311803
-
Zóanagyvarázsló #230304 Nekem meg éppen ez nem számít :) Téged meg eleve megszívattak a korai inferior élménnyel.
Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy a negatív publicitás jót tett a Reaper of Soulsnak, és látszott, hogy az RMAH-t és konzolos verziókat tekintve visszakozniuk kellett. -
Zóanagyvarázsló #230303 A józan paraszti eszed azt mondja, hogy te tartod el a játékipart? :) Ne érts félre szép dolog, sőt testközelből ismerős számomra, ha az igazán érdemeseket támogatja az ember jó áron, valóban kár érte bírálni a másikat, de az egyén szempontjából nyilván ésszerű gyakran kivárni, ahogy kitolnak a vásárlókkal. Ráadásul Tinman day1 játszásról beszélt, nem vásárlásról. -
"2eurós bundlékat vásárolna bedölne a játékipar."
Ez az elmélet ott bukik meg, amikor maguk a kiadók tolják le 3/4-1 év alatt a sárga földig a játékukat.
Mennyire reális, hogy ingyen osztanak egy qrva jó Metro 2033-at? Miért nincs értéke a játékoknak? Ennek fényében gondolkodj el az utálatodon. -
A D3 ettől függetlenül pénzügyileg erősen megérte, tudjuk, hogy főleg miért, de elérték amit akartak, pénzt kaszált... mit kaszált, aratott és bármennyire is romantikusak vagyunk, csak ez számít. -
Zóanagyvarázsló #230300 Szentimentális érzelmek kötneka dollárhoz? Nem 1:1 alapon megy az átváltás. Igaz, az aktuális árfolyam szerint nem is számoltam utána, hogy mi a helyzet, 1-2 dolláros klasszikusoknál most tényleg nem fogok 15 forinton rugózni, akkor sem, ha félre lehetne tenni a következő AAA-bundle-re a vagyont.A DRM-ek léte jobban zavar :) -
Az rohadtul nem kényszeres ha valaki 0day vásárol hanem józan paraszti ész. Ugyanis a kiadók akkor fognak játékokat csinálni ha te teljes áron vásárolsz ha mindenki a gagyi 2eurós bundlékat vásárolna bedölne a játékipar.
Utálom amikor hülyének állitják be azokat akik mozgatják ezt a kurva ipart és azok a menök akik fillérekért vásárolnak. -
Meg is vették a kártyám 55-ért, igaz boltban :-D -
Tudom, ratgab-ra is vonatkozott az a rész :) "Ultra grafika" alatt errefelé általában a Crysis féle grafot szokás érteni, hiába használom én ugyanezt a kifejezést a VVVVV-re :) -
Zóanagyvarázsló #230296 Volt szidalmazás bőven a Diablo 3 kapcsán is, a mai napig nem mernek a rajongók sem HC karaktert indítani, vagy szívnak vele.
A simses résszel persze egyetértek, az nem igaz, hogy senki nem veszi meg a játékot a törés miatt, ha egyébként nem így tenne, én is hasonlókat tapasztalok. És ugye a konzolos eladásokat is vissza tudja valamennyire fogni a PC-s warez. Ezzel együtt sem egyértelmű, hogy visszahozzák-e az árukat a sikeresen népnyúzó DRM-e, mert az is túlzás, hogy meg lehet velük váltani a világot. -
Költői túlzás volt, az viszont biztos hogy nyerni nem lehet az üzleten :) (szerk.: vagyis igen, de azt boltnak hívják)
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.07. 19:36:16 -
Engem nem zavar, hogy veled euroban akar vásároltatni :) -
Egyetértek, lehet hogy egy védelmet elrontanak, és rossz lesz, eltöri a játékot, nem lehet ultrán tolni, stb., de ez nem jelenti azt hogy legközelebb nem próbálnak, új, jobb, esetleg működő védelmet kitalálni, és maximálisan meg is értem ezt. Ha valami miatt nem lehet elítélni a kiadókat, fejlesztőket, az ez. A jogos kritika akkor mehet, ha probléma van a termékkel. Nem kötelező ám, bugosan, félkészen kiadni egy terméket(nem csak a játékot értem ez alatt, hanem a védelmet is), ezt hívják optimalizációnak. -
Csak engem zavar, hogy a GoG euroban akar velem vásároltatni? -
Zóanagyvarázsló #230291 Nagyon szeretem a VVVVVV-t, de minden minimalizmusa ellenére az audivizuális összhang ott isa hozzátesz az élményhez (a Hexagonnál dettó), ha ehhez különösebb technikai háttér nem is kell. Mindenestre ha olyan lenne a framerate benne, mint a The Cave-ben konzolon, sőt PC-n is sokaknál, akkor aligha játszom végig, hiszen lett volna mókás technikai okokból is meghalni ezerszer.
