Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki nem játszotta a Mass Effecteket NE OLVASSA EL, mert ellövöm a játék végét!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sok áldozat volt már így Shephardnek komoly döntést kell hozni, mellyel békét hozhat a világra... Egy egész univerzum sorsa van a kezében. Ennél epikusabb véget nem tudok elképzelni. Piros gomb, kék gomb nem tökmindegy. A lényeg, hogy mit döntessz! Mit hozol a társaid fejére, mit eredményez ez a fajoknak, az univerzumnak.... Az, hogy Shephard túléli vagy sem ilyen grandiózus kontextusban pont tökmindegy. Egy lélek a sok milliárd közül akármilyen fontos szerepe volt az események alakulásában. For the Greater Good! Ennél fontosabb, ennél kritikusabb, epikusabb döntés nincs.
Azt senki nem várhatta, hogy Shephard majd szépen legyõzi a reapereket megdönti az összes ellenkezõ nemû csajt a normandy-n, megiszik 3 pohár sört és elmegy skandináv lottózni, mintha lenyomott volna egy csocsómeccset... Aki ezt hitte az nem látta a sorozat sötét tónusát, a kilátástlanságot, amit a reaper invázió jelent. Itt nem lehetett gyõzni, soha nem is lehetett volna.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Next PC upgrade: 2022
Szerintem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Jó lenne, ha nem vonnád ki magad mindig a mindennapi offból 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
//viccelek ám
Nem kell mindent megmagyarázni, nem kell mindennek tökéletes véget kreálni, nem kell mindig a "they lived happily ever after" arra ott vannak Andersenék.
Végigjátszottam mind a három részt én is és számomra igazán epikus volt a végkifejlet. Nem volt rossz szájíz. Szar így róla elmélkedni, hogy nem lehet jobban belemenni, de nem akarjuk elszarni a többiek élményét vagy csalódottságát ugyebár a játék kapcsán.
Pü-ben leírhatod, ha gondolod, hogy konkrétan (!) miért tartod szarnak a végét.
Na megyek is gyorsan hátba szúrni pár szerencsétlent, attól biztos jobb kedvem lesz :-D
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Én az ME3 végén úgy távoztam, hogy... "tényleg erre ment el 100 órám? Soha többet nem játszok ME kampányt (és ezt tartottam is). Szar lett? Szar.
Én is ilyet szeretnék, akarnék, vizionálok.
Ezért kell õket is fenntartással - õk is szubjektívek, mindig - nézni és hallgatni
Azt mondtad olyat veszel, amihez köt valami téged személyesen. Az lehet hogy nem egyezõ dolog a többség igényével, ezért lesz kevés jelentkezõ rá (ergó ennyi erõvel oda is adhatnád annak, akinek fent van wishlistjén direkt). Én azt gondolom, hogy érdemes inkább a többség által vágyottat felrakni (ha van rá mód), mert annak nagyobb keletje lesz és minél többen vannak annál izgalmasabb a dolot és a nyertes annál jobban örül.
azért jó néha a szagsajtóra ránézni mert már az elõzetes pontokból látni hogy valami nem klappol, persze ettõl még a játék tetszhet de pl a thief lehúzó értékelései nekem pont elég volt ahhoz hogy ne vegyem 1st day
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Bound By Flame: Attól, hogy valami nem követi a trendet csillivilli grafikában, valós harcmodorban és egyebekben még lehet kivételesen jó is. Nyomokban elég sok mindent tartalmaz: Kis Witcher, kis Gothic, és igen némi Koar is van meg még egy kis Spiders féle egyéniség (avagy különlegesség).
Mai napig nem értem igazán mi bajod van a Darksiders-el (GoW klónságon kívül, ami azért nem egészen van így ezt most 3. GoW résznél kijelenthetem).
Persze pofátlan nyúlás nem vitatom, de azért van egyénisége is a Darksidersnek (apokalipszis, démonok, lovasok, fegyverzet, világ, harcrendszer ugyan hasonló, de a fegyvernemek egyáltalán nem hasonlóak, talán az egyre ráhúzható, de a kettõre már semmiképp).
Jöjjön csak az a maradék 2 lovas és legyen szépen négyrészes a sorozat!
Megkímélnek sokszor a csalódástól embereket.
Ellenben: én is adok a topiklakók szavára, de emellett még mindig a magam értékítéletével szûrök, lehetõleg próba okán és után.
