311803
  • Shep
    Igen de az előbb már arról is szó volt, hogy i-seken megy. Na mindegy, késő van már az ilyen hülyeségekhez :d
  • DarkSector
    q6600 az 4 magos cpu.
  • Shep
    Ezek GoG-os kódok, ha jól sejtem. Csak ha valaki próbálkozik vele.
  • Shep
    Ez sem igaz, vagy a video készítője hazudik.
    https://www.youtube.com/watch?v=XT4kXnt8Dw0
  • hqx
    Mivel háromból kettő nem írt vissza, hogy kell-e neki, ezért kiteszem ide. Úgy tudom, hogy holnapig jó.
    THE WITCHER 2: XA375FDA3EFBABA7G
    THE GAMERS: 7AFF5B3F0E44D71EG
  • DarkSector
    4 mag vagy 4 szál..... menni megy azzal is.
    (kicsit pontatlan a mendemonda, mert nem CSAK 4 magosokkal megy, de a 2 magosok amikkel szóra lehet bírni azok i-s sorozatúak kategóriája)
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.11.24. 23:46:22
  • DarkSector
    Várj, azért ez annyiban más, hogy az X360 megjelenésekor már jobb pc-m volt szerintem minthogy akkor fejlesztettem volna.
    Jó a cpu talán nem. De vga és az 512 ram nem volt ritka, és 512 ram kapásból egy winxp-hez kellett akkoriban. :)

Emlékszem az első nagy port a Gears of War 1 volt, hogy kellett hozzá egy win Vista, és mennyire akadozott DX10-ben. :)
  • Shep
    i3-al is megy a FC4, nem kell a hülyeséget terjeszteni! Ráadásul 70%-on pörög a FC4 alatt.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.24. 23:42:34
  • DarkSector
    Igen ezt nekem is sokan mondták, bőven elég mindenhez egy olcsóbb i5-ös proci, és kár drága i7-be ölni.
  • grebber
    "Egyébként mindig össze kell pakolni egy vasat az aktuális konzolok megjelenésekor jelenlevő hardverekből és kis szerencsével nem lesz probléma az adott konzolgeneráció életében"

Ne haragudj de ezt hívják tömör badarságnak.

Ez nem volt igaz már szerintem az sima xbox idejében sem nem hogy az Xbox 360-nál főleg nem most. Alig jelentek meg a next genek és már a rá fél évre megjelenő "csúcs" 970 éppenhogy elég egy Unityhez pl? Hol lesz ez a VGA 3-4 év múlva? Kb ott mint most az én gépen sehol.... Játszani lehet lehet majd rajta de hogy.
  • MerlinW
    Az i7 azért egészséges túlzás mindenhol. Nálam 970 mellett az i5 éppen hogy karcolgatja a 80%-os kihasználtságot Unity és DA:I alatt. Előbbi 50-60fps, utóbbi 70-80 fps mellett. PEdig minkét játék keményen rámegy a CPU-ra. Unity még rosszul is kezeli a szálakat.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.24. 23:39:36
  • DarkSector
    ŐŐŐ, ők szerintem ettől még nyugodtan alszanak este, durván hangzik, de mindent fejlesztői szemmel kell nézned és pénzközpontú meglátással, hozzáállással, minden más csak másodlagos dolog. :)
  • MerlinW
    Mondjuk a Unity-nél sem volt kiemelve, hogy csak DX11/Mantle-val fut, alatta nem. Ez ilyen Ubis rossz szokás. Egyébként mindig össze kell pakolni egy vasat az aktuális konzolok megjelenésekor jelenlevő hardverekből és kis szerencsével nem lesz probléma az adott konzolgeneráció életében.
  • wantonly
    Mondjuk azért, mert az i7 rohadt drága. :D
  • DarkSector
    "hogy kétmagoson egyáltalán nem indul. "

Az sincs hogy 533mhz-es procin nem fut el. :) a minimum azt jelenti, hogy "ez vagy ettől erősebb" :)

"i5 is csak a minimum."

miért ne? sokka szebbek a játékok, többek (fizika, részletesebb környezet, nagyobb környezet, stb )

