Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tinman
Ötletnek durva lenne hívni. Amit csináltak az alig több a Dsfix által elhozott változásoknál.

Egy Crash Bandicoot Remaster feltétlenül jó ellenpélda. Ott a pénzedért 3 db. játékot kaptál amit régi konzolokról kellett átírni és persze megoldani úgy azokat a fránya textúrákat, hogy az összkép modern legyen. Ezért már az ember örömmel túr a zsebbe, mert itt tényleg kapsz tartalmat a pénzedért. Egy feldsfixelt, pár apró módosítást tartalmazó DaS Remaster nem kerülhetne ennyibe!

Akinek megvan az alap, ne adja ég a teljes trilógiai steam-en, annak max 5€-ért kellene adni. Így lenne fair, így lehet szeretni egy céget. Most jó az a From/Bandai-nak, hogy 6/10-en áll a DaS 1 EGYETLEN PC-s verziója?

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

zorrobomber
Jegyzetelgetni jegyzetelgethetsz, de ha kiadják az új Baldur's Gate-et, és (hangsúlyozom) jó lesz, akkor azt márpedig te meg fogod venni <#vigyor1> (van egy olyan érzésem legalábbis).
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.08.30. 13:31:51

Atisz
1 $-os HB csomagban (2 másik hasonszőrű játékkal együtt)... talán <#buck>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Még szerencse, mert az már valami horror univerzumba illő lenne.

De én azért elővehetem a jegyzetfüzetem és az egyik fejlesztő neve mellé egy piros-, a másik mellé meg egy feketepontot rakok és megfogadom, hogy olyan fejlesztőtől, mint pl. amilyen a Bethesda, soha többé nem veszek játékot (még akkor sem ha a következő Baldur's Gate-et ők fogják fejleszteni). És tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat és kb. 1 millió ember megveszi a legújabb újraforgatott Doom-ot (váljék egészségükre), nekem vannak elveim meg véleményem és büszke is vagyok rá. Pont.

Idevágó Brian élete idézet

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Azért nincs, mert senki sem szorít fegyvert senki fejéhez, hogy "te márpedig ezt megveszed". Ha úgy érzed megéri fizetsz érte, ha úgy érzed nem akkor meg nem. Ennyi és semmi több. Lehet lehúzást kiabálni, de ha lesznek emberek akik veszik a 32. Dark Souls kiadást is sok pénzért, akkor azt bizony egy remek ötlet volt megcsinálni. Hiszen az ingyen pénzt én se utasítanám vissza.

Why so serious?

Tinman
Ez pont egy remek példa arra, hogy is lehet viselkedni egy bagázsnak. Amúgy ha azt mondták volna, hogy 4.99 euro a remastered azzal se lett volna baj.

Nem úgy From-nál, akik a 40€-ért árulják úgy a Remasteredet, hogy a DaS PtD-t eltávolították a Steam-ről! (50% jár a PtD tulajoknak.)

Egyébként a nép véleménye jól tükrözi a PC-s Remastered fogadtatását: 6/10-en áll Steam-en, ez mindent el is mond arról, hogy néha mégsem annyira vakok az emberek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Atisz
De igen, van. Mert szükséges és KELL tudni különbséget tenni vállalatok között, hiszen nem mindegy, hogy egyszer csak megjelentik a könyvtáradban egy Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered csak azért, mert előzetesen birtokoltad a "sima" Red Faction Guerrilla-t, vagy a képedbe tolják, hogy "figyi, megveheted még1x ugyanezt a játékot".

Óriási különbség.

Tinman
Ez így igaz.

Tinman
Tudatos vásárló nagyon kevés van sajna.

És az a vicc, hogy én sem vagyok teljesen az, pedig én alaposan körberágom a dolgokat, de néha mégis van érzelmi alapú döntésem, pl. páromnak vett iPhone 1.5 éve, amit azóta úgy bánok, hogy az leírhatatlan. Az egyetlen dolog amiért szereti azt a telefont az a mérete. Semmi egyéb, minden másban gyűlöli, pedig ő csak egy sima user, nem egy IT guru.

