Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyilván, csak arra próbáltam rámutatni, hogy így nem az indie szemetet szűri ki az ember, hanem mindenféle költségvetésű és műfajú játékot, ehhez ragadtam ki pár magas színvonalat képviselő példát. Egyszerűen "random" kiszűr egy csomó játékot. Ez így egy eléggé esetleges funkció, éppen ennek a bepipálását nem tudnám kihasználni, ha nem mondjuk direkt egy nagyon nem indie játékot keresek, melynél nem jut eszembe a cím, a kiadó és a fejlesztő.

Megjegyzem nálam eleve el van ásva a szemét, alig találkozom velük. Idejárok meg tudni, hogy mekkora probléma az, hogy lépten-nyomon szembejönnek 😊
IMYke2.0.0.0
"Ja, szépen ki is szűri a Hellblade-et, az Orit, az A Hat in Time--ot, a Life is Strange-et,a Shadow Tacticset, az Inside-ot, a SOMA-t, a Talos Principle-t, a To the Moont, a Hotline Miamit stb."

Amik közül engem pár nem is érint, mert
- megvan már (így helyből szűri nekem az ES): Hellblade, Life is Strange-(ek), Shadow Tactics, Hotline Miami
- nem érdekel: SOMA, Talos, Ori stb.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.05. 19:39:47

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atisz
Ennek a fele wishlistes, szóval nekem sem lenne jó 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ja, szépen ki is szűri a Hellblade-et, az Orit, az A Hat in Time--ot, a Life is Strange-et,a Shadow Tacticset, az Inside-ot, a SOMA-t, a Talos Principle-t, a To the Moont, a Hotline Miamit stb.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2018.07.05. 18:28:26
Nagyon egyetértek, viszont azt hozzátenném hogy szerintem a sztorinak a rovására ment ez a fajta világkidolgozottság. Nem tudom lehet velem volt a baj, de nagyon unalmas és semmilyen volt számomra.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

126 órával végére értem az Assassin's Creed Originsnek. Ebben benne van az alapjáték, valamint a két sztori DLC, plusz a teljes Discovery Tour, amire leginkább fókuszálnék. Kismillió videó, review van a játékról, szóval nem nagyon fecsérelném a szót. Energiám sincs hozzá ilyen későn. Az tény, hogy a játék sok téren fejlődött. A harc immár kihívásokkal teli, a lightos RPG rendszer, mint a melléküldik, szintlépések, fejlesztések, különböző szintű és fajtájú fegyverek mind jó iránynak tűnik. Egyiptom nagyon jó ötlet volt új helyszínnek. Hihetetlen változatos és rengeteg érdekes helyszín van. Annyira, de annyira részletesen és korhűen van kidolgozva minden és tényleg olyan apró részletekre figyeltek az NPC-k mindennapi életétől kezdve, egészen az állatok viselkedéséig, hogy ez csak dicsérendő.

Amit különösen imádtam, az a Discovery Tour. Ez a játék főmenüjéből indítható el és tulajdonképpen egy virtuális történelemóra. Bejárhatunk különböző helyeket, amik a játékban megtalálhatóak, miközben narrátorok mesélnek különböző dolgokról. Legyen az a mindennapi élet az ókori Egyiptomban, mint például hogyan élt egy átlagos család, vagy valamilyen grandiózusabb dolog, mint Alexandria alapítása vagy ostroma. Igazából itt tudatosul az emberben az, h mennyi munka volt a játékkal, na meg közben érdekes történelemóra részesei is lehetünk. Ez egy olyan dolog, ami nem volt úgymond "kötelező" a fejlesztők részéről, olyan dolog, amit simán kihagyhattak volna, valószínűleg sok játékos nem is nézi meg, de mégis belefektettek az energiát, hogy ezt a részt is elkészítsék és ezért le a kalappal előttük. Az utolsó 5-6 órát a játékban a Discovery Tourral töltöttem és a végére amellett, hogy bővült a tudásom az ókori Egyiptommal kapcsolatban, csak növekedett az elismerésem a fejlesztők felé.

Félek, h az Odyssey csak egy cashgrab lesz minimális újítással, de az Origins jó irányba mozdította a sorozatot.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.07.05. 02:20:42
IMYke2.0.0.0
Én is ott kaparintottam meg magamnak.

