek, ez nekem vénembernek szokatlan. Természetesnek tartom, ha egy rosszul sikerült játék hamar lecsúszik a 2 dolláros szegmensbe, de, hogy AAA+++ címek is rohannak utána az engem spec. zavar.

Ha belegondolsz a túl sok és túl olcsó választék, nem csak azt hozta el, hogy nincs értéke a játékodnak amit 10k-ért megvettél, hanem azt is, hogy NEM fogsz vele annyi idõt eltölteni, mind amennyit talán megérdemelne, mert vár rádi a következõ adag remek játék olcsón. Pedig rengeteg olyan játék van, amit erõsen ajánlott tövirõl-hegyire megismerni mert sokat ad, sokat mutat, sokat rejt...

Seth
Nekünk nem baj, a kisebb kiadóknak már annál inkább

PSN ID.: Beegabor

Én hülye megvettem majdnem 10 ezerért, most persze töredékéért van. Ez volt az elsõ és utolsó játék amit teljes áron vettem meg.

"MIÉRT értéktelenítik el ilyen gyorsan, tudatosan még a REMEK játékokat is???" most tényleg az a baj hogy olcsó lett?

Tinman
Ilyen minõségûek az egérpadok!!!

Példa 1

Példa 2

Példa 3

225 Ft/db-ért ez teljesen rendben van.

Elképzelhetõ, hogy õk csinálják jól igen.

Tényleg durván értékelõdnek el. Ha ezt 5 évvel ezelõtt megjósolod egy gamernek kiröhög az biztos.

Tinman
Ez persze jó nekünk Kelet-Európa szélén tengõdõ csóró magyaroknak, de erõsen nem mi vagyunk a célcsoport, hanem a USA, EU szerencsésebb fele és Japán, ahol ezek az összegek tényleg nullák... komolyan nem értem mi áll emögött.

Talán a túl nagy választék?

Vagy az az értékesítési modell, hogy adjuk olcsón és menjen el belõle rengeteg?

De ez hová vezet? Pont oda, amit mi is csinálunk: Egyre inkább nem veszünk pre-order vagy Day1 játékot, hanem kivárunk. Ez a gazdasági modell meddig tartható?

Jah, hogy jobbnál jobb fejlesztõk zárnak be nap, mint nap? Deal with it -.-

Tegyük fel, hogy van egy Saints Row 3-am, Half Life 2-öm, és egy Batman Arkham Asylum játékom.

Na mit érnek ezek MA a piacon??? Na mit? Pedig ezek aztán nem indifosok.

Lehet, hogy mégis csak az Activision&Bli$$ard csinálja jól? <#wow2>

IMYke2.0.0.0
Hát, ez így durva 😞

Tinman
A Ghibli/Miyazaki-féle Ni No Kuni-t, azt hiszem még az is elismeri valamilyen szinten, aki nem rendelkezik konzollal.

Erre mi történt ott is?

Most nézem: 5.49 GBP a Sony boltban, Pluszosoknak 4.94! (1 éves játék múlt!)

MIÉRT értéktelenítik el ilyen gyorsan, tudatosan még a REMEK játékokat is???

Basszus a saját példányom talán 2 hete bontottam fel és már azt is akcióban vettem 12 GBP körül, ahogy néztem a megjelenéskori 35 GBP körüli ár cirka 2 hetente csökkent 1-2 GB-vel.

Nyilván vannak benne baromságok. Amúgy igazad van. Újabb elpuskázott játék, abból a szempontból, hogy ez lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is.

Kár ezekért a jól induló, de aztán a középszerûségbe, vagy még lejjebb süppedõ ígéretes produktumokért. Sok ilyen van sajnos.

Tinman
:-DDDDDDD

Sokat gondolkodtam rajta azóta is és tudod mi zavar abban a játékban leginkább? Hogy lehetett volna belõle egy klasszikus, simán Enclave szinten.

De most komolyan, hát mennyire életszerû, hogy leversz 1-2 ellenfelet és a kezedben levõ 2 kard a markolatnál eltörik? Fúúúúúúúúú.

És állandóan ez megy. Váltogatod a halomnyi fegyvert a kezedben és csak jönnek és jönnek és jönnek.

Meg az egyes helyeken végtelen számú ellenfél, mert nem "aktiváltad" a scriptet xy ponton. Grrrr.

Tinman ugye meglephetlek egy ilyen egérpaddal....

<#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Teljesen érthetõ, hogy kivárásra játszol a tapasztalatok után - a digit.disztr. és a cégek öngerjesztõ folyamata révén manapság nagyon alaposan meg kell gondolni a 0 Day vásárlást [azonnal akarok vele játszani? Akkor megéri. Csak megvenném, de ki tudja mikor kerül telepítésre? Akkor már érdemes teljes csomagra, olcsóbban várni-elv]...

Tinman
Már odáig fejlesztettem, hogy 4-5 dolláros játékot skippelek. Drága, lesz olcsóbb. Jó ideje 1000 legrosszabb esetben 1500 Ft a max amennyiért Steam-re vásárolok.

Sajnos ez a viselkedés nem tudatos fejlesztés eredménye, hanem RENGETEGSZER pofámba kaptam, hogy megvettem egy engem eléggé érdeklõ játékot 2-2.5k körül, 2 hónap múlva, meg volt a feléért és én még csak el sem indítottam addig. Szóval, tudatosabb, sokkal spórolóbb a hörcsögölés.

A DaS 2 vásárlást ne számoljuk ide, az durva, meg az fanboy dolog, zéró értelem és logika nincs mögötte. A kivétel, ami erõsíti a szabJát!

IMYke2.0.0.0
Jól nyomod a gyûjtögetést 😊

Tinman
Szerintem ilyen téren hasonló hozzám, csak én azt emeltem ki, ami tényleg remek játék. Ha veszek egy bundlit 1-2 játék miatt, akkor azt is beaktiválom, ami alig érdekel, aka +1 sor. Így már 1022-nél járok ;-)

Scooter
Akkor már értem miért van ennyi játéka <#hehe> Fel se tünt, hogy az a kedvence <#vigyor1> Vajon hörcsög módon gyûjt mindent, vagy mivel olcsók a bundle-k, ezért ha megvesz egy pack-ot, mindent beaktivál?
DarkSector
ja nem. 😄 télleg kérdezem.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Smiley-ból gondoltam, hogy irónia.

DarkSector
Kérdõjellel? 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Én szabi alatt fogtam neki a 180 kártya kifarmolásához, ami felhalmozódott. Még van 70 hátra.

Ez kérdés vagy felkiáltás?