Eredeti játékaink klub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért, a rokonok közül miben van? <#fejvakaras>#fejvakaras>
+ 81.3 órát ír a Steam, de sok volt ebben az ALT+TAB mert cégben is néha ráfüggtem ebédszünetben, meg idehaza is ha volt valami nem léptem ki belőle teljesen. A valódi játékidő kb. 70 óra, ami NAGYON derék, igaz a szokásos elmélkedős, 30 percet az inventoryban agyalós módban toltam.
+ Igen, ebben benne van az Untold Legends DLC is, amit szó szerint 1 perce tudtam meg, hogy letoltam, mert jó oldschool módra nem jelzi külön sehol, hogy na akkor nesze itt a DLC azt tolod, hanem játék közben érzed, hogy a képedbe fröccsen a sav, mert valamiért mintha jóval durvább lenne, az amúgy se sétagalopp kalandozás. Annak alapján jöttem rá, hogy DLC-t is letoltam, hogy miután lepergett a credits, nem nyílt meg semmi újdonság, majd megnéztem a DLC képeit és akkor ugrott be, hogy baz, az egyik harc az pont az az orbitális szívás volt, amit a 4. fejezet elején kaptam befelé és nem értettem, hogy ember azt, hogy képes megoldani (aztán csak megoldottam). Tehát igen, itt is jár a plusz jelecske, mert bár böszme módon nem szólnak, de olyan elegánsan simul bele az alapjátékba a DLC, hogy tényleg nem tudod, hogy azt tolod, max érzed, hogy valami gyanús.
+ Eleinte olyan semmilyennek éreztem a zenéket, aztán ahogy telt az idő, egyre többet toltam vele, annál inkább rögzült és a felétől, már kifejezettem élveztem. Az egész Dark Eye univerzum eleve kicsit különös, és ez nem csak a grafikán, hanem a zenén is érződik, de ez szuper, hiszen az egyediséget díjazni kell és ez a játék meglehetősen egyedi.
+ Biztos van akinek nem tetszik a szinkron, de nekem az elejétől fogva bejön, különösen a törpe és a és mage frankók, de a mobok és a környezeti hangok is rendben vannak.
+ VÉGRE! Itt a kereskedelem nem, hogy nem halott, mint a mai RPG-k döntő hányadában, hanem létkérdés. Esik egy favágó fejsze már mész a városba örömmel eladni, hogy az árán élelmet vegyél, vagy nyílvesszőt, mert egyik sem olcsó, de mind a kettő keményen fogy.
+ VÉGRE!! A loot itt mindig örömteli és sosem szekérrel kapod! Mindennek lesz értéke, mindennek lesz haszna, minden jól tud jönni. Talál a játék 45%-nál egy olyan kardot, amit +1-et ad egy alapképességedre. A nacidba fogsz vizelni tőle! Itt nincs félisteneket leverő szuperfejsze, meg életlopó kard, meg BFG. Itt a valósághoz közeli fegyverek, páncélok vannak és iszonyú jól működik az egész rendszer, de még a gyakorlottabb RPG-s arcoknak is kell azért sok óra, mire kristálytisztán átlátják, hogy mi a helyes út.
+ VÉGRE!!! Ez harcrendszer. Hát ez valami mocsokul jól össze van rakva, noha a korábban már említett 100%-os esély után becsúszó "nem talált" témát azt továbbra sem értem. Minden más téren viszont rendesen odavág. Elég egyetlen mellékattintás és az egész harc megy a levesbe, kezdheted előröl. Alapvetően azt vettem észre, hogy kismillió, változatos harci puzzle és szitu sorakozik előttünk egy nagy történetbe ágyazva, amiben azért bőséggel akad mellékzönge is. A kihívás végig úgy van belőve, hogy bár fejlődnek a karik, a felszerelésed is javulgat, de mégsem mondhatod el, hogy pusztulgurul körülötted minden. Persze vannak irányok, amiket kimaxolva nagyon jók lesznek az esélyeid, de még úgy is érnek majd csúnya meglepetések. Nekem az nagyon furcsa, hogy az eleje relatív nehéznek mondható a közepe, és 3/4-e nehéz, az utolsó 10-15%-a könnyebb. Persze erre megvan a magyarázat, ugyanis kiismered az egyes kasztokban rejlő lehetőségeket és van is lehetőséged maxra fejleszteni egy-egy varázslatot vagy skillt, ami magas szinten már tud durva dolgokat mutatni.
