311803
  • Zóanagyvarázsló
    Király volt fekete-fehér tévén is a Terminátor 2, de azért jó volt látni színesben is, majd DVD-n, végül HD-ben is ezerszer, ha már a vásznon kimaradt. Emellett akármennyire is kedvelem az okos nőket, az sem hátrány, ha mellette nem szürke pokrócba csavarva mászkálnak.

Ha nem is a grafikáé az elsődleges szerep, illetve az igéynesen, művészien megkontruált látványvilág is fontosabb ezen belül, mint a technikai oldal, sok minden járulékos dologgal jár ez. Jó teljesítmény mellett reszponzívabb irányítás, normális látótávolság mellett nem kell beérni köldöknézegetéssel stb. Már a The Longest Journey-ban is irritáló volt, amikor az új driver miatt nem ment rá az AA hiba nélkül. Gyönyörűek ugyan a rajzolt hátterek, de a recés 3D karakterek rombolják az összhatást, éppen azért, mert egyébként nagyon szépen és időtállóan néz ki.

Itt sokan költenek komoly összegeket erre a hobbira, érthető, ha ezért ebben a technikaorientált szórakoztatóipari ágban szeretné a szemét is kényeztetni. A szép festményeket és műemlékeket is szeretem, és a művész zsenije vagy a tartalom mellett ezekhez is kellett bizonyos magas szintű technológia a maguk keretein belül, hogy megfelelő minőségben születhessenek meg.

Én szívesen retrózom 30 éves játékokkal, olvasok könyveket, megnézem Kuroszava, Bergman, Fellini vagy Tarkovszkij fekete-fehér filmjeit a legkisebb viszolygás nélkül, de ettől még jó dolog az, ha látványos az Avatar vagy a Crysis. Persze a legjobb, ha a csicsa mellé komoly tartalom is jár (2001: A Space Odyssey, Blade Runner - újabban még gondolkoznom kell, de talán szebben is :).
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2014.11.07. 18:09:47
  • Shep
    Akkor legyen a DH, a lényeg ugyanaz. :9
  • Shep
    Attól ,hogy valamit maxon futtatsz mert van rá módod még nem grafikamánia. Merlin is biztos azért vett 970-et, mert grafika mániás.
  • ratgab
    Az a DH volt.

Valószínű az AC unity is fog menni, de azt mondják jobb fosni, mint megijedni :-D.
  • ratgab
    Előző gépem a szükséges cseréken kívül (nem a graf. low-ról high-ra való kapcsolása volt a cél, hanem szimplán megfáradtak egyes alkatrészek) 5 évet kibírt. Ezt cseréltem a kitűzött élettartam után egy akkor közepesnek számító vasra.

Nem tud érdekelni a grafika. Nem azért újítottam gépet, hogy csutkamaxon játsszam, hanem mert jöttek olyan játékok, amik érdekelnek és szeretnék még velük játszani és úgy gondoltam ezen a vason el fognak még futni.

Én nem a grafika miatt játsszom, hanem hogy kikapcsoljam a mindennapok problémáit. Kicsit el tudjak szakadni a valóságtól és jól érezzem magam, szórakozzam. Teszem ezt szép grafikás játékokkal vagy egy pakli kártyával mikor is römizünk bátyámékkal. Nem érdekel a grafika én kikapcsolódni vágyom. És ennek egyik módja, hogy leülök játszani.

Én ilyen szempontból egyszerű vagyok, mint a facsipesz. Ha szórakoztat tök mindegy hogy néz ki a játék. Sajnos a mai gamer társadalomban már mindenki erre van ráállva (Grafika, csak a grafika), pedig még mindig az alapvető cél az lenne, hogy jól érezd magad. Nem kell mindenkinek mondvacsinált teszternek képzelni magat hibát keresve, meg technológiai maszlagot elemezgetve, hanem csak szórakozni kéne... Egyre inkább nem ez a jellemző én azt tapaszatalom. Természetesen mindenki azt csinál, amit akar semmi közöm hozzá. De a grafikamánia nem gamer magatartás, legalábbis nem az ami a gamer lényegét fedi (jöhetsz a magyarázattal, de meg azonban, de a lényeget már akkor is leírtam minden más csak belemagyarázás).
  • Shep
    Nem, FC3-nál volt a 4 giga memória, te meg ott fostál a 3 gigáddal. Persze lehet a DH-nál is ezt csináltad, mert te mindig csak fosol, pedig az nem tesz jót a beleknek. :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.07. 17:28:56
  • ratgab
    Az a Dishonored volt, de az még egy régebbi gépen tette meg azt a csúfságot, hogy futni merészelt, holott nem volt meg a beharangozott minimum gépigény.