"2015.01.30 - Complete Season -- Nuuvem - 19% OFF - 36,99 breal helyett 29,99 breal (105,58 Ft)"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

benőmenő
A régi szép idők, amikor nuuuvemről ~5k-nak megfelelő reálért meglehetett venni a komplett 1. szezont még a 2. epizód megjelenése környékén. 😞
Mondjuk az annyira pofátlanul jó deal volt, hogy később steamen megvettem rendes áron egyik havernak szülinapjára. <#buck>
IMYke2.0.0.0
Nem tudom, hogy csak az Enhanced Steam-nek köszönhető-e, de a "Steam Search" lapon --- számomra: VÉGRE!!! --- látható egy ilyen keresési szűrő is:

"Exlude tags:
Indie
"

IMYke2.0.0.0

3Error
Jelen ! <#idiota>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

Prince23
Az MMO-kat eleve úgy jelentik be, hogy az lesz, MMO lesz. Időközben nem változik egy FPS vagy RPG MMO-vá. World of Warships meg WoT nem nevezhető klasszikus értelembe MMO-nak, az csak a kiadó hülyesége miatt van, meg gondolom a trendeknek köszönhető, hogy ma akár egy PUBG is lehet MMO 😄. Attól hogy sokan játszák, egy hajósjáték pl. nem lesz MMOFPS.

A PUBG is pl. egy multiplayer pvp orientált játék (jelen esetben battle royal játékmódról beszélünk), de lassan az is MMO lesz, ha így haladunk 😄
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2018.07.04. 14:39:50

Tinman
US: Until Dawn - $5.99

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
A CS egy multis FPS, de mivel LAN megoldásban is megy, így nem élhet rá az MMO jelző, mert az MMO-k meg nem mennek LAN mókában, bent a nevükben az "O" betű, vagyis folyamatosan online kapcsolatot igényelnek.

Egy játékot a jellemzői alapján relatív nem túl nehéz besorolni a saját kategóriájába és pont azért nem szubjektív, mert nem te, vagy én találjuk ki a jellemzőit, hanem eleve így, vagy úgy van megalkotva. Az elkészült játék jellemzői alapján pedig már besorolható.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nehéz azt egzaktan meghatározni, hogy mikortól lesz Masszív egy többjátékos cím. Mert az sehol sincs leírva, hogy mondjuk 8 játékos még csak többjátékos de 9 már masszív többjátékos.

"egy másik alternatívában százezrek játszottak ugyan ott, ugyan úgy 6-8 fős csapatban"
Ha a ezt nézzük, akkor a Counter Strike is hívhatná magát MMO-nak vagy MMOFPS-nek.

Az egész mondandóm fő lényege az, hogy ez az egész vita arról, hogy mi micsoda teljesen parttalan, mert egy játékot sok kategóriába be lehet sorolni, mivel nincs egy fix szabályrendszer, ami alapján be tudnánk sorolni, ezért az egész mindig kicsit szubjektív.
Tinman
+1 milliárd.

Ez egy csomó MMO alapvető betegsége.

benőmenő
Viszont a Guild Warsban ezzel elkerülték a TES: Online-féle agyhúgykövet, amikor a pve questben el kellett oltani a házat, és mindenki sorban állva várta hogy a vizes vödör újra spawnoljon az újra és újra meggyulladó épület mellett.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.07.04. 10:17:50
TBTPumpa
Van belőle RS (Rönó Sport) verzió, az már hivatalosan is sport változat. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.07.04. 10:06:53

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Tinman
Nehéz ügy.

Anno a Guild Wars egyértelműen MMO volt. Mégis a "tömeggel" csak bizonyos helyeken, főleg városokban találkoztál, mert amúgy maréknyi emberrel lehetett csak menni ha jól rémlik talán 6-8 playerrel. Ilyenkor a többiekről gyak. nem tudtál. De amíg te egy adott helyen kalandoztál a csapatoddal, addig u.a. a pályán, de nyilván egy másik alternatívában százezrek játszottak ugyan ott, ugyan úgy 6-8 fős csapatban. A World of Tanks 30-as limitje még nagyobb is, szóval szerintem valid rá az MMO jelző, meg ugye tömegek tolják, tömegeknek van szánva. (Eleve a szerverparkkal is úgy terveznek egy MMO esetében, hogy az tömegeket szolgálhasson ki egyszerre.)