Egy ideig számomra úgy tűnt, hogy csak max 1-2 helyes út van fejlesztések terén, de igazából ez nem így van. Több remek megoldás is van, de az ember hajlamos elaprózni a dolgokat és az a gond, hogy igaza is van. Nehéz egyszerre jól hárító karit fejleszteni úgy, hogy elbírjon egy nehéz páncélt, meg még a kezébe is kéne valamit adni és nem tőrt, mert az kevés lesz.
Remek dolog, hogy ha átlátod már, akkor igazából BÁRMILYEN karit fejleszthetsz, sőt multi classban is gondolkodhatsz és az is ütőképes lesz. Nekem az íjász/varázslóm beteges dolgokra volt már képes a végén... ott is one-hitelt brutális mobokat, ahol a legerősebb harcosom fullos páncélban, ütős fegyóval karcolgatta csak a felszínt.
Az van, hogy MINDENRE fel kell készülni! Olyan nincs, hogy csak harcosok, csak íjászok... semmi sem fekete vagy fehér. Minden kari akkor lesz ütős, ha legalább 2 dologban baromi jó! Egy pajzsos/kardos harcos remek, de vannak esetek, amikor az A.I. mágusai húgyos bohócot csinálnak belőle, így nem árt neki komoly mágia ellenállás... vagy tök jó, hogy van egy fejszeforgatód, de az meg nem tud átütni egy mezőt, ami milliószor létkérdés így kell egy lándzsás kari, aki nem árt ha mondjuk a csapda kérdéskörben is odavág.
Az vért pisál ebben a játékban, aki az AD&D-t veszi szentírásnak. Ez nem az... némely dologban az, de több dologban nem.
+ Az inventory menedzselését tudom, hogy szidták anno páran, de szerintem sok gond nincs vele... persze kicsit ezen a téren is oldschool, 2 fegyót összevetni pl. lehetne elegánsabban is, és a kiírt értékek se egyértelműek, kell hozzá sok óra, mire az ember tisztességgel átlátja.
+ A történet véleményem szerint kifejezetten kimagasló. Bár a részben amnéziás hőstől eleinte tartottam, de csavartak rajta párat, nevesebb RPG-kben felejtősebb sztorikat szoktak elsütni.
+ A lore szintén erős. A Dark Eye univerzum kifejezetten érdekes, jó látni, hogy nem mindenki akarja járni a sablonfantasy utat.
+ Meglepően addiktív, bár az eleje lassan indul be és azt hiszi az ember, hogy valami nagyon "ZS" címmel került szembe, de a 2. fejezet körül már jobban felpörög, többet mutat magából.
0 - A nehézség kérdése nem egyértelmű. Normalon toltam. Tudtommal easy-n hamar végig lehet rajta szaladni, na de akkor mi értelme van a jól átgondolt harci puzzle feladványoknak? Hát pont az az egész Blacguards sava-borsa. Mese nincs, meg kell tanulni a rendszerét, át kell látni és gyakran kell előre tervezni. A karaktfejlesztés ELSZÚRHATÓ! NINCS ÚJBÓLI PONTELOSZTÁSra lehetőség!
