Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én játékokat, cégeket gyűlölök vagy tépek darabokra, vagy magasztalom fel, ha megérdemlik... a játékkritikát persze az igazán buta emberek magukra veszik, hiszen a kedvencüket bánják. Ezért persze szánom valamennyire őket... de téged főleg, aki emberileg még mindig nem fejlődött egy mm-t sem és nem mellesleg "retekszar csoportnak" hívja a helyet ahová ír. Epicfail.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
"Bármilyen furán hangzik, a Dark Souls is ARPG kategória nálam"
Másnál is. Az egy dark fantasy akció RPG játék.
"Minden, ahol loot van, karakterfejlődés valamilyen módon, és te magad irányítod közvetlenül a karaktert, az ARPG, nem"
Jóval inkább azok az ARPG játékok, ahol az akción a kaszabon, a harcon van a hangsúly, ez a része az ARPG játékoknál külön nagy figyelmet a fejlesztők részéről.
"a Tactical RPG, mint a Fallout, vagy Baldur´s Gate."
Nem. A Fallout Tactics-ra jogos a Tactical jelző, mert szándékosan hanyagolták a többi főbb jellemzőt és a tactical részből volt cunami. A Fallout 1 és a BG kőkemény RPG játékok.
"Most akkor te mit értesz ARPG alatt?"
Az soha nem számított. Ezt nem én határozom meg, hanem a szaGma, a fejlesztők, kiadók... de nem mellékesen egyetértek velük, szerintem is az az akció RPG, ahol a harcon van a hangsúly és persze RPG elemekkel is bír, de azok kevésbé hangsúlyosak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.07.03. 14:12:02
A Baldur's Gate, a Fallout, a Torment maga A NAGYBETŰS RPG, nem kell oda semmilyen (pláne nem CRPG, ahogy sokan emlegetik, lol - akkor már role-playing video game, ha nagyok akarjuk hangsúlyozni, hogy min játsszuk) jelző.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.07.03. 13:56:46
Nekem az ARPG-re mondjuk tipikus példa az UnEpic (jó, az rogue like is, de ezt most hagyjuk). Bármilyen furán hangzik, a Dark Souls is ARPG kategória nálam. Minden, ahol loot van, karakterfejlődés valamilyen módon, és te magad irányítod közvetlenül a karaktert, az ARPG, nem?
Van ezen kívül a Hack and Slash RPG - Diablo pl., meg a Tactical RPG, mint a Fallout, vagy Baldur´s Gate.
Most akkor te mit értesz ARPG alatt?
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ezt megerősíthetem. Asszem. 😊
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
De most érted... sőt az sem érdekel, hogy mitől rossz egy ilyen játék és mitől lesz jó, vagy legalább jobb. Akkor így, hogy tudunk róla beszélgetni, amikor te még a műfaját sem fogadod el? Nem csoda, hogy a többivel se értesz egyet. Már pedig a hó piros. Ez így tényleg totálisan értelmetlen.
Az Odin az egy csomó dologban jobb, mint a Dust, csak éppen kevésbé ismert, hiszen nem 7 platformot okádott tele duplázós bundlis címként, hanem kizárólag csak Sony konzolokra jelent meg.
A Dust-ot végigtoltam, majdnem ki is maxolódott közben, de kizárólag azért toltam végül teljesen végig anno, hogy részletesen le tudjam írni, hogy pontosan mi vele baj.
A stílus PC-n meglehetősen idegen, de konzolon szinte csak jobbakat találsz, de a téma nagyjait feltétlenül. Az Odin esetében is nyilván vannak gondok, semmi sem tökéletes, elhiszem készséggel Seth-nek, hogy később repetitívvé válik, de a Dust a problémákat nekem már az első pár órában vastagon a pofámba tolta, ráadásul úgy, hogy szeretni akartam a játékot! Totál nyitottan és pozitívan ültem le elé!!!
Ratgab miért ment el? Rém egyszerű: Nem fogta fel, hogy másnak is lehet más véleménye, ráadásul meg akarta fejteni/ne adja ég javítani Grebbert és ez rohadtul nem jött neki össze. Pedig n+1x elmondtam neki, hogy el kéne fogadni olyannak amilyen, vagy ne reagáljon rá. Nem ment neki, inkább elment.
