Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Parasite Eve 2, best game EVER!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Jobb az, ha valaki önállóan, saját szabadidejében teszi azt, amit szeret, semmint ugyanabban a munkakörben, és kedvtelenül, illetve válla fölé hajló fõnökkel...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Lásd DaS 1. AotA DLC, PC-n eleve azzal jött ki a játék, de konzolon elsõ körben nem. Na most az lassú tempóban 5 órás lazán megvan. Aki meg játszott az alapjátékkal, de kihagyta az szerintem SOKAT vesztett.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Tudom, tudom hülyén vagyok bekötve...<#nevetes1>#nevetes1>
Hatalmas új területek, döbbenetesen sok plusz játékóra
(a harmadik há) Ha kihagyja valaki a 2 DLC-t, akkor nagyon sokról marad le.
Szerintem.
Summáza: Nem tudnám jó szívvel ajánlani Skyrim DLC-it külön megvételre még akkor sem ha az egyik egész jó kis új feature-öket ad és kibõvíti a vámpírizmust, a másik meg egy egész új szigetet és történeti szálat ad.
Filmekbõl sem nézem meg a moziban leadott verziót, ha tudom, hogy van egy 3-20 perccel hosszabb rendezõi, vagy vágatlan...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Nem tudom... talán a Fallout 3? :-D
Amúgy NAGYON frankók a padok! Wow!
A másikkal is egyetértek, de én azért szeretem azt is, ha van értéke egy játékomnak. Nem azt várom, hogy 35.000 Ft-ra kússzon fel, mint egy eredeti Final Fantasy VII., de hogy 3.000 Ft alá soha ne csússzon az AAA+++ Day1 vett játékom, azért annak örülnék.
Eszembe jutott a C64 korszak. Bár hardver, de nagyon érdekes az árgörbéje. Akkori fizukhoz viszonyítva azért elég magasról nyitott, de aki jól keresett, az betudta vállalni, aztán LASSAN csökkent az ára. Aztán jöttek a kiemelt akciók és még szélesebb kör érhette el. Aztán fénykorát élte, majd 1-2 év múlva már használt példányok is voltak dögivel olcsón.
Aztán eljött a kor, amikor tömegesen szabadultak meg tõle. Évekig jellemzõ volt, hogy kiváló állapotú C64-eket lehetett venni pár ezresért. Végül valahol 3-5k körül állt meg az áruk, de ekkor már újonnan nem lehetett venni. Persze, ha szerencsés voltál 2 sörért is tudtál ismerõstõl szerezni lestrapáltabb példányt.
Új világ jött, PC-k, konzol, mobil korszak stb.
Tudjátok mennyit ér most egy gyönyörû állapotú C64? 40-50.000 Ft alsó hangon.
Unokatestvéremnek van ilyenje, saját elsõ példány és még MEGVAN AZ A JELLEGZETES ILLATA!
Kb. 7-8 éve 25k-s ajánlatot tettem rá, kb. kiröhögött. Igaza volt, 60-70k-ért is lenne már rá jelentkezõ...
Ezt csak érdekességként mondtam el.
Kivételek persze vannak, mint mindig.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Kreálmányok egérpad ügyileg:
Alpha Protocol
Koar
Borderlands 2
Lotr...ezt szerintem nagyon eltaláltam
Na ez melyik játék vajon? :-)
Skyrimest még muszáj leszek kreálni, meg csak kéne AC-st is nézni...XD
Eleve SOKKAL tudatosabban vásároltunk és jól is döntöttünk, hiszen vagy a Final Fantasy VII-re telt a kis spórolt pénzbõl arra az évre vagy a Parasite Eve-re...
Nyilván az elõbbit vette az ember, mert csak is BIZTOSRA akart menni a pénzéért. Aztán amikor tudod, hogy egy játékodért mennyire megszenvedtél eleve sokkal jobban el is merülsz benne, mert eszed ágában sincs a másikra ugrani, hiszen nem is nagyon lenne mibõl, meg a tudatos, alaposan átgondolt döntésed miatt meg is kaptad azt a tartalmat amit elvártál tõle.
Kivételek persze vannak.
10k-ért vettem a Gutts & Garters DNA Dangert (ki ismeri google nélkül?). Életem legborzalmasabb vétele volt. Operation Wolf miatt szavaztam rá, de nagyon durva mellényúlás volt... na azt azt a szart erõltettem én a pénzemért, de nem jutottunk dûlõre.
S nem, nem azért, mert akkor jobb az értéke a megjelent játékoknak... hanem azért, mert:
* több ideje lenne a játékosoknak adott címekre
* olyan adrenalin lenne egy-egy új cím, és annyira más lenne a játékos / piaci / kritikai értékelésük, mint mostanság
* a fejlesztõknek TÖBB idejük lenne, nem lenne DLC-zés, és kénytelenek volnának TARTALMAT, és ÉLMÉNYT adni...
Szvsz ez már a jelen. Nézzétek meg a Steam NAPI megjelenéseit! 90%-ban indie cucc.