" Azért ránézésre annyira nagy különbség nincs is az előző részhez képest, persze jobban néz ki, de azért az állam nem esett le"

Itt pont kiveséztem a dolgot, nem tudom mennyire kivehető amit akarok ezzel közölni.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.11.24. 23:36:21
  • MerlinW
    Kicsit vonatkoztassunk el a dologtól, meg másoktól. Ahogy azt már 10+ éve mondod, a videojátékok az "életed", de legalábbis az egyik legfőbb hobbid. Akármennyire is megértelek téged, a helyzetet, vagy sem, ennyi idő után belefutni ilyen dolgokba, de már azt is, hogy azon csodálkozol, hogy nem fut egy csaknem 2015-ös játék a 2007-es technikádon, nos fura.

Oké, persze, jogos, kiírhatták volna nagy piros betűkkel, hogy mi a pálya, de akkor is.
    Mármint, én mindig tájékozódok, mielőtt pénzt költök. (Bár gondolom nem vetted meg az FC-t, csak a virágboltit próbáltad - ez esetben meg... ez a helyzet).

Ahogy írtam az FC topikban is, meg már száz helyen; ez ilyen. 7 éve lehet 4 magos procikat kapni elérhető áron, a 8 magos AMD FX-8350-at, ami az i7-2600K teljesítményét hozzák, 45k-ért megkapod, gyakorlatilag megjelenése óta.
    Az ipar fejlődik és gyakorlatilag a te mostani géped generációja az első ami kihúzott ennyi időt, tehát érezd magad szerencsésnek:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.11.24. 23:32:11
  • wantonly
    Ja, hát ez most egy vízválasztó, eddig ilyen tényleg nem volt. Azért meglepődtem rajta, én sem vettem soha komolyan a gépigényeket. Mondjuk annyiban igaza van grebbernek, az nincs odafirkantva, hogy kétmagoson egyáltalán nem indul. Meg az milyen már, hogy az i5 is csak a minimum... Azért ránézésre annyira nagy különbség nincs is az előző részhez képest, persze jobban néz ki, de azért az állam nem esett le. És a 3 elég jól futott. Szóval most kitették az irányjelzőt, hogy vegyünk gépet, de azért akkora fejlődés nincs, hogy azt mondjam, igen, ez már indokolja.

A Witcher 3 remélem azért még normálisan fog menni a sóherek gépén is, bízom a lengyel kollégákban.
  • DarkSector
    Igen értem mit mondasz valóban régen primán mentek 2 maggal mikor a minimumhoz 4 mag volt írva, de az hogy ment, nem azt jelenti hogy ha később egy játékban nem megy akkor ők a bünösek. :) (vagy legalábbis nem 100%-ban )
  • grebber
    "De figy ha odaírják hogy na minimumnak i3, akkor az hogy attól lefelé kipróbálja egy vásárló, az már saját felelősség, vagyis igen, külön nincs figyelmeztetés, de ha ott van hogy dx11 vagy 6gb ram egy cod-nál és 4gb ram van a gépemben hazaviszem akkor igen nincs odaírva hogy 4gb-al nem megy, meg nincs odaírva hogy dx10-el nem megy, de tudjuk."

Beszélsz itt hülyeségeket tudjuk a szart tudjuk ,pont ezt szajkozom eddig minden ment 2 magos pedig sehol nem volt írva.
    Meg a DX11 vs DX10-et kár idekeverni ,mert az totál más ott ha nem jó egyből arcodba nyomja not supported gyenge a vga.
    FC4-nél meg erre se voltak képesek,hogy egy hibaüzivel elintézek.