Abszolút elfogadom a véleményed, ha azokat érvekkel alátámasztod, de a "Dust nem szar, szerintem jó" az gyíkfing, az nem érv, főleg a 3 db. A4-es oldalnyi részletekbe menő kivesézős írásomra adott reakcióként elégtelen. Később szerencsére írtál érvet, örültem is neki.
A probléma az, hogy sokatok jó képet vág mindenhez. Zsákot húz a fejére és abs. nem akarja látni, hogy mi a jó és mi a rossz, mitől lehetne valami jobb. Megy a 10/10-ezés átlagos címekre, vagy a kényszeres felplusszolás, meg a lájk hadjárat, közben meg az igazán jó címek, szinte elvesznek a fekáliatengerben.
Dehogy vagy te ebben a stílusban veterán gamer. Közöd nincs hozzá, ezt te is leírtad... láttad a Dust-ot aztán szevasz. ;-) Nekem pontosan olyan magas lónak tűnik a korábbi szöveged, mint neked az enyém ^^
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Nem arról akarlak meggyőzni, hogy a Dust kurvajó, és azonnal dobd el a másikat. Csak azt mondom, hogy a többségnek tetszik, nekem is. Nem várok el tőle egy Witcher szintű komplexitást, sőt, valójában tényleg annyira egyszerű, hogy max. action-adventure lehetne, Action RPG nem (nem érdekel, mi a hivatalos álláspont).
Páran meg eleve hajlamosak itt olyan magas lóról beszélni, hogy hihetetlen, olyan témákról, amelyek nagyrészt szubjektívek. Mindenki veterán gamer itt, ennek ellenére nem tudom, miért ilyen a stílus gyakran, de már nem is nagyon érdekel.
Viszont egyre jobban értem, hogy Ratgab, és a többiek miért hagyták itt az egészet.
Az én szememben ez sima side scroller platformer, akció.
"mint ahogy a komplexebb RPG-k bizonyos százalékában is,és az akciójátékok túlnyomó többségében. Ha egyáltalán vannak mellékküldetések."
Vagyis azon RPG-k ezen része putri szint, ezt értékelésnél ki is kell mondani! A Mass Effect fő szál okés a mellékküldik a legalja paraszt szint. Már pedig az ilyen húzások rontják az összképet... pár ilyen és lehúzza magát a klotyón a játék, mert nem lesz szórakoztató.
"Milyen műfajé? A metroidvania műfajé? Messze nem. A 2-d akciójáték műfajé? Ne röhögtess."
Néha úgy érzem, hogy olyannal beszélgetek, aki az alapokkal sincs tisztában. A műfaj amiről úgy tűnik lövésed sincs: ARPG. Akció RPG. Ebben a műfajban egy kalap szar, az érveket olvashattad, nem ismétlem el újra és újra, mert úgyse vagy képes felfogni, mert csak azt látod, hogy egy színes mézesmadzag.
"Gyerekes? Kicsit komolytalan? Egyetértek. És ez baj? Nem feltétlenül. Snake Pass nem gyerekes? És a Mickey egés platform játék sem? Azoknál nem zavart, ennél zavar. Értem."
Az Odin Sphere is gyerekes, a Kingdom Hearts is az, a Mario is az, meg a Zelda is, de a gyerekes műfajt lehet igényesen csinálni meg szarul. A Dust szarul csinálja... leginkább csak agyatlanul lopkod. Egyetlen eredeti ötlet van benne: A titkos helyszíneken fellelhető indie karik/szobák. Ennyi. Minden másban etalon, amennyiben a középszar repetitív játékokról beszélünk.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.07.03. 11:41:30
De tessék, legalább egy pár dolog:
"Ha egy mellékküldetésben egy szennyes gatyát kell A-ból B-be vinni" - mint ahogy a komplexebb RPG-k bizonyos százalékában is,és az akciójátékok túlnyomó többségében. Ha egyáltalán vannak mellékküldetések.
"A műfaj leggyengébb alkotása."
Milyen műfajé? A metroidvania műfajé? Messze nem. A 2-d akciójáték műfajé? Ne röhögtess.
Gyerekes? Kicsit komolytalan? Egyetértek. És ez baj? Nem feltétlenül. Snake Pass nem gyerekes? És a Mickey egés platform játék sem? Azoknál nem zavart, ennél zavar. Értem.