Abban viszont feltétlenül egyetértek, hogy egy cég ha magára is ragaszt valamit, attól még nem biztos, hogy az igaz is.

Dzsini
Ubisoftéknál a Crew 1 és 2 is MMOcarPG-nek neveződik, és egy layeren / instance-ben 8 jármű fér el 😊
(dinamikusan kerülnek be / lépnek ki belőle az egymás közelébe jutó játékosok, de maximum nyolc játékos látszik egyszerre bárkinek)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.04. 09:38:54

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Félreértesz. Ahol egy pályán egyszerre 30-nál több játékos nem lehet bent (most hagyjuk az egyéb játékmódokat), az a szememben nem MMO. Ezzel nem a játékot akarom kritizálni, hanem a mondandóm lényege az, hogy attól mert egy játék gyártó cég magára nyom egy plecsnit még nem biztos, hogy így is van.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.07.04. 09:33:54
Tinman
Attól, hogy egy MMO-t drasztikusan kevés játékos látogat a műfaja még MMO, annak szánták, csak nem jött be. A Clio is átalakítható sportkocsivá, de nem attól lesz sportkocsi, hogy neont raksz alá, hanem attól, hogy a növeled a lóerőt, átvariálod a futóművet, belenyúlsz az üzemanyag rendszerbe. És lehet, hogy csak 160 lót tudsz belőle kicsikarni, de mivel a fő jellemzőit megváltoztattad, elvitted a motorsport irányába, így már valid lehet rá a sportautó jelző.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.07.04. 09:30:59

Igen, példáúl mitől lesz valami MMO? Mennyi játékos után lesz valamiből masszív/nagy egy online játék? Mert például a WG MMO-nak mondja a saját játékait (WoT,WoWs,WoWP...stb.), ezek szerint 30 játékos lenne a bűvös határ? Számít az egyáltalán, hogy egy játékkészítő milyen kategóriába sorolja be magát? Ha egy Renault Clio-ra azt mondom, hogy sportkocsi, akkor azzá válik?

Rengeteg kategória van mégis a határvonalak egyre halványabbak.
Atisz
Nos igen, az x10 széria elég gáz, minimum x30-nál kezdődnek azok az nvidia kártyák, amikkel játszani is lehet.

A Far Cry 3 megreformálta a FC sorozatot (a 4 és 5 gyakorlatilag a 3 klónja, más miliőbe helyezve), remek játék.
A Dead Island igenis jó egyedül is (én részben egyedül játszottam, jó ha fel akarsz fedezni mindent és nincsenek mások akik "noszogatnak"😉, bár tény, hogy ahogy haladunk előre annyira egysíkúvá válik, hogy a co-op ajánlott.
A FEAR a mai napig kiváló, a már-már rajzfilmszerű karakteranimációkat leszámítva és azt (meg a 2. részt, ami sokkal szebb és jobban is optimalizált, mint az 1.) szerintem bírná is a kártyád, de te tudod.
A Deus Ex-t még akkor próbáltam ki, amikor kijött (1999 azt hiszem), de valahogy a teljes játék elkerült (meg az sem tett jót, hogy mindenhol hangoztatták, hogy mennyire félbehagyott játék... hát, jó lenne, ha ma ennyire hagynának félbe játékokat 😛). Aztán kb. 2010-ben sikerült találnom egy működőképes példányt és remekül szórakoztam. A sztori, a tálalás és a hangulat mind-mind eszméletlen jó. Megér 1 próbát a Human Revolution is, hátha elfut.

Nem tudom, hogy a No One Lives Forever-rel játszottál-e (elég régi játék mondjuk), de azt is mindenképpen ajánlanám, már ha tudsz belőle szerezni valahonnan egy példányt.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

DasIsFuck

A játékokról sorban.