Dzsini
Annyi szabad, elköltésre váró pénz van most a játékiparban, hogy nincs szükség gondolkodásra, tudatos magatartásra. Mindent el lehet adni, így mindent ki is adnak, és mindent meg is vesznek.
Ha te vagy én nem (bármilyen okból - tudatosság, pénzhiány, sajtoskifli-allergia, mindenki a maga kedvére elkészítheti a saját érveit), majd másik százezer user igen (bármilyen okból - tudatosság, pénzbőség, sajtoskifli-imádat, mindenki a maga kedvére elkészítheti a saját érveit).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

De a vevő meg mondjuk gondolkozzon. Járjon utána. Ne rohanjon minden szart azonnal megvenni. Tudatos vásárlói magatartás meg miegyéb. Én nem vettem meg a PC-s DaS-t anno. Láttam milyen állapotban van, nem voltam hajlandó pénzt adni érte. Adtam érte 5 dollárt G2A-n, DSFix rá és úgy mondjuk ennyiért jó volt. A játék valóban remek. Így a remastered esetén bőven megérte azt a 20 eurót.

Bloodborne-hoz nem tudok mit hozzáfűzni, pár hete vittem végig és továbbra sem értem mi a probléma vele. Az a baj, hogy valószínűleg a többség olyan mint én, pár ember miatt meg gondolom szarnak rá.

Why so serious?

Tinman
A probléma az, hogy a #mocskosFrom úgy adta ki a DaS-t PC-re, hogy abban azért nem volt köszönet. És itt elágazik a vélemények sora, mert sokan egyből szarnak titulálták emiatt az egész játékot ami baromság. A szar itt a From. Mindig is igénytelen szarok voltak, azok is maradtak. De maga a DaS az egy gyémánt.

Cirka 4-5 nap alatt Durante elkészítette a Dsfix-et hozzá, ami rengeteget javított a játék összképén és kb. 1-2 hónap múlva már drámaian jobban nézett ki a cucc, mint Day1. Mit tett eközben a From? SEMMIT! Nem érdekelte a mester munkája, nem tették bele egy patchbe a változtatásokat, fostak az egészbe bele, talán már akkor tudván, hogy úgyis lesz belőle majd Remaster.

A lényeg az, hogy nem kell 1-2-3 évente kiadni a munkámnak egy jobb és jobb változatát pénzért, hanem már DAY1 úgy kell kiadni, hogy azzal megtiszteljék a vásárlóikat. Mert a vevő az szent, tisztelni kell. De ezek nem tisztelik a vevőiket, csak kihasználják őket. Tehetségesek, kiváló érzékük van a dark fantasy témához, de technóban bitang nagy n00b-ok és persze ezt nem ismerik el, nem is tesznek ellene.

A Bloodborne rákfenéje PS4-en a frame pacing hibán kívül a kromatikus aberráció. Ezt egy patch-el kb. 1 nap se lenne nekik megoldani. Fosnakbasznakrá évek óta. Igénytelen retkek.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.08.30. 09:31:31

Dzsini
Lásd még: Skyrim Very Special Edition - trailer, ha valakinek kimaradt volna (jó, ez ingyen van, de a lényeg ugyanaz)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mert nincs olyan, hogy lehúzós. Mindenki azért fizet amiért akar. Ha nekem lenne egy termékem amit a 10. fajta csomagolásban is ezrével venne a nép, lelkiismeretfurdalás nélkül adnám el újra és újra.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2018.08.30. 09:18:32

Why so serious?

Voltan
thx

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Scooter
Én csak a régit vettem meg, most, hogy valaki linkelte 4.99€-ért pár hónapja. Igaz még hozzá se nyúltam. Viszont az újra nem vágyok. Majd akkor talán ha az is 5€ lesz.
Tinman
Oks, de az OFF-ban erről tök sokat dumáltunk eddig is, szerintem aki itt bővített az mindenki ott tárgyalta. OFF-ban válaszolok.

Voltan
Kicsit talán off harver jellegű kérdés következik, szóval elnézést előre is. Azért itt teszem fel, és nem a céltopikban, mert itt eléggé hasonló dolgokra használjuk a vasat, és páran mostanság fejlesztettek amúgy is, szóval friss, első kézből jövő infókat kaphatok.