Fc3-nál a szigetekért kaptunk a pofánkra... hát elfelejtetted :-)
  • Shep
    Akkor te miért játszol, miért nem jársz természetet, meg minek fejlesztettél gépet, hiszen a low textúra is jó neked. Ez amit leírtál akkora marhaság. Én igen is szeretem ha textúrák szépek és ha mód van rá maxra rakom, sőt még a sweetet is rátolom. Ettől még nem lesz valaki se jobb, se rosszabb, mint bárki más.
  • ratgab
    Ilyenkor nagyon örülök ám, hogy én ilyen baromi igénytelen vagyok és ezek a dolgok engem a legkevésbé se zavarnak. És most semmi szarkazmus, semmi irónia!
  • MerlinW
    Akkor mégsem volt igazam, nem jött meg az eszük :D
  • ratgab
    Nekem ritka furcsa, hogy van akinek az okoz örömet, hogy a texture quality-t high-ról ultrára állíthatja. A legszebb grafikát úgy is az élet írja, tehát az ilyen embernek inkább természetjárást ajánlanék. Olcsóbb is és jobb is a grafika, ha már ez a legfontosabb dolog az életében.
  • Shep
    Ha nálad ugyanúgy nem fog futni, mint ahogy a FC3 sem futott.
  • ratgab
    Természetesen 15k nem aprópénz igazad van.

Egyébként én meg AC Unity-t nem merem ugyanezért megvenni, mert ha igazak a gépigények nálam el se fog indulni.
  • Shep
    Jól van látom kapcsoltál, szerinted én miért írtam? :)
  • Rapid81
    Tegnapi Crew, AC:U, FC4 Steamről való eltűnésének témájában:

"I just got off the phone with Ubisoft Technical Support about this issue and they said that it was not meant to be removed worldwide, only from the UK, and it was an error on Steam's part. They said they are working and communicating with the folks at Steam to get it back to Steam. (Besides the UK, it's permanently done with there.) "
  • Evoluti0N
    Nem nézegetek én semmit. Ez szarkasztikus hozzászólás volt. Most egy darabig nem is akarok semmit venni, mert gépre gyűjtök. Mostanin aligha futna el normálisan.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.11.07. 17:07:11
  • Shep
    Akkor jól sejtem ,hogy már te is az allkeyshop oldalát nézegeted, hogy megtaláld a legjobb árat a LotF-re?
  • Evoluti0N
    Szóval: A védelemnek köszönhetően nem futtatható a játék maxon, mert gondok vannak vele. Sebaj! A lényeg, hogy nem lehet feltörni: jipikájej!
  • Shep
    Pont ezt ecsetelgettem délelőtt de szerencsére nem lett belőle fennforgás :D
  • Shep
    Hát de ez milyen már ,hogy ne játssz maxon, mert .. Van egy biciklid de csak az udvaron körözhetsz vele :D
  • Zóanagyvarázsló
    És ha GTA V brutális méretű sandboxként nem high-end PC-ken már alcsonyabb beállításokon is dadogni fog? A Max Payne 3 remek port, de az erősen cső is, ellenben ott a GTA IV és az L. A. Noire ellenpéldának. Mellesleg sokaknál crashel a játék izmos géppel is, ha egyébként jól fut. Lehet, hogy pechük van. Lehet, hogy nekem szerencsém lenne. Egy viszont biztos: erre a lottószelvényre nem adok ki 15k-t előre. Szerinted rosszul látom?