Mondjuk nekem aztán olyan mindegy már. Majd 2015 Q3-ba már sírva játszok minden régi játékommal,hogy végre nem kell 2x2-be és c64 szinten játszani és 20 fps felett leszek Minden játék mintha full új lenne kb olyan lesz az élmény.
  • DarkSector
    Igen írhatnák, persze mert ha valaki vásárol nem fogja tudni hogy akkor most jó-e vagy nem.
    De figy ha odaírják hogy na minimumnak i3, akkor az hogy attól lefelé kipróbálja egy vásárló, az már saját felelősség, vagyis igen, külön nincs figyelmeztetés, de ha ott van hogy dx11 vagy 6gb ram egy cod-nál és 4gb ram van a gépemben hazaviszem akkor igen nincs odaírva hogy 4gb-al nem megy, meg nincs odaírva hogy dx10-el nem megy, de tudjuk. :)

Persze mi nem igazán panaszkodhatunk, ott a warez lehet próbálni hogy akkor hogy futna eredetiben és azután megvenni.

pre-order viszont manapság iszonyat nagy felelősség.
    és nem csak technikai paraméterek végett.
  • grebber
    "Szóval közölték, csak nem vette komolyan senki."

Ezer éve 2 magos CPU-m van. Kb 400 éves a minimumhoz is i5-öket írnak vagy i3-at ami (2+2 "magos) soha egyszer se írták sehol hogy NEM TÁMOGATJA a 2 magos CPU-t de azt se hogy igen.
    Ennek nem arról kell szólni ki mit vesz komolyan. Ezeknek a dolgoknak komoly tényeket kell közölni a vásárló felé,hogy tudjad mit veszel.
    Itt pusztuljak meg ha meg nincs raklap ember aki vakon megvette és nézi a fekete képernyő agyal hogy mi lehet holott 2 magos cpuja van és soha nem is fog elindulni.

Ha olyan frappánsan oda tudják szúrni hogy i7 ,meg 500gb ram meg 500 ezres VGA akkor annyi gerincük is lehetne ,hogy a végére oda írják ezt a sort:

* 2 magos processzorok nem támogatottak / 2 magos processzoron nem fog elindulni a játék

Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.11.24. 23:15:20
  • DarkSector
    Várj haver azért ott van hogy minimum i5 (FC4) és i3 (CoD), és ezzel nem lehet vitázni.... :)
    Szóval közölték, csak nem vette komolyan senki.

Bár nekem ez régen feltünt, mert nem létezik más játék ami az i-s sorozatot irta minimum cpu-nak.
    Mondjuk ennek meg ellentmond az AC Unity , meg azért van trükk-peccs Cod-hoz, de azok nem is futnak folyamatosan 2 maggal.

Csak ugye a régi játékoknál voltak csodák, a gépigényt tekintve.
    Most keményebb idők jönnek, és jó hallani hogy magyarul azt próbálják sugallni, hogyha kell AAA kategória, akkor vegyél 2015-re modernebb pc-t vagy vegetálj a kisebb címekből.
    Engem is csak ez választott el sokszor attól hogy cseréljek procit, hogy akkor alaplap és ram is. Az meg zsíros összeg ám.
    Sőtt önnmagában a proci drága amit említesz.

Most legalább tudod hogy Dragon Age I.-t nem érdemes megvenni. :D
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.11.24. 23:09:48
  • wantonly
    Na, ez szopás... Akkor nem játszok vele, ennyi.

Azért ezt közölhették volna, lehet volt olyan, aki a kétmagosával megvette elővételbe, aztán most kaparhatja a falat.

Sajnos nincs felesleges 50.000Ft-om egy alap négymagos procira, amihez ráadásul már jobb videókártya is dukálna, annyi meg már pláne nem fér bele. Persze tudom, hogy eljárt felette az idő, de én ezt nem olyan régen vettem, úgyhogy számomra még nem járt le az ideje. Legalább végigjátszhatom az "ósdi" játékaimat és nem kell újakat venni. :D
  • DarkSector
    Igen ebben igazad van a különbség az hogy már Core 2 és Quad nincsen támogatva, csak i-s sorozat, és ezt most úgy néz ki szó szerint kell venni.
    Ezelőtt ha 4 magost írtak, még a régi sorozat volt, és vagy szerencséd volt vagy a virtuális 4 szál miatt elindult, de most ennyi volt vége.
    Mehet a géptunning, csak ez sokaknak alaplap+ram fejlesztés mert annélkül nincs átállás i-s cpu-ra. broáf. (persze i-s processzor mellett vonatkozik az AMD-re is a megfelelő párosításban, ott nekem nehezebb kicsit rendet tenni hogy mi merre meddig)
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.11.24. 23:01:14
  • MerlinW
    A gépigényes oldalak esetében jogos, de a fejlesztők által felépített minimum azért általában a helyén van:) Az ajánlott az megint más tészta.
  • grebber
    Amióta gépigény létezik kb soha nem a valóságot írták le.