"Bound By Flame" például így kap majd tõlem verdiktet. És nem várok AAA+++ játékot. Ha nyomokban KoAR-t tartalmaz, engem kilóra megvesz.
Én alapvetõen nem hiszek abban, hogy azt kéne leírni egy feature jó vagy rossz (bugokat természetesen kötelezõ említeni). Én úgy gondolom az olvasó elé kell tárni a játék mivel rendelkezik, milyen feature-ök, grafika és miegymás és majd õ eldönti, hogy ez izgalmasan hangzik-e számára, felkelti-e az érdeklõdését vagy sem. Tesztet és a kritikát szerintem nem biztos hogy szerencsés dolog egy lapon emlegetni.
Kár ezt idekeverni, mert ezt így sem lehet egyértelmûen elhatárolni egymástól.
Tesztelésnek szerény véleményem szerint az értelme, hogy felkeltse a vásárlók figyelmét és vegyék a produktumot (legalábbis a nagyok tuti, hogy ezt csinálják, akiktõl elõszeretettel gereblyézzük össze a pontszámokat... van egy része a tesztelõknek, akik mennek a sodrásban és vannak akik leírják, hogy milyennek találták a játékot... na õk a kisebbség és legtöbbször blognak tekinthetjük õket semmi másnak).
Én azért sokkal inkább hiszek egy Angry Joe-nak vagy Total Biscuitnek. Õk azért még a nagyokat is le merik húzni!
Maximum indikátora, hogy mainstreamhez képest mennyire találták hasonlónak, mennyi csúszópénzt kaptak, hogy jó tesztet kanyarítsanak stb.
Nyilván azért a nagyon borzalmasakat van mód kiszûrni, ha más nem a bugok tengere okán.
Ezért hiszek én az itteniek véleményének inkább, mint egy tesztnek. Közülök is azokét fontolom meg, akikkel tudom, hogy hasonló az ízlésünk. (Persze te is adtál már jó tippet jó játék terén... Mondjuk Cursed Crusade kapcsán meg gyökeresen eltér a véleményünk).
És van a másik kategória, amikor hajlamos az ember magának is hazudni. Ez a nem volt rossz kategória az én olvasatomban, amikor ugyan végigküzdötted, de azért egy kis gyomortartalom idõnként fellátogatott levegõzni.
Vannak ilyen dolgok!:
-grafika egyértelmûen ilyen ebben igazad van, de van akinek nem jön be az adott megvalósítás vagy nem találja a játékhoz illõnek és lepontozza (nem szubjektív dolog ez?)
- Ezt mondjuk lehet értékelni objektíven kivéve, ha adott zenei stílus nem jön be és ebbe kötsz bele
- Na ez tiszta sor ehhez nincs is kommentárom (kedvencem mikor feature-t bugnak neveznek, na az priceless... Szarkazmust félretéve ezt lehet elemezgetni, ennek van értelme)
- core gameplay elemezhetõ (hogy mi a jobb és rosszabb feature az emberfüggõ), nehézség kurva szubjektív (ahány ember annyi féle),összetettség (van akinek ez, van akinek az az összetett, most akkor mihez hasonlítód?), szavatosság (egyik rámondja, hogy elsõ végigjátszásnál is végigokádta a játékidõt, másik meg élvezi és többször végigtolta... akkor most mi is van?)
Lehet rá szakmaiságot húzni, csak elcsúszik a tyúkszaron az egész, mikor különbözõ produktumokat hasonlítassz össze. Mert ki dönti el mi a jó elem, mi a jó feature egy játékban vagy bármiben? Azért mert egyszer valaki megmondta a frankót még nem biztos, hogy az másnak is A frankó.
Ez a baj a játékok tesztelésével, nem tudod kizárni a szubjektivítást. Képtelenség! Hardvert lehet tesztelni így, de szoftvert nem nagyon (na jó bugokat lehet, de a tetszik/nem tetszik dolgokon úgyis elcsúszik az egész egy szubjektív irányba... Az ez nem jól van így, vagy az amagy nem esik kézre, emezt miért is így alkották meg, mikor baromásg (tesztelõ szerint) erõsen szubjektív.
Szumma: Nincs objektív játéktesztelés. Soha nem is volt és soha nem is lesz... SZERINTEM!
Szórakoztatóipari terméket minõsíteni. Komolyan röhej az egész gyerekek. Egy vicc! Eleve úgy szar a pontozásos rendszer ahogy van, mert mocskosul torzít.
Ui.: Remélem sikerült bekapcsolódnom a szokásos offba...XD