Fc3-hoz nem volt szerencsém, de szerintem az kifogna a kis gt710-en😄, egyébként az fc szériához már nem nagyon lenne amúgy sem gusztusom.
CoJ: Westerneknek sosem voltam a nagy barátja.
Bioshock: Sajnos ez nekem még anno is csak egy pár óráig tartott, a bioshockot nagyon sok szempontból imádom, de a játékmenet része sajnos nagyon nem kompatibilis velem.
Dead Island: Ezzel régen játszottam, egy ideig lekötött, de aztán meguntam. Szerintem ez hasonló mint a Borderlands, co-op-ba nagyon fun tud lenni, de magadba játszva nem igazán.
Fear: Teljesen kimaradt, nem igazán érdekel, már mint játék.
Deus Ex: Teljesen kimaradt a sorozat, ódzkodom a cyberpunk stílustól illetve a stealth játékokat sem kedvelem.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.03. 22:10:17

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Atisz
Rengeteg jó FPS van, amihez nem kell csúcsgép. Far Cry 3, Call of Juarez részek, Bioshock, Dead Island, FEAR, Deus Ex: Human Revolution, stb.
Gondolom ezek közül azért nem minddel játszottál.

TBTPumpa
Van, ami az enyém, van ami másoké. Más már úgy sem lesz az idén.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.07.03. 21:12:41

IMYke2.0.0.0
De hát ezt nem is mind magadnak rendelted (vagy hívjam a zubbonykommandót?)... <#vigyor5>

TBTPumpa
Nekem a nyári termés: <#idiota>

DasIsFuck
A nyári termés:

Divinity: Original Sin (végre valahára megvettem😊
Finding Paradise (A To the Moon után ez kötelező volt számomra)
Rage (Az eladott salien kártyákból összejött rá a pénz, illetve abban a reményben vettem meg, hogy ezzel a 7 éves fps-el talán megbírkózik majd a gyengécske videokártyám:S)

DasIsFuck
Sajnos oda kell azt a C-t rakni, mert máskülönben elkezdik hasonlítgatni az olyan játékokkal, aminek közük nincs a műfajhoz, de ott a skill fa benne meg a loot...<#banplz>

IMYke2.0.0.0
33 fontért (a csodálatos árfolyammal): 12320 Ft-ért előrendelheted a "Life is Strange 2 - Complete Season"-t (1-5 rész).

Előrendelői bónusz: The "Mascot bundle": customise your backpack with patches and keyring based on the Life is Strange universe.

Episode 1 will be available on September 27th 2018. Episodes 2-5 will be available at later dates.

IMYke2.0.0.0
<#nyes><#buck>

3Error
<#eljen>

@Imi, sajnálom, elég sok helyen felbukkanok. <#idiota> De legalább nem direkt. <#ravasz1>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

IMYke2.0.0.0
Mekkora trágyadomb ez a SZTÍM te jó ég... Site errorok még mindig.

Atisz
Ezeket imádom (bár a véletlenszerűen összedobott dolgokat nem szeretem), ezzel Kikoskia (egy youtuber aki számos régi játékot felelevenít) is játszott. Jut eszembe, az Eye of the Beholder 1-3 is várat magára, amivel a múltkor a GOG megajándékozott.

Dzsini
A Dungeon Hack anno egy teljesértékű roguelike dungeon crawler volt 😊
(spoiler mögött gameplay videó)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ez ilyen, nem kölcsönösen egymást kizáró kategóriákról van szó. Van roguelike metroidvania is 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.03. 17:18:12

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Atisz
Köszönöm! 😊

(azt írja a wiki, hogy egyébként dungeon crawler is... wááá)

Voltan
A rougelike ismérvei elvileg a permadeath, a random generált pálya, a hagyományosan vett save hiánya.
De eléggé szerteágazó már ez a stílus is.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Dzsini
A roguelike névadója a Rogue nevű, véletenszerűen generált labirintusokat a játékos elé dobáló "szerepjáték" volt, ahonnan a többi ilyesmi, és az egész játékstílus eredt, és érte el mai sokféleségét - úgy, hogy már rengeteg elágazása lett.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.03. 16:57:46

zorrobomber
Köszönjük Emese!