Nálam is nem sok mentette, hogy bő 10+ óra után nem kezdem újra, mert rá kellett ébrednem, hogy amiről azt gondoltam létkérdés lesz, az egy teljesen elhanyagolható valami, és amiről meg azt hittem, hogy felejtős, az meg kulcsfontosságú. Sajnos ezekre vagy rájössz, vagy utána nézel, mert több ponton is tönkreteheted a saját végigjátszásod! Összességében aki már látott valaha TBS-t és RPG játékot, az feltétlenül normalon tolja, aztán inkább kérdezzen, nézzen utána dolgoknak és mentsen gyakran. Tény, hogy nem könnyű játék, de szvsz maximálisan megéri, mert végig van pozitív feedback, amikor letudsz egy korábban rémesen nehéznek tűnő kihívást.
- Igen. Lowpoly. Nem lenne túlzás kijelenteni róla, hogy valamikor 2002-2004 körül jelent meg a játék a külleme alapján. De nem. 2014-ben jelent meg és maxon tolva sem mondható gyönyörűnek. Bevallom nekem ez a graf vastagon elég, nem arra verem ki továbbra sem, még akkor sem, ha 1080TI-al áldott meg a sors végre. Az tény, hogy IGP-vel több volt a kompromisszum, mint kellett volna, de elviszi az is... a céges i3-as gépem, egy ócska VGA-val meg maxon vitte. Na de vissza a grafhoz: A városok, települések 1-2 olyan 3D objektből állnak, amik rendkívül statikusak és ezek elé vannak az NPC-k odatéve. Veszélyesen egyensúlyoz a peremen végig, de mégis... valahogy ez az egyszerűbb graf is ad a hangulathoz. Kicsit olyan Gothic feelingem volt végig, noha az véletlenül se volt TBS ugye. A TBS harcoknál is éppen csak egy fokkal szebb a helyzet, nem ritkák a hangulatos, jópofa helyszínek és az ellenfelek változatossága is rendben van.
- SSD-ről is zavarónak tűnnek az átvezető képek mennyisége. Városba be átvezető kép + tipp, amit nyilván elolvasni azért nem tudok, mert egy gombnyomásra tovább már nehéz lett volna. Városból ki, megint átvezető kép, néha még városon belül is. Csatába be dettó, csatából ki, dettó. Másodpercekről van szó, de megakasztja a folytonosságot, néha ki is zökkent.
- Az átvezetők is kicsit a múlt századból szököttnek tűnnek. De nekem ez teljesen megfelel, ha a gameplay jó, már pedig az elég jó.
- Nekem az kicsit csalódás, hogy a normal és hard végigvitel se ér achit.
8/10 feltétlenül jár neki, mert az utóbbi évek nagy AAA+++ RPG címeinek is példát állíthatna harcrendszer, kereskedelem, tárgyhasználat terén.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.09.02. 20:42:42
Next PC upgrade: 2022
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Csütörtökön jelent meg, tegnap megvettem, és már be is fejeztem 11 óra alatt, ki is acsiztam. Iszonyú addiktív cucc, legszívesebben egy ültő helyemben végigjátszottam volna. Faék egyszerűségű játékmechanika, és mégis beránt, mint egy AAA kategóriás RPG. Az előző részekhez képest jóval több a lehetőség benne. A gyűjthető cuccok és az ellenfelek egy idő után újratermelődnek, ezért lehet (és kell is) grindolni, de én azt is halálosan élveztem.
Ja, és lostprophet jóvoltából magyarul jött ki. Köszi!
//Nem rajtad.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.09.02. 13:52:08
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Vége felé járok, van egy opcionális barlang. Aki tegnap kezdte el a gaminget, az is sejti/tudja, hogy oda érdemes benézni, mert valami érdekes lesz ott. Van egy keményebb küzdelem, közben látom ám, hogy 2 láda várja, hogy kinyissam. Királyság... már vizionálom az endgame ultima fegyverét, vagy egy olyan íjat, amivel a csontikat is lehet sebezni. Már csak egy kristály van amit szét kell törni, mert mindig regenerálja az ellenfeleket (nem spoiler, mert tele van ilyenekkel a játék, már az elején is!), megyek is, töröm is, persze immunis a mágikus fegyóm sebzésre, van pár csapda is, az ellenfelek mérgeznek közben, de sebaj, megoldom. Szerencsére másodlagos fegyónak betettem egy normál sebzésűt, az a köv. körben le is amortizálja a kristályt.