Amikor 3 DLC a 18-ból, lassan többe kerül, mint az alapjáték és veszik. Vagyis ez egy pozitív visszacsatolás a fejlesztõk/kiadók felé, hogy nem is annyira fontos, a teljes játékot elkészíteni dollármilliókat beleölve akár, hiszen a fisemfos DLC-kbõl akár több haszon is befolyhat jóval kevesebb munkával...
"Sweeney egyébként elmondta, rengeteg játék készül az Unreal Engine 4-re (ami nem is csoda, hiszen fillérekért hozzá lehet már jutni), azonban az elõzõ generációs UE3-nál látottaktól eltérõen ezek jelentõs része nem AAA-cím lesz. Sweeney szerint egyébként ez a trend jellemzõ az egész játékiparra: "Megváltoztak a dolgok. Ebben a generációban azt tapasztaljuk, hogy körülbelül harmadannyi AAA-kategóriás játék készül, mint legutóbb, azonban mindegyik körülbelül háromszor akkora költségvetésbõl. Úgy gondolom, egy olyan jövõ felé haladunk, ahol a tripla-A lesz a kisebbség"."
ipon.hu
Gondold csak át ezt még egyszer:
"De ez hová vezet? Pont oda, amit mi is csinálunk: Egyre inkább nem veszünk pre-order vagy Day1 játékot, hanem kivárunk. Ez a gazdasági modell meddig tartható?" (Tinman)
Segítek:
Már most is azt tervezik a nagyobb fejlesztõk, hogy leállnak a dupla és tripla A játékokkal, és átállnak az instant kakaópor gyártásra <évenként akár 2 rész, DLC-kkel, és revíziókkal>évenként akár 2 rész, DLC-kkel, és revíziókkal>, meg az indie-re...
Miért?: Mert lassan a leggazdagabb fejlesztõknek sem éri meg kiadni 50-150 millióból készült játékot...
Ha belegondolsz a túl sok és túl olcsó választék, nem csak azt hozta el, hogy nincs értéke a játékodnak amit 10k-ért megvettél, hanem azt is, hogy NEM fogsz vele annyi idõt eltölteni, mind amennyit talán megérdemelne, mert vár rádi a következõ adag remek játék olcsón. Pedig rengeteg olyan játék van, amit erõsen ajánlott tövirõl-hegyire megismerni mert sokat ad, sokat mutat, sokat rejt...
"MIÉRT értéktelenítik el ilyen gyorsan, tudatosan még a REMEK játékokat is???" most tényleg az a baj hogy olcsó lett?
Tényleg durván értékelõdnek el. Ha ezt 5 évvel ezelõtt megjósolod egy gamernek kiröhög az biztos.
Talán a túl nagy választék?
Vagy az az értékesítési modell, hogy adjuk olcsón és menjen el belõle rengeteg?
De ez hová vezet? Pont oda, amit mi is csinálunk: Egyre inkább nem veszünk pre-order vagy Day1 játékot, hanem kivárunk. Ez a gazdasági modell meddig tartható?
Jah, hogy jobbnál jobb fejlesztõk zárnak be nap, mint nap? Deal with it -.-
Tegyük fel, hogy van egy Saints Row 3-am, Half Life 2-öm, és egy Batman Arkham Asylum játékom.
Na mit érnek ezek MA a piacon??? Na mit? Pedig ezek aztán nem indifosok.
Lehet, hogy mégis csak az Activision&Bli$$ard csinálja jól? <#wow2>#wow2>
Erre mi történt ott is?
Most nézem: 5.49 GBP a Sony boltban, Pluszosoknak 4.94! (1 éves játék múlt!)
MIÉRT értéktelenítik el ilyen gyorsan, tudatosan még a REMEK játékokat is???
Basszus a saját példányom talán 2 hete bontottam fel és már azt is akcióban vettem 12 GBP körül, ahogy néztem a megjelenéskori 35 GBP körüli ár cirka 2 hetente csökkent 1-2 GB-vel.
Kár ezekért a jól induló, de aztán a középszerûségbe, vagy még lejjebb süppedõ ígéretes produktumokért. Sok ilyen van sajnos.
Sokat gondolkodtam rajta azóta is és tudod mi zavar abban a játékban leginkább? Hogy lehetett volna belõle egy klasszikus, simán Enclave szinten.
De most komolyan, hát mennyire életszerû, hogy leversz 1-2 ellenfelet és a kezedben levõ 2 kard a markolatnál eltörik? Fúúúúúúúúú.
És állandóan ez megy. Váltogatod a halomnyi fegyvert a kezedben és csak jönnek és jönnek és jönnek.
Meg az egyes helyeken végtelen számú ellenfél, mert nem "aktiváltad" a scriptet xy ponton. Grrrr.
Sajnos ez a viselkedés nem tudatos fejlesztés eredménye, hanem RENGETEGSZER pofámba kaptam, hogy megvettem egy engem eléggé érdeklõ játékot 2-2.5k körül, 2 hónap múlva, meg volt a feléért és én még csak el sem indítottam addig. Szóval, tudatosabb, sokkal spórolóbb a hörcsögölés.
A DaS 2 vásárlást ne számoljuk ide, az durva, meg az fanboy dolog, zéró értelem és logika nincs mögötte. A kivétel, ami erõsíti a szabJát!
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"