Veled nem lehet normálisan beszélni, attól a pillanattól kezdve, hogy valaki nem ért veled teljes mértékben egyet.
I am out. Have fun.
Tele van mérhető, hasonlítható jellemzőkkel, van mihez hozzávetni, vannak elődei, van műfaja.
Ha egy mellékküldetésben egy szennyes gatyát kell A-ból B-be vinni, az mérhetően konvergál a kalap szar irányába... ha téged ez kielégít, az szubjektív probléma maximálisan... és a Dust tele van ilyen szintű értékelhetetlen húzással. Az a kevés ami jó benne azt is megemlítettem.
A műfaj leggyengébb alkotása. A sikerét a pofás a küllemnek, az egy emberes mítosznak, a 7 platformos spamelésnek, meg a bundliztatásnak köszönheti. Szakmai szempontok alapján jó indulattal is középszar.
"Az érvem az, hogy én szeretem, és szerintem egy jó játék"
Kiszálltam... a röhögéstől :-D
Ez szubjektív. Nincsenek érvek, vagy ellenérvek, amik megtámadhatatlanok.
Az érvem az, hogy én szeretem, és szerintem egy jó játék, ezt az általános elfogadottsága is alátámasztja. Ezért írtam neked, hogy azért kapásból leszarozni nem kéne. Tudnék mondani metroidvaniát, ami jobban tetszik, de nem teszem, mert a Dust megérdemli az elismerést a stílusa, hangulata, zenéje, grafikája, stb miatt. Olyan játékot nem ismerek, ami analóg lenne a Dust-tal, ezért nem tudom direktbe semmivel összehasonlítani.
Milyen egyéb érveket akarsz még egy játékról való beszélgetéshez?
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.07.03. 09:17:52
//Voltan gyakorlatilag szereti a játékot... emocionális...
//Nem dekázgatja, nem méregeti, és nem elemezgeti, hasonlítgatja.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.03. 09:02:41
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az Odin is érdekelne, de egyelőre nem tudok hozzáférni, így ez ennyi. Lehet, hogy jobb, mint a Dust, de nekem az is tetszik. Mit magyarázzak még ezen?
Az pedig hogy x címből mennyit adtak el, egyáltalán nem releváns az egyszeri játékos szempontjából (ott általában már bajok vannak, ha erre kell hivatkozni, noha ideális esetben a 'jó játék - magas eladási számok' kéz a kézben járnak).
.
Nem ismerem a szóban forgó játékot (átlagon felüli kardozós platformernek tűnik - "metroidvania", ahogy az okos konzolosok mondják 😊), így ahhoz nem tudok hozzászólni.
Az iromány tele van tényekkel...
Ahogy írtam is: Ha tényleg egy ember készítette volna, még mindig nem lenne kész...
[merlinw.org]
PSN ID.: Beegabor
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.07.02. 22:27:41
Ezt gondoltam a Dust-ról, csak azért linkelem, nehogy a "fingom sincs" vád, elcsattanjon rajtam:
http://tgamet.blog.hu/2014/05/01/dust_an_elysian_tail_teszt
Ezt az egy emberes marhaságot meg felejtsétek már el, ide is beteszem:
"- Story & Writing: Dean Dodrill ÉS Alex Kain
- Music & Sound: Chris Geehan és Dan Byrne McCullough (Hyperduck Soundworks)
- Additional Music: Alex Brandon (Funky Rustic)
- Voice direction & Casting: Deven Mack és Edward Bosco továbbá cirka 30 ember akik hangja a játékban szerepel.
A program tesztelését, bugvadászatot sem Dean D. végezte."
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.07.02. 22:03:17
+ Hát én újra 10 éves gyerek lettem. Az az igazi konzol JÁTÉK feelin'. Nem akadékoskodik, nem idegesít, tele van meglepő húzásokkal, nem követi a normákat, egy bazi nagy varázslatos mese, teljesen egészséges kihívással, remekül balanszolva!
+ Tökéletes remaster
+ Classic mód is letolható
+ Lefolyik a kijelzőről, nullazéró technikai probléma. Példás remaster.
+ A harcrendszer igazán érdekes húzás, de jól működik.