Én még olyannak nem találkoztam soha ahol min 4 magos van írva (és mögé van írva 2 magos not supported semmilyen formában)
    Eddig kb minden min 4 magos gépigényű cucc meg 2 magoson is EDDIG. Most se FC 4 se COD AW nem megy már ,de egy szó sincs róla hogy 2 magos cput nem támogatnak.

" fejlesztők által felépített minimum azért általában a helyén van"

Nincs a helyen a fent említett okok miatt. Írják oda érthetően hogy csóró gyerek 2 maggal meg ne próbáld.Ezer game van ahol 4 magos van min. gépigénynek írva mégis fut.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.11.24. 22:59:49
  • DarkSector
    Na igen ezt irtam a játék topikjában is, ahogy a CoD-nál i3 a minimum.
  • DarkSector
    De gyülnek a háttérben azok a jelen 25-ig max. :D
  • MerlinW
    Ubisoft oldalán is írják

Minimum proci: Intel Core i5-750 @ 2.6 GHz or AMD Phenom II X4 955 @ 3.2 GHz
  • grebber
    Hát nagy respect nekik !! Ezek nem gamersgate féreg cég az is biztos.

UI: Most nézem már eltűntek a felkiáltójelek újra le lehet írni amit valójában gondolok
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.11.24. 22:50:20
  • DarkSector
    És ebből kimaradtam. :D
  • Fpocok
    Mi történt a címmel?
  • DarkSector
    Jah ezt a topikjában mondtuk is.
    Sőtt a 4 mag (vagy 2 mag - 4 szál) - nál is csak elvileg az újabbakat támogatja.
    Sokan küzdenek ellene, de eredménytelenül.
  • kjhun
    Pár, napja morogtatok a Fekete Péntek-i akciók miatt.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Hát, a román eMAG-nál megcsinálták.
    Igaz nem akarattal, de közbeszólt a technika ördöge.

Utoljára szerkesztette: kjhun, 2014.11.24. 22:45:50
  • grebber
    Na megvan miért nem megy a FC4. 2 magos cpu-t nem támogat.

Kicsit bosszantó hogy egy prohardveres cikkből kell megtudni....
  • Tinman #231949
    Betettem a kosárba, mert pont hétvégén nézegettem, hogy ez így nekem kéne, ma meg kapóra jött a linked, de a kosárnál +422BC-ről regélnek csak. Nem gond, ráér, majd amazonról karácsonykor 3.99 dollárért :-D
  • zorrobomber
    "annyi játékom van, hogy 2 élet kevés lenne letolni."
    Detto, ráadásul minimális pénzből lehet pörgetni felfelé ezt a számot mint a búgócsiga. Innen is leesik valami, ott egy 1 dolláros bundle, a beaktiválatlan címeim megszámolására is lehet hogy két kéz kellene. Jóság.

"Kb. €4.62 blue coin-t ad."

Az összeget GG-ről másoltam ki, ott írták, pontosan ez volt kiírva, már én sem látom:
    "Also gives blue coins back equivalent to approximately €4.62"
    Szóval ez hiba volt a mátrixban, Van Helsing kielégítette a hörcsögöt, így nem csaptam le rá.
  • genndy
    Nem baj, így is elég hosszú lesz. Még csak most értem a silós/hajtóműves részhez, és 3 óra van benne.
    Oldalukon olvastam olyat hogy Xen idén október-november, de csak pletyka, nem hivatalos. Ha kész lesz úgyis bejelentik, fönt lesz Steamen, aztán befejezem.
  • Jim Morrison
    Jött egy mail, hogy "Trackmania Stadium többjátékos módja most ingyenes 2015 áprilisáig". Nem tudom, hogy mi a szitu pontosan de hátha valakit érdekel.
  • Rony94
    Black Mesa-ban az a rossz hogy a Xen-es rész még nincs benne.