Nyissuk a ládát. A játék sajátossága, hogy harc közben bár nyithatod a ládákat, de csak a végén tudod meg mi volt bennük. Kinyitom mind a kettőt. Majd a játék végén kapom a pofámba a NAGY SEMMIT!
Opcionális hely, nehezebb harccal, tricky regenerálós poison-ös ellenfelekkel, 2 ládával, amikben nagy büdös Lorfas (játékbeli település neve) van. Hello thx -.-
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
For a limited time, get a free copy of the game when you subscribe to the Humble Bundle newsletter
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.09.01. 17:52:40
Esélyed a nyerésre = a Mesterséges intelligencia Csal a négyzeten.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.08.31. 22:36:07
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]
Ezért volt a jó öreg Fallout-okban a 200%-os skillel is 95%-os találati esélyed 😊
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Nagy kár hogy a Shenmue 1-2 senkinek nem a stílusa <#banplz>#banplz>
Next PC upgrade: 2022
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ha 100%-os esélyem van eltalálni egy célt, akkor hány százalék esélyem van arra, hogy nem találom el???
Jobb felső sarok, battle log:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Thanks for your order. We’ll let you know once your item(s) have dispatched. Your estimated delivery date is indicated below. You can view the status of your order or make changes to it by visiting Your Orders on Amazon.de.
Arriving:
Friday, 7 September
Your delivery option:
Standard Shipping
Order Details
Your order will be sent to:
Ungarn
Order Details
Order #
Placed on 31. August 2018
Das Schwarze Auge: Blackguards - Collector's Edition -
Condition: New
Sold by: Online-Versand-Grafenau GmbH
Fulfilled by Amazon
EUR 13,73
Item Subtotal: EUR 13,73
Delivery and Handling: EUR 7,71
Order Total: EUR 21,44
HUF 7 481,79*
Selected Payment Method: Visa

Ehhez képest egy ilyen semmiség, amiről te beszélsz, tényleg marginális probléma (már bocs, de tényleg).
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Egyébként a játékpiacra ráférne egy közös pénz visszafizetési törvény/szabályzat, ha máshol nem az EU-n belül. Illetve az early játékokra teljes visszatérítési lehetőség, amíg ki nem lép az early fázisból. Lehet javítana a játékok minőségén.
Persze ettől függetlenül a sztori érdekes, a zenék, környezeti hangok égész jók, és a harcok elég tökös kihívást tartogatnak, viszont itt nincs az, mint a DaS-nál, hogy megtalálod a magad útját. Itt valójában egy út van, arra kell fejleszteni a karikat és erre minél korábban rájössz, annál könnyebb dolgod lesz.
Mire gondolt a költő, volume sok :-/
Ez a játék nem könnyű, de ultra mocskos húzásai vannak. Elértem a 4. fejezetbe, ahol úgy pattanok le az enemyről, hogy néha meg se tudok nyikkanni. Na most vérverítékkel a 3. fejezetben igyekeztem elég jól maxolgatni a karikat és specializálódni olyan irányba, hogy mindegyikük valamiben elég jó legyen.
Erre mit csinál ez a rohadék? A buffoló karim a sztori szerint most egy ideig nem varázsolhat! De valami maszatolt indokkal! És, hogy tényleg röhej legyen, még meg is kérdezi tőled a progi a véleményed az ügyben, MAJD IGNORÁLJA és akkor is az lesz, amit ő gondol. Nem spoilerkedem, de jobb, ha ezzel tisztába kerül az aki tolná, nehogy sírás legyen a vége.