+ Gyűlölöm a hullaverős, kaszab szarokat, de ebben baromi jól megy minden és iszonyat reszponzív a cucc!!!! Végre egy játék ahol tényleg az történik amit akarok! A God of War gyakran megtette velem, hogy nem vette figyelembe a poise kérdéskört, nem volt benne abs. cancel, itt van rá mód, ha akarod és ez csodás, mert nem a játék irányít engem, hanem én irányítom minden pillanatát és csodás táncot lejtek benne.
+ Arcade játéktermi feelingű boss harcok. Insert coin bitch!
+ Igazi egyedi japó karik.
+ Jobb minden téren, mint az eredeti verza!!!
+ 12.5 óra belecsúszott ebből simán HÉT óra szombaton! Kb. fel sem keltem mellőle és erőszakkal kellett már abbahagynom. És ez még csak a kvázi CHAPTER 1. ONE. Egy! Az 5+1-ből!!!
+ A Dust Elysian Tale olyan szinten retekszar hozzá képest, hogy az leírhatatlan. Pedig a küllem kb. azonos színvonal, de nem a tüncimünci giccsparádé itt a lényeg és ezt Dean D. (Dust) rohadtul nem vette észre.
- Ijesztő az autosave hiánya, cserébe harcon kívül bárhol menthető. Nagyon könnyű belefeledkezni, majd UPS hiányában 1.5 óra múlva lekáromkodni a csillagokat az égről. Velem nem esett meg szerencsére...
- Kissé kusza menürendszer.
Eddig nálam ez nyaldossa a 9-est...
Ettől függetlenül 1 meccset megérhet, mert helyenként egész hangulatos/érdekes, de már csak árnyéka a korábbi részeknek.
Itt írtam róla: #296768
WWMF3-FQJRP-T3DVD-D3Q7Y-9MPDZ
Ha nem jó akkor lejártak.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók
//Offline, nem teljes verzióval játszottam annak idején.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.06.30. 17:13:08
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
[merlinw.org]
Az hogy hány játékból mennyi van telepitve, nem biztos hogy releváns. Pl nekem fenn a Hearthstone, mióta megvettem a gépet és kb negyedévente ha letolok pár meccset. Originből szintén, ME3 a gép vásárlása óta, azóta ha kétszer elinditottam a játékot és egyszer talán még toltam is pár percig. Lyuhpléjről Black Flag, amit idén még el se inditottam, Future Soldier, amivel kétszer játszottam és már vagy másfél éve nem birok a végére jutni. Meg most a For Honor, aminél erősen kérdéses, hogy a kampány után vissza akarok e még lépni.
Steamről 11 telepitett játék van. Ebből kb nyolcra tudom rámondani, hogy végigjátszottam, de még fenn vannak.
Én a Shadow Warriorral asszem pont tavaly játszottam és nemrég töröltem le, hogy legyen hely valami másnak. Baromi idegesitő tud lenni, amikor az ember elakad egy lövöldözős játékban. Nekem is volt egy pálya, konkrétan az a gyár, körbe-körbe rohangáltam, láttam hogy hova kéne feljutnom, de sehogy nem ment. Ha fél órán keresztül nem bohóckodtam ott, akkor semennyit. És ez tényleg frusztráló tud lenni. Ilyenkor fel szokott merülni bennem a kérdés, hogy egy lövöldébe minek raknak ilyesmit? A Duke Nukemet konkrétan pár hete toltam végig, dettó. Leölö az ellenfeleket, és akkor ilyen ugrabugrálós meg tedd ide-dobd oda részekkel meg szétszopat a játék. Érdekes, a Black Ops-ban nem rémlik hogy egyszer is elakadtam volna. A SW2-t én is megnéztem, jól hangzik hogy raktak bele 4 fős coop módot.
Az "én vagyok a legjobb" dolgot meg kiegésziteném annyival, hogy én tudom hogy nem én vagyok a legjobb, sőt! De amikor a nálam jobbak minősithetetlen teljesitményt tesznek le az asztalra... Persze, nem lenne szabad elfelejteni hogy ők is emberek, meg RNG, meg fekete macska... De az már tényleg mindennek a teteje, amikor ezek után még elkezd nyihogni, hogy mert ő itt a pro, nézzük meg a statját, de az adott körben meg feedelésen kivül nem csinál semmit.
Ez nem a megfelelő topik, plusz amúgy is értelmetlen neked bármit megmagyarázni, de atya úr isten...
Why so serious?