Szóval a helyzet az, hogy esetleg tervezem a közeljövőben frissíteni a CPU-t (ez persze alaplap-és RAM cserével is jár, kurvaannyát.). A jelenlegi konfig az aláírásomban látható. A kérdésem az, hogy ha az a 4. generációs I7-et cserélném egy 8-9 gen-re, valamint persze a ramokat is, akkor mennyi gyakorlati sebességnövekedést vennék észre konkrétan játékok esetében? Erősen vacilálok a dolgon, hogy megéri-e, ezért érdekelnének a vélemények.

Köszi előre is!
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.08.30. 09:11:22

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Tinman
Fogalmam sincs mit nem lehet érteni azon, hogy a From egy lehúzós retek banda.

Tinman
Ja az más, azt hittem többet toltad a PtD-t, így jogos vastagon a Remaster.

Ezt a logikát én se értem, hogy miért az a jobb aki megvette 12 ezerért a PC-s PtD-t megjelenéskor úgy ahogy az kinézett, mint az aki megvette évekkel később kb 4-5 euróért, majd a remastered-et 20-ért.

Why so serious?

Scooter
Szerintem meg nem az. Pl. mint te, mind a két verzióba pakoltál szépen játékidőt! Úgy mondva az árát lejátszottad. Amúgy meg semmi köze másnak ahhoz, hogy mire vered el a pénzedet. Nekem csomó olyan játékom van amit több éve megvettem, mert olcsó volt, de még hozzá se nyúltam. Erre mondhatja valaki, hogy akkor minek? Olcsón vettem. Mostanra még olcsóbb. Nem bánom akkor se. Legalább megvan.
Tehasut
Az persze, hogy címeres ökörállat, aki megveszi mindegyik verziót, de én pl. évekkel ezelőtt Amazonon (még a Tony-s időkben) vettem pár dolcsiért a steames PtD-t (amibe szépen bele is pakoltam 170 órát), úgyhogy a legparányibb lelkiismeret-furdalás nélkül adtam ki a 20 eurócska kártyapénzt a Remastered megjelenésekor (amibe szintén beletoltam már néhány (64) órát).
Nem mondtam h te hisztiztel😊 es feltehetoleg rossz szo is volt erre, legyen csalodas miatti siram. Imadtam az elso ket reszt, 3szor minimum vegigtoltam mindkettot es bar a F3 probalt folytataskent tetszelegni hat nagyon nem ment, azokat tudta csak atverni akiknek az volt az elso Fallout jatekuk. Bena sztori visszautalgatasokkal probaltak elerni h erezd a F hangulatot ami szvsz nem sokat volt meg. Miutan iden Januarban toltam le (amig tudtam mert az alienes dlc lebaszta a biztositekot es kapott egy uninstall-t) nekem is eltartott egy darabig mig elfogadtam h ez van. A F4 mar meg se probal F-t lenni szvsz es ha ezt elfogadja az ember akkor onnantol egy kifejezetten jo es elvezetes fps-t kapunk.
Tinman
Majd megvárom a végleges verzát, mert hátha lesz új a nap alatt. Ha nem, akkor 10$-ért bármikor jöhet.

zorrobomber
Azért ezek a pályák sem csak úgy összehányva vannak. Egy idő után simán átlátod a mintákat, tudod hol mi jön.. nagyjából. Elemekből építkezik, azok vannak kicsit variálva, és összevissza dobálva.

Seth
Pedig ez még gyorsabb, kapkodósabb, repkedősebb lesz 😄

PSN ID.: Beegabor

Tinman
Azért az megvan, hogy:

- DaS 1 prevgenre
- DaS 1 prevgen PtD DLC
- DaS 1 PtD PC-re (LIVE)
- DaS 1 PtD PC-re (Steam, Live out)
- DaS 1 Remastered
- DaS Trilogy, amiről nekem ráadásul olyan infóm van, hogy az EU piacot torkonszarják, US és Asia lesz only. WTF?

Ellenben minden hányásban van cukorborsó, akkor is, ha nem evett a tulaja olyat hetek óta. Remélem mindenki megtalálja a maga kis cukorborsó adagját az újabb és újabb és újabb rókabőrökben.

Tinman
Igen, ezzel talán végre lekopnak a BB irányról, mert én azt nem szeressem.