Semmi pánik, gondoltam, szerencsére előrelátó voltam valamennyire, így íjászkodni is tud a buffolós kari elég ügyesen. DE! Maxolt képességekkel 95%-os találati eséllyel mégis mellélő rendre, vagy nevetségesen kicsit sebez az ellenfeleken ebben a fejezetben, miközben persze az enemy 70%-os találatnál is olyan kritikus sebzést visz be, hogy beleszakadok.
Ráadásul a karikat gyakran úgy pakolja be a csatatérre, hogy a harcos karikat hátra teszi, az íjászaim, meg a healert meg előre, így kb. 2 kör múlva mínusz életerővel legelik a füvet... alulról. Emlékezzünk csak a Heroes-ra, vagy a King's Bounty-ra. Azok a játékok tudták, hogy kritikus egy ütközet elején jól elhelyezni a csapatodat, erre még képesség is volt, hogy elrendezd ütközet előtt az egységeid... itt a varázslónak is tehetsz max pontot a 2 kezes kardra, de olyan skill NEM létezik, hogy elrendezhesd a karaktereid. Vicc.
És ha ez mind nem lenne elég, akkor a játék erre - teljesen HIBÁSAN - nem is készít fel! A 3. fejezetben el lehet boldogulni, ésszel, odafigyelve... a végén található harcok a karikhoz mérten igazságosak. Erre a 4. fejezet elején, mintha a nehézséget feltolnák very hard-ra a 2 perccel korábbi normalról. Nekem ez érthetetlen. Ez így, ebben a formában hibás koncepció, hibás játéktervezés.
Tipikusan az a játék, ahol ha nem olvasol előre, akkor akár 30-50 óra után is fel kell adnod az egész(!) játékot és újrakezdeni(!), mert újra kellene építened a karikat úgy, hogy azok a nyilván előre nem látható történéseknek is megfeleljenek. És NEM! Nincs se pénzért, se semmiért pont újraelosztás!
(Azt hiszed a sebkötözés kritikus, eleinte szórod rá a pontokat, a játék is adogatja a kötszert, ebből arra következtetsz, hogy fontos. Aztán nem. Minden egyes rátolt pont kuka, felesleges, semmit se ér.)
Pl. nyilván nem tudhatod, hogy 15 órányi játék után xy karival mi lesz, nem tudhatod azt sem, hogy melyik varázslatod lesz kritikus, ahogy azt sem tudhatod előre, hogy a játék mikor dönt majd úgy, hogy egyszerűen nem lesz pontod, hogy az adott nehézségre reagálj.
Valahogy olyan az egész, mintha a készítők azt feltételeznék, hogy 1985-öt írunk és abs. nem gond egy játékosnak, hogy 50 óra után kukáznia kell amit eddig elért, mert nem tudhatta, hogy mire gondolt a "költő". Na de hát ez véletlenül se egy AAA játék és véletlenül se 85-öt írunk! Pedig semmi más nem kellett volna, mint egy nyomorult oktató, aki mondjuk jó pénzért cserébe biztosítja, hogy újra eloszthasd a pontjaid. Ezt beletenni nekik kb. 30 perces meló lett volna, hiszen ebben a játékban is van bőven 1-2 soros NPC.
Rezeg a léc, hogy nyomjak egy újrát nulláról, de még kitartok, de nem tudom meddig.
Ratgab mesélte, hogy ő a 4. fejezetet is befejezte az 5 fejezetből, de végig soha nem játszotta, mert nyilván később is ott bax ki veled a progi, ahol csak tud és szinte bele van kódolva, hogy kezd újra. Ezzel akarták a játékidőt kitolni és verni a mellüket, hogy ez egy akár 100 órás TBS, de valójában ez csak bicskanyitogató időhúzás.