Egyébként éppen ratgab "általánosított", éppen ő beszélt arról, hogy neki a nagyobb költségvetésű modern játékokban sem számít a grafika, hozzájuk képest az AP még szerény példa is. Szóval kár azért Shepet bántani, mert a GTA V-ből és a Lords of the Fallenről ő nem a Super Hexagonra váltott ;) -
1 év múlva a GTX 970... a legrosszabb esetben is 60-70k körül lesz és nem 10k, erre fogadást mernék kötni. Pl. a 2 éves 7870OC használt piaci ára 35-40k között van, 2 éve 65-70k-ért ment.
-
Van egy elég jó anyagi körülmények között levő családapa, akinek a lánya veszettül odavan a Sims részekért. Eddig az összes részt törve tolta és jó ideje panaszkodott, hogy az új részből nem volt tört rész, hogy jaj mi lesz, lehet, hogy meg kell vennie eredetiben a játékot a lányának.
Azért ez nem kicsit kemény ám, ahogy az sem, hogy netszerte megy a morgás a védelem miatt.
Az Ubi védelme láthatóan nem tökéletes, de a célját elérte, mert nincs belőle tört verzió. Ha a helyükben lennék én is próbálnék mindent megtenni azért, hogy ne nyúlják le a kiadványom. Hogy ez azzal jár, hogy az eredeti játékot megvásárló maxon futtatva gondokba ütközik? Lesz majd rá patch ez holt biztos, de nem kell demagógnak lenni és sátánt kiáltani azért, mert valaki védeni meri a tulajdonát.
A Lords of Fallen engem is érdekel és meg is fogom venni, mihelyst olcsóbb lesz. Nem kell Day1 minden játékkal szinte kényszeresen játszani. Főleg, hogy 100x bebizonyosodott már, hogy a Day1 játékosok sokat szívnak, mert a bugokat is vadászhatják le a pénzükért.
Miért nincs háborgás, hogy nincs tört Diablo 3? Pedig ott is el volt ám qrva rendesen a védelem kérése az állandó online DRM-el és maradjunk annyiban, hogy nálam SSD-n is szaggatott néha a D3 Ci7 proci társaságában... -
Egy igazán jó játékmenet esetében teljesen el tud törpülni a grafika jelentősége. Igen, ad az élményhez, de változó mértékben. Az LA Noire-nál a grafika az élmény nagy hányadát teszi ki, ezért is várok vele míg jobb gépem lesz. A VVVVV-nél pl. viszont az élmény 99%-át NEM a grafika adja, és el se tudnám képzelni ennél részletesebb grafikával. A Super Hexagon még ennél is jobb példa, ott konkrétan más játékmenetről beszélnék, ha "jobb" lenne a grafika. Ne általánosítsunk, minden játékról külön kell beszélni, az Alpha Protocol esetében pl. egyértelműen javítana a játékélményen ami le lett írva lentebb. -
Értem én, végülis az LA Noire nekem is birizgálja, de annyi más jó játék van és ezt tágan kell értelmezni. Ide tartozik pl. a természetben sétálás is, first person nézetben, de a Lost Vikings is. A pohár félig tele van :) -
Látom vetted a lapot. Bocs, de ezt nem tudtam most kihagyni :) -
Még egy kis off
Ebben szerintem van azért igazság, nem is kevés.