IMYke2.0.0.0
Vannak olyan napjaim, amikor 5-10 halál után lövöm ki az ilyeneket a Zűrbe...
...türelmesebb napjaimon sem szeretem sokkal tovább szívatni magam velük.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Én már szemmel tartom.
Sekiro: Shadows Die Twice
Available: 22 March, 2019

//Szerk.: FromSoftware
//Tudom-tudom, de ez most nem Sötét Szósz lesz, azt ígérik.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.08.29. 19:20:27

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jobban szeretem a megtervezett pályákat, de a rougelike-nak is megvan a maga varázsa.
IMYke2.0.0.0
Mintazállat 😊

Soha nem játszottam az első résszel. Rougelike?
zorrobomber

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.08.29. 19:07:40

Tehasut
Mert tudjuk Imiről, hogy mindig a legjobb, legteljesebb játékverzióval szeret játszani. <#circling>
És az jelen esetben a Remastered.
Utoljára szerkesztette: Tehasut, 2018.08.29. 18:37:32
Nem érdekelnek az irányok, sose fognak. Ami érdekel veszem, ami nem érdekel nem veszem. Majd ha már nem lesz olyan ami érdekel akkor nem fogok játékot venni. Ilyen egyszerű. Gamer forradalmat meghagyom másoknak.

Why so serious?

Tinman
...még ha azzal lehúzós cégeket is támogat és a nem kívánatos irányokra szavaz. Ki is harcoltátok nekünk Imi aláírását. Köszönjük.

Pontosan, mindenki arra költi a pénzét amire akarja.

Why so serious?

Scooter
Érdemes végigtolni a Deus Ex: Human Revolution-t! Félelmetesen jó játék. Hangulat, a játék világa, játszhatóság. Nekem 1 végigjátszásra 109 órám van benne és még nincs meg minden acsi. Bár szerintem nem is lesz, de leszarom. Az sose lesz meg, hogy ölés nélkül és riasztó megszólalása nélkül megcsináljam. Bár ki tudja. Semmi se lehetetlen.
Utoljára szerkesztette: Scooter, 2018.08.29. 14:31:32
Atisz
Szerintem nem hisztizem, csupán nagy csalódásként értem meg a Fallout 3-at, mint Oblivion modot (ahogy te is említed, nálam a Fallout 1 és 2 után befogadhatatlan volt). Az érzés megmaradt a 4-nél is, ami a kommerszitás (van ilyen szó? 😊) irányába mozdult el, így még ellenszenvesebbé vált számomra.

A Deus Ex 1. része zseniális, ha túl tudod magad tenni a mára idejétmúlt látvánnyal rendelkező (megint Unreal 😊) engine-en, bár szerintem jól öregedett és semmi probléma nincs vele. Annak ellenére, hogy mit össze-vissza szórakoztak vele (rengeteget sztori elemet kivágtak belőle, módosítottak rajta a megjelenés előtt nem sokkal) a sztori korrekt és a cyberpunk hangulat remek.

A 2. részt divat szidni (lehet is, mert szinte mindenben visszalépés az 1. részhez képest - kivéve azt hogy az Unreal 2 engine egy korábbi változatát használta és emiatt akkoriban csúcs grafikája volt), de annyira nem rossz, ha túl tudod magad tenni az unalmas kezdésen és eljutsz a játék 2. feléhez, ahol is izgalmassá válik és ahonnan már valóban az 1. rész folytatásáról beszélhetünk.

A Deus Ex Human Revolution-ről csak rövid tapasztalataim vannak, az még végigjátszásra vár, de amit láttam belőle az alapján nagyon tetszik.

A Stalker: Call of Pripyat nekem is megvolt és tényleg a legjobb Stalker játék (annak ellenére, hogy sztori szempontjából a leggyengébb és az első résznek csak az árnyéka), mivel technikailag olyan, mint amilyennek az alap Stalkernek is kellett volna lennie (bár azzal nagyon nem voltam kibékülve, hogy a fegyverek nagy része gyakorlatilag használhatatlan alap kiszerelésben, mod nélkül).

Atisz
Ja és csak említeni kellett az Unrealt, itt is van róla egy jó kis videó, ugyanerről az oldalról.

Tinman
Egyfelől akkora baromság, hogy a Fal (ami teli van viszonyokkal) adja a másikat, másfelől viszont őrületesen nagy dolog, így a videónak feltétlenül helye van a YT-on, de hogy ezt a mókán kívül semmi értelme kipróbálni sem az evidens.