Szerk.: Másrészt meg ha az ember vagyonokat költ PC-re, akkor hadd játsszon csutkamaxon! Egyébként meg pont te vagy, aki alacsonyabb fps-sel is jól elvan, másnak nem biztos, hogy a mediumon neked megfelelő teljesítmény elég lenne. Annyit lehet, hogy még a konzolok is fognak tudni/tudnak.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2014.11.07. 17:04:24
  • ratgab
    Lords of the fallennél is azoknak van futási gondja, akik csutkamaxon játsszák. Nálam medium beállítások mellett elszalad szépen, gond és fagyás nélkül.
  • ratgab
    Ac fanatik jelen.. :
  • Zóanagyvarázsló
    Még ha esetleg offline is lesz, akkor is okozhat teljesítménybeli, stabilitási problémákat, és még az is neuralgikus kérdés lehet, hogy a modokhoz hogy viszonyul. Az előrendelés nálam esélytelenné vált, be kell várnom leendő vásárlóként a tapasztaltokat, rosszabb esetben a törést. Nem adok biankó csekket egy új védelemre, amikor egy másik azt használó játékkal állítólag komoly gondok vannak miatta.
  • MerlinW
    Csak 1-et lehet választani a háromból, és az AC-t fogom választani valszeg az öcsémnek, vagy valamelyik AC-s multis pajtásnak.
  • MerlinW
    Az SF azért bukott el, mert hardveres problémák voltak vele. A mostani védelem meg színtiszta szerver-kliens cucc. Ha meg van oldva az offline futtathatóság is (nem vagyok róla meggyőződve), akkor végképp semmi okunk a panaszra. A védelem egyébként majdnem 16MB-nyi kódot tartalmaz. Vagyis 16 millió karakternyi (~140 ezer sor) - és ez csak a kliens oldal - vegytiszta védelmi algoritmus:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.07. 16:48:02
  • grebber
    5k-ért venném az FC4-et ha gondolod.
  • MerlinW
    "...and download Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4, or The Crew for free."
    Mondjuk nem számít, mert végül rendeltem spec edition-t is CDG-ről, a kupont meg majd elsózom.
  • Tinman #230236
    Thx!

2k-ért jöhet a prémium :-)
  • Troger911
    Igen, sajna a vezeték nélküli más téma. Emlékszem még a MoH:AA-s klános időszakomból az egyik tagnak volt mikrohullámú netje, hát néha meccs közben felszökött a pingje 600-800 közé, főleg ha rossz idő volt, akkor el is dőlt általában... Amúgy egy 5 megás adsl-el már elvoiltam 50-110-es ping között.
  • IMYke2.0.0.0
    Délelőtt klikkeltem, fél órán belül a fiókomon is volt - időközben megnézett e-mail alapján.
  • Scooter
    GOG-on ingyen van 24 órán keresztül a Little Big Adventure!
  • ffxi
    R.I.P
  • Fpocok
    4-5... 6,5... még az is jó.
  • grebber
    Biztos hogy nem az a hajó már rég elment. Ezek nem AMD game-ek amiket 3500ft-ért dobáltak.
    Szaros borderlandsért is aranyat kérnek. Pedig ez ez szívesség lenne a többi játékos felé.
    Ha most vennék VGA-t az első embernek odaadnám 3-4k-ért!

Nagy csoda hogy nekem 6500ft-ért odaadták az AC Unity-t.
  • IMYke2.0.0.0
    "Persze netezni meg játszani bőven elég az is."

Az esetek túlnyomó többségében nem elég - mert a ping is az egekben van ilyen csomagoknál. Főképp, ha vezeték nélküli, mint nálunk: gyakorlatilag minden időjárási jelenség egyben kockázati tényező is a mulitplayer élménnyel kapcsolatban.
  • wantonly
    Azért az se rossz, hogy: "faster than 98% of HU". :)

Viszont neked a ping-ed is elég jó (12ms), nekem a duplája vagy több, ami azért multinál számít.
  • Fpocok
    HA kártyához adják, akkor lesz 4-5k körül.
  • wantonly
    Csődbe ment a Zalman.

Ezt a céget is jól elintézte a felvásárlás, pedig volt neve a piacon...
  • Troger911
    A gigabytre már sajnálom a lóvét, az már bőven sok lenne (havidíjban és sávszélben is)...