A Stardew Valley-ben is mellékzönge a horgászás, de van külön horgászós pálya, ha valaki erre gerjed akkor tolhassa orrba-szájba. Én is kifejezetten kedvelem benne ezt a részt.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2018.08.30. 20:55:55
A kirándulós az milyen? Mert a walking simek sztoriban erősek, az elviszi a hátán a mászkálását.
A kamionozós meg tényleg más ügy, mert ott a jármű vezetése maga a technikás, ill. a valós helyszínek beautózása képes élményt adni, meg persze a forgalmi szituációk is. Jóval több aspektusa van, mint a leülök és várom a kapást témának.
Szóval, tényleg értem, hogy ebből 1-2 anno elment, de, hogy mindig? Az FFXV-nek tudtommal van egy ilyen mellékzöngéje is horgászással, meg amire nagyon emlékszem az a NIER-ben volt, de töltelékként ezek teljesen okék, de teljes játékként nem tudom értelmezni, amikor millió nyugis stuff van, amik ötletesek is.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
//*** = 😊))))
Valaki kérem magyarázza el ezt nekem, mert minél több idő telik el a játékiparban, annál inkább nem értem.
Anno mikor az első horgász szimek érkeztek értettem: Miért is ne? Nem volt még előtte ilyen, legyen ilyen is, hiszen fckng sim is van, akkor ez is legyen... na de míg a nyilvánvalóan ostoba szimek kihaltak szinte teljesen (maraton futás, nyílt vízi úszás, Tour De France, etc.), addig ez a horgászós baromság nem. Miért nem?
Aki horgászott már életében, legalább 1x, az jól tudja, hogy 2.5 okból horgászunk:
1. Hal. Kifogod. Megeszed. Örülsz. Kifogod visszadobod állítod magadról, hogy "sportember" vagy. (Nyilván nem, a horgászat nem sport.)
2. Nyugalom. Jó levegő. Természet.
2.5. Haverok/sörözés.
Na most a virtuális halat nem lehet megenni, így se sportember nem leszel, se jól nem laksz. Nyugalom az biztos van, de ahhoz nem kell egy 17€-os játék, ellenben haverokkal marhulni és sörözni millió jobb lehetőséged. Természetből és jó levegőből vajmi kevés ér a monitor előtt...
Tehát akkor: Miért létezik még mindig horgász szimulátor és ami a dermesztőbb számomra, hogy miért kedvelik sokan???
Komolyan érdekel!
Anno próbáltam poénból 1-2 órára az akkori verzákat, fogod a halat, mész ide, mész oda, megint fogod, van amelyikre fél órát is vársz IRL és aztán... és aztán ennyi.
Szóval, miért?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.08.30. 18:10:31
Sem az EA/Origin, sem a(z) Ubisoft/Uplay kapcsán nem volt negatív tapasztalatom, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég kevés játék van csak azokon az accountjaimon: jórészt csak a Dead Space széria, Jade Empire + néhány ingyen cucc, illetve a Far Cry trilógia + Blood Dragon + ingyenes játékok.
Az Ubisoft-tal egyébként nem vagyok előítéletes, mert eddig nem adtak rá okot (bár sokan szidták a uplay miatt, én valahogy nem találtam benne hibát).
...de meg tudok bocsátani.
Az Electronic Arts Originjén éppúgy, mint a Ubisoft Uplay Store-jában is vásároltam már játékot. Holott, volt nekem is dolgom mindkettőnek a sz.. szívatós üzletpolitikájával.
Ahogy a többiekével is.
Ellenben, én még mindig veszek nekem tetsző (és gamer pokolba vezető) DLC-ket, Season Pass-eket, és idén már 4 Pre-Orderem is volt (viszonylag messze még az év vége, és már szemeltem ki címeket) stb.
Why so serious?
A Beamdog verziót is kikerültem (mondjuk nem volt nehéz, mivel az eredeti alatt van az állóképes animációkkal és a gyengébbre lecserélt sprite-okkal).