actually i think a game never getting cracked hurts the game makers because a ton of people will never end up playing it and potentially buying more games from that dev or a sequel to the cracked game or dlc etc...
the majority of people who buy games are going to buy it regardless if its cracked or not, thats why drm free is starting to get more popular because devs who arent greedy bastards realize this fact and know drm is only hurting the paying customers in the long run, piracy is just a boogeyman the huge game companies that are publicly traded and have shareholders use as an excuse to throw around when their stocks take a dive -
-
Rony94 #230283 Már megint ingyen Metro 2033!
Link -
Hát igen, az sem lenne rossz, meg persze egy magyar felirat sem. :)
Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.07. 19:01:59 -
Zóanagyvarázsló #230281 Valamint kevesebb pop-uppal, stabilabb framerate-tel stb. -
Hát mert nem is ugyanaz, lévén a grafika is hozzá ad az élményhez. aki szerint nem az vagy hülye, vagy hazudik, vagy mindkettő egyszerre :) Ne mondja nekem senki ,hogy pl. a kitűnő Alpha Protocol nem lett volna nagyobb élmény egy jobb grafikával, kicsit kevésbé terminátoros karakter animációkkal és igényesebben kidolgozott helyszínekkel. -
Nem csak a "pótlás" miatt, hanem géperő okán is, valóban régebbi játékokkal játszom - most is ugye State of Decay-ből ALT+TAB -, bár akadt néhány játékocska (zömmel indie, vagy Unreal Engine 3-as játék, ami engedi a grafó, fizika lefelé butítását), ami a frissebb nevek közül is futott.
Borderlandsek ezért is szívmelengetőek...
Viszont, akad pár cím, ami birizgálja az agyalapomat, és nem Youtube végigjátszás útján ismerném meg ugye a sztorijukat... viszont, a kényszer afelé noszogat. -
Játssz régebbi játékokkal, ott maxra tolhatod a grafikát, és lehetsz maximalista, ha ez kell. Én is élveztem év elején, hogy maxon tükörsimán végigtolhattam a Fallout 3-at, de nem dőlök a kardomba ha valami nem megy most így. Ha van egy játék ami esetében erre vágyok, akkor simán félrerakom amíg nem lesz megfelelő gépem hozzá. Ilyen státuszban van most pl. az LA Noire, de ezt csináltam a GTA4 kieggel is. Az alapjátékot letoltam közepes graffal, de a kiegnél áttolták az erőforrásigényt proci irányba(ami akkor nekem még elég gyenge volt), félreraktam és megvártam míg veszek egy új magot. -
Zóanagyvarázsló #230277 Nem is ugyanaz. Ami nem azt jelenti, hogy nem élvezem majdnem ugyanúgy. Nagyon élveztem a Witchert low beállítások mellett 800x600-ban annak idején, és bár nem duplázta meg a játékélményt, de örültem, hogy félúton egy bővítés miatt maxra válthattam (viszont zavart, amikor bugos lett a DOF). Egy fény-árnyék hatásokra is építő atmoszférájú játéknál (lásd Riddick vagy horror) viszont okat számíthatnak az extra beállítások is, ahogy az élvezetes lövölde és a film-noir stílus mellett a Max Payne 2 az elképesztő látvány és a remek fizika miatt is nagyszerű élményt nyújtott, mert ezzel - nem feltétlen a mai értelemben - filmszerűbbé tette az élményt. Az AC2-ben is nagyon jó a Signoriában gyönyörködni (nekem eleve városszimulátor, mivel a játékmenet nem az esetem), PS1-es grafika mellett más lenne az élmény, akkor is ha tavaly majdhogynem egyhuzamban végigjátszottam az Insomniac Spyróit (a második rész a kedvencem) - és jobban élveztem az AC-nál őket.
Idén amúgy a legnagyobb játékélményeim közé tartozik az Another World vagy a The Lost Vikings - egy percet nem játszottam velük 2014 előtt.