Atisz
Nálam jobban nem vagy gondban, ha besorolásra/kategorizálásra kerül a sor 😊

Igen, a Diablo sokkal inkább hack and slash, mint hogy az RPG elnevezés valamilyen formában felmerüljön az említése kapcsán. Mégis a mainstream számára az RPG egyet jelent a pontelosztogatással (ez ugyanolyan anomália, mint a Warcraft-ot és a Command & Conquert mint stratégiai játékot emlegetni, noha ezeket én építgetős/management játéknak hívnám - ha odarakjuk a Total War bármelyik epizódja mellé, akkor ugye nyilvánvaló, hogy melyik szól stratégiáról).
Ahol az ember ujjai elfáradnak az ezernyi ellenfélre való kattintgatástól, az már hack and slash talán? Vagy pl. a remek Rune-t (unreal engine-es viking tematikájú játék) lehet-e annak hívni? Third person shooter vagy arpg? Vagy mind? 😊

A másik amitől falra mászok a 'dungeon crawler' (aminek számomra egy pejoratív kicsengése van, mert a 'katakomba mászkáló/csúszkáló' nem valami magasztos elnevezés) és visszautasítom, hogy pl. a Lands of Lore-t bárki is ezzel illesse. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy a Legend of Grimrock pl. az (totál dungeon az egész, pontelosztás van, szerepjáték 0) és ennek ellenére jól szórakoztam vele.

A harmadik a 'roguelike' (már magát az elnevezést is butaságnak tartom, 'zsiványszerű'... brr, a Monkey Island-ben pl. elég sok zsivány van, akkor az roguelike? XD) aminek kb. 5-6 helyen olvastam már a definícióját, de nem hogy segítettek volna a megértésben, hanem egyre bizonytalanabbá tettek és mostmár totál nem tudom mit takar ez az elnevezés. Számomra a jelenlegi állás szerint egyenlő az igénytelen Dragon Quest engine-es, véletlenszerűen generált cuccokkal, tehát ha valahol meglátom, hogy említve van, akkor attól óvakodom 😊
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2018.07.03. 16:24:09

Tinman
Persze, hogy meguntad... mert rémesen repetitív, unalmas, eredeti ötlet fehér holló benne.

Tinman
Abs. nem fogok egy olyan "valakinek" válaszolgatni aki idejön és "retekszar csoportnak" hívja a közösséget. Totálisan leírtad magad. Nálam feltétlenül.

Voltan
Na, így voltam vele én is, tovább is játszottam vele. Nem maxoltam ki, de amit láttam belőle, az tetszett. Még fent is van, tervezem elővenni még.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.07.03. 16:14:26

benőmenő
A Dust: An Elysian Tale-ről olvastam Tinman írását, de játék közben nem igazán találtam meg az undorának forrását. Simán csak meguntam ~2 óra után, ami kb. 60x több idő egy átlag side scroller cucchoz képest mielőtt hasonló sorsra jutna.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.07.03. 15:19:53
zorrobomber
Apropó, ha már epic fail:
"A Dust-ot végigtoltam, majdnem ki is maxolódott közben, de kizárólag azért toltam végül teljesen végig anno, hogy részletesen le tudjam írni, hogy pontosan mi vele baj."
Persze ez biztosan normális, de az nem ha valaki zsákot húz a fejére és jól érzi magát. Adom a kritikáidat a játékkal kapcsolatban amúgy, de a stílus ahogy előadod baromi lekezelő. A személyeskedés az neked külön jár.

Voltan
Mondjuk ott a pont 😄

Voltan
OK, én is úgy voltam vele, hogy ami magán viseli a PnP RPG-k tulajdonságait, az RPG - minden más csak akciójáték, esetleg RPG elemekkel, lásd Dark Souls. Diablót és stílusát sem tartottam igazából RPG-nek, lévén fejlődés, meg loot ugyan van, de komplexitás kevésbé, ezeket az én ismerősi köröm Hack and Slash-nek hívja. De manapság már mindenre ráakasztják az RPG, már akár olyan játékra is, ahol semmi pont alapú fejlődés nincs.

Ezért nem is követem a hivatalos stílusmegnevezéseket már régóta.

Megjegyzem, ez persze nem jelenti azt, hogy egyik stílus kevesebb lenne, mint a másik by default.

Tinman
Pontosan.