Amúgy a videó közepe felé elhangzik a kulcsmondat: Még ezek a low grafikán is jobban néz ki ez a játék, mint sok early access cím a Steam-en. Kurvára igaz! És amúgy meglepően jól is fut... én idén kukáztam ki a Voodoo 2 kártyám. Fájó szívvel, de megléptem.

Tinman
Hát ja van vagy 2 perc mire belövi az ember a Dsfix-et, utána meg rá sem kell többet nézni, de érthető, hogy sokkal jobb valamiből megvenni újra és újra a rókabőrt.

DasIsFuck
"Kifejtened kerlek mire gondolsz hard/soft stat alatt?"

Fegyverkezelési statisztikák, mozgás statisztikák xy terepen, stb. Itt aztán attól függően, hogy a játék mennyire realisztikus, mennyire futurisztikus lehet még kismillió hasonló statisztikát mondani.

Ilyen epic AK felszerelve +3 STR meg +3 INT-vel megspékelve egy ilyen "25% chance to stun target for 0.3s on critical hit" mágikus effekttel nálam elég meh érzést keltene egy fps-be.
Ugyanakkor, ha ezt úgy éred el, hogy fel tudod szerelni a fegyvert common/epic/mythic kiegészítőkkel amik ilyen-olyan arányba segítenek a "soft" statokon és a stunt is egy speciális lőszer által éred el, sőt sebzés növekedést is lőszeren keresztül éred el és nem úgy, hogy növeled a str-t és máris 10-el többet sebez az AK, akkor szerintem jobban megmarad az fps érzete a játéknak, de ott az rpg része is elég meghatározóan a játékmenetre nézve.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Atisz
Jó, itt az igazi ász/beteg az volt, aki magát a patch-et elkészítette... és tekintetbe véve, hogy az 1998-as Unreal milyen jól néz(ett) ki a Voodoo 2-vel, ehhez képest a Doom 3 ezen verziójának küllemét elnézve keményen megkérdőjelezhető a létjogosultsága.

Hat a Fallout3-al elindultak anno egy iranyba, kivaltkepp az Operation Anchorage dlc-vel, es ezt a lovolodozes reszt finomra~, elvezetesse csiszoltak a 4-esre. Nyilvan annak aki az elso ket reszt szerette mar a F3 is csunya gyomros volt (nekem is) de vagy az van h elfogadod h egy masik ceg a profitot szem elott tartva csinal "folytatast" vagy nem fogadod el. Mindketto valid de utobbinal mar zavar a hiszti hisz 10 eves a F3 es ugyanezt akkor mar elmondta minden fanyalgo. A 4est viszont lehet jol fps-kent jatszani (mert az is szvsz), nincsenek lekorlatozasok mint a 3omnal, es ez megmenti a monotonitastol hosszutavon szoval sztem az altalunk targyalt vonatkozasban pozitiv pelda.

Deus Ex-ek megvannak ugyan de meg nem probaltam. (Anno kimaradt)

Szamomra amugy a legjobb fps-rpg hibrid a Stalker: Call of Pripyat annak ellenere h abban nincs klasszikus ertelemben vett rpg elem, megis egyszeruen ahogy fel van epitve h mikent tudsz jobb felszereleshez jutni h nehezebb am jobban fizeto kuldiket tudj vallalniolyan mintha xp-t kapnal. Es a harmadik reszre sztem eleg tokeleteskozelire csiszoltak az immerziot + a vilag felepiteset. (Nyilvan a Misery moddal mindez jobban ki tud tunni)

Kifejtened kerlek mire gondolsz hard/soft stat alatt?
RatBaG
doom 3 win98on... <#idiota>

Per Aspera Ad Inferi.

Én megvettem, mert utálok a DSFix-el szarakodni, meg mert volt rá 50 százalék kedvezményt. Meg mert anno a sima változatért kb 1000 forintot fizettem, szóval még így se került a játék egy teljes játék árába. Pedig bőven megér annyit.

Why so serious?

Tinman
Na de miért vegye meg a Remasteredet, ha megvan neki a PtD?

A Remastered annak szól, aki eddig a Holdon élt és most ugrana bele, meg annak aki elvakult From rajongó és minden szart összevesz tőlük <#banplz>