Nálam ez emgfér azzal, hogy ha lehetséges, akkor értékelem a technológiai teljesítményeket is, illetve az elérhető legjobb minőséget választom. A Rayman Originsnek is nagyon jól áll, hogy konzolon is 1080p@60 fps, így tűéles a grafika, folyékony az élmény, a szemnek is erotikus masszázs (emellett persze gyönyörűen rajzolták meg, és kiváló a játékmenet is).
-
Mindenki azért nem, még a topikban is vagyunk páran rebellisek rajtad kívül. Én is erre utaltam napközben hogy akármilyen eszeveszett jó deal én akkor sem veszek 100kért videokártyát hogy 1 év múlva 10ért eladjam. A maximalizmus túl radikális dolog, én a legtöbb dologból inkább az arany középutat szeretem. -
Átjött, csak a félreértéseket szeretném elhesegetni, mert különben holnap már a Xeon-ról kell lebeszélnem a népet :D
De ha már, Xeon kiszolgálásra való. Sok-sok feladat egyidejű elvégzésére. Magyarul szerverekbe. Munkaállomásokba, akármit is csinálsz felesleges. -
Látom, nem ment át semmi abból, amit írtam...
S hogy riposztoljak: nem csak játszom... -
Passzolhatod nekem a PC-det. Én adom ezt, amiről írok neked. Ezzel is lehet játszani... néha csak 1280x800-ban... 14-20 FPS-sel (minden Low).
Én örömmel játszanék a monitor natív felbontásán, csúszkákat maxra tolva, ha lenne gépem hozzá... -
Megjegyzem a Xeon sokkal gyengébb teljesítményt mutatna játékok alatt, mint egy sima CPU. A Xeon procik architektúrája más feladatokra van tervezve. Az sem biztos, hogy minden játék támogatná :)
SLI/Crossfire szintén felesleges dolog, a játékok nagy része nem vagy bugosan támogatja. Ellenben sok pénz, sok áram, sok hő.
Attól, hogy valamit megtehetsz, nem jelenti azt, hogy meg is kell tenned, főleg ha annak semmi értelme:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.07. 18:25:32 -
ratgab #230271 Nem tudom neked se megmagyarázni, hogy miért ...Egyszerűen nem igénylem... Tényleg ilyen prózai az ok. -
Én ha megtehetném, akkor igazi brutális vadállat PC-t raknék össze - Xeon alapokra, 4x CrossfireX meg amit az IT feltalált. Pedig nem vagyok grafómókus.
Miért csinálnám? Mert megtehetném, és akkor már valóban maximalista lehetnék. -
ratgab #230269 Most ezzel kicsit azt is mondod, hogy Mediumon nem ugyanaz a játékélmény, mint Ultrán...
Mondom szerencsére én vagyok tévesen összerakva ezen a téren, de ez nekem így tökéletesen jó is így. -
ratgab #230268 Merlin azért vett GTX970-et mert megteheti... Én is megtehetném, de nekem nem jelent olyan ár/érték arányt... Még akkor sem ha futna tőle a Unity üzembiztosan.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.11.07. 18:19:42 -
Egyik emberke a játékhoz:
"Posted: 17 October - Recommended - 1,620.9 hrs on record
its ok" -
mai napig az egyik kedvenc játékom ez.The Legend of Dragoon
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
tavaly 2x végigvittem 50+ óra volt mindkétszer kimaxolva :D engem aztán tényleg nem a grafika érdekel csak a játék élvezetes legyen,2 hete nem bírom magam rávenni a final fantasy XIII-ra egyszerűen nem.:| nem jó játék unalmas és a harcrendszer borzasztó
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2014.11.07. 18:12:12 -
http://www.bundlestars.com: "Mount and Blade: Warband Complete" - 75% - 7,5 euro
* Mount & Blade
* Mount & Blade: Warband
* Mount & Blade: Warband - Napoleonic Wars
* Mount & Blade: